GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παραχώρηση οικοπέδων στην Βεργίνα...

Τα επιχειρήματα, οι επισκέπτες, και οι αντιδράσεις   .. Από το www.pliroforiodotis.gr Την απόφαση να παραχωρήσει τα μοναδικά διαθέσιμα οικ...

Τα επιχειρήματα, οι επισκέπτες, και οι αντιδράσεις 
..

Από το www.pliroforiodotis.gr





Την απόφαση να παραχωρήσει τα μοναδικά διαθέσιμα οικόπεδα του δημοτικού διαμερίσματος Βεργίνας στο «Πειραματικό Εργαστήρι Βεργίνας» για να οικοδομήσει γκαλερί όπου θα εκθέτει τους πίνακες του Ευθυμίου Βαρλάμη (συλλογή Αλέξανδρος), πήρε το δημοτικό συμβούλιο Βεργίνας.
Τα δυο οικόπεδα έχουν συνολική έκταση 2 στρεμμάτων και στο παρελθόν ήταν χαρακτηρισμένα ως χώρος κατασκευής παιδικού σταθμού.
Στην εισήγησή του ο δήμαρχος τόνισε ότι τα οικόπεδα έχουν αποχαρακτηριστεί και ο παιδικός σταθμός θα κατασκευαστεί εντός του νέου δημοτικού σχολείου. Το «Πειραματικό Εργαστήρι» με αίτησή του ζήτησε την παραχώρηση της χρήσης 10 στρεμμάτων αλλά επειδή η συγκεκριμένη έκταση ήταν εκτός πολεοδομικού σχεδίου, ο δήμαρχος Βεργίνας Νίκος Παπαποστόλου πρότεινε την παραχώρηση δυο οικοπέδων εντός του οικισμού, που είναι τα μοναδικά διαθέσιμα, με την αιτιολογία ότι η κατασκευή μιας τέτοιας επένδυσης θα αυξήσει τους επισκέπτες στην Βεργίνα. Χρησιμοποιήθηκε μάλιστα και το παράδειγμα ενός άσημου χωριού στην Αυστρία που γνώρισε ανάπτυξη από την κατασκευή μιας παρόμοιας γκαλερί.
Η Βεργίνα όμως δεν είναι άσημος τόπος ούτε μπρος στους Βασιλικούς Τάφους μπορεί μια γκαλερί να αυξήσει τους επισκέπτες. Η απόφαση αυτή του δημοτικού συμβουλίου μπορεί να ζημιώσει μελλοντικά τον δήμο Βεργίνας αφού αν αποφασιστεί να κατασκευαστεί ένα δημοτικό κτίριο θα πρέπει να αγοραστεί οικόπεδο.
Οι μόνοι κερδισμένοι της υπόθεσης είναι τα μέλη του «Πειραματικού Εργαστηρίου» αφού πλέον έχουν την δυνατότητα μέσα σε δημοτική έκταση να διεκδικήσουν χρηματοδότηση (χωρίς οικόπεδο δεν μπορούσαν να επιχορηγηθούν) να στήσουν μια γκαλερί – χρυσορυχείο αξιοποιώντας τους χιλιάδες επισκέπτες της Βεργίνας (με εισιτήριο εισόδου). Το «Πειραματικό Εργαστήρι» και στο παρελθόν επιχείρησε να του παραχωρηθεί δημοτική έκταση στην Βεργίνα αλλά ο τότε δήμαρχος Χρυσόστομος Χατζόπουλος και το δημοτικό συμβούλιο ήταν αρνητικοί.
---------------------------------------------------------------------

4 σχόλια

  1. Ποίος είναι ρε παιδιά ο Ευθύμιος Βαρλαάμης...εεεε...Βαρλάμης ήθελα να γράψω!Τι σχέση έχουν οι κύριοι με τον Φίλιππο;;;;;;Δηλαδή η Βεργίνα θα γίνει γνωστή από τον Βαρλαάμ....;ή βρήκαν την ευκαιρία για κονόμα;;;;.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχουν στήσει φάμπρικα οι Μακεδονομάχοι και λυμαίνονται κονδύλια και οικόπεδα.
    Αυτό καθαρή κονόμα και αρπαχτή είναι. Φάγανε τα οικόπεδα τα οποία δεν είναι σίγουρο ότι θα γίνουν και γκαλερί, θα φάνε και κονδύλια προκειμένου να γίνει κάτι "εθνικά ωφέλιμο" και αυτοί θα στήσουν τουριστικές επιχειρήσεις και θα κονομάνε από αυτό.

    Άντε να πεις όχι τώρα σε αυτούς τους πονηρούς Αλεξανδρόπληκτους. Θα βγαίνουν στα μπλογκς αλλά και στις εφημερίδες και θα γκεμπελίζουν ότι τάχα δεν τους αφήνουνε να υπερασπιστούν τη Μακεδονία μας, οι σκοπιανοί καραδοκούν κλπ. Το τρώνε το παραμύθι και οι ηλίθιοι και έτσι περνάνε τα σχέδιά τους.

    Έτσι για να καταλάβουμε που οφείλεται ο ζήλος κάποιων μακεδονομάχων.
    Είναι πολλά τα λεφτά Αλέξανδρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτοι οι τυποι περνουν σβαρνα η περνανε σιγουρα,τα επιμελητηρια στην Βορειο Ελλάδα και πουλανε κατι πινακες 50000€ κ.τ.λ.Αμα δειτε τους πινακες θα καταλαβετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. όπως τα γράφει ο φίλος αναγνώστης είναι για τους πίνακες των 5000 ευρώ. τους φορτώνουνε σε δημάρχους νομάρχες κλπ. και τι πίνακες; Παρουσιάζουν δήθεν τον Αλέξανδρο με κάτι χαζοχαρούμενες γκέι φατσούλες. Να ήταν και ζωγραφική; μάλλον φότοσοπ είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *