GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προβοκάτσια ή βλακεία;‏

. Γράφει ο Μικρός Φωκίων . Το ΙΝΚΑ καλεί τους καταναλωτές να κάνουν μποϋκοτάζ στα τρόφιμα κάθε Πέμπτη μέχρι να μειωθούν οι τιμές. Κάποιος ...

.
Γράφει ο Μικρός Φωκίων
.
Το ΙΝΚΑ καλεί τους καταναλωτές να κάνουν μποϋκοτάζ στα τρόφιμα κάθε Πέμπτη μέχρι να μειωθούν οι τιμές. Κάποιος αφελής θα μπορούσε να πει πως κάτι είναι και αυτό, είναι μια μίνιμουμ αντίδραση στην ακρίβεια. Στην πραγματικότητα όμως αυτή η κίνηση μοιάζει να είναι προβοκατόρικη για τον στόχο των καταναλωτών. Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι ακόμα και αν τις Πέμπτες δεν αγόραζε κανένας τρόφιμα (γενικά και αόριστα) οι εταιρείες δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα μιας και τα τρόφιμα θα τα αγόραζε ο καταναλωτής την προηγούμενη μέρα ή την επόμενη. Οπότε το αποτέλεσμα του μποϋκοτάζ είναι προδιαγεγραμμένο. Πλήρης αποτυχία. Και δεν είναι το μοναδικό αρνητικό. Στην ουσία ο καταναλωτής θα πιστέψει ότι το μποϋκοτάζ ως όπλο άμυνας είναι αποτυχημένο. Στην ουσία το ΙΝΚΑ με αυτή του την πρόταση στηρίζει την ακρίβεια και αποδυναμώνει τις δυνατότητες των καταναλωτών. Αν η πρόταση αυτή δεν έγινε λόγω βλακείας τότε έγινε προβοκατόρικα.
Τι θα μπορούσε να έχει αποτέλεσμα; Όπως έχω ξαναγράψει το στοχευόμενο μποϋκοτάζ το οποίο θα έχει διάρκεια. Χρειάζεται συνεχής ενημέρωση των καταναλωτών. όσο θα περνάει ο καιρός όλο και περισσότεροι θα συμμετέχουν στο μποϋκοτάζ.
Έγινε πριν από λίγο καιρό ένα μποϊκοτάζ στο ακριβό γάλα, αυτό που κοστίζει πάνω από ένα Ευρώ. Το αποτέλεσμα ήταν να παρατηρηθεί μια πραγματική ή φημολογούμενη έλλειψη φθηνού γάλατος. Αν όμως ο στόχος δεν ήταν γενικός αλλά στόχευε σε μια μάρκα πχ ΔΕΛΤΑ τότε θα αποδυναμώναμε τις προβοκάτσιες από τα σούπερ μάρκετ και τις εταιρείες. Τι θα κάνανε; Θα κρύβανε όλα τα γάλατα εκτός από της ΔΕΛΤΑ;
Άρα αν θέλουμε να έχουμε πράγματι αποτέλεσμα μία λύση υπάρχει. Μποϋκοτάζ σε συγκεκριμένα προϊόντα, με συνεχή ενημέρωση και προτροπή με όσα μέσα διαθέτουμε και χωρίς χρονικό περιορισμό, το μποϋκοτάζ θα σταματήσει όταν πετύχουμε τον στόχο μας.
Σίγουρα θα υπάρχουν διαφωνίες ή ενστάσεις, εδώ είμαστε να το συζητήσουμε.
Η δική μου πρόταση είναι καθαρή και πιστεύω ότι είναι η μοναδική που μπορεί να φέρει αποτέλεσμα. Ας ξεκινήσουμε με το γάλα, μιας και αυτό το προϊόν ήταν το πρώτο που μπήκε στην λίστα. Μπορούμε να φτιάξουμε μια λίστα από όλα τα προϊόντα και να τα μποϋκοτάρουμε.
Μπορείτε να πείτε την γνώμη σας ή τις προτάσεις σας εδώ: http://antiakribeia.blogspot.com/
--------------------------------------

23 σχόλια

  1. ΣΩΣTOΣ!ΔIAIPEI KAI BAΣIΛEYE.AN H ΔEΛTA ΔEI OTI XANEI TO 70%-90% TΩN ΠΩΛHΣEΩN THΣ ΣE MIA BΔOMAΔA ΘA ΓINEI KAΛO ΠAIΔI.G AΠO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. TO INKA ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ.

    ΠΑΛΙΑ ΕΙΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΛΟΠΩΝ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΤΑΝΕ ΤΑ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙΑ ΜΑΚΡΙΑ!!!

    ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Μπουκοταζ την Πεμπτη ειναι γελοιοτητα! ετσι και αλλιως τα super market ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΑ ΤΙΣ ΠΕΜΠΤΕΣ!!!
    Συμφωνα με φιλους που δουλεύουν σε σουπερμαρκετ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΨΩΝΙΖΕΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ , ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑ!!!

    Τριτη και Πέμπτη βαρανε μύγες.

    Ασε που αν δεν πας Πέμπτη και πας Τετάρτη θα τους κάνεις τα μούτρα κρέας στα καρτελ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνω απολυτως. Ετσι θα σπασει και το ολιγοπωλειο. Αν μπουκοταρουμε μια συγκεκριμενη μαρκα ενος προιοντος πχ βενζινη shell ή γιαουρτι μεβγαλ και παιρνουμε τα υπολοιπα (ολες τις λοιπες βενζινες- οτι θελει ο καθενας και ολα τα υπολοιπα γιαουρτια), η εταιρεια που μπουκοτερετε θα αναγκαστει να ριξει τις τιμες της. Η μεθοδος εχει δυο πλεονεκτματα 1) ευκολο να εφαρμοσθει- δε στερεισαι κανενα προιον, 2)μπουκοταρεις οποιοδηποτε προιον- ασχετως τιμης. Εφαρμοσθηκε στην Ιταλια με κασταπληκτικα αποτελεσματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το μπουκοταζ στο γάλα είχε απρόσμενη επιτυχία. Η ΦΑΓΕ έβγαλε εκείνες τις μέρες προσφορές -30 λεπτά και παρόλα αυτά έβρισκες ΦΑΓΕ απούλητα στα ψυγεία! Η Βλάχας (δέλτα) με +250 ml δωρεάν το ίδιο.

    Μην περιμένετε τίποτα από το ΙΝΚΑ γιατί δεν εχει τα ...κοτσια να τα βάλει με συγκεκριμένες μάρκες. Οι λέξεις "ΔΕΛΤΑ" "ΦΑΓΕ" "ΝΟΥΝΟΥ" τους προκαλούν δέος!!!

    Η ανηθικότητα των εταιρειών αυτών δεν ειναι μόνο ότι πουλάνε ακριβά αλλά αγοράζουν κάτω του κόστους με μεθόδους ΜΑΦΙΑΣ εκβιάζοντας τους κτηνοτρόφους στους οποίους συμπεριφέρονται με τον χειρότερο τρόπο!

    γι'αυτό:
    ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΤΗ ΜΑΦΙΑ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ!!!ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΟΝΑΤΙΣΟΥΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. για να πετύχει το μπουκοτάζ πρέπει να γίνει ενημέρωση για το που υπάρχει φθηνό και ποιοτικό προιόν.

    Εγω εχω βρει φρέσκο γάλα και υψηλής παστεριωσης κάτω από 1 ευρώ στο Γαλαξία και ποιοτικώς είναι ισάξιο με τα ακριβά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΝΑΚΑΤΑ: Για το Μπουκοτάζ κάθε Πέμπτη του ΙΝΚΑ

    Τα ίδια τους λέω και γώ Μικρέ Φωκίων.

    Αλλά πρέπει και κάπως να συντοσισθούμε, νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. RE PAIDIA KALO EINAI TO MPOYKOTAZ ALLA AS TO KANOYN 4 HMERAS THN EBDOMADA.

    BLEPEIS O ELLHNAS EINAI LIGAKI KALOPERASAKIAS.

    DEN MPOREI EAN DEN PSONISEI .
    DEN MPOREI EAN DEN PLHROSEI TON FRAPE 4-5 EURO.
    DEN MPOREI EAN DEN KANEI EPIDIKSI OTI EXEO TZIP GIA NA PAEI STO MARKET NA PAREI ENA KILO PATATES.
    KLP. KLP KLP KLP.

    APLA DEN KANEI TIPOTA KAI BGAINEI STA KOLOKANALA KAI KLEGETE.

    (DEN ISXYEI GIA OLOYS DIOTI YPARXOYN PRAGMATI AN8ROPOI POY YPOFEROYN)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για αυτούς τους απίθανους τύπους του ΙΝΚΑ, δεν τα λέγαμε τις προάλλες και προσπάθησαν να βγουν κι από πάνω;

    Κράξτε τους, μωρε, τους @@@@...
    Mην τους αφήνετε σε χλωρό κλαρί.

    Kι άειντε, κάποτε, να δημιουργηθεί ένα συνειδητοποιημένο κίνημα καταναλωτών, χωρίς να έχει ανάμεσά τους τσανακογλύφτες πεμπτοφαλλαγγίτες.

    b@bis o (t@mi)flu

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν είναι καθόλου αποτελεσματικός ο τρόπος των ΚΑΤΑΝ/ΚΩΝ ΟΡΓΑΝΏΣΕΩΝ. Προτείνω:
    1. Να Μποϋκοτάρουμε μέχρι να έχουμε αξιόλογο αποτέλεσμα (π.χ. μείωση 15-25%) Ένα ή και Δύο από τα πιό ακριβά προϊόντα μιάς ή και Δύο Εταιρειών.
    2. Η επιλογή θα γίνεται αφού θα προηγείται ψηφοφορία (π.χ. μιάς εβδομάδος) και με τρόπο που θα εγγυάται στο μεγαλύτερο βαθμό την αποφυγή των γνωστών μας κατεργαριών. Π.χ. Δίνοντας στον χειριστή του blog ακριβή στοιχεία των ψηφιζόντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΝΑΚΑΤΑ: Ξανά μπουκοτάζ στο γάλα και στην Βενζίνη, με την μέθοδο της ΡΩΣΙΚΗΣ ΡΟΥΛΕΤΑΣ

    ........Ετσι αν στοχοποιηθεί με κλήρωση μια από τις εταιρείες ΔΕΛΤΑ, ΦΑΓΕ, ΔΩΔΩΝΗ, ΟΛΥΜΠΟΣ στο γάλα, μέχρι να κατεβάσει την τιμή στο επώνυμο προιόν της κάτω από 1 ευρώ και αν το ίδιο γίνει για τις SHELL, BP,ΕΛΠΕ, AVIN ξανά με κλήρωση, με σύνθημα και στις δύο περιπτώσεις. ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΔΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΠΕΣΕ Ο ΚΛΗΡΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 1 ΕΥΡΩ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΛΙΟΜΕΝΑ ΤΗΝ


    ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΤΗΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ, θα δείτε πως θα πειθαρχήσουν.

    Φαντασία, λογική και σωστή οργάνωση χρειάζεται και θέληση βέβαια από σας τις ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΕΣ οργανώσεις που έχει απήχηση ο λόγος σας, στον κόσμο.

    Μη φοβάστε, τολμήστε το και θα δείτε πως ο κόσμος θα σας ακούσει...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΥΣΤΗ ΤΟΝ ΜΑΣΟΥΤΗ .ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ.ΤΟ ΓΑΛΑ ΑΓΝΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΠΟΙΚΟΤΑΖ ΕΙΧΕ 1,28 ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΜΠΟΙΚΟΤΑΖ ΑΝΕΒΗΚΕ 1,38 !!!.ΤΑ ΕΙΔΗ ΜΑΝΑΒΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΙΠΛΑΣΙΕΣ ΤΙΜΕΣ ΑΠΟ Σ.Μ. ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ. ΜΗΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕΤΕ ΤΟΝ ΜΑΣΟΥΤΗ ΓΑΜΗΣΤΕ ΤΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. χωριατη να συντονιστουμε, συμφωνω!
    ολοι εχουμε καποια μπλογκ "φιλικα" ας φτιαξουμε ενα μικρο κειμενο με στοχο και να το εχουμε μονιμα αναρτημενο, επειτα μηνυματα και email σε ολους με το κειμενο που θα ετοιμασουμε, στομα με στομα για το μπουκοταζ, θελει χρονο βεβαια αλλα τιποτα δεν μπορουμε να κερδισουμε σε μια μερα, ουτε κλαιγοντας απλα την μοιρα μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οχι μπουκοταζ στην shell. Ειναι φιλοι μας. Μας αγαπουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συμφωνώ απολύτως!
    Οι καταναλωτές έχουμε τη δύναμη, και μπορούμε να καταφέρουμε να πέσουν οι τιμές με τις συντονισμένες μας προσπάθειες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τώρα πληρώνουμε το λάθος των προηγούμενων δεκατιών που αφήσαμε να κλείσουν τα μπακάλικα της γειτονιάς.
    Όσο για το ΙΝΚΑ, ρωτήστε τους γείτονες των υπευθύνων του ΙΝΚΑ για το πόθεν έσχες τους.
    Τί δουλειά κάνουν;
    Πού δουλεύουν τα παιδιά τους.
    Πως τα βολεύουν τελος πάντων.
    Τί διακοπές κάνουν;
    Τί σπίτι έχουν; Τί εξοχικό;

    Μετά η απάντηση είναι εύκολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΣΕ ΟΛΑ ΚΑΘΕ
    ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΥ ΧΑΣΟΥΜΕ
    ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΡΓΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σωστός Φωκίων!
    Μία-μία τίς μάρκες καί διαίρε & βα-
    σίλευε όπως σωστά προανέφερε φίλος.
    Η δυσκολία είναι η οργάνωση,η επι-
    λογή,Ο ΦΟΡΕΑΣ πού μάς κατευθύνει.
    ΙΔΕΕΣ? Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλώς σας βρίσκω και καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το μποικοταζ για να πετυχει θελει εκπαιδευμενους στο μποικοταζ,και στη χωρα μας οι ομαδικες τακτικες και δραστηριοτητες,λυπαμαι, ειναι μαλλον χαμενες απο χερι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ποιός επιλέγει όλους αυτούς τους καραγκιόζηδες σε ΙΝΚΑ,ΕΠΟΙΖΩ κλπ;;;
    Ποιός τους χρηματοδοτεί;;
    Αυτοί μόνο την πάρτυ τους σκέπτονται για να είναι μέσα στα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ας συντονιστουμε... Όποιο μπλογκ θέλει να βάλει το δικο του λιθαράκι δεν περιμένει την δική μου προτροπή. Έφτιαξα εκ του προχείρου ένα σηματάκι με δυο λόγια (το βλέπετε αριστερά) το οποίο θα μπορούσε να είναι το κοινο μας σλογκαν. Αν κάποιος μπορεί και θέλει να δημιουργήσει κάτι καλύτερο (είμαι και λίγο άσχετος με την τεχνολογία) ας το προτείνει. Από εκεί και πέρα για να μαζευόμαστε σιγά - σιγά το κάθε μπλογκ που κάνει ανάλογη ανάρτηση καλό είναι να στέλνει ένα μήνυμα ώστε να κάνω σύνδεση από εδώ... Να έχουμε δηλαδή ένα σημείο αναφοράς.
    http://antiakribeia.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. επειδή η φτώχεια είναι πραγματικότητα για 2-3 εκατομμύρια σθμπολίτες μας συν 1 εκατομμύριο μετανάστες το καλύτερο είναι να ψωνίζουμε τα πτοιόντα της μάρκας του σούπερ μαρκετ.Πχ γιατί να πάρω φρέσκο γάλα 1,3 αφού ξέρουμε ότι έρχεται σε παγοκολώνες από το εξωτερικό και να μην πάρω αυστριακό μεγάλης διάρκειας με 70 σεντσ από το ξένο σούπερ μαρκετ.Να ψωνίζω υποτίθεται φρέσκο κε 17 τοις εκατό επιτόκιο από την πιστωτική κάρτα είναι αυτοκτονία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. oxi re paidia mpoikotaz shmeni mexri na symorfothoune ti pai na pi mia evdomada tris meres kai xaza mexri na rixoyn tis times oso ke na pari afto etsi ginete to mpoikotaz ektos kai an o inka pezi kapoia pexnidia me tis eteries

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *