GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ναι, για να γλυτώσουν λεφτά...

. ...παρ' ολίγο να βουλιάξει το "Θεόφιλος"! 300 ευρώ το δρομολόγιο... . Την ...έπεσαν κάποιοι φίλοι αναγνώστες στο συνεργάτη...

.

...παρ' ολίγο να βουλιάξει το "Θεόφιλος"! 300 ευρώ το δρομολόγιο...

.

Την ...έπεσαν κάποιοι φίλοι αναγνώστες στο συνεργάτη μας Γ. Ναυτικό επειδή έγραψε χτες στο Press-gr (διαβάστε εδώ) την αλήθεια, ότι το ατύχημα στο "Θεόφιλος" έγινε γιατί με εντολή της εταιρείας ήθελαν να γλυτώσουν καύσιμα στο πλοίο!

Σήμερα, τα "Νέα" όχι απλά το επιβεβαιώνουν αλλά δίνουν και περισσότερα στοιχεία και μαρτυρίες:

"Για 300 ευρώ, όσο θα κέρδιζε η εταιρεία από την οικονομία στα καύσιμα με την επιλογή της μικρότερης αλλά επισφαλούς διαδρομής, το πλοίο «Θεόφιλος» έπεσε σε ξέρα, ενώ έπλεε στο στενό μεταξύ Χίου και Οινουσσών. Όπως διαπιστώθηκε, το πλοίο έπλεε προς τη Χίο μέσω του στενού ανάμεσα στη Χίο και τις Οινούσσες και όχι από τη θαλάσσια διαδρομή μεταξύ των Οινουσσών και των διεθνών υδάτων, όπως συνηθίζεται, αφού είναι η ασφαλέστερη.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η συγκεκριμένη διαδρομή επελέγη ενδεχομένως γιατί ήταν κατά 2 ναυτικά μίλια μικρότερη και έτσι το πλοίο γλίτωνε λίγα λεπτά και καύσιμα.

Σύμφωνα με υπολογισμούς έμπειρων ναυτικών, το κέρδος από αυτή την αλλαγή στη διαδρομή για την πλοιοκτήτρια εταιρεία ανέρχεται σε 300 ευρώ σε κάθε δρομολόγιο, ποσό που φαίνεται μικρό, ωστόσο όμως πολλαπλασιάζεται επί του συνόλου των δρομολογίων, που στη διάρκεια του καλοκαιριού είναι καθημερινά. «Είναι μια πρακτική αντίστοιχη με εκείνη των εταιρειών που επιλέγουν να κινούνται τα ταχύπλοα με χαμηλότερη ταχύτητα από τη μέγιστη δυνατή προκειμένου να καταναλώνουν λιγότερα καύσιμα», έλεγαν χθες αξιωματικοί του Λιμενικού".

--------------------------------------

14 σχόλια

  1. ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΡΕ ΝΟΥΜΕΡΑ ΟΤΙ Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΙΑ ΕΠΙΣΦΑΛΗΣ....ΚΑΝΑΤΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ GOOGLE ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΞΕΡΑ ΑΥΤΗ???? ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ????? ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΗΣ ΛΑΣΠΗΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ...... Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΩΝ ΟΙΝΟΥΣΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ......Η ΞΕΡΑ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΛΑΘΟΣ Η ΑΦΗΡΗΜΑΔΑ......ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΞΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΑ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ.......ΑΛΛΑ ΒΛΑΧΑΔΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΒΓΗΚΑΝ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΒΙΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΠΙΣΙΝΕΣ......ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ......ΣΤΟ ΜΠΑΡ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΣ ΑΣΤΟ ΝΕΡΟ......ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΠΟΣΟ ΓΕΡΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ 15 ΜΕΤΡΑ ΡΗΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ.......ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΒΓΕΙΤΕ ΕΠΩΝΥΜΑ ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΤΑ......ΑΛΛΑ ΚΡΥΒΕΣΤΕ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΣΑΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ.......ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΑΣ Ο ΚΑΨΑΜΠΕΛΗΣ ΠΟΥ ΞΑΝΑΒΓΗΚΕ ΣΤΟ ΓΥΑΛΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΤΟΝ ΒΛΑΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙ ΠΑΛΙ ΞΕΡΟΛΑΣ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρακολουθώ την αρθρογραφία σας σχετικά με το ατύχημα Θεόφιλος και γράφετε πολλές ανακρίβειες. Όλες τίς γνώμες των άσχετων τίς έχετε συμπεριλάβει αλλά κάποια γνώμη ένός ναυτικού που κάνει αυτές τίς διαδρομές δεν την έχετε αναφέρει.
    Άν θέλετε να ρίξετε την ευθύνη στήν πλοικτήτρια είναι εύκολο. Για άλλα πράματα φταίνε οι ναυτικιακές και όχι γιά το οτι ο κόπανος ο καπετάνιος στούκαρε το καράβι στα βράχια. Και από άλλη διαδρομή να πήγαινε πάλι ένα πλοίο με πλήρωμα και καπετάνιο χαβαλέ θα το στούκερνε (καινούργιο ή παλιό).

    Το στενό των Οινουσσών είναι άνετο για να περάσει οτιδήποτε πλοίο. Έχει πλάτος ένα χιλιόμετρο με βαθιά νερά.
    Απλώς οι κόπανοι βάλανε πορεία 11 μοίρες από την Χίο πού έπρεπε να διορθωθεί στίς 5 μοίρες έξω από τήν νησιδα Αγ. Στέφανος στον όρμο της Κολοκυθιας (Λαγκαδας). Αυτοί βαλανε τον αυτόματο και τον ξεχάσανε. Με τίς 11 μοίρες πέφτεις πάνω στήν βραχονησίδα κατευθείαν.
    Και να σκεφτείτε η βραχονησίδα (δύο νησάκια και φάρος) φαίνονταιέύκολα. Τέτοιο ατύχημα από χαβαλέδες μπορεί να γίνει οπουδήποτε.
    Το υπόλοιπο τσίρκο γίνηκε όπως και κάθε πράγμα στην Ελλάδα. Δηλαδή νομίζετε ότι στα πλοία είναι διαφορετικά από έξω. Οι ίδιοι ανθρωποι είναι, οι ίδιες νοοτροπίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιά ποιόν άλλο λόγο να το έκαναν αν όχι γιά να γλυτώσουν κάυσιμα.

    Ο κ. Εσαγγελέας δεν διαβάζει εδώ φαίνεται ότι δεν διαβάζει όυτε ημερήσιο τύπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι κρίμα όμως να αφηνόμαστε στην ασυδοσία του οποιουδήποτε, και στην θέλησή του να διακινδυνεύει τις ζωές μας προκειμένου να αυξήσει κατά 300€ το κέρδος του.
    Τελικά υπάρχει κράτος ή όχι ?
    Μήπως πρέπει κι εμείς όλοι να μαζέψουμε τίποτε από τις όποιες οικονομίες μας να λαδώσουμε τους λειτουργούς του κράτους για να κάνουν την δουλειά τους ! ! !
    Πότε επί τέλους θα ξυπνήσουμε, διερωτώμαι πότε ! ! ! !
    κρίμα κρίμα κρίμα κρίμα κρίμα
    Μόνο λόγια όλοι !
    Και έχουμε παράπονα που ξεπουλάνε σ' όποιον κάτι δώσει.
    Μα αφού είμαστε ανίκανοι τελικά για τα πάντα, γιατί να μην μας αγοράσουν οι ξένοι, όποιοι και νάναι αυτοί ?
    Γιατί τους κατηγορούμε ? Αν είμαστε ικανοί, ας λαδώσουμε κι εμείς και ας αγοράσουμε κάτι. Μπορούμε ή άμεσα θα το κάνουμε μπάχαλο ..... όποιο και νάναι αυτό ?
    Μήπως πρέπει να παραδεχθούμε ότι κάτι ξέρανε οι Τούρκοι που μας έλεγαν γρεκούς ? ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ
    ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.

    Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ ΚΑΝΕΙ
    9-10 ΩΡΕΣ ΧΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ 6,5 ΩΡΕΣ
    (ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΤΟ ΤΑΧΥΠΛΟΟ 4,15 ΩΡΕΣ)

    ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΥ ΗΤΑΝΕ.
    ΣΥΝΗΘΩΣ ΟΙ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

    ΑΜΑ ΕΧΕΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑ ΤΗΝ ΒΑΡΔΙΑ?????

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΛΟΟΙΑ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ
    Η ΑΠΟΣΒΕΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΓΙΝΕΤΕ ΣΕ ΕΠΤΑ ΜΕ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ.
    (ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΑ ΚΡΑΤΗ)
    ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ,
    ΒΑΛΕ Ο ΝΟΥΣ ΤΟΥ ΤΙ ΚΟΝΟΜΑΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΙ 300 ΕΥΡΩ ΡΕ?? ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΤΟΝΟΣ ΤΟ FUEL OIL?? ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΟ ΚΑΙΕΙ ΤΙΝ ΗΜΕΡΑ ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟ??? ΟΛΟΙ ΕΙΔΗΜΟΝΕΣ ΓΙΝΑΝΕ... ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εχεις δικηο φιλε μου. ΟΙ ιδιες νοοτροπιες.Ο χαβαλες, σε ολο του, το μεγαλειο.
    Αλλα καποτε,εδω και καποιες 10ετιες, για να μπεις στη Σχολη Εμποροπλοιαρχων, επρεπε να εισαι μαγκας και ωραιος.Και ι εξετασεις δυσκολες, γιατι η ζητηση, μεγαλη.
    Αν δεν επαιζες την Πρακτικη Αριθμητικη απ εξω, με ολα εκεινα τα φοβερα προβληματα, που εβαζαν, δεν εβλεπες την πορτα, ουτε απο μακρυα.
    Σημερα, μεχρι διαφημισεις βαζουν, για να τραβηξουν κοσμο για κει.
    Και αν δειτε, τα τελευταια χρονια, απο μαλακια, σε μαλακια παμε με τα καραβια.
    Ενα σωρο ναυαγια και προσαραξεις.
    Και ολα απο μαλακιες των ανθρωπων της γεφυρας.Που ειτε εβλεπαν ποδοσφαιρο, ειτε εκαναν καμακι σε καποια γκομενα, ειτε τα ...κουνουσαν, γενικως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν υπάρχει ξέρα αγαπητοί φίλοι, στις Οινούσσες χτύπησε το σκάφος!
    Η διαδρομή είναι μιά χαρά και δεν γλυτώνει τίποτα από χρόνο ή χρήμα.
    Ο μεγάλος εχθρός των -άξιων κατά τα άλλα - ναυτικών μας είναι η ΡΟΥΤΙΝΑ!!
    Πώς μπορεί άραγε να αντιμετωπισθεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αυτά περί οικονομίας καυσίμου είναι βλακείες. το κέρδος είναι ένα μιλι στα 120-150 του ταξιδιού. οι καπετάνιοι αυτοί το δρομολόγιο το ξέρουν καλύτερα απ' όσο ξέρετε εσείς τη γειτονιά σας. παπατρέχες, ε παπατρέχες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το καράβι έπλεε στα ελληνικά ύδατα και ανάμεσα σε ξέρες γιατί πλέον το Αιγαίο είναι γκρίζα ζώνη και τα καράβια μας δεν διακινδυνεύουν να ταξιδέουν σε ύδατα που παραμονεύουν οι Τούρκοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  11. The flowers in Greece may not bloom the polution, but the ships do!
    They μπλούμ... και straight πάτο, the fucking floating wrecks!

    Μια προσφορά του Υπουργείου Τουρισμού που μας τελείωσε, με την συνεργασία της Ν.Ε.Λ. και του υπουργού Χαφιλίας και Ξεφτιλίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟΦΙΛΟ ΓΙΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ 3 ΓΚΟΜΕΝΕΣ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΑΡΑΧΤΕΣ ΚΑΙ ΤΣΙΛΙΜΠΟΥΡΔΙΖΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΓΕΦΥΡΑΣ. ΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ ΟΙ ΦΙΟΙ ΜΟΥ!ΑΝΑΡΙΩΤΟΝΤΟΥΣΑΝ ΠΟΙΟΣ ΠΑΕΙ ΤΟ ΠΛΟΙΟ! ΕΤΣΙ ΠΑΝΕ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΥΡΙΟΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εγω τοχω ξαναγραψει.Οι γκομενες και το ποδοσφαιρο, εχουν παρει κοσμο στο λαιμο τους με τα πλοια.
    Ακομη και το πολεμικο πλοιο, που εμβολιστηκε αοπ καποιο πλοιο της γραμμης, εδω και αρκετα χρονια, ειχαν πει, οτι βλεπανε ποδοσφαιρο τον Παναθηναικο και δεν ηταν κανεις στο ρανταρ, ενω απο την αλλη ο αλλος που ερχοταν, δεν εβλεπε καλα, γιατι το πολεμικο, ειχε κλεισει τα φωτα, μιας και βρισκοταν σε καποια ειδικη ασκηση.
    Οσον αφορα σ αυτο για το οποιο μιλαμε, ακουσα τον προεδρο των πλοιαρχων, να λεει, οτι το περασμα αυτο, ειναι ενα μιλι πλατυ, αρα, δεν υπαρχει κανενας κινδυνος, για να περασει ενα βαπορι σαν το Θεοφιλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Nούμερα του press-gr (και δεν εννοώ τους αναγνώστες σας), η αλήθεια για το ΘΕΟΦΙΛΟΣ είναι πως το 'ριξε στην ξέρα ο υποπλοίαρχος Α.Κ., ένας πιτσιρικάς ο οποίος δυστυχώς είναι συγχωριανός μου κι επί μονίμου βάσεως μεθυσμένος πριν τον απόπλου. ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΑΡΑΞΑΜΕ.
    Ο λόγος για τον οποίο δεν αποκαλύπτω σε σας το όνομά μου και το όνομά του, είναι γιατί δεν θέλω ΝΟΥΜΕΡΑ όπως εσείς να καυχιούνται για την "αποκάλυψη" της αλήθειας.
    Έχω ήδη καταθέσει στις αρμόδιες αρχές, οι οποίες θα δημοσιοποιήσουν τα ονόματά μας εάν κι εφ' όσον το κρίνουν σκόπιμο. Εσείς πάντως, θα τα μάθετε τελευταίοι και καταιδρωμένοι. ΝΟΥΜΕΡΑ, Ε ΝΟΥΜΕΡΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *