GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνεργασία και με ..."δημόσιους φορείς"!

Νέο θέμα για τις επιχειρηματικές δραστηριότητας της συζύγου του Γ. Αλογοσκούφη και τη μετεκλογική τροποποίηση του καταστατικού της εταιρεία...

Νέο θέμα για τις επιχειρηματικές δραστηριότητας της συζύγου του Γ. Αλογοσκούφη και τη μετεκλογική τροποποίηση του καταστατικού της εταιρείας της

.

Του Γιάννη Δαίδαλου

.

Μπορεί ο Γ. Αλογοσκούφης να προκάλεσε αίσθηση με το "άνοιγμά" του στο ΠΑΣΟΚ και τη δήλωση περί κυβερνητικής συνεργασίας της ΝΔ μαζί του στο μέλλον , αλλά στο ...μεταξύ θα πρέπει να αντιμετωπίσει έναν άλλο, πιο ...προσωπικό, πονοκέφαλο. Oι επιχειρηματικές δραστηριότητες της συζύγου του επανέρχονται, σύμφωνα με πληροφορίες, στο προσκήνιο και (ξανα)μπαίνουν στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης.
Η κ. Αλογοσκούφη είναι βασική μέτοχος και διαχειρίστρια της εταιρείας "Αθηναϊκή Οικονομική" η οποία ασχολείται με real estate αλλά και με οικονομικές μελέτες, συνέδρια, παροχή υπηρεσιών κλπ.
Στις 18/10/2007 -δηλαδή λίγο μετά τις τελευταίες εκλογές- έγινε τροποποίηση του καταστατικού της εταιρείας, κατά την οποία όμως στο άρθρο 2 διατηρήθηκε ως σκοπός της εταιρείας και το εξής: "Η διενέργεια πάσης φύσεως οικονομικών ερευνών, αναλύσεων και προβλέψεων, οικονομοτεχνικών μελετών και μελετών σκοπιμότητας και η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε λοιπούς δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, καθώς και σε φυσικά πρόσωπα".

Η αναφορά σε "δημόσιους φορείς" θεωρείται το επιλήψιμο σημείο. Κι αυτό γιατί κατά την πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή για την πώληση του ΟΤΕ στην γερμανική Deutsche Telekome, ο κ. Αλογοσκούφης είχε καταστήσει σαφές ότι οι επιχειρηματικές δραστηριότητες της συζύγου του δεν έχουν, αφότου μπήκε ο ίδιος στην πολιτική, και δεν πρόκειται να έχουν καμιά σχέση με το δημόσιο. Είχε κάνει αυτή τη δήλωση επειδή αποκαλύφθηκε ότι τα ακίνητα της Deutsche Telekom τα διαχειρίζεται με μακροχρόνια σύμβαση η αμερικανική εταιρεία Jones Lang LaSalle, την οποία εκπροσωπεί εδώ και χρόνια στην Ελλάδα η εταιρεία της συζύγου του.

Αυτή η πρόβλεψη για δυνατότητα συνεργασίας με "δημόσιους φορείς" στο καταστατικό της εταρείας της κ. Αλογοσκούφη αναμένεται να μπει τώρα στο "μικροσκόπιο". Είναι τυπική; "Κι αν είναι, γιατί δεν απαλείφθηκε ώστε να μην δίνονται λαβές;" υποστηρίζουν οι επικριτές, επαναφέροντας την γνωστή -και σωστή- άποψη για την "γυναίκα του Καίσαρα..."

-----------------------------------------------

3 σχόλια

  1. Εκλεκτοί και αγαπημένοι μου φίλοι



    Πολύ σημαντικά νέα όπως πάντα..


    Καλοκαιρινό τσουνάμι επεφύλαξε η κυβέρνηση στους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ. Με τροπολογία που κατέθεσε αιφνιδιαστικά χθες στη Βουλή, σε άσχετο νομοσχέδιο, ουσιαστικά καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις στους μισθούς και στις αυξήσεις και, τις αντικαθιστά με κρατική παρέμβαση, μέσω της Διυπουργικής Επιτροπής, που παραπέμπει σε εργασιακές σχέσεις της αλήστου μνήμης εποχής Παπάγου. Το χάσμα μεταξύ παλιών και νέων εργαζομένων διευρύνεται, με τους νέους να χάνουν κάθε ίχνος προστασίας, καθώς γι´ αυτούς θα ισχύουν οι ελεύθερες απολύσεις ελέω των κκ. υπουργών. Επιπλέον, χάνουν οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ το δικαίωμα προσφυγής στην εκούσια διαιτησία, καθώς θα πρέπει να συμφωνήσουν γι´αυτό πρώτα οι εργοδότες και μετά οι υπουργοί, μέλη της Επιτροπής.
    Οι ρυθμίσεις αυτές συνιστούν ωμή παρέμβαση πραξικοπηματικού χαρακτήρα στις εργασιακές σχέσεις της χώρας, καθόσον παραβιάζουν το Σύνταγμα, τον ομόφωνα ψηφισμένο νόμο 1876/90 περί συλλογικών διαπραγματεύσεων, τον Κοινωνικό Χάρτη της Ε.Ε., αλλά και τις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας 98 και 154. Οι ρυθμίσεις αυτές έρχονται να προστεθούν σε σειρά παραβιάσεων των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των πολιτών από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
    Είναι φανερό ότι οι κυβερνώντες αποστρέφονται τον κοινωνικό διάλογο και την διαπραγμάτευση και καταφεύγουν σε κρατική αυθαιρεσία στο όνομα ενός θολού «εξορθολογισμού δαπανών», με αποκλειστικά θύματα τους εργαζόμενους, τα κοινωνικά δικαιώματα και την Δημοκρατία, βάθρο της οποίας αποτελεί η ελεύθερη συλλογική διαπραγμάτευση.
    Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει αυτές τις αντιδημοκρατικές πράξεις της κυβέρνησης και δεσμεύεται να παλέψει για την ανατροπή της ρύθμισης αυτής στη Βουλή, στους χώρους δουλειάς και στο πεζοδρόμιο, δίπλα στους πολίτες.

    Πάντα με εκτίμηση


    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΦΑΝΩΣ Η Κ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΟΤΑΝ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΕΝΑΡΞΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΕΙΧΕ ΣΤΟ ΝΟΥ ΤΗΣ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ: ''ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΛΕΥΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ''

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση