GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για τη βάση του "10"...

. Από την Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. . Μετά την ανακοίνωση των βάσεων από το Υπουργείο Παιδείας ένας μεγάλος κύκλος προσπαθειών και αγωνίας έκλεισε γ...

.
Από την Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι.
.
Μετά την ανακοίνωση των βάσεων από το Υπουργείο Παιδείας ένας μεγάλος κύκλος προσπαθειών και αγωνίας έκλεισε για πολλούς μαθητές με την εισαγωγή τους στην Ανώτατη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Ένας άλλος, όμως, ανοίγει με την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτόν. Πολλοί νέοι δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε κάποιο ανώτατο ίδρυμα της Ελλάδας, πολλά ΤΕΙ συρρικνώνονται και αυτό συνέβη επειδή η κυβέρνηση της ΝΔ θέσπισε το μέτρο της βάσης του 10.
Έτσι πάρα πολλοί νέοι, κοντά στους 30000 υπολογίζονται, θα οδηγηθούν σε κάποιο ιδιωτικό Κ.Ε.Σ. που λειτουργεί στη χώρα μας ή σε κάποιο ιδιωτικό πανεπιστήμιο του εξωτερικού. Αν βέβαια κάποιοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσουν σε κάποια ιδιωτική σχολή ρίχνονται στην αγορά εργασίας χωρίς τα απαραίτητα εφόδια και προσόντα.
Φαίνεται λοιπόν ξεκάθαρα ποιο στόχο έχει ο νέος νόμος-πλαίσιο που ψήφισε η κυβέρνηση για τα ανώτατα ιδρύματα, η αναγνώριση των Κ.Ε.Σ. καθώς και η πρόθεση της ΝΔ για αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος. Τον περιορισμό κεκτημένων δικαιωμάτων των φοιτητών, την υποβάθμιση των ΤΕΙ (του βασικού μοχλού περιφερειακής ανάπτυξης) και την ίδρυση και λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα στα οποία θα καταφεύγουν όσοι δεν πιάνουν τη βάση του 10.Την κατάργηση δηλαδή της ήδη υποβαθμισμένης Δημόσιας & Δωρεάν Παιδείας από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τη δημιουργία νέας πελατείας για τα ΚΕΣ χρόνο με το χρόνο.
Η ΠΑΣΠ συνεπής στους αγώνες και την ιστορία της θα αντισταθεί σε οποιονδήποτε προσπαθήσει να θίξει τα δικαιώματα των σπουδαστών ή προσβάλλει τη Δημόσια & Δωρεάν Παιδεία. Για μας η εκπαίδευση δεν είναι υπηρεσία, είναι κοινωνικό αγαθό όλων.
-----------------------------------

52 σχόλια

  1. Καλά είστε μεγάλα όργια!!!!! Δηλαδή να περνάνε όλοι?? Τότε να καταργήσουμε τις εξετάσεις στα σχολεία. Μια ζωή έτσι ήταν. Πέρναγες την βάση προχώραγες. Δεν την πέρναγες, τα ξαναέλεγες. Αλλά και στο εξωτερικό,αλήθεια, δίνουν εξετάσεις πράσινα ανθρωπάκια!!!
    Έμπαιναν οι χαβαλέδες με 4 και 5 και κάνανε καμιά δεκαετία να βγουν. Οι άλλοι διαμαρτύρονται γιατί λέει υπάρχουν κενές θέσεις σε σε σχολές στην επαρχία και δεν έχει φοιτητόκοσμο για να λειτουργήσσει η αγορά. Αυτό είναι το προβλημά μας? Αν θα δουλέψουν οι καφετέριες και τα εστιατόρια?? Ότι τόσα παιδιά δεν μπορούν να μπούν δεν μας ενδιαφέρει? Λοιπόν πράσινες, μπλε και κόκκινες ακρίδες επειδή έχετε καταντήσει τις σχολές εκλογικά κέντρα υποψήφιων απατεώνων εγώ θα ήθελα να ξεκουμπιστείτε από τα πανεπιστήμια, γιατί σε λίγα χρόνια οι απόφοιτοι από τα ιδιωτικά θα σας έχουν για την πλάκα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε παιδιά είστε ανόητοι ή το παίζετε ανόητοι?
    Με το σύστημα που ίσχυε ως τώρα δεν είχαμε "εξετάσεις" αλλά "Διαγωνισμό". Εξηγώ. Εάν θεωρητικά (λέμε θεωρητικά) όλοι οι υποψήφιοι έγραφαν από 06 έως 08 δεν θα υπήρχε (με το παλιό σύστημα) κανένα πρόβλημα για την εισαγωγή κάποιων στα ΤΕΙ και ΑΕΙ. Οι 10 πρώτοι θα έμπαιναν στη τάδε Σχολή οι υπόλοιποι 20 στη δείνα κλπ. Με αποτέλεσμα να έμπαιναν πχ στο Μαθηματικό Αθηνών φοιτητές με τρομακτικά κενά και αδυναμία παρακολούθησης της πανεπιστημιακής διδακτέας ύλης. Αυτό είναι ο διαγωνισμός. "Εξετάσεις" σημαίνει οτι τίθεται ένας πήχυς (πχ το 10) κάτω από το οποίο είναι απαράδεκτος προς εισαγωγή κάποιος και στην συνέχεια αξιολογούνται οι υποψήφιοι πάνω από το με σειρά επιδόσεων.
    Για δείτε λίγο τί γίνεται στο Harvard και στο Yale αλλά και σε μικρότερης εμβέλειας πανεπιστήμια όπως UCLA Columbia και άλλα στην Ευρώπη. Ο πήχυς υπάρχει και μέσα στα φοιτητικά έτη σπουδών. Δεν αρκεί να περάσεις όπως όπως το μάθημα αλλά πρέπει να επιτύχεις και ορισμένα όρια.
    Το πανεπιστημιο είναι χώρος μελέτης και έρευνα όπου ο φοιτητής έχει κυρίως υποχρεώσεις και ελάχιστα δικαιώματα. Το μόνο δικαίωμα που έχει είναι να χρησιμοποιεί τον χρόνο του αποδοτικά σε κάθε υποδομή του
    Πανεπιστημίου. Και μην βιαστείτε να μιλήσετε για άσυλα και άλλες αηδίες γιατί φαντάζομαι ρε ΠΑΣΠΙτες στις επιστημονικές επισκέψεις και ανταλλαγές φοιτητών που γίνονται με τα Αμερικανικά και Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια θα διαπιστώσατε οτι αν πετάξεις ένα χαρτί στο γκαζόν του Πανεπιστημίου ή αν γράψεις με τον μαρκαδόρο σου στον τοίχο σε "τσιμπαέι" αμέσως η Πανεπιστημιακή αστυνομία που αποτελείται κάθε ημέρα από διαφορετικούς φοιτητές που εκλέγονται κάθε μήνα τυχαία (αυτοί με το κόκκινο ή πράσινο περιβραχιόνιο) οι οποίοι σε ζωγραφίζουν τόσο άσχημα πειθαρχικά που ούτε ο tutor σου ούτε οι ισχυρότεροι καθηγητές σου δεν σε σώζουν. Σας προτείνω όπως όλοι οι πτωχεύσαντες αριστεροι να προσπαθήσετε να σχοληθήτε με την οικολογία (όπως παλαιότερα με την Εθνική Αντίσταση) στην μάταια προσπάθειά σας για να υπάρξετε και να αφήσετε το Πανεπιστήμιο σε εμάς τους δεξιούς διότι η παιδεία σήμερα στην Ελλάδα είναι το τελευταίο Σοβιετικού τύπου προπύργιο που ακόμα δεν έχει πέσει. Αντε από δω ρε. Α! ξέχασα στο εξωτερικό φωνάζουν οι φοιτητές για διαρκή αξιολόγηση όλων διδασκόντων των φοιτητών και ιδρυμάτων. Εδώ ξεχαρβαλώσατε τα πεζοδρόμια ανεγκέφαλοι. Ουστ από εδώ ρε.
    ΙΑΒΕΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βάση του "15" πρέπει να γίνει,στους αγράμματους του Λυκείου.
    Χαριστική βαθμολόγηση γίνετε στα λύκεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΟΙΟΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;
    ΘΑ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΤΕΙ ΜΕ ΒΑΘΜΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ 2;(ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑ ΚΟΡΟΝ ΣΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ)ΑΡΚΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΦΙΝΕΙ Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ!!!
    ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ...
    ΠΟΙΟΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΑΘΡΩΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ( Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΗΠΩΣ;)
    ΠΟΙΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΑ ΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΗΣΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ;
    ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑ;
    Η ΜΗΠΩΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΒΙΟΤΕΧΝΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ(ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ)ΠΟΥ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ;
    ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΔΕΘΕΙ Η ΓΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ(ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΟΥΓΚΑΝΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ).
    ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΑΧΑΛΟΥ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΠΑΣΟΚ(ΚΥΡΙΩΣ) ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΚΑΤΙ ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΚΑΙ ΣΠΕΥΔΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΙ;
    ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία...
    Μόνο για όσους έχουν και κατέχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και πολύ καλά έκανε που θέσπισε το μέτρο της βάσης του 10! Καλά θα ήταν να θεσπίσει βάση το 12, αλλιώς τί νόημα έχει ένας που πέρασε με 10 ή 11 να διδάσκει αργότερα ως εκπαιδευτικός στο σχολείο μαθητές του 17-20??

    Και, βέβαια, οι Πασόκοι λαϊκίζουν, σιγά μην τους νοιάζει ποιος σπουδάζει και με ποια προσόντα. Ψηφοφόρους να έχουν για τα εσωκομματικά τους κόλπα και ας διαλυθεί το σύμπαν.

    Και ο ηλίθιος 12:46 ταυτίζει αυτούς που παίρνουν καλούς βαθμούς με τους πλούσιους και τους κάτω του 10 με τους φτωχούς - ούτε τα αποτελέσματα των εξετάσεων δεν έχει κοιτάξει, έχει και άποψη ο βλάκας!

    Έξω από την παράγκα καριόληδες, τα έχετε διαλύσει όλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Ιθαγενής

    Πολύ σωστά: γιατί να μένει έξω από την τριτοβάθμια εκπαίδευση ο οποιοσδήποτε που έγραψε 5 ή 8 ή 9? πως οι κομματικές νεολαίες θα βρίσκουν πελατεία? πως θα ενοικιάζονται 500 € τα 35 τμ? πως θα λειτουργήσουν οι καφετέριες και τα σουβλατζίδικα?
    Εμπρός όλοι στα ΤΕΙ - ΑΕΙ, η οποιαδήποτε αξιολόγηση, έστω και αυτή η λανθασμένη βαθμολογική αφετηρία εκκίνησης που ισχύει στην χώρα μας είναι για τους κουτόφραγκους.
    Ζήτω η εφαρμοσμένη εκπαιδευτική στρατηγική των τελευταίων 30 ετών της χώρας: κάθε ραχούλα και ΤΕΙ κάθε χωριό και ΑΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συντροφοι επιτρέψτε μου να διαφωνήσω μαζί σας. Ένα απο τα ελάχιστα θετικά μέτρα που πήρε η προηγούμενη υπουργός παιδείας ήταν η βάση του 10. Μπορεί να μένουν άδειες θέσεις σε περιφερειακά ΤΕΙ αλλά γι αυτό δεν ευθύνεται η βάση του 10 αλλά κυρίως ο ανύπαρκτος σχολικός επαγγελματικός προσανατολισμός. Αναφέρω για παράδειγμα σχολές, οι οποίες έχουν σαν αντικείμενο την Γεωπονία, με όλες τις παραλλαγές της. Είναι αδιανόητο να μένουν άδεια ή να έχουν ελάχιστα άτομα σχολές όπως τα τμήματα βιολογικής καλλιέργειας σε μια αγορά η οποία επιτάσσει την στροφή των καλλιεργειών σε βιολογικές. Και όμως αυτά τα τμήματα τυγχάνουν της παντελούς αδιαφορίας του μαθητικού πληθυσμού. Είναι αλήθεια ότι πολλά απο αυτά τα τμήματα δεν έχουν μονιμο προσωπικό αλλά ωρομίσθιο προσωπικό, επιστημονικούς συνεργάτες, κτλ. Είναι αλήθεια ότι οι υποδομές τους είναι ακόμα στα σπάργανα καθώς η ονομαστική δημιουργία τμημάτων είναι πολύ εύκολη, αντίθετα η δημιουργία τέτοιου είδους τμημάτων απαιτεί πανάκροβο εξοπλισμό υψηλών προδιαγραφών. Ξέρετε ποιο είναι το πλεονέκτημα όμως αυτών των Τμημάτων, το ωρομίσθιο προσωπικό τους. Νέοι επιστήμονες στην πλειοψηφία τους, κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος οι περισσότεροι, διασχίζουν την ελλάδα πολλές φορές για να μεταδώσουν τη γνώση τους. Ειμαι ένας απο αυτούς και πιστέψε με θλίβομαι όταν κάθε εβδομάδα ταξιδεύω τρεις ώρες για να κάνω 5 ώρες μάθημα και να ξαναγυρίσω την ιδια μέρα και στο μάθημά μου είναι σχεδόν ελάχιστοι απο τους λίγους φοιτητές. Δεν φταίει η βάση του 10, αλλαγή στάσης ζωής απαιτειται και σεις οι νεολαίοι του κινήματος οφείλετε να δωσετε το στίγμα σας, κανοντας το διαφορετικό απο αυτό που επιτάσει το life style των καναλιών και των φυλλάδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπερα.
    Μαλακιες λετε.
    Απο 16-17 και επανω να περνανε.
    Ακου εκει....ολα τα ζωα να μπαινουν
    στα πανεπιστημια και μετα γιατι
    η Ελλαδα ειναι μπαχαλο.
    Κατα τα αλλα η ΝΔ φταιει.
    Φταιει σε πολλα, αλλα οχι και για
    την βαση του 10..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπερα.
    Μαλακιες λετε.
    Απο 16-17 και επανω να περνανε.
    Ακου εκει....ολα τα ζωα να μπαινουν
    στα πανεπιστημια και μετα γιατι
    η Ελλαδα ειναι μπαχαλο.
    Κατα τα αλλα η ΝΔ φταιει.
    Φταιει σε πολλα, αλλα οχι και για
    την βαση του 10..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τι λετε ρε κοθωνια της ΠΑΣΠ..γι' αυτο θα δειτε εξουσια του αγιου π....και ο Κωστακης θα παιζει μονος του...Ωραιοι ειστε ρε!!! να μπαινουν οι αγραμματοι στο παν/μιο! που κοβω το λαιμο μου οτι δεν ξερουν ορθογραφικα να γραφουν ουτε το ονομα τους!!!

    Να τους παρετε εσεις ρε στην ΠΑΣΠ, να τους μορφωσετε και μετα να δωσουν ξανα εξετασεις μηπως και περασουν την βαση..

    Δηλ.ρε ρεμαλια, αυτοι που χαβαλεδιαζανε, μπεκροπινανε, γκομενιαζανε, οταν τα αλλα παιδια,οι συνομηλικοι τους εχυναν αιμα και χρημα στα φροντηστηρια και στο διαβασμα για να μπουν σε καποιο εστω ΤΕΙ, πρεπει και να..ανταμειφθουν;; να πανε να δουλεψουνε στα Goddy's ρε, αυτο ειναι αξιοκρατια..

    Κλαψουριζουνε οι αγραμματοι που δεν μπηκαν παν/μιο!!! ΟΧΙ ΡΕ, εκει που στρωσανε εκει να κοιμηθουν..να πανε να μαθουνε καμια τεχνη και να προσφερουν στην κοινωνια και οχι να τα εχουν ολα ετοιμα οι κηφηνες..

    Εσεις οι Πασπιτες τελικα ειστε τελειως αμετανοητοι μα...ες!Συνεχιστε ετσι και θα βλεπετε Κωστακη για παντα στο σβερκο σας...ακου κατω του 10, να υπαρχουν φοιτητες...δηλ.τα δικα μας παιδια που προσπαθησαν, δεν φθανει που εχασαν την νεανικη τους ηλικια και ρεψανε στην προσπαθεια, τωρα θα τους δειξουμε οτι ειναι και ηλιθιοι;;
    ρε...ουστττττττττ!!! ΟΥΣΣΣΤΤΤ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Επειγόντως, σήμερα,

    Ο ΟΠΑΠ στην DEUTSCHE TELESPIELE !

    Επειγόντως, είναι εθνικό θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χαίρομαι που κάποιες τέτοιες λαϊκίστικες απόψεις δεν ενστερνίζονται από τα μέλη αυτού του blog. Δεν μπορείς τον κάθε αγράμματο (γιατί αγράμματος πρέπει να είσαι σήμερα αν δεν μπορείς να πιάσεις την βάση) να τον κάνουμε επιστήμονα. Μην ξεχνάμε σύντροφοι ότι τα ΤΕΙ έχουν εξισωθεί με τα ΤΕΙ και εξού και ορισμός τους ως ΑΤΕΙ. Αν κόφτεστε για την περιφερειακή ανάπτυξη αυτό είναι θέμα του αντίστοιχου Υπουργείου και επ'ουδενί του Υπουργείου Παιδείας. Το τελευταίο, σκοπό πρέπει να έχει τουλάχιστον στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση να εισάγονται οι ικανοί και οχι ΟΛΟΙ. Παιδεία για όλους αλλά όχι όλοι επιστήμονες γιατί πολλοί απλά δεν είναι λογικό. Αλλά η απλή λογική για όποιους έχουν άλλους σκοπούς είναι όνειρο απατηλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Επειγόντως, σήμερα,

    Τα ΤΕΙ στην DEUTSCHE HOHSCULE !

    Επειγόντως, είναι εθνικό θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΤΑ 'ΤΟΥΒΛΑ' ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΤΟΥ 10 ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ.ΚΟΥΤΣΟΙ ΣΤΡΑΒΟΙ,ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ.Η ΒΑΣΗ ΣΤΑ ΑΝΩΤΑΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΘΑ΄ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 16-17 ΚΑΙ ΠΑΝΩ.ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΧΟΛΕΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ.ΚΑΠΟΤΕ Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ 5 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.ΑΣ ΠΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΕΟΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟ ,ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ Η ΝΟΜΙΚΟ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ '60 ΚΑΙ '70.ΓΕΛΑΝΕ ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΤΥΧΙΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΕΙΑ ΕΙΔΙΚΑ,ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ.ΕΧΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΣΤΑ 'ΤΟΥΒΛΑ' ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ,ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ.ΠΟΝΗΡΟΙ ΟΙ ΒΛΑΧΟΙ.ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ Η ΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ,ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ,ΓΙΑ ΝΑ 'ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ'ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ 2 Η ΤΟ 3,ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΟΙ ΤΡΑΧΑΝΟΠΛΑΓΙΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΑΝΕ ΠΟΝΗΡΟΙ.ΔΙΩΞΑΝΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ,ΚΑΙ ΦΕΡΑΝΕ 'ΦΟΙΤΗΤΕΣ'ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ .ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟ.ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ 10 ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ ΛΑΘΗ,ΤΙ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΑΔΙΚΗΜΕΝΕ ΑΓΡΑΜΜΑΤΕ?ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΔΟΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΣΕ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΑΔΙΕΞΟΔΑ.ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΜΕ ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΕΙΣ ΕΝΑΝ ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ.ΓΙΑΤΙ Ο ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ ΕΤΣΙ ΕΜΑΘΕ ΝΑ ΑΡΚΕΙΤΑΙ.ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΙΓΗΡΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η ΠΑΣΠ συνεπής στους αγώνες και την ιστορία της.....
    Ε καλά μ' αυτά τα μυαλά το ΠΑΣΟΚ εκεί στην Β' εθνική! Τι δηλ. θα παρνάνε με 3 στα Ιταλικά και 2 στα Μαθηματικά!
    ..... Η συνέπεια σας μάρανε!
    ΒΡΕ ΟΥΣΤ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Όσοι δε μπορούν να γράψουν ένα 10 γιατί να μην πάνε να γίνουν εργάτες ή ανειδίκευτοι τεχνίτες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. δηλαδη 1:06 να περνανε με 17 και πανω ξερω γω, τεχνικος φυσικου αεριου ή αστυφυλακων??? ολα μαλακιες λετε και κατα βαθος το ξερετε. υπαρχουν σχολες που δεν χρειαζονται πολλες γνωσεις, αλλα ειναι απαρετητες. Για αυτο σκευτητε λιγο και μετα γραψτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Gia to 10 den to sizitame! To fovero einai oti kapiois borei na ta parei ola me 10 kai na perasei!!!
    Kapoios ipe oti gia na peraseis astifilakas den xreiazetai na exeis ba8mous!
    Mallon auto ginotae sto parel8on!!!!!

    Gia auto i Astynomia eionai ena BOYRDELO!

    Ante malakes tis PASP! Ante anoixte kana biblio na xestrabo8itai ili8ioi!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. επί υπουργίας Αρσένη πήγε κάτι να γίνει σωστά, αλλά τον έφαγε ο λαϊκισμός!
    Η βάση του 10 είναι σωστή, και ίσως μικρή. Γιατί να πληρώνουν οι φορολογούμενοι τις δαπάνες για τα δομικά υλικά που δε θα αποφοιτήσουν ποτέ; μήπως έχετε ρωτήσει ποιο είναι το κόστος μιας ώρας άσκησης σε σχολές που έχουν εργαστήρια (χημικό-μικροβιολογικό).
    Γιατί να στηρίζουμε τους φοροδιαφεύγοντες εστιάτορες και καφετζήδες και studio και τις πεζοδρομήσεις των βλαχοδήμαρχων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τρία πουλάκια κάθουνται...

    Η "βάση" για την οποία συζητάμε, δεν είναι η "βάση του 10" που εσείς ξέρετε. Είναι άλλο πράγμα, άλλον αφορά και αλλιώς υπολογίζεται.

    Δεν έχετε ΚΑΝ ιδέα περί τίνος πρόκειται!

    Δεξιά τούβλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. NAI TA TEI THS EPARXIAS SAS PEIRAKSAN..OPOIOS THELEI PAEI NA SPOUDASEI EKEI DEN EINAI YPOXREOTIKO AN DEN THELEI NA MHN PAEI.. NA KSANADOSEI H' NA PAEI EKSO.
    TO THEMA EINAI OTI I VASI TOU 10 MPHKE GIA NA PAEI OLOS O KOSMOS STA IDIOTIKA POU LANSAREI ME PATHOS TO YPOYRGEIO ME TOYS EPIXEIRHMATIES.....KI OLA AYTA NA EINAI STHN ATHINA...TIPOTE DEN GINETAI TYXAIA KAI OXI GIA NA ANEBEI TO EPIPEDO.......I EPARXIA NA ERHMOSEI THELEI TO ATHINOKENTRIKO KRATOS!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΜΙΛΑΤΕ ΟΛΟΙ!!ΤΟ Γ.Ε.Σ. ΠΡΟΚΥΡΗΞΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΕ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ,ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥΣ,ΒΟΗΘ.ΒΡΕΦΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΟΚΟΜΟΥΣ!!!ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Τ.Ε.Ι. ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΙΑΣ...ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΑΞΙΟΝΩΝΤΑΙ ΤΑ ΤΕΙ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΠΑΣΠ-ίτες, Άγαπητά μου παιδιά,

    τό κείμενό σας μυρίζει 1981, τριάντα χρόνια ναφθαλίνη.

    Οι ψηφοφόροι τού 1981, οι κομπλεξαρισμένοι ηττημένοι τού συμμοριτοπολέμου, πεθάνανε πιά, θεός σχωρέστους, και οι σημερινοί ψηφοφόροι, αυτά πού γράφετε, τά θεωρούν (καί είναι πράγματι) τριτοκομμουνιστικά.

    Βέβαια, εγώ ξέρω, (και φαίνεται στό κείμενό σας), ότι τά κίνητρά σας είναι αμιγώς συμφεροντολογο- συντεχνιακο - φασιστικά.

    Πάλι δέν πιάνουν. ΑΛΛΑΞΤΕ ΣΤΥΛ !

    Αλλοιώς, οι μόνοι πού θά σας μείνουν στό 23 % σας, θά είναι κάτοι κακόμοιροι, πού γράφουν :
    "... απαρετητες. Για αυτο σκευτητε ..." .

    Καί σέ όλους μας, θά μείνει ο Πρωθυπουργός Εφραιμορουσσόπουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. 1. To 10 ή το 20 εξαρτάται κάθε φορά από τη δυσκολία των θεμάτων: είναι αυτονόητο πως με πολύ δύσκολα θέματα το 10 θα πιάσουν λίγοι και πάει λέγοντας. Κατά συνέπεια εφόσον θέλουμε να μιλάμε για βάση του 10, τα θέματα πρέπει να είναι κάθε χρόνο ίδιας δυσκολίας.
    2. Δυστυχώς στο μυαλό του έλληνα γονιού η αστικοποίηση με ρυθμούς εξπρές λειτούργησε "αρχοντοχωριάτικα". Ο μέσος έλλην γονιός πιστέυει πως το τέκνο του είναι ο νέος Einstein ή Bill Gates και πως αν αποτύχει δε φταίει αυτό αλλά το σύστημα. Το σύστημα όμως είναι τέτοιο ώστε ακόμα και οι φελλοί επιπλέουν (πχ γιοι καθηγητών, τέκνα "αριστοκρατών") αλλά υπάρχουν και πολλές διέξοδοι (σχολές εξωτερικού κλπ).
    3. Ας σταματήσει πλέον ο λαϊκισμός, η πικρή αλήθεια είναι πως το 75% των πανεπιστημιακών και τμημάτων ΤΕΙ που λειτουργούν στην Ελλάδα δεν πληρούν ΚΑΜΙΑ προϋπόθεση να λέγονται τέτοια, είτε από επιστημονική κατάρτιση μελών ΔΕΠ (μα πάλι αυτοί οι γιοί - κόρες - ανήψια καθηγητών;), είτε από το επίπεδο της γνώσης, είτε υλικοτεχνικά, είτε από το επίπεδο των αποφοίτων και φυσικά αν πει κανείς τη λέξη έρευνα, σκάνε όλοι στα γέλια. Το 10 λοιπόν είναι μια εφεύρεση της σεμνοταπεινής διακυβέρνησης για να κάνει ένα ξεκαθάρισμα τόσο σε φοιτητές όσο και σε τμήματα.
    4. Επιτέλους στη χώρα μας τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ πρέπει να λειτουργήσουν με βάση τις εργασιακές ανάγκες, πχ δεν μπορεί η χώρα μας να παράγει κάθε χρόνο μερικές χιλιάδες γιατρούς, ενώ ήδη υπάρχει υπερπληθυσμός, σιγά σιγά θα χειρουργεί ο ένας γιατρός τον άλλο, και το ίδιο ισχύει σχεδόν σε όλα τα τμήματα.
    5. Στο τι πρέπει να γίνει, φοβάμαι πως ζούμε στην Ελλάδα, όπου ένα ολόκληρο κύκλωμα έχει στηθεί πριν (φροντιστήρια) και μετά (ενοίκια, διαμονή, σίτιση κλπ) την είσοδο σε κάποια σχολή, και κανείς δε θα μπορέσει να αναλάβει το πολιτικό κόστος να περιορίσει αυτήν την παραοικονομία....
    6. Φίλοι της ΠΑΣΠ αφήστε το λαϊκισμό και τη δημαγωγία και δείτε τα πράγματα ρεαλιστικά. Δε ζούμε στο 1981, ο πολίτης πλέον αναζητά χειροπιαστές λύσεις και όχι φανφάρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ 12:14 Κ΄12:32 ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ Η΄ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΣΑΝ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ!
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΥΡΙΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ελεύθερη πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση, μόνο για τους Αλλοδαπούς Αλλογενείς (N.2525/1997 & N. 2909/2001). Οι υπόλοιποι στον Καιάδα. Μπράβο σας Γραικύλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Εξω π**** απο τη παράγκα. Κοματόσκυλα έχετε καταστρέψει τα πανεπιστήμια , γλυφτρόνια του κεράτα, αλλά τώρα σας τσούζει που χάσατε το νταβατζιλίκη και ψάχνετε τρόπους για να βγείτε καριόληδες και εσείς και τα ΕΑΑΚ και η ΠΚΣ και οι ΔΑΠΙΤΕΣ και όλη η καμόρα που δεν έχει αφήσει να γίνει τίποτα σωστό σε αυτή την έρμη την εκπαίδευση. Που μόλις αποφοιτήσετε με τα χίλια γλυψίματα τρέχετε να σας διορίσουν στο δημόσιο καριόληδες. ΔΡΟΜΟ απο τα πανεπιστήμια, αφήστε τους καθηγητές να κάνουν την δουλιά τους και τους φοιτητές στην ησυχία τους ΤΣΙΜΠΟΥΡΙΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΚΑΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΟΡΙΖΟΥΜΕ.
    ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΛΙΓΟ.
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2 - ΝΑΙ 2 - ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΓΥΡΙΣΑΝ ΜΕ ΠΤΥΧΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ( ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ).
    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΕΚΑ.
    ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΕΚΑ. ΑΥΤΟ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ.
    Η ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΕΚΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΝΟΗΜΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΙΔΑΝΙΚΟ.
    ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΊΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΑΓΚΑΛΕΣ.ΣΤΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ-ΟΥΤΕ ΕΙΧΑ ΟΥΤΕ ΕΧΩ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟ ΔΕΚΑ.
    ΣΠΙΤΙ Ή ΜΑΓΑΖΙ ΣΕ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΠΟΛΗ ΔΕΝ ΕΧΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. 12:53 πμ
    Βλάκας είσαι και φαίνεσαι διότι με λίγα χρήματα μπορείς να βρεις κάτι άλλο. Και με λίγο μέσον γρήγορα γίνεσαι και γιατρός και κάνεις σε πανεπιστήμια του εξωτερικού διδακτορικές χωρίς να έχεις πάρει καν το πτυχίο της ειδικότητας σου.
    Πως να πάμε μπροστά σε αυτή τη χώρα με άτομα αντίληψης όπως της δικής σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Είσαι μεγάλος παπάρας εσύ που τα έγραψες. Εξετάσεις δεν σημαίνει να περνάνε όλοι. Δηλαδή πριν το 2000 που περνούσαν οι μισοί καλά δεν ήταν. Θεωρείται καλό να περνά σε σχολή και ο μαθητής που γράφει κάτω από τη βάση; Αυτά δεν γίνονται ούτε στη Ζιμπάμπουε. Πρέπει σώνει και καλά να μπεις σε σχολή για να προκόψεις; Αν δεν αξίζεις φίλε μου δεν θα μπεις και άσε τις παπαριές περί κολλεγίων κλπ. Αν είσαι άξιος θα προκόψεις και βοθρατζής να γίνεις. Αν είσαι βόδι (όπως εσύ καλή ώρα), θα περνάς την ώρα σου γράφοντας βλακείες σε blog

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΣΩΣΤΗ Η ΒΑΣΗ ΤΟΥ "10", ΑΛΛΑ ΕΠΡΕΠΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΑΞΙΟΤΙΜΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΣ ΝΑ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΧΑΝΙ ΤΗΣ ΓΡΑΒΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΘΙΕΡΩΣΕΙ. ΕΧΕΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΟ 10 ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ; ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑΜΕ, ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΕ ΜΑΣΑΕΙ ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Η ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΜΠΝΕΥΣΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. και αν κάποιος γράψει 9.5 γιατί να μην περάσει?
    Και αν θέλουμε να είμαστε όπως το εξωτερικό τότε να να θεσπίσουμε την βάση του 15. Δηλαδή όποιος γράφει πάνω από 15 να περνάει όπου θέλει..
    αντίθετα τώρα οι μαθητές ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος θα γράψει καλύτερα από τον άλλον και όχι για το τι θα μάθει..
    Ξέρω επίσης πολλούς που πέρασαν με βαθμό κάτω του 10 και όμως τελείωσαν το ΤΕΙ και τώρα δουλεύουν στην ειδικότητα τους και βγάζουν περισσότερα λεφτά από καποιους εδώ μέσα λαικιστές..
    από την μια θέλουν τα ιδιωτικά ΑΕΙ έτσι ώστε ο κάθε χαβαλες που έχει λεφτά να μπορεί να σπουδάσει..
    Η βλακεία είναι απεριόριστη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Μαλακια εις το τετραγωνο, επι τρια και δεκατεσσερα, ισον Πασοκ και οι παραφυαδες αυτου.(Λεγε με ΠΑΣΠ).
    Βλεπεις οι χαζομαρες και οι πειραματισμοι Βερυβακη το 81, δεν τους εβαλαν μυαλο και συνεχιζουν να λαικιζουν ως εκει που δεν παιρνει, νομιζοντας οτι το να χαιδευεις αυτια ειναι καλο, επειδη φερνει ψηφους.
    Αλλα τη χωρα τη διαλυει.
    Οταν ο αληστου μνημης αρειμανιος υπουργος του λαοπροβλητου τοτε Πασοκ, ανελαβε, κατηργησε τις εισαγωγικες εξετασεις απο το Γυμνασιο στο Λυκειο, που λειτουργουσαν σα φιλτρο και τους εβαλε ολους μεσα.
    Τοτε, μας ηλθαν κατι παιδακια, που δεν ξερανε τιποτα τα καυμενα, αρα καλως ειχαν μεινει απ εξω στις εξετασεις και τα περισσοτερα, δεν μπορεσαν τελικα, να παρακολουθησουν τα μαθηματα και απεχωρησαν,( αφου ομως εφαγαν καποια χρονια στο Λυκειο, ταλαιπωρουμενα και ταλαιπωρουντα εμας και τους γονεις τους),με το ηθικο χαλια βεβαια.
    Απο την αλλη μερια, τοσο αυτοι, οσο και γενικα πολλοι απο τους μετεπειτα αποφοιτους, πηραν το χαρτι, με πολυ μεγαλη ευκολια,(ειδικοι νομοι, που επετρεπαν τη ληψη απολυτηριου, με ελαχιστα προσοντα), που απο τη μια μερια, τους εδωσε την ψευδαισθηση, οτι ειναι αποφοιτοι Λυκειου, απο την αλλη ομως, δεν ξερανε την τυφλα τους.
    Το αποτελεσμα ειναι, οτι δουλεια στον ιδιωτιο τομεα, δεν ηταν ευκολο να βρουν, αφου δεν ηξεραν τιποτα, αρα το δημοσιο, φανταζε σαν ο μοναδικος δρομος.
    Ο Παραδεισος επι της γης.Το πρυτανειο.
    Αλλο που δε θελανε οι πολιτικαντες, να τους βολεψουν.
    Και αυτο εκαναν.
    Ετσι ομως, στερησαν απο αλλα επαγγελματα την προσελευση ατομων, που οντας "απολυτηριουχοι Λυκειου", σνομπαραν τις δουλειες αυτες.
    Χωρια οτι τιναξαν το ελλειμμα της χωρας, σε φρικαλεα επιπεδα και καλουμαστε τωρα, να το βουλωσουμε με το αιμα της καρδιας μας.
    Ετσι, σημερα, η κατασταση παει απ το κακο στο χειροτερο, με στρατιες ασχετων ατομων, να βγαινουν με τη σεσουλα αο το Λυκειο και να ζητανε να πανε σωνει και καλα, στην 3βαθμια.
    Και αφ ενος, πιεζουν για να μπουν, αφ ετερου και αν δεν το επιτυχουν, βρισκουν εναλλακτικες, ειτε στα ιδιωτικα ταδε μπακαλικα, ειτε σε 3βαθμια αλλοδαπα.
    Bon pour l" orient,που λενε.
    Πριστινα, Ρουμανια,Τσεχια και αλλες δημοκρατικες δυναμεις, που μοιραζουν χαρτια,at a price βεβαια.
    Και μετα, με το χαρτι να ανεμιζει, βρισκουμε το δρομο να ξεπερασουμε το σκοπελο που λεγεται αναγνωριση πτυχιου, πληρωνοντας αδρα,(10 εκατομμυρια,σε δραχμες, ηταν η ταριφα, για το καθε ενα απο τα δυο μαθηματα, που δινανε οι ερχομενοι απο τις εκτος ΕΕ χωρες, να αναγνωρισουν τα πτυχια της Ιαρικης. Ετσι τωρα, εχουμε "καλους" γιατρους, αμα τους χρειαστουμε).
    Αλλα και το ΑΣΕΠ, αμα μπορουμε και οπως απεδειχθη κι αυτο το μπορουμε.
    Αρα, το Πασοκ, καλα τα εκανε μεχρι τωρα.
    Γι αυτο και η ΝΔ,βλεποντας την επιτυχια των μετρων, δε μπορει να κανει αυτο που φωναζει οτι ειναι στραβο και κοντεψαν να φανε τη Γιαννακου, οταν πηρε μερικα ξεθυμασμενα μετρα.
    Οπως και τον Αρσενη, οι Πασοκοι και οι ΚΚΕ και συνεργατες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. "Χαριστικη βαθμολογηση, γινεται στα Λυκεια"
    Ετσι ειναι. Οχι γιατι παιρνουν λεφτα οι καθηγητες, αλλα ειναι το κλιμα τετοιο.
    Δεν ειναι ευκολο σε εναν καθηγητη, να απορριψει ενα μαθητη.
    Και αν το κανει ενας,ασε που τον στραβοκοιτανε ολοι, γιατι χαλαει την πιατσα, δε μπορει να επηρεασει το αποτελεσμα, γιατι οι νομοι που ισχυουν, προβιβαζουν τους μαθητες, ακομα και με ΜΟ, κατω του 10.
    Ναι, με 9,5,γινεται.
    Οι καθηγητες που πονανε την κατασταση, σας λεω εν τιμη, υποφερουν μεσα στα Σχολεια.Αλλα για τους πολιτικαντες, στ αρχιδια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Εσείς τής ΠΑΣΠ πόσες Ολυμπιάδες φοιτάτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Με τη λογική της βάσης του δέκα δεν θάπρεπε και στα Ιδιωτικά Μεταλυκιακά Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών και διαφημιζομένων "Ιδιωτικών Πανεπιστημίων" να ισχύει το ίδιο ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Θα επρεπε φιλε μου, αν ηταν το ιδιο.
    Αλλα δεν ειναι.
    Μπορεις να δωσεις πχ εξετασεις στο ΑΣΕΠ,για καποιια θεση ;Οχι βεβαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ζώα της ΠΑΣΠ μετά από τόσο κράξιμο που φάγατε θα έπρεπε αν είστε άντρες να ζητήσετε μια συγγνώμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Μην ακουω χαζα. Με τον τροπο που δομουνται τα θεματα,2 θεωριες και 2 ασκησεις, απο τη στιγμη, που ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ απο το νομο, στη θεωρια, να βαζουν ΑΚΡΙΒΩΣ απο το βιβλιο, mot a mot,θα επρεπε να γραφουν ολοι, τουλαχιστον 10, αν βεβαια, ειχαν διαβασει.
    Αλλα ΔΕΝ.
    Και εγω επαναλαμβανω για να με ξαναβρισουν μερικοι.
    Δεν ειναι δυνατον ολοι οι αποφοιτοι του Λυκειου, με τον τροπο που διδονται τα απολυτηρια, να μπαινουν στην 3βαθμια.
    Δε γινεται.
    Το πολυ το 40% και αν.
    Οταν διναμε εμεις καποτε, εμπαινε απο ενας στους 5 και πανω.(Το ενας στους 10, ηταν συνηθες).
    Εγω μπηκα με ενας προς 8.
    Καταλαβατε για τι πραμα μιλαμε;
    Αλλα τοτε, αμα τελειωνες, εβρισκες δουλεια αμεσως,ενω τωρα...
    Διαλλεχτε λοιπον.
    Και η σειρα ηταν ως εξης.
    Στο Δημοτικο, εγκατελειπαν μερικοι, λιγοι μπορω να πω, για διαφορους λογους.
    Στο Γυμνασιο, εμεναν στην πρωτη ταξη, ενα 30%, απο τα Αρχαια.
    Μετα, ερχοταν η τριτη ταξη, που μενανε, αο την Αλγεβρα ακι τη Γεωμετρια.
    Και τελος στην Ε ταξη, μενανε, απο τη Φυσικη και τη Χημεια.
    Περιπου το 20-30% καθε φορα.
    Ετσι υπηρχε η δυνατοτητα, να αλλαξουν προσανατολισμο και να βρουνε δουλειες, και να βγαζουν το ψωμι τους.
    Σημερα ομως, που η τιβι, τους εχει τρελλανει, νομιζουν οτι ειναι αποφοιτοι Λυκειου.Αυτου του Λυκειου βεβαια. Οχι του παλιου.Που στη Β και στη Γ Λυκειου, στη Γεωμετρια, επεφταν κορμια.
    Αρα, δεν μπορουν και δεν πρεπει να δουλεψουν ως χειρονακτες, αλλα μονο σε γραφειο.
    Για τις αλλες δουλειες, θα εχουμε τους "σκλαβους".Αλβανους, Γυφτους Πακιστανους, καθοσον εμεις ειμεθα ο περιουσιος λαος.
    Μου φαινεται, οτι τοχουμε χασει εντελως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Δηλαδή το να καταλάβουν αυτοί που έγραψαν κάτω από 10 ότι ίσως να είναι καλύτερα να μη σπουδάσουν, δεν το εξετάζουμε;
    Πρέπει οπωσδήποτε να πάρουν κάποιο χαρτί; Είτε από ΚΕΣ (που σύντομα θα αναγορευτούν ΑΕΙ αραγε; - Ανωτατοποίηση κι εκει, βλέπεις), είτε από ΙΕΚ, είτε από οπουδήποτε;
    Να στραφούν σε άλλα επαγγέλματα γιατί να μην το σκεφτούν αυτοί που απέτυχαν; Γιατί αν το παιδί μου έγραφε ΜΟ 5 στις Πανελλήνιες θα έλεγα ότι "αφού δεν τραβάει, ας καταπιαστεί με κάτι άλλο, στο οποίο θα είναι καλός".
    Γιατί αυτό που ξεχνάμε είναι ότι μπορείς να γίνεις Γιατρός, Μηχανικός, γενικά Διπλωματούχος ή Πτυχιούχος με σπρώξιμο, μέσα και χίλια δυο. Για να πετύχεις όμως σ' αυτό που κάνεις πρέπει να είσαι καλός. Και το σχολείο με τις εξετάσεις του είναι ένα καλό κριτήριο για το αν θα γίνεις καλός σ' αυτό που θα σπουδάσεις.
    Διαφορετικά, μπορείς να πάρεις το μήνυμα και να ασχοληθείς με κάτι άλλο.
    -Εκτός κι αν το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι ένα χαρτί όπως-όπως και μετά το βόλεμα. Εκεί πάω πάσο...

    Χάρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΕ ΣΧΟΛΕΣ. ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΑΛΛΑ ΑΝ ΧΑΣΟΥΝ 2 ΕΞΑΜΗΝΑ ΑΝΤΙΟ ΖΩΗ. ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΑΝΕ ΑΠ'ΕΥΘΕΙΑΣ. ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΡΑΕΤΗ ΦΟΙΤΗΣΗ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΟ. ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ 10ΕΤΙΑΣ ΚΑΙ ΒΑΛΕ. ΓΙ'ΑΥΤΟΥΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΠΑΣΠΙΤΕΣ. ΛΟΙΠΟΝ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΚΑΘΗΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΣΕ ΣΧΟΛΕΣ. ΜΕ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ 4 ΚΑΙ 5 ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΣ. ΑΝΤΕ ΖΩΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Το καλυτερο ειναι να μην κανεις φροντιστηρια να μην δινεις ΚΑΘΟΛΟΥ πανελλαδικες και με τα ιδια λεφτα που κοστιζουν οι σπουδες στην Επαρχια πας στην επαρχια της Ευρωπης και μην σου πω δεν ξαναπτας το πόδι σου στην Ελλάδα. και ασε τους ιδιοκτητες να χρεωνουν 500€ τις γκαρσονιερες τριαντακονταετιας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Όταν ο υπουργός τύπου έκανε δηλώσεις για το νομοσχέδιο σχετικά με τα κολλέγια ξεπέρασε τον σκόπελο του Συντάγματος λέγοντας ότι δεν ανήκουν στην τυπική εκπαίδευση! Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι εννοούσε ο υπουργός?
    Βέβαια η ουσία δεν είναι αν τα ονομάσουν «κολλέγια», «πανεπιστήμια» ή "νηπιαγωγεία». Το ζητούμενο είναι τα επαγγελματικά δικαιώματα, τα οποία θα δούμε σε λίγο καιρό…Άραγε θα είναι πλήρη? Κι αν είναι καταφατική η απάντηση γιατί η εγγραφή σε κάποιο από αυτά να μην προϋποθέτει συμμετοχή στις πανελλαδικές, με φυσικό επακόλουθο την μπάρα του 10?
    Με απλά Ελληνικά, όποιος πιάσει τη βάση του 10 στις πανελλαδικές ας πάει να γραφτεί σ' όποιο κολλέγιο θέλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Εχεις δικηο ανωνυμε.Και μαλιστα δικηο 100%.
    Εγω σε οποιον καλο μαθητη ηξερα,που ειχε λεφτα ο πατερας του, αυτο του ελεγα.
    Εξω γρηγορα. Στην Αγγλια.
    Οχι στα polytechnics βεβαια,στα αλλα. Στα καλα.
    Μην κοιτας που η μαζα, ορμαει στα πρωτα, που ειναι ευκολα.
    Μετα ομως, που θα γυρεψουν δουλεια, θα παρουν το μπουλο, αν δειξουν το χαρτι.
    Ανθρωπος δικος μου, που πηγε με υποτροφια στη Σκωτια, στο Strathclyde,μου ειπε οταν γυρισε, το χαος που υπηρχε, μεταξυ της καταστασης εκει και εδω στο Αθηνησι, οπως το λεγαμε παλια.
    Γι αυτο, ΕΞΩ και γρηγορα μαλιστα.
    Μπας και αλλαξει κατι, αν αδειασουν τα μπουρδελα τους.
    Καλυτερα. Θα γλυτωσουμε και τα εξοδα να τα συντηρουμε.
    (Το καλυτερο φαρμακο, για τη βελτιωση, θα ηταν να δινει το κρατος σε οποιον πετυχε, ενα ποσον κι αυτος, να διαλεγει που θα το διαθεσει.Σε ποιο Σχολειο δηλαδη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Χαρη, αυτο που λες, σε τιμα, γιατι η πλειοψηφια, δεν το αντιμετωπιζει ετσι το ζητημα.
    Μεσα στη Σχολη και ξερο ψωμι.
    Κι ας ειναι και ΤΟ τουβλο.
    Εδω πληρωνουν για να γινουν ΓΙΑΤΡΟΙ.
    Τουβλα και γιατροι. Για να σκοτωνουν τον κοσμο.
    Καταλαβες για τι μιλαμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. ΡΕ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΣΠ ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΑΘΗΚΙΑ ΔΕΝ ΒΑΛΑΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΥΑΛΟ ΚΑΝΑΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΠΑΧΑΛΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΟΛΟΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ ΚΙΟΛΑΣ.ΑΝΟΙΧΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΝΑ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΗΤΕ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Προφανώς όλοι αυτοί οι αγράμματοι που σχολιάζουν και που έβγαλαν το πανεπιστήμιο παλαιότερα με ... άλλα συστήματα (τότε με τους φακέλους ξέρετε) είναι τώρα έξω από το χορό και βάζει ο καθένας την δική του βάση στο 17 , στο 18 , στο 35. Βέβαια πόσο να κατηγορήσεις κάποιον ο οποίος έχει τόση σχέση με την παιδεία όσο ο Ολυμπιακός με την Ευρώπη;

    Για να το θέσουμε απλά (για να το καταλάβει και ο κάθε wannabe Γιακουμάτος):

    - Παλιότερα ένας μαθητής που έβγαζε 5 πέρναγε σε ένα ΤΕΙ κοπής γύρου , που κάποιος πήγαινε και κάποιος άλλος κατέληγε σε κάποιο ΙΕΚ ή κολλέγιο του "εξωτερικού" με πτυχίο υποδεέστερο των ελληνικών πανεπιστημίων... Αυτό ήταν και το σωστό άλλωστε .

    - Τώρα , με την "βάση του 10" σε συνδυασμό με το νόμο-πλαίσιο , αδειάζουν τα πανεπιστήμια της περιφέρειας και στέλνουν το ρεύμα των φοιτητών του 5 στα "κολλέγια" στα οποία ο κάθε φοιτητής με την επιταγή του μπαμπά θα παίρνει ένα πτυχίο ίδιο (σε εργασιακά δικαιώματα) με το παιδί που πήρε 15 , 16 ,18 και πήγε στο δημόσιο πανεπιστήμιο ...

    - Το αποτέλεσμα θα έιναι να απαξιωθεί πλήρως το δημόσιο πανεπιστήμιο (αφού αντί να διαβάζεις για το πτυχίο θα μπορείς να το αγοράζεις εύκολα και ωραία) και φυσικά αυτός είναι ο στόχος της κυβερνησάρας μας ... Ξέρετε πόσος υπολογίζουν ότι θα είναι ο τζίρος των ιδιωτικών φέτος με τόσους φοιτητές εκτός ΑΕΙ/ΤΕΙ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΙΕΚ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΛΕΓΙΩΝ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΝ ΕΡΗΜΩΣΗ ΤΗΣ..ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΘΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ,ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΕΙ,ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ..ΟΛΗ Η ΦΑΣΑΡΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ...ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Προς το μορφωμενο της παρεας.
    Κατ αρχας, υπαρχουν και πιο παλιοι, που μπηκαν με ενα προς οχτω και οχι με 75%.
    Μετα,τα εργασιακα δικαωματα, πως θα περασουν απο το Τεχνικο Επιμελητηριο;
    Ουτε πανω απο το πτωμα τους δε θα περασουν.
    Οπως δεν ξερεις, υπαρχουν τα λεγομενα 8ωρα, για να παρεις την αδεια εξασκησεως του επαγγελματος του μηχανικου, απο το ΤΕΕ.
    Αρα, τετοιο χαρτι, δεν παιρνουν, που να χτυπιεται ο καθε μπουλης Στυλιανιδης.
    Για τα αλλα, εχω να πω το εξης.
    Αν ημουν εργοδοτης, τι λες, θα επαιρνα τον όποιο ειχε το όποιο χαρτι, ή εκεινο που αξιζε και κατι;
    Αρα μονο για το πρυτανειο, πιθανον να υπαρξει προβλημα,δηλαδη για το δημοσιο, με τα διαφορα μπακαλικα-κολλεγια.
    Αρκει τα δημοσιαα, να κανουν δουλεια και οχι να κλεινουν καθε τρεις και λιγο και να διαλυονται απο τις γνωστες μειοψηφιες.
    Και τελικα, αν ειχα παιδι σημερα και αξιζε, δεν θα το εστελνα καθολου να δωσει εξετασεις, αλλα θα το προωθουσα κατ ευθειαν σε καμμια Αγγλια, η Γαλλια, η Καναδα.
    Μπας και μπει σε καποιο μαγαζι, που να δουλευει.
    Ετσι κι αλλοιως, ειτε το στειλει καποιος στην κωλοπετινιτσα, ειτε στην Αγγλια, τα ιδια πληρωνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Τι βλακειες διαβαζω πρωι πρωι! ειναι δυνατον να μπαινουν στα ΤΕΙ και στα ΑΕΙ μαθητες του 9???
    Πατε καλα?
    αυτοι θα ειναι αυριο οι "επιστημονες"???

    Αυτους θελετε να σας κυβερνησουν?

    Ολα για το πτυχιο??? δεν ειναι αυτοσκοπος το πτυχιο!

    ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΦΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ!!!

    ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΣ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΗΔΕΣ!!!

    και αυτοι χρειαζονται και σεβομαι στο επακρο το επαγγελμα του σκουπιδιαρη! (χωρις αυτους εξαλου θα βρωμουσαμε γιατροι και δικηγοροι).

    αλλα ο καθενας στη θεση του αναλογα με τις δυνατοτητες του!

    Το ΠΑΣΟΚ και η ΠΑΣΠ πεζει το παιχνιδι της. Το ΚΚΕ και η ΠΚΣ εχουν κοιμηθει απο καιρου τωρα!

    Λοιπον οχι απλα βασει το 1ο αλλα το 12!

    εξω απο τα ΑΕΙ και ΤΕΙ οι ΑΧΡΗΣΤΟΙ!
    ΟΧΙ την εξαθλιωση των ιδρυματων!

    ΝΑΙ στην ποιοτητα ΟΧΙ στην ποσοτητα!

    καλημερα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Mα δεν παιρνουν κανενα κοσμο απο την περιφερεια, αφου οι επιτυχοντες, στο κεντρο κατοικουν.
    Τι φταινε αυτοι, επειδη οι κυβερνησεις, γεμισαν την επαρχια με διαφορα σχολεια, με ασχετες ειδικοτητες, μονο και μονο για να κονομησουν διαφοροι εκει, επειδη δε γουσταρουν να δουλεψουν στα χωραφια, οπως δουλευε ο πατερας τους;
    Οποτε, δεν πανε, η και δε δηλωνουν καθολου πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *