GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η βία στα γήπεδα...

. Από τον Θύμιο Παπανικολάου . Η βία και βαρβαρότητα στα γήπεδα με τις συνακόλουθες ποδοσφαιρικές ψυχώσει και διαστροφές είναι ένα ενδημικ...

.
Από τον Θύμιο Παπανικολάου
.
Η βία και βαρβαρότητα στα γήπεδα με τις συνακόλουθες ποδοσφαιρικές ψυχώσει και διαστροφές είναι ένα ενδημικό φαινόμενο του βιομηχανοποιημένου αθλητισμού και του ποδοσφαιρικού τελετουργικού θεάματος. Οι χούλιγκαν είναι το «σύμπτωμα» αυτού του κοινωνικού δράματος.
Το «φαινόμενο» έχει βαθιές κοινωνικές ρίζες. Οι στρατιές των χούλιγκαν είναι ένα κοινωνικό «κατακάθι», που κατασκευάζει και οργανώνει το ίδιο το μαζικό, εμπορικό ποδοσφαιρικό θέαμα, το κράτος, οι ποδοσφαιρικές εταιρείες και τα ΜΜΕ, αξιοποιώντας το αδιέξοδο και την εξαθλίωση της νεολαίας.
Η πηγή αυτής της εξαθλίωσης είναι η αβεβαιότητα και η απελπισία, η έλλειψη ελπίδας και προοπτικής, η απουσία κοινωνικών σχέσεων και οραμάτων, «στοιχεία» μέσα από τα οποία η προσωπικότητα μπορεί να επιβεβαιωθεί. Το «σύμπτωμα» αυτής της εξαθλίωσης είναι η προσπάθεια της εξαθλιωμένης νεολαίας να πνίξει στον τραμπουκισμό ή στα ναρκωτικά ή σε άλλου είδους «φυγές» την ανία της, την άχρωμη καθημερινή της ζωή.
Αυτή, λοιπόν, η χωρίς μέλλον και με κλονισμένα τα νεύρα νεολαία, επιβεβαιώνεται με την καταστροφή, τον τραμπουκισμό, τα ναρκωτικά, το παιχνίδι με τα φονικά όπλα κ.λπ.
Το κύμα, συνεπώς, των χούλιγκαν είναι μια κηλίδα ενδεικτική όχι μόνο της κοινωνικής και πολιτικής σήψης, αλλά και του ιδεολογικού ρόλου του βιομηχανοποιημένου αθλητικού θεάματος: Ισχυρό όπλο χειραγώγησης και αποκτήνωσης…
Στο βαθμό, λοιπόν, που τα μαζικά αθλήματα θα αποτελούν μια διαδικασία διοχέτευσης και χειραγώγησης της μαζικής ανθρώπινης ενέργειας, θα παρέχουν εξίσου και τη βάση για επένδυση της επιθετικότητας και της επιθυμίας για αίμα.
Σήμερα αυτό το «προϊόν» της εξαθλίωσης το οργανώνει και για άλλους πολιτικούς λόγους η «πηγή» της εξαθλίωσης. Οι χούλιγκαν πλέον είναι «οργανωμένοι στρατοί» και «τάγματα εφόδου» παρακρατικών τρομοκρατικών και προβοκατόρικων πράξεων.
Ο καπιταλισμός, το κράτος του και οι υπηρεσίες τους αξιοποιούν τη βία και την εξαθλίωση που παράγουν: Όλα τα νοσήματα και τις διαστροφές που γεννούν και γιγαντώνουν.
Κυρίαρχος συντελεστής μέσα σε αυτή τη διαδικασία κατασκευής και οργάνωσης της βίας είναι οι υπηρεσίες του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, υπηρεσίες που έχουν σε κατοχή το ελληνικό κράτος και τα ΜΜΕ.
Οι θύλακες της οργάνωσης των χούλιγκαν είναι οι πολιτικές παρακρατικές ομάδες των «ακραίων» και κυρίως των «ακροδεξιών» παρακρατικών. Ας μην ξεχνάμε ότι μέσα από το παχνί των χούλιγκαν και κάθε κοινωνικού «κατακαθιού» στρατολογούν οι «ακροδεξιοί» και οργανώνουν τις «ομάδες κρούσης». Είναι παλιά ναζιστική πρακτική.
Σήμερα αυτές οι κατευθυνόμενες «ομάδες κρούσης» χρησιμοποιούνται για πολλά πολιτικά παιχνίδια: για βανδαλισμούς και καταστροφές στα εκπαιδευτικά ιδρύματα και Εκκλησίες, κάψιμο της σημαίας, κάψιμο βιβλιοπωλείων, ξυλοδαρμούς αλλοδαπών, συγκρούσεις «ακραίων» στο κέντρο της Αθήνας και Θεσσαλονίκης και πολλά άλλα.
Τα επεισόδια των χούλιγκαν κατά των Κυπρίων στον ποδοσφαιρικό αγώνα του «Ολυμπιακού» με την «Ανόρθωση» μέσα σε αυτή τη στρατηγική της προβοκάτσιας εντάσσονται: Ήταν προσχεδιασμένα και οργανωμένα και με ιδεολογική προλείανση από κάποια «παπαγαλάκια» των ΜΜΕ.
Καλλιεργούν την ένταση και τον «αλληλοσπαραγμό» μεταξύ των Ελλήνων και των Κυπρίων, μέσω της ποδοσφαιρικής υστερίας.
Ετοιμάζουν νέα σχέδια προδοσίας τη Κύπρου και τέτοιες προβοκατόρικες στρατηγικές βίας και έντασης θα μπαίνουν σε εφαρμογή σε κάθε ευκαιρία…
Πηγή:
http://www.resaltomag.gr
-------------------------

16 σχόλια

  1. Αν ξαναψηφίσω ξανά τον Αλογοσκούφη να μου κοπεί το χέρι.
    Αν ξαναψηφίσω ξανά ΝΔ να μου κοπεί και το άλλο χέρι.
    Αν ξαναψηφίσω ΠΑΣΟΚ να μου κοπεί το πόδι.
    Αν ψηφίσω ΚΚΕ,ΣΥΝ ή άλλο κόμμα να μου κοπεί και το άλλο πόδι.

    Αν ξαναψηφίσω κανένα γουρούνι από αυτούς που υποτίθεται κυβερνούν για το καλό των πολιτών και της χώρας να μου κοπούν
    τ'αρχίδια μου και ο πούτσος μου μαζί για να τους τα προσφέρω ως επιδόρπιο !!

    Αυτά δεν είναι φορολογικά μέτρα αλλά μέτρα υπέρ της Φοροδιαφυγής !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πώς το σκέφτηκες αυτό Θύμιο ότι οι χούλιγκαν προέρχονται από ακροδεξιούς πολιτικούς θύλακες; Τεκμαίρεται από κάπου ή είναι αποτέλεσμα της σφαιρικής αντίληψης που έχεις για την πολιτική;
    Σίγουρα είσαι και εσύ κάποιος "δημοκράτης", προφανώς μαρξιστικής προέλευσης, από αυτούς που "εμπνέουν" τους Ελληνες τα τελευταία τριάντα χρόνια.
    Με τέτοιες προσεγγίσεις καταλήξαμε στα σημερινά αδιέξοδα, δυστυχώς.
    Ότι και να σου πεί κανείς χάνει τα λόγια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όπως χρησιμοποίησαν αυτά τα κατακάθια των "αιώνιων", στο μαχαίρωμα της παιανίας, για να (προσπαθήσουν να) αποσπάσουν την προσοχή από το σκάνδαλο των ομολόγων έτσι και τώρα, χρησιμοποιούν κάποιους εξαθλιωμένους γαύρους για να ετοιμάσουν την αποδοχή του νέου σχέδιου ανάν.

    Λίγο ποδοσφαιρικό μίσος χρειάζεται, για βαζελίνη, και όλα τα άλλα θα έρθουν ήρεμα και γλυκά.

    παμισος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΙΣΧΟΣ. ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΚΚΑΛΗ, Ο ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΘΕΙΑ ΤΟΣΟΑ ΧΡΟΝΙΑ ΒΙΑΖΕΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. ΜΟΥΝΟΠΑΝΟ ΚΟΚΚΑΛΗ ΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. OTAN O ARXIGOS INE POUSTIS TOTE TA ARXIGOPOULA INE POUSTRAKIA

    NOTHIA STIS EKLOGES NO8IA STO PODOSFERO

    ARXIXAFIEDES OMADARXES ARXIXAFEDES POLITIKOKAFROI

    SIGA NA MI PSIFIZAN OI GNISIOI ELLHNES TIS GONIKES PAROXES

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ean oi hooligans einai akrodeksioi tote ti na poun oi opadoi ths Livorno, ths St Pauli, ths Marseille kai allwn podosfairikwn omadwn.

    Ta akra yparxoun pantou. Mhn genikeuete. To fainomeno ths Bias einai pagkosmio. H Bia einai sto aima tou anthrwpou ws kynhgou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αμήν και πότε ????? Γρήγορααααααααααααααααααα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καθηστε σαν μαλακες να βλεπετε μια μπαλα που παιζετε απο επαγγελματιες παιχτες και ακομα χειροτερους Προεδρους που σας δουλευουν...!!!
    Να σκοτωνονται νεοι ανθρωποι για μια ομαδα ποδοσφαιρικη(με δεν ξερω ποσους ξενους παιχτες....)ΑΝ ηταν για την πατριδα τους σαν πορνες σε επιχειρηση αρετης θα κρυβοντουσαν ΕΚΕΙ ΦΤΑΣΑΜΕ...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ANOR8OSH OLH H ELLADA MAZI SOU!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.
    "Ο καπιταλισμός, το κράτος του και οι υπηρεσίες τους αξιοποιούν τη βία και την εξαθλίωση που παράγουν: Όλα τα νοσήματα και τις διαστροφές που γεννούν και γιγαντώνουν."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κοίτα να δείς που είναι ακροδεξιοί οι αληταράδες του Κόκαλη! Τα συνήθη ογλάνια που καταστρέφουν το σύμπαν χρόνια τώρα είναι ακροδεξιοί συλλεγμένοι απο τα ποσοσφαιρικά κατακάθια!!!
    Πωπωπώ!!! Καλά, θα σας κάνει το Ιντι και ο Συριζα μήνυση που του κλέβεται την ψηφοδόχα τους περιουσία!
    Ελεος!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τωρα κατι μας ειπες ρε αρθρογραφε.
    "Φταιει ο καπιταλισμος", λες.
    Μα οι πρασινοι και οι βενετοι;
    Το κολοσσαιο και οι μονομαχοι;
    Αρα, η υποθεση ειναι παλια.
    Και το προβλημα αλυτο, οσο η παιδεια θα ειναι ανυπαρκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έξω ο πράκτορας της Στάζι από τον Ολυμπιακό. Ο Θρύλος δεν έχει ανάγκη ούτε πρωταθλήματα στα χαρτιά, ούτε διάφορους «υπαλλήλους» του προέδρου να τρομοκρατούν και να λιθοβολούν οπαδούς που κρατάνε ελληνικές σημαίες...Ντροπή μας.
    Μπράβο στην προσφυγική Ανόρθωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πόσο ξεφτιλισμένοι μπορεί να είμαστε σ αυτόν το τόπο? Όλα ανεξαιρέτως τα σωματεία είναι κάφροι και πρέπει να διαλυθούν μπας και γυρίσει ο κόσμος στα γήπεδα Ούτε πολιτικός είναι ο δάκτυλος ούτε τίποτα . Φταίει η καφρίλαμας και τίποτα παραπάνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ειναι ΚΑΙ πολιτικος.
    Γιατι τα σωματεια, εχουν στρατο, αρα δυναμη, αρα επηρεαζουν κοσμο. Αρα ψηφους.
    Γκεγκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μα για την Πατριδα τους, ουτε να τη χεσουν.
    Οταν ελθει η ωρα της καταταξης, ολοι θελουν να την κανουν με ελαφρα.
    Για την ομαδα και τη ζωη τους ακομα.
    Ε, ρε ψυχιατρος που χρειαζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

«ΑΚΕΦΑΛΗ» η Χεζμπολάχ! ΟΙ IDF ΣΚΟΤΩΣΑΝ και τον διάδοχο του Νασράλα...

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε απόψε ότι ένας από τους κορυφαίους αξιωματούχους της Χεζμπολάχ, ο οποίος αναμενόταν να γίνει ο επόμενος ηγέ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *