GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Αλέξανδρος Παναγούλης...

...υπήρξε ο μεγαλύτερος Έλληνας Αγωνιστής τα τελευταία 50 χρόνια! Από τον Πάρη Προδρομίδη Master of Science in Economics University of Heide...

...υπήρξε ο μεγαλύτερος Έλληνας Αγωνιστής τα τελευταία 50 χρόνια!

Από τον Πάρη Προδρομίδη
Master of Science in Economics
University of Heidelberg-Germany
paris-prodromidis.blogspot.com/

Ο Αλέξανδρος Παναγούλης σκοτώνεται την πρωτομαγιά του 1976 - δηλαδή πρίν 32 χρόνια- σε ηλικία 38 ετών κατόπιν τροχαίου ατυχήματος στην λεωφόρο Βουλιαγμένης (το αυτοκίνητό του πήγε και έπεσε σέ υπόγειο κατάστημα επι τής λεωφόρου κάθετα στην πορεία), λίγες μέρες πριν την αποκάλυψη των φακέλων σχετικά με τα όργανα ασφαλείας της Χούντας (Φάκελος ΕΣΑ). Η αποκάλυψη των φακέλων, που δεν έλαβε χώρα ποτέ, λέγεται ότι περιείχε αδιαμφισβήτητες αποδείξεις εις βάρος ορισμένων πολιτικών που συνεργάστηκαν με την χούντα. Κατά πολλούς, το τροχαίο ατύχημα είχε στηθεί για να θέσει τον Αλέξανδρο Παναγούλη εκτός μάχης και να εξαφανίσει τις αποδείξεις που είχε υπό την κατοχή του. Δεν υπάρχει ωστόσο κανένα τεκμήριο για όλες αυτές τις εικασίες.
Στην μεταπολίτευση ο Αλέκος Παναγούλης εκλέγεται βουλευτής της Β΄ Αθηνών με την Ένωση Κέντρου-Νέες Δυνάμεις (Ε.Κ.-Ν.Δ), καθώς αρνείται να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ και με τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Επιδιώκει την απομόνωση των πολιτικών που συνεργάστηκαν με το δικτατορικό καθεστώς της Χούντας και εξαπολύει σωρεία καταγγελιών. Λίγο μετά την εκλογή του έρχεται σε ρήξη με την ηγεσία του κόμματος του γιατί είχε συγκεντρώσει στοιχεία για τη συνεργασία του Δημήτρη Τσάτσου με το χουντικό καθεστώς, με συνέπεια να αρνηθεί να συνυπάρξει με τον "προδότη" όπως χαρακτηριστικά έλεγε στο ίδιο κόμμα και παραιτείται.
Παρέμεινε όμως στη Βουλή των Ελλήνων ως ανεξάρτητος βουλευτής. Επιμένει στις καταγγελίες του και έρχεται σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης, Ευάγγελο Αβέρωφ και τον Δημήτρη Τσάτσο.
Δέχθηκε πολιτικές πιέσεις αλλά και απειλές για τη ζωή του για να αποσύρει τις καταγγελίες του, όπως διαρρήξεις στο πολιτικό του γραφείο, μυνήματα που του αφήναν άγνωστοι κλπ.
Σκοτώνεται την πρωτομαγιά του 1976 σε ηλικία 38 ετών κατόπιν "τροχαίου ατυχήματος" στην λεωφόρο Βουλιαγμένης (το αυτοκίνητό του πήγε και έπεσε σέ υπόγειο κατάστημα επι τής λεωφόρου κάθετα στην πορεία), λίγες μέρες πριν την αποκάλυψη των φακέλων σχετικά με τα όργανα ασφαλείας της Χούντας (Φάκελος ΕΣΑ)!
Η αποκάλυψη των φακέλων, που δεν έλαβε χώρα ποτέ, λέγεται ότι περιείχε αδιαμφισβήτητες αποδείξεις εις βάρος ορισμένων πολιτικών που συνεργάστηκαν με την χούντα.
Κατά πολλούς, το τροχαίο ατύχημα είχε στηθεί για να θέσει τον Αλέκο Παναγούλη εκτός μάχης και να εξαφανίσει τις αποδείξεις που είχε στην κατοχή του.
Στην κηδεία του ένα εκατομμύριο λαού φώναζε: ο Παναγούλης ζει!
Ο Παναγούλης ζει, είναι το σύνθημα που πέρασε στις καρδιές μας, και αυτό κάπως παρηγορεί, όσους, πίστεψαν, στο όραμα και στα ιδανικά, του μεγαλύτερου Έλληνα Αγωνιστή που έβγαλε η πατρίδα μας , τα τελευταία 50 χρόνια !

----------------------------------------------------

47 σχόλια

  1. Κύριε Προδρομίδη...
    -----------------------
    Η υπερβολή έχει και τα όριά της.
    Κι' εμείς σ' αυτή τη χώρα ζούμε, δεν κατεβήκαμε από άλλον πλανήτη.
    Αν θέλετε να διατηρήσετε νωπή τη μνήμη του Παναγούλη, μην προσπαθείτε να τον αναγάγετε σε εθνικό ...ήρωα.
    Μη θριαμβολογείτε προκλητικά, και θυμηθείτε τουλάχιστον ότι με το άρθρο σας, εξυμνείτε έναν αμετανόητο και παρ' ολίγον δολοφόνο.
    Είμαι σίγουρος ότι με αντιλαμβάνεσθε πολύ καλά, και για το λόγο αυτό, μένω σε αυτά τα ολίγα...

    Ένεκα ...τιμής και μνήμης.

    gianniotis.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O PANAGOULIS PETHANE...EINAI ME TOIS 80 PARTHENES.
    REEEEEE KOUMOUNA EITANE TOU KERATA...KALA EKANE KAI PETHANE KOUMOUNES DEN THELOUME PIA.

    KSIPNISTE ZWA ELLINES

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευτυχώς ήταν ο Παναγούλης για να ξεπλύνει την Εθνική Ντροπή της συνεργασίας δηλαδή των περισοοτέρων Ελλήνων ή τουλάχιστον την ανοχή τους στη Δικτατορία. Ολα ΄τα περί μαζικής αντίστασης στη Χούντα είναι παραμ΄υθια. Κάποιοι λίγοι έχοντας την "τρέλλα" του Παναγούλη σώσαν τα προσχήματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. iroas o panagulis?enas xontromalakas itan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ Ο ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ ΓΑΜΟΥΣΕ ΤΗΝ ΟΡΙΑΝΑ ΦΑΛΑΤΣΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΚΑΙ ΚΑΝΑΝΕ ΤΡΕΛΛΑ ΓΑΜΗΣΙΑ ΜΕ ΧΑΣΙΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. pou eine o grsex mou eleipse!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΛΚΟΤΕΣΤ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΟΙΑΣ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑΣ ΥΠΕΡΒΟΛΗΣ!!! ΒΕΒΑΙΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΗ ΑΥΤΗ Η ΜΝΗΜΗ ΝΩΠΗ!!Ο Κ. ΤΣΑΑΤΣΟΣ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΙΟΝΟΒΟΥΛΙΟ!!ΚΟΙΜΑΣΤΕ Κ. ΓΙΑΝΙΩΤΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ ΙΣΩΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΤΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΧΟΥΝΤΑ ΓΥΡΩ ΣΑΣ!!!ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το ότι ο Αλέξανδρος Παναγούλης υπήρξε ο μεγαλύτερος Έλληνας Αγωνιστής τα τελευταία 50 χρόνια!

    Όσοι έχουν έστω και στοιχειώδη αγάπη για την Πατρίδα μας, ας διαβάσουν την αριστουργηματική, γεμάτη συναίσθημα, βιογραφία του απο την φίλη του Ιταλίδα δημοσιογράφο και μυθιστοριογράφο Οριάνα Φαλάτσι.

    Εκείνο που τον κάνει πραγματικό ήρωα είναι η απόλυτη περιφρόνησή στον θάνατο χωρίς να δείχνει ούτε μια στιγμή οτι τον επεδίωκε...

    Αυτό είναι το μεγαλείο των ηρώων να αγαπούν την ζωή όσο κανείς αλλα ταυτόχρονα να αψηφούν τον θάνατο...

    Αυτό το φαινομενικά οξύμωρο μίγμα επιθυμιών και στόχων είναι που κάνει μερικούς και πάρα πολυ λίγους να ξεχωρίζουν.

    Είναι άλλωστε ο μόνος τρόπος να μεταδώσει κανείς θάρρος και ιδανικά στους άλλους.

    Τα ιδανικά δεν μεταδίδονται με ωφελιμιστικές διακηρύξεις του τύπου «κάνετε έρωτα και οχι πόλεμο...».

    Σαφώς και θα κάνουμε έρωτα και όχι πόλεμο ως βασική και πανανθρώπινη προτεραιότητά μας...

    Όμως αν σκεφτόμαστε μόνο τον έρωτα δεν θα υπάρχουμε για πολύ για να γευόμαστε τις χάρες του.

    Δείτε το πως συνέβαινε παλιά... Οι ισχυροί υπερτερούσαν... Οι αδύναμοι έχαναν και τα κεφάλια τους...

    Σήμερα δεν σου κόβουν το κεφάλι με γιαταγάνι η σπαθί... Σε αφήνουν όμως να καταρρεύσεις και να σαπίσεις στην φτώχεια, στην ένδεια και στα ναρκωτικά...

    Τι έρωτα να κάνεις οταν είσαι πλέον ένα ψυχολογικό άθυρμα, μια ασημαντότητα, ένα μη ον...;

    Τι χαρά να αντλήσεις τότε απο τον έρωτα...; Αντίθετα θα τον μισείς και θα τον σιχαίνεσαι, θα είναι ο εφιάλτης σου, θα τον έχεις τελειώσει και θα σε έχει τελειώσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΓΑΠΗΤΟ ΠΡΕΣ ΤΖΙ ΑΡ ΚΑΝΕ ΜΑΣ ΤΗ ΧΑΡΗ ΑΦΟΥ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!! ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΖΟΥΜΕΡΟΤΕΡΟ ΣΑΙΤ ΓΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟ!!!! ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΣΕΞ !!!ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΟΥΣΙΑΣΤΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ξυπνήστε. Είναι πολλοί αυτοί που συνεργάστηκαν ενεργητικά ή παθητικά με τη χούντα και σήμερα κραδαίνουν τη σημαία του "δημοκράτη" ή του "σοσιαλιστή"... Τους γνωρίζουμε. Όπως γνωρίζουμε και και τους πολιτικούς ηγέτες τους που έκαναν παλιότερα το ίδιο με τη δικτατορία Μεταξά...

    Όποιος μελετήσει ιστορία χωρίς κομματικές παρωπίδες μπορεί εύκολα να το μάθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γιατί κάθε λίγο και λιγάκι επάνοδο στον Παναγούλη; Έχει γραφτεί εδώ (από μένα) ότι έκανε την πιο ανόητη επιχείρηση που έγινε ποτέ. Αν τη μελετήσετε, θα δείτε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να σκοτώσει τον δικτάτορα, ενώ δεν υπήρχε και περίπτωση να διαφύγει. Σίγουρη εξέλιξη: αποτυχημένη απόπειρα και σύλληψη.
    Λέει ο Πλάτωνας πως όταν ένας που αγνοεί την πολεμική τέχνη πηγαίνει στην πρώτη γραμμή της μάχης και σκοτώνεται, δεν είναι ήρωας, αλλά παλαβός (μαινόμενος).
    Αναφέρεται ο κ. Προδρομίδης στην παραίτηση του Παναγούλη από το κόμμα με το οποίο εξελέγη βουλευτής, ενώ παρέμεινε στη Βουλή ως ανεξάρτητος. Και αυτό το προβάλλει ως έπαινο. Προσωπικά όμως το θεωρώ βαρύτατη πολιτική ατιμία. Υπό προϋποθέσεις μπορεί να έχει το ηθικό δικαίωμα ο βουλευτής που τον απομακρύνουν από το κόμμα του, να διατηρήσει τη βουλευτική του ιδιότητα. Βουλευτής όμως που μόνος του αποφασίζει να εγκαταλείψει το κόμμα με το οποίο εξελέγη, οφείλει να παραιτηθεί και από βουλευτής. Αν έχει τα κότσια και τη λαϊκή δύναμη, να θέσει υποψηφιότητα ως ανεξάρτητος. Όχι να εκλέγεται με τις ψήφους ενός κόμματος και στη συνέχεια να κοκορεύεται σαν δήθεν και καλά ανεξάρτητος! Να πούμε βέβαια ότι τη βαρύτερη ατιμία αυτού του είδους διέπραξε ο Κωστής Στεφανόπουλος, που όχι μόνο διατήρησε τη βουλευτική ιδιότητα, ενώ παραιτήθηκε από τη Ν.Δ., αλλά συναπέσπασε και άλλους νεοδημοκράτες βουλευτές και εμφανιζόταν επί ολόκληρη σχεδόν βουλευτική περίοδο σαν αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος. Αρχηγός με κλεμμένες από τη Ν.Δ. ψήφους. Ο λαός του αρνήθηκε πλέον την ψήφο του και για την εθνική και για την ευρωβουλή. Αυτό το θλιβερό κομματικό ναυάγιο έκαναν κάποιοι (ο Σαμαράς και ο Ανδρέας) Πρόεδρος της Δημοκρατίας!
    Τώρα τον Παναγούλη, που διέπραξε ατιμία μικρότερης κλίμακας, αλλά του αυτού είδους, θέλουν μερικοί να τον ανακηρύξουν σαν τον μεγαλύτερο ήρωα της νεώτερης Ελλάδας. Μαζωχτείτε.
    ΥΓ Το άρθρο γενικά πολύ πρόχειρο και χωρίς επαρκή τεκμηρίωση. Για την εκδοχή π.χ. της διά του τροχαίου δολοφονίας υπάρχουν αρκετά στοιχεία περί οποίων αφήνεται ανυποψίαστος ο αναγνώστης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ade ke gamithite me ton panagouli, ton aliti ton ahristo. Dolofonos, ahrios.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ.
    ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝΕ ΧΑΛΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΜΠΙΧΛΑ ΤΗΣ ΕΞΟΡΙΑΣ ΜΕ ΚΑΤΙ ΠΑΛΙΟΚΡΑΣΑ, ΜΕ ΚΑΤΙ ΜΟΥΧΛΙΑΣΜΕΝΑ ΤΥΡΙΑ,
    ΜΕ ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΑΜΑΘΕΣ ΓΚΟΜΕΝΙΤΣΕΣ,
    ΜΕ ΚΑΤΙ ΧΑΒΙΑΡΙΑ ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ,
    ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΡΥΟ ΣΤΙΣ ΑΛΠΕΙΣ,ΜΕ ΚΑΤΙ ΣΚΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΛΕΓΑΝ ΝΑ ΡΟΛΑΡΟΥΝ,
    ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΣΑΛΕ ΠΟΥ
    ΕΒΡΙΣΚΑΝ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ .
    ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΚΑΚΟΥΧΙΕΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΥΣΤΥΧΩΝ ΕΞΟΡΙΣΤΩΝ,
    Ο ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ ΗΤΑΝ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΣ,
    ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ.
    Α! ΣΥΓΝΩΜΗ ΞΕΧΑΣΑ.
    ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΥ ΕΒΑΖΕ ΚΡΟΤΙΔΕΣ.
    ΑΥΤΟΣ ΕΖΗΣΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΚΟΥΣΑ ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.

    ΡΕ ΟΥΣΤ ΠΑΛΙΟΛΑΜΟΓΙΑ ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΕΝΟΙ
    ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ,ΤΡΩΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΑΡΚΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,ΠΑΛΙΟΡΟΥΦΙΑΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. A RE HOUNTA POU ISEEEEEEE? ELA TORA POU SE HRIAZOMASTE KE XEHASTE TON PANAGOULI TON PALIO KOMOUNA. I HOUNTA BORI NA GIRISI? AFTO EHOME ANANGI!!!!!! THA SOTHI KE O KARAMANLIS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. κατω η χουντα
    ζητω η φουντα

    μαλακες φασιστες ξενερωτοι.
    μη βαζετε τον παναγουλη στο βρομωστομα σας. αυτος ειχε αρχιδια, ενω εσεις ειστε αρχιδια.
    γεια μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. κ. Μπαζιωτόπουλε....
    -----------------------

    Τα παρακάτω λόγια ανήκουν σε σας.
    ...................................

    "Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το ότι ο Αλέξανδρος Παναγούλης υπήρξε ο μεγαλύτερος Έλληνας Αγωνιστής τα τελευταία 50 χρόνια!"
    ...................................

    Και η απορία μου:
    --------------------

    Αν στον τελευταίο αιώνα της ιστορίας μας, τον μισό αυτού σε ηρωισμό κατέχει ο Μέγας Παναγούλης, τον άλλον μισό αιώνα ποιός τον διεκδικεί;

    Φιλικά...
    gianniotis.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Όλοι εσείς οι χουντάρες είστε μάγκες της πορδής, αυτός είναι κι ο λόγος που νοσταλγείτε τη χούντα. Περιμένετε την εξουσία της ΕΑΤ-ΕΣΑ γιατί μόνο έτσι μπορείτε να κορδώνεστε και να το παίζετε άντρες, να δέρνετε αλυσοδεμένους. Ο Παναγούλης ήταν άντρας με @@ κι έτσι είναι οι αντάρτες σ' όλες τις εποχές. Γυρίστε πίσω στις τρύπες σας αρουραίοι και ύαινες γιατί πάντα υπάρχουν λιοντάρια να ορθώσουν μόνα τους το ανάστημά τους και στη θέα τους θα τρέμετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. o aris veloyhiotis . malaka giannioti

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 1.01
    άντε γαμήσου μουνόσκυλο που θα πουλήσης πνεύμνα στο γιανιωτη.Αν εχεις επιχηρήματα να του απαντήσεις σε αυτό που ρωτάει. αρχίδι, ε αρχίδι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. se ayto poy rotise apantisa vlaka

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Απορω γιατι ασχολειστε ακομη με τον Παναγουλη.Κοιταξτε να κανετε κατι και σεις για τη χωρα σας και ας ειναι κουταμαρα.Εκτος και αν ειστε αδελφες και ψαχνετε για νταβατζιδες.Με τακουνια δεν τρεχουν να βαλουν βομβες...Μαλακες.(chris)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ο ΙΩΝΑΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ Κ. ΓΙΑΝΝΙΩΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ο ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ Κ. ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΡΩΤΑ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ!!
    ΕΓΩ ΡΩΤΩ ΠΟΙΟΣ ΣΚΩΤΩΣΕ ΤΟΝ Α. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ??ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΙΔΗ!!ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΥΒΡΕΟΛΟΓΙΟ!ΔΩΣΤΕ ΜΙΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ. ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ. ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μεγάλος ο Παναγούλης, υπέροχος, αγωνιστής αλλά δεκάδες χιλιάδες άλλοι έχασαν τις ζωές τους αυτών και των οικογενειών τους και βασανίστηκαν και εκδιώχθησαν λόγω των πιστεύω τους κι όχι καν λόγω των πράξεών τους. Υπέφεραν όλοι αυτοί στα χέρια των φασιστών που ακόμη και τώρα, ακόμη και εδώ σε αυτό το ιστολόγιο λοιδορούν και απειλούν κάθε άνθρωπο που τολμά να πει κάτι με το οποίο διαφωνούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ο μεγαλύτερος ήρωας των τελευταίων 50 ετών είναι ο αείμνηστος ημών ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΔΩΜΕΝΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΒΛΑΚΑΣ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΣΚΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΗΘΕΝ Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ετοιμαστείτε να εισπράξετε μια μήνυση για περιύβριση νεκρού (διότι τα εμετικά αυτά σχόλια έπρεπε να τα είχατε κόψει) και μια επισήμανση ιστολογίου γιατί ο νεκρός είναι κάτι ιερό επειδή δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του, εντάξει; Κι εσείς τον αφήσατε βορρά στους φασίστες. Ας προσέχατε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ε, όχι και να μας κάνετε προπαγάνδα υπέρ της χούντας (ο μεγαλύτερος ήρωας ήταν ο Γεώργιος Παπαδόπουλος). Μαύρο φίδι που θα σας φάει!!!!! Δεν βάζετε μυαλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Οι διαδηλωτές στην κηδεία φώναζαν και το "Αβέρωφ φασίστα παραιτήσου".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Και τι έγιναν οι φάκελοι ?
    Και γιατί ο αδερφός του υπήρξε μετά βουλευτής του ΠΑΣΟΚ
    Το ποιο πιθανόν είναι ότι πρόλαβε και πέθανε νωρίς και έγινε ήρωας μια που η γενιά μου ήθελε κάποιον ήρωα , και η Δαμανάκη εάν πέθαινε τότε , έστω και από κουκούτσι που της κάθισε στο λαιμό , ήρωας θα γινόταν και το κουκούτσι θα το είχαν βάλει πράκτορες τον αμερικάνων, και ο Παναγουλης εάν ζούσε σήμερα κάποιος πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ θα ήταν που θα είχε εξασφαλίσει τα τρισέγγονα του , θα είχε κάνει κανα δυο γάμους , κλπ
    shkat

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Και ο χιτλερ ειναι νεκρος αλλα απο την καθημερινη συνομιλια μεχρι βιβλια κινηματογραφικα εργα τον εχουν ξευτιλισει και καλως. Εκανες σ αυτους μηνυση; Και βγαλε την κουκουλα υποπτε.
    Για τον Αγνωστο των 8.26

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αιωνία του η μνήμη και Θεός σχωρέστον !

    Αλλά, έτσι για την Ιστορία :

    1. Τί δουλειά ακριβώς έκανε ο συχωρεμένος ?
    2. Ποιός του πλήρωνε τον καπνό τού τσιμπουκιού του και τα ταξιδάκια του (μέχρι τα 28 του, πού ανέλαβε να τον τρέφει το Κράτος) ?
    3. Τί ακριβώς διδάσκει η ζωή του στούς νεώτερους, εκτός από μιά βλακοσχεδιασμένη αποκοτιά, αναποτελεσματική εκ των προτέρων και κούφια, και
    4. Μετά την βλακο-χούντα, (η οποία μάς γέμισε "ήρωες" και "τεμπελχανάδες αντιστασιακούς"), το είδος της ζωής του συχωρεμένου, με την Φαλάτσι κλπ, τι πρότυπα μάς διδάσκει ?

    Ευχαριστώ θερμώς γιά όποιον τολμήση να μέ πληροφορήσει σχετικώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΜΑΛΑΚΑ
    ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΗΡΩΑ.

    ΕΧΕΤΕ ΞΕΦΤΗΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΗΡΩΑΣ.

    ΖΩΑ ΞΥΠΝΑΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΡΕΣΣ ΤΖΙ ΑΡ.!!!!. ΥΠΟΓΡΑΦΗ....Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΡΙΟ ΧΘΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΡΙΟ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ρε 1.49 τι πρόβλημα 'εχεις με τον γιανιωτη. Αυτός τη γνώμη του κι εσύ τη δική σου. Σόνη και καλά θέλεις να περάσεις τη δική σου;
    Πάρτο χαμπάρι ο Παναγούλης ήταν υποψήφιος φονιάς του Παπαδόπουλου και αυτός μεγαλόκαρδος και τον συνχώτεσε.
    Αυτά τε ξεχνάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. KANENA PROVLIMA OUTE TON VRIZO OPOS MERIKOI OUTE TON GLIFO OPOS ESI. LEO TIN APOPSI MOU GIA TIN ANAGNOSI TIS ISTORIAS..POU DEN XEREI NA TIN KANEI O K. GIANNIOTIS PROSEXES THN LEXI... AMETANOHTOS DOLOFONOS....NOMIZIS OTI AFTO HARAKTIRIZI TIN YPOTHESI?LIPON MERIKA PRAGMATA OUTE PREPI NA XEHNIONTAI OPOS THELEI O K. GIANIOTIS OUTE NA DIASTREFONTAI.

    PROS APOLOGITI K. GIANIOTI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ise kai anorthografos kai gliftis toulahiston grafe sta griklish na se katalavenoume pio kala...o papadopoulos o megalokardos pou ton synhotese....ti enoeis????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. 12.54 που τον συνχώρεσε γράφω.
    δύσκολο να καταλαβης γαμώ την αμορφοσιά σου. Μόνο να βρίζετε ξέρετε αυτους που ξέρουνιστορια. ρεμάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Φασισταριά είστε και θα είστε τελειωμένοι πάρτε το χαμπάρι!!!
    Τραβήξτε μια παχιά μπας και ησυχάσετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Οι απαντήσεις στα ερωτήματα του 11: 28 για την Ιστορία:
    1. Τί δουλειά ακριβώς έκανε ο συχωρεμένος ?
    -Ίσως την ίδια που έκανε και ο νυν πρωθυπουργός μας πριν γίνει πρωθυπουργός μας.

    2. Ποιός του πλήρωνε τον καπνό τού τσιμπουκιού του και τα ταξιδάκια του (μέχρι τα 28 του, πού ανέλαβε να τον τρέφει το Κράτος) ?
    -Όταν λες να τον τρέφει το Κράτος εννοείς σε κάτι ξενοδοχεία πέντε αστέρων στο Μπογιάτι μάλλον…

    3. Τί ακριβώς διδάσκει η ζωή του στούς νεώτερους, εκτός από μιά βλακοσχεδιασμένη αποκοτιά, αναποτελεσματική εκ των προτέρων και κούφια, και
    4. Μετά την βλακο-χούντα, (η οποία μάς γέμισε "ήρωες" και "τεμπελχανάδες αντιστασιακούς"), το είδος της ζωής του συχωρεμένου, με την Φαλάτσι κλπ, τι πρότυπα μάς διδάσκει ?
    - Το πρότυπο που μας διδάσκει είναι το γνωστό: του φευγάτου (σε Παρίσια, Καναδάδες, Σουηδίες και άλλα καταπιεστικά καθεστώτα) η μάνα δεν έκλαψε ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. «Στο βάθος δεν έχει σημασία που δεν τα κατάφερα, κατάλαβες Παπαδοπουλάκι; Έχει σημασία ότι κάποιος δοκίμασε να το κάνει και ότι αργότερα κάποιος άλλος θα ξαναδοκιμάσει και θα τα καταφέρει, γιατί όταν περπατάς στο δρόμο και δεν ενοχλείς ψυχή και περνάει κάποιος και σ' αρχίζει στα χαστούκια, εσύ τι κάνεις;» «Τον αρχίζω κι εγώ στα χαστούκια!» «Μπράβο! Κι αν αρχίσει να σε γρονθοκοπάει, έτσι χωρίς λόγο, εσύ τι κάνεις;» «Αρχίζω να τον γρονθοκοπώ κι εγώ» «Μπράβο. Και αν σου απαγορεύει να εκφράσεις τις σκέψεις σου, και σε ρίχνει στη φυλακή γιατί σκέφτεσαι διαφορετικά από εκείνον, και ο νόμος δε σε προστατεύει γιατί δεν υπάρχει νόμος, κατάργηση της ελευθερίας σημαίνει κατάργηση του νόμου, εσύ τι κάνεις;» «Εγώ, να εγώ...» «Τον σκοτώνεις. Δεν έχεις άλλη εκλογή. Είναι φρικτό πράγμα να σκοτώνεις, το ξέρω, αλλά σε μία τυρρανία γίνεται δικαίωμα, μάλιστα καθήκον. Η ελευθερία είναι περισσότερο από δικαίωμα καθήκον».
    -Οριάνα Φαλάτσι, Ένας Άντρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ο ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ ΑΛΕΞ ΔΟΛΟΦΩΝΗΘΙΚΕ
    ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΕ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΑΤ ΕΣΑ.
    ΠΡΙ ΠΕΘΑΝΕΙ ΤΑ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ
    ΣΕ ΣΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΗ ΤΩΡΑ.
    ΑΝ ΓΒΕΝΑΝΕ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΒΑ ΒΛΛΕΠΑΤΕ
    ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΚΟΙ
    ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΑΙΩΝΕΣ
    ΠΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ
    ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ
    ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΠΙΔΩΤΗΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΩΣΚΟΤΑ
    ΛΟΥΒΑΡΗΣ ΣΦΗΝΙΑΣ Κ.Λ Π.
    ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΔΥΟ ΚΥΡΙΕΣ
    ΒΑΛΑΝ ΜΕΣΑ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ
    ΜΑΖΙΜΕ ΤΟΝ ΣΗΜΗΤΗ
    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΕΛΒΕΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΑΤ ΕΣΑ
    ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ?????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ο ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ ΑΛΕΞ ΔΟΛΟΦΩΝΗΘΙΚΕ
    ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΕ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΑΤ ΕΣΑ.
    ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙ ΤΑ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ
    ΣΕ ΣΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΗ ΤΩΡΑ.
    ΑΝ ΒΓΑΙΝΑΝΕ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΒΑ ΒΛΕΠΑΤΕ
    ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΚΟΙ
    ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ
    ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ
    ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ
    ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΠΙΔΩΤΗΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΩΣΚΟΤΑ
    ΛΟΥΒΑΡΗΣ ΣΦΗΝΙΑΣ Κ.Λ Π.
    ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΔΥΟ ΚΥΡΙΕΣ
    ΒΑΛΑΝ ΜΕΣΑ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ
    ΜΑΖΙΜΕ ΤΟΝ ΣΗΜΗΤΗ
    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΕΛΒΕΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΑΤ ΕΣΑ
    ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ?????????????
    ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΑΛΕΞ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΩΝΗΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΕΙ????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ena arxidi htan poy ton phdage o patakos olh mera

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

«ΑΚΕΦΑΛΗ» η Χεζμπολάχ! ΟΙ IDF ΣΚΟΤΩΣΑΝ και τον διάδοχο του Νασράλα...

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε απόψε ότι ένας από τους κορυφαίους αξιωματούχους της Χεζμπολάχ, ο οποίος αναμενόταν να γίνει ο επόμενος ηγέ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *