GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιδού η σημερινή εικόνα στο Βοτανικό...

, Από τον Βασίλη Τουρλιάδη . Πάρτε και μερικές φωτογραφίες από την κατάσταση που επικρατεί στον Βοτανικό, στην περιοχή που θα κατασκευαστεί...



,



Από τον Βασίλη Τουρλιάδη

.

Πάρτε και μερικές φωτογραφίες από την κατάσταση που επικρατεί στον Βοτανικό, στην περιοχή που θα κατασκευαστεί το γήπεδο του ΠΑΟ.

Αυτή την άθλια κατάσταση θέλει να διασώσει η Επιτροπή Πολιτών για την Διάσωση του Ελαιώνα;
------------------------------------------------

23 σχόλια

  1. ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΡΕΠΗ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ...... ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ..... ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΑΙ...... ΕΣΕΙΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΕΙΤΕΙΑ ΣΑΣ..... ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΗ ΝΑ ΨΩΦΙΣΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ....... Ε ΡΕ ΣΚΟΥΠΟΞΥΛΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρε αρχιδομαλακα ΑΝΩΝΥΜΕ 5.46

    Ενταξει το τσιμεντο ειναι κακο. Η χωματερη, τα φορτηγα,η βρωμια και η ασχημια ειναι καλυτερα? Η λογικη σου να αποδεχεσαι οτι δεν μπορουν να κανουν πρασινο και αφου δεν μπορει να γινει πρασινο να μη γινει τιποτα, δειχνει οτι αυτα που λες ειναι μαλακιες και τα λες ετσι για κοντραρισμα και δεν εχεις καμμια λυση γι'αυτη τη χαβουζα. Αν ειχες ομως καποιο συμφερον ειμαι σιγουρος οτι θα σου αρεσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και γιατί δεν μπορεί να γίνει πράσινο; Θα μας πουν ότι δεν υπάρχουν λεφτά; Για ρωτήστε πόσα λεφτά έχει δανειστεί ο Δήμος Αθηναίων τα τελευταία 10 χρόνια.

    Απλώς, η τακτική είναι γνωστή. Θέλετε να ξεπουλήσετε κάτι; Αφήστε το να ρημάξει, κλαφτείτε για την κατάστασή του και μετά παρουσιάστε τον "ευεργέτη" που θα αναλάβει να σώσει την κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 5:46, 6:31

    Tα πράγματα είναι πιο απλά.

    Με την τωρινή κατάσταση του Βοτανικού, κάποιοι βγάζουν λεφτά - όχι εσείς βέβαια.

    Με την επόμενη κατάσταση του βοτανικού, κάποιοι άλλοι θα βγάλουν λεφτά. Πολύ περισσότερα. Όχι εσείς βέβαια.

    Με την επόμενη όμως κατάσταση, εκτός του οτι το ένα "αφεντικό" του ρουσό θα βγάλει φράγκα, το άλλο θα εισπράξει βαζελοψήφους.

    Και όλοι, σχεδόν, θα είναι ευχαριστημένοι. ¨οχι όμως και όλοι εσείς - κάποιοι θα γκρινιάζουν.

    Κανείς σας όμως δεν έχει ή δεν θα έχει μερίδιο στα φράγκα.

    Προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός, μεταξύ σας, αφού και οι δύο είστε στην απέξω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Nα δείτε που οι επόμενες εκλογές θα γίνουν αμέσως μετά τα εγκαίνια του βαζελογήπεδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ζώα παλιομαλάκες τόσα χρόνια μεσα στα σκατά ο Βοτανικός τώρα που αναπλαστεί και θα φτιαχτεί το γήπεδο του ΠΑΟ σας πήρε ο πόνος άι στο διάολο παπάρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 7:47 πμ μάλλον είσαι γάβρος για να λες τέτοιες μαλακίες. Γαμιέται ο θρύλος και ο Πειραιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το ανόητο εκβιαστικό επιχείρημα. Γήπεδο ή τσαντήρια+φορτηγά. Καλό επιχείρημα για Ιθαγενείς όμως. Πράσινο, χώροι αναψυχής και άθλησης και όχι χάρισμα στον Παναθηναϊκό αυτό πρέπει να γίνει. Θα πληρώνουν οι δημότες της Αθήνας δημοτικά τέλη για να χτίσουν στον Παναθηναϊκό γήπεδο.
    Καλά μας κάνουν όμως γιατί δεν αντιδράμε. Μήπως είμαστε πράγματι ιθαγενείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 9:32

    μάλλον είσαι γάβρος

    ===

    Αρης πετρούπολης είμαι. Αλλά κάτσε να δεις πότε θα γίνουν εκλογές. Παρακολούθα τα μπετά και θα δεις ότι έχω δίκιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο οικολόγος ο ΤΣΙΠΡΑΣ που την μια μέρα αντιδρά και την άλλη είναι στις εξέδρες της ΛΕΩΦΟΡΟΥ.Ποιος ο γιος μεγαλοκατασκευαστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έξω οι τσάτσοι του Βαρδινιγιάννη (και του Βγενόπουλου-Βλεννόπουλου)

    Χώρος πρασίνου στο Βοτανικό και όχι γήπεδο. Αν θέλει ο ΠΑΟ να κάνει γήπεδο ας αγοράσει γη από ιδιώτες και όχι να λεηλατεί τη δημόσια και κοινόχρηστη γη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εάν δεν γίνει γήπεδο του παναθηναϊκού θα γίνει Κουρδιστάν μαχαλάς σε λίγα χρόνια διαλεχτέ κι πάρτε

    shkat

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΟΧΙ ΒΑΣΙΛΗ ΤΟΥΡΛΙΑΔΗ (?!στην τούρλα του Σαββάτου?!)
    ΠΡΩΤΑ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ" ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝΕ ΣΤΟΝ ΒΩΒΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ. ΒΓΑΛΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΚΑΝΟΥΝΕ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΜΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ. ΕΚΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΘΑ ΦΤΙΑΧΝΟΤΑΝΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ. ΘΑ ΤΟ ΒΛΕΠΑΝΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΝΑ ΖΗΛΕΥΟΥΝΕ.
    ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΦΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΠΙΑ!!!!! ΑΜΕΤΡΗΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 12:43

    Τι σου φταίν τα μπετά ρε μαλάκα;

    Τι μπορεί να φταίει ένα άψυχο πράμα για το χάλι της σημερινής Αθήνας, την έλειψη πρασίνου και την πυκνή, πιό πυκνή δε γίνεται, δόμηση, με την μιά πολυκατοικία στοιβαγμένη δίπλα στην άλλη;

    Για τράβα λίγο πιό βόρεια να δεις τι ωραία συνυπάρχουν τα μπετά και το πράσινο.

    Κι αν θες τράβα πιό νότια, προς Νέο Οίτυλο και Μάνη ας πούμε, να δεις οτι όλα αυτά τα παραδοσιακά πετρόχτιστα σπίτια, με μπετά, κολώνες και δοκάρια γίνονται από μέσα.

    Κι αν το σπίτι σου δεν έπεσε με τους σεισμούς, ευχαριστώ στα μπετά να λες, μαλάκα 12:43, που νομίζεις οτι ζεις στην Ελβετία.

    Αυτό που μου τη σπάει περισσότερο όμως είναι οτι δεν έχεις ιδέα τι γίνεται εκεί κάτω. Έχεις περάσει ποτέ από Βοτανικό, Κολωνό, Ακαδημία Πλάτωνος; Ζεις εκεί;

    Λοιπόν: συμμορίες γύφτων - ΝΑΙ γύφτων, όχι χαζοχαρούμενοι ρουμάνοι τσιγγάνοι με το βιολιά αλλά γύφτων και μάλιστα ΑΛΒΑΝΩΝ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΩΝ ΓΥΦΤΩΝ που κλέβουν οτι βρουν μπροστά τους, ναρκωτικά και πορνεία.

    Να τα χαίρεσαι μαλακοτσίπρα!

    Ο ΜΠΕΤΑΤΖΗΣ/ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Βλέπω στις φωτογραφίες, πως παρόλο το σκουπιδαριό, φυτρώνει πράσινο, που αν το αφήσεις απείραχτο σε 5 χρόνια θα κάνει ζούγκλα την περιοχή!

    αυτό σημαίνει πνεύμονας της πόλης.

    μετά που θα χτίσουν το γήπδο, θα τσιμεντώσουν και θα ασφαλτοστρώσουν, μόνο κατσαρίδες θα περνάνε από εκεί.

    το μεγαλύτερο έγκλημα των τελευταίων χρόνων, αυτό που κόβει τα όνεορα δημοκρατίας κασι ισοπολτείας όλων των νεοελλήνων είναι αυτό.

    διάχυτη η αίσθηση πως κάποιοι κονομάνε κάτω από το τραπέζι, πως κάποιοι κονομάνε χωρίς να κουραστούν.

    τουλάχιστον στο καραϊσκάκη, προϋπήρχε το γήπεδο. και μετριάστηκε η αίσθηση του άνομου.

    κάθε πόσα χρόνια τουφεκίζουν (πολιτικά) στο ελεύθερο ελληνικό κράτος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Α ΡΕ ΒΩΒΕ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΓΛΥΦΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙΣ ΑΛΛΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΖΗΤΗΣΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΥΦΤΡΟΝΙ ΠΑΡΕ ΤΗΛ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΟΥ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αν και βάζελος, προτιμώ χίλιες φορές πράσινο, παρά γήπεδο. Ας ρίξει τα λεφτά ο Βαριδνογιάννης να πάρει κανένα παίχτη. Καλό είναι και το Ολυμπιακό στάδιο! Παίχτες πρώτα και μετά γήπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το θέμα είναι όμως ότι για το γήπεδο μάλλον οι δημότες της Αθήνας θα πληρώσουν παρά οι Βαρδινογιάννηδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ωραία, για να μην γκρινιάζουμε κι εμείς οι μη-βάζελοι (για την "απώλεια του εν-δυνάμει πνεύμονα πρασίνου", δηλαδή), ας δεσμευτούν οι Μιγκο-τζίγκεροι ότι θα κατασκευάσουν "πράσινη ταράτσα" πάνω από τις σκεπαστές εξέδρες.

    Έτσι κι αλλιώς, το οικοπεδάκι-γωνία το έχουν "φάει" (στα... βωβά") και δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε!

    Δ.Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η άγνοια, η ημιμάθεια και η παραπληροφόρηση είναι ότι χειρότερα για τον τόπο μας.

    1) Η απαξίωση της περιοχής δεν έγινε τώρα αλλά υπάρχει επί δεκαετίες και θα υπήρχε για δεκαετίες αν δεν προέκυπτε η κατασκευή του γηπέδου.

    2) Που ήταν τόσα χρόνια όλοι αυτοί οι "ενεργοί και ευαίσθητοι πολίτες" να διαμαρτυρηθούν για την κατάντια αυτής της περιοχής στην καρδιά της Αθήνας?
    Που ήταν όλοι αυτοί τόσα χρόνια να διαμαρτυρηθούν για τα σκουπίδια, τα μπάζα, τα εγκαταλελειμμένα εργοστάσια και φορτηγά, τα μισογκρεμισμένα κτίρια, τους βούρκους και την χαβούζα? Που ήταν να απαιτήσουν την αναβάθμιση της περιοχής και εμφανίστηκαν ξαφνικά μετά την δημοσιοποίηση της κατασκευής του γηπέδου?

    3) Ο Δήμος Αθηναίων μίσθωσε στον ΠΑΟ συγκεκριμένη έκταση στην οποία θα κατασκευαστούν το γήπεδο, δύο εμπορικά κέντρα και πάρκινγκ.
    Ο Δήμος θα εισπράττει ως ενοίκιο ποσοστά 10%-15% από τα εισιτήρια των αγώνων, από τις διαφημιστικές πινακίδες, από εκμεταλλεύσεις κυλικείων, εμπορικών κέντρων, πάρκινγκ όπως και από λοιπές εκδηλώσεις συναυλίες κλπ.

    4) Ο Δήμος Αθηναίων δεν θα δώσει ούτε ευρώ για τις κατασκευές αυτές, το κόστος των οποίων θα αναλάβουν ιδιωτικές εταιρίες με δικό τους κόστος και ως ανταποδοτικό αντάλλαγμα θα έχουν την εκμετάλλευση των εγκαταστάσεων, κυλικεία, χώρους εστίασης, εμπορικά κέντρα και έσοδα από χορηγίες και εκδηλώσεις.

    5) Γιατί κανείς δεν μιλάει για την γενικότερη αναβάθμιση της μέχρι τώρα υποβαθμισμένης περιοχής, όπου εκτός από το γήπεδο, θα γίνουν εμπορικά κέντρα, πάρκινγκ, χώροι πρασίνου και αναψυχής, σταθμός μετρό και διαπλατύνσεις των γύρω δρόμων?

    Ας σταματήσουν επιτέλους κάποιοι την ανελέητη προπαγάνδα, τα ασύστολα ψέμματα και την παραπληροφόρηση των Αθηναίων πολιτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ 9:19
    H ιστορία με τον Ελαιώνα κρατάει από το 1980. Αλλά βέβαια αφού εσύ τώρα πήρες αμοιβή για να ασχοληθείς με τον καλλωπισμό της κατάντιας βρίσκεις εύκολο να διαπομπεύσεις ανθρώπους που έχουν αγωνιστεί και παλέψει για αυτό το θέμα. Τώρα αν παλιότερα είχες διαβάσει ή ακουσει για τον Ελαιώνα, σίγουρα, βάσει της ανατροφής σου, θα είχες απορρήσει, θα είχες σκάσει ένα ειρωνικό χαμόγελο και θα το είχες ξεχάσει. Είναι δυνατόν μέσα στο κέντρο της Αθήνας να υπάρχει τέτοια περιοχή? Τώρα που γεμίζει η τσεπούλα σου, και τον Ελαιώνα γνωρίζεις και την λύση έχεις έτοιμη, αφού στην έχουνε πει.
    Καλές οι διακηρύξεις σου αλλά φρόντισε να ανταποκρίνονται στην αλήθεια άλλη φορά επειδή ότι έισαι εσύ δεν σημαίνει ότι είναι και οι άλλοι. Κια φρόντισε σε παρακαλώ να ενημερώθείς για τα γεγονότα και την ιστορία από το 1980 και μετά, ώστε να μην δείχνεις τόσο ανίδεος και ημιμαθής με αποτέλεσμα να παραπληροφορείς τον κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 1. Η απαξίωση της περιοχής υπάρχει πράγματι επί δεκαετίες. Και τι σημαίνει αυτό? Γιατί να συνεχίσει να υπάρχει? Υπάρχει κάποιο αξίωμα που το βεβαιώνει???
    2. ενεργοί πολίτες υπήρχαν πάντα. Blogs δεν υπήρχαν πάντα για να εκφραζόμαστε ελεύθερα. Οι τηλεοράσεις δεν ασχολήθηκαν ποτέ με τέτοια θέματα . Τα κινήματα ενεργών πολιτών ενισχύονται ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, γιατί πολλοί από εμάς διαπιστώνουμε ότι δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση.
    3. Ο Δήμος θα πάρει ψίχουλα από την όλη ιστορία. Μισθώνει έκταση χιλιάδες τ.μ. για να εισπράξει τι?
    4. Αυτό έλειπε να χτίσει και ο Δήμος το γήπεδο. Θα τρελαθούμε εδω πέρα Ευχαριστούμε που χτίζουν οι ίδιοι οι επιχειρηματίες τις επιχειρήσεις τους και δεν τους τις φτιάχνει το δημόσιο
    5. Φοβερή αναβάθμιση στην περιοχή. Χιλιάδες αυτοκίνητα, φίλαθλοι να τα σπάνε στα ντέρμπυ, και τζαμί για να προσευχόμαστε μπας και ο Αλλάχ μας φωτίσει γιατί ο δικός μας ο Θεός φαίνεται να μας έχει εγκαταλείψει στο έλεος των Βωβών-Βαρδινονγιαννέων-Κακλαμανέων

    Υ.Γ. Για την περιοχή εδώ και δεκαετίες υπήρχαν Προεδρικά Διατάγματα τα οποία αν εφραμόζονταν θα υπήρχε πραγματική αναβάθμιση, πνεύμονες πρασίνου και χώροι για τα παιδιά μας. Ποτέ δεν εφαρμόσθηκαν γιατί τα σχέδια προϋπήρχαν και όταν είναι να επιλέξεις ποιους θα εξυπηρετήσεις τους Νταβατζήδες ή το λαό, πάντα οι ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ υπερισχύουν. Αυτό είναι το αξίωμα στην Ελλάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ρε ποιον δουλεύετε ρε; Μάλλον έχετε πρασινίσει απ’το κακό σας που προχωράει ένα έργο που όμοιο του δεν έχει ξαναγίνει στην Αθήνα. Θέλω να δω τι θα έχετε να λέτε μετά. Όταν θα έχουμε 130 στρέμματα πρασίνου στον Ελαιώνα και άλλα 20 στην Αλεξάνδρας. Τότε να σας δω. Θλιβεροί σωτήρες των μπαζών και μίζεροι αγωνιστές της οπισθοδρόμησης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση