GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μεγάλη σφαγή στις Πανελλήνιες..

.. Χαμός για τη δυσκολία των θεμάτων. Ερχεται "βουτιά" στις βάσεις. Στο στόχαστρο ο Ευρ. Στυλιανίδης... . "Σφαγή" των...

..
Χαμός για τη δυσκολία των θεμάτων. Ερχεται "βουτιά" στις βάσεις. Στο στόχαστρο ο Ευρ. Στυλιανίδης...
.
"Σφαγή" των υποψηφίων προεξοφλείται για τις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις. Τα θέματα σε μαθήματα όπως τα Μαθηματικά κατεύθυνσης και η Βιολογία θεωρούνται παρά πολύ δύσκολα και θεωρείται βέβαιο ότι θα χυθεί "αίμα" κατά τη βαθμολόγηση. Για τη Βιολογία, ακόμη και έμπειροι βιολόγοι δήλωναν δυσκολία να δώσουν τις απαντήσεις. Αυτό σημαίνει ότι σε αρκετές Σχολές η πτώση των βάσεων θα είναι από αισθητή έως πολύ μεγάλη.
Αναβρασμός επικρατεί πάντως ανάμεσα και σε κυβερνητικά στελέχη που καταλογίζουν ευθύνες στο υπουργείο Παιδείας. Και λένε ότι η επιλογή των θεμάτων έγινε με προχειρότητα και απερισκεψία με ορατό τον κίνδυνο να εισπράξει περιττό πολιτικό κόστος η κυβέρνηση. Στο στόχαστρο φυσικά, ο υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης και οι επιλογές προσώπων που έχει κάνει.
--------------------------------

20 σχόλια

  1. Δεν εχει σημασια το οτι θα πεσουν οι βασεις ρε φιλε. Οι βασεις θα πεσουν ωστε να μπουν οσοι φοιτητες (υπεραριθμοι ναι) χρειαζονται στα τμηματα. Οι καλυτεροι θα περασουν, δεν εγινε και τιποτα που θα πεσουν. Ολοι μας δωσαμε πανελληνιες και ξερουμε τι παιζει με τις βασεις. Η βαση για μια σχολη ειναι ο χαμηλοτερος βαθμος αυτου που περναει στην σχολη αυτη.

    Το αλλο θεμα που αναφερεις ομως (οτι τα θεματα επιλεγχθηκαν με προχειροτητα) ειναι σαφεστατε πολυ σοβαρο!. Ελπιζω και τα σχολια που θα ακολουθησουν να ειναι πανω σε αυτο το θεμα (και οχι με τις βασεις).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια ερωτηση κρισεως.
    Απο που κι ως που, πρεπει να πηγαινουν ΟΛΟΙ,στο Παν/μιο;Οσοι μπορουν ναι, αλλα μονον αυτοι.Για να μπορουν και να τελειωσουν.
    Για κοιταξτε τι γινεται με τα αποτελεσματα, ΜΕΣΑ στις Σχολες.Ποσα χρονια κανουν για να τελειωσουν τα μαθηματα και μετα, ξαναμιληστε για το θεμα.
    Αν νομιζετε, οτι πρεπει να καταβασουμε το επιπεδο, για να μπορεσει το καμαρι σας, να παρει το "πτυχιο" του, και να μην ξερει που παν τα τεσσερα, τοτε, εγω μεν, παω πασσο, εσεις δε, την εχετε κανει απο κουπες, μολις χρειαστειτε κανα γιατρο, να σας γιατρεψει.
    Δεν εχετε καταλαβει, οτι το Παν/μιο, εχει απαιτησεις και αν δεν εχεις καποιο ταλεντο και δεν εχεις διαβασει πολυ, χαρτι δεν παιρνεις.
    (Εγω, δεν εζησα καλοκαιρι οταν ειμουν στο Παν/μιο, αφου διαβαζα 15 ωρες την ημερα, ενω σημερα απ ο,τι βλεπω απο τον ανηψιο μου, τοχουν ριξει στον ...λουτσο και στις φραπεδιες και τις βοτκες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολιτικο κοστος για την κυβερνηση, η για το κ Στυλιανιδη επειδη ηταν δυσκολα τα θεματα; Δεν σοβαρευομαστε λιγο ρε παιδια; Αν ηταν ΛΑΘΟΣ τα θεματα, να το καταλαβω , αλλα δυσκολα; Μην το παρακανουμε. Ενα σωρο λαθη κανει η κυβερνηση, μην της χρεωνουμε και χαζομαρες...αμαρτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θοδωρη, δεν διαφωνω καθολου.

    Ομως καλο θα ηταν να ειχαν ολοι την δυνατοτητα να σπουδασουν. Δυστυχως, ομως λογω της τραγικοτητας του εθνους μας, δεν δινουμε καθολου σημασια στην εκπαιδευση μας (δεν μιλαω για τον υπουργο, μιλαω για τους φοιτητες ΚΑΙ τις οικογενειες).

    Εκει που σε ολα τα αλλα κρατη, οι οικογενειες γιορταζουν το οτι το παιδι τους πηρε πτυχιο, σε εμας γιορταζουμε οταν μπαινεις στο πανεπιστημιο!. Και αυτο γιατι ξερουμε οτι αργα ή γρηγορα θα βγεις απο αυτο. Ως τι θα βγεις ομως ειναι το ερωτημα.... Συνηθως βγαινεις δημοσιος υπαλληλος (= το κατακαθι της κοινωνιας με αλλα λογια)

    Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ως διέξοδο από τα πολιτικά του αδιέξοδα του 2005, ο κ. Καραμανλής προχώρησε στην πρόταση της συνταγματικής αναθεώρησης. Το ΠΑΣΟΚ συναίνεσε, κατέθεσε τις δικές του προτάσεις, για να διαπιστώσει στην πορεία ότι συναίνεση για τον κ. Καραμανλή σήμαινε αποδοχή των απόψεών του και μόνο. Στην αγωνία, μάλιστα, να επιβάλει τις απόψεις του φτάσαμε στην αθλιότητα της ψηφοφορίας για το άρθρο 24.
    Το ΠΑΣΟΚ αποχώρησε από την όλη διαδικασία. Η κυβέρνηση, προφανώς αδιάφορη για την ουσία της αναθεώρησης, φαίνεται να προχωρεί, συνεπικουρούμενη κατά περίπτωση από τα μικρότερα κόμματα της αντιπολίτευσης. Αναλαμβάνει την ευθύνη ταύτισης με την πλέον ασήμαντη κυβερνητική αναθεώρηση, με «μείζονα επιλογή» την άρση του ασυμβίβαστου για τους βουλευτές.
    Μια τέτοια εξέλιξη παραπέμπει στην επόμενη δεκαετία την ουσιαστική αναθεώρηση του Συντάγματος για όλα τα μεγάλα σύγχρονα προβλήματα (σχέσεις Κράτους- Εκκλησίας, περιβάλλον, βιοτεχνολογία, λειτουργία της Δικαιοσύνης, ευρωπαϊκό Δίκαιο κ.λπ.) αλλά και όλα όσα η ίδια προωθούσε ως ιδιαίτερα σημαντικά και όσα το ΠΑΣΟΚ είχε προτείνει αλλά η κυβέρνηση απέρριπτε.
    Μια ΑΣΗΜΑΝΤΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ χαρακτηρίζει μια ΑΣΗΜΑΝΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, αλλά και όσους συμβάλλουν σε αυτήν. Δυστυχώς είναι ενδεικτικό του τρόπου με τον οποίο επιδιώκει την προώθηση θεμάτων εθνικού ενδιαφέροντος και κλίμακας, και πόσο εύκολα παραιτείται από αυτά.
    Η επιλογή είναι μονόδρομος. Τέλος στην αναθεωρητική διαδικασία τώρα. Κυβερνητική πλειοψηφία που πιστεύει στη συναίνεση. Νέα συνταγματική αναθεώρηση από μηδενική βάση. Νέο Σύνταγμα σε δύο χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναί μάλιστα, όπως το χ παιδί που περνάει στην ιατρική, αλλά δεν απόκτησε ποτέ του ταλέντο στο να γίνει γιατρός γιατί απλά δε του ταίριαζε και όμως με το στανιό να βγεί απο την σχολή και κάνει και εγχειρήσεις αύριο μεθαύριο.....η εξιδίκευση λείπει απο τα παν/μιά μας και σίγουρα δεν είμαστε ικανοί για όλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επιτελους να μπουν δυσκολα θεματα να ανεβει και το επιπεδο.Εσυ ρε συ φιλε δηλαδη τι ζητας?Να ειναι τα θεματα επιπεδου δημοτικου,ετσι ωστε ολοι να πιασουν το 10 για να περασουν σε καποιο τμημα ΤΕΙ της πλακας,τα οποια ιδρυσε η ΠΑΣΟΚαρα?
    Οποιος θελει να περασει σε πανεπιστημιο να στρωσει τον κωλο του και να διαβασει οπως εκανα εγω και χιλιαδες αλλα παιδια.Οποιος δεν μπορει να ανταποκριθει σε αυτα και προτιμαει τους φραπεδες και τα μπιλιαρδα να παει να γινει υδραυλικος.Αμαν πια με το εξευτελισμο της τριτοβαθμιας εκπαιδευσης.Ευρυπιδη προχωρα δυνατα.Η παιδεια χρειαζεται μεταρρυθμισεις και οχι σπουδαστες για να δουλευουν τα σουβλατζιδικα και οι καφετεριες στο καθε χωριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οχι φιλε να ανοιγουμε ΤΕΙ στο καθε κατσικοχωρι και μετα να βαζουμε το καθε τουβλο με 2 και 3 να παριστανει πως σπουδαζει.
    Η λογικη της ΠΑΣΟΚαρας.Να δουλευουν τα σουβλατζιδικα και οι καφετεριες και ποιος νοιαζεται για την παιδεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΣΕ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΕΔΩ ΚΑΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΟ ΑΚΟΥΓΕΤΕ ΣΦΑΓΗ ΕΔΩ ΣΦΑΓΗ ΕΚΕΙ .ΜΗΝ ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΛΩΣ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΛΙΓΟ. ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ.ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΤΙ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ;ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΡΕ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΓΕΜΙΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Einai dynaton na asxoloumaste me to an pesoun oi vaseis i an anevoun na einia politiko 8ema? Prepei na katargh8oun oi exsetaseis kai ka8e sxolh na leei posous 8elei kai me pia kritiria tha tous epilexsei....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Επιτέλους να σταματήσουν όλα τα τούβλα να μπαίνουν στα πανεπιστήμια και μετά να βγαίνουν και να απαιτούν.

    Έχει παραγίνει το κακό με το κάθε τούβλο που έχει απαίτηση να το παίζει πτυχιούχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αμα ειναι δυσκολα τα θεματα "ΕΣΦΑΓΙΑΣΘΗΣΑΝ" Αμα ειναι ευκολα "ΑΙΣΧΟΣ , ΜΕ 19 ΑΠΕΞΩ"

    Κακομοιρα παιδακια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αφού τα ΑΕΙ και ΤΕΙ είναι ανίκανα να προασπίσουν το κύρος τους κόβοντας τη σάρα και τη μάρα που διαβαίνει το κατώφλι τους, ας το κάνει το Υπουργείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ειλικρινά χαίρομαι που 8 συμπολίτες μου δεν παραμυθιάζονται από τις βαρύδγουπτες και δακρύβρεχτες ιστορίες των δημοσιογράφων περί "σφαγής στις Πανελλήνιες". Ελπίζω να ωρίμασαν οι συνθήκες να καταλάβουμε ότι δεν δύναται όλοι να είμαστε γεννημένοι για "Πανεπιστήμονες". Κάποιοι είναι εξαίρετοι μάστορες, έμποροι, κ.λ.π. Ναι παιδεία για όλους (και καλή) μα δεν νοήται και Πανεπιστημιακή εξιδείκευση για όλους. Επίσης δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να έχουμε 60000 μεταπτυχιακούς! Έλεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. και το κράτος που βρίσκεται? Πως προετοιμάζει τους υποψήφιους φοιτητές? Δείχνοντας "ανοχή" στο ότι απουσιάζουν από την ανύπαρκτη τρίτη λυκείου για να κάνουν φροντιστήρια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δύσκολα θέματα για τους μαθητές της θετικής κατεύθυνσης.Θα υπάρχει άραγε συνέχεια και για τους μαθητές της τεχνολογικής κατεύθυνσης΄?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. EKSYGXRONISMOS THS YLHS ME THEMATA KAI APAITHSEIS TOY 21 AIONA,TEXNIKOS EXOPLISMOS TON PANEPISTHMION & TON SXOLEION,KATARGHSH TON KOMMATIKON MPAKALIKON STA ANOT.IDR. AKSIOKRATIA STOYS DIDASKONTES,KATARGHSH TON AIONION,SYNEXEIS EKSELIKSH TON PANTON,PROSARMOGH STIS ANAGKES THS OIKONOMIAS KAI TIS AGORAS.KAI TO KYRIOTERO OXI PEIRAMATA APO ALMPANHDES STOY KASSIDH TO KEFALI.
    Y.G RIXTE MIA MATIA POS LEITOYRGOYN TA ANOT. IDR. SE USA,GR AUS JAPAN. G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Tά χω πάρει τόσο που ο κάθε γιδοβοσκός θέλει να μπεί στο Πανεπιστήμιο, που αν ήταν στο χέρι μου θα πριμοδοτούσα με 300 ευρώ το μήνα τους νέους 18-25 που δε σπουδάζουν, αλλά πάνε στις τέχνες.

    Τα κωλοπαίδια που κοπροσκυλιάζουν στα ΑΕΙ-ΤΕΙ θα πληρώναν δίδακτρα για να φοιτήσουν.

    ( Και μετά κλαίγονται για την ανεργία που ακολουθεί. - Σύνδεση αγοράς εργασίας με το Πανεπιστήμιο : υπό του μηδενός )

    Μόνο έτσι μπορεί να σοβαρευτεί αυτός ο λαός. Με το βούρδουλα δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τη σημασία έχει αν ήταν δύσκολα ή όχι? έτσι είναι οι εξετάσεις!Κάπιοι τα ξέρουν κάπιοι άλλοι όχι!εγώ είμαι από αυτούς που δεν τα ξέρανε..καθηγητές βάζουν τα θέματα και αυτοί ιδιαίτερα κάνουν και ξέρουν(!?)!!όλοι εσείς που ξέρετε και έχετε περάσει το λούκι θα έπρπε να ασχοληθείτε με το αν όσοι βγαίνουν από αυτή τη διαδικασία είναι συνειδοτοποιημένοι για ααυτό που πάνε να σπουδάσουν!!και δεν μιλάω για παδιά σαν και εμένα που δεν έχω διαβάσει πότε και φέτος προσπαθώ να γλυτώσω το τομάρι μου αλλά για αυτούς που είναι "καλοί" και θα μπουν είτε ιατρική είτε στο πολυτεχνείο..ανάλογα τον βαθμό τους!!τέτιουσ έλληνες βγάζει η παιδεία...με αυτά να ασχολείστε και αφήστε την πολιτική, αυτοί με την συγκατάθεση μας, μας δουλεύουν!!καλή συνέχεια σε όλους τους υποψήφιους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

«ΑΚΕΦΑΛΗ» η Χεζμπολάχ! ΟΙ IDF ΣΚΟΤΩΣΑΝ και τον διάδοχο του Νασράλα...

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε απόψε ότι ένας από τους κορυφαίους αξιωματούχους της Χεζμπολάχ, ο οποίος αναμενόταν να γίνει ο επόμενος ηγέ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *