GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνεντεύξεις - ντοκουμένα...

. Η Ζωζώ Νταλμάς μιλάει στον Δημήτρη Λιμπερόπουλο για τον πολύχρονο δεσμό της με τον Κεμάλ Ατατούρκ. Και ο Πέτρος Κυριακός περιγράφει πως...

.
Η Ζωζώ Νταλμάς μιλάει στον Δημήτρη Λιμπερόπουλο για τον πολύχρονο δεσμό της με τον Κεμάλ Ατατούρκ. Και ο Πέτρος Κυριακός περιγράφει πως είδε παιδάκι την θριαμβευτική είσοδο του Σπύρου Λούη στο στάδιο το 1896!
..
Από το liberopoulos.gr
..

Η Ζωζώ Νταλμάς, πρωταγωνίστρια της ελληνικής αλλά και της τουρκικής οπερέτας, μιλάει όχι μόνο για τη πολυκύμαντη ζωή και την εκθαμβωτική καριέρα της, αλλά και για τον πολυετή δεσμό της με τον Κεμάλ Ατατούρκ.
Ο Πέτρος Κυριακός, ο θρυλικός Πετράν πρωταγωνιστής του ελαφρού θεάτρου, διηγείται πως παιδάκι πουλούσε "λουκούμι και νερό-μιά πεντάρα και τα δυό" έξω από το Παναθηναικό στάδιο, και είδε τον Σπύρο Λούη να τερματίζει νικητής το 1896! Αναφέρεται και στη μετέπειτα γνωριμία τους, όταν ως βοηθός σαγματοποιού του έφτιαχνε τα περιλαίμια του αλόγου της σούστας του... (Και άλλα πολλά, από Μενεγκίνι ως πατέρα Μαρίας Κάλλας και Νίκο Ζαχαρίου ως Τόλη Βοσκόπουλο…)
...Τα πάντα έχουν αρχή και τέλος και το συνειδητοποιώ περισσότερο, τώρα που ακούω στο μαγνητόφωνο τον Πέτρο Κυριακό να μου διηγείται πως είδε τη νίκη του Σπύρου Λούη στο μαραθώνειο του 1896!!! την Ζωζώ Νταλμάς, να μου εξιστορεί τους έρωτές της με τους Αιγύπτιους πρίγκιπες και τον δεσμό της με τον Κεμάλ Ατατούρκ! Τον σύζυγο της ντίβας Μπατίστα Μενεγκίνι (αυτό το βλέπω σε video) να μου μιλάει με θάμπος για την μεγαλύτερη σοπράνο όλων των εποχών Μαρία Κάλλας και με περιφρόνηση για τον Ωνάση... Τον πατέρα της Κάλλας, Γεώργιο Καλογερόπουλο, να μου μιλάει για τη διάσημη κόρη του... Ακόμη τον Νίκο Ζαχαρίου της Σκάλας του Μιλάνου... Τον Τόλη Βοσκόπουλο, έχοντας δίπλα του τη Μαρινέλα, να μου μιλάει για το ξεκίνημά του και τα πρώτα σουξέ του, το "μανίτσα μου, μανίτσα μου, θα πάρω τη βαλίτσα μου" και το "αγωνία"... Κι΄ακόμη τον αγράμματο Πέτρο Κυριακό, να μου απαγγέλει τα υπέροχα ποιήματά του...
Και πόσους άλλους έχω ακόμη σε μαγνητόφωνο και video που πρέπει να διασώσω τη φωνή τους, την εικόνα τους, την αύρα τους, τη στιγμή, που δεν μπορώ να πιστέψω, πως μου αποκάλυπταν αυτά που δεν ήθελαν ν΄αποκαλύψουν… Θεέ μου, συχώρα με. που ενώ έχω τον θρυλικό Πετράν να μου μιλάει για τον Σπύρο Λούη, που τον είδε να εισέρχεται θριαμβευτής στο στάδιο και τον γνώρισε αργότερα από κοντά και την Ζωζώ Νταλμάς να μου διηγείται το δεσμό της με τον Κεμάλ Ατατούρκ, εγώ να ασχολούμαι με την Καλομοίρα και τους γραφικούς των παραθύρων
---------------------------------------

7 σχόλια

  1. ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΩΡΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΙΔΕΡΗ ΣΤΟ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟ. ΣΤΟ:http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα στο καφενείο

    Εχετε αναρωτηθεί πόσους υπηρέτες έχετε;;;

    Μη χάσετε την σπαρταριστή απάντηση .Αξίζει να διαβάσετε το χρονογράφημα του καφενείου

    Η απάντηση του Καραμανλή στα ερωτήματα των πολιτών

    Είμαστε ξέφραγο αμπέλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. *
    "ο κύριος μέτοχος [ΑΤΕ] αποφάσισε να προχωρήσει στην κατεύθυνση αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της εταιρίας.[ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ]


    Ν. ΣΜΥΡΝΗ 28/5/08

    Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Νο 19/2008


    Συνάδελφοι,
    Πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου με τους κ.κ. Δ. Μηλιάκο και Π. Βαράγκη, Πρόεδρο και Aντιπρόεδρο αντίστοιχα του Δ.Σ. της Εταιρίας. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος κ. Δεσηνιώτης που τοποθετήθηκε σήμερα από το Δ.Σ. της εταιρίας.
    Από πλευράς Διοίκησης έγινε αναλυτική ενημέρωση για τους λόγους που ο κύριος μέτοχος αποφάσισε να προχωρήσει στην κατεύθυνση αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της εταιρίας.
    Το Δ.Σ. του Συλλόγου κατέθεσε κατ αρχήν τις απόψεις του για αυτή την επιλογή του μετόχου και ζήτησε να αξιολογηθεί και πάλι η πρόταση μας για ανάπτυξη των εργασιών της εταιρίας με πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων της, εντός του ομίλου της Α.Τ.Ε., θέση που καταθέσαμε και στην πρόσφατη Γ.Σ. των μετόχων.
    Το Δ.Σ. του Συλλόγου θα συνεδριάσει αύριο εκτάκτως, προκειμένου να εκτιμήσει της εξελίξεις και να καθορίσει τη στάση του. Για τις αποφάσεις του Δ.Σ. θα ενημερωθείτε αναλυτικά αμέσως μετά την συνεδρίαση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟ ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ.
    (27-5-2008).


    Στα πλαίσια της άκρατης νεοφιλελεύθερης πολιτικής του ξεπουλήματος των πάντων, μέσα από αδιαφανείς και ύποπτες διαδικασίες, εντάσσεται και η επιχείρηση πώλησης της ΑΤΕ Ασφαλιστικής, από τη διοίκηση Μηλιάκου.

    Οι λόγοι των οποίων γίνεται επίκληση, αποτελούν προφάσεις των φορέων της σύγχρονης δεξιάς, η οποία έχει ΄΄ξεπεράσει΄΄, κατά πολύ, εκείνη της περιόδου 1990-93.

    Τα ερωτήματα που ο εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συλλόγου Εργαζομένων στην ΑΤΕ Ασφαλιστική, κατέθεσε κατά την πρόσφατη γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, είναι όχι μόνο καίρια, αλλά και αναπάντητα :

    Ø Γιατί πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί μια Εταιρία, που το μόνο που κάνει είναι να προσφέρει κέρδη από ιδρύσεώς της μέχρι σήμερα στην ΑΤΕ;

    Ø Γιατί πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί μια Εταιρία, που ως επένδυση κόστισε 25 εκ. € και σήμερα η αξία της ξεπερνάει τα 350 εκ. €;

    Ø Γιατί πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί μια Εταιρία, που η ακίνητη και μόνο, περιουσία της υπερβαίνει σήμερα τα 140 εκ. €;

    Ø Γιατί πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί μια Εταιρία, που με ορθολογικότερη διαχείριση των αποθεματικών και του bancassurance μπορεί να προσφέρει ετήσια κέρδη άνω των 35 εκ. €;

    Ø Γιατί πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί μια Εταιρία που μέσω των δραστηριοτήτων της προσθέτει στην μητρική Τράπεζα μεγάλο αριθμό πελατών και εργασιών;

    Ø Γιατί πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί μια Εταιρία, που απασχολεί με εξαρτημένη σχέση 530 εργαζόμενους και χιλιάδες συνεργάτες, οι οποίοι ανταποδίδουν τα μέγιστα στη σχέση αυτή;



    Καταγγέλλουμε την πολιτική ξεπουλήματος μιας ισχυρής και κερδοφόρας εταιρείας του Ομίλου της ΑΤΕ και θ΄ αντιδράσουμε με κάθε μέσον που διαθέτουμε, στην ιδιωτικοποίησή της.

    Εκείνο που χρειάζεται η ΑΤΕ Ασφαλιστική είναι μια ξεκάθαρη στρατηγική, παραπέρα, ανάπτυξής της, στα πλαίσια του Ομίλου της ΑΤΕ, με πολιτικές αξιοποίησης των δυνατοτήτων της σε κάθε τομέα και κυρίως σ΄ αυτόν του ανθρώπινου δυναμικού της, το οποίο τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζεται με πολιτικές αναξιοκρατίας και πελατειακών σχέσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΖΟΜΠΙ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΕ,

    ΜΕΤΑ ΑΠΟ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΛΟΜΟΙΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ
    ΜΕ ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ,ΕΛΠΙΖΩ,
    ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΥΡΚΟ ΕΠΙΒΗΤΟΡΑ..
    ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΗΤΑΝ Η ΚΥΡΙΑ ΝΤΕΛΜΑΣ
    ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΞΕΣΚΙΖΕ Ο ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡΚ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΝ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΠΟΥΡΟΧΑΒΛΕ ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΑ ΕΞΩΡΑΪΖΕΙΣ.
    ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΗΤΑΝ,
    ΠΝΙΓΜΕΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΟΛΟΠΛΟΚΙΑ.
    ΑΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΗΣΥΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ, ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟΙ ΕΞΥΠΝΟΤΕΡΟΙ, ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΠΙΟ ΤΙΜΙΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ¨ΩΡΑΙΑ"
    ΣΚΑΤΟΕΠΟΧΗ ΣΑΣ.

    ΥΓ: ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΟΜΟΙΡΑ.
    ΕΙΝΑΙ ΝΕΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΖΩΗ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΕΝΩ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΗΔΗ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΕΙΔΗΣΗ.
    ΕΠΙ ΤΗ ΕΥΚΑΙΡΕΙΑ:
    ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΚΑΤΟΝΟΜΑΣΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βάλτε ξανά το μετριασμό σχολίων.
    Δεν βλέπετε τον grsex που μπαχαλευει το blog?
    Τόσο ηλίθιοι είστε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν κι οι χαρακτηρισμοί προς τον κ. Λυμπερόπουλο είναι πολύ βαριοί, δεν μπορώ να μην αναρωτηθώ : Μήπως του αρέσει να τους προκαλεί ;
    Μήπως σας αρέσει κ. Λυμπερόπουλε να προκαλείτε ;
    Αναρτήσατε ένα ολόκληρο site για τη μεγάλη θεατρίνα της οπερέτας Ζωζώ Νταλμάς, φοβάμαι όμως οτι δεν το κάνατε γι' αυτήν, αλλά για τον εαυτό σας. Γιατί σπεύσατε να χαρακτηρίσετε εκ των προτέρων αρνητικά το βιβλίο που, όπως διαβάζω, ετοιμάζουν άνθρωποι που την έζησαν και της συμπαραστάθηκαν στα τελευταία και δύσκολα, όπως μαθαίνω, χρόνια της ζωής της, όταν όσοι την είχατε ''συμπαθήσει και συμπονέσει'' την είχατε ξεχάσει. Και λέτε οτι σας επιτέθηκαν κάποιοι, τους οποίους χαρακτηρίζετε ως κομπλεξικούς, ανιστόρητους και ξερόλες, επειδή μιλάτε γι' αυτήν.
    Όμως, ένας ακομπλεξάριστος, ιστορικά καταρτισμένος και κυρίως αμερόληπτος άνθρωπος θα είχε επιβεβαιώσει οτι όντως υπάρχει κληρονόμος των απομνημονευμάτων της, που έχει κάθε δικαίωμα να προστατεύσει τη φήμη της και να εμποδίσει προσπάθειες εκμετάλλευσης της ζωής της όταν θεωρεί οτι την προσβάλουν. Θα ήξερε επίσης ποιοι της συμπαραστάθηκαν στα δύσκολα χρόνια και ποιοι την αποχαιρέτησαν στο στερνό της ταξίδι, διατηρώντας ως σήμερα ακέραιη την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπό τους. Και θα είχε χαιρετήσει με χαρά την προσπάθειά τους να αναβιώσουν τη ζωή της μέσα από ένα βιβλίο, χωρίς να το τοποθετεί εκ των προτέρων στα αζήτητα.
    Κομπλεξικοί και ξερόλες λοιπόν, πιστεύω οτι είναι όσοι ''επιμένουν'' να θυμούνται πρόσωπα και καταστάσεις μόνο όταν τους συμφέρει.
    Η ανθρώπινη φύση έχει πολλά ταπεινά ένστικτα, αλλά, κ. Λυμπερόπουλε, πίστευα οτι ένας άνθρωπος με τα δικά σας χρόνια θα τα είχε δαμάσει.
    Κι αφού κι εσείς δεν κατονομάζετε τους κομπλεξικούς και τους ξερόλες, παρά δίνετε μαχαιριές πισώπλατα, παραμένω κι εγώ ένας ανώνυμος σχολιαστής των σχολιασμών σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *