Η λύση βρίσκεται στην ...τυχαιοκρατία! . Από το www.selinios.blogspot.com . Ο ένας ανησυχεί για το μέλλον της χώρας, ο άλλος ανησυχεί για...
.
Από το www.selinios.blogspot.com
.
Ο ένας ανησυχεί για το μέλλον της χώρας, ο άλλος ανησυχεί για το μέλλον της χώρας… Γενικώς υπάρχει μεγάλη περιρρέουσα ανησυχία…
Γι' αυτό στις έρευνες που γίνονται οι Έλληνες παρουσιάζονται πολύ στρεσαρισμένοι… Πέφτει πολύ ανησυχία… Υπάρχει στην Ψυχολογία μία καμπύλη… Η καμπύλη του στρες. Έως ένα συγκεκριμένο σημείο το στρες βοηθά τη δημιουργικότητα και τις επιδόσεις… Από ένα σημείο και μετά όμως σε καταβάλλει και από εκεί και πέρα είσαι για να παίρνεις χάπια…Μάλλον λοιπόν η πλειοψηφία των ανθρώπων του δημόσιου βίου πάσχουν από ανησυχία για όλους εμάς τους υπόλοιπους... και δεν μπορούν να λειτουργήσουν…
Γι΄ αυτό όλα καταπώς φαίνεται πάνε κατά διαόλου μεριά… Είναι σαφές πως τα άτομα είναι μπλοκαρισμένα… Και υποθέτω πως ο κύριος λόγος είναι η καλή τους προαίρεση και το βαρύ αίσθημα ευθύνης που φέρουν στις κακόμοιρες πλατούλες (;) τους, προσπαθώντας να εργαστούν για το κοινό (;) καλό. Γι' αυτό και κάνω μία τολμηρή πρόταση! Ας τους απαλλάξουμε από το βαρύ φορτίο της εξουσίας. Πως; Τραβάς ένα δημοψήφισμα.
Καταργείς όλους τους πολιτικούς… και προχωράς στο επόμενο πολίτευμα: την τυχαιοκρατία. Κάθε φορά οι άνθρωποι που κυβερνούν επιλέγονται τυχαία με κλήρωση σαν το λόττο. Κυβερνούν για λίγο, για να μην προλάβουν να μάθουν τα κόλπα και να γίνουν γρανάζι της μηχανής. (ας πούμε ένα μήνα) και μετά κληρώνεις άλλους…
Πάντως χειρότερα από την τωρινή κατάσταση αποκλείεται να είναι. Άσε που μπορεί ώρες ώρες να έχει και λίγη πλάκα…
--------------------------------------------
Τα αξιωματα στην αρχαια ελληνικη δημοκρατια δινονταν δια κληρου. Αυτη ηταν και η διαφορα της δημοκρατιας απο την τιμαιοκρατια που ισχυει πριν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτο που εσυ βαφτιζεις σημερα τυχαιοκρατια, πριν 2500 χρονια το ονομασαν δημοκρατια, κρατησε για 80 περιπου χρονια και το διδασκομαστε μεχρι και σημερα.
Τωρα να σου πω, απο το να βλεπεις το Χ"δακη και τον Αλογομουρη να περιφερονται, καλυτερα ο τρελλος του χωριου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρακτικές αντιλήψεις και νοοτροπίες
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι ο νομός Ηλείας σε σχέση με άλλους νομούς της χώρας έχει μείνει αρκετά πίσω.
Η αναπτυξιακή υστέρηση είναι εμφανής παντού. Τα αίτια είναι πολλά,
Χθες εν μέσω αντιδράσεων όλων αυτών των παραγόντων που για χρόνια δεν έκαναν τίποτα για το νομό ο πρωθυπουργός της χώρας ανακοίνωσε ότι: «καταρτίζεται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ -και θα είναι έτοιμο το φθινόπωρο- Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης για τους Νομούς Ηλείας και Αχαΐας.
Το αναπτυξιακό στοίχημα για το νομό Ηλείας έχει ήδη τεθεί. Οι πολίτες του νομού θα είναι εδώ για να κάνουν τον απολογισμό.
Διαβάστε περισσότερα για το ζήτημα
http://neoinileias.blogspot.com/
selinios είσαι σεληνιασμένος?
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν ξέρω τι τους έπιασε καλοκαιριάτικα στο ΠαΣοΚ και αρπάχτηκαν αν θα «επανιδρυθούν» ή δεν θα «επανιδρυθούν» . Θεωρητικά η ιδέα δεν είναι κακή, άλλωστε όταν ο διάβολος δεν έχει δουλειά κάνει και χειρότερα. Απλώς αναρωτιέμαι ποιος πιστεύει ότι καλοκαιριάτικα υπάρχει έστω και ένας Ελληνας που νοιάζεται αν το ΠαΣοΚ θα «επανιδρυθεί» ή θα παραμείνει ως έχει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίπα ότι «θεωρητικά» η ιδέα δεν είναι κακή. Σωστά. Μόνο που η «επανίδρυση» ενός κόμματος είναι μια σοβαρή υπόθεση, η οποία προϋποθέτει ορισμένα πράγματα και διατρέχει ορισμένους κινδύνους.
* Προϋποθέτει νέα φυσιογνωμία, νέο πολιτικό λόγο, νέα πρόσωπα και νέα ηγεσία. Το ΠαΣοΚ τι ακριβώς θα κάνει; Τι θα αλλάξει; Θα βρει πουθενά κανέναν κρυμμένο Μπλερ; ΄Η θα επανιδρύσει τον Αθανασάκη και τον Ραγκούση; Και αν όλοι αυτοί έχουν να πουν τίποτε σοφά νέα πράγματα, γιατί δεν τα λένε τόσο καιρό; Τους εμποδίζει κανένας;
* Κινδυνεύει, από την άλλη πλευρά, να κλείσει ένα κόμμα (ίσως με προβλήματα αλλά κοτζάμ κόμμα...) χωρίς να ανοίξει ούτε περίπτερο. Διότι το μόνο βέβαιο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι τι κλείνει. Το τι ανοίγει, το μαθαίνουμε εκ των υστέρων και εκ του αποτελέσματος...
Υπό αυτήν την έννοια, η «επανίδρυση» ανήκει μάλλον στην κατηγορία των θερινών αναγνωσμάτων- αν υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που περνούν τις διακοπές τους με τέτοια αναγνώσματα.... Σε πόση αμηχανία έχουν άραγε περιέλθει ώστε να μην ασχολούνται με κάτι ουσιαστικότερο;
«Υπάρχει έλλειμμα στήριξης των πολιτικών μας» φέρεται να είπε σε βουλευτές ο Γ. Παπανδρέου. Επί της ουσίας έχει δίκιο. Αλλά ποιες πολιτικές; Ποιος τις συζητάει; Ποιος τις διαμορφώνει; Ποιος τις συνθέτει; Με ποιον συνεννοείται; Και γιατί να στηρίξει κάποιος μια πολιτική για την οποία ούτε ρωτήθηκε, ούτε ακούστηκε; Το περίφημο Πολιτικό Συμβούλιο δεν έχει συνεδριάσει περισσότερες από τρεις φορές και δεν έχει πάρει καμία σοβαρή απόφαση. Και ούτε υπάρχει άλλο όργανο στο ΠαΣοΚ που να λειτουργεί έστω στοιχειωδώς.
Δυστυχώς, αυτό είναι το ΠαΣοΚ σήμερα. Ενας αρχηγός και καμιά δεκαριά συνεργάτες, φίλοι ή έμπιστοι του αρχηγού που υποδύονται το ΠαΣοΚ. Ολοι οι άλλοι παρακολουθούν, περιμένουν ή δουλεύουν για πάρτη τους. Δεν λείπουν οι ισορροπίες, τις οποίες ορθώς αποστρέφεται ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ. Λείπει κάτι πολύ σημαντικότερο: η σύνθεση. Kαλώς ή κακώς, όμως, αυτό είναι το κρεβάτι που έστρωσε ο ίδιος ο Παπανδρέου μετά τις 16 Σεπτεμβρίου. Και τώρα, αποκλείεται να κοιμηθεί αλλού.
for the copypaste
''PASOK poisonous''
Οταν εν μέσω Siemens, ΟΤΕ, «Γερμανού» και Βουρλούμη κάποιοι «τσιμπάνε» σ' έναν «πόλεμο» για τα... οικονομικά του ΚΚΕ, δύο τινά μπορούν να συμβαίνουν! Η ο... Ρουσόπουλος έχει ανθρώπους παντού, ή οι... «ζέστες έχουν σφίξει»!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕν μέσω Siemens, ΟΤΕ, «Γερμανού» και Βουρλούμη, η αξιωματική αντιπολίτευση, να «τσιμπάει» σ' έναν «πόλεμο» για τα οικονομικά του ΚΚΕ με αφορμή την απουσία του από τη συζήτηση της εξαγοράς του «Γερμανού» από την Cosmote στη Βουλή, δύο τινά μπορούν να συμβαίνουν: ή ότι ο... Ρουσόπουλος έχει δικούς του ανθρώπους μέσα στο ΠΑΣΟΚ, πράγμα μάλλον (ποτέ κανείς δεν μπορεί να είναι απολύτως σίγουρος), απίθανο, ή ότι οι... ζέστες έχουν σφίξει και μερικοί «λάλησαν»!
Προφανώς, το δεύτερο συμβαίνει... Γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κανένα λόγο να βγάλει την κυβέρνηση από τη δύσκολη ατζέντα που έχει, πετώντας την... μπάλα άουτ αριστερά. Δεν κερδίζει πολιτικά τίποτα από τη «διασπορά της ευθύνης» στον βρόντο.
Και τέλος, με τέτοια «τακτική» δεν μαζεύεις τις διαρροές προς τ αριστερά που έχεις. Με άλλον τρόπο μαζεύονται. Απλά πράγματα για αρχαρίους...
Το χειρότερο όμως απ όλα είναι η «εκδοχή» που ακούσαμε, σύμφωνα με την οποία, λένε στο ΠΑΣΟΚ, «είπαμε μια κουβέντα και η ΝΔ, με τα μέσα μαζικής επικοινωνίας που ελέγχει, την έκανε σημαία»! Ας πρόσεχαν... Ο Ρουσόπουλος τη δουλειά του κάνει! Μην τον «κατηγορήσουμε» και γι αυτό...
Από κει και πέρα, το ΚΚΕ, όπως και όλα τα άλλα κόμματα, δεν είναι «άγιο» στο θέμα των χρηματοδοτήσεων. Με μια ουσιαστική όμως διαφορά. Δεν λειτουργούν αυτές οι «χρηματοδοτήσεις» όπως στα κόμματα εξουσίας. Αυτή είναι σημαντική και όχι επουσιώδης διαφορά. Εστω κι αν σε «τελευταία ανάλυση», αλλά... τελευταία με αυστηρά πολιτικο-ιδεολογικά κριτήρια, είναι το ίδιο!
Ομως, για να επανέλθουμε στην επικαιρότητα, ούτε το ΠΑΣΟΚ συμμάχησε με τον ΛΑΟΣ (αυτό όντως είναι προβοκατόρικο) ούτε όσοι κριτικάρουν ή και με άδικο ή λάθος ενδεχομένως τρόπο, θέτουν πολιτικά ερωτήματα ή εκφράζουν απόψεις προς το ΚΚΕ, τελούν υπό... «αντικομουνιστική υστερία» ή «διατεταγμένη υπηρεσία» κλπ. Την πολιτική δουλειά τους κάνουν. Το αν την κάνουν σωστά ή λάθος, αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο...
Ουδείς είναι υπεράνω του πολιτικού ελέγχου και των πολιτικών σκοπιμοτήτων που εμπεριέχει. Απλά, χρειάζονται ειλικρινείς και καθαρές απαντήσεις. Τέτοια είναι και η θέση του ΚΚΕ ότι «δεν δέχεται εξωτερικούς ελέγχους στα οικονομικά του»! Απηχεί φόβους και αντιλήψεις άλλων εποχών. Δυστυχώς και τα... Αστικά Δημοκρατικά Κόμματα, μπορεί να μην το λένε αυτό, αλλά στην πρακτική τους το... ίδιο εφαρμόζουν!
Μόνο που μια σύγχρονη δημοκρατία έχει άλλες απαιτήσεις! Και αυτό πρέπει να το αντιληφθούν όλοι...
Αν θυμάμαι καλά, αυτό ίσχυε στην αρχαία Αθήνα για αρκετά αξιώματα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕν πάσει περιπτώσει, χρονικό όριο στην θητεία των πολιτικών χρειάζεται. π.χ. αυτό που θα εφαρμόσει ο Συνασπισμός. Δυο τετραετίες το πολύ για κάθε βουλευτή.
Αυτό δεν λέγεραι τυχαιοκρατία, αλλά δημοκρατία! Στην αρχαία Αθήνα τα ύπατα αξιώματα ήταν κληρωτά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΝΤΑΞΙ ΝΑ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ.ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΛΙΓΟ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήNai ρε μαλακα, να βαλεις τα δικα σου παιδια, που τρομπαρουνε και οταν θα χρειαστεις καποια σοβαρη υπηρεσια απο το δημοσιο, θα ελθει το αχρηστο το δικο σου το παιδι, να την προσφερει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαπαρια δηλαδη.Θα περιμενεις στη δευτερα παρουσια για να γινει.
Αλλα μετα, θα φωναζεις, οτι το δημοσιο, που ειναι σκατα.
Δηλαδη, το παιδι σου, που ειναι σκατα.
Σαν κι εσενα βεβαια.
Αλλα ποιος τοχασε το μυαλο, για να το βρεις εσυ;
νομίζω ότι στην αρχαία Αθήνα εκτός από κληρωση υπήρχε και δήμευση της περιουσίας τους όσο διαρκούσε το αξίωμα τους. Οπότε δεν μπορούσε κανείς να πλουτίσει κατά την διάρκεια που διαχειριζόταν εξουσία. Στο τέλος του επεστρεφαν μόνο οσα είχε πριν αναλάβει.
ΑπάντησηΔιαγραφήSτην Αρχαια Αθηνα, υπηρχε και ενας αλλος νομοπς, που ελεγε τα εξης.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕβγαινε καποιος και κατηγορουσε καποιον αλλο, οτι ηταν πιο πλουσιος απ αυτον, αρα επρεπε να δωσει περισσοτερο φορο,για αγορα πλοιων, απ αυτον.
Τοτε ο αλλος, ειχε τη δυνατοτητα,να αμφισβητησει την κατηγορια, με το να ζητησει ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ περιουσιων.
Δηλαδη, εγω λεω, οτι δεν ειμαι πιο πλουσιος αο σενα, γι αυτο, ελα να ανταλλαξουμε τις περιουσιες μας.
Αν ο αλλος επεμενε στην κατηγορια του, επρεπε να ανταλλαγουν οι περιουσιες υποχρεωτικα, οπτε οπως καταλαβαινετε, δεν ηταν ευκολο, να κατηγορηγσεις αλλον.
Τροποι βρισκονται, αμα θελεις να λυσεις τα προβληματα.
Το ζητημα ειναι,οτι στην Ελλαδα, δεν θελουν να τα λυσουν.