GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η κορυφή του παγόβουνου...

. Σε κληρονομική δημοκρατία μετατρέπεται το πολίτευμά μας! . Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης . «Τις ημέρες που συζητούσαν στο Ευρωκοινοβούλ...

.
Σε κληρονομική δημοκρατία μετατρέπεται το πολίτευμά μας!
.
Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης
.
«Τις ημέρες που συζητούσαν στο Ευρωκοινοβούλιο το σχέδιο του Ευρωσυντάγματος, οι σουίτες των πολυτελέστερων ξενοδοχείων του Στρασβούργου και των Βρυξελλών ήταν κατειλημμένες από στελέχη-λομπιστές πολυεθνικών εταιρειών με σκοπό να επηρεάσουν αποφάσεις των ευρωβουλευτών».
Αυτά έγραφε το έγκυρο γερμανικό περιοδικό “Der Spiegel”. Συνεπώς, τo φαινόμενο Siemens δεν είναι μόνο ελληνικό ούτε απλώς «Σύνδρομο Siemens». Το πρόβλημα της ανάδειξης της διαπλοκής με την συγκεκριμένη εταιρεία προέκυψε από ένα λάθος της εταιρείας και από το γεγονός ότι η γερμανική δικαιοσύνη έκανε σωστά τη δουλειά της, διαφορετικά δεν θα μαθαίναμε τίποτα.
Η διαπλοκή με τους «νταβατζήδες» είναι πλέον μέρος του συστήματος και αυτό το γνωρίζουν πλέον και οι νεολαίοι, οι οποίοι ξεκινούν την κομματική τους καριέρα στα κόμματα εξουσίας με απώτερο σκοπό τη συμμετοχή στη λέσχη της διαπλοκής. Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο στην πολιτική και κοινωνική ζωή και το ακόμη πιο συνταρακτικό είναι το γεγονός ότι πολιτικές, πνευματικές, οικονομικές αλλά και κάθε άλλου είδους ηγεσίες αυτού του τόπου δεν έχουν τη βούληση αλλά ούτε το ηθικό κύρος να αντισταθούν. Πως αλλιώς να εξηγήσεις ότι όλα πλέον τα παιδιά των πολιτικών σπρώχνονται από τους γονείς τους στο να ακολουθήσουν το λειτούργημα του μπαμπά που έγινε το πιο προσοδοφόρο επάγγελμα, δίχως κόπο και ρίσκο.
Η κοινοβουλευτική δημοκρατία βαδίζει σιγά αλλά σταθερά προς την κληρονομική δημοκρατία εκπροσώπων, που θα ορίζονται από νταβατζήδες. Το πόσο σέβονται οι πολιτικοί την ελεύθερη βούληση των πολιτών το έδειξαν οι αντιδράσεις στο ιρλανδικό όχι.
----------------------------------------

5 σχόλια

  1. ΝΑ ΜΠΟΫΚΟΤΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ.

    ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΜΗ ΔΕΧΤΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΙ.

    ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΑ ΠΗΡΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΣΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΑΝΕ ΒΙΛΕΣ ΚΑΙ ΠΙΣΙΝΕΣ. ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΖΗΤΑΝΕ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.

    ΕΜΠΡΟΣ ΟΛΟΙ ΝΑ ΜΠΟΫΚΟΤΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ.

    ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗ ΔΗΛΩΣΕΙ ΑΚΙΝΗΤΟ ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ.

    ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ, Η ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥΓΚΑΘΗΚΑΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκλεκτοί και αγαπημένοι μου φίλοι

    Πάντα σημαντικά νέα και πληροφορίες…

    «Απέναντι στα συμφέροντα που λεηλατούν τον τόπο»

    Την βούληση του να αγωνιστεί «για να καθαρίσει επιτέλους η πολιτική ζωή του τόπου» και να ασχοληθεί η ελληνική κοινωνία με τα πραγματικά της προβλήματα, όπως η ακρίβεια, η υγεία, η παιδεία και η κοινωνική πολιτική, εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στον Πειραιά, όπου περιόδευσε στην κεντρική αγορά και συναντήθηκε με τον Νομάρχη και τον Δήμαρχο της πόλης.
    Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ανέχεται την ασυδοσία των καρτέλ στην αγορά και με την πολιτική της πλήττει το εισόδημα της μέσης ελληνικής οικογένειας και υπονομεύει το κοινωνικό κράτος. Κάλεσε τους πολίτες να στρατευθούν στον αγώνα «για την αντιμετώπιση των συμφερόντων που θέλουν να λεηλατήσουν τα χρήματα του λαού».

    Η μόνη πιστευτή και αξιόπιστη φωνή αλήθειας που ακούγετε σήμερα.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ηγέτης της Δημοκρατικής παράταξης , συνεχίζει τον δύσκολο αγώνα επικεφαλής των τιμίων και αδιάφθορων αγωνιστών όλης της κοινωνίας , για να υπάρξει επιτέλους κάθαρση , προοπτική και ισοπολιτεία για όλους τους Έλληνες , μέσα στο όραμα και την πραγματικότητα της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού που πρεσβεύει

    Χρέος και καθήκον μας όλων, να τον ακολουθησουμε και να τον πιστευσουμε. Ναστε σίγουροι ότι δεν θα διαψεύσει τις ελπίδες μας.
    Το εγγυάται, η προσωπικότητα του, το δοκιμασμένο ήθος του και η καθημερινή του πρακτική μέχρι σήμερα μέσα από αντίξοες και δύσκολες συνθήκες και με συνεχείς υπονόμευσης από του μεγαλοεργολάβους και τους νταβατζιδες που λεηλατούν ασύδοτοι το δημόσιο πλούτο.

    Πάντα με εκτίμηση

    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΛηρονομικός κοινοβουλευτισμός μπορεί, αλλά γιατί να ονομάζουμε δημοκρατία όποια τυραννία αυτοαποκαλείται δολίως έτσι;
    Καιρός για ΣΥΜΦΙΛΙΩΤΙΚΟ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ
    και κυβερνήσεις αλληλεγγύης, χωρίς λαμόγια, μίζες και διχόνοια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πιστοφίδη πρόσεξε να μην ρίξεις την κυβέρνηση και μαζί και την αντιπολίτευση. Τι ωραία που τα γράφεις !!! Πρωτοτυπία, στιλ, νάζι. Και πολύ ωραία και η πρώτη απάντηση με τις 20χρονες καλλονές με τα τουρλωτά οπίσθια. Ούτε στον Economist να έγραφες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητοί και εξαιρετικοί μου φίλοι

    Σημαντικά νέα και διαπιστώσεις


    Ελπίζω να μην σας ενοχλεί που εκτός από πούστης είμαι και διχσμένη προσωπικότητα


    Τα καλύτερα έρχονται αγαπητέ αναγνώστη.


    Με εκτίμηση
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση