GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μικρές ιστορίες του facebook…

Οι φωτογραφίες, οι απαντήσεις, τα αποφθέγματα και το ...μήνυμα του Γ. Βουλγαράκη προς τον "πρίγκηπα" Μιχ. Λιάπη: «Quot Homines To...



Οι φωτογραφίες, οι απαντήσεις, τα αποφθέγματα και το ...μήνυμα του Γ. Βουλγαράκη προς τον "πρίγκηπα" Μιχ. Λιάπη: «Quot Homines Tot Sententiae»!

.

Γράφει η Λάουρα

.


Είμαι μία αγρότισσα που είχα την τιμή να παραβρεθώ και εγώ στην εκδήλωση για την αποκατάσταση της δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο, μιας και η βραδιά ήταν αφιερωμένη σε μας, τους αγρότες.
Αν εξαιρέσετε την ομιλία του Προέδρου Παπούλια, βρίσκω πιο ενδιαφέροντα τα εντατικά μαθήματα που μου κάνει η κόρη μου για να μάθω να χειρίζομαι και εγώ το facebook.
 Σας παραθέτω κάποια λόγια από την ομιλία, που μου θύμισαν –συνδυαστικά με τις φωτογραφίες που ο ίδιος παραθέτει στο profile του στη νέα διαδικτυακή τρέλα- τον Υπουργό Ναυτιλίας μας, που τυχαίνει να είναι «φίλος» με την sexy κορούλα μου.
Ο κ Παπούλιας, μεταξύ άλλων, είπε: «Η απάντηση πρέπει να είναι κατ’ αρχήν προσωπική. Μιλώ για την απάντηση καθενός από εμάς. Ο πολίτης έχει την ευθύνη να απαιτεί καθημερινά από αυτούς που τον αντιπροσωπεύουν, ήθος και παραδειγματική συμπεριφορά….και καταστάσεις που απειλούν με διάβρωση τον ηθικό ιστό της χώρας, πρέπει να θεωρηθούν καταλύτες για θεσμικές αλλαγές. Συμμερίζομαι την απογοήτευση και την οργή των πολιτών όταν διαπιστώνουν ότι η πολιτική αντιμετωπίζεται ως όχημα προσωπικού πλουτισμού, ως μέσο μιας παχυλής ζωής. Πολιτική χωρίς ηθική είναι επικίνδυνη υπόθεση. Οδηγεί σε παρακμή».

Ενθυμούμενη και τα λόγια του πρωθυπουργού περί «σεμνότητας και ταπεινότητας», έπλασα μια ιστορία για να την λέω στο εγγόνι μου και θέλω να την μοιραστώ μαζί σας...

.

«Μια φορά και ένα καιρό ήταν ένα φτωχό κρητικόπουλο, ο Γιωργάκης Βουλγαράκης, που από μικρός ήθελε να γίνει καπετάνιος. Γι’ αυτό σε κάθε party γενεθλίων του έσβηνε μία τούρτα που τον παρίστανε ως τέτοιον.
Όταν τελείωσε τις σπουδές του, ο ενήλικος και ώριμος πια Γιώργος, κατετάγη στο Ναυτικό και ήρθε πια κοντά στην επίτευξη του ονείρου του.

Δεν του άρεσε όμως η πειθαρχία στο Σώμα και για να ολοκληρωθεί το όνειρό του ο Γιώργαρος έκανε έναν καλό γάμο και έγινε πολιτικός. Έτσι, ο ψηλός και με ισχυρή οσμή τεστοστερόνης άνδρας αγόρασε και ένα…

και δεύτερο…

και τρίτο σκάφος, όπου έκανε και τα τελευταία του γενέθλια..

Έτσι, ο προεξέχων της ναυτιλίας μας έγινε expert και σε διάφορα θαλασσινά σπορ.

Και πότε έψαχνε για κοράλλια, πότε για επιζώντες από ναυάγια και άλλοτε για σώματα καμένων λιμενεργατών..

Πολλές φορές όμως κουραζόταν από το κούνημα της θάλασσας και επέστρεφε στις παραδοσιακές νεοπλουτίστικες γήινες ασχολίες.

Σε ερώτηση μάλιστα σε ένα ερωτηματολόγιο που ενημερώνει την κορούλα μου και τους άλλους φίλους του επί προσωπικών θεμάτων για το αν του αρέσει να μαγειρεύει («Like To Cook»), γράφει ειλικρινώς ότι ξέρει πώς να τρώει («I know how to eat...»).

Δεν θα ξεχάσω ποτέ, όταν ο σύντροφος Μ. Λιάπης ήταν στο προσκήνιο για το ταξιδάκι, ο Γιώργος είχε βάλει στο profile του τη φράση «δύσκολη καιροί για πρίγκιπες». Δεν κατάλαβα αν ήταν μήνυμα κατανόησης για τον Υπουργό Μεταφορών ή ειρωνεία... Τώρα που σας γράφω έχει μια λατινική φράση, γιατί ως γνωστό έχει απύθμενη παιδεία, τη «Quot Homines Tot Sententiae», που σημαίνει «τόσοι πολλοί άντρες, τόσα πολλά ερωτήματα». Παραφράζοντάς την, θα τον ρώταγα «τόσα πολλά σκάφη και ακίνητα Γιώργο μου, τόσα πολλά ερωτήματα»

Και έτσι, έζησαν αυτοί καλά και εμείς χειρότερα…»

-------------------------------------------------

22 σχόλια

  1. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λάουρα είναι το επαγγελματικό σου ψευδώνυμο; Στις αγγελίες το Λ θα είναι στη μέση, γι΄αυτό ξεκίνα με ΑΑΑ ΑΒΙΑΣΤΑ στο χώρο σου, Λάουρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. . . . ΤΟ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΠΡΩΣΟΠΟ ΕΙΝΑΙ . . . ΒΡΑΣΤΑ! ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΣ ,ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΣΟΥΚΑΤΟΥΣ !!! ΣΚΩΤΟΜΑ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΛΑΚΩΝΟΥΝ ΜΕ ΚΑΝΕΝΕ ΣΤΕΛΙΑΡΙ -ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ- ΜΟΛΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΚΟΥΜΑΣΙΑ ΨΗΦΙΣΕ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. φίλε το στυλιάρι ειναι λίγο κρεμάλα και τα έντερα κολάρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τελικά, είναι αλήθεια.
    Η πράσινη μαλακία δεν έχει όρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δεν ξέρω για την πράσινη αλλά η δικιά σου σπάει καρύδια εκτος και είσαι απο τους βαλτούς που τα μασας απο τον αρχιγκέμπελ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 1.53
    και τώρα να μεταφράσεις γρήγορα αυτά που έγραψες στα ελληνικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το επομενο παραμυθακι της Λαουρας,και η συνεχεια ισως, θα εχει στην πρωτη προταση το "και δρομο παιρνει δρομο αφηνει" στοιχημα κανεις?

    http://freedom-by-takis.blogspot.com

    http://malakapothiki.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΡΕ ΚΑΝΑΣ ΚΑΛΛΟΣ……………………………….??!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 2.14
    δεν φτάνει που εισαι μπλε? η κοκκινος ? μαλάκας κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις τότε τι σε πείραξε ? (πάντως για να μαθαίνεις η μαλακία δεν έχει όρια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. το εντός παρενθέσεως επιβεβαιώνεται από τα γραπτά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγρότισα που τη λένε Λάουρα και περιγράφει την κόρη της sexy?
    Ρε παιδιά, γιατί δεν γράφεται με ψευδώνυμο και χωρίς αυτές τις ανοησίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. σεμνα και ταπεινα δηλαδη 80 % αυξηση στους δικαστικους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ .ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΖΟΥΝ ΚΑΛΛΗΤΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΚΗΔΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΡΑΝΟ.[ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙΣΆΥΤΟΥΣ ΕΝΝΟΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΥΝ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο κ. Βουλγαράκης δεν "κατετάγη" (απλά και κανονικά όπως όλοι (;) οι έλληνες) στο Ναυτικό οικειοθελώς, αλλά εξαναγκάστηκε να υπηρετήσει μόνο ένα μικρό μέρος της θητείας που είχε υποχρέωση.
    Μετά από δήλωσή του για αποστολή ελληνικής φρεγάτας στον πόλεμο του κόλπου (1991) ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Λευτέρης Κωνσταντινίδης κατάθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Άμυνας (Ι. Βαρβιτσιώτης) για το πότε θα υποχρεώσει τον κ. Βουλγαράκη να καταταγεί στο στρατό και να πάει ο ίδιος στον Κόλπο για να πολεμήσει και όχι ανέξοδα να στέλνει ως κυβερνητικός βουλευτής τα παιδιά των άλλων να σκοτωθούν.
    Ο κ. Βουλγαράκης απάντησε θρασσύτατα ότι ορθώς δεν υπηρέτησε τη θητεία του, διότι "ως Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και ως βουλευτής, υπηρέτησε και υπηρετεί τη δημοκρατία" (προφανώς την ταύτιζε με τη ΝΔ...)! Ταυτόχρονα πρόβαλε ως τυπική δικαιολογία ότι είχε "αναβολή λόγω σπουδών" γιατί έκανε δήθεν διδακτορικό με καθηγητή τον διορισμένο από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη διοικητή του ΟΤΕ. Από τη δηλωση αυτή του Γ. Βουλγαράκη, ήταν ολοφάνερο ο "ηγέτη" αυτός δεν είχε σκοπό να υπηρετήσει πάει ποτέ φαντάρος. Ο Λ. Κωνσταντινίδης επανήλθε με νέα ερώτηση και ο Ι. Βαρβιτσιώτης αναγκάστηκε να φέρει στη Βουλή τροπολογία με την οποία ουσιαστικά διευκολύνθηκε ο Γ. Βουλγαράκης να ξεπετάξει την υποχρεωτική θητεία, με ένα τρίμηνο θερινών (1992) διακοπών στο Κέντρο Παλάσκας στο Σκαραμαγκά, ενώ ταυτόχρονα ήταν και κυβερνητικός βουλευτής !!!
    Και το θράσος του ήταν (και μάλλον είναι ακόμη από όσα βλέπουμε...) τόσο μεγάλο, ώστε στις εκλογές του 1993 πρόβαλε στο προεκλογικό του φυλλάδιο ... φωτογραφίες από τη "θητεία" του στο Ναυτικό, όπου εμφανιζόταν να σκαρφαλώνει σε κάτι σχοινιά, που μάλλον για άλλη χρήση θα έπρεπα να τα έχει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Και όμως, φίλοι μου!

    Ο άνθρωπος αυτός, ο γνωστός και ως "βλέπει η Ντόρα την πλάτη μου" ή ως "Μαρία Αντουανέτα του 4Χ4", (όταν μία χιονόπτωση έκλεισε την εθνική οδό) ετοιμαζόταν να γίνει πρωθυπουργός μας, διαδεχόμενος τον καταλληλότερο!

    Ευγνομονώ τον κ. Κορωνιά, την Vodafone και την ericcson που τον έκαναν τελείως νούμερο με την ιστορία των υποκλοπών και έτσι μπορώ, πλέον, να κοιμάμαι ήσυχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κα ΛΑΟΥΡΑ, ποσο παει η βιζιτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Όταν μία "μητέρα" αποκαλεί την κόρη της "sexy" σε ένα internet site, τότε αμέσως μπορούμε να καταλάβουμε πως σαφέστατα δεν γράφει γονέας... Η καταφαντασία, λοιπόν, μητέρα και αγρότισσα, για ποιό λόγο βάλλει και λασπολογεί κατά του κ. Βουλγαράκη??

    Μήπως υπάρχει κάποιο προσωπικό συμφέρον...??

    Βέβαια, με τη φαντασία που διαθέτει είναι σίγουρο πως θα γίνει μία εξαιρετική συγγραφέας best seller επιστημονικής φαντασίας.

    Όποιος δεν είναι σε θέση να το καταλάβει αυτό μάλλον εθελοτυφλεί ή έχει άλλους σκοπούς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλό το βίτσιο με τους αγρότες και η πασόκα η Λάουρα ("η αγρότισσα") βγάζει την κόρη της στο internet-ικό κλαρί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 5:47

    Κι εσύ, πάλι, τι ζόρι τραβάς;

    Κάνεις αόριστες υποθέσεις για την όποια Λάουρα και αδιαφορείς για τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ που αφορούν το αφεντικό σου τον βουλγαράκη.

    Δεν καταλαβαίνεις πόσο ρεζίλης καταντάς (εμπαθής ων απέναντι σε όσους κρεμάνε κουδούνια στον αφέντη και κύρη σου)υποστηρίζοντας κάποιον που αποδείχθηκε τόσο άχρηστος, στην προηγούμενη θητεία του, ώστε, για τιμωρία, να τον μεταθέσουν σε πόστο "σάκος του μποξ των λιμενεργατών";

    Για δες μήπως ψιχαλίζει. Εγώ, πα΄ντως, για ροχάλες το βλέπω το πράγμα. Ρώτα και τον κάπτεν, κάτι θα ξέρει από καιρικά φαινόμενα.

    Λά(ο)υρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο Βουλγαράκης μπορεί να είναι οτι είναι αλλά βλέποντας τις φωτογραφίες του βγάζω το καπέλο. Ο άνθρωπος απο κορμί γαμάει μπράβο του. Έχει δε, αποτι βλέπω κάτι μπράτσα...
    Ελπίζω να το αξιοποιεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Απ΄οτι βλεπω ο Βουλγαράκης γαμάει απο σώμα. Έχει κάτι μπράτσα...
    Ελπίζω να το αξιοποιεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *