GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αλογοσκούφης κατά μισθωτών‏...

. 40% μείωση μισθών του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού που απασχολείται στα Κέντρα Διάγνωσης Αξιολόγησης και Υποστήριξης (ΚΔΑΥ ) και στ...

.
40% μείωση μισθών του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού που απασχολείται στα Κέντρα Διάγνωσης Αξιολόγησης και Υποστήριξης (ΚΔΑΥ) και στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής (ΣΜΕΑ)!
.
.Γράφει η Ζωή Δοβιστινού
.
Στις 2-3 Σεπτέμβρη έρχεται στη Βουλή για ψήφιση ο νέος νόμος για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση Ατόμων με Αναπηρία ή με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες. Έχει ήδη περάσει από την επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής όπου η αντιπολίτευση εξέφρασε πολύ τεκμηριωμένα τις αντιρρήσεις της.
Πέραν των πολλών επιστημονικών φάουλ του νόμου και της γενικά ιατροκεντρικής και όχι κοινωνικής προσέγγισης που ακολουθεί, γίνεται και κάτι άλλο που είναι ενδεικτικό της γενικότερης προσπάθειας της κυβέρνησης να αφαιμάξει τους εργαζόμενους. Κόβονται τα επιδόματα του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού που απασχολείται στα Κέντρα Διάγνωσης Αξιολόγησης και Υποστήριξης (ΚΔΑΥ) και στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής (ΣΜΕΑ), ενώ - ΠΡΟΣΕΞΤΕ - διατηρούνται αυτά των δασκάλων.
Το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό αποτελείται από ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, παιδοψυχιάτρους, λογοθεραπευτές κλπ. Σε μεγάλο ποσοστό διαθέτουν μεταπτυχιακές και άλλες ειδικές σπουδές, επομένως θεωρούνται και είναι δημόσιοι υπάλληλοι υψηλών προσόντων. Ο τυπικός τους μισθός μέχρι σήμερα ήταν 1250 ευρώ καθαρά για προϋπηρεσία 8 χρόνων. Με την κατάργηση των επιδομάτων ειδικής αγωγής, εξωδιδακτικό και κίνητρου απόδοσης μειώνεται ο μισθός κατά 40%.
Η διαφοροποίηση από τους δασκάλους δεν έχει γίνει τυχαία. Οι δάσκαλοι έχουν ισχυρό συνδικάτο και έτσι δεν αγγίχτηκαν από τον ίδιο νόμο. Αντίθετα κόπηκαν τα επιδόματα του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού, που προφανώς η κυβέρνηση δεν υπολογίζει και τόσο. Ήδη το ΕΘΝΟΣ, και την ΑΥΓΗ έχουν γράψει για θύελλα διαμαρτυριών για τη βάναυση μείωση μισθού που μαγειρεύτηκε.
Το ενδιαφέρον είναι ότι στην αρχική μορφή του νομοσχεδίου τα επιδόματα δίνονταν σε όλους, όπως πριν. Στην τελική μορφή όμως σβηστεί από τη λίστα των δικαιούχων με blanco το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (και το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό). Η μονογραφή για την επικύρωση της αλλαγμένης λίστας είναι του υπουργου΄οικονομικών Αλογοσκούφη, αν δεν κάνουμε λάθος. Για το ασφαλές του λόγου παραθέτουμε και τη σχετική φωτοτυπία. Όμως μείωση μισθού για την ίδια θέση-καθηκοντολόγιο και μάλιστα επιλεκτικά για κάποιους εργαζόμενους είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ!
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής έχει καλέσει σε στάση εργασίας και διαμαρτυρία στο Υπουργείο Παιδείας τη Δευτέρα 1/9 στις 12 το μεσημέρι. Θα πετύχουν άραγε τίποτα ή θα πρέπει να αναζητήσουν το δίκιο τους στα δικαστήρια; Στην περίπτωση αυτή το πράγμα θα έχει πολύ ενδιαφέρον μετά τις τεράστιες αυξήσεις στους μισθούς των δικαστών από την κυβέρνηση...
----------------------

9 σχόλια

  1. Με την κατάργηση των επιδομάτων ειδικής αγωγής, εξωδιδακτικό και κίνητρου απόδοσης μειώνεται ο μισθός κατά 40%.
    ΣΙΓΑ.!!!!!!!
    Όλοι έμαθαν με τα επιδόματα.
    Μέχρι πριν λίγα χρόνια παρακαλούσαν να δημιουργηθούν θέσεις στο Δημόσιο και να βρούν εργασία και τώρα έχουν καλομάθει με τα επιδόματα.
    Πολλές οι ώρες και ο φόρτος εργασίας ΒΡΊΣΚΟΝΤΑΙ στα μεγάλα αστικά κέντρα και ασχολούνται με μερικά παιδιά την στιγμή που οι δάσκαλοι βρίσκονται με 20-22 μαθητές μέσα στην τάξη και σε ολιγοθέσια σχολεία σε κάθε γωνιά της ΕΛΛΑΔΑΣ.
    Δεν κατάλαβα γιατί προσελήφθηκαν, δεν προσελήφθηκαν για την συγκεκριμένη εργασία μήπως;
    Μήπως παίρνει κανένα επίδομα ο απλός δάσκαλος που έχει τέτοιο μαθητή μέσα στην τάξη του όταν οι γονείς του δεν δέχονται να γοιτήση σε ειδικό σχολείο.
    Να καταργηθεί το επίδομα και από τους εκπαιδευτικούς της ειδικής αγωγής μια και ασχολούνται λόγω συνθηκών με 1-2 παιδιά. Δεν είναι δυνατό να έχουν ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΠΑΙΔΙΑ και ΕΠΙΔΟΜΑ
    ΕΛΕΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μετά τα 1200 που γράφεις είναι ενα επίδομα κοντά στα 600.
    καληνύχτα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε φιλαράκο, χωρίς το επίδομα δηλαδή πόσα παίρνεις; 700 ευρώ; Άκου 40% μείωση. Μάλλον δεν βγαίνουν τα νούμερα με τα ΨΕΜΜΑΤΑ που γράφεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σχετίζεται άραγε το θέμα με κάτι που διάβασα εδώ;

    http://www.alfavita.gr/anakoinoseis/ank8829z.php

    "Είμαι αδιόριστος εκπαιδευτικός (Φυσικός) και φέτος παρακολούθησα ένα ετήσιο σεμινάριο ειδικής αγωγής διάρκειας 400 ωρών στερώντας από τον εαυτό μου και από την οικογένεια μου 20 περίπου πολύτιμα Σαββατοκύριακα παρακολουθώντας το. Παράλληλα ασχολήθηκα και πήρα βεβαίωση για γραφή BRAILLE παρακολουθώντας άλλο ένα σεμινάριο διάρκειας 80 ωρών στο κέντρο αποκατάστασης τυφλών με σκοπό να καταφέρω να προσληφθώ σαν αναπληρωτής.

    Όταν καταρτίστηκαν ,για πρώτη φορά φέτος, οι πίνακες για ΣΜΕΑ , είδα με χαρά ότι στον πίνακα των Φυσικών υπήρχαν μόνο 55 άτομα. Δηλαδή αντιστοιχούν όλοι οι Φυσικοί σε έναν ,σχεδόν, σε κάθε νομό , ίσως και με έλλειψη για όλους τους νομούς δεδομένου ότι κάποιοι νομοί , όπως της Αττικής , χρειάζονται παραπάνω από έναν.

    Ομολογώ ότι για πρώτη φορά στην πολύχρονη διαδικασία που έχω υποβληθεί προσπαθώντας να προσληφθώ σαν αναπληρωτής , θεώρησα ότι οι αριθμοί ήταν με το μέρος μας.

    Μετά λύπης μου διαπίστωσα ότι ήμουν πολύ μακριά από την πραγματικότητα, μιας και προσελήφθηκαν μόλις 2(!) Φυσικοί για όλη την Ελλάδα...

    Η πρώτη μου αντίδραση ήταν απορία , η οποία μεταμορφώθηκε σε εκνευρισμό αδυνατώντας να καταλάβω τα αποτελέσματα.

    Κάνοντας διαδοχικές προσπάθειες να καταλάβω ρωτώντας διαδοχικά σε δευτεροβάθμιες διευθύνσεις πληροφορήθηκα ανεπίσημα ότι οι θέσεις καλύφθηκαν από μόνιμους εκπαιδευτικούς οι οποίοι πήραν απόσπαση από κανονικά σχολεία σε ΣΜΕΑ , με μοναδικό σκοπό να καρπωθούν ένα επίδομα της τάξης των 200 ευρώ.

    Η δεδομένη πληροφορία με έχει απογοητεύσει πάρα πολύ και γι'αυτό το λόγο αποφάσισα να σας γράψω εκθέτοντάς σας όλα αυτά. Οι λόγοι της απογοήτευσής είναι κατ'αρχας ότι δεν προσελήφθηκα , και κατά δεύτερο λόγο αναρωτιέμαι αν οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί έχουν την κατάλληλη κατάρτιση ώστε να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στις απαιτήσεις ενός τέτοιου σχολείου.

    Ύστερα με λυπεί το υποκριτικό της εγκυκλίου η οποία ζητεί μεταπτυχιακό, διδακτορικό ή ετήσιο σεμινάριο στην ειδική αγωγή ώστε κάποιος να εισέλθει στους πίνακες για ΣΜΕΑ , από τη στιγμή που κάποιος διορισμένος εκπαιδευτικός χωρίς τίποτα από όλα αυτά, αποσπάται σε αυτά. Επιφυλάσσομαι για την ορθή πληροφόρηση και παρακαλώ χαρακτηρίστε το mail ως ερωτηματικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε 9.37 ίσως δεν έχεις καταλάβει ορισμένα πράγματα:
    1. Τα σεμινάρια είναι για να απορΡΟΦΟΥΝΤΑΙ κάποιο χρήματα της Ε.Ε το τπόσο χρήσιμα είναι το ξέρουν όλοι.
    2. Πολλές αποφάσεις είναι λίιιιγο φωτογραφικές.
    3.πληροφορήθηκα ανεπίσημα ότι οι θέσεις καλύφθηκαν από μόνιμους εκπαιδευτικούς οι οποίοι πήραν απόσπαση από κανονικά σχολεία σε ΣΜΕΑ:
    για να γίνει αυτό σημαίνει ότι το ΥΠΕΠΘ ή δεν τις όρισε ως οργανικές και είναι πιλοτικό πρόγραμμα ή δεν αποφάσισε να τις προκυρίξει.
    Πάντως ίσχυε ότι αν κάποιος αποσπαστεί σε τέτοιες θέσεις για 4 περίπου χρόνια την πιάνει ως οργανική (δεν ξέρω αν κάτι άλλαξε)
    4.εκπαιδευτικοί έχουν την κατάλληλη κατάρτιση ώστε να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στις απαιτήσεις ενός τέτοιου σχολείου.
    Πρέπει να ξέρεις ότι ακόμα και οι εκπαιδευτικοί της Α/ΘΜΙΑΣ που κάνουν 2 έτη ειδική αγωγή στο Διδασκάλείο δεν θεωρούνται πλέον ότι έχουν κατάρτηση αφού διορίζονται και από ανάλογο ΑΕΙ του Βόλου.
    Τώρα γιατί συνεχίζεται το τμήμα ειδικής αγωγής του Διδασκαλείου μην ρωτάς.
    Θα πρέπει να ξέρεις ότι οι περισσότεροι από τους εκπαιδευτικούς που πήγαν για ειδική αγωγή την κοπάνισαν και αντί να προσφέρουν στην ειδική αγωγά χρησιμοποίησαν το χαρτί της για να γίνουν ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ κανονικών σχολείων, οπότε μην απορείς για τίποτα.
    5. Όπως έχεις καταλάβει και αν δεν το κατάλαβες θα έρθει αυτή η ώρα ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΙΕΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΙΩΣ ΣΕ ΤΡΩΕΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ
    ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ
    Καλή νύχτα (δεν είναι ειρω νικό)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα επιδόματα έπρεπε να είναι ενσωματωμένα στο μισθό. Απλά οι κυβερνήσεις τα δίνουν σε τέτοια μορφή για να μη πληρώνουν βάσει του μισθού και αναλογικά μεγαλύτερες συντάξεις, όπως και δώρα κλπ. Η μείωση του μισθού είναι της τάξης του 25 % για όσους δουλεύουν σε ΚΔΑΥ. Όσο για τα απαξιωτικά σχόλια, στο Δημόσιο ως γνωστό ο καθένας δουλεύει κατά συνείδηση. Το 30% δουλεύει πολύ, το 50% ελαφρώς και το 20% καθόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΧΕΤΕ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΟΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΕΙΤΕ ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΣΤΕΡΗΣΗ ΕΙΤΕ ΜΕ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ..
    ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΙΣΟΠΕΔΟΤΙΚΑ..ΚΑΜΜΙΑ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΕΑ..ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΔΕΗ,ΤΟΥ ΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΝΛΟΙΠΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ, ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΤΣΟΥΖΕΙ..ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ωραια και πριν απο λιγους μηνες πηρανε μια αυξηση γυρω στο 50% οι δικαστικοι......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΠΙ 34 ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΥΝΕΛ ΚΑΙ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ. ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ Η ΠΛΕΟΝ ΔΙΕΣΤΡΑΜΕΝΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ, ΥΠΟΜΕΝΕΙ " ΤΕΚΜΗΡΙΑ " , ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΜΕ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΕΝΟΧΗΣ ΣΕ " ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ " ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ. ΕΙΝΑΙ Ο " ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΑΟΣ " ΜΕ ΤΟ ΑΛΑΘΗΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ. ΕΛΕΟΣ.....
    http://ducere-examplo.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *