GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκεί που μας χρωστούσανε...

...μας πήραν και το βόδι‏! . Γράφει ο Χειρουργός στο φρεσκότατο ιστολόγιο: http://xeirourgeio.blogspot.com/ . Εκεί που μας χρωστούσανε μας...

...μας πήραν και το βόδι‏!

.

Γράφει ο Χειρουργός
στο φρεσκότατο ιστολόγιο:

http://xeirourgeio.blogspot.com/

.

Εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι. Μία προπαγάνδα φθηνή. Χαστούκι λέει έριξε η γερμανίδα καγκελάριος κα. Μέρκελ στον πρωθυπουργό των Σκοπίων κ. Γκρουέφσκι.
Για την ακρίβεια είπε: "Καλό θα ήταν η "Μακεδονία", θα μπορούσα να πω η "FYROM", πρώτα να λύσει τις διαφορές της με την Ελλάδα για το όνομα διότι μόνο έτσι θα μπορέσει να προχωρήσει και η διαδικασία εισόδου της στο Νάτο".
Ειλικρινά, χαστούκια ακούω και χαστούκια δεν βλέπω. Αντιθέτως, διαβάζω μια αναφορά της FYROM με το όνομα Μακεδονία, ενώ λίγες λέξεις παραπέρα, διαβάζω και το νόμιμο όνομα FYROM. Σαφέστατη προσπάθεια τήρησης ισορροπιών. Η ακριβής ανάλυση της φράσης όμως «θα μπορούσα να πω η "FYROM"» σαφώς γέρνει υπέρ των Σκοπίων αφού το «θα μπορούσα να πω» έντεχνα αποδυναμώνει το "FYROM" ενώ με την φράση «"Καλό θα ήταν η "Μακεδονία"» ενδυναμώνει το όνομα «Μακεδονία». Η σύγκριση αυτών των δύο τμημάτων της πρότασης αποβαίνει σαφώς εις βάρος μας. Και τέλος, η φράση «διότι μόνο έτσι θα μπορέσει να προχωρήσει και η διαδικασία εισόδου της στο ΝΑΤΟ», δεν αποτελεί τίποτα παραπάνω από την αποδοχή ότι πρώτα πρέπει να λυθεί το πρόβλημα της ονομασίας και μετά να εισέλθουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ.
Μάλλον το κόλπο είναι άλλο και το μάθουμε όταν είναι αργά. Όταν δηλαδή εμείς πανηγυρίζουμε που δεν αναγνωρίστηκε ζήτημα μακεδονικής μειονότητας, μας σερβιριστεί και η ονομασία των Σκοπίων, έτσι ώστε να νομίζουμε ότι είμαστε και κερδισμένοι.

Πάρτε για παράδειγμα την φράση «εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι». Στην συγκεκριμένη περίπτωση με την επιστολή περί μακεδονικής μειονότητας, νιώθουμε ακριβώς έτσι. Μια τεχνητά δημιουργηθείσα κατάσταση ώστε να ανακουφιστούμε αν δεν μας πάρουν το βόδι, και ταυτόχρονα να αποδεχτούμε ότι μας χρωστάνε και δεν θα τα πάρουμε ποτέ διότι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα!

---------------------------------------------

10 σχόλια

  1. www.specialmorning.blogspot.com

    afiste kanena sxolio etsi gia kali
    arxi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδη ο χειρουργος, ηθελε η Γερμανιδα καγκελαριος να παρει μια μυγοσκοτοστρα και να αρχισει να τους βαραει με μισος. Λες και η γερμανια δεν εχει προβληματα δικα της να ασχοληθει, αλλα και ο φιλος μας ο χειρουργος που το μισο ποτηρι νερο δεν το βλεπει απλα μισο αδειο αλλα μισο γεματο βιτριολι... ξεχναει οτι στην ευγενη διπλωματικη γλωσσα ετσι καπως μιλανε, αλλιως θα βαζαμε και εμεις τον ζορρο του βορρα για υπουργο εξωτερικων, και τον αλεφαντο πρωθυπουργο, και θα τους επερνε ο διαλος ολους, ολες τις διπλωματικες μαχες θα τις ειχαμε στο τσεπακι.

    Αληθεια εισαι χειρουργος? γιατι εχω αυτο το μικρο εξογκοματακι στην πλατη και δεν ξερω τι διαλο ειναι..


    http://freedom-by-takis.blogspot.com

    http://malakapothiki.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α και κατι αλλο, αυτη τη δευτερη προταση που την περασες ετσι στο φλου σαν μια απλη "παραδοχη" λες και η Μερκελ εχει καμμια υποχρεωση να παραδεχτη οτιδηποτε, ηταν πολυ σκληρη ιδιως απο το στομα της Μερκελ, τους ειπε οτι αν δεν τα βρητε με τους Ελληνες, EU γιοκ! Απλα, καθαρα, και 100% εναρμονισμενη με την Ελληνικη θεση. Καλυτερα δεν γινεται.


    http://freedom-by-takis.blogspot.com

    http://malakapothiki.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ENA EPIXEIRHMA UA SEBASTOYN KAI UA EXEI EXEI AJIA GIA TH MERKEL KAI LOIPOYS AGGLO-GERMANOYS AS POYLHSOYN STA SKOPIA TA EYROFIGHTER POY PROORIZOYN GIA MAS. TSAMPA EINAI MONO 7 DISEKATOMMYRIA EYRO DHLADH DIO KAI MISI FORES TO SYNOLIKO AKATHARISTO PROION SKOPION TON SKOPIVN...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από την καταστροφή της Σμύρνης μέχρι και σήμερα, περιμένουμε κάποιον ΑΛΛΟΝ να μας σώσει. Δεν έχουμε βάλει μυαλό ακόμα σαν Έθνος.

    Ας το πάρουν πια είδηση οι έξυπνοι πολιτικοί μας ότι τα "ηχηρά χατσούκια" στα όποια Σκόπια, πρέπει να τα δίνουμε εμείς είτε δια μέσου ικανής εξωτερικής πολιτικής είτε κάπως αλλιώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δηλαδή ρε συ Τακη 100% εναρμονισμενη με την Ελληνικη θεση είναι η προσφώνηση της ΦΥΡΟΜ ως "Μακεδονια"; Αυτό είναι βασικό σημείο σε όσα είπε η Μέρκελ. Χαστούκι θα ήταν να μην την αποκαλούσε καθόλου "Μακεδονία". Και θα ήταν χαστούκι γιατί την έχει αναγνωρίσει με το όνομα μακεδονία αν θυμάμαι καλά.
    Τωρα το αν θεωρείς εσυ χαστούκι το "αν δεν τα βρητε με τους Ελληνες, EU γιοκ!", ειλικρινά μου φαίνεται ασήμαντο. Ουσιαστικά μένει απ' έξω, οπότε σου λέει, "βρείτε τε με τους έλληνες". Για σκεψου το λίγο.
    Οχι χειρουργός δεν είμαι, θα βρεις την ανάλυση περι "Χειρουργού" στο μπλογκ μου. Δεν έχεις τίποτα πάντως, το νιώθω :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΙΟΡΘΩΣΗ

    "Τωρα το αν θεωρείς εσυ χαστούκι το "αν δεν τα βρητε με τους Ελληνες, EU γιοκ!", ειλικρινά μου φαίνεται ασήμαντο. " .
    Ασήμαντο ως χαστούκι και όχι ασήμαντο το τι θεωρείς εσυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τους εχει αναγνωρισει η γερμανια το μακεδονια, οποτε, το οτι χρησιμοποιησε και τα δυο δεν ειναι τοσο ασχημο εφοσον επισημα για την γερμανια το ονομα τους ειναι μακεδονια.

    Η γερμανια σαν τριτη χωρα δεν εχει αλλη επιλογη και ουτε μπορει να πιεσει αλλιως, ο καλυτερος τροπος ειναι αυτο που εκανε, δηλαδη τους ειπε ακριβως αυτο που τους λεμε και εμεις. Και αυτο δεν ξερω πως το καταλαβαινεις εσυ ετσι αναποδα, πηρε τη δικη μας θεση, τους ειπε οτι τους λεμε και εμεις, και εχουμε και παραπονο?
    Τι θελεις, να γινουν οι γερμανοι πιο ελληνες απο μας?
    :-D

    http://freedom-by-takis.blogspot.com

    http://malakapothiki.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Emeis ftaime pou den tous stelnoume tous Ounnous sti Valtikh kleinontas tous to Goethe kai tin kolopresveia tous, pou toso kairo arnountai na apozimiosoun typois tous epizontes Distomou, Kalavryton kai, kai - eno exoun ksekolothei na plironoun fantastikous epizontes evraious kai mi stratopedon sigentroseos kai "Zwangsarbeiter", ksenous ergates pou me ti via eksanagazan na doulevoun stin polemiki kai loipi viomixania. Avtoi oi loustroi olous tous plironoun: Evraious, Polonous, Rossous, Gallous, Aglous, Gallous, Portogalous ktl., se mas to paizoine mages oi kologermanarades-nazti, kai meis tipota de leme? Ntemenades akoma kai s 'avtous tous gyftous kai anypoliptous kanoume??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *