GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκδηλώσεις για τον Ι. Δραγούμη...

Από το Ινστιτούτο Εθνικών και Κοινωνικών Μελετών “ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ” . 26η ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ 88η ΕΠΕΤΕΙΟΣ - ΜΝΗΜΗΣ και ΤΙΜΗΣ στον ΙΩΝΑ ΔΡΑΓ...

Από το Ινστιτούτο Εθνικών και Κοινωνικών Μελετών

“ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ”

.

26η ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ
88η ΕΠΕΤΕΙΟΣ - ΜΝΗΜΗΣ και ΤΙΜΗΣ
στον ΙΩΝΑ ΔΡΑΓΟΥΜΗ

-στον πάντα επίκαιρο οραματιστή

του Ελληνισμού και του Κοινοτισμού.

Σε εποχές κατά τις οποίες η επιβουλή κατά των εθνικών μας δικαίων είναι πλέον ολοφάνερη και τα πολιτικά και κοινωνικά προβλήματά της διαρκώς μεγαλώνουν, μορφές τολμηρές και αγωνιστικές όπως αυτή του Ίωνος Δραγούμη είναι πράγματι διαχρονικές.

Σε περιόδους που όλοι αισθάνονται την ανάγκη της εθνικής ομοψυχίας και την πάταξη των κομματικών φανατισμών, Πανελλήνια μηνύματα, όπως αυτά που απέδωσε η φλογερή γραφίδα του Ίωνος Δραγούμη, από τα μέρη εκείνα όπου ο Ελληνισμός έδινε μάχη για την επιβίωσή του ή την ιστορική του δικαίωση (Αλεξανδρούπολη, Μοναστήρι, Πύργο, Φιλιππούπολη, Αδριανούπολη) είναι αληθινά πολύτιμα.

Συμπληρώνονται φέτος 88 χρόνια από την θλιβερή ημέρα της δολοφονίας του Ίωνος Δραγούμη την ημέρα που ο φρικτός κυκλώνας του Διχασμού παρέσυρε και έσβησε μία πραγματική ελπίδα για τον τόπο.Τα δημιουργήματά Του και η ίδια η θυσία Του, αποτελούν αιώνια μηνύματα και διδαχές στους Έλληνες -και ιδιαιτέρως στους νέους- κάθε εποχής. Ειδικά σήμερα που η ευρισκομένη σε εξέλιξη, ¨νέα τάξη πραγμάτων¨ οπλίζει ανεγκέφαλους κουκουλοφόρους που πυρπολούν εθνοκεντρικά βιβλιοπωλεία, οι ιδέες του Ίωνος Δραγούμη αντηχούν επίκαιρες, ιδίως σ’ όσους αντιστέκονται σε κάθε ξένη επιβουλή και στον επικίνδυνο εφησυχασμό.

ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΝΗΜΗΣ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ. Σαν ελάχιστο φόρο τιμής στην Μνήμη του μεγάλου οραματιστή του Ελληνισμού, η Επιτροπή Μνήμης ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ, διοργανώνει εκδήλωση τιμής την ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2008 και ώρα 7.30 μ.μ. στην λευκή στήλη (έναντι ξενοδοχείου ΧΙΛΤΟΝ, Βασ. Σοφίας 73) εκεί όπου άφησε την τελευταία του πνοή, κτυπημένος από τις σφαίρες του Εθνικού Διχασμού.Κεντρικός ομιλητής ο καθηγητής κ. Χρίστος Γούδης, πρόεδρος του Ινστιτούτου Εθνικών και Κοινωνικών Μελετών “ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ”.

Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται με συνέπεια, για 26η ΧΡΟΝΙΑ.ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ.

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ: ΠΕΜΠΤΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2008, ώρα 11 π.μ.στο Α΄ Κοιμητήριο Αθηνών Χοροστατούντος του Μητροπολίτου Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ

--------------------------------------------------------------

17 σχόλια

  1. 4:24

    Εγώ να σου πώ κάτι άλλο.

    Από τη στιγμή που ο πατριωτισμός άρχισε να προσδιορίζεται από την μεταπολιτευτική αριστερά ως "μιαρός", όλοι οι ήρωες χαρίστηκαν στους εθνικιστές.΄

    Μέχρι και το ΚΚΕεσ, που αρχικά είχε αντισταθεί στην ισοπέδωση, αναγκάστηκε να ευθυγραμμιστεί, στο τέλος.

    Και το χειρότερο: ο ίδιος ο πατριωτισμός χαρίστηκε στους εθνικιστές, λες και είναι ασυμβίβαστη ιδιότητα με αυτή του δημοκράτη.


    Καλοί μαλάκες είμαστε.

    παμισος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν δολοφονηθηκε, αλλα εκτελασθηκε με αλλους πεντε προδοτες στο Γουδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @7.50

    Στους 6 που εκτελέστηκαν στο Γουδί ( για την ακρίβεια το άλσος βρίσκεται στα σύνορα Παπάγου Χολαργού) ΔΕΝ ήταν ο Ιών Δραγούμης.
    Διάβασε μία εγκυκλοπαίδια να μάθεις ποιοί ήταν αυτοί οι έξη...(Δες ας πούμε Δημήτριος Γούναρης για αρχή...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε συ, δεν περασες ποτε αο τον τοπο δολοφονιας του; Υπαρχει και στηλη στο σημειο αυτο.
    Οι Ελληνες, την εποχη εκεινη, εξασκουσαν το προσφιλες τους σπορ, απο αιωνων.
    Να τρωει ο ενας, τις σαρκες του αλλου.
    Δε βλεπετε τι γινεται εδω, στα βλογ;
    Το μισος, τρεχει ποταμι.Και αν ηταν και επωνυμες οι καταχωρησεις, θα τρεχανε μερικοι, στα σπιτια μας για να μας ...βαλτε ο,τι θελετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  5. Τα δημιουργήματά +++Του+++ και η ίδια η θυσία +++Του+++


    Ρε γελωτοποιέ Λιάκουρα, εσύ το έγραψες;
    χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 4:24 Kala ta les!

    Alla einai kapws arga!

    Ektos an piasoume ta parasita pou zoun ston dimokratiko xwro kai ta eksfendonisoume..


    Xeres kati krypto-Syrizatous, krypto-Fileleutheres symamaxies ....


    AUTOKA8ARSH!

    Apo to PATRIOTIKO PASOK STO PASOK TIS MIZAS TIS ARPAXTHS KAI TOU NEOTAXISMOU....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 4;24 Mporei na einai tou LAOS alla den einai prodotes tsirakia tis Neas Taxis!

    MEGALH DIAFORA!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΤΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟΥΣ 6 ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΟΥΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΕ.

    Για τους αναπηρους (και πνευματικα) σημειωνω οτι ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΓΟΥΔΙ ο χαλκεντερος και φλογερος ΕΛΛΗΝΑΣ αγωνιστης ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ, εκτελεστηκε απο ΒΕΝΙΖΕΛΙΚΟΥΣ (απο Κρητικο αξιωματικο) (με συνοπτικες διαδικασιες...) ΑΚΡΙΒΩΣ εκει που βρισκεται και η επιτυμβιος στηλη , δηλαδη σχεδον απεναντι απο το ΧΙΛΤΟΝ.

    Ειναι ξεφτιλες οσοι δεν το ξερουν, καθως και οσοι δεν εχουν διαβασει τους αγωνες του ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ.. αλλα βλεπεις εχουμε τσιπρες και αλαβανοξεφτιλες να ασχολιουμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και ποιος να τους τα πει, αφου η ιστορια στο Σχολειο, δεν τα φτανει συνηθως αυτα τα κεφαλαια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για ποιο λογο ομως εκτελεσθηκε γιατι δεν το λες?
    Οχι οτι συμφωνω για την απεχθη πραξη αλλα καλο ειναι να λεγεται και να μαθαινετε ολη η αληθεια...

    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. προς babis

    αν και δεν ειναι ο καταλληλος χωρος να αναπτυχθει η τεραστια και πλουσια βιογραφια του ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ , εν τουτοις επειδη εδειξες ενδιαφερον σου παραθετω (συμβολικα) τον λογο εκτελεσεως του ηρωος =

    ''Στις 30 Ιουλίου του 1920 γίνεται στο Παρίσι δολοφονική απόπειρα εναντίον του Ελευθερίου Βενιζέλου. Οι φήμες ότι ο Βενιζέλος είναι νεκρός κυκλοφορούν στην Αθήνα. Το απόγευμα της επομένης, ο βουλευτής και μακεδονολάτρης Ίων Δραγούμης, που πήγαινε από το σπίτι της Μαρίκας Κοτοπούλη στην Κηφισιά στα γραφεία του περιοδικού του «Πολιτική Επιθεώρηση», συλλαμβάνεται από τα βενιζελικά τάγματα χωροφυλακής του Γρυπάρη και εκτελείται. Η πολιτική δολοφονία του σοκάρει τον πολιτικό κόσμο και στερεί την Ελλάδα ένα λαμπρό υποψήφιο αρχηγό του Έθνους.''

    Καλο θα ειναι να διαβασεις καποια απο τα γραπτα του ΘΑ ΤΡΕΛΛΑΘΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ (στα εθνικα θεματα) ΛΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... τα ιδια ειχαμε και τοτε αν και σε πιο περιορισμενη κλιμακα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν ξέρω αν αληθεύει αλλά άκουσα ότι θα παραστεί και η κυρα - αλέκα εκ Περισσού!! Θα πουλάει κουπόνια για να μαζέψει ευρώ για την επέκταση του σπιτιού του ΛΑΟΥ (δηλαδή δουλεύει για τον Καρατζαφέρη!!!).

    Κουπόνι - κουπόνι το έχτισαν οι σύντροφοι το σπίτι του ΛΑΟΥ....
    Δεν δέχτηκαν ρούβλι από την Μόσχα..
    Βλέπεις είναι ιδεολόγοι.....

    Κρίμα δεν θα είναι και ο Μπογιό του ΡΙΖΟΥ να σπάσουμε και λίγο πλάκα.....

    Είναι όλοι τους γραφικοί.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τέτοιες οργανώσεις με τόσους αξιωματικούς μέσα είναι Εργκεκόν αλά Ελληνικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 5.27

    Ταχω διαβάσει πολύ τα γεγονότα εκείνης της εποχής και δεν έχω καμιά αντίρρηση στο σημείωμα που παρέθεσες. Όμως για τις αφορμές και τα αίτια της απεχθούς πράξης της δολοφονίας του θα σου πρότεινα να μελετήσεις τις ομιλίες του κατά του Ελευθερίου Βενιζέλου στη Βουλή και αλλαχου. Τα φωτισμένα μυαλά εκτός από τη ζωηρή εθνική συνείδηση πρέπει να έχουν και το χάρισμα της πολιτικής ωριμότητας και αυτογνωσίας γιατί σε αντίθετη περίπτωση οδηγούν το έθνος σε ανείπωτες τραγωδίες αντί για εθνική ολοκλήρωση. Στη δεύτερη περίπτωση έλαμψε το φωτεινό αστέρι του Ελευθερίου Βενιζέλου με την δημιουργία της Ελλάδας των πέντε θαλασσών και των δυο Ηπείρων και στη άλλη περίπτωση το μίασμα της εθελοδουλίας, του διχασμού και της μιζέριας (ελιά ελιά και Κωτσο Βασιλιά!!!) στην οποία εξέχων στέλεχος είχε ενταχθεί ο περι ου λόγος.

    Με εκτίμηση
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ενταξει, ο μακαριτης ο Δραγουμης, δεν ηταν φανατικος και κακως σκοτωθηκε, αλλα σκετειτε και τους αλλους, που ενω ο Βενιζελος, γυριζει απο το Παρισι, με το χαρτι, που κανει την Ελλαδα, Κρατος, με Α κεφαλαιο,του την εχουν στησει στο σταθμο της Λυων,(στο Παρισι), και προσπαθουν να τον σκοτωσουν.
    Αυτον τον ανθρωπο, που δεν μπορουσαν να του φτασουν, ουτε το μικρο του δαχτυλακι.
    Και τελικα, οι χαλεδες αυτοι, ενω εταζαν στον κοσμο, στις αθλιες εκλογες του 20, οτι "θα σας φερουμε τα παιδια σας πισω απο τον πολεμο",προχωρησαν χωρις κανενα λογο, για να καταλαβουν την κοκκινη μηλια.
    Και ειδατε τα χαιρια τους.
    Κατεστρεψαν την Ελληνικη κοιοτητα της Ιωνιας και ξεληρισαν τα παντα.
    Για το λογο αυτο, ο Πλαστηρας τους εστησε στον τοιχο στο Γουδι και τους εκτελεσε.(Αυτοι ηταν οι 6 και μεσα σ αυτους,ΔΕΝ ηταν βεβαια ο Δραγουμης).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση