GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απάντηση για τις Ταχυμεταφορές...

. Από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών (Π.Ο.Σ.Τ.) πήραμε -σε σχέση με το post μας ότι "Στα μουλωχτά ξεπουλάνε τις Ταχυ...

.
Από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών (Π.Ο.Σ.Τ.) πήραμε -σε σχέση με το post μας ότι "Στα μουλωχτά ξεπουλάνε τις Ταχυμεταφορές..."- την ακόλουθη απάντηση:
"Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ. Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης.
Κύριοι, Με ανάρτηση σας την Τετάρτη 18-6-2008 και με τίτλο «Στα μουλωχτά ξεπουλάνε τις Ταχυμεταφορές» αναφέρεστε στη δράση της Ομοσπονδίας με στοιχεία που απέχουν και παραποιούν την πραγματικότητα σε τέτοιο βαθμό που ξεπερνούν τα όρια της συκοφαντίας των εργαζομένων στα Ελληνικά Ταχυδρομεία, των εκλεγμένων εκπροσώπων τους και της ΠΑΣΚΕ.
Για την ενημέρωση τη δική σας και των αναγνωστών σας αλλά κυρίως για την αποκατάσταση της αλήθειας, σας πληροφορούμε ότι:
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ) διαχρονικά αγωνίζεται για το Δημόσιο Ταχυδρομείο με σαφή Κοινωνικό προσανατολισμό σύμφωνα με τις ομόφωνες αποφάσεις των Συνεδρίων της και σε αυτή την πορεία την πρωτοπορία έχει η ΠΑΣΚΕ με την αυτοδύναμη παρουσία της και την αγωνιστική διαδρομή των εκλεγμένων στελεχών της.
Την αντίθεση της για πολιτικές που κινούνται σε διαφορετική κατεύθυνση όχι μόνο τις έχει εκφράσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο αλλά έχει συγκρουστεί με Κυβερνήσεις, με Διοικήσεις και όσους στο παρασκήνιο εκφράζουν ή προωθούν αυτές τις πολιτικές.
Οι εργαζόμενοι στον ΕΛΤΑ έχουν καταγγείλει και απομονώσει τους «εφιάλτες» του Δημόσιου Ταχυδρομείου που φαίνεται ότι βρήκαν ευκαιρία να βγουν στην επιφάνεια μέσα από ανώνυμα δημοσιεύματα που δεν υπογράφουν γιατί δεν έχουν το θάρρος να αναλάβουν και τις ευθύνες τους. Είναι γνωστοί στον κόσμο του Ταχυδρομείου και δεν μπορούν να κρυφτούν.
Είναι οι γνωστοί απεργοσπάστες, οι άνθρωποι που επιβάλλουν σε Σωματεία αποφάσεις για εργολαβική απεργοσπασία. Αυτοί που υπονομεύουν τους αγώνες των εργαζομένων, που ξεπουλάνε το μέλλον του ΕΛΤΑ για τη δική τους συνδικαλιστική επιβίωση.
Τους ενοχλεί που στα σχέδια τους μπαίνει εμπόδιο η συνεργασία της ΠΟΣΤ με την ΓΣΕΕ, ο συντονισμός της δράσης και η αποτελεσματικότητα των αγώνων.
Κάνουν ότι μπορούν για να διασπάσουν το αγωνιστικό μέτωπο των εργαζομένων που αυτή τη στιγμή δίνουν αγώνα για το Ταχυδρομείο και την υπεράσπιση των κατακτήσεων τους.
Κύριοι, Με πρωτοβουλίες της ΠΟΣΤ έχει ανοίξει από το 1998 διάλογος με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων στα Ταχυδρομεία των Βαλκανίων και της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου. Ένας διάλογος και μια συνεργασία για να αντιμετωπιστούν τα κοινά προβλήματα των εργαζομένων και να συντονιστεί η αγωνιστική δράση για την υπεράσπιση του κοινωνικού αγαθού της Ταχυδρομικής εξυπηρέτησης.
Στα πλαίσια αυτού του κύκλου διαλόγου συγκαλούνται συνδιασκέψεις και ημερίδες κατά τακτά χρονικά διαστήματα, μια από τις οποίες πρόκειται να γίνει στη Θεσσαλονίκη στις 19 Ιουνίου με τη συμμετοχή Προέδρων Ομοσπονδιών των Βαλκανικών Ταχυδρομείων.
Σε αυτή τη συνδιάσκεψη συμμετέχει ο Πρόεδρος της ΠΟΣΤ Γιώργος Βασιλόπουλος και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΤΑ και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της UNI EUROPA Φίλ. Θωμάς. Δεν υπάρχει λοιπόν καμία «εξωθεσμική» συμμετοχή.
Για τις Ταχυμεταφορές, με συνεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις διεκδικούμε την ανάπτυξη τους, ενώ θα βρείτε σειρά ανακοινώσεων και καταγγελιών της ΠΟΣΤ οι πιο πρόσφατες των οποίων είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας.
Η θέση της ΠΟΣΤ είναι γνωστή και πεντακάθαρη. Την αγνοούν και θέλουν να την αγνοούν αυτοί που δεν έχουν καμία σχέση με τους αγώνες των εργαζομένων γιατί όταν απεργούσαμε αυτοί απροσχημάτιστα ήταν απεργοσπάστες.
Σχετικά με τις προσλήψεις είναι γνωστό ότι έχουμε σταματήσει τη διαδικασία με την προσφυγή μας στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση της διυπουργικής απόφασης που επιδιώκουν να κάνουν προσλήψεις κατά παράβαση του Θεσμικού Πλαισίου. Έχουμε καταγγείλει τους παραδιοικητικούς μηχανισμούς και τις ρουσφετολογικές τους πολιτικές.
Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις για τη Συλλογική Σύμβαση είναι σε εξέλιξη και με ορίζοντα την 25 Ιουνίου που το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας θα αποφασίσει για τις εξελίξεις.
Η πολιτική που ακολουθεί η Ομοσπονδία από το 1993 και με τον προηγούμενο και τον σημερινό Πρόεδρο, συσπειρώνει την μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων, ενοχλεί και μπαίνει εμπόδιο στα σχέδια των «γνωστών αγνώστων». Τα πρώτα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογικών διαδικασιών για την ανάδειξη των εκπροσώπων των εργαζομένων στο ΔΣ ΕΛΤΑ, δικαιώνουν την ΠΟΣΤ και βάζουν σε πανικό αυτούς που δεν κατάφεραν να δηλητηριάσουν το φρόνημα των εργαζομένων.
Συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα για τα δικαιώματα των εργαζομένων ανεξάρτητα από όποιο κόστος, διαφυλάσσοντας όμως την αξιοπρέπεια των εργαζομένων στον ΕΛΤΑ και των εκλεγμένων εκπροσώπων τους, αποκαλύπτοντας τους υπονομευτές των αγώνων και τους συκοφάντες των εργαζομένων στέλνοντας τους στο περιθώριο".

-------------
Αν η διοίκηση της ΠΟΣΤ τα βρίσκει όλα εντάξει, εμείς τι να ...προσθέσουμε; Ας περιμένουμε τις εξελίξεις.
----------------------------------------

9 σχόλια

  1. To γαρ πολύ του έρωτος γεννά παραφροσύνη.

    Το γαρ πολύ του μπλα-μπλα γεννά δυσπιστία.

    Αστε το, ρε μάγκες, δεν πείθετε!

    Tα γαμήσατε τα ΕΛΤΑ μπας και προλάβουν να τα πουλήσουν οι δικοί σας. Όπως και νάχει, δεν πρόκειται εσείς να βρεθείτε χαμένοι.

    Αλοίμονο σε μας τους υπόλοιπους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ αγωνιστική η ανακοινωση της ΠΟΣΤ...ως ευρωπαιός συνδικαλιστής ο γραμματέας οικονομικού της ΓΣΕΕ ...στο συνεδριο των ταχυμεταφορών ..
    ΑΝΕΚΔΟΤΟ
    Για την Ταμπακέρα τιποτα δεν λενε. Παρα αοριστίες για κατι αγωνιστικές και αλλες μ..κιες λένε...
    Αφού ξέρουν οτι τους καρφώνουν αυτοί που τους έχουν υφαρπάξει την συμφωνια ενταντι ανταλαγματατων...
    Κακομοιρε Γιωργάκη τον ειχες και αυτών στην ομάδα σου για την νίκη κατα βενιζέλου ...
    Ποιος αραγε στον εφερε...
    Σε εχουν τυλιξει ...σε μια κόλα σκανδάλων των δικών ...
    ΘΥΜΗΣΟΥ την υποθεση Ζαχόπουλου ...με τον εργατολόγο ...
    Αυτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυ αγωνιστική η ανακοινωση της ΠΟΣΤ...ως ευρωπαιός συνδικαλιστής ο γραμματέας οικονομικού της ΓΣΕΕ ...στο συνεδριο των ταχυμεταφορών ..
    ΑΝΕΚΔΟΤΟ
    Για την Ταμπακέρα τιποτα δεν λενε. Παρα αοριστίες για κατι αγωνιστικές και αλλες μ..κιες λένε...
    Αφού ξέρουν οτι τους καρφώνουν αυτοί που τους έχουν υφαρπάξει την συμφωνια ενταντι ανταλαγματατων...
    Κακομοιρε Γιωργάκη τον ειχες και αυτoν στην ομάδα σου για την νίκη κατα βενιζέλου ...
    Ποιος αραγε στον εφερε...
    Σε εχουν τυλιξει ...σε μια κόλα σκανδάλων των δικών ...
    ΘΥΜΗΣΟΥ την υποθεση Ζαχόπουλου ...με τον εργατολόγο ...
    Συντομα να περιμένεις και χειρότερα ...και περισσότερους "εργατολόγους" ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΕΛΤΑ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ.
    ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΑΣ ΝΑ ΤΙΣ ΤΕΚΜΙΡΙΩΣΕΤΕ.
    ΑΛΙΟΙΩΤΙΚΑ ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΩ "ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ" (ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ...)

    ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ, ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ "ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΕΛΤΑ".

    ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΕΣ ΠΑΣΟΚΟΣΥΝΔΙΚΑΛΕΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΨΕΛΙΣΣΑΝ ΤΗΝ ΛΟΓΟΔΙΑΡΡΟΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΕΠΕΙΣΕ.

    ΡΕ ΟΥΣΤ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Mιά και δόθηκε η ευκαιρία με δαύτους (ΠΟΣΤ), καλό θα ήταν, κάποτε, να κάνουμε και μία συζήτηση για την αιτία της σημερινής τραγικής κατάστασης των μεταφορών στην χώρα μας.

    Ενδεικτικά αναφέρω ότι μέχρι και το 1981, οι μπλε διάλεγαν για υπουργό μεταφορών κάποιον "ημιάσχετο" που ήθελαν να τον κάνουν στην άκρη "δια της προαγωγής" (και να τον "κοντύνουν", φυσικά, καθώς καταντούσε υποχείριο προνομιούχων συνδικαλιστών που ασκούσαν απεργιακούς εκβιασμούς).

    Από το 1981 και μετά, οι πράσινοι (αρχής γενομένης από τον συχωρεμένο τον Γιαννόπουλο) διάλεγαν για υπουργό Μεταφορών οποιονδήποτε πανάσχετο με το θέμα που όμως θα μπορούσε να κάνει διορισμούς και, προπάντων, ικανό να "κουλαντρίσει" τους πράσινους συνδικαλιστές. Σαν τους λεβέντες της ΠΟΣΤ, ας πούμε, και τα καλοπληρωμένα κοπρόσκυλα του αερομεταφορέα.

    Η τραγωδία του υπουργείου συνεχίστηκε με τις επόμενες επιλογές ηγεσίας - που θα έπρεπε να διαχειριστεί τα "πακέτα" της ΕΟΚ, τις αγοραπωλησίες (και υπενοικιάσεις) αεροσκαφών της Ολυμπιακής (τις οποίες πάντοτε έλεγχαν οι κομματικοί εγκάθετοι), τα φερέσυχνα του ΟΤΕ και πάει λέγοντας. Εξ ου και οι πρόσφατες "Ροκιές", στην υπόθεση της Ζίμενς.

    Και φτάσαμε στη στιγμή που οι μεταφορές της Ελλάδας κατέληξαν στο σημερινό επίπεδο της "επιδοτούμενης μπανανίας" όπου σπεύδουμε έντρομοι να ξεπουλήσουμε τα πάντα πριν η κατάντια και η οργανωμένη απαξίωσή τους μας εξαναγκάσει να τα βάλουμε στον κώλο μας.

    Καιρός είναι, λοιπόν, να μας πουν οι φίλοι μας οι "εργαζόμενοι" πέντε λόγια για την "αναπτυξιακή συμβολή τους" στους οργανισμούς που κατάφεραν να τους πτωχεύσουν. (Ευημερούντες, οι ίδιοι...)

    Που να φανταζόταν ο Μαρξ πόση διαστροφή θα γινόταν, κάποτε, στις θεωρίες του από τους καλοταϊσμένους Πολυζωγορετιρέδες που κατάστρεψαν την χώρα. (Και ποτέ δεν έβγαλαν άχνα για τη λεηλασία του ΝΑΤ, για παράδειγμα, προκειμένου να μπουκωθούν αργόμισθοι πραιτωριανοί). Αν ο Κάρολος ξαναγενιόταν, τον φαντάζομαι να δουλεύει, καλού-κακού, σαν "δεσποινίς γραμματέας - δακτυλογράφος" του Ανδριανόπουλου, προκειμένου να διορθώσει το κάρμα του!

    Όνειρα γλυκά.

    Θείος Σαμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παντως υπάρχει υπόγειος αναβρασμός
    Ο σημητικός συρφετός δρα και έδρασε χρόνια τώρα.
    Ο Παπανδρέου ας βγάλει τα τεφτέρια για κάποια παιδιά στα ΕΛΤΑ.
    ΤΟ ΒΊΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΚΑΣΤΟΥ.
    ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΣΕ ΛΙΓΑΚΙ ΟΤΑΝ ΩΡΙΜΑΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ.
    ΕΝΑΣ ΧΟΝΤΡΟΥΛΗΣ ΝΔ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΧΡΟΝΙΑ.
    ΤΩΡΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΤΟΝ ΝΤΖΙΟΒΑΝΙ.
    ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΝ ΑΒΑΝΤΑΡΟΥΝ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
    ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΜΟΙΒΕΣ.

    ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΗ ΣΚΟΥΠΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ.
    ΠΡΙΝ ΚΑΚΟΦΟΡΜΙΣΕΙ ΤΟ ΣΠΥΡΙ ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΒΓΑΖΕΙ ΠΟΙΟ.
    ΔEN ΕΧΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΑΜΝΗΣΙΑ ΟΥΤΕ ΚΡΕΜΟΜΑΣΤΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟ.
    AYTA GIA ARXH

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να πουληθούν χίλιες φορές μπας και φτάσει κάνα γράμμα στην πόρτα μας.
    Εγώ μένω Πεύκα Θεσσαλονίκης (7 km από το κέντρο) και οι ταχυμεταφορές αρνούνται να κάνουν παράδοση στα ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ τα οποία φυσικά πληρώθηκαν..!!! Παραλαβή των ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ απο το Ταχυδρομείο!!!
    Ρε ούστ κοπρίτες. Να σας πουλήσουν μπας και δουλέψετε λίγο. Τεμπελόσκυλα..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ".... Όνειρα γλυκά.
    Θείος Σαμ
    19 Ιούνιος 2008 3:04 πμ "

    Μπράβο. Σέ όλα !

    Αλλά, κάνε καί μιά πρόταση "εξόδου", να το πάμε λίγο παραπέρα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση