GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Να πούμε τη γνώμη μας οι πολίτες...

...για τη Συνθήκη της Λισσαβώνας ., Γράφει η Αλίκη Στεφάνου . Εφόσον δεν δίδεται σε όλους εμάς τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης η δυνατότ...

...για τη Συνθήκη της Λισσαβώνας
.,
Γράφει η Αλίκη Στεφάνου
.
Εφόσον δεν δίδεται σε όλους εμάς τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης η δυνατότητα να πούμε τη γνώμη μας για το αν συμφωνούμε ή όχι με τη Συνθήκη της Λισσαβώνας, νομίζω πως πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.
Και ενώ η συμπεριφορά των Ευρωπαίων ηγετών, συμπεριλαμβανομένων και των δικών μας, δείχνει να είναι "Δημοκρατική", τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά ειδικά αν δούμε τον τρόπο με τον οποίο όλοι τους αντιμετωπίζουν την Ιρλανδία η οποία διαφωνεί με τα σχέδιά τους.
Σε ορισμένες παραγράφους των άρθρων της Συνθήκης, έχουν γίνει μερικές διορθώσεις.
Δείτε μερικές για να καταλάβετε με πόσο θράσος μας εμπαίζουν όλοι τους:
ΑΡΘΡΟ 8 Α
3- Κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να συμμετέχει στο δημοκρατικό βίο της Ένωσης.
Οι αποφάσεις λαμβάνονται όσο το δυνατόν πιο ανοιχτά και εγγύτερα στους πολίτες.
4- Τα πολιτικά κόμματα, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, συμβάλλουν στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής πολιτικής συνείδησης και στην έκφραση των πολιτών της Ένωσης.

ΑΡΘΡΟ 8 Β
1- Τα θεσμικά όργανα δίδουν, με τα κατάλληλα μέσα, στους πολίτες και στις αντιπροσωπευτικές ενώσεις τη δυνατότητα να γνωστοποιούν και να ανταλλάσσουν δημόσια τις γνώμες τους σε όλους τους τομείς δράσης της Ένωσης.
4- Πολίτες της Ένωσης, εφόσον συγκεντρωθεί αριθμός τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου, υπήκοοι σημαντικού αριθμού κρατών μελών, μπορούν να λαμβάνουν την πρωτοβουλία να καλούν την Ευρωπαϊκή επιτροπή, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, να υποβάλλει κατάλληλες προτάσεις επί θεμάτων στα οποία οι εν λόγω πολίτες θεωρούν οτι απαιτείται νομική πράξη της Ένωσης για την εφαρμογή των Συνθηκών.

Πολύ ωραία τοποθέτηση για τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών αλλά, χωρίς αντίκρυσμα!
Αν έχουμε τέτοια δικαιώματα, γιατί δεν μας τα αναγνωρίζουν οι "Δημοκράτες" Ευρωπαίοι ηγέτες;;;
Προτείνω μετά από αυτό και μετά την απαράδεκτη στάση όλων τους απέναντι στην Ιρλανδία, να ψηφίσουμε μόνοι μας και να τους κολλήσουμε το αποτέλεσμα στα μούτρα.
Να επικοινωνήσουμε με άλλα Ευρωπαϊκά blogs, ώστε να κάνουν κι' εκείνα τη δική τους ονομαστική ψηφοφορία.
Άλλωστε όπως οι ίδιοι διατείνονται, έχουμε τη δυνατότητα να "γνωστοποιούμε και να ανταλλάσσουμε δημόσια τις γνώμες μας".
---------------------------------------

4 σχόλια

  1. Η συνθήκη της Λισσαβόνας ψηφίστηκε από την Βουλή των Ελλήνων.
    Πήρε 250 ψήφους .
    Όλα τα άλλα είναι παιντικές μακακίες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσο δημοκρατική είναι η σημερινή Ε.Ε. και οι ηγέτες της;
    Η απάντηση δίνεται από τον ίδιο τον Hans-Gert PÖTTERING, πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στέλεχος της ευρωπαϊκής δεξιάς και υποτίθεται τον πολιτικό που υπερασπίζεται την ήδη θεσμοθετημένη δημοκρατική λειτουργία του κοινοβουλίου.
    Μπορούμε να εμπιστευτούμε αυτούς, που μπροστά στη δημοκρατική απόφαση του Ιρλανδέζικου λαού, καταπατούν τη δημοκρατία;
    Να οι δηλώσεις του δεξιού Hans-Gert PÖTTERING μετά από το ηχηρό χαστούκι του ιρλανδικού ΟΧΙ:

    Tην λύπη του εξέφρασε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την αρνητική έκβαση του ιρλανδικού δημοψηφίσματος επί της Συνθήκης της Λισαβόνας. Kάλεσε δε τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων να συζητήσουν τις δυνατότητες αντιμετώπισης (εν λόγω κύριος, ξεδιάντροπα, μιλάει για δυνατότητες καταπάτησης των δημοκρατικών θεσμοθετημένων αρχών της Ε.Ε.) αυτής της κατάστασης στην συνάντησή τους την ερχόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες.
    O Hans-Gert PÖTTERING δήλωσε:
    "Αποτελεί φυσικά μια μεγάλη απογοήτευση για όλους όσοι θέλουν περισσότερη δημοκρατία (μας περνάει για ιθαγενείς που αναζητούν καθρεφτάκια;), ικανότητα δράσης (δράση; δράση σε ποια κατεύθυνση;), σαφήνεια και διαφάνεια (sic! εδώ μας περνάει για ηλίθιους!) κατά την λήψη αποφάσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση το γεγονός ότι η πλειοψηφία των Ιρλανδών δεν μπόρεσε να πειστεί (απορία! γιατί δεν κάνατε μια χούντα για να τους πείσετε;) για την αναγκαιότητα αυτών των μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αλλά δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ξανά και ξανά πέρασε από κρίσεις και δύσκολες στιγμές. Kαι σήμερα πρέπει να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας. H απόρριψη της Συνθήκης από ένα κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μπορεί να ακυρώσει την κύρωσή της από 18 κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (τολμάει να αμφισβητεί την ήδη θεσμοθετημένη λειτουργία της ΕΕ, που υποτίθεται είναι ταγμένος να υπερασπίζεται!). H κύρωση στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να γίνει εξίσου σεβαστή με την έκβαση του ιρλανδικού δημοψηφίσματος. Ως εκ τούτου, η διαδικασία κύρωσης θα πρέπει να συνεχιστεί στις χώρες που δεν έχουν ακόμη κυρώσει την Συνθήκη. Από την πλευρά της η ιρλανδική κυβέρνηση θα πρέπει από κοινού με τους ευρωπαίους εταίρους της να υποβάλει προτάσεις για το ποια θα πρέπει να είναι η συνέχεια αυτής της διαδικασίας εν μέσω αυτής της κατάστασης. H σύνοδος κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων την ερχόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες θα πρέπει να ασχοληθεί με την κατάσταση μετά το δημοψήφισμα στην Ιρλανδία και να δώσει την ευκαιρία στην ιρλανδική κυβέρνηση να κάνει έναν απολογισμό και προτάσεις. Θα πρέπει τώρα με κάθε ηρεμία να συλλογιστούμε πώς θα προχωρήσουμε παραπέρα. H μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι σημαντική για τους πολίτες, για την δημοκρατία και την διαφάνεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ελπίζω, επομένως, ότι θα μπορέσει να βρεθεί μια λύση, ώστε οι μεταρρυθμίσεις να τεθούν σε ισχύ έως τις ευρωεκλογές του Ιουνίου του 2009."

    Σχόλια δικά μου, πηγή το ίδιο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (http://www.europarl.europa.eu/news/public/story_page/008-31670-168-06-25-901-20080613STO31667-2008-16-06-2008/default_el.htm)
    ...και κανείς δεν ντρέπεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. -


    Δεν κατάλαβα.
    Τι είναι αυτό που δεν σου αρέσει στα ΑΡΘΡΟ 8Α και ΑΡΘΡΟ 8Β.

    Αν δεν σου αρέσει το: "Κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να συμμετέχει στο δημοκρατικό βίο της Ένωσης", τότε τι σου αρέσει ?

    Να αποφασίζει ο ΚΑΝΤΑΦΙ, ο ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ ή το Κ.Κ ΚΙΝΑΣ ?


    Δεν μας τα λές καλά Αλικούλα.

    Αναφέρεις άρθρα με ΘΕΤΙΚΟΤΑΤΟ περιεχόμενο, τα ονομάζεις "παραπλανητικά" και καλείς το κόσμο σε εξέγερση.

    Δηλαδή τι θα πρότεινες να έλεγε η Συνθήκη: " ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΒΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ"?

    Μάλλον δεν πάμε καλά.

    Κάποτε λέγαμε τους ΚΝΙΤΕΣ "δέντρα" γιατί παπαγάλιζαν τις οδηγίες του "δημοκρατικού" ΚΚΕ.

    Μήπως είσαι τέτοια ?


    -
    -

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σύμφωνα με τους εθνοπατέρες, ο ελληνικός λαός είναι ανώριμος να αποφασίσει για σοβαρά ζητήματα που τον αφορούν (ΕΕ, Ματσεντόνια κλπ) και, κατά συνέπεια, Δεν Δικαiούται Δια να Ομιλεί.
    Και, κατά συνέπεια, Δεν Δικαιούται και να Δημοψηφίζει.
    Προφανώς, δεν δικαιούται και να ψηφίζει, αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία - εδώ είναι που μας χρησισμοποιούν ως άλλοθι.
    Μια και με κοροϊδεύουν ασύστολα, θα αντάλλασσα ευχαρίστως τις "Εθνικές Εκλογές" με έναν μειοδοτικό διαγωνισμό: "Ποιός μειοδότης, όνομα και πράγμα, επιθυμεί να με διακυβερνήσει, κλέβοντας τα λιγότερα, για τα επόμενα 4 χρόνια;".
    Έτσι κι αλλιώς, όλα τα σκατά, σκατά μυρίζουνε...

    Θείος Σαμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *