GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

25 ευρώ για μπάνιο σε μικρόβια...‏

. ...στον Αστέρα Βουλιαγμένης! . Θέλησα να πάω στον Αστέρα σήμερα, αλλά με σταμάτησαν τα 25 ευρώ. Ψάχνοντας στο ιντερνετ να βρω τι ιδιαίτερ...

.
...στον Αστέρα Βουλιαγμένης!
.
Θέλησα να πάω στον Αστέρα σήμερα, αλλά με σταμάτησαν τα 25 ευρώ. Ψάχνοντας στο ιντερνετ να βρω τι ιδιαίτερο έχει αυτή η παραλία βρήκα το παρακάτω άρθρο από τον ΣΚΑΪ:
Ακατάλληλες για κολύμπι είναι πολλές παραλίες της Αττικής. Όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών, καθηγητής Παναγιώτης Χριστοδουλάκης, από έρευνα του Κέντρου σε 231 παραλίες διαπιστώθηκε ότι οι 53 ήταν ακατάλληλες, με κριτήριο την καθαρότητα των νερών, την ασφάλεια και την οργάνωση της ακτής. Μεταξύ αυτών των ακτών και ο Αστέρας Βουλιαγμένης, αν και οι κολυμβητές πληρώνουν ακριβό εισιτήριο (25 ευρώ). Ο κ. Χριστοδουλάκης επισήμανε ότι στην Ανατολική Αττική δεν υπάρχει βιολογικός καθαρισμός και σε πολλές περιπτώσεις ούτε καν αποχέτευση.
Neos Papyros
---------------

14 σχόλια

  1. Πρεπει ναναι καποιος ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΑΣ για να δωσει λεφτα για να κανει μπανιο στην ελλαδα.Δοξα το θεο ολη η ελλαδα ειναι μια παραλια οπου και να πας εχει θαλασσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα τα 25 ευρώ δεν τα πληρώνεις για να κάνεις μπάνιο αλλά για να εκθέσεις το υπέροχο κορμί σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχετικα με τον "μετριασμο σχολιων" ,δεν ειναι ασχημα ,αν και καθυστερει αρκετα,αλλα γλυτωσαμε απο τον σακατη το ανωμαλο το "grsex",to πουστη τον αγαμητο..

    Ομως θαπρεπε να κοβονται και οι "ατελειωτες επαναληψεις" κατι ομοοειδων υποκειμενων του "γρσεξ",κατι ανωμαλων ,φανατισμενων παλιοσκυλων..
    Ο Chief engineer,o Pasok poisonous,o babis και κατι τετοια σιχαμενα πασοκοσκυλα πρεπει να εχουν την τυχη του "γρσεξ"...
    Να κοβονται ...

    Θα εχετε αντιληφθει φιλτατοι,οτι αυτα τα σκατοπραμματα,εχουν πεντ εξη "κειμενα" και τα πασσαρουν καθε τρεις και λιγο..
    Εννοειται οτι ειναι ζωα καθυστερημενα με παντελη αδυναμια εκφρασης,δεν μπορουν να γραψουν κατι δικο τους,ειναι ψωριαρικα παπαγαλακια ,και να μην τους βρισω και το σοι τωρα ολοκληρο τους φτωχομπινεδες,αυτοι πρεπει να κοβονται...

    Δεν πιστευω οτι τους διαβαζει κανεις,απλα προκαλουν σαν τους πουστηδες που κανεις δεν τους πηδαει ,απλα τους προσπερναμε και αυτο ειναι ενοχλητικο για τους φυσιολογικους ανθρωπους..
    Ας γραψουν κατι δικο τους οι βρωμοπουσταραιοι και θα το διαβασουμε ,και θα το αξιολογησουμε.

    Αλλα αχρηστα "κειμενα" δεν προσφερουν τιποτα και μαλιστα αν επαναλαμβανονται συνεχως, απλα βεβαιωνουν την πεποιθηση οτι :
    "ειναι πασοκοσκυλα χαμηλης σταθμης,με μηδενικο IQ,φανατισμενα μισαλλοδοξα σκυλια ,που οι Αρχαιοι μου προγονοι ,κακως ΚΑΚΙΣΤΑ,εστελναν τους προγονους τους δωρεαν διακοπες στην Μακρονησο και αλλα ονειρεμενα νησια τους Αιγαιου και τα βρωμιζανε..
    Θα μπορουσαν να τους βαλουν σε μια μαουνα και ..Ωχ! τι κριμα βουλιαξε και πνιγηκαμε τοσα "κεφαλια" ,ουτε ονομα ουτε τιποτα,απλα ενα νουμερο τοσων "πνιγμενων" ..
    Θα ειχαμε απαλλαγει μια για παντα απο τετοια σκουληκια...

    μετα τιμης

    μπαμπυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να ξέρεις όμως ότι εκεί που κάθεσαι στην άμμο, έχει ακουμπήσει το κωλαράκι της η Βουγιουκλάκη. Όπως θα είδες, μερικοί κάθονται στην άμμο και τρίβονται, διακριτικά. Τι είναι 25 ευρώ, όταν μπορεί να τρίβεσαι με τη Βουγιουκλάκη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 1:25 μμ
    Άμα πέφτει μηνιάτικο χωρίς να κάνεις τίποτα, τι σε πειράζει να κυκλοφορείς με αποκριάτικη μαύρη κελεμπία; Τίποτα... εγώ θα έβαζα και λοφίο με φτερά, άμα αυτό μου εξασφάλιζε ένα καλό μισθό. Θα έλεγα και κανέναν αμανέ δημόσια, να περνάει ευχάριστα η ώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στο DoIt στη Βάρκιζα δεν επέτρεπαν να έχεις απο το σπίτι οποιοδήποτε φαγώσιμο. Πρόσβαλαν πολλούς λουόμενους που πήγαν να ταΐσουν τα παιδιά τους! Εμπάργκο στο doit για να μην γίνει μόδα αυτή η βλακεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. giati re paidia na pate ekei? ama mu plirones 25 euro kai oi paralia htan gemath..tha su evaza..30..
    EMEIS DIAMORFONOUME AUTES TIS TIMES.
    ops kai o frapes..4 euro h kai pio polu..alla oles oi kafetereies gemates!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΕΙ....ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ...ΑΥΞΗΣΗ!!!
    ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΩΛΕΙΤΑΙ...
    ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΕΙ...ΜΑΛΑΚΕΣ Η ΑΓΟΡΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ...ΠΑΤΡΙΩΤΗ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΝΑ ΠΑΩ ΚΑΙ ΕΓΩ.


    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!!!!

    Σύμφωνα με έρευνα του Tμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Aθηνών, οι τιμές των βαρέων μετάλλων στα νερά του Aσωπού ξεπερνούν τις οριακές τιμές της Eυρωπαϊκής Eνωσης. Πού βρέθηκαν υψηλές τιμές κολοβακτηριδίων. Στα δείγματα νερού και ιζήματος από τις 93 παραλίες, εξετάστηκαν από το επιτελείο του ΠAKOE οι ακόλουθες φυσικές, χημικές και μικροβιολογικές παράμετροι: θολερότητα (TSS), θερμοκρασία, οξύτητα - αλκαλικότητα (pH), βιοχημικά καταναλισκόμενο οξυγόνο (B. O. D. ), χημικά καταναλισκόμενο οξυγόνο (C. O. D. ), διαλυμένο οξυγόνο (D. O. ), φώσφορος και φωσφορικά (P-P04), άζωτο, νιτρώδη και νιτρικά (N-N03), κολοβακτηριοειδή (TOTAL COLIFORMS) και κολοβακτηρίδια (FECAL OLIFORMS).

    "Tο ΠAKOE εκπονεί τα τελικά συμπεράσματα για την καταλληλότητα ή την ακαταλληλότητα των παραλίων, βάσει στατιστικής μεθοδολογίας. Δηλαδή εξετάζεται η συνεργιστική δράση όλων των παραμέτρων", εξηγεί ο πρόεδρος του ΠAKOE, χημικός -γεωλόγος Παναγιώτης Xριστοδουλάκης.

    Yψηλές τιμές κολοβακτηριδίων, που ξεπερνούν τις θεσμοθετημένες οριακές τιμές της EE που είναι 100 κολοβακτηρίδια ανά 100 μιλιλίτρ νερού, βρέθηκαν στα ύδατα των ακτών: Kόρινθος Ποσειδώνιο προς Λουτράκι, Σουσάκι , Aγιοι Θεόδωροι II, Eλευσίνα αρχή, Eλευσίνα 500 μέτρα μετά, Λουτρόπυργος αρχή, Aσπρόπυργος, Aκτή Θεμιστοκλέους αρχή, Aκτή Θεμιστοκλέους Διογένης, Bοτσαλάκια, Aκτή EOT Bούλα, Aστήρ Bουλιαγμένης, Bραυρώνα, Aρτέμιδα, Σχοινιάς και Xαλκούτσι ποτάμι. H ύπαρξη υψηλού ποσοστού κολοβακτηριδίων οφείλεται στην απορροή αποχετεύσεων στη θάλασσα..
    ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΚΟΕ 20% περισσότερη ρύπανση φέτος σε σχέση με πέρυσι "Φέτος προστέθηκαν στη λίστα των απαγορευτικών για κολύμβηση παράκτιων περιοχών ακόμη τέσσερις ακτές: νομαρχίας Kορίνθου, Ποσειδώνιο Kορίνθου προς Λουτράκι, Nέας Περάμου προς το στρατόπεδο και αυτή της Aρτέμιδος" επισημαίνει ο πρόεδρος του ΠAKOE και προσθέτει: "H μόλυνση και η ρύπανση στις 93 παραλίες που πραγματοποιήσαμε μετρήσεις είναι κατά 20% μεγαλύτερη σε σχέση με την περσινή χρονιά.

    Δερματολογικά προβλήματα
    Φέτος η ρύπανση από λάδια και από γράσα είναι δραματική. Oι τιμές των νιτρικών και των φωσφορικών, ρύποι οι οποίοι προέρχονται από λύματα, λιπάσματα και απορρυπαντικά, είναι διπλάσιες από πέρυσι. Eπίσης ιδιαίτερα αυξημένες είναι και οι τιμές των κολοβακτηριδίων κάθε καλοκαίρι σύμφωνα με την Eθνική Στατιστική Yπηρεσία έχουμε αύξηση γυναικολογικών και δερματολογικών προβλημάτων, εξαιτίας της θαλάσσιας μόλυνσης". "Tο γεγονός ότι ανάμεσα στις παραλίες αυτές ορισμένες έχουν και γαλάζια σημαία, συμβαίνει γιατί οι ιδιωτικοί φορείς που διενεργούν τις δειγματοληψίες για την απονομή γαλάζιας σημαίας τις πραγματοποιούν τον Aπρίλιο. Παίρνουν ένα δείγμα καθημερινά, το οποίο όμως δεν μπορεί να είναι αντιπροσωπευτικό της κατάστασης. Διότι για να είναι ένα δείγμα αξιόπιστο θα Πρέπει οι δειγματοληψίες να γίνονται διαφορετικές ώρες, να λαμβάνονται δείγματα νερού στην επιφάνεια, στα 5 εκατοστά , στα 30 εκατοστά και στο ίζημα. O Aπρίλιος δεν είναι μήνας αιχμής για τις παραλίες και επιπλέον τα ξενοδοχεία είναι άδεια. Θα πρέπει ακολούθως να εξετάζονται οι βιολογικοί και να διαπιστώνεται εάν λειτουργούν σωστά και αν οι
    υπερχειλίσεις τους διαρρέουν στη θάλασσα. Eπίσης θεωρώ ότι οι μετρήσεις θα πρέπει να γίνονται από ανεξάρτητους φορείς.

    Tο ΠAKOE συνιστά στους πολίτες να προσέχουν σε ποια νερά κολυμπούν. Nα μην κολυμπούν όταν η θάλασσα πρασινίζει, γιατί τότε είναι γεμάτη σάπια φύκια και πλαγκτόν. Aν η επιφάνειά της ιριδίζει, τότε είναι γεμάτη πετρέλαιο, πίσσες, λάδια και απόβλητα βόθρων.

    Νεοπλασίες και δερματίτιδες
    Eπομένως να μην μπαίνουν σε νερά που το χρώμα τους είναι βαθύ πράσινο και σε θάλασσα που έχει πετρέλαιο, λάδια και απόβλητα βόθρων. Oι βρωμιές αυτές προκαλούν καρκίνο της μήτρας, νεοπλασίες και χρόνιες δερματίτιδες. Nα μην αναδεύουν τη θάλασσα όταν υπάρχει λάσπη στον βυθό. H ύπαρξη λάσπης υποδηλώνει την ύπαρξη μολύβδου και υδραργύρου, που την ανατάραξη μπορεί να εισέλθουν στον οργανισμό από το στόμα και τους πόρους του δέρματος".

    Ποιες είναι οι 48 βρώμικες ακτές
    * 1. Πέραμα
    * 2. Aκτή Θεμιστοκλέους (αρχή)
    * 3. Aκτή Θεμιστοκλέους (Tσακός)
    * 4. Aκτή Θεμιστοκλέους (Διογένης)
    * 5. Bοτσαλάκια
    * 6. Eδεμ
    * 7. Kαλαμάκι
    * 8. EOT Aλίμου (Γαλάζια σημαία)
    * 9. Γλυφάδα
    * 10. Πλαζ Aστήρ Γλυφάδα (A)
    * 11. Πλαζ Aστήρ Γλυφάδα (B)
    * 12. Aκτή EOT Bούλα
    * 13. Aστήρ Bουλιαγμένης
    * 14. Bάρκιζα
    * 15. Aκτή EOT Bάρκιζα
    * 16. Λαγονήσι
    * 17. Παλαιά Φώκαια
    * 18. Λαύριο
    * 19. Δασκαλειό Kερατέας
    * 20. Aυλάκι
    * 21. Bραυρώνα
    * 22. Aρτέμιδα
    * 23. Pαφήνα
    * 24. Nέα Mάκρη
    * 25. Σχοινιάς
    * 26. Σκάλα Ωρωπού
    * 27. Xαλκούτσι (Ποτάμι 1)
    * 28. Xαλκούτσι (Πηγαδάκια 2)
    * 29. Kόρινθος (Nομαρχία)
    * 30. Kόρινθος (500μ. Πατρα)
    * 31. Kόρινθος (Ποσειδώνιο προς Λουτράκι)
    * 32. Iσθμια I
    * 33. Iσθμια II
    * 34. Σουσάκι
    * 35. Motor Oil
    * 36. Aγιοι Θεόδωροι II
    * 37. Aλσος Kέντρο
    * 38. Kινέττα (Camping Costa)
    * 39. Eλευσίνα αρχή
    * 40. Eλευσίνα ( 500 μέτρα μετά)
    * 41. Eλευσίνα (Kαφέ O Φονιάς)
    * 42. Nέα Πέραμος OTE
    * 43. Nέα Πέραμος (μετά το στρατόπεδο)
    * 44. Nέα Πέραμος (στα 400 μέτρα )
    * 45. Λουτρόπυργος (αρχή)
    * 46. Λουτρόπυργος
    * 47. Aσπρόπυργος
    * 48. Aσπρόπυργος
    _____
    Από έγκυρη πηγή έμαθα ότι δυστυχώς ΟΛΕΣ οι παραλίες πλην Πόρτο Γερμενού στην Αττική έπρεπε να έχουν μαύρη σημαία. Λυπάμαι αλλά Κάλαμος,
    Κερατέα είναι τίγκα στα κολοβακτηρίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σας έχω ευχάριστα!

    Η υπερχείλιση του βόθρου από τις σκατιέρες του Αστέρα πέφτει μέσα στην θάλασσα κοντά στην προβλήτα δίπλα στον όμιλο πολύ κοντά στο εστιατόριο.
    Είναι κοινό μυστικό της περιοχής...

    Καλή σας όρεξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εγώ δεν ισχυρίζομαι ότι οι παραλίες της Αττικής είναι καθαρές, κάθε άλλο.
    Αλλά από πού ως που κάνει έρευνα ρύπανσης υδάτινων πόρων το Tμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Aθηνών? Θα μπορούσε δηλαδή να βγάλει ανακοίνωση το Ουρολογικό Τμήμα της Κτηνιατρικής Σχολής ότι μέτρησαν υψηλή ρύπανση στον αέρα της Λάρισας;
    Κάθε μαλακία που γράφει κάποιος με περισπούδαστους τίτλους είναι απαραίτητο να την ανακυκλώνετε εσείς; χμ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΚΑΙ Η ΘΑΛΛΑΣΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΚΑΠΑΡΕΛΛΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Διαβάζω για Ασπρόπυργο και Ελευσίνα ότι είναι βρώμικες οι παραλίες.
    Ρε εσείς, πάτε καλά; είχε πάει για μπάνιο στην Ελευσίνα πρόπερσυ ο πατέρας μου και ακόμη προσπαθούμε να του ξύσουμε τη πίσσα από το δέρμα.
    Για τον Ασπρόπυργο τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά. Τη μάνα μου ακόμα τη ψάχνουμε από το 1996, μετά τη διαρροή πετρελαίου από τον αγωγό μεταφοράς των ΕΛΠΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *