GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Να απαγορευθεί ο Σπίλμπεργκ..."

. Από το psthermopilai.blogspot.com Οργισμένοι είναι οι Ρώσοι κομμουνιστές με τη νέα ταινία του Ιντιάνα Τζόουνς. Σύμφωνα με ανώτατα στελέχη...

.
Από το psthermopilai.blogspot.com

Οργισμένοι είναι οι Ρώσοι κομμουνιστές με τη νέα ταινία του Ιντιάνα Τζόουνς. Σύμφωνα με ανώτατα στελέχη του κόμματος, η ταινία με πρωταγωνιστές τους Χάρισον Φορντ και Κέιτ Μπλάνσετ διαστρεβλώνει την ιστορία και πρέπει να απαγορευθεί.Μετά τους ναζί, τον Βεδουίνο ξιφομάχο και τα δηλητηριώδη φίδια, στη λίστα με τους εχθρούς του Ιντιάνα Τζόουνς προστίθενται και οι ηγέτες του Κομμουνιστικού Κόμματος της Αγίας Πετρούπολης. Οι ηγέτες του κόμματος κατηγόρησαν τους πρωταγωνιστές- τους οποίους χαρακτήρισαν «καπιταλιστές υποχείρια»- για αντισοβιετική προπαγάνδα, ζήτησαν από τους Ρώσους πολίτες να μη δουν την ταινία και από τον Ιντιάνα Τζόουνς- Χάρισον Φορντ- να μην επισκεφθεί τη χώρα τους. «Στο εξής δεν έχετε μέλλον στη Ρωσία. Για να το πούμε απλά, είναι καλύτερο για εσάς να μην επισκεφθείτε τη χώρα. Θα σας χτυπήσουν», αναφέρεται σε ανοιχτή επιστολή της επιτροπής ιδεολογίας του Κομμουνιστικού Κόμματος στην Αγία Πετρούπολη. «Η δουλειά σας στην ταινία είναι προσβλητική για τον σοβιετικό και ρωσικό λαό, που θυμάται τη δύσκολη περίοδο της δεκαετίας του ΄50, όταν η χώρα μας ολοκλήρωνε την ανοικοδόμησή της ύστερα από τον Μεγάλο Πόλεμο, δεν έστειλε όμως ανελέητους τρομοκράτες στις ΗΠΑ». Η τέταρτη περιπέτεια του Ιντιάνα Τζόουνς, «Ο Ιντιάνα Τζόουνς και το βασίλειο του κρυστάλλινου κρανίου», τοποθετείται στο 1957.
Ο γνωστός αρχαιολόγος είναι αντιμέτωπος με μια αδίστακτη πράκτορα της ΚGΒ (την υποδύεται η Κέιτ Μπλάνσετ), η οποία ηγείται μιας ομάδας ανελέητων Σοβιετικών κατασκόπων που έχουν στόχο να βρουν ένα κρανίο με μυστικές δυνάμεις. «Οι έφηβοι της Ρωσίας που θα πάνε στον κινηματογράφο δεν γνωρίζουν τι συνέβη το 1957», επισήμανε ο Σεργκέι Μαλίνκοβιτς, επικεφαλής του κόμματος στην Αγία Πετρούπολη. «Θα πάνε στον κινηματογράφο και ύστερα θα είναι βέβαιοι πως το 1957 δημιουργήσαμε πρόβλημα στις ΗΠΑ και σχεδόν ξεκινήσαμε πυρηνικό πόλεμο. Είναι σκουπίδια».
Ανάλογη ήταν η αντίδραση και άλλων στελεχών του Κομμουνιστικού Κόμματος. «Ο Χάρισον Φορντ και η Κέιτ Μπλάνσετ είναι ηθοποιοί β΄ κλάσης και δουλεύουν σαν λακέδες της CΙΑ», τόνισε ο Αντρέι Γκίντος. Από τα βέλη των αξιωματούχων του Κ.Κ. δεν ξέφυγε ούτε ο Αμερικανός σκηνοθέτης της ταινίας, Στίβεν Σπίλμπεργκ. «Είναι πολύ ενοχλητικό όταν ταλαντούχοι σκηνοθέτες θέλουν να προκαλέσουν νέο ψυχρό πόλεμο», επισήμανε ο Αντρέι Αντρέγεφ, αξιωματούχος του Κόμματος από τη Μόσχα. «Μαζί με την Αμερική νικήσαμε τον Χίτλερ και νιώσαμε λύπη όταν τους χτύπησε ο Μπιν Λάντεν. Εκείνοι όμως τρομάζουν τα παιδιά με τους κομμουνιστές. Αυτοί οι άνθρωποι δεν ντρέπονται», προσέθεσε ο Βίκτορ Περόφ. Ωστόσο, δεν είναι μόνο οι Ρώσοι κομμουνιστές που αντιδρούν στον νέο Ιντιάνα Τζόουνς. Η επικεφαλής του Παγκόσμιου Αρχαιολογικού Κογκρέσου στην Αυστραλία, Κλερ Σμιθ, χαρακτήρισε τον ήρωα «ηθικό εφιάλτη» για το επάγγελμα του αρχαιολόγου. «Στο κυνήγι της τύχης και της δόξας, ο Τζόουνς παραβλέπει τις διεθνείς συμφωνίες, χρησιμοποιεί σαν όπλα τα ανθρώπινα λείψανα και καταστρέφει τις τοποθεσίες με αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Οι αρχαιολόγοι είναι επαγγελματίες που ενδιαφέρονται για τη διατήρηση του παρελθόντος και όχι για να ωφεληθούν οικονομικά από αυτό. Μερικές φορές, ο Τζόουνς φαίνεται πως νοιάζεται περισσότερο για την εμπορική αξία ενός αρχαιολογικού ευρήματος παρά για τις πληροφορίες που μπορεί να μας δώσει».
---------------------------

8 σχόλια

  1. e kala den ikseran oti to xanetipio tou bromoligoud einai magazi ton sioniston?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλά κάνουν όσοι αντιδρούν και απο οποιοδήποτε μετερίζι και χώρα στην πλύση εγκεφάλου της αγγλοαμερικάνικης προπαγάνδας. Δεν μπορεί ασύδοτοι να διαστρέφουν και να κάνουν το μαύρο άσπρο για να προβάλουν το δικό τους αγοραίο πολιτιστικό ολοκληρωτισμό. Δεν μπορούν να μονοπωλούν τις λαϊκές τέχνες και τα θεάματα όπως συμβαίνει στη χώρα μας με πρώτες θεραπαινίδες τα κρατικά κανάλια που πληρώνουμε υποχρεωτικά. Οι ρώσοι τους διώχνουν τους πράκτορες που υπονομεύουν τον πολιτισμό τους. Εμείς τους χρυσοπληρώνουμε και τους γεμίζουμε αξιώματα. Μετά διαμαρτυρόμαστε που μας ξεφτιλίζουν οι τούρκοι, ή οι σκοπιανοί, ενώ είναι λογική συνέπεια της διάβρωσης σε πολιτική και πολιτισμό. Το θέμα είναι μέχρι πότε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επειδή οι Σταλινικοί πολέμησαν τους Χιτλερικούς, δεν σημαίνει ότι ήταν καλύτεροι απ' αυτούς ούτε ότι έκαναν λιγότερα εγκλήματα. Αμφότεροι έδειξαν απίστευτη περιφρόνηση στην δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, επιδόθηκαν σε γενοκτονίες και προκάλεσαν πρωτόγνωρο πόνο, θάνατο και καταστροφή.

    Όσο γι αυτούς (είτε προέρχονται από τη Ρωσία και το ΚΚ είτε από την Αυστραλία και το Παγκόσμιο Αρχαιολογικό Κογκρέσο), που προσπαθούν να δουν άλλα πράγματα στην ταινία και να της δώσουν διαστάσεις που ΔΕΝ έχει, απλώς γελοιοποιούνται.

    Η ταινία δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια ακόμα συναρπαστική περιπέτεια του θρυλικού Indiana Jones!

    RO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΖΗΤΩ ΤΟ Κ.Κ.ΣΕ. ΖΗΤΩ Η Ε.Σ.Σ.Δ. ΚΑΤΩ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ηλίθια αντίδραση - ηλιθίων ανθρώπων.

    Αρκούσε μιά απλή κριτική για το περιεχόμενο της ταινίας.

    Οι απειλές όμως από επίσημα όργανα του Κουμουνιστικού κόμματος εναντίον ενός ηθοποιού είναι απαράδεκτες.

    Αλλοίμονο αν κάθε ταινία-παραμύθι θα έπρεπε να υποστεί παρόμοιες απειλές.
    Θα έπρεπε να βγαίνουν μόνο ντοκυμαντέρ από δώ και πέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. παντως επειδη την ειδα την ταινια ενα εχω να πω. Μεγαλη μ.....α! καμια σχεση με τα παλαιοτερα Indiana Jones

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κι εγώ την είδα. Και μάλιστα πρεμιέρα ο βλάκας: η μεγαλύτερη Μ...Α όλων των εποχών!! Ο Σπίλμπεργκ χρωστούσε προφανώς...
    (Επίσης η ιστορία με τα κρυστάλινα κρανία είναι απατεωνιά όπως έγραψε το ΒΗΜΑ του Σαββάτου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η αμερική έχει σπαταλήσει τεραστία -μυθώδη ποσά για την βιομηχανία Χόλιγουντ.

    Ευτυχώς που αρχίζουν κάποιοι και καταλαβαίνουν τον σκοπό της .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *