GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ελληνάρα, Ελληνάρα μου...

. Γράφει ο Τάκης Πορτούλας από Φλόριντα ΗΠΑ . . Αγαπητοί μου, διάβασα την ιστοσελίδα σας με πολύ ενδιαφέρον γιατί μιλάτε την γλώσσα μου. Απ...

.

Γράφει ο Τάκης Πορτούλας

από Φλόριντα ΗΠΑ

..

Αγαπητοί μου, διάβασα την ιστοσελίδα σας με πολύ ενδιαφέρον γιατί μιλάτε την γλώσσα μου. Από πού ν' αρχίσω; Κάθε φορά, που έρχομαι στην Πατρίδα απ' την Αμερική, μαλώνω με κάμποσους συμπατριώτες, που τους συλλαμβάνω να βρωμάνε τις παραλίες και τους δρόμους με τα βρωμερά σκουπίδια τους.

Πότε θα διορθωθεί ο Έλληνας; Στις αρχές του 1990 αποφάσισα κι εγώ και έγινα συνδρομητής του ΑΝΤΕΝΝΑ για να βλέπω Πατρίδα. Έβλεπα, λοιπόν, ρεπορτάζ, που λέγανε για το πώς εκπαιδεύουν τα παιδάκια των πέντε ετών στα σχολεία να διατηρούν την καθαριότητα παντού και πάντα. Τούτα τα παιδιά, λέγανε, θα αλλάξουν την Πατρίδα.

Τώρα αυτά τα παιδάκια είναι μαντράχαλοι 23+ ετών. Είδατε εσείς καμμιά βελτίωση;; Εγώ ΟΧΙ. Πέρυσι ήλθα με τον εγγονό μου ηλικίας 3 ετών στην Πατρίδα μου το Γαλαξείδι. Του είπα, λοιπόν, μια φορά μόνο, να μην πετάει σκουπίδια στις πλατείες και στο σπίτι ακόμα. Τον είδα, λοιπόν, όχι μόνο να μην πετάει, αλλά και να μαζεύει άλλων τα σκουπίδια στην πλατεία, που έπαιζε και να τα βάζει σ' ένα σκουπιδοτενεκέ. Κι από τότε εξακολουθεί να το κάνει κι εδώ, που ζούμε.

Είναι τόσο δύσκολο να κάνει το ίδιο με τα παιδιά του κάθε γονιός; Ή μήπως συμβαίνει αυτό, που υποψιάζομαι;; Μαθαίνει το παιδάκι την σωστή συμπεριφορά απ' τον δάσκαλο κι ο γονιός του λέει μετά: 'Άσε τί σου λέει ο δάσκαλος. Κοίτα εμένα τί κάνω!" και πάει λέγοντας.

Ευχαριστώ και θα είμαι ο πιο πιστός σας αναγνώστης, γιατί σας πάω.

Φιλικώτατα

-------------------------

32 σχόλια

  1. όοοοχι σκουπίδια, οοόοχι πλαστικά σε θάλασσες και σε ακτές.

    Μόνο μπάζα, σκουπιδοσακούλες, οικοδομικά υλικά, λύματα και πετρέλαια.

    γερογλαρος ο κουτσουλητής σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Κύριε Πορτούλα

    Δεν ήθελα να σχολιάσω την επιστολή σας αλλά κάπου το υποτιμητικό «ΕΛΛΗΝΑΡΑ» από κάποιον που δεν ζει μόνιμα εδώ με ενοχλεί.
    Ναι μεν κακό να πετάμε σκουπίδια οπουδήποτε εκτός κάδων – αλλά εάν είναι αυτό το πρόβλημα για να « διορθωθεί ο Έλληνας» τότε είμαστε ευτυχής!

    Έχουμε πολλά κακά να φτιάξουμε σαν λαός – όπως το να σπεύδουμε μόλις φύγουμε από το χωριό μας για το εξωτερικό, να κάνουμε μαθήματα στους μη εξωτερικούς Έλληνες.
    Έχουμε όμως και πολλά καλά.

    Π.χ. δεν κάνουμε πόλεμους για να ληστέψουμε πετρέλαια και αλλά αγαθά από άλλες χώρες. Δεν στηρίζουμε δικτατορίες (τύπου Πακιστάν) όπου και όταν μας βολεύει και ταυτόχρονα δίνουμε μαθήματα «δημοκρατίας». Δεν έχουμε παράνομα και κρυφά στρατόπεδα συγκέντρωσης εκτός συνόρων όπου κρατάμε χιλιάδες άτομα χωρίς δική και χωρίς να δώσουμε λογαριασμό σε κανένα.
    Δεν παρακολουθούμε εκατομμύρια τηλεφωνήματα κάθε μέρα στη Ευρώπη που είναι και «σύμμαχοι» μας – αλλά εδώ τώρα παρακολουθούν εντός Αμερικής οπότε οι εκτός θα μας πειράξει.
    Δεν έχουμε για αρχηγό μας τον μεγαλύτερο τρομοκράτη της γης και δεν είμαστε η πιο μισητή χώρα σε όλο τον κόσμο!

    Τώρα αν εσείς δίνετε στο κράτος αυτό τα ωραία σας λεφτά κάθε χρόνο γνωρίζοντας ότι αυτά θα χρησιμοποιηθούν για αυτούς τους σκοπούς να χαίρεστε την καθαριότητα και τους «διορθωμένους» εκεί που ζείτε.
    Μ.Φ.Χ.
    scriptomanos@yahoo.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από κομπλεξικούς γονείς βγαίνουν ακόμη πιό κομπλεξικά παιδιά.
    Τί περίμενες δηλαδή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μη μαλωνεις με δαυτους, θα σε κατεβασουν στο επιπεδο τους και θα σε νικησουν, και αν δεν μπορουν, δεν θα σου δωσουν ουτε σημασια, καρφι δεν τους καιγεται, τα γαϊδουρια εχουν πιο πολυ φιλοτιμο.
    Οσο για το ξακουστο ελληνικο φιλοτιμο, ναι, και την κοκκινοσκουφιτσα, και τον αλη μπαμπα με τους 40 κλεφτες και αλλα πολλα παραμυθια εχω διαβασει.

    http://freedom-by-takis.blogspot.com

    http://malakapothiki.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ φίλε και συνέλληνα, της Φλόριντα ΗΠΑ.
    Τα σκουπίδια που υπάρχουν στους δρόμους και στις παραλίες της Ελλάδας, είναι ένα ΣΥΜΠΤΩΜΑ ( μαζί με πολλά άλλα ) που δείχνει ότι η Ελλάδα μας ΝΟΣΕΙ στην ΨΥΧΗ της.
    Για να ζει κάποιος με τρόπο ΨΥΧΟσωματικά υγιή, πρέπει να ασκεί μια ΣΥΝΕΧΗ και ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.
    Εάν εγκαταλείψει ή μειώσει αυτή την προσπάθεια, τότε φτάνουμε στ’ αποτελέσματα που βλέπουμε σήμερα, τα οποία δεν περιορίζονται μόνο στο θέμα της καθαριότητας.

    Σ’ ευχαριστούμε που μας θυμάσαι, από την μακρινή Φλόριντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ φίλε και συνέλληνα, της Φλόριντα ΗΠΑ.
    Τα σκουπίδια που υπάρχουν στους δρόμους και στις παραλίες της Ελλάδας, είναι ένα ΣΥΜΠΤΩΜΑ ( μαζί με πολλά άλλα ) που δείχνει ότι η Ελλάδα μας ΝΟΣΕΙ στην ΨΥΧΗ της.
    Για να ζει κάποιος με τρόπο ΨΥΧΟσωματικά υγιή, πρέπει να ασκεί μια ΣΥΝΕΧΗ και ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.
    Εάν εγκαταλείψει ή μειώσει αυτή την προσπάθεια, τότε φτάνουμε στ’ αποτελέσματα που βλέπουμε σήμερα, τα οποία δεν περιορίζονται μόνο στο θέμα της καθαριότητας.

    Σ’ ευχαριστούμε που μας θυμάσαι, από την μακρινή Φλόριντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. δεν ειστε μονος σας!!! Πολλοι νεοι ελληνες προσπαθουν να αλλαξουν αυτο το γαμιμενο τοπο. Δυστυχως εχεις και μια γενια που μεγαλωσε με το δημοσιο, με την καφριλα και ποτε δεν ξεχασε οτι επι 400 χρονια ειχαν τουρκικα αφεντικα που φαινεται οτι τους περασαν πολλα στην κουλτουρα. Υπαρχει παντως κοσμος που αντιδρα στο καθε βρωμιαρη που πετα το τσιγαρο του οπου βρει, που παρκαρει πανω στα πεζοδρομια και γενικα που κανει οτι του κατεβει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άσε μας ρε Αμερικάνε, με τα 150 κιλά οικιακά σκουπίδια τη μέρα και το αυτοκίνητο με τα 20.000 κυβικά που καίει μια πετρελαιοπηγή την εβδομάδα... θα μας μιλήσεις κι εσύ για μόλυνση και ρύπανση... που μας φλομώσατε στο απεμπλουτισμένο ουράνιο κι εδώ στα Βαλκάνια, και στο Ιράκ, που κάψατε το Βιετνάμ με το agent orange και που αφανίσατε τις μισές ατόλλες τού Ειρηνικού με τις πυρηνικές σας βόμβες... θα μας μιλήσεις για ρύπανση και μόλυνση εσύ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν ξέρω τους λόγους που σας οδήγησαν στις Η..Π.Α πάντως πρέπει να ενδιαφέρεστε για το τι γίνεται στην -Πατρίδα- όπως λέτε.
    Με τις παρατηρήσεις σας συμφωνώ και αφορούν μόνο θέματα περιβάλλοντος.
    Τα πράγματα είναι έτσι όπως τα περιγράφετε, και γενικά σε όλες εκφράσεις της καθημερινής ζωής ακόμα χειρότερα.
    Η τελευταία παράγραφος περιγράφει κάτι που έχει σχέση με την εκπαίδευση, και είναι έτσι ακριβώς. Στη δε δευτεροβάθμια οι μαθητές απολαμβάνουν όλες τις δημοκρατικές ελευθερίες της πατρίδας μας που προσφέρει σε αυτή την ηλικία και έχουν γίνει μπάχαλο. Φυσικά τα 18χρονα νιάτα μας είναι έτοιμα να βγουν στην κοινωνία.
    Στο ερώτημα σας: Πότε θα διορθωθεί ο Έλληνας;
    Φοβάμαι πως Ποτέ.
    Μήπως είστε τυχερός που ξενιτευτήκατε; Γιατί -η Πατρίδα- όπως λέτε έχει γίνει τόπος μόνο για διακοπές και αυτό δεν ξέρουμε για πόσο ακόμα μια και στον τουρισμό με την ακρίβεια και το επίπεδο τουριστών που προσελκύουμε θα γίνουμε ,αν δεν έχουμε γίνει -Μάλια (Λαγανάς .Φαλιράκι;) κουβάρια.

    Υ.Γ Η λέξη Πατρίδα δεν γράφεται με κεφαλαίο. Υπάρχει κίνδυνος να κατηγορηθεί ο γράφων για εθνικισμό.
    Εσείς νομίζω όχι, μια και στους ξενιτεμένους συγχωρείται με το πρόσχημα της νοσταλγίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τάκη καλά είσαι στην αμερική με τον μπους τον ομπάμα,την πιθικίνα κοντολίζα,την ολμπράιντ,κλπ. σε πείραξε το χαρτάκι και η σακουλίτσα που βλέπεις στούς δρόμους στην Ελλάδα και δεν σε πειράζει το ραδιενεργό εμπλουτισμένο ουράνιο που έριξαν στην Γιουγκοσλαβία οι εγκληματίες πολιτικοί αμερικάνοι και που η ραδιενέργεια αυτή έφτασε μέχρι τα σπίτια μας στην Ελλάδα και καταντήσαμε μίνι χιροσίμα.
    Ελληνάρα μου Τάκη και κάθε Ελληνάρα που ζεί στις ΗΠΑ και χειροκροτεί αυτούς τους εγκληματίες αμερικάνους, αεί στο διάολο!!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΦΙΛΕ ΑΠΟ ΤΗ ΦΛΟΡΙΝΤΑ, ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΟΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ (ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΔΗΛΑΔΗ)ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ.ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΨΟΓΗ. ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΤΟ ΣΩΣΤΟ. ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΟΜΩΣ Η ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ, ΣΤΗ ΠΑΡΕΑ ΠΩΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ? ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΙΡΩΝΙΚΟ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΣΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ? ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΥΠΗΡΧΕ ΜΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΗΣ ΜΠΥΡΑΣ "ΑΜΣΤΕΛ" ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟ ΡΕΦΡΕΝ "ΕΤΣΙ Μ΄ ΑΡΕΣΕΙ". ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ.ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΝ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΨΟΓΟΙ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΥΣΙΚΑ. ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΑΠΟΔΗΜΟΙ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΑΦΟΥ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ.ΤΟ ΣΑΡΑΚΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΒΙΩΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. μαμααααααα ο 11:35 πμ με εστειλε στο διαολο. Παιρνω το κουβαδακι μου και παω αλλου να παιτσω.

    Και για να σοβαρευτουμε λιγο, τα βαζετε με ενα ελληνα ξενιτεμενο που αγαπαει την ελλαδα, που ερχεται καθε χρονο, που δεν ξεχασε να γραφει ελληνικα, που ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΕΙ τι κανει η ελλαδα, επειδη ο μπους η οποιος αλλος εκανε οτι εκανε. Σιγα ρε παιδια, σιγα, μηπως θελετε να τον βαλουμε στην πλατεια συνταγματος και να τον πετροβολησετε, αντε και γαμηθειτε στο τελος τελος παλιοαρχιδια.


    http://freedom-by-takis.blogspot.com

    http://malakapothiki.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συμφωνώ με τον 11.36. Δεν ξέρω αν η ρίζα είναι βέβαια στην Τουρκοκρατία ή στην εκπαίδευση που δέχονται τα παιδιά.
    Το σίγουρο είναι πως η Κοντολίζα και ο μπους δεν έχουν σχέση με το αν είμαστε ζώα και βρωμιάρηδες γιατί ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ. Ανεχόμαστε το παιδί μας να πηγαίνει στο σχολείο φυλακή με τα τσιμέντα, ανεχόμαστε τον δημόσιο βρεφονηπιακό με τις κατσαρίδες, ανεχόμαστε τα νοσοκομεία με τα τρωκτικά κάθε είδους, ανεχόμαστε τον τριτοκοσμικό καπνιστή που πετάει τη γόπα στην παραλία, ανεόμαστε τον ταξιτζή με το τσιγάρο και όταν έχουμε να πληρώσουμε για κάτι καλύτερο το βουλώνουμε και λέμε ωχ αδερφέ.Η Ελλάδα είναι η χώρα του ΣΚΛΗΡΟΥ καπιταλισμού. Ποιότητα εχεις μόνο αν πληρώσεις. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να μάθουμε στα παιδιά μας κάτι διαφορετικό από τη συμπεριφορά του κτήνους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. RE PAIDIA .
    O ELLHNAS EINAI O POIO BROMIARIS LAOS AKOMA KAI APO TA POIO YPOANAPTIKTA KRATH.

    RIKTE MIA MATIA STOYS DROMOYS.
    RIKTE MIA MATIA STIS FEITONIES.

    PETAEI TA MPAZA OPOY BREI

    KYKLOFOREI ME TO AYTO KINHTO KAI PETAEI SAN MALAKAS ME POLLA LLLLLLLLLLLLLLLL OTI AXRISTO EXEI MESA SE AYTO TO KOLOAYTOKINHTOY TOY APO MPOYKALIA MEXRI SERVIETTES - PAMPERS KLP KLP KLP.

    EIMASTE ENAS AXRISTOS LAOS THS ARPAXTHS THS MIZAS KAI DOS YMIN SHMERA.

    TA 400 XRONIA POY HTAN ME TON TOYRKIKO ZYGO TOY AFISAN KOYSOYRIA POY 8A XREIASTOYN 30000 XRONIA NA TA APOBALEI.

    KAI DEN EINAI MONO O POLITHS ELLHNAS.
    TO KAKO EINAI OTI APO THN IDIA ARROSTEIA PASXEI KAI H POLITIKH HGESIA THS ELLADAS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τι εγινε ωρε Μανωλιοο;Γιατι τσιμπησες; Δεν ειν αληθεια, αυτα που γραφει ο ανθρωπος;
    Και τι μπερδευεις τα σκατα με τη γραβατα;
    Τι σχεση εχει, η συμπεριφορα των ατομων,με τη συμπεριφορα των κυβερνησεων;
    Αλλο το τι κανει ο μαλακας ο Μπους και αλλο το τι κανει ο μεσος Αμερικανος, που σε πληροφορω, οτι ειναι νομοταγης και απεχει παρασαγγας προς το καλυτερο, απο το μεσο Ελληνα, που το μονο που κοιταει, ειναι η παρτη του.Και ολα τ αλλα, σταχτη και μπουρμπερη.(Κυριολεκτικα μιλαω).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Oι χειροτεροι Ελληναρες ειναι αυτοι που ζουν εξωτερικο,ερχονται αραια και που για διακοπες λιγων ημερων και το μονο που κανουν ειναι να μυξοκλαιγονται για την..Πατριδα τους.
    Κλαψομουνηδες Ελληναρες μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 1:59 μμ
    ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΚΟΜΕΝΟΙ ΦΥΓΑΝΕ, ΠΗΓΑΝΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΠΗΓΑΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΚΑΙ ΑΦΗΣΑΝΕ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΠΙΣΩ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΡΕ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΟΡΟΪΔΕΨΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΡΕ ΚΛΕΦΤΕΣ, ΛΑΜΟΓΙΑ, ΑΛΗΤΕΣ, ΒΡΩΜΟΓΚΙΑΟΥΡΗΔΕΣ. ΣΙΧΑΜΕΝΟΙ ΒΡΩΜΑΝΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΑΣ ΚΩΛΟΒΛΑΧΟΙ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. giauto katse stin ameriki na min vlepis to xali mas ,opos epelexes.
    re oust..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. eimai sthn ameriki edw kai 15 mines. i vlaxia twn ellinwn edw kai to misos gia thn ellada einai prwtofani. oli i savoura ths elladas irthe sthn ameriki to 50, 60 kai 70. elate na deite astoria ...o orismos ths kakomoirias

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. καλα στην αστορια ειναι σαν να λες ελατε στην ομονοια να δειτε τα χαλια της ελλαδας, ασε ρε, στα καφενεια της αστοριας υπαρχουν ελληνες που ειναι στην αμερικη 40 χρονια και δεν ξερουν λεξη αγγλικα, αυτοι ειναι μια πολυ μικρη μεριδα του ελληνισμου της αμερικης και εχει μαζευτει εκει, εχει γκετοποιησει την περιοχη και ζουν οπως θα ζουσαν και εδω, καφενειο, ιπποδρομος, καψουρομπουζουκια κλπ.

    Καμμια σχεση με τον ελληνισμο στην υπολοιπη αμερικη. Μηδεν. Αν και ενταξει, μπορει να βρεις μικρες ομαδουλες πολυ μικρες, σε καποιες αλλες μεγαλες πολεις. Σκουπιδια ηταν αυτοι οταν εφυγαν, πηγαν εκει και σκουπιδια ειναι ακομα, δουλευουν οι γυναικες τους και τους δινουν λεφτα να παιξουν τζογο κλπ.. Σηκω φυγε απο την αστορια, δεν μπορουσες να διαλεξεις χειροτερο μερος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ειναι απιστευτη η καφριλα μερικων μερικων
    Ο ανθρωπος επεσημανε πολυ σωστα καποια απο τα πολλα μας λαθη. Και το κανει επειδη ποναει το τοπο μας. Αυτο δεν σημαινει οτι ριχνει πυρηνικες βομβες για πρωινο.
    Δυστυχως τα σκουπιδια φιλε μου ξενιτεμενε δεν ειναι στους δρομους, αυτα ευκολα καθαριζονται, ειναι μεσα στα κεφαλια μας και αυτο δεν φτιαχνει. Μεινε εκει στην Αμερική και μεινε με τα ονειρα της ομορφης Ελλαδας που καποτε ολοι ξεραμε. Εδω ειναι ενα μεγαλο μπουρδελο.
    Λυπαμαι που και εγω γυρισα Ελλαδα απο την Αμερικη μετα απο τις σπουδες και δεν εμεινα εξω να ονειρευομαι. Τωρα βλεπω την σαπιλα και απλα ντρεπομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γράφει ο Τάκης Πορτούλας
    από Φλόριντα ΗΠΑ

    ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΠΟΡΤΟΥΛΑ.
    ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ?
    ΜΑ ΤΙ ΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ?
    ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΙΔΕΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ?
    ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΤΑΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ,
    ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ
    Σ'ΕΝΑ ΣΑΚΟΥΛΑΚΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΑΣ?
    ΤΙ ΤΟ ΠΕΡΑΣΑΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΑΣ ΚΥΡΙΕ?
    ΑΝΤΕ ΓΥΡΙΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΗΡΘΑΤΕ ΚΙ ΕΛΠΙΖΩ ΤΟ ΕΓΓΟΝΑΚΙ ΣΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΗΣ.

    ΥΓ: ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ ΦΥΓΑΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ Η.Π.Α ΠΡΙΝ ΤΟ 1970.
    ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ Η ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ
    ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΠΛΕΝΟΤΑΝ ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ.
    Ε ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΕ,
    ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΠΛΕΝΟΝΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!
    [ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΛΕΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ].

    ΦΙΛΙΚΑ , ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Να μην ξεχνάμε ότι αυτοί που έφυγαν και εγκαταστάθηκαν στο εξωτερικό πριν από 30-40-50 χρόνια, πήραν μαζί τους και διατηρούν τις αναμνήσεις των ημερών ή και της στιγμής που εφυγαν.

    Μετά από τόσα χρόνια, αυτοί κρατάνε την Ελλάδα ή την Αθήνα ή το χωριό που ήξεραν τότε. Και φυσικά παραμένουν θέσει οπισθοδρομικοί, αφού κρέμονται σε μια φανταστική πραγματικότητα.

    Δεν σημαίνει ότι δεν είμεθα ως λαός βρωμιάρηδες, αγενείς, θρασείς και κομπιναδόροι, αλλά αυτά έχουν να κάνουν με την παιδεία, η οποία είναι επίσης υποβαθμισμένη και με τα καθημερινά παραδείγματα που παίρνουμε από τη ζωή, τα οποία παραδείγματα είναι υποβαθμιστικά.

    Όποιος πάει στο εξωτερικό, κεντρική Ευρώπη, Αμερική κλπ., αναγκάζεται να προσαρμοστεί, αλλιώς θα τον ξεβράσει η νέα κοινωνία. Ήδη τα πρόστιμα που θα φάει, αν πετάει σκουπίδια, παρκάρει στραβά και συμπεριφέρεται σαν κανίβαλος, θα τον αναγκάσουν να βρει 2-3 δουλειές για να τα πληρώσει, οπότε δεν θα προλαβαίνει πια να παρανομήσει! Εκεί το κράτος λειτουργεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 2:23
    ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΟΤΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΜΑΣ.ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙ ΚΑΙ Η ΜΑΝΟΥΛΑ ΣΟΥ ΑΝ ΤΗΝ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΝΟΥΜΕΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Να ποιοι ειμαστε οι ελληναρες.Δεν κοιταμε τα χαλια μας,αμεσως να συγκρινουμε,το γνωστο "Γιατι εσεις ειστε καλυτεροι"?Το θεμα συνελληναραδες μου δεν ειναι αν οι αμερικανοι κανουν οτι κανουν αλλα τι κανουμε εμεις.και εχει δικιο ο συγγραφεας του αρθρου.Ειμαστε σκατοφαρα,βρωμιαρηδες,και μια λεξη ειχαμε και εμεις,το φιλοτιμο,το οποιο ουτε αυτο δεν υπαρχει πια!

    Αντι λοιπον ολοι εμεις που μενουμε ελλαδα να τα βαζουμε με καποιον που λεει αληθειες,την απομενη φορα,ας μην πεταξουμε τα σκουπιδια μας οπου να ναι.αυτο πρεπει να μας μεινει,και οχι αν ο ανθρωπος ζει αμερικη.ΣΤΟΚΟΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ελληνάρα takis, το κατάλαβες ότι δεν έβρισε εσένα ο

    29 Ιούλιος 2008 11:35 πμ

    ή ακόμα;

    Νά'σαι καλά Κάναμε καινούριο συκώτι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Φοβερο επιπεδο ρε παιδια (εκτος εξαιρεσεων)ΜΠΡΑΒΟ?????!!!!
    Τι ειπε ο ανθρωπος και κανετε σαν τρελλοι.
    Ειναι ψεματα μηπως?Α ρε χαλι μαυρο! γαμω την νοοτροπια μας και την φαγωμαρα που εχουμε μεσα στο γονιδιο,τι σχολια ειναι αυτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ο πατριώτης από την αμερική έχει δίκιο,ότι ζούμε μέσα στη βρώμα και βρωμίζουμε τους δημόσιους χώρους.Θα μπορούσαμε οι 70.000 καθημερινοί χρήστες του πρεσ τζι αρ να αρχίσουμε να μαζεύουμε τα σκουπιδάκια οι ίδιοι από τους δρόμους.Είναι κάτω στο δρόμο πεταμένο κουτάκι αλουμινένιο αναψυκτικού.Οι 100.000 χρήστες θα μπορούσαμε να δώσουμε το καλό παράδειγμα και να αρχίσουμε να τα σηκώνουμε και να τα πετάμε στους κάδους ανακύκλωσης.Τις εφημερίδες τις πεταμένες τα αλοτυμινένια κουτάκια και τα πλαστικά μπουκάλια στους μπλε κάδους πχ.
    Πρέπει δηλαδή και εμείς να κάνουμε κάτι.Να βάλουμε μία γλάστρα στο μπαλκόνι στην ταράτσα και στον ακάλυπτο.Να βάλουμε ένα δενδράκι στην τρούπα που άνοιξε ο δήμος να φυτέψει στο πεζοδρόμιο και αυτό ξερ'άθηκε και έμεινε η τρούπα.Σε πολλές γειτονιές έχουν φτιάξει κινήσεις οι κάτοικοι και πάνε και φυτε'υουν και καθαρίζουν.Το κράτος πρέπει να φυτέψει να καθαρίσει να αναδασωσει αλλά και εμείς μπορούμε και αυθόρμητα ο καθένας από τους 100.000 χρήστες αλλά και οργανωμένα στις ομάδες της γειτονιάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *