GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο ακήρυκτος πόλεμος (;) στην Ιεραρχία...

...εκδηλώθηκε κατά την εκλογή των νέων μητροπολιτών! . Γράφει ο ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ Ολομέτωπη επίθεση εξαπέλυσε στη Σύνοδο της Ιεραρχίας ο Α...

...εκδηλώθηκε κατά την εκλογή των νέων μητροπολιτών!
.
Γράφει ο ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Ολομέτωπη επίθεση εξαπέλυσε στη Σύνοδο της Ιεραρχίας ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος εναντίον μητροπολιτών που είχαν σπεύσει να μιλήσουν με σκληρή γλώσσα για τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών, για το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης και για το Σκοπιανό, τονίζοντας ότι η Εκκλησία δεν μπορεί να λειτουργεί ως «κύμβαλον αλαλάζον». Τους χαρακτήρισε δε εμμέσως τους ίδιους αρχιερείς «δοκησίσοφους», προχειρολόγους» και «ανυποψίαστους».

Μερικές ώρες αργότερα είδε τον Αρχιμανδρίτη κ. Θεόφιλο Μανωλάτο, στον οποίο δεν έδωσε το χρίσμα, να ψηφίζεται Μητροπολίτης Λευκάδος, γεγονός που έδειξε τις συνεργασίες που έχουν αναπτυχθεί στο εσωτερικό της Ιεραρχίας τέσσερις μήνες μετά την εκλογή του κ. Ιερώνυμου στον αρχιεπισκοπικό θρόνο.

Ο ακήρυχτος πόλεμος παραμόνευε το τελευταίο χρονικό διάστημα μεταξύ του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου και του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμου έλαβε και επίσημη μορφή. Πυρά δέχθηκαν εμμέσως και άλλοι ιεράρχες, όπως ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ και ο Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος. Οι τοποθετήσεις των ιεραρχών είτε για τα εθνικά ζητήματα είτε για τον γάμο των ομοφύλων είχαν προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος απάντησε με τον πλέον επίσημο τρόπο από το βήμα της Συνόδου της Ιεραρχίας αφού ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για «μεμονωμένες δονκιχωτικές υπερβολές, παρεμβάσεις και αυτονομημένες αγωνιστικές εξάρσεις, όταν μάλιστα δεν είναι σαφές αν αντανακλούν κυρίως ατομικές φιλοδοξίες ή στόχους, και πάντως δεν υπηρετούν εντέλει το καλώς νοούμενο συμφέρον της Εκκλησίας». Και προσθέτοντας, ότι με τη συμπεριφορά τους αυτοί οι αρχιερείς ταυτίζονται με «τις εκκλησιαστικές απόψεις και τοποθετήσεις ανάμεσα στις ποικίλες λαϊκίστικες ή αντιδραστικές απόψεις που προσφέρουν προς κατανάλωση τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Η Εκκλησία δεν νομιμοποιείται να λέει κούφια λόγια θορυβώντας ως κύμβαλον αλαλάζον, αλλά οφείλει να έχει λόγο ουσιαστικό, αγαπητικό και σωστικό».

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του Αρχιεπισκόπου άρχισε η διαδικασία ανάδειξης νέων μητροπολιτών Λευκάδος, Θηβών και Παροναξίας. Τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες για την ύπαρξη συμφωνίας ιεραρχών που στήριξαν την εκλογή του κ. Ιερώνυμου στον αρχιεπισκοπικό θρόνο με αρχιερείς που βρίσκονται στο περιβάλλον του Μητροπολίτη Σπάρτης και των πνευματικών παιδιών του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης.

Στη Μητρόπολη Λευκάδος-αναφερόμαστε ειδικά γιατί αυτή μας ενδιαφέρει- η εκλογή του κ. Θεόφιλου Μανωλάτου μπορούμε να πούμε ότι ήταν έκπληξη- όχι όμως για τους ιεράρχες, αλλά για τους ίδιους τους Λευκαδίτες. Είχαν παρθεί αποφάσεις συλλογικών φορέων και είχαν συγκεντρωθεί 14.000 υπογραφές για την υποψηφιότητα του κ. Νικηφόρου Ασπρογέρακα, τον οποίο υποστήριζαν και οι πολιτικοί όλων των αποχρώσεων για το κοινωνικό έργο του.

Ωστόσο, οι μητροπολίτες είχαν διαφορετική άποψη. Έτσι Μητροπολίτης Λευκάδος εξελέγη ο κ. Θεόφιλος Μανωλάτος με 49 ψήφους, ο οποίος δεν είχε το χρίσμα όπως προαναφέραμε από τον κ. Ιερώνυμο αλλά υποστηρίχθηκε από τους Μητροπολίτες Γρεβενών κ. Σέργιο και Νικαίας κ. Αλέξιο, φίλους του Αρχιεπισκόπου. Ο Αρχιμανδρίτης κ. Νικηφόρος Ασπρογέρακας , ο οποίος υποστηριζόταν από συνεργάτες του κ. Ιερώνυμου αλλά δεν είχε και αυτός το χρίσμα, έλαβε 16 ψήφους και ο φίλος του Αρχιεπισκόπου Μητροπολίτης Αχελώου κ. Ευθύμιος 6 ψήφους-γνωστός για τα φιλοιθακησιακά του αισθήματα ως προς τη ταυτότητα της Ομηρικής Ιθάκης.

--------------------------------------

7 σχόλια

  1. Η υπογραφη του Αρχιεπισκοπου υπαρχει,ομως,κατω απο την ανακοινωση της Δ.Ι.Σ περι πορνων κ.λ.π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαφορες γνωμων υπαρχουν παντου
    αλλο αυτο αλλο... πόλεμος ομως!

    και οι διαφορες ειναι καλο να υπαρχουν
    η ομοιομορφια ειναι επικινδυν η


    ΑΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΝΕ Η ΔΙΣ ΓΙΑ ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ
    ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΜΑΛΟΙ ΚΑΙ
    ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ,ΠΟΡΝΟΙ,ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΡΑΓΟΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΕΡΗΜΟΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΗΛΟΓΑΜΙΟΥΝΤΕ ΜΕΤΑΞΥΤΟΥΣ,ΟΛΟΙ
    ΕΙΝΑΙ ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟΙ!!!!!!!!
    ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εμένα τον σεμνό και ταπεινό συνταξιούχο , τον βαριά φορολογούμενο με 40% φόρους από τον Αλογό... , πολύ λίγο με ενδιαφέρει ποιός ρασοφόρος προήχθει σε Δεσπότη και θα παίρνει , αφορολόγητα, μισθό στρατηγού .

    Πολύ λίγο με ενδιαφέρει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε δεν μας παρατάτε με τους χαραμοφάηδες μαυροντυμένους, τρώνε τριπλάσια από ότι κάθε φυσιολογικός άνθρωπος και μετά κηρύσσουν νηστεία για τα κορόιδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν καταλαβαινω γιατι οσοι δεν ενδιαφερονται διαβαζουν το αρθρο και σχολιαζουν κιολας!Τοσο κομπλεξ πια?Προσωπικα το βρηκα πολυ ενδιαφερον,δειχνει οτι ο Ιερωνυμος αρχιζει και χανει τον ελεγχο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιατι οι περισσοτεροι, η σχεδον ολοι, οι δεσποταδες(αγιοι αποκαλουνται μεταξυ τους δημοσια, ιδιωτικα ομως....)εχουν μεγαλες κοιλιες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *