. Από το sibilla-gr-sibilla.blogspot.com . Πυρηνική ενέργεια: όποιος είναι υπέρμαχος, δεξιός ή «αριστερός», υποκρίνεται ότι αγνοεί: 1. Η πυρ...
.
.
Πυρηνική ενέργεια: όποιος είναι υπέρμαχος, δεξιός ή «αριστερός», υποκρίνεται ότι αγνοεί:
1. Η πυρηνική ενέργεια δεν είναι ασφαλής και είναι επικίνδυνη για εγκληματικές καταστροφέςΟι πιο πρόσφατες «καταστροφές»:- Το 1979, στο Harrisburg της Πενσυλβάνιας – ΗΠΑ, είχαμε πυρηνικό ατύχημα, υπερχείλιση, «τήξη του πυρήνα».
- Στις 26 Απρίλη 1986, το Τσερνομπίλ στην Ουκρανία, με εκατοντάδες χιλιάδες καρκίνους και λευχαιμίες μέχρι σήμερα, 1.000 στρατιώτες, που πήραν μέρος στην επιχείρηση για την μη εξάπλωση του κινδύνου, τη ραδιενεργό μόλυνση 30 εκατομμυρίων πολιτών από το νερό. Σήμερα, στις όμορες περιοχές του Τσερνομπίλ, τα 2/3 των ενηλίκων κατοίκων και το 50% των παιδιών έχουν προσβληθεί από καρκίνους θυρεοειδούς και διπλασιάζοντα με ταχύτατους ρυθμούς οι τερατογεννήσεις.
- Το 2002, στο Οχάιο – ΗΠΑ, είχαμε κι εκεί πυρηνικό ατύχημα, υπερχείλιση, «τήξη του πυρήνα».
- Το 2004, στο Sellafield – Αγγλία, είχαμε τη διαρροή 160 κιλών πλουτωνίου, που αποκαλύφθηκε 8 μήνες μετά το «ατύχημα».Από το 1995 μέχρι το 2005, είχαμε μια σειρά πολύ σημαντικών «ατυχημάτων» στα “υπερσύγχρονα” πυρηνικά εργοστάσια της Ιαπωνίας (επισήμως 7 νεκρούς και χιλιάδες που μολύνθηκαν από ραδιενέργεια). Το σημαντικότερο «ατύχημα» στην Ιαπωνία, συνέβη το 1999 στην Tokaimura (επισήμως νεκρούς 2 εργαζόμενους, 3 βαριά προσβεβλημένους από ραδιενέργεια και 119 με μεγάλες δόσεις ραδιενέργειας). Και το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο πυρηνικό εργοστάσιο έκλεισε στις 16 Ιούλη 2007, λόγω βλαβών που οφειλόταν σε σεισμικές δονήσεις!Η απόσταση μια χώρας από τον τόπο λειτουργίας πυρηνικού εργοστασίου διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην επικινδυνότητα από τη δολοφονική πυρηνική ενέργεια.
Τα πυρηνικά εργοστάσια στην αυλή μας αποτελούν βόμβα έτοιμη να εκραγεί και ο πολιτικός κόσμος σωπαίνει! Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.
Τέρμα πια ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑΪΖΟΥΝ ΤΑ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήΜία άποψη για την παραγωγή ρεύματος από πυρηνική ενέργεια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣημείωση 1:
Ο κ. Κλειτσίκας έχει νομική παιδεία και δεν έχει κανένα προσωπικό τεχνικο-οικονομικό υπόβαθρο αποτίμησης έργων υψηλής τεχνολογίας.
Σημείωση 2:
Αυτά που αναφέρει σαν "γεγονότα" κυριολεκτικά κάνουν την τρίχα- τριχιά και δεν έχουν καμμία σέση με την πραγματικότητα. Επίσης αποκρύπτει άλλα δεδομένα που είναι συντριπτικά πλεονεκτήματα της πυρηνικής τεχνολογίας
Σημείωση 3:
Αυτά που παραθέτει ο κ. Κλείτσικας είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΟΥ
Σημείωση 4:
Εκτός από κριτική στην παραγωγή ενέργειας από πυρηνικά εργοστάσια ο κ. Κλείτσικας δεν προτείνει καμμία ΒΙΩΣΙΜΗ εναλλακτική (δηλαδή προτείνει να παραμείνουμε στην εξάρτηση από το πετρέλαιο και τα άλλα ορυκτά καύσιμα που μας οδηγούν στην καταστροφή του πλανήτη)
Σημείωση 5:
Η τοποθέτηση ότι όποιας πολιτικής προτίμησης και να είσαι δεν πρέπει να υποστηρίζεις την πυρηνική ενέργεια υποκρύπτει ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ (δεν γνωρίζω τους λόγους), διότι πυρηνικοί αντιδραστήρες λειτουργούν τόσο στις πρώην ανατολικές χώρες όσο και στις δυτικές
Σημείωση 5:
Ο κ. Κλείτσικας αποκρύπτει ότι τα τελευταία χρόνια δεκάδες χώρες παραγγέλνουν εκατοντάδες πυρηνικούς αντιδραστήρες, νέας τεχνολογίας. Ή όλες οι άλλες χώρες έχουν λεφτά για πέταμα ή δεν έχουν την τεχνική επάρκεια να αποτιμήσουν κάτι που αποτιμά ένας Έλληνας νομικός.
ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΛΕΙΤΣΙΚΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΛΗΜΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ.
Τόσο το ότι έχω προσωπικά σπουδάσει το θέμα όσο και λόγω του ότι έχω δουλέψει σε πυρηνικούς αντιδραστήρες στο εξωτερικό, μου δίνει το δικαίωμα να ισχυρίζομαι ότι μάλλον γνωρίζω τα πράγματα σε περισσότερο βάθος.
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων τονίζω επίσης ότι οι τωρινές και μελλοντικές μου δραστηριότητες δεν έχουν καμμία σχέση με την πυρηνική μηχανική, άρα δεν έχω κανένα προσωπικό όφελος από την παρούσα τοποθέτησή μου.
Ειχε ξαναγινει μια προσπαθεια απο τον Εβερτ, το 1980 να γινει πυρηνικο στην Ευβοια, αλλα εγινε της κακομοιρας τοτε και σταματησε η κουβεντα, αλλα βλεπω οτι επανερχονται, με προσχημα την ακριβη τιμη του πετρελαιου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι στο φιναλε, προτιμω να χτιζω σπιτι με μονωσεις,σε ανθρωπινες πολεις, που να μη χρειαζεται αρκουδισιο για ψυλλου πηδημα, παρα να φτιαχνω πυρηνικα, για να κονομησουν καποιοι.
νομίζω πως έχουν πεθάνει πολύ περισσότεροι από τα αυτοκίνητα ή ακόμα καλύτερα από το τσιγάρο...ας τα απαγορεύσουμε όλα. Και εγώ δεν θέλω πυρηνική ενέργεια γιατί έτσι θα καθυστερήσουμε τις ανανεώσιμες πηγές. Δεν θα τις έχουμε τόση ανάγκη και νομίζω ότι είναι κάπως πιο λογικό επιχείρημα από μπαμπούλες
ΑπάντησηΔιαγραφή