GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Είμαστε όλοι κλέφτες και απατεώνες!

. Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης . Το φορολογικό νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή ο κ. Αλογοσκούφης, σηματοδοτεί τη χρεοκοπία της έννοιας...

.
Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης
.
Το φορολογικό νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή ο κ. Αλογοσκούφης, σηματοδοτεί τη χρεοκοπία της έννοιας «κράτους δικαίου». Σε όλα τα σύγχρονα κράτη του κόσμου υπάρχουν κάποιες σταθερές αρχές φορολογίας, όπως «η αρχή της ωφέλειας» και «η αρχή της φοροδοτικής ικανότητας». Οι δύο παραπάνω αρχές είχαν ισχύ ακόμη και στις χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού.
Το νομοσχέδιο αυτό πλήττει τους έντιμους πολίτες, επιδεινώνει ακόμη περισσότερο την ήδη διαταραγμένη σχέση εμπιστοσύνης πολίτη και κράτους και το χειρότερο απ όλα, αποτελεί την απόλυτη ήττα της κρατικής βούλησης να επιβάλει κανόνες δικαίου.
Το νομοσχέδιο αυτό αποτελεί την κορωνίδα των 70.000 περίπου νόμων σε αυτήν τη χώρα της απόλυτης παρανομίας, όπου όλα απαγορεύονται και όλα επιτρέπονται.
Μέχρι σήμερα, οι περισσότεροι από εμάς που εμφανιζόμασταν σε μια ΔΥΟ, για πολλούς υπαλλήλους ήμασταν ύποπτοι για φοροδιαφυγή.
Μετά από αυτό το νομοσχέδιο θα μας θεωρούν επισήμως πλέον κλέφτες και απατεώνες.
----------------------------------

14 σχόλια

  1. o deyteros apo deksia pigouinos einai o makedonovoulgarakis.axortage tis thes tis pornes tis pliromenes apo ton papa na vogane.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ηλίθιοι είμαστε.
    Οταν το πρόβλημά σας είναι αν έπεσε ο Γιωργάκης από το ποδήλατο, αν μιλάει καλά ελληνικά, αν είναι καλός δημαγωγός ή όχι, τότε ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ.

    Αυτά που συμβαίνουν μ'αυτή την κυβέρνηση, ούτε σε παρωδίες Μπανανιών δεν συμβαίνουν.

    Και επειδή δεν πρόκειται να βάλετε μυαλό, σας εύχομαι να ξαναγίνουν σύντομα εκλογές και να ξαναβγάλετε τον καταλληλότερο.
    Πως να το κάνουμε, έχει άλλο πρστίζ η χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να πάνε να γαμηθούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έλααα, ο υδραυλικός είμαι,θά πάρω
    τόν ηλεκτρολόγο μέ τό αμάξι(sic),
    καί ΘΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑΞΩ ΤΑ ΦΩΤΑ.
    Αφορολόγητα όμως εεεεεεεεεεεε???
    Αναστάσης(γαμ΄΄ω τούς φοροκλέφτες)
    Υ.Γ Θά χρειαστώ καί ελαιοχρωματιστή
    ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΝΕΟΙ, ΤΕΤΟΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ.



















































    0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. .


    Όταν ένας ηλίθιος χάνει τον έλεγχο αντιδρά ενστικτωδώς βίαια.


    Το ίδιο συνέβει και με τους ανίκανους του οικονομικού επιτελείου.

    Αφού προχώρησαν σε κακό σχεδιασμό φορολογικών εσόδων, έχασαν το έλεγχο και στη συνέχεια επιτίθενται επί δικαίων και αδίκων με σκοπό την κάλυψη της ανικανότητάς τους.

    ΕΡΩΤΗΣΗ 1η:
    Χρειάζεται να έχεις πτυχίο ή να είσαι καθηγητής πανεπιστημίου για να καταστρέψεις την οικονομία ή μπορεί να καταστραφεί και μόνη της?

    ΕΡΩΤΗΣΗ 2η:
    Οι ίδιοι κρετίνοι που δεν μπόρεσαν να υπολογίσουν την υστέρηση εσόδων και την συνέπεια αυτής που είναι το έλλειμα στον προϋπολογισμό του 2008, θα έχουν μούτρα να μας πούν ότι θα χειριστούν σωστά τον προϋπολογισμό του 2009 ?

    Εγώ αμφιβάλλω ότι έχουν την δυνατότητα να το κάνουν, γιατί θα το είχαν κάνει και το 2008.



    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ας μας θεωρούν!....
    Ο μέσος έλληνας πολίτης εδώ και 50 τουλάχιστον χρόνια έχει σχημαστίσει την ακλόνητη πεποίθηση ότι ο πλέον απροκάλυπτος κλέφτης και ο χυδαιότερος και χωρίς κανένα πρόσχημα απατεώνας είναι το Ελληνικό Δημόσιο! Υπάρχει άραγε κανείς που να αμφισβητεί αυτή την ΑΛΗΘΕΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα νέα μέτρα

    H κατάθεση των «μέτρων Αλογοσκουφη» στη βουλή προκάλεσε την έντονη αντιπαράθεση κυβέρνησης και κομμάτων της αντιπολίτευσης.

    Κατά κοινή ομολογία η κυβέρνηση έχει δίκιο, τα μετρα ήταν αναγκαία, δεν μπορεί π.χ. ένας συνταξιούχους να δηλώνει εισόδημα 15.000 ευρώ το χρόνο κ’ ένας ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου με καθημερινό τζίρο 10.000 ευρώ να δηλώνει 8.000 ευρώ εισόδημα το χρόνο.

    Με τα νέα μέτρα, φόρος επί του κεφαλαίου, για 10.000 δηλωθέν εισόδημα ο κάθε επαγγελματίας θα καταβάλει στην εφορία 1.000 ευρώ φόρο, δηλαδή το 10%. Με μια πρώτη ματιά καλά ακούγεται, αν συνοδευτεί και με τα απαραίτητα μέτρα πάταξης της φοροδιαφυγής που θα αναγκάσουν τους επιχειρηματίες να δηλώνουν το πραγματικό τους εισόδημα, η χώρα θα εχει επιτύχει ένα μεγάλο στόχο.

    Αν δεν γίνει πάταξη της φοροδιαφυγής θα πρόκειται για αποτυχία, επειδή, ο επιχειρηματίας θα συνεχίσει να κάνει συναλλαγές με αφορολόγητα χρήματα. Παράλληλα θα μπορούμε να μιλάμε για υπεράσπιση του φαινόμενου και δημιουργία συνθηκών ανισότητας των φορολογικών βαρών από το επίσημο κράτος.

    Λογικά και για να μπορέσει να επιταχυνθεί η ανάπτυξη τα μέτρα θα έπρεπε να συνοδεύονταν με στοχοθετημένα κίνητρα για επενδύσεις (π.χ. στην εκπαίδευση, στην καινοτομία, στη μεταφορά τεχνολογίας, στην αποκέντρωση κ.τ.λ.) με τη μορφή έκπτωσης φόρου.

    Διαβάστε περισσότερα
    http://neoinileias.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. O καθένας απο μας μπορεί να γίνει υπουργός εθνικής οικονομίας.Σε κάθε κακοδιαχείριση,έλλειμα και..μαύρη τρύπα, εφαρμόζεις φορομπιχτική πολιτική,μαζεύεις μερικά δις ευρώ, όπου πληρώνει ο μικρομεσαίος,ως συνήθως.
    Είναι εύκολη δουλειά που την μαθαίνεις εύκολα απο τον...προηγούμενο.
    Αν έχεις και πτυχίο οικονομικών επιστημών,γίνεται πιο πιστευτό οτι οι πολιτικές που ακολουθείς έχουν επιστημονική βάση!
    Κυρίως λύνεις το πρόβλημα με το ρητό:"Πονάει κεφάλι,κόψει κεφάλι".
    Ετσι έλυναν τα οικονομικά προβλήματα οι προηγούμενοι.Το ίδιο κάνουν και οι επόμενοι.
    Να τους χαιρόμαστε..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. .

    Παγια δικαιολογία των αποτυχημένων του οικονομικού επιτελείου είναι η αναφορά σε παραδείγματα:

    - Υπάρχουν δικηγόροι που βγάζουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
    - Υπάρχουν δικηγόροι που επίσης βγάζουν.
    κ.λ.π

    Όμως οι Αλήτες δεν αναφέρουν ότι υπάρχουν μεν μερικοί τέτοιοι που βγάζουν 1 εκ. ευρώ και δηλώνουν 10 χιλιάδες ευρώ, αλλά η μέγιστη πλειοψηφία με χιλιάδες γιατρούς και δικηγόρους αγωνίζεται για ελάχιστα χρήματα.

    Έτσι βάζουν κεφαλικούς φόρους που διαλύουν την μεγάλη πλειοψηφία ενώ αφήνουν αδιάφορους τους μεγαλογιατρούς ή δικηγόρους.

    ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. φιλε neoinileias, δεν ειναι καθολου ετσι. Αφου ηθελε να φορολογουνται αυτοι με τα τεραστια εισοδηματα, που δηλωνουν ελαχιστα, ας εκανε καλυτερους ελενχους. Τι καταφερε??

    1ον) οι ανθρωποι που δηλωνουν το πραγματικα χαμηλο τους εισοδημα π.χ. 875euro το μηνα, φορολογουνται περιπου 1000euro/χρονο. Οι ιδιοκτητες νυκτερινων μαγαζιων, που δηλωνουν ετησιο εισοδημα 10.000euro φορολογουνται 1000euro/χρονο. Στην πραγματικοτητα, βγαζουν 200.000euro/χρονο (λεω εγω ενα νουμερο). Συνεπως πολυ δικαιο μετρο, τα συνχαριτηρια μου.

    2ον) Βαζει στο ιδιο τσουβαλι τους τιμιους που δηλωνουν τα πραγματικα χαμηλα τους εσοδα, με αυτους που φοροδιαφευγουν. Λιγοι φοροδιαφευγουν, ολοι θα πληρωσουν.

    3ον) Ηταν μια ακομα εμπρακτη επιβεβαιωση του κοινωνικου χαρακτηρα της πολιτικοης της κυβερνησης της Ν.Δ. η οποια βρισκετε διπλα στον πολιτη που εχει αναγκη, διπλα στον χαμηλομισθο και χαμηλοσυνταξιουχο, που προσπαθει να αμβλυνει τις κοινωνικες διαφορες και να κλεισει η ψαλιδα πλουσιων-φτωχων (οπως λεει συνεχεια ο πρωθηπουργος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΕΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΣΥΝΟΝΟΜΑΤΕ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΠΟΛΛΑ .
    ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΙ ΑΣ ΦΟΡΑΜΕ ΜΑΣΕΛΕΣ .


    ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ .
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ,ΘΕΩΡΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΟΛΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ζήτω η Ελλάδα
    ζήτω η θρησκεία
    σκατά στη Νέα Δημοκρατία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΤΗ ΔΕΘ ΚΑΙ Ο ΑΗ ΒΑΣΙΛΗΣ

    Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο πρωθυπουργός, ως άλλος ΑηΒασίλης, θα εξαγγείλει από τη ΔΕΘ πακέτο παροχών ύψους 175 ΔΙΣ ΕΥΡΩ προς ανακούφιση των πτωχών ελλήνων. Οι παροχές αυτές θα είναι σε μετρητά ένα μέρος και το υπόλοιπο σε είδη πρώτης ανάγκης. Ετσι:

    -Κάθε εργαζόμενος και συνταξιούχος με μηνιαίες αποδοχές κάτω των 100 ΕΥΡΩ, θα λάβει αύξηση 350%, ενώ ο πληθωρισμός τρέχει με 4,2%.

    -Κάθε εργαζόμενος και συνταξιούχος με μηνιαίες αποδοχές από 101 έως 149 ΕΥΡΩ, θα λάβει αύξηση 300% .

    -Κάθε εργαζόμενος και συνταξιούχος με μηνιαίες αποδοχές από 150 έως 199 ΕΥΡΩ, θα λάβει αύξηση 200% .

    Για τους εργαζόμενους η αύξηση θα δοθεί εφόσον απασχολούνται 32 μέρες το μήνα, 16 ώρες την ημέρα και 384 μέρες το χρόνο. Οι συνταξιούχοι θα λάβουν την αύξηση με την επίδειξη ακτινογραφίας της οδοντοστοιχίας τους (αν αυτή είναι πλήρης δοντιών και χωρίς σφραγίσματα).

    -Κάθε έλλην με αποδοχές έως 4999 ευρώ ετησίως θα λάβει δωρεάν 180 λίτρα κηροζίνης για το δικινητήριο του αερόσκαφος. Προϋπόθεση η επίδειξη της άδειας κυκλοφορίας του. Επίσης θα λάβει 600 λίτρα πετρέλαιο για το πλωτό του σκάφος, με την προϋπόθεση ότι αυτό φέρει σημαία Γουατεμάλας και έχει μήκος πάνω από 12 μέτρα. Βεβαίωση του οικείου χαφιέ απαραίτητη.

    ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ
    -Κάθε έλλην με αποδοχές έως 1999 ευρώ ετησίως θα λάβει δωρεάν 2 κιλά χαβιάρι Ουκρανίας, δώρο του φίλου μας Γιουσένκο.

    -Κάθε συνταξιούχος ανήρ με αποδοχές έως 1999 ευρώ ετησίως θα λάβει δωρεάν 12 βίντεο σεξιστικού περιεχομένου, δώρο του φίλου μας Μπερλουσκόνι.

    -Κάθε συνταξιούχος γυναίκα με αποδοχές έως 1999 ευρώ ετησίως θα λάβει δωρεάν 12 σετ παριζάνικων εσωρούχων, Karla Bruni Fashion, δώρο του φίλου μας Σαρκοζί.

    Ολοι οι άλλοι θα πάρουν τον Πουλακίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 11:52
    ξέχασες να επισημάνεις το σημαντικότερο μέτρο δίκαιης αναδιανομής, που προβλέπεται στο πακέτο.

    Την ίδια στιγμή που οι φτωχοί "ροκανίζουν" τα 200άρια και τα 300άρια αύξηση, οι Δικαστικοί θα περιορισθούν στο μίζερο 10%, οι διευθυντές των δημόσιων επιχειρήσεων, θα αρκεστούν σε ένα 15% μόνο.

    Μιλάμε για επανάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση