GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το όνειρο του πρωτομάστορα Νικήτα!‏

. Ας προσέξει μήπως γυρίσει σε εφιάλτη... . Του Δημήτρη Τερζή . Στάση 1η, Λυκαβηττός. Το θέατρο - για όσους δεν το γνώριζαν - ήταν επικίνδ...

.
Ας προσέξει μήπως γυρίσει σε εφιάλτη...
.
Του Δημήτρη Τερζή
.
Στάση 1η, Λυκαβηττός. Το θέατρο - για όσους δεν το γνώριζαν - ήταν επικίνδυνο για τον κόσμο λόγω στατικών προβλημάτων. Έκλεισε, μπορεί την τελευταία στιγμή, αλλά έκλεισε. Μερικές μέρες μετά, άνοιξε ξανά. Εργασίες επισκευής δεν έγιναν, ωστόσο ακούστηκαν κάποιοι ψίθυροι για «λανθασμένες εκτιμήσεις» των υπευθύνων της στατικής μελέτης. Όπως αποφάσισαν κάποιοι ότι είναι επικίνδυνο, έτσι τώρα αποφάσισαν ότι δεν είναι. Ο Θεός και η ψυχή τους λέω εγώ και βοήθεια Παναγιά και δέκα Αποστόλοι μη και συμβεί κάτι.
Στάση 2η, Παγκράτι. Ένα μικρό άλσος στο κέντρο της Αθήνας, από τα ελάχιστα που απέμειναν, ο Δήμαρχος θέλει να το χτίσει με...τσιμεντένιο θέατρο και καφέ. Θα αφήσει και κάποια δεντράκια να υπάρχουν.
Η πόλη έχει μπόλικους χώρους πολιτισμού. Δεν χρειάζεται άλλους. Η πόλη θέλει ανθρώπους να την αγαπάνε και να την ομορφαίνουν. Να την πονάνε και να τη σέβονται. Η πόλη θέλει ανθρώπους που θα της δώσουν άλλη πνοή και δεν θα προκαλούν την ειρωνεία, το γέλιο και τον εκνευρισμό των πολιτών της. Το κυριότερο, η πόλη θέλει ανθρώπους που δεν θα δοκιμάζουν τα νεύρα των δημοτών.
Αν το όνειρο του...πρωτομάστορα - δημάρχου Νικήτα (δανείζομαι τον τίτλο του βιβλίου του συγχωρεμένου του Άρη Φακίνου) είναι να κάνει την πόλη τσιμέντο, ας προσέξει μήπως αυτό το όνειρο του γυρίσει σε εφιάλτη...
------------------------

12 σχόλια

  1. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΔΕΝ ΠΑΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ ΤΑ ΛΙΓΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΠΕΛΑΤΕΣ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Η ΤΣΑΤΣΑ
    ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΦΕΝΕΔΕΣ. ΟΛΟ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ. ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΦΩΤΙΕΣ
    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΑΦΥΔΑΤΩΘΕΙ.
    ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΡΟΣΕΡΟ ΚΑΙ ΘΡΕΠΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ.
    ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΤΕ ΜΗΝ ΧΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΕΝΑ ΚΕΣΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ.
    ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΙΟΥΡΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ...ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. to oniro tou nikita eine kapia mera na mpori na perni ANDRIKES apofacis gia tin athina

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποιος Δημαρχος και ποιος Δημος και μπλε αλογα!!!Αρκει να επισκευτει καποιος μια οποιαδηποτε υπηρεσια του για να διαπιστωσει το μεγα πληθος των αργοσχολων υπαλληλων που το μονο τους εφοδιο ειναι η ψηφος τους,αντε και καμια αφισοκοληση Οσο για την πολεοδομεια του Δημου Αθηναιων διαπλοκη χαρτουρα και αναλγησια Τα ιδια και στην Νομαρχια Αθηνων το μονο που διαφερει ειναι οτι εδω τα κλειδια του μαγαζιου τα εχουν οι πρασινοι!ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΠΩΣ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΣΤΑ ΤΟΥΣ!!!ΖΗΤΩ Η ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άλσος Παγκρατίου.

    Λιγοτερα δεντρα, περισσοτερα μπετα.
    Τα δέντρα δεν ωφελούν εργολάβους και "προμηθευτές".
    Τα μπετά όμως...

    Σιγά μην στάξει η ουρά του γαϊδάρου, πάντως, όταν μιλάμε για τον πρώην "εξυγιαντή" της Υγείας.

    Ούστ ρε!!

    b@bis o (t@mi)flu

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. O δημαρχος, ειναι σαν τον Αβραμο. Ολο φρου φρου κι αρωματα.
    Εδω η Αθηνα, ειναι πιο βρωμικη απο τους μαο μαο κι αυτος ασχολειται για να κανει θεατρο εναν κηπο, απο τους ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ που υπαρχουν.
    Θεατρο, ειναι αυτος και ολοι οι συανδελφοι του πολιτικοι και συμφωνω απο λυτα με το φιλο, που μιλαει για τα δροσιστικα γιαουρτια.
    Βουρ λοιπον. Αλλα ομαδικα.
    Γιατι ετσι, δεν υπαρχει θεμα και διωξεων. Θα ειναι μια αυθορμητη εκρηξη των πολιτων στη μαλακια των πολιτικων.
    Αλλα κι αυτοι, που ειναι μεσα στα γραφεια και τα ξυνουν, αυτοι, δεν εχουν ευθυνες;
    Eιναι "εργαζομενοι";
    Και πως μπηκαν εκει, με το ΑΣΕΠ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν είναι θέμα "φρου-φρου και αρωμάτων", η κατασκευή θεάτρου μέσα στο Άλσος του παγκρατίου.

    Πολλά μπετά, πολλά συμφέροντα και, στο φινάλε, περίμενε να δεις και ποιός θα αναλάβει (όλα τα λεφτά, μεγάλε!!)την εκμετάλλευση του καφενείου.

    Έτσι κι αλλιώς, όλα για το καφενείο γίνονται. (O Nόμος της Νύχτας, σε light έκδοση...)

    Τρελλαίνομαι να σκέφτομαι ότι υπάρχουν τόσο ανιδιοτελείς συμπατριώτες μου που (παρά τις αντιδράσεις που έχουν ξεσηκωθεί) επιμένουν να βάλουν την υπογραφή τους σε αυτή την ιστορία μόνο και μόνο για το "ονόρε".

    Άξιοι!!!

    b@bis o (t@mi)flu

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θέλει πολύ μυαλό ρε Κακλαμάνη να καταλάβεις ότι σε όλες τις πλατείες, έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα με τις κλιματικές αλλαγές, πρέπει να ξηλωθούν τα τσιμέντα να μείνει το χώμα και να τις γεμίσουν με δέντρα για φυσική σκίαση; Σε λίγα χρόνια θα πεθαίνει ο κόσμος το καλοκαίρι κάνοντας τη διαδρομή σύνταγμα ομόνοια, μη μου πεις ότι το έχεις σκεφτεί δήμαρχε και αύριο θα πρασινίσεις την Αθήνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οπως το λες ειναι. Θα πεθαινουμε σαν τις μυγες τα καλοκαιρια, απο τη θερμοπληξια, αλλα ποιος να τ ακουσει;
    Κριμα, που ειναι και γιατρος, ο δημαρχος. Και καλος, απ ο,τι λενε.
    (Εγω, δεν εχω αποψη επ αυτου).
    Αλλα μπροστα στο κομματικο συμφερον, τι αξια εχει αυτο;
    Αν αρχιζε ομως, η ομαδικη εκτοξευση αγνου, Ελληνικου γιαουρτιου, σε οποιον καραγκιοζη, νομιζω οτι κατι θα αλλαζε προς το καλυτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Oι "παλιότεροι" δημιουργούσαν πλατείες με πράσινο, για να υπάρχουν εστίες δροσιάς για τους περίοικους.

    Οι σύγχρονοι, "τσιμεντώνουν" τα πάντα για να αυξηθεί το κόστος της εργολαβίας (και τα ποσοστά των εμπλεκομένων στην "μαρμαρόστρωση".

    Αν ο Σουφλιάς έχει στοιχειώδη τσίπα, ας απαιτεί "μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων" προκειμένου να μην απαγορεύσει μία "τσιμεντόστρωση" ενός πράσινου άλσους.

    Τι σημαίνει αυτό;

    Σημαίνει με απλά λόγια ότι αν οι περιοικοι μιάς πλατείας (που από πράσινη έγινε "τσιμέντο") γνώριζαν πόσο θα αυξηθεί ο λογαριασμός της ΔΕΗ, το καλοκαίρι, (λόγω αιρ-κοντίσιον), τότε το τελευταίο τσιμέντο που θα έβλεπε κάθε κωλοδήμαρχος θα ήταν αυτό στα πόδια του, πριν το "μπλουμ" στην θάλασσα.

    b@bis o (t@mi)flu

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΚΡΕΜΙΖΕ Ο κ. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΜΟΛΙΣ ΕΒΓΑΙΝΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ . ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΤΟ ΔΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φίλε μου ο Λυκαβηττός έκλεισε λόγω μαλακίας του Φεστιβάλ Αθηνών που ξέχασε να ενημερώσει ότι όλα είναι οκ σύμφωνα με τους τελευταίους ελέγχους του και άφησε τους υπόλοιπους να τρέχουν (και να εκτίθενται). Πάντως και εγώ αν ήμουν Δήμαρχος και μου έλεγε ο ιδιοκτήτης του θεάτρου (ΕΤΑ) ότι είναι επικίνδυνο θα το έκλεινα επιτόπου και δεν θα λογάριαζα στιγμή ούτε πουλημένα εισιτήρια, ούτε james plunt, ούτε τον θεό τον ίδιο.
    Όσο για τη Στάση 2, δε γνωρίζω καλά το θέμα, αλλά με παραξενεύει το ότι η κατασκευή ενός θεάτρου θα μπορούσε να εξοργίζει τόσο. Όλα είναι πολύ σχετικά. Μπορεί με αυτόν τον τρόπο να αξιοποιηθεί το άλσος ακόμα περισσότερο ως «δημόσιος» χώρος με όλη τη σημασία της λέξης. Μας λείπει πολύ αυτό στην Ελλάδα. Η κουλτούρα του δημόσιου χώρου. Μακάρι να το έχει ονειρευτεί έτσι και ο «πρωτομάστορας Νικήτας»!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *