GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατί οι φοιτητές κάνουν καταλήψεις;‏

. Από το symbainei.blogspot.com . Αποφεύγοντας τους εύκολους αφορισμούς για τα κακά παιδιά που "τους αρέσει να τα σπάνε" αναρωτιέμ...

.
Από το symbainei.blogspot.com
.
Αποφεύγοντας τους εύκολους αφορισμούς για τα κακά παιδιά που "τους αρέσει να τα σπάνε" αναρωτιέμαι πολύ καλόπιστα έχοντας αρκετή επαφή με τον χώρο των πανεπιστημίων γιατί προωθούνται αυτές τις μέρες νέες καταλήψεις στα πανεπιστήμια της χώρας.Όπως είναι γνωστό αυτές τις μέρες γίνονται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Πολυτεχνείο Κρήτης πρυτανικές εκλογές. Στις εκλογές αυτές θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά ο Νόμος Πλαίσιο της κ. Γιαννάκου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αφήνοντας κατά μέρος μία γενικότερη κριτική του συνόλου του νόμου ας επικεντρωθούμε στην συγκεκριμένη ρύθμιση: αφορά την συμμετόχή στις πρυτανικές εκλογές του συνόλου των φοιτητών και όχι εκπροσώπων των φοιτητικών παρατάξεων.
Έχοντας κατά νου το γεγονός ότι παρά τις "φιλότιμες" προσπάθειες των πολιτικών μας οι πρυτανικές εκλογές δεν γίνονται με χρίσματα από τα κόμματα αναρωτιέμαι τι κακό έχει η ρύθμιση αυτή. Οι υποψήφιοι πρυτάνεις ψηφίζονται από όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα χωρίς προεκλογικές δεσμεύσεις σε συγκεκριμένες ομάδες που μετά θα είχαν το δικαίωμα να απαιτούν διακρίσεις του νέου πρύτανη επειδή "αυτοί τον έβγαλαν".Θεωρώ πως οι μόνοι θιγόμενοι από την ρύθμιση είναι κάποιοι φοιτητοπατέρες που κυρίως αφορούν μειοψηφίες στα πανεπιστήμια. ΕΙΜΑΙ ΛΑΘΟΣ;
------------------------------------

24 σχόλια

  1. ΑΚΡΟΒΑΣΙΕΣ
    Γενική διαπίστωση είναι ότι η εικόνα στα πανεπιστήμια είναι τραγική.
    Το πανεπιστημιακό προσωπικό είναι σε μόνιμη κατάσταση διαμαρτυρίας, ενώ αν μιλήσουμε για διαχειριστικά ζητήματα θα πρέπει να γράψουμε τόμους, οι φοιτητές το ίδιο, πληρώνουν τα κακώς κείμενα
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
    http://neoinileias.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Den eisai ka8olou la8os file mou. Na se enimerwsw omws, oti 8a sou erxontai kati sxolia apo tous porwmenous agwnistes.... mourlia!

    Agwnistes.... Xa8hke to nohma...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μειοψηφίες, πλειοψηφίες και ΜΑΛΑΚΙΕΣ!

    Αντι να ενωθουν και να γινουν μια γροθιά να βγάλουν ακρη...

    Αϊ Σιχτίρ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λόγω δημοσιουπαλληλικής νοοτροπίας, κομματικοκρατίας και μιας ιδιότυπης ασυλίας της ελληνικής κοινωνίας σε κάθε αλητεία.

    Έτσι λακωνικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάπως έτσι είναι όπως τα λές.

    Όμως, από την άλλη, τι σημαίνει "καθολική ψηφοφορία" για την εκλογή πρυτάνεων; Μήπως ανάδειξη πρυτάνεων θυμίζει λίγο ψευτοακαδημαϊκή eurovision ;;

    Η όλη κατάσταση είναι τραγικά γελοία. Μόνο στο Ελλάντα μπορεί να συμβαίνουν αυτά και να γελοιοποιούνται στυγνά τα πάντα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι είσαι λάθος !
    Οι πρυτανικές εκλογές είναι το πρώτο βήμα αποβολής των φοιτητών από τα κοινά. Οι εκλογές σκοπεύουν να δημιουργήσουν διοικήσεις που θα προωθήσουν την περιβόητη αξιολόγηση, όπου τα χρήματα που θα παίρνει κάθε ίδρυμα θα αξιολογούνται από μια σκοτεινή διεθνή επιτροπή. Ηδη ή Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να "δημιουργήσει" 70.000 νέους ερευνητές (ντοκτοράδες δηλαδή) τα επόμενα 4-5 χρόνια. Οπως βλέπεις, πίσω από την ιστορία υπάρχουν πολλάααααα λεφτά και δόξα.
    Είμαστε στην αρχή ακόμα, σε ένα νόμο που όλη η αντιπολίτευση δήλωσε ότι θα καταργήσει στην πράξη. Τελικά, στο Πάντειο, αν και καταδικάστηκαν αρκετοί, έμεινε κανείς στα κάγκελα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ναι είσαι λάθος !
    Οι πρυτανικές εκλογές είναι το πρώτο βήμα αποβολής των φοιτητών από τα κοινά. Οι εκλογές σκοπεύουν να δημιουργήσουν διοικήσεις που θα προωθήσουν την περιβόητη αξιολόγηση, όπου τα χρήματα που θα παίρνει κάθε ίδρυμα θα αξιολογούνται από μια σκοτεινή διεθνή επιτροπή. Ηδη ή Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να "δημιουργήσει" 70.000 νέους ερευνητές (ντοκτοράδες δηλαδή) τα επόμενα 4-5 χρόνια. Οπως βλέπεις, πίσω από την ιστορία υπάρχουν πολλάααααα λεφτά και δόξα.
    Είμαστε στην αρχή ακόμα, σε ένα νόμο που όλη η αντιπολίτευση δήλωσε ότι θα καταργήσει στην πράξη. Τελικά, στο Πάντειο, αν και καταδικάστηκαν αρκετοί, έμεινε κανείς στα κάγκελα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ. ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ.ΔΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ, ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΘΕΝΟΣ, ΠΟΥ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ.ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ, ΤΟΥΣ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ, ΤΟ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΙΔΑΝΙΚΑ,ΧΩΡΙΣ ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ,ΧΩΡΙΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ,ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ.ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΥΡΙΑΝΟΙ ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΕΣ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ-ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ,ΚΑΘΟΣΟΝ ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ. ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ,ΠΟΥ ΝΤΡΟΠΙΑΖΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ ΤΗΣ KGB.ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ-ΑΠΟ ΣΥΝΗΘΕΙΑ-ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ.ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΜΗ ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ,ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΚΑΨΟΥΝ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ...ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΥΣ.ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ,ΣΑΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σε αυτή τη Δημοκρατία μεγάλωσαν όλα αυτά τα παιδάκια. Του τσαμπουκά, του "έτσι γουστάρω".Τις κοτες θα τις κάνουν αύριο μεθαύριο, όταν πάνε να πιάσουν δουλειά, και θα σκύβουν το κεφάλι στον κάθε εργοδότη...Τώρα που τους πέρνει, κάνουν του μάγκες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 1. Γιατί είναι τουλάχιστον προκλητικό, να μας καλούν να ψηφίσουμε για το ποιος –ανάμεσα σε δύο, τρεις ή πέντε- θα είναι ο εφαρμοστής της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης σε κάθε σχολή τα επόμενα χρόνια. Είναι χυδαίο, να επιδιώκουν τη συναίνεση που θα λύσει τα χέρια στους πρόθυμους του υπουργείου. Είναι ελεεινό να προσποιούνται ότι τους ενδιαφέρει η άποψη των φοιτητών, αυτοί που χλεύασαν τα αιτήματα, την άποψη, τους αγώνες μας.
    2. Γιατί η εφαρμογή οποιασδήποτε πλευράς του νόμου, ανοίγει την πόρτα για την εφαρμογή ολόκληρου του νόμου. Τον νομιμοποιεί, τον παγιώνει στις συνειδήσεις του κόσμου και της κοινωνίας, ομαλοποιεί την κατάσταση στην εκπαίδευση. Την επόμενη κιόλας μέρα, ο Στυλιανίδης θα κομπάζει για την επιτυχία του.
    3. Γιατί η καθολική ψηφοφορία έρχεται να εκπαραθυρώσει τις συλλογικότητες, τις παρατάξεις, το δικαίωμά μας να αποφασίζουμε και να πράττουμε από κοινού. Οι ίδιοι που έθρεψαν τους μεσάζοντες των φοιτητών, που μετέτρεψαν τη δοσοληψία σε επιστήμη, θέλουν να ξεμπλέξουν με ό,τι μυρίζει «πολιτική». Θέλουν να τελειώνουν με το φοιτητικό συνδικαλισμό ακόμη κι αν αυτός βρίσκεται υπό την κυριαρχία της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ. Στόχος τους είναι ένας χώρος που θα παράγει απολίτικους, κατακερματισμένους, ιδιώτες και αμόρφωτους κοινωνικά νέους. Και κανένας δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από δήθεν «δημοκρατικές καθολικές ψηφοφορίες», όταν αυτές μετατρέπονται σε όχημα αποσυγκρότησης του φοιτητικού κινήματος και του φοιτητικού συνδικαλισμού.
    4. Γιατί παραμένει αίτημα για το φοιτητικό κίνημα η καταγγελία των οργάνων συνδιοίκησης και η ψευδαίσθηση συμμετοχής που προσφέρουν. Γιατί το Πανεπιστήμιο δεν το συνδιαχειριζόμαστε, ούτε είμαστε συνυπεύθυνοι και συμμέτοχοι. Γιατί το Πανεπιστήμιο θέλουμε να το καθορίσουμε, αλλά αυτό μπορούμε να το κάνουμε μόνο με μαζικούς αγώνες, όχι με την ενσωμάτωσή μας σε παθητικές ψηφοφορίες.
    5. Γιατί η νέα ρύθμιση έρχεται να μετατρέψει τους φοιτητές σε απλή εκλογική πελατεία του κάθε υποψήφιου. Διατυμπανίζουν ότι περιορίζουν τη διαφθορά και τη δοσοληψία. Δε διαφημίζουν όμως ότι ήδη υποψήφιοι κοσμήτορες και πρόεδροι έχουν μετατρέψει τα μαθήματα στα αμφιθέατρα σε… προεκλογικές συγκεντρώσεις.
    6. Γιατί ακόμη κι αν δεν υπήρχαν όλα τα παραπάνω, η συμμετοχή των φοιτητών, έμμεσα… περιορίζεται ακόμη περισσότερο! Η εκλογή προτείνεται ως εξής: Συμμετοχή όλων των α) ΔΕΠ, β) ΤΕΠ, ΕΤΕΠ, ΕΕΔΙΠ, γ) φοιτητές. Το ποσοστό των ψήφων που έλαβε κάθε υποψήφιος συνδυασμός υπολογίζεται από το άθροισμα των ποσοστών που έλαβε ο συνδυασμός από καθεμιά από τις τρεις κατηγορίες εκλεκτόρων, πολλαπλασιαζόμενος με τους συντελεστές 0,5, 0,4 και 0,1 αντίστοιχα, ανεξάρτητα με το ποσοστό προσέλευσης κάθε κατηγορίας. Αν δηλαδή σε ένα Πανεπιστήμιο ψηφίσουν εκατό καθηγητές και χίλιοι φοιτητές, κάθε φοιτητική ψήφος πιάνεται για 0,02 ενώ κάθε καθηγητική ψήφος για 1. Ποια άμεση δημοκρατία; Ποια συμμετοχή φοιτητών; Ποια αριστερά είναι δυνατόν να δέχεται κάτι τέτοιο και να το υπερασπίζεται κι από πάνω;

    συμμετέχουμε στην: Το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο να προχωρήσουμε σε ένα νέο γύρο Γενικών Συνελεύσεων που θα πάρουν μαζικές, αγωνιστικές αποφάσεις ενάντια στις πολιτικές της αναδιάρθρωσης και της ιδιωτικοποίησης. Παράλληλα, να μην επιτρέψουμε πουθενά την εφαρμογή και την παγίωση ενός νόμου-έκτρωμα που αποτελεί μια συνολική αντιδραστική τομή στην εκπαίδευση. Να προετοιμάσουμε έτσι ένα μόνιμο αντικυβερνητικό μέτωπο μέσα στις σχολές που θα αντιπαρατίθεται κεντρικά με τις επιλογές τους, που θα πείθει όλο και περισσότερους συναδέλφους μας να συμμετέχουν, που θα ξεχωρίζει αιχμές και θα δίνει ανυποχώρητα μάχες. Τους σταματήσαμε μια φορά, μπορούμε να το ξανακάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Eαν στους 100 συνολικα φοιτητες μιας σχολης ψηφισουν μονο οι Δαπιτες στις πρυτανικες ή αλλες εσωτερικες εκλογες με το παλιο συστημα αυτο αντιστοιχουσε σε ψηφους εκλεκτορων μονο στο ποσοστο της ΔΑΠ στη σχολη,ενω οι υπολοιποι κατεγραφαν ποσοστο αποχης ισο με το ποσοστο τους στις φοιτητικες εκλογες με οποιο σκεπτικο κι αν γινοταν αυτη.

    Με τον νεο νομο δεν υπαρχει αποχη γιατι οσοι και να ψηφισουν στο παραδειγμα μου δηλ μονο οι Δαπιτες αυτοι θα σταθμιστουν να αντιστοιχουν στο συνολο της φοιτητικης συμμετοχης σαν να μην υπαρχουν οι υπολοιποι φοιτητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αν ο νέος νόμος-πλαίσιο έλεγε απλά ότι τα πράγματα θα είναι όπως πριν απλά ο πρύτανης θα εκλέγεται με καθολική ψηφοφορία δεν θα υπήρχε πρόβλημα (εννοώ δεν θα υπήρχε πρόβλημα συγκριτικά με πριν).

    Έλα όμως που ο νέος νόμος-πλαίσιο δίνει πολύύύ αυξημένες αρμοδιότητες στα πρυτανικά συμβούλια (ακριβώς επειδή είναι εκλεγμένοι απ' όλους) κι αφαιρεί δικαιώματα για έλεγχο και παρέμβαση στα διοικητικά όργανα των σχολών!!

    Μην τρώτε κουτόχορτο ρε σεις. Το νέο μοντέλο πανεπιστημίου που θέλουν να φτιάξουν χρειάζεται και το ανάλογο αφεντικό.

    Αν είναι δημοκράτες ας θεμελίωνε ο νέος νόμος-πλαίσιο μαζί με την καθολική εκλογή και δημοκρατικότερες δομές ελέγχου.

    Α, παρεμπιπτόντως τα πρυτανικά συμβούλια πλέον θα εκλέγονται για 5 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η αλήθεια είναι πως απο μόνη της, η καθολική ψηφοφορία είναι ένα θετικό μέτρο. Όμως πρέπει να μην το βλέπουμε αποσπασματικά, άλλα να το εντάσουμε σε ένα γενικότερο πλαίσιο. Συγκεκριμένα,προωθείται από μία κυβέρνηση η οποία δεν σέβεται τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων των φοιτητών,που απαξιώνει μέσω της ΔΑΠ αυτήν την δημοκρατική διαδικασία, που δεν προτρέπει τους φοιτητές να συμμετέχουν ενεργά στα κοινά, που δεν πολιτικοποιεί ( όχι κομματικοποιεί) τους νέους παρά διοργανώνει συνεχώς πάρτυ σε club, που δεν εκτιμά και δεν σέβεται τους φοιτητές που είχαν βγεί για τόσους μήνες στους δρόμους, που δεν δέχεται τον διάλογο μαζί τους. Κοροιδεύει λοιπόν η κυβέρνηση, όταν ενώ δεν σέβεται την ψήφο των φοιτητών στις γενικές συνελεύσεις τους ζητάει να ψηφήσουν πρυτάνεις και κοσμήτορες. Για αυτόν τον λόγο οι φοιτητές δεν δέχονται από αυτή την κυβέρνηση αυτό το μέτρο, αν και τους συμφέρει.

    Ανένταχτος φοιτητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το να ψηφίζουν όλοι οι φοιτητές με άμεση δημοκρατία είναι δημοκρατικότατο.

    Το πρόβλημα με αυτόν τον νόμο είναι ενώ επιτρέπει να ψηφίζουν όλοι οι φοιτητές στην συνέχεια ακυρώνει την ψήφο τους και μειώνει την φοιτητική σύνθεση του εκλεκτορικού σώματος.

    Την θέση της φοιτητικής εκπροσώπησης καταλαμβάνουν οι φίλα προσκείμενα καθηγητές της κυβέρνησης απο άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα .

    Με τον νέο νόμο έχουμε λιγότερη δημοκρατία και μεγαλύτερο έλεγχο απο την κυβέρνηση του εκλεκτορικού σώματος.

    Η διαπλοκή θα γίνει εντονότερη με τον νέο νόμο και ο φοιτητικός έλεγχος ακόμα μικρότερος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ας γινουν μια γροθια φιλε ου, αλλα για να κανουν τι;
    Σε καταλαβαινω, οτι εισαι στην ηλικια που βραζει το αιμα σου, κι εγω καποτε υπηρξα νεος),αλλα πρεπει να ξερουν εκ των προτερων, τι ακριβως θελουν.
    Αν ζητησουν, να μαθαινουν περισσοτερα και καλυτερα, κι εμεις μαζι σας.
    Αλλα αν ζητησουν, να παιρνουν τα χαρτια, με το κουριερ στο σπιτι, χωρις μελετη και ολο φραπεδιες στα καφενεια, τοτε να με σγγχωρεσεις, θα ειμαστε απεναντι.
    Η χωρα, εχει αναγκη απο καταρτισμενα στελεχη, οχι απο τεμπελχαναδες, που το μονο που τους νοιαζει, ειναι να διοριστουν στο δημοσιο.
    Και θα ηθελα και μια γνωμη, για τις καταστροφες που γινονται στα ιδρυματα, που το μονο που κανουν, ειναι απο τη μια να στρεφουν τον κοσμο εναντιον σας ενω απο την αλλη μερια, χειροτερευουν την κατασταση των Σχολων, πραγμα που φερνει τα ιδιωτικα, κοντυτερα.
    Χωρια, που ετσι, δεν μπορει να γινουν μαθηματα και ετσι δε μαθαινει κανεις τιποτα.
    Τι λες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΒΑΛΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΑΡΑΕΓΙΝΕ. ΑΠ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΤΕ. Η ΠΑΙΔΙΑ ΒΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΜΑΛΑΚΙΖΕΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΤΟΥΛΗ ΤΟΝ ΠΑΡΑΜΥΘΑΤΖΗ.ΕΛΕΟΣ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗ ΜΑΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΕΣ ΜΑΛΑΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χίλα δίκια έχεις φίλε.
    Αυτό δεν είναι φοιτητικό κίνημα, είναι οι φοιτητοπατέρες που αγωνίζονται να μη χάσουν το λουφέ. Τι το κακό έχει να ψηφίζουν όλοι οι φοιτητές για πρύτανη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Άλλο αγωνίζομαι με πορείες και αποχές και άλλο τα σπάω.
    Άλλο αγωνιστής και άλλο ποντικοκλέφτης που μπαίνει μαζί με άλλους 30 στα multirama και κλέβει ότι προλάβει.
    Κάπου έχει χαθεί η επαφή με την πραγματικότητα και μια μικρή μειοψηφία αναρχικών το εκμεταλλεύεται και επιβάλει την χούντα της στους υπολοίπους ενώ διατείνεται πως την πολεμάει σαν δικαιολογία και κάλυψη κάθε εγκληματικής τους πράξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμε 10:14 πμ
    Η πολλή ενασχόληση με τον Μαρξ και τον Λένιν, κατήντησε τον εγκέφαλό σου ατροφικό, το δε IQ σου κατακρημνίστηκε σε επίπεδα αμοιβάδας. Το μήνυμα που ανήρτησες, βοά ότι προέρχεται από την καθοδήγηση του θλιβερού κόμματος που υποστηρίζεις, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είσαι ΤΙΠΟΤΑ άλλο από μια άβουλη μαριονέτα, που σου "φούσκωσαν" τα μυαλά με ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ! Ποιός σου είπε ότι τα κόμματα έχουν κάποια δουλειά ή έργο να επιτελέσουν στο πανεπιστήμιο; Ποιός σου είπε ότι όλοι εσείς πρέπει να ασχολείστε με πορείες και καταλήψεις, αντί να ασχολείστε με τα μαθήματά σας; Ποιός σου είπε ότι έχετε το δικαίωμα να καταλαμβάνετε το πανεπιστήμιο, επειδή έτσι σας αρέσει; Ποιός σου είπε ότι μπορεί ο καθένας να σπάει και να ρημάζει μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους, προς χάριν κάποιων ηλίθιων κομπλεξικών που αντιδρούν στην ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ κατάργηση του "ασύλου"; Τελικά με την όλη "επιχειρηματολογία" σας, φανερώνετε τον κομπλεξικό ψυχισμό σας, εξαιτίας άλλωστε του οποίου ασπάζεστε και την εμετική ιδεολογία σας. Αυτό που διακαώς επιθυμείτε, είναι πανεπιστήμια της μετριότητας, διότι μετριότητες είστε και εσείς, πανεπιστήμια της ισοπέδωσης, διότι έτσι είπε ο Μαρξ, ο Λένιν και ο Ένγκελς, πανεπιστήμια της κουρελοαφίσας και των κουρελοπανώ, διότι κουρέλια είναι και η διεστραμμένη ιδεολογία σας. Έχε υπόψη σου ότι οι δήθεν "αγώνες" σας, είναι ματαιοπονία. Οι αλλαγές όχι μόνο θα προχωρήσουν και θα επικρατήσουν, αλλά ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ και σε άλλα ζητήματα λειτουργίας και διάρθρωσης των ιδρυμάτων, με απώτερο σκοπό την ανύψωση του επιπέδου τους, στο επίπεδο των πολιτισμένων χωρών του κόσμου. Αν δεν σας αρέσει, τότε γκρεμοτσακίδια και ξεκουμπίδια. Και μέχρι τότε, σας συνιστώ όλους εσάς τα μαρξιστικά αποβράσματα, ΒΓΑΛΤΕ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ ΚΑΙ ΒΟΥΛΩΣΤΕ ΤΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. symfwnw me ton 7.27
    oloi eseis gia pigainete ligo se poleis tis eparxias na deite pws einai oi fysiologikoi rithmoi zwis xwris to sxedon kathimerino kleisimo twn dromwn apo tis poreies kai ta foititika koinimata. Kathiste doulepste na petyxete kai na prosfairetai kai eseis sto kratos mia fora min ta perimenete ola apo ekeino...kourase pleon ayti i moda tis antistasis kai tou midenismou twn pantwn...dimiourgiste kai koitaxte tis ypoxrewseis apenanti sto koinwniko synolo kai oxi mono ta dikaiwmata...eiste pleon epikindynoi gia to mellon tis xwras...

    foititis ASOEE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το ποσο βλαχος και αξεστος εισαι φαινεται... Δεν μας πεις εσυ για μορφωση, τα μπρατσακια σου γιατι θα πνιγεις... Ξεφτυλλισμενε.
    Τελος: αυτοι που κινητοποιουνται σημερα εναντια στις εκλογες δεν συμμετειχαν και δεν συμμετεχουν ΠΟΤΕ σε εκλογες πρυτανεων... Αυτα γιατι η παραπληροφορηση των ΜΜΕ δινει και περνει. Οι φοιτητοπατερες της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ (οχι ολοι της δευτερης) ειναι αυτοι που καιγονται...ΞΥΠΝΗΣΤΕ και κλειστε την τιβι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ti les re MALAKA 31 Μάϊος 2008 6:20 πμ? Poso vlakas eisai re? Gia ti mas exeis perasei re?

    Mesa sta panepistimia eimaste kai emeis re touvlo! Poios milise re vlima gia TV? Mesa eimaste kai vlepoume poioi malakes klevoun kalpes, kaine grafeia, spane ta panta.

    Ante sto diaolo skatoflore tou kerata. Milas kai apo panw malaka.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μεγαλη κουβεντα ειπες φιλε, αλλα νομιζω, οτι εισαι πολυ κοντα στην περιγραφη της καταστασεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πέρα από τις ανοησίες και τις εμμονές από όλες τις πλευρές σε αυτό το post, κάποιοι φίλοι έθεσαν ένα πολύ ουσιαστικό ζήτημα για το οποίο κανείς,ούτε καν τα αριστερά κόμματα (!), δεν μπήκε στον κόπο να μας πληροφορήσει .
    Τι ακριβώς προβλέπει ο νόμος-πλαίσιο για τις πρυτανικές εκλογές;
    Είναι τελικά πραγματική ή εικονική η λεγόμενη 'άμεση και καθολική'
    συμμετοχή των φοιτητών στις εκλογές;
    Να μη λέμε μόνο τα εύκολα και τα αυτονόητα ''καταδικάζουμε τη βία κλπ.''!Αυτά είναι για τους μεγαλοδημοσιογράφους μπουκαλορίπτες των γηπέδων που κάνουν μαθήματα σοβαρότητας (έλεος)στους φοιτητές και που στην τελική σκοτίστηκαν και για το μέλλον της παιδείας -δουλειά κάνουνε,γραμμή περνάνε - .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *