GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καψώνια της Αγροτικής στους πελάτες της...

. ...όμως οι τυραννικοί κανονισμοί, τυραννικά γελοιοποιούνται‏! . Η ιστορία ξεκινά πριν από περίπου 15 μέρες, οπότε ξέχασα την κάρτα αναλήψ...

.
...όμως οι τυραννικοί κανονισμοί, τυραννικά γελοιοποιούνται‏!
.

Η ιστορία ξεκινά πριν από περίπου 15 μέρες, οπότε ξέχασα την κάρτα αναλήψεων της Αγροτικής Τράπεζας (ΑΤΕbank) σε ΑΤΜ της Αθήνας. Αφού δέσμευσα τηλεφωνικά την κάρτα, επικοινώνησα κατόπιν με την αρμόδια Διεύθυνση της τράπεζας, η οποία φρόντισε να στείλει την κάρτα στο κεντρικό κατάστημα της Πάτρας, όπου διαμένω. Όπως μάλιστα με διαβεβαίωσαν, με την παραλαβή της θα φρόντιζαν οι υπάλληλοι του καταστήματος να την αποδεσμεύσουν, ώστε να μπορώ να τη χρησιμοποιώ ξανά, αμέσως. Όλα καλά μέχρι εδώ.

Χθες πήγα στο συγκεκριμένο υποκατάστημα και, πράγματι παρέλαβα την κάρτα. Φευ όμως! Με ενημέρωσαν ότι μόλις προχθές τούς είχε έρθει νέος κανονισμός από τα κεντρικά, σύμφωνα με το οποίο όσες κάρτες αναλήψεων είχαν δεσμευθεί δεν θα μπορούσαν πια να αποδεσμευθούν για άμεση χρήση, αλλά θα έπρεπε να αντικατασταθούν με νέου τύπου, οι οποίες μάλιστα είναι και VISA.

Όταν τους εξήγησα ότι (α) επιθυμούσα να εξακολουθήσω να χρησιμοποιώ την υφιστάμενη κάρτα, γιατί οι νέες είναι λιγότερο ασφαλείς (αφού μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αγορές - χωρίς PIN - αν κλαπούν και δε δηλωθούν έγκαιρα, σε αντίθεση με την υφιστάμενη που είναι μόνο για αναλήψεις από τα ΑΤΜ της τράπεζας και απαιτεί PIN), καθώς και ότι (β) πρόκειται να φύγω σύντομα σε διακοπές, χρειάζομαι να έχω πρόσβαση στο λογαριασμό μου με την κάρτα και δεν μπορώ να περιμένω 15 μέρες για την έκδοση της νέας, οι υπάλληλοι μού πέταξαν ένα ξερό "λυπούμαστε, δεν γίνεται πλέον να σας αποδεσμεύσουμε αυτή την κάρτα".

Όπως ήταν επόμενο, ζήτησα αμέσως να αποσύρω όλο το ποσό της κατάθεσής μου (και, σε δεύτερο χρόνο, να κλείσω το λογαριασμό), αλλά και αυτό το αρνήθηκαν επικαλούμενοι άλλον κανονισμό, σύμφωνα με τον οποίο δεν γίνεται να αποσυρθεί ποσό μεγαλύτερο των 300 ευρώ χωρίς βιβλιάριο (δεν το είχα μαζί μου, αλλά είχα την ταυτότητά μου και φυσικά τη δεσμευμένη κάρτα). Προσπάθησε δηλαδή η τράπεζα, να με "κρατήσει όμηρο", παρά τη δικαιολογημένη οργή μου για τα προβλήματα που δημιουργούν οι ξαφνικοί φετφάδες τους!

Βέβαια, ολόκληρη η κατάθεσή μου θα αποσυρθεί και ο λογαριασμός θα κλείσει σήμερα (με την επίδειξη του βιβλιαρίου), σε άλλο κατάστημα. Έτσι, οι γραφειοκράτες καρεκλοκένταυροι της ΑΤΕbank θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν ένα μάθημα (για να μη χάσουν κι άλλους πελάτες) ως προς το αν είναι σκόπιμο να βγάζουν αποφάσεις που μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα λειτουργικότητας στους λογαριασμούς των πελατών μεσούντος του καλοκαιριού και των διακοπών. Τι να κάνουμε... οι τυραννικοί κανονισμοί, τυραννικά γελοιοποιούνται...

Σωτήρης Μ.

---------------------

25 σχόλια

  1. Μπραβο Σωτηρη ωραια τους γελοιοποιησες, τους εκανες τα μουτρα κιμα, δεν θα μπορουν να κοιμηθουν απο δω και περα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η EUROBANK είναι χειρότερη. Εγώ -ως παλιός πελάτης απο το 1977 - πήγα χθες να πληρώσω το φόρο εισοδήματος. Στήθηκα στην ουρά και περίμενα περίπου μισή ώρα. Όταν έφτασε η σειρά μου, η ταμίας με πληροφόρησε οτι ΔΕΝ μπορούσα να πληρώσω με μετρητά αλλά μόνον με χρέωση του λογαριασμού μου!!!

    Σε ερώτησή μου για ποιό λόγο, μου απάντησε οτι αυτή είναι η πολιτική της Τράπεζας! Να σημειώσω οτι ΔΕΝ υπήρχε καμία σχετική έγγραφη ανακοινωση έτσι ώστε να μην περιμένει ο κόσμος άδικα.

    Φυσικά πήγα σε άλλη τράπεζα (Κύπρου) οπου και εξυπηρετήθηκα αμέσως.

    ΥΓ. Και φυσικά θα αποσύρω τις καταθέσεις μου και θα κλείσω τους λογαριασμούς μου απο την EUROBANK (στο Βόλο) σήμερα κιόλας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ξερεις οτι η τραπεζα αυτη υπαρχει "ελέω" κρατους ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ 1,20 ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΝ ΟΙ ΛΗΣΤΟΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΤΕ ??
    ΤΑ ΞΕΧΝΑΤΕ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ti le re file... polu eksupnos eisai...

    Prepei kathe organismos na diamorfwnei proswpikh politikh me ton pelath tou gia na einai arestos.

    thelw omws re file sth nea trapeza pou tha pas na tous ektheseis apo prin tous orous sou. Etsi, gia na doun me poion exoun na kanoun...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η νέα κάρτα, είναι μεν VISA αλλά όχι πιστωτική. Είναι χρεωστική, που σημαίνει ότι δεν έχει επιτόκιο. Μπορεί απλά να χρησιμοποιηθεί και για αγορές, με απευθείας χρέωση του βιβλιαρίου σου. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΔΡΟΜΗ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΤΟΚΙΟ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ, είναι κάρτα για τα ΑΤΜ.

    Για το δεύτερο θέμα, αλίμονο αν μια τράπεζα κλείνει λογαρισμούς και δίνει μεγάλα ποσά χωρίς βιβλιάριο. να πας να φέρεις το βιβλιάριο και μετά να τον κλείσεις τον λογαριασμό σου.

    Θα καταστραφεί η Αγροτική, αν χάσει πελάτη σαν κι εσένα και προσπαθεί να σε κρατήσει με κάθε τρόπο.

    Άλλο ένα ηλίθιο post στο press-gr.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βλάκα the bloger team, η πσιτωτική κάρτα δεν είναι για τα ΑΤΜ. Πιστωτικές υπάρχουνε δώ και 50 χρόνια, ενώ ΑΤΜ εδλω και 15.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητε δυσαρεστημένε πελάτη,

    όταν πας στη Eurobank και σου χαϊδεύουν τον πισίνο σου, θα πεις Αγροτικούλα μου.

    Ευτυχώς που υπάρχει η ΑΤΕ και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και κρατιούνται τα επιτόκια των δανείων σχετικά χαμηλά, διαφορετικά θα ήταν άλλα τόσα.

    Πρέπει η ΑΤΕ και η κάθε τράπεζα να ρωτάει τον κάθε καραγκιόζη για το αν συμφωνεί με τις διαδικασίες της.

    ΟΥΣΤ, πήγαινε στη Eurobank να σου στέλνουν μπράβους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όλοι εσείς που σπεύσατε σαν παπαγαλάκια να δικαιολογήσετε την πολιτική της τράπεζας, λες και είστε εγκάθετοι υπαλληλίσκοι της, μάλλον δεν σκεφτήκατε κάτι απλό. Η βλακεία, με περικεφαλαία μάλιστα, συνίσταται στο γεγονός ότι το γραφειοκρατικό κηφηναριό βγάζει τέτοια φιρμάνια κατακαλόκαιρο, που ο πελάτης μπορεί να καίγεται να έχει την κάρτα αναλήψεων για να πάει διακοπές, δεν προλαβαίνει να περιμένει την έκδοση νέας και θα μπορούσε να εξυπηρετηθεί αν δεν είχε βγει αυτό το ηλίθιο φιρμάνι. Λες και θα χανόταν ο κόσμος να το έβγαζαν από το φθινόπωρο.

    Αλλά με τέτοια αρτηριοσκληρωτική νοοτροπία, που όπως βλέπω την ενστερνίζονται για τα καλά κι άλλοι, οι κρατικές τράπεζες και γενικά το δημόσιο έχουν μεταβληθεί σε υπ' αριθμόν 1 πελατοδιώχτη.

    Ε, ρε άκρατος νεοφιλελευθερισμός που χρειάζεται σ' αυτή τη ρημάδα τη μπανανία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ 1:50

    Ποσώς ενδιαφερόμαστε για το επιτόκιο που παίρνεις στα δάνεια. Αυτά ας απασχολήσουν τους τραπεζόδουλους ελληναράδες που τσακίζουν δάνεια και κάρτες για να πηγαίνουν να τα ακουμπάνε στα διάφορα Mall. Ας μιλήσουμε όμως καλύτερα για τα επιτόκια ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ. Δεν κοιτάς πόσο εξευτελιστικά χαμηλά δίνει η Αγροτικούλα σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όποιος δεν γουστάρει να είναι πελάτης της ΑΤΕ, να ξεκουμπιστεί να φύγει.

    Λάτσης, Βαρδινογιάννης, Κωστόπουλος, Βγενόπουλος και ΣΙΑ σας περιμένουν να σας εξυπηρετήσουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φίλε αυριανιστή, δηλαδή η ΑΤΕ πρέπει να δίνει τα υψηλότερα επιτόκια καταθέσεων; Τότε πως θα έδινε τα χαμηλότερα στα δάνεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τρομερό κείμενο, μνημείο βλακείας, που αποδυκνείει πως οι ελληναράδες γουστάρουν να τα κάνουν όλα όπως τους εξυπηρετεί, καταπατώντας κανόνες, αποφάσεις και νόμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητέ the Bloopers team

    επέτρεψε μου να σε ενημερώσω ότι τα πρώτα ΑΤΜs της Αγροτικής τοποθετήθηκαν το 1994, δηλαδή πριν από 14 χρόνια, συνεπώς ή κάνεις λάθος ή ποστάρεις για να πεις μια εξυπνάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμε που έγραψες στις 2:15, αφού δεν μπορείς να καταλάβεις πού συνίσταται η βλακεία των κρατιστών της ΑΤΕ, δε μπορώ να σε βοηθήσω παραπέρα. Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι το εξής: μπορεί μεν να αποδΥκνΕΙεται, κατά τη γνώμη σου, ότι οι "ελληναράδες" γουστάρουν να κάνουν όπως γράφεις, ξέρουν όμως... ορθογραφία. ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. σωτήρη ορθογράφε και παραμορφωμένε, στο δικό σου post γράφεις "ρημάδα" ενώ το σωστό είναι "ριμάδα" (ρημάδια).

    Β Λ Α Κ Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τι λες βρε Σωτήρη, παπαπα, τι σου έκαναν οι ανάλγητοι κρατιστές;

    Να θέλουν το βιβλιάριο για σου κλείσουν το βιβλιάριο; Που ακούστηκε;

    Κάνε κουράγιο, θα περάσει και αυτό.

    Έχεις τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς και την αμέριστη συμπαράσταση μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανούσια αντιπαράθεση για ένα ασήμαντο θέμα.

    Φυσικά για να σου κλείσει η τράπεζα ένα βιβλιάριο, χρειάζεται...το βιβλιάριο.

    Είναι αυτό ζήτημα για να αναρτηθεί στο Press-gr και για να ασχολούμαστε;

    Σοβαρευτείτε και μη δημοσιεύετε μαλακίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμε των 2:33, αν ο προϊστάμενός σου εκεί στην ΑΤΕ σε άφηνε να διαβάσεις καλύτερα, θα πρόσεχες ότι το λογαριασμό ήθελα να τον κλείσω σε δεύτερο χρόνο, (δηλαδή άλλη μέρα). Αυτό που ήθελα άμεσα να κάνω ήταν να αποσύρω όλα τα χρήματά μου, αφού είχα ΚΑΙ ταυτότητα, αλλά ΚΑΙ την κάρτα που επέχει θέση βιβλιαρίου και αποδεικνύει ότι ήμουν δικαιούχος του λογαριασμού.

    Πού να το προσέξετε όμως αυτό εσείς οι Γκαιμπελίσκοι του δημοσίου. Γι' αυτό και ολοένα και περισσότεροι βλέπουν ως μάλλον ευεργετική την επέλαση του νεοφιλελευθερισμού στην Ελλάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλά τους έκανες φίλε. Μακάρι κάποιοι στενοκέφαλοι να είχαν τα φρύδια να κάνουν αυτό που έκανες εσύ.
    Το μόνο που κάνουν είναι να αναμασούν τις αναχρονιστικές διατάξεις καλοβολεμένων τεμπέληδων και να προσπαθούν να τρομάξουν τον κόσμο μην τους κάνει ντά η μαμά τράπεζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πόσο βλήμα πρέπει να είσαι για να ξεχάσεις τη κάρτα μέσα σε ΑΤΜ;;;; Πολυυυυυυυύ βλήμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 1) O "bloopers team" γραφει ανυπόστατες μαλακίες αναξιες σχολιασμού που δεν εχουν καμια σχεση με την πραγματικότητα

    2)Ειναι απαράδεκτο (κατα τη γνωμη μου) να μην δίνουν χρηματα χωρις βιβλιάριο (όπως και το να βαζουν όριο σε αναλήψεις μεσω ΑΤΜ), αλλά εχει επικρατήσει για λόγους ασφαλείας

    3)Η ακυρωση δεσμευμένης κάρτας και έκδοση νέας δεν ειναι κάτι πρωτοφανές, η εθνική το κάνει όταν η δεσμευση γίνει σε ατμ άλλης τράπεζας

    4)Ειναι αλήθεια ότι το ταχυδρομικό ταμιευτήριο και (λιγότερο) η ΑΤΕ βοηθούν τη συγκράτηση των επιτοκίων και δεν μπορούμε να το παραβλέπουμε.

    5) Απο την εμπειρία μου πιστεύω ότι το οποιοδήποτε θέμα προκύπτει θα μπορούσε να λυθεί με καλή διάθεση και από τα δύο μέρη αλλά όταν χρησιμοποιείται "τσαμπουκάς" δημιουργείται αμυντική στάση στους υπαλλήλους και πιστή εφαρμογή των διαδικασιών

    (πρωην υπαλληλος της ΑΤΕ και οχι μαιμου σαν τον blooper)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. το αν η τράπεζα υπάρχει ελέω κράτους τη στιγμή που είναι κερδοφόρα (> 210 εκ.€ το 2007) είναι περιτό να το σχολιάσει κανείς. Στο προκείμενο τώρα: η νεα κάρτα(η οποία δεν είναι πιστωτική) που σας πρότειναν είναι ποιο ασφαλής σε σχέση με την παλιά καθώς εκτός απο τη μαγνητική ταινία στο πίσω μέρος, έχει και ενα chip που προσφέρει ασφάλεια στις συναλλαγές. η κάρτα δεν χρειάζεται 15 μέρες αλλά το πολύ 7, (κακώς αν σας είπαν τέτοιο πράγμα)και βεβαίως λάθος που δεν σας έδωσαν τα χρήματά σας. Δεν χρειάζεται βιβλιάριο ακόμα και αν θέλετε και κάνετε ανάληψη 1.000.000€,μόνο η ταυτότητα σας. Τέλος, είναι εύκολο να κατηγορούμε κάτι επειδή τυγχάνει να ανήκει κατά κύριο λόγο στο κράτος. Καλό θα ήταν να δείτε πως συμπεριφέρονται (ουσιαστικά, πέρα απο τις διαφημίσεις) οι ανταγωνιστριές τράπεζες. Καλό θα ήταν να δείτε πόσους πλειστηριασμούς κάνει κάθε μιά.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Απ' την ως πρόσφατα πολιτική Κράτους και Τραπεζών δεν φαίνεται να εκθρονιστούν οι Τράπεζες απ' τα προνόμια -χαράτσια τους.Έχουν γίνει με αμείλικτη απορρόφηση των ασθενέστερων, δύο υπερμονοπώλια Τραπεζικά στον ελληνικό χώρο, το της Εθνικής και το της ΑLPHABANK που σέρνουν ξοπίσω τους τις λοιπές.Οι Τράπεζες είναι που ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις. Εκκρεμούν ΄καταδικαστικές της Δικαιοσύνης αποφάσεις τους (''ψιλά γράμματα'' επαχθών δανείων κτλ ) που τις αγνοούν ετσιθελικά.
    K O S T A S T R E N T

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

«ΑΚΕΦΑΛΗ» η Χεζμπολάχ! ΟΙ IDF ΣΚΟΤΩΣΑΝ και τον διάδοχο του Νασράλα...

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε απόψε ότι ένας από τους κορυφαίους αξιωματούχους της Χεζμπολάχ, ο οποίος αναμενόταν να γίνει ο επόμενος ηγέ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *