GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ούτε τα SMS του ΠΑΣΟΚ...

. ...μπόρεσαν να σώσουν τα προσχήματα για τη χθεσινή συγκέντρωση - αντίθετα "έπηξαν" οι εθνικές οδοί! Του Γ. Δαίδαλου Η αποτυχία ...

.
...μπόρεσαν να σώσουν τα προσχήματα για τη χθεσινή συγκέντρωση - αντίθετα "έπηξαν" οι εθνικές οδοί!

Του Γ. Δαίδαλου

Η αποτυχία
της χθεσινής συγκέντρωσης για την εργατική Πρωτομαγιά έχει και πολιτική διάσταση γιατί είχε προηγηθεί και κινητοποίηση των κομματικών μηχανισμών. Για παράδειγμα, το SMS που είχε στείλει το ΠΑΣΟΚ έλεγε:
"Ολοι στις αγωνιστικές συγκεντρώσεις της 1ης Μάη στο Πεδίο του Άρεως. Παλεύουμε για δίκαιη κοινωνία με αξιοπρέπεια στο μισθό, στη σύνταξη, στην εργασία".
Τελικά ο κόσμος επέλεξε είτε να μην πάει, είτε να πάει στην ...εξοχή: Την ώρα που γινόταν η συγκέντρωση, οι δρόμοι που οδηγούσαν εκτός Αθηνών είχαν πήξει. Ειδικά η έξοδος της εθνικής οδού προς την Λαμία είχε ένα απίστευτο μποτιλιάρισμα.
Την γυμνή αυτή πραγιατικότητα δεν μπορεί να την συγκαλύψει ο καβγάς που ξέσπασε μεταξύ ΠΑΣΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια: Η πορεία δεν μπορούσε να γίνει έτσι κι αλλιώς γιατί ήταν ...τρεις κι ο κούκος. Και θα γίνονταν περισσότερο ρεζίλι!
Μάλιστα, δεν πήγαν στο Πεδίο του Αρεως και πολλά συνδικαλιστικά στελέχη - ενδεικτικό κι αυτό
Γιατί;
---------------------------------------------

22 σχόλια

  1. ΓΕΙΑ ΣΑΣ, ΕΙΜΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΑΣ ΣΤΑΡ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΖΗΤΩ ΠΑΡΕΑ ΓΙΑ ΟΤΙ ΠΡΟΚΥΨΕΙ. ΔΕΚΤΟΙ ΜΟΝΟ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΚΑΙ ΓΝΗΣΙΟΙ ΑΝΤΡΕΣ. ΤΡΑΒΕΣΤΙ ΚΑΙ ΓΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΗΣΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΟΥ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ζητώ συνεργασίες και απασχολήσεις ως ηθοποιός, τραγουδιστής και παρουσιαστής και δέχομαι οποιαδήποτε επαγγελματική πρόταση ή τυχόν συνεντεύξεις στα ΜΜΕ.

    Μπορώ να συμμετέχω σε θεατρικές παράστάσεις,να τραγουδώ σε νυχτερινά κέντρα ή σε ιδιαίτερες σκηνές,να παρουσιάζω εκπομπές στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

    Επισης παρουσιάζομαι δωρεάν για φιλανθρωπικούς και ζωοφιλικούς σκοπούς.

    Δίνω δε συνετεύξεις για μένα αλλα και για την φιλία μου με την καινούργια Μαίριλιν Μονρό (Merilyn Monroe) του κόσμου Παρίς Χίλτον (Paris Hilton).

    Επίσης πολάω τα ωραιότερα Τσιουάουα (Chihuahua)σκυλιά του κόσμου με F.C.I γνησιότητας και Κ.Ο.Ε μακρύτριχα και κοντότριχα.

    Επίσης λόγο των εννέα διπλωμάτων αστρολογίας που διαθέτω,δέχομαι επισκέψεις απο αξιόλογα άτομα για αστρολογικές προβλέψεις καρμικής αστρολογίας.

    Με αγάπη γιατί ανήκω σε όλο τον κόσμο που λατρεύω και αγαπώ χωρίς σύνορα. Είμαστε όλοι αδέλφια. Ζω για να δώσω σε όλο τον πλανήτη.

    Ευχαριστώ πολύ,
    ο Εθνικός Σταρ της Ελλάδας,
    Ανδρέας Ευαγγελόπουλος.

    Αλληλογραφία:
    Αγίων Σαράντα 55, Νέα Ερυθραία,
    Μορτερό - Καστρί, 146-71, Αθήνα,
    Τηλ.: 6944-90 25 39, 210-620.49 90,
    E-mail: nationalstarparishilton@yahoo.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δείτε σχετικό άρθρο για την πρωτομαφιά

    http://www.mavroskrinos.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ALHTES LERES ERGATOPATERES

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι χαρά να είσαι σήμερα Ολυμπιακός και Ν.Δ. ταυτόχρονα;;;




    Η απάντηση στο καφενείο μας . Ανοίγουμε τη συζήτηση και ακούμε ρεμπέτικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ολοι πηγαν για ουζα!!!

    http://hellas-fos.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΡΕ

    ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

    ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ

    ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΟΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

    ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΡΟΥΦΗΞΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ
    ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΙΤΕ ΣΑΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΕΙΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΤΟΥΣ
    ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΙΔΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ-ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ-ΑΚΙΝΗΤΑ-ΚΛΠ)
    ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ (ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ)....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με αγάπη γιατί ανήκω σε όλο τον κόσμο που λατρεύω και αγαπώ χωρίς σύνορα. Είμαστε όλοι αδέλφια. Ζω για να δώσω σε όλο τον πλανήτη.

    Ευχαριστώ πολύ,
    ο Εθνικός Σταρ της Ελλάδας,
    Ανδρέας Ευαγγελόπουλος.


    ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
    ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δυσφορία στην Ουάσιγκτον
    Νon paper κατά της ενεργειακής συμφωνίας Αθήνας - Μόσχας εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 11:49

    Πανηλήθιοι φανατισμένοι Δεξιοί , που γράφετε Μακακίες !!!!!!
    Διαβάστε το παρακάτω κείμενο για να ξυπνήσετε :


    Στα Ρουσσοπουλάκια που δεν ντρέπονται , αλλά μέσα στη Δεξιά ξεφτίλα τους λένε όλο υβριστικές δεξιές βωμολοχίες αφιερώνω το κάτωθι ενημερωτικό – ιστορικό κείμενο , ‘’σεμνά και ταπεινά ‘’ :


    ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΝΤΡΟΠΕΣ ΤΟΥ ΖΕΥΓΟΥΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ........ΓΚΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΑ ΔΕΞΙΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΝΑ ΤΗΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ..............................................................................................
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΗΘΙΚΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΗΜΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΜΕ ΠΟΙΟΥ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟ ΕΠΑΙΖΕ ΥΠΕΡΥΠΟΥΡΓΟΣ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ;;;
    ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΓΑΜΗΣΕΙ ΣΤΟ DVD O ZAXOΠΟΥΛΟΣ ;;;

    Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΓΙΝΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΒΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ ΣΑΝ ΑΡΧΙΕΡΕΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ .
    Απεδείχθη ότι είναι Πάπας της διαφθοράς . Καρδινάλιος της απραξίας .
    Τρώνε όλοι οι τριγύρω του το φτύσιμο και γιαυτόν δεν λέει κανένας κουβέντα .
    Πολλά λέγονται για διάφορους δεξιούς βαρώνους , για το πως έκτισαν Ανάκτορα παραδείγματος χάριν , οι κκ Ρουσσόπουλος και Μαγγίνας σε ακριβά προάστεια , η βίλες στην Μύκονο πχ Γιακουμάτος , αλλά πάντα μένει στο απυρόβλητο ο Κώστας Καραμανλής , θα γράψω πέντε λόγια για να μην ξεχνιόμαστε για το ποιοί είναι οι πρόγονοι του ΄΄καταλληλότερου’’ κ. Κ.Καραμανλή και θα ήθελα σεμνά και ταπεινά να θυμίσω τα ΒΡΑΧΩΔΗ ΟΙΚΟΠΕΔΑ του θείου του ‘’Εθνάρχη ‘’ αλλά και τα κατορθώματα του μπαμπά του ΄΄καταλληλότερου ‘’ ο οποίος άφησε
    δυσεκατομμύρια ,από τις ‘’εργολαβίες’’ του ,κληρονομιά στον χοντρούλη πρωθυπουργό μας .

    Πως έκαμε τα δις σαν εργολάβος δημοσίων έργων ο μπαμπάς του ‘’καταλληλότερου΄΄ ο συχωρεμένος Αλέκος Καραμανλής (αδελφός του’’Εθνάρχη’’) την εποχή που ο αδελφός του ήταν υπουργός Δημοσίων έργων στην κυβέρνηση Α.Παπάγου ;;;
    Ένα βουνό ολόκληρο στην Κεφαλονιά ΕΦΑΓΕ ο Αλέκος Καραμανλής στα μέσα της δεκαετίας του ’50 από μια χήρα και δεν τις έδωσε φράγκο . Το έκαμε υλικά οικοδομών.
    Τις μετοχές αυτής της τεχνικής εταιρίας του μπαμπά πέρασε εικονικά στον αδελφό του ο σημερινός πρωθυπουργός για να μην τις δηλώνει στο ΄΄πόθεν έσχες΄΄ στην Βουλή .

    Όλους τους ‘’κυρίους’’ που βρίζουν το Πα.σο.κ. θέλω να τους ρωτήσω για την προίκα των 130.000.000 δολλαρίων Η.Π.Α. που δήλωσε ο θείος Αχιλλέας στην δήλωση του πόθεν έσχες ,όταν ήταν βουλευτής !!!
    Επειδή οι περισσότεροι είναι νέοι στην ηλικία τους πληροφορώ :
    Ο πεθερός του κ.Αχιλλέα Καραμανλή , ο συχωρεμένος Διαμαντής , ήταν ένας ‘’σεμνός και ταπεινός’’ ψαρομανάβης στην ιχθυόσκαλα του Κερατσινίου .
    Στην αρχή της ανόδου της Δυναστείας των Καραμανλήδων του είχαν δώσει την αποκλειστικότητα εισαγωγής παστού βακαλάου στην Ελλάδα .
    Όταν η Δυναστεία θέριεψε και οι μπίζνες μεγάλωσαν έβαλαν στο όνομά του την Ναυτιλιακή τους εταιρία για να μην φανούν αυτοί οι Εθνοσωτήρες ότι έγιναν μεγαλοεφοπλιστές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 12:35

    φανατισμένο κοπροσκυλο πασοκολαμαγιο
    μιλάς για πριν 50 χρόνια ενώ το κόμμα σου και οι εκλεκτοί του διέλυσαν τη χώρα τα τελευταία είκοσι χρόνια πλουτίζοντας και πίνοντας το αίμα αυτής τησ χώρας...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μετά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο, η κατεστραμμένη ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμούς τέτοιους, που θεωρούνται πρότυπο σε παγκόσμιο επίπεδο τόσο για τη δεκαετία του 1950 όσο και την δεκαετία του 1960. Το εθνικό εισόδημα αυξήθηκε κατά μέσο όρο με ρυθμούς 6,2% και 7,6%, για την δεκαετία του 1950 και 1960 αντίστοιχα, ενώ ο πληθωρισμός κινιόταν αντίστοιχα μεταξύ 2 – 3,5% . Το κατά κεφαλή εισόδημα υπερδιπλασιάστηκε η αγροτική παραγωγή αυξάνονταν κατά 5,5% ετησίως και η βιομηχανική παραγωγή κατά 7,7% ετησίως.
    Μέχρι τα μισά του 1973 η Ελληνική οικονομία γνώρισε απίστευτα υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, έχοντας άριστα δημοσιονομικά μεγέθη, ενώ το δημόσιο χρέος δεν ξεπερνούσε το 16% του ΑΕΠ, χρέος που δημιουργήθηκε από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Για το λόγο αυτό ενώ η Ελλάδα και η Τουρκία υπέβαλαν αίτηση ένταξης στην ΕΟΚ το 1958 με 7 εβδομάδες διαφορά, η Ελλάδα εντάχθηκε το 1981 ενώ η ένταξη της Τουρκίας προβλέπεται να γίνει μετά το 2000 και πάντα μέσω Αθηνών και Λευκωσίας.
    Δεν είναι τυχαίο ότι εάν κάποιος ψάξει στο διαδίκτυο με την φράση «the Greek economic miracle» http://en.wikipedia.org/wiki/Greek_economic_miracle , θα διαβάσει : "The term (modern) Greek economic miracle has been used to describe the impressive rate of economic and social development in Greece from the early 1950s to the mid-1970s. Indeed, between 1950 and 1973, the country had an average rate of economic growth of 7%, second in the World only to Japan's during the same period."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μετά, ήρθε η κρίση! Από τα μέσα του 1973 και έπειτα, τα κύρια χαρακτηριστικά που παρατηρούνται είναι η πτώση των επενδύσεων, η διαρκής λιτότητα, η διαρκής συρρίκνωση του εθνικού εισοδήματος, ο υψηλός (μέχρι και το 1998) πληθωρισμός και η αύξηση της ανεργίας (η οποία γιγαντώθηκε την δεκαετία του 80). Κατά συνέπεια λιγότερα φορολογικά έσοδα και περισσότερα ελλείμματα. Το κράτος άρχισε να δανείζεται, και κυρίως να αυξάνει συνεχώς την φορολογία και να εφαρμόζει διαρκείς πολιτικές λιτότητας ("Σημίτειες" πολιτικές αν προτιμάτε).
    Παράλληλα, το κεφάλαιο αντί να επενδύεται, δανείζει το κράτος με ψηλά επιτόκια, με κέρδη αφορολόγητα. Μπήκαμε πλέον στην εποχή της διόγκωσης του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου.
    Η αρχή της κρίσης στα μέσα του 1973 έγινε με την πρώτη παγκόσμια πετρελαϊκή κρίση, η οποία τίναξε τον πληθωρισμό από το 4% στο 14%, ενώ την αμέσως επόμενη χρονιά (1974) έφτασε στα μεγαλύτερα επίπεδα που έχει γνωρίσει μεταπολεμικά η Ελλάδα, ξεπερνώντας το 28%! Παράλληλα αυτήν την περίοδο η χώρα γνώριζε έντονες πολιτικές αλλαγές, με την κατάρρευση του καθεστώτος Ιωαννίδη και την έναρξη της μεταπολιτευτικής περιόδου.
    Η χώρα επέστρεφε στην δημοκρατία, με την νέα κυβέρνηση Καραμανλή στα μέσα του 1974 να αναλαμβάνει τις τύχες της χώρας. Η νέα κυβέρνηση ανέλαβε έχοντας ως οικονομικά δεδομένα την δημοσιονομική πειθαρχία από την μία, αλλα τα μεγάλα μεγέθη του πληθωρισμού από την άλλη.
    Το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων συνεχίστηκε μέχρι και το 1980, με την ολοκλήρωση εκατοντάδων έργων που είχαν αλλάξει την εικόνα της χώρας. Νέες εθνικές οδοί, νέα διεθνή αεροδρόμια, λιμάνια, ατμοηλεκτρικοί σταθμοί της ΔΕΗ κτλ ήταν μερικά από τα εκατοντάδες έργα της περιόδου 1968-1980 που χρηματοδοτήθηκαν από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Παράλληλα η κυβέρνηση Καραμανλή ολοκλήρωσε με επιτυχία τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις την Ελλάδας με την τότε ΕΟΚ. Η Ελλάδα εντάχθηκε επίσημα στην ΕΟΚ ως 10ο πλήρες μέλος της την 1-1-1981.
    Τα κυρίως αρνητικά της κυβέρνησης Καραμανλή ήταν αναμφισβήτητα η διόγκωση του δημοσίου τομέα με την κρατικοποίηση πολλών Ιδιωτικών εταιριών-κολοσσών (Ολυμπιακή Αεροπορία κτλ) , και παράλληλα η μείωση του εθνικού εισοδήματος και ειδικότερα της κοινωνικής τάξεως των μισθωτών. Ακολουθήθηκε σφικτή εισοδηματική πολιτική, με την αιτιολογία εκπλήρωσης των όρων ένταξης στην τότε ΕΟΚ.
    Τόσο οι πρό της μεταπολίτευσης κυβερνήσεις (1950-1973), όσο και οι κυβερνήσεις Καραμανλή αδιαμφισβήτητα στόχευαν στην ανάπτυξη και την "φιλελευθεροποίηση" της Ελληνικής οικονομίας, με βασικό στόχο την έλευση επενδύσεων. Έτσι, υπήρχε ένα ισχυρό επενδυτικό κλίμα και αναπτυσσόταν με ταχείς ρυθμούς η βαριά βιομηχανία του Τουρισμού, με αναπτυξιακά έργα που λάμβαναν χώρα στην περιφέρεια και ειδικά στην νησιωτική Ελλάδα.
    Στα μέσα του 1980 η ευνοική πορεία της οικονομίας ανακόπηκε, καθώς η χώρα δέν άντεξε στην δεύτερη πετρελαική κρίση. Ο πληθωρισμός αυξήθηκε στο 24%. Το 1981 όμως, όταν η χώρα βγαίνει απο την κρίση και αρχίζουν οι χρηματοδοτήσεις απο την ΕΟΚ, είναι και η περίοδος όπου το ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρέας Παπανδρέου ανέρχονται δυναμικά στην εξουσία τον Οκτώβριο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τον Οκτώβριο του 1981 όταν το ΠΑΣΟΚ ήρθε στην κυβέρνηση, έχασε τη μοναδική ευκαιρία (λόγω του κλίματος ανοχής που υπήρχε) να ξαναδρομολογήσει την οικονομία στη σταθερότητα και την ανάπτυξη, που είχε διαταραχθεί από τη παγκόσμια οικονομική συγκυρία.
    Παρά τη τεράστια βοήθεια που πήρε από την ΕΟΚ (2 ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΑ + ΤΑ ΜΟΠ), κατάφερε να σπαταλήσει μια ολόκληρη δεκαετία και να υποθηκεύσει το μέλλον της χώρας. Την περίοδο 1981-1989, εισέρρευσαν στην χώρα οι ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ κοινοτικοί πόροι απο την ΣΥΣΤΑΣΗ του Ελληνικού κράτους εώς τότε!
    Επίσης αναφέρουμε ότι η Ελλάδα μπαίνοντας το 1981 στην ΕΟΚ, ήταν η ΠΡΩΤΗ χώρα σε ολόκληρη την Ευρώπη σε ρυθμό ανάπτυξης 3,1%, έναντι 0,8% που ήταν ο μέσος όρος των υπολοίπων κρατών-μελών!
    Μεταξύ 1982 - 1989 το ΑΕΠ αυξήθηκε με ρυθμούς αισθητά μικρότερους απ' αυτούς των χωρών της ΕΟΚ (με ρυθμούς μέσων όρων για την Ελλάδα 1,7%, για δε την ΕΟΚ 2,7%), για πρώτη φορά από το δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
    Οι δημόσιες δαπάνες ως ποσοστό του Α.Ε.Π. απο 30% το 1980 ανήλθαν στο 50% το 1990, αποτέλεσμα της πρωτοφανούς διεύρυνσης του Δημοσίου τομέα.
    Την ίδια περίοδο ο πληθωρισμός υπερτετραπλασιάστηκε απ' αυτούς των χωρών της ΕΟΚ (πληθωρισμός για την Ελλάδα 18,2%, για δε την ΕΟΚ 4,5%).
    Η ανεργία αυξήθηκε από 4,1% το 1981 σε 8,3% το 1989 και το χειρότερο απ' όλα είναι ότι το 60% των ανέργων ήταν νέοι ηλικίας μικρότεροι των 29 ετών. Το δώρο του ΠΑΣΟΚ στη νεολαία ήταν ότι ο ένας στους δύο ανέργους ήταν νέος.
    Οι επενδύσεις παγίου κεφαλαίου καθηλώθηκαν στα επίπεδα του 1975, ο δε εξωτερικός δανεισμός ξεπέρασε τα 20 δις δολάρια!!!
    'Οσα δάνεια έκανε την δεκαετία του '80 η Ελλάδα στο εξωτερικό δεν είχαν γίνει από τη σύσταση του Ελληνικού κράτους.
    Kαι σαν να μήν έφταναν αυτά, το ΠΑΣΟΚ την οκταετία 1981-1989 προχώρησε σε υποτίμηση 30%!!! του εθνικού μας νομίσματος (2 διαδοχικές υποτιμήσεις της τάξεως του 15% εκάστη) βάζοντας οριστική ταφόπλακα στο εθνικό εισόδημα και στην Ελληνική οικονομία!
    'Ολα αυτά συνέβησαν παρά την ευνοική διεθνή συγκυρία, δηλαδή τα οφελήματα από την ΕΟΚ (1981 - 1989 η Ελλάδα εισέπραξε 1,5 τρις δρχ. ) τη μείωση της τιμής του πετρελαίου (υπολογίζεται ότι η Ελλάδα εξοικονόμισε 1,1 τρις) και τη μείωση της τιμής του δολλαρίου διεθνώς και των επιτοκίων, που συνεπάγεται όφελος για την ελληνική οικονομία εκείνη την εποχή 3 τρις δρχ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τι πραγματικά έγινε λοιπόν αυτή την οκταετία; Με υπουργούς Εθνικής Οικονομίας τους κκ. Απ. Λάζαρη στην αρχή και τον κ. Γεράσιμο Αρσένη στην συνέχεια, το ΠΑΣΟΚ έδωσε πλασματικές (μή διατηρήσιμες) «μεγάλες» αυξήσεις στους μισθωτούς, οι οποίες συρρικνώθηκαν αμέσως απο τα ογκώδη μεγέθη του πληθωρισμού της εποχής, μεγέθη που ξεπερνούσαν το 20%!
    Παράλληλα κρατικοποίησε όλες σχεδόν τις προβληματικές επιχειρήσεις, και προχώρησε σε εκατοντάδες χιλιάδες πελατειακές προσλήψεις στο δημόσιο, για να ξυπνήσει μεσάνυχτα το καλοκαίρι του 1985, αμέσως μετά τις εκλογές, τον Ανδρέα ο κ. Δ. Χαλικιάς, διοικητής τότε της Τράπεζας της Ελλάδος, και να του αναγγείλει ότι έχει στο ταμείο του μόνο 200.000 δολάρια και το ισοζύγιο πληρωμών κλείνει με έλλειμμα 3,5 δισ.! «Χρεοκοπούμε, Πρόεδρε!».
    Ακούγοντας τα "νέα" ο Ανδρέας, αλλάζει άρδην πολιτική περνώντας από την πολιτική των ανεξέλεγκτων παροχών και κρατικοποιήσεων της πρώτης τετραετίας, στην πολιτική της λιτότητας αντικαθιστώντας τον κ. Γ. Αρσένη με τον κ. Κ. Σημίτη (Έναρξη Α΄ περιόδου "Σημίτειας λιτότητας"). Η λιτότητα Σημίτη 1985-1988 βαπτίστηκε απο το ΠΑΣΟΚ "Σταθεροποιητικό πρόγραμμα της οικονομίας". Έτσι, οι "ακόμα καλύτερες ημέρες" που υποσχόταν το κίνημα προεκλογικά μετασχηματίσθηκαν σε περίοδο λιτότητας, αφού η τετραετία 81-85 "τα έδωσε όλα" στην κυριολεξία.
    Απο την "σταθεροποιητική" πολιτική λιτότητας Σημίτη, ένα χρόνο πρίν τις εκλογές του 1989 ο Ανδρέας Παπανδρέου αλλάζει και πάλι τακτική στον τομέα της οικονομίας. Στην θέση του κ.Σημίτη τοποθετεί τον Δημήτριο Τσοβόλα, και ξεκινάει νέα προεκλογική περίοδο "παροχών", με αποκορύφωμα -Ιστορικό σήμα κατατεθέν- την προεκλογική του δήλωση στο Περιστέρι "Τσοβόλα δώστα όλα". Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ανεύθυνης για τις μελλοντικές γενεές πολιτικής που ακολουθήθηκε, αποτελεί το γεγονός ότι μόνο τον τελευταίο μήνα της προεκλογικής περιόδου του 1989, προχώρησε στον διορισμό 180.000 ατόμων στο δημόσιο, λαμβάνοντας παράλληλα πλήθος δανείων απο χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού.
    IV. Τί άφησε πίσω της η "Αλλαγή" (1995)
    "ΤΟ ΧΡΕΟΣ"
    Τί δήλωσε ο Ανδρέας Παπανδρέου για το δημόσιο χρέος : "Το δημόσιο χρέος στην Ελλάδα είναι ένα μεγάλος λέοντας, που εάν δεν τον τιθασσεύσουμε εγκαίρως θα μας κατασπαράξει..."
    Τί έκανε :
    Απο το 23% του ΑΕΠ το 1981, στο 80% το 1989, και έπεται συνέχεια...!!!
    Πολλαπλασιαζόμενο / ανατοκιζόμενο με γεωμετρική πρόοδο τα επόμενα χρόνια, το χρέος τελικά άγγιξε τα ΤΡΙΑΝΤΑ ΔΥΟ ΤΡΙΣεκατομμύρια δρχ., (συσσωρευμένο δημόσιο χρέος ή χρέος του ευρύτερου δημόσιου τομέα) στις αρχές του 1995 (με την ματαίωση απο το ΠΑΣΟΚ το 1994 των ιδιωτικοποιήσεων που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν απο την κυβέρνηση 1990-1993), που σημαίνει ότι στις αρχές του 1995 κάθε ελληνική οικογένεια (τέσσερα άτομα) ήταν χρεωμένη με 12 εκατομμύρια δρχ. Δηλαδή με επιτόκιο 20%, κάθε τετραμελής οικογένεια έπρεπε να πληρώνει φόρους 2,5 εκατομμυρίων δρχ. το χρόνο, για την αποπληρωμή των τόκων που της αναλογούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 1995 : Το χρέος κυριολεκτικά απειλεί να μας καταβροχθίσει. Με χρέος 32 τρις δρχ. και ΑΕΠ 23 τρις δρχ. σημαίνει ότι η σχέση ΧΡΕΟΣ / ΑΕΠ είναι 139%, που σημαίνει με απλά λόγια ότι οι 'Ελληνες πρέπει να δουλεύουν πάνω από ενάμισυ χρόνο χωρίς να καταναλώνουν τίποτα. Που σημαίνει δηλαδή με άλλα λόγια ότι,
    η ελληνική οικονομία έχει να φτάσει σε αυτά τα χάλια από την εποχή του Παγκόσμιου Πολέμου και του Εμφυλίου, τότε που η Επιτροπή Πολεμικών Επαναρθώσεων του Παρισιού είχε υπολογίσει ότι η οικονομική καταστροφή της Ελλάδος λόγω του πολέμου αντιστοιχούσε σε αξία ΑΕΠ 18 μηνών.
    "ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ"
    'Οπως είναι γνωστό, οι προυπολογισμοί πριν από τι 1981 ήταν ισοσκελισμένοι. Το μόνο χρέος που υπήρχε πριν από το 1980 ήταν το χρέος, που δημιουργήθηκε από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.
    Κατασπαταλώντας όλους τους αναπτυξιακούς κοινοτικούς πόρους ανεξέλεγκτα "στα μπουζούκια", αυξάνοντας σχεδόν στο διπλάσιο τις δημόσιες δαπάνες και ζώντας με δανεικά την δεκαετία του 1980 φτάσαμε σήμερα να είμαστε η πιο χρεωμένη χώρα στην Ευρώπη.
    Το τεράστιο δημόσιο χρέος της χώρας πολλαπλασιάζεται με γεωμετρική πρόοδο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το ότι την περίοδο 1990 - 1993, μόνο για τους τόκους των δανείων που έγιναν τη δεκαετία του 1980, πληρώθηκαν περίπου 7 τρις δρχ.
    "ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ"
    Αυτά είναι μερικά ακόμα αποτελέσματα της δημιουργίας των συγκοινωνούντων δοχείων της χρεοκοπίας από τη δεκαετία του 1980. (Βλέπε σελίδα ***ΠΑΣΟΚ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ*** για "ολική" εικόνα - αποτελέσματα)
    Οι προβληματικές επιχειρήσεις που κρατικοποιήθηκαν (Πειραική - Πατραική, Ναυπηγεία, Επιχειρήσεις Ο.Α.Ε.) χρέωσαν με πάνω από 1 ΤΡΙΣ την Εθνική Τράπεζα.
    Οι συνεταιριστικές οργανώσεις (ΚΥΔΕΠ, Ελαιουργική, ΑΓΡΕΞ, ΣΕΚΟΒΕ, ΣΕΒΑΘ κ.λ.π.) χρεωκόπησαν την Αγροτική Τράπεζα με πάνω από 900 δις ληξιπρόθεσμα χρέη και 400 δις επισφαλείς απαιτήσεις.
    Οι εγγυήσεις του δημοσίου και τα ελλείματα χρεωκόπησαν το δημόσιο.
    Τα ασφαλιστικά ταμεία (ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΝΑΤ), χρεωκόπησαν και αυτά την 10ετία του 1980.
    Πολλοί Δήμοι και Κοινότητες, αδυνατούσαν το 1994 και 1995 να πληρώσουν τόκους των δανείων τους από τα έσοδά τους.
    Αυτή η πολιτική οδήγησε στο φαύλο κύκλο του δανεισμού και ελλειμμάτων.
    Οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ από τα μέσα της 10ετίας του '80 έκαναν κάθε 5 μέρες και ένα δάνειο (62 δάνεια ετησίως).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Με αγάπη γιατί ανήκω σε όλο τον κόσμο που λατρεύω και αγαπώ χωρίς σύνορα. Είμαστε όλοι αδέλφια. Ζω για να δώσω σε όλο τον πλανήτη.

    Ευχαριστώ πολύ,
    ο Εθνικός Σταρ της Ελλάδας,
    Ανδρέας Ευαγγελόπουλος.


    ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
    ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ταλαίπωρε συμβασιούχε της Ρηγίλλης πριν απαντήσω στα σεντόνια σου θα σου υπενθυμίσω κάτι, αν δε σε γαμήσει ο Ζαχόπουλος, διορισμό δεν βλέπεις. Το ΠΑΣΟΚ καημένε άλλαξε την πορεία της Ελληνικής κοινωνίας και του κράτους σε σημείο, λίγο πριν έλθει ο εργοδότης σου, η ΝΔ στα πράγματα να μιλάμε όλοι για «σύγκλιση», «ανάπτυξη», «πρόοδο» και η δεξιά υποσχόταν καλύτερα «νούμερα» στην οικονομία, διορισμό των «εκτάκτων» αυξήσεις σε όλους, φθήνια στην αγορά, πόλεμο στους νταβατζήδες, δικαιοσύνη και καλύτερες μέρες. Ο λαός σας πίστεψε και το αποτέλεσμα είναι η σημερινή πραγματικότητα. Γιατί καημένε, η σημερινή δεξιά πέτυχε απόλυτα στο στόχο της. Κυβερνά τη χώρα δημιουργώντας την μεγαλύτερη «κυβερνητική μαφία» που γνώρισε ο τόπος, αυξάνει τα κέρδη των τραπεζών σε ποσοστά αποικίας, καταργεί την μόνιμη εργασία με την τετράωρη (όπως εσένα), ξεπουλά τον εθνικό παραγωγικό πλούτο και δημιουργεί συνθήκες αργεντινοποίησης της οικονομίας και της πατρίδας. Το ΠΑΣΟΚ την περίοδο που κυβέρνησε είχε πολιτικό στόχο την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του έλληνα πολίτη με αυξήσεις μισθών που καταναλώνονταν στην τοπική αγορά και όχι στο εξωτερικό όμως οι πατρόνες σου, σύστημα υγείας από το «0», δημιούργησε γενικά συνθήκες αισιόδοξες για το μέλλον μας. Μιλάς για δανεισμό, όσο βλαξ και πωρωμένος να είσαι, ξέχασες πια οικονομία παρέδωσε ο Μητσοτάκης; 6πλασίασε το δημόσιο χρέος και τον τιμάριθμο στο 26%. Το ΠΑΣΟΚ στόκο δημιούργησε συνθήκες που κατάστησαν τη χώρα ισότιμο μέλος της ΕΟΚ με πληθωρισμό 1,5% και επιτόκιο εργατικού στεγαστικού δανείου 1%. Η μεγαλύτερη επιτυχία της ΝΔ είναι ότι «διόρισε» αρχηγό του ΠΑΣΟΚ τον «αχαΐρευτο» και τον διατηρεί με τα γνωστά «παπαγαλάκια» του Ρουσόπουλου. Φυσικά αν ο κώλος αντέχει θα έχεις ένα λαμπρό μέλλον. Άλλωστε τόσο σου κόβει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το Πασοκ αν δε στηριχτει σε σοβαρους επιστημονες ειναι χαμενο απο χερι...
    με τους διαφορους ψευτοσυνδικαλιστες του γλυkου νερου δε γινεται τιποτα....πρεπει να το καταλαβουν οι ιδιοι και να αποσυρθουν με τροπο....

    τοπο στους νεους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ 7/47 Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟ 90; ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΕΤΣΙ; ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΣ.ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΒΙΟΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΛΕΣ; ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ ΛΕΦΤΑ;ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΕΟΚ ΠΟΥ ΓΙΝΑΝΕ VIDEO KAI AYTOKINHTA; Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.ΔΕΝ ΑΦΗΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ.ΙΣΟΠΕΔΩΣΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.ΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΤΟΧΟ ,ΣΚΑΤΑ ΕΙΧΕ ,ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ.ΤΟ ΟΡΓΙΟ ΤΗΣ ΣΠΑΤΑΛΗΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 80 ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ.ΤΗΝ ΠΡΟΜΕΤ ΤΗΝ ΘΥΜΑΣΕ;ΤΗΝ ΚΥΔΕΠ;ΤΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΑ;
    ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΧΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΙΑ ,ΜΕ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΛ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΚΑΝΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ;ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ,ΑΠΛΩΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ,ΠΡΩΤΑ ΕΚΕΙ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΚΑΝΕ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΩΡΑ ΓΙΝΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ; ΕΠΙ ΣΙΜΗΤΗ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ;ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΟ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΣ;35ΤΡΙΣ ΑΛΛΑΞΑΝ ΧΕΡΙΑ ΣΕ 6 ΜΗΝΕΣ.ΛΕΣ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ .ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΥΞΗΣΗ ΘΕΛΕΙ.ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙ ΗΤΑΝ ΠΡΟΙΟΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ; ΟΧΙ, ΑΡΑ ΧΑΜΕΝΕΣ .
    ΓΙΑΥΤΟ ΜΕΓΑΛΕ ΑΣΤΑ ΜΗΝ ΤΑ ΣΚΑΛΙΖΕΙΣ ΒΡΩΜΑΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ .ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΝΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΝΑΜΕ ΛΑΘΟΣ ΤΟΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Χαρά εσύ!!!
    Άει στον αγύριστο.

    Έπρεπε να πάνε στη Αμερικάνικη Πρεσβεία να κάνουν τα παράπονά τους!

    Ο κόσμος δε θυσιάζει μια ευκαιρία δεκαήμερης εξόδου που του εξασφαλίζει η έτσι κι αλλιώς διαλυμέμη κυβέρνηση, που το μόνο που ελέγχει είναι πόσοι διορίζονται από το παράθυρο και πόσα παίρνουν οι κουμπάροι και τα λαμόγια από μίζες και κλοπές και ποσα θα βγάλουνε από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας! Ψηφίστε τους να σας ρημάξουν. Σας αξίζει μια τέτοια κυβέρμηση με τέτοιο αρχηγό!!!!


    ΥΓΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΖΗΤΕΙΤΕ ΒΛΑΚΑΣ ΝΑ ΤΟΝ ΛΕΝΕ ΑΝΤΡΕΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΡΑΕΙ ΓΙΑΛΙΑ ΚΙΤΣ ΜΕ ΣΤΡΑΣ.
    ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΑΠΟ ΕΔΩ ΒΛΑΚΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΦΤΑΝΕ Ο ΑΛΛΟΣ ΜΕ ΤΟ GRSEX ΠΛΑΚΩΣΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΗΛΙΘΙΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

«ΑΚΕΦΑΛΗ» η Χεζμπολάχ! ΟΙ IDF ΣΚΟΤΩΣΑΝ και τον διάδοχο του Νασράλα...

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε απόψε ότι ένας από τους κορυφαίους αξιωματούχους της Χεζμπολάχ, ο οποίος αναμενόταν να γίνει ο επόμενος ηγέ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *