GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκλογές για να προλάβει...

. ...τη δημιουργία νέου κόμματος! . Του Θωμά Ακρωτηριανάκη . Θέλουν "ΤΑ ΝΕΑ","ΤΟ ΒΗΜΑ",το "MEGA", ο "ΕΛΕΥ...

.
...τη δημιουργία νέου κόμματος!
.
Του Θωμά Ακρωτηριανάκη


.



Θέλουν "ΤΑ ΝΕΑ","ΤΟ ΒΗΜΑ",το "MEGA", ο "ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ" κ.ά. να ιδρύσουν (εν όψει ευρωεκλογών, που είναι ευνοϊκή συγκυρία) ένα νέο "εκσυγχρονιστικό" αμερικανόδουλο κόμμα, που σκοπό θα έχει να ακυρώσει τα ανοίγματα Καραμανλή, στο ενεργειακό και αμυντικό τομέα, προς τη Ρωσσία, να θέσει τον ΣΥΡΙΖΑ εκτός εξουσίας και συγκυβερνήσεων, να προσεταιριστεί τους μητσοτακικούς και τους σημιτικούς, ίσως, πράγμα δυσκολότερο, και τους βενιζελικούς, και να αφανίσει πολιτικά τους παπανδρεϊκούς και τους καραμανλικούς.

Ολοφάνερα μάταιή τους προσπάθεια. Για να διαλύσει κάθε απόπειρα συγκρότησης νέου κόμματος από τα πιο πάνω ΜΜΕ, ας κάνει πρόωρες εκλογές, και με λίστα, ο Καραμανλής το φθινόπωρο. Ως βέλτιστη ημερομηνία τους θεωρώ την Κυριακή 19 Οχτώβρη 2008.

Παίζει ρόλο,πιστεύω,υπέρ του κυβερνώντος κόμματος το εφφέ της πανσελήνου. Περίπου τρεις μέρες μετά την πανσέληνο είναι το βέλτιστο για το κυβερνών  κόμμα.Η 19-10-2008 είναι πέντε μέρες μετά,ουσιαστικά στο βέλτιστο. Δείτε 
εδώ σχετικό δημοσίευμά μου της 13ης Αυγούστου 2007,για το εφφέ της πανσελήνου στην προτίμηση των ψηφοφόρων. Δεν πρόκειται για αστρολογία, που είναι απόλυτη ανοησία, αλλά για εξελικτική γυναικολογία, σε συνδυασμό με πολιτική ψυχανάλυση.

Το εφφέ αυτό είναι,πιστεύω,ένας ευνοϊκός παράγοντας,μη αμελητέος,για το κυβερνών κόμμα, αλλά το κύριο είναι να γίνουν οι πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο,για να παταχθεί το "εκσυγχρονιστικό" αμερικανόδουλο φίδι, μόλις πάει να βγει από το αυγό του. Μην ξεχνάμε ότι για την εκκόλαψη αυτού τουφιδιού είναι ευνοϊκή συγκυρία η σχετική διεθνής δημαγωγία του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, τώρα που φεύγει ο Μπους, ότι δήθεν αλλάζει,δεν θα επαναλάβει τα "λάθη" του κ..τ.λ.

Η ΛΕΟΠΑΡΔΑΛΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΣ ΒΟΥΛΕΣ ΤΗΣ. Ετσι είναι εκ φύσεως, δεν πρόκειται για "λάθη". Ο Ιμπεριαλισμός είναι το ανώτερο στάδιο του καπιταλισμού, το μονοπωλιακό του στάδιο. Θα αντιτείνει κανείς, δηλαδή ο Καραμανλής είναι αντιιμπεριαλιστής;;  Οχι, αλλά κάπου και από ένα σημείο και μετά αυτός και ο θείος του ενόχλησαν τον ιμπεριαλισμό, ιδίως των ΗΠΑ. Εδώ τον ενοχλούν οι μουλάδες του Ιράν και πολύ πιο πολύ. Ακόμα και ο αρχιφασίστας Παπαδόπουλος έδωσε, κρυφά από το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, αγκυροβόλια στα σοβιετικά (όχι ρωσσικά) πολεμικά πλοία και δεν επέτρεψε τον ανεφοδιασμό των αμερικανικών πολεμικών αεροσκαφών το 1973, για να βομβαρδίσουν στη Μέση Ανατολή. Οσο για τους Παπανδρέου είναι ακόμα πιο πολύ προχωρημένα ενοχλητικοί στον ιμπεριαλισμό.

------------------------------

12 σχόλια

  1. Εγω γουστάρω ριζοσπαστικό ιμπεριαλισμό, και αστική χλιδανεργεία
    τι να ψηφισω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το νέο κόμμα ήδη υπάρχει και είναι η ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.

    www.greekliberals.net

    Το κόμμα κρύβεται επιμελώς εδώ και κάποιους μήνες από την μαφία των μέσων ενημέρωσης, οι οποίοι φοβούνται σοβαρές διαρροές από τα μεγάλα κόμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://gefoto.blogspot.com/2008/06/5.html

    Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ
    Η υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens και η πιθανή εμπλοκή πολιτικών προσώπων, πρώην υπουργών και πολιτικών κομμάτων ως αποδεκτών «μαύρου πολιτικού χρήματος» επαναφέρει στο προσκήνιο το πρόβλημα αποτελεσματικότητας των ανακριτικών αρχών όσον αφορά την αναζήτηση και τον καταλογισμό των ποινικών ευθυνών.
    Το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, όπως ορίζεται στο άρθρο 86 του Συντάγματος, δέχεται πυρά από τον νομικό κόσμο για μια σειρά από ελλείψεις, ανεπάρκειες και κενά, που δημιουργούν υπόνοιες για διακριτική ευνοϊκή μεταχείριση των πολιτικών σε βάρος των άλλων πολιτών.
    Με τη βοήθεια έγκριτων νομικών εντοπίσαμε τα πιο σοβαρά από τα νομικά αυτά προβλήματα, που πιθανόν να αντιμετωπίσουμε στη συνέχεια, ανάλογα και με την τροπή της δικαστικής έρευνας.
    1 Το αξιόποινο: Σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 86 του Συντάγματος, η Βουλή μπορεί να ασκήσει διώξεις κατά υπουργών μέχρι το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου, που αρχίζει μετά την τέλεση του αδικήματος. Το ίδιο προβλέπει φυσικά στην παράγραφο 2 του άρθρου 3 και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, ο οποίος υλοποιεί τη συνταγματική διάταξη. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι ένας υπουργός που θα συλληφθεί να διαπράττει αδίκημα (πλημμέλημα ή κακούργημα) κατά τη διάρκεια της προηγούμενης Βουλής (2004-2007) μπορεί να διωχθεί το αργότερο έως τον Ιούνιο του 2009.Οσο για αδικήματα πρώην υπουργών που διαπράχθηκαν κατά την προηγούμενη σύνοδο της Βουλής, δηλαδή την περίοδο 2000-2004, η σημερινή Βουλή δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα.
    2 Η παραγραφή. Ο χρόνος παραγραφής των αδικημάτων των πολιτικών προσώπων ορίζεται από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και είναι μόλις πέντε έτη από την ημέρα που τελέστηκαν, ακόμη και εάν πρόκειται για κακούργημα. Για όλους τους υπόλοιπους πολίτες η παραγραφή στα κακουργήματα είναι εικοσαετής.
    Ως αιτιολογία, ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ, Φ. Πετσάλνικος, που εισήγαγε τον νόμο, είχε επικαλεστεί την ανάγκη ταχείας εκκαθάρισης των υποθέσεων που αφορούν τον πολιτικό κόσμο.Η πενταετής παραγραφή αναστέλλεται μόνο όσο διαρκεί η βουλευτική περίοδος στην οποία τελέστηκε η πράξη (εκτός εάν αποφάσισε ήδη η Βουλή), όσο διαρκεί η κύρια διαδικασία της ανάκρισης και όσο ισχύει απόφαση της Βουλής για αναστολή της δίωξης. Σε κάθε περίπτωση η παραγραφή δεν μπορεί να ξεπερνά τα 10 χρόνια.Ετσι εάν μέσα σε 5 ή στην καλύτερη εκδοχή, σε δέκα χρόνια δεν υπάρξει τελεσίδικη καταδίκη υπουργού, κατά του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη, η υπόθεση παραγράφεται. Στην περίπτωσή μας, αυτοί που κινδυνεύουν να διωχθούν είναι όσοι θα αποδειχθεί ότι διέπραξαν αδικήματα την προηγούμενη περίοδο της Βουλής, δηλαδή μεταξύ 2004-2007. Εάν τώρα η πράξη έχει γίνει στην αρχή, δηλαδή το 2004, το αδίκημα παραγράφεται το 2009.
    3 Συμμέτοχοι: Σύμφωνα με το Σύνταγμα, μαζί με τους υπουργούς παραπέμπονται υποχρεωτικά και οι τυχόν συμμέτοχοι. Τα φυσικά δηλαδή πρόσωπα που συμμετείχαν στα αδικήματα των πολιτικών. Σε περίπτωση που η Βουλή δεν προχωρήσει σε ποινική δίωξη κατά υπουργών, την τύχη των συμμετόχων αποφασίζουν τα τακτικά ποινικά δικαστήρια. Θέμα έχει δημιουργηθεί εδώ με το αν ισχύει και για τους συμμετόχους η ευνοϊκή 5ετής παραγραφή. Πρόσφατα το Τριμελές Εφετείο Αθηνών είχε απαλλάξει τα στελέχη της ΔΕΚΑ από το κακούργημα της απιστίας για παιχνίδια στο Χρηματιστήριο, με το σκεπτικό ότι ισχύει και γι' αυτά η 5ετής παραγραφή που καλύπτει πρώην υπουργούς, οι οποίοι όμως στην περίπτωση αυτή δεν διώχθηκαν.
    Πάνω στην υπόθεση αυτή, κάποιοι από τους εμπλεκόμενους των ταμείων της Siemens επιχείρησαν να στήσουν την υπερασπιστική γραμμή άμυνας. Ομως ο Αρειος Πάγος τους χάλασε τα σχέδια. Μετά από εισήγηση και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γ. Σανιδά, αναίρεσε την απόφαση κρίνοντας ότι δεν ισχύει για τους συμμετόχους η ειδική παραγραφή. Ο κ. Σανιδάς είχε υποστηρίξει μάλιστα ότι η 5ετής παραγραφή για τους υπουργούς είναι αντισυνταγματική, καθώς παραβιάζει την αρχή της ισότητας.
    4 Η έρευνα: Τη δίωξη κατά υπουργών ασκεί αποκλειστικά η Βουλή. Δεν επιτρέπεται ανάκριση ή προκαταρκτική εξέταση εναντίον τους, χωρίς προηγούμενη απόφασή της. Εάν από τη διεξαγωγή κάποιας έρευνας (όπως η προκαταρκτική του κ. Π. Αθανασίου καλή ώρα) προκύψουν στοιχεία τα οποία σχετίζονται με αξιόποινες πράξεις υπουργών, αυτά διαβιβάζονται αμελλητί (δηλ. αμέσως, χωρίς υπαίτια βραδύτητα) στη Βουλή.
    Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών προβλέπει επί πλέον ότι η διαβίβαση των στοιχείων αυτών δεν εμποδίζει την έρευνα για άλλα πρόσωπα, ενώ απαγορεύει στον εισαγγελέα ή τον ανακριτή να αξιολογήσει τα στοιχεία που έχουν σχέση με πολιτικά πρόσωπα. Οπως όμως έλεγαν ανώτατοι εισαγγελικοί κύκλοι, δεν είναι δυνατόν ένας εισαγγελικός λειτουργός να μην αξιολογεί, τουλάχιστον σε σχέση με τη βασιμότητα των στοιχείων, το υλικό που συγκεντρώνει. Διαφορετικά, έλεγαν, θα βομβαρδιζόταν η Βουλή με κάθε λογής αβάσιμες ή παραγεγραμμένες καταγγελίες. Για τον λόγο αυτό άλλωστε μέχρι τώρα ο κ. Αθανασίου δεν έχει στείλει τη δικογραφία στη Βουλή, αν και αναφέρονται σε καταθέσεις ονόματα υπουργών και βουλευτών. Αλλες θεωρεί παραγεγραμμένες, ενώ για άλλες εκτιμά ότι δεν συνδέονται με συγκεκριμένες αξιόποινες πράξεις.
    5 Η Βουλή. Μπορεί είτε να ερευνά μια υπόθεση ως Εξεταστική Επιτροπή είτε να συστήνει προανακριτική επιτροπή, μετά από πρόταση για άσκηση δίωξης που υποβάλλεται από 30 βουλευτές και ψηφίζεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών. Οπως έλεγαν νομικοί, η Εξεταστική Επιτροπή δεν έχει ποινικές αρμοδιότητες και δεν μπορεί να προβεί σε ανακριτικές πράξεις για έλεγχο των καταγγελιών. Αυτό μπορεί να το κάνει μόνο η προανακριτική επιτροπή. Αρα, λένε, ουσιαστική έρευνα επαλήθευσης των διάφορων καταγγελιών μπορεί να κάνει μόνο η προανακριτική επιτροπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θέλει να αρχίσει τους γνωστούς περσινούς του εκβιασμούς για τις καταστροφικές επιπτώσεις της ακυβερνησίας, τις απειλές οτι με την ακυβερνησία είμαστε χαμένοι όλοι για να τρέξουμε αμέσως να τον ψηφίσουμε.
    Πώς το θέλει? τον μάθαμε τώρα καλύτερα ακυβερνησία όσο κακό και άν ισχυρίζεται οτι είναι παρά τα μούτρα του. Στο κάτω - κάτω υπάρχει εναλλακτική λύση για να γλυτώσουμε την ακυβερνησία ο Γιώργος Παπανδρέου.
    Καλύτερα κουτός παρά μοχθηρός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ορθότατο το σκεπτικό, διαφωνώ στα περι απουσίας του ΣΥΡΙΖΑ. είμαι σίγουρη πως θα συμμετέχει ενεργά στο νέο σχηματισμό και μάλιστα με προνομιακό λόγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πολύ παραμύθι για να καλύφθεί η ανικανότητα του καταλληλότερου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλώς τον πνευματικά Ακρωτηριασμένο. Κρίμα τέτοιο ταλέντο στην συγγραφή σεναρίων να πάει χαμένο. Άντε και στην Πάνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 1 Αύγουστος 2008 1:10 μμ

    Nai, alla erwtw: poioi eimaste emeis kai poioi oi alloi (kata to gnwsto kai tromero sxetiko anekdoto)? Mperdepsame telikws ta mpoutia mas re paidia (apo allo gnwsto kai tromero anekdoto avto)!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ. ΑΥΤΗ Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΠΟΥ ΠΗΓΕ Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΑΝΕΜΗ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΠΡΙΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ.Άσε που τα δίδυμα από τότε συνέχεια ρωτούν πότε θα μας πάρεις στον ώμο να ξαναπάμε σε εκείνο το μέρος μπαμπά και να μας δείχνει η τηλεόραση όταν κάνουμε κούνια;;
    (genitsaros)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εχει δικιο ο αρθρογράφος!
    Τις προάλλες έμπλεξαν οι γραμμές και άκουσα τον ΝΕΑ να μιλά με τον ΒΗΜΑ και τον Ε.Τ για ένα αμερικανόδουλο κόμμα του"κερατά".Εκεί μπήκε στη κουβέντα ο MEGA και ήθελε μόνο αμερικανοδουλο, οχι "του κερατά"
    Τί ανοησίες γράφεις άνθρωπέ μου!!
    Δέν μας έφθανε ο θίασος των κλόουν με τη ΝΔ το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ τώρα μπήκε κι ο ΣΥΡΙΖΑ !
    Είναι εκείνο που έλεγε η παροιμία
    "έκανε η μυίγα κώλο κι έχεσε το κόσμο όλο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Ακρωτηρισμενακης κατι μου θυμιζει... η διαπλοκη, το μυστηριο, οι γνωσεις, το υφος, το θαρρος, η λεβεντια!

    Με οκτω γραμματα. Λ------Σ
    ρε ποιος ναναι...

    http://freedom-by-takis.blogspot.com

    http://malakapothiki.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ..na sas po re magkes tou press-gr.

    to riksame sthn malak;ia (kanoniki)?..

    ayto to papari pou diafimizei pornosite ti rolo paizei...

    kal;a pame na to gamisoyme to uema...

    kofton ton poysti..
    as paei na diafimistei allou..

    an theloume gkomenew jeroyme poy tha vroyme...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

«ΑΚΕΦΑΛΗ» η Χεζμπολάχ! ΟΙ IDF ΣΚΟΤΩΣΑΝ και τον διάδοχο του Νασράλα...

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε απόψε ότι ένας από τους κορυφαίους αξιωματούχους της Χεζμπολάχ, ο οποίος αναμενόταν να γίνει ο επόμενος ηγέ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *