GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Περίεργες αντιλήψεις...

. Πώς αντιμετωπίζουν τα δύο μεγάλα κόμματα τις εξελίξεις στην υπόθεση Siemens . Γράφει ο Χρήστος Λουτράδης . Φαίνεται οτι η υπόθεση Siemen...

.
Πώς αντιμετωπίζουν τα δύο μεγάλα κόμματα τις εξελίξεις στην υπόθεση Siemens
.
Γράφει ο Χρήστος Λουτράδης
.
Φαίνεται οτι η υπόθεση Siemens δεν ξεγύμνωσε μόνο ηθικά και αξιακά το πολιτικό μας σύστημα αλλά έδωσε και την ευκαιρία να δοκιμαστούν τα δημοκρατικά αντανακλαστικά των πολιτικών κομμάτων όπως και την πολιτική παιδεία και κουλτούρα που χαρακτηρίζει μεμονωμένα πολιτικά στελέχη και τους καθιστά νευρωτικούς και απαξιωτικούς σε οτιδήποτεσχετίζεται με την έννοια της ελευθερία της άποψης.
Παρακουλουθήσαμε μόλις χθες την αμηχανία του ΠΑΣΟΚ απέναντι στην απλή έκφραση διαφορετικής άποψης για το σημαντικότερο ίσως πρόβλημα που ταλανίζειτο πολιτικό μας σύστημα, την πλήρη απαξιώση του.
Ξεχνώντας ίσως οτι η δύναμη ενός πολιτικού σχηματισμού εγκεται οχι στην μονολοθική διατύπωση θέσφατων που στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν έχουν καν αίσθηση της πραγματίκοτητας και του προβλήματος αλλά στην σύνθεση διαφορετικών συνιστώσων που θα προσδώσουν διαφορετική δυναμική στις προτεινόμενες λύσεις.
Την ίδια στιγμή στελέχη της κυβέρνησης μετασχηματιζούν με πολύ ενδιαφέρον τρόπο την έννοια της ελευθερίας τηςάποψης και της γνώμης, ποινικοποιώντας την άσκηση πολιτικης κρίτικης και αποδεχόνται με συνειδησιακή καθαρότητα γηπεδικά συνθήματα που απευθύνονται σε πολιτικούς τους αντιπάλους. Περίεργη αντίληψη για την ελευθερια της άποψης. Και σίγουρα επικίνδυνη. Οχι για τον ίδιο. Αλλά γιατην ποιότητα της ελευθερίας του λόγου.
Αν ήταν απλά θέμα αισθητικής ίσως να μην μας έκανε εντύπωση. Η αισθητική απαιτεί ευαισθησία και παιδεία για να την βιώσεις. Το δυστύχημα ειναι οτι ειναι θέμα καθαρά πολιτικό. Το πώς αντιμετωπίζεις την ιδια την βιωματικη ουσία της πολιτικής. Και αυτο ειναι που με φοβίζει...
-----------------------------

14 σχόλια


  1. "Αλλά για την ποιότητα της ελευθερίας του λόγου."
    (φσσς μπόϊνγκ!)

    Λουτράδης, σήμα και βλακεία κατατεθέντα.

    Πάλι μαλακίες…
    Δεν υπάρχει βρε ΖΩΟ «ολίγον έγκυος». Δεν υπάρχει διαβάθμιση και ποιότητα στα ατομικά ή στα πολιτικά δικαιώματα, ΒΛΑΚΑ!
    Boolean είναι, 0-1, ναι-όχι. «Fuzzy» στο δικαίωμα δεν υφίσταται, βλαμμένε.

    Αμάν πιά κόπανε!
    Μας έχεις κάνει τα παπάρια τούμπανα με τις εκάστοτε ομφαλοσκοπικές μπουρδολογίες σου, ΒΛΗΜΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω πετάξει αρκετές φορές χειμώνα με τη βραδυνή της lufthansa. Το αεροπλάνο είναι μισοάδειο. 2 πτήσεις την ίδια ώρα από 2 εταιρίες μπαίνουν μέσα. Ειδικά για Φρανκφούρτη έχουμε πάνω από 5 πτήσεις τη μέρα και από τις 3 εταιρίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H ad hoc ermineia twn thesmwn kai twn nomikwn diadikasiwn, kai twn suntagmatikwn arxwn kai diataksewn apodeiknuei oti eimaste periptwsh pou xrizei epemvasis tou OHE...

    Se periodo politikis parakrousis,
    h ta tanks ths xountas emfanizonati , h oi kuanokranoi..

    Mas dineis elpida pantws Loutradi, me ta ar8ra sou, oti isws na uparxei akoma ena apokaidi upopsias politikwn ennoiwn, pou na empneei para ton apnoo politiko provlimatismo... epi energeiwn kakwn politikwn, pou ediwksan tin diktatoria gia na fane autoi kai ta lamogia tous.

    S euxaristoume Loutradi, pou xrisimopoieis politikes ennoies, kai parametrous.
    Ws anamnisi...mipws kai perasoun stin epomeni genia...giati pou8ena allou den vrika.

    t.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο/η ανώνυμος έγραψε
    στις Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2008 12:51 πμ:

    Ο τιμητής των πάντων.Ο πτυχιούχος κατηχητής και χειροθετημένος αναγνώστης δεν έμαθε οτι τα ζώδια ειναι ανοησίες, απάτες και για τους χριστιανούς σατανικά; Αλλάξέχασα. Το ζωδιότου,αιγόκερως, όπως αναφέρει στο profile του δεν έχει κέρατα σαν τα δικά του και σαν του διαβόλου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βρευ, διάβαζε τα κείμενά σου πριν τα στείλεις, για να μη χρειάζεται ελεύθερη μετάφραση για να αποδοθούν σωστά και να έχουν νόημα. Η γλώσσα με βαρβαρισμούς και σολοικισμούς δε γίνεταικατανοητή! Απόφευγέ τα και τα δύο.

    ΥΓΙΑΙΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάμε, ολοταχώς, για συναινετική παραγραφή, αν δεν πετύχει (σιγά και μην..) το μεθοδευμένο κουκούλωμα σύμφωνα με το οποίο θα εκτεθούν μόνον τα "απόβλητα πρόσωπα" καθενός κόμματος.

    Στο ίδιο κόλπο (μη εξαιρουμένου του Τζέφρι) είναι όλοι όσοι παριστάνουν ότι ζητάνε εκλογές.

    Στη χειρότερη περίπτωση, θα βγουν κάποια ονόματα αλλά το σίγουρο είναι ότι κανείς δεν θα προλάβει να πάει σε δίκη πριν από την παραγραφή.

    Άλλωστε, αυτά που συγκαλύπτονται, σήμερα, για το ΠΑΣΟΚ (από την κυβέρνηση, σε αντάλλαγμα για τα δικά της άπλυτα) είναι πολύ πιο σοβαρά από τις όποιες τσουκατομαντελιές. Κι οι μπλε έχουν να μας αποκρύψουν τα ίδια και χειρότερα.

    Μην πιστεύετε αυτό το "θέατρο αλληλοβριζομένων" - όλα είναι στημένα. Και μάλιστα από "αλλότριο" σκηνοθέτη που θα πρέπει να περάσουν πολλά χρόνια μέχρι να αποκαλυφθεί ο ρόλος του. Αυτή, άλλωστε, είναι η ίδια η Ελληνική Πολιτική Ιστορία.

    Και μέχρι τότε, διάφοροι (χαμηλής νοημοσύνης) πεινάλες-ψηφοφόροι θα τσακώνονται, μεταξύ τους, για το ποιανού τα μπλε ή πράσινα αφεντικά άρπαξαν τα περισσότερα.

    Όταν πάψει αυτός ο καβγάς, στη βάση, τότε το σημερινό σάπιο σύστημα θα καταρρεύσει. Σιγά όμως μην αφήσουν, και οι δύο (και όχι μόνο...), τον καυγά αυτό να σταματήσει.

    Εξυπακούεται ότι και για ακόμα αυτήν την απίθανη εκδοχή, υπάρχει "σχέδιο-Β" σύμφωνα με το οποίο ένα νέο, σάπιο σύστημα θα έρθει να αντικαταστήσει την τωρινή κατάσταση.

    Εμένα, πάντως, άλλο είναι αυτό που με κάνει να τρέμω:

    Να έρθει κάποια στιγμή, που θα πουν στους ηλίθιους συμπατριώτες μου: Σας προσφέρουμε, από εδώ και μπρος, ένα απόλυτα "ηθικό" πολιτικό σύστημα! Και σε αντάλλαγμα, θα πρέπει να σας στερήσουμε κάποια από τα πολιτικά σας δικαιώματα, η κατάχρηση (τάχαμου...) των οποίων αποτελεί την μαγιά για την ανάπτυξη της διαφθοράς.

    (Για ποιό λόγο μιλάω για "ηλίθιους συμπατριώτες μου"; Απλά, αν υπήρχε η στοιχειώδης νοημοσύνη, δεν θα έπρεπε, από το 89 και μετά, να παίρνει το εκάστοτε πρώτο κόμμα ποσοστό πάνω από 25%. Όσα και τα ρουσφέτια του...)

    b@bis o (t@mi)flu

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν πάτε από και που ήλθατε, λέω εγώ; Γιατί δε δημοσιεύετε τις απόψεις των άλλων όλες όταν δεν είναι χυδαίες;

    ΥΓΙΑΙΝΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΟΥΝΑΚΙ ΛΟΥΤΡΑΔΗ ΠΕΣΜΑΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΔΟΥΛΕΥΗΣ?ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΠΑΡΑ ΓΥΡΝΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΙΣ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΛΟΥΤΡΑΔΗ ΑΣΤΟ ΣΕ ΠΕΙΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ.ΚΑΝΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φοβερό κείμενο. Γιγάντια ανάλυση. Γιατί οι εφημερίδες και οι τηλεοράσεις δεν κλείνουν ΤΩΡΑ συμβόλαιο στον Λουτράδη ;
    Και επίσης γιατί αυτός που διαφημίζει το site με τα τουρλωτά οπίσθια δεν έβαλε ακόμα post ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τι γίνεται ρε σείς,μόλις βλέπετε σχόλιο απο τον Λουτράδη, του την πέφτετε αμέσως, τι τρέχει?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. lipame kai sumpono to loutradi. elpizo omos na min xeiroterepsei ki allo i katastasi tou. krims o foukaras.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κρίμα στό όνομά σου HLEIE OLYMPIE
    πού γράφεις ELLHNISMOS αντί
    ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ.
    Τρίζουν αρχαία κόκαλα τώρα.Ισοπεδώ-
    νετε(ναί εσείς)καί τήν γλώσσα.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ANASTASH

    ANAGASTIKA GRAFO ME GREEKENGLISH
    LOGW DOULIAS DEN MPORO NA KANW INSTALL ELLHNIKOUS XARAXTHRES STO P/C KAI EIMAI EKSWTERIKO KAI GRAFO APO THN DOULIA. EPOMENWS MH VIAZESE NA ME KATADIKASEIS

    FILIKA
    HLEIOS OLYMPIOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *