GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απεργία κόντρα στον πόλεμο...

...στο Ιράκ και το Αφγανιστάν κάνουν οι λιμενεργάτες στις ΗΠΑ . Γράφει ο Νίκος Κλειτσίκας http://www.nikosklitsikas.gr/ . 1 Μάη 1886, Σικάγο...

...στο Ιράκ και το Αφγανιστάν κάνουν οι λιμενεργάτες στις ΗΠΑ
.
Γράφει ο Νίκος Κλειτσίκας
http://www.nikosklitsikas.gr/
.
1 Μάη 1886, Σικάγο ΗΠΑ
1η Μάη 2008: οι Αμερικανοί λιμενεργάτες κλείνουν τα λιμάνια για την Ειρήνη, εναντίον του πολέμου
Στις ΗΠΑ, που δεν “γιορτάζεται” η 1η Μάη, το Συνδικάτο των λιμενεργατών της Δυτικής Όχθης International Longshore and Warehouse Union, προκήρυξε ΑΠΕΡΓΙΑ εναντίον του πολέμου στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.
Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια των ΗΠΑ, με σύνθημα “No Peace, No Work”, διαδηλώνουν την 1η Μάη 2008 για την ΕΙΡΗΝΗ.
Η απόφαση πάρθηκε με τη συντριπτική πλειοψηφία της Συνέλευσης των Συνδικάτων, που αντιπροσωπεύει 42.000 εργαζόμενους στα λιμάνια. Καθοριστικό ρόλο για την υπερψήφιση της απόφασης είχαν οι τοποθετήσεις των βετεράνων του Βιετνάμ.
Έτσι, την 1η Μάη 2008, θα πραγματοποιηθούν διαδηλώσεις στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας, στο Σιάτλ και την Ολύμπια (Ουάσιγκτον). Ήδη αποφάσισαν κι άλλα συνδικάτα τη συμμετοχή τους στην απεργία και τις διαδηλώσεις, μεταξύ των οποίων η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών της Καλιφόρνιας και οι Ταχυδρομικοί της Νέας Υόρκης, αλλά και κινήματα εναντίον του πολέμου (CodePink & Answer).
Το κείμενο της απόφασης: http://www.uslaboragainstwar.org/article.php?id=15428
Οι διευθύνσεις για την αποστολή μηνυμάτων συμπαράστασης: πατήστε εδώ.
--------------------------------------------------

12 σχόλια

  1. Αμερικανάκια, αμερικανάκια αλλά κάποια στιγμή ξυπνάνε, μόνο εμείς Τίποτα........μόνο όταν χτυπάνε κεκτημένα ξεσηκωνόμαστε σε απεργίες για κοροιδίες που γίνονται καθημερινα και στα μούτρα μας στην καρακοσμάρα μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. #
    Με τα πιο επικίνδυνα ζώα της φύσης

    "Επικίνδυνες συναντήσεις": στην άγρια φύση, ο ατρόμητος Μπρέιντ Μπαρ έρχεται αντιμέτωπος με τα πιο επικίνδυνα ζώα. Τετάρτη στις 22:00.
    #
    Ο κόσμος του απαγορευμένου

    "Ταμπού": η σειρά του National Geographic ασχολείται με θέματα-ταμπού για τη σύγχρονη κοινωνία. Τετάρτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάιλι Μινόγκ, Λένι Κράβιτζ, James, Νικ Κέιβ, Τζέιμς Μπλάντ, Siouxsie, PJ Harvey, Λέοναρτντ Κοέν, Μανού Τσάο, Μαρκ Νόπφλερ και δεκάδες άλλα ονόματα της σύγχρονης και της κλασικής ροκ παρελαύνουν στις αθηναϊκές σκηνές το φετινό καλοκαίρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάιλι Μινόγκ, Λένι Κράβιτζ, James, Νικ Κέιβ, Τζέιμς Μπλάντ, Siouxsie, PJ Harvey, Λέοναρτντ Κοέν, Μανού Τσάο, Μαρκ Νόπφλερ και δεκάδες άλλα ονόματα της σύγχρονης και της κλασικής ροκ παρελαύνουν στις αθηναϊκές σκηνές το φετινό καλοκαίρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επαναπατρισμός μαρμάρινης ληκύθου
    Η λήκυθος επαναπατρίστηκε από την Βασιλέια της Ελβετίας

    Μαρμάρινη λήκυθο του 4ου αιώνα π.Χ. που επαναπατρίσθηκε από την Ελβετία στη χώρα μας, παρουσίασε ο υπουργός Πολιτισμού, Μιχάλης Λιάπης, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στερνό αντίο

    Πλήθος κόσμου, πολιτικοί και καλλιτέχνες αποχαιρέτησαν από το Α' νεκροταφείο Αθηνών στον πρόωρα χαμένο κύπριο συνθέτη, Μάριο Τόκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και όμορφη... και πάμπλουτη!
    Σύμφωνα με το Forbes οι αποδοχές της φθάνουν τα 35 εκ. δολάρια

    Το πιο ακριβά αμειβόμενο μοντέλο στο κόσμο για το 2007 είναι η Βραζιλιάνα Ζιζέλ. Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, οι αποδοχές της φθάνουν τα 35 εκ. δολάρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αντίθετοι στη μονάδα
    Στη Βοιωτία υπάρχει φόβος για τη δημιουργία λιθανθρακικής μονάδας

    Φόβους για περαιτέρω επιβάρυνση του περιβάλλοντος εκφράζουν κάτοικοι της Βοιωτίας, με αφορμή την κατασκευή μονάδας ηλεκτροπαραγωγής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μέτρα για τη λειψυδρία
    Οι αγρότες χρησιμοποιούν για την άρδευση το υπόγειο νερό, εξαντλώντας έτσι τα αποθέματα του

    Μόνο το νερό που είναι αποθηκευμένο στις λιμνοδεξαμενές μπορεί να χρησιμοποιηθεί το καλοκαίρι στο Θεσσαλικό κάμπο, σύμφωνα με έρευνα του ΣΚΑΪ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. το αρθρον είναι πολύ παλαιό,
    είναι από το 2003. Λοιπόν παρακαλώ διορθώσατε τήν ημερομηνία σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η «αριστερή στροφή», που έχουν εσχάτως διαπιστώσει διάφοροι τζιτζιφιόγκοι, συνεχίζεται ακάθεκτη: έπειτα από δεκαέξι χρόνια κεντροαριστερής δημαρχίας, η Ρώμη εξέλεξε προχθές έναν Ακροδεξιό δήμαρχο! Και επειδή δημοτικές εκλογές έρχονται και στην Αγγλία, η «αριστερή στροφή» προδιαγράφεται πλήρης: οι Συντηρητικοί προηγούνται στις δημοσκοπήσεις ακόμα και στο Λονδίνο.

    Προ ημερών, μετά τις εκλογές στην Ιταλία, ορισμένοι αποφάνθηκαν ότι ο Μπερλουσκόνι κέρδισε επειδή οι αντίπαλοί του δεν ήταν όσο Αριστεροί έπρεπε, αφού η απερχόμενη κεντροαριστερή κυβέρνηση Πρόντι δεν υπηρέτησε με αρκετό φανατισμό τα λαϊκά συμφέροντα.

    Ο συλλογισμός αυτός διεκδικεί εύσημα πολιτικής ανοησίας. Υπονοεί, δηλαδή, ότι οι ιταλοί ψηφοφόροι έψαχναν στην κάλπη κάποιον πολύ Αριστερό, αλλά επειδή οι Αριστεροί δεν ήταν αρκετά Αριστεροί, προτίμησαν να ρίξουν δαγκωτό... Σίλβιο! Μου θυμίζει την άλλη μεγαλοφυή πολιτική διάγνωση ότι οι Ελληνες ψηφίζουν τον Καραμανλή επειδή το ΠαΣοΚ δεν είναι επαρκώς Αριστερό. Επί της ουσίας, τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα! Διότι, όπως προκύπτει, οι παθιασμένες «αριστεράντζες» της Ιταλίας δεν ψήφισαν απλώς Μπερλουσκόνι για να τιμωρήσουν τους Αριστερούς οι οποίοι δεν είναι Αριστεροί, αλλά μαύρισαν και τους συνασπισμένους Ακροαριστερούς οι οποίοι κατηγορούσαν κι αυτοί τους άλλους Αριστερούς ότι δεν είναι αρκετά Αριστεροί. Με αποτέλεσμα, οι ορίτζιναλ Αριστεροί να μη βρουν την ψήφο τους και να μείνουν εκτός Βουλής, σε αντίθεση με τους λιγότερο ορίτζιναλ Αριστερούς, οι οποίοι τα πήγαν αξιοπρεπέστερα στις εκλογές.

    Η ποιότητα αυτών των αναλύσεων δεν με συναρπάζει αλλά ούτε με εκπλήσσει. Στηρίζονται όλες στην αναπόδεικτη παραδοχή πως το αριστερότερο είναι εξ ορισμού καλύτερο και ότι οι άνθρωποι αναζητούν το αριστερότερο. Οτι το φυσιολογικό είναι να ψηφίζουν οι άνθρωποι όσο πιο αριστερά γίνεται κι ότι κάτι στραβό συμβαίνει όταν δεν το κάνουν. Αμ δε! Δεκαετίες πασχίζουν οι ενδιαφερόμενοι στην Ελλάδα, αλλά ο Συνασπισμός είδε διψήφιο νούμερο μόνο προσφάτως, μόνο στις δημοσκοπήσεις και μόνο επειδή το ΠαΣοΚ το έριξε στο σορολόπ. Οσο κυβερνούσε ο «Δεξιός»Σημίτης με το ζόρι έπαιρναν 3% για να μπουν στη Βουλή. Από πού προκύπτει λοιπόν ότι οι ψηφοφόροι αναζητούν το «αριστερότερο» κι ότι αποδοκιμάζουν το «λιγότερο αριστερό»;

    Κάπου το παραμύθι κολλάει. Απ΄ ό,τι φαίνεται άλλα πράγματα αναζητούν οι άνθρωποι όταν ψηφίζουν και με άλλα κριτήρια επιλέγουν Καραμανλή ή Μπερλουσκόνι. Διαφορετικά θα μας κυβερνούσε το ΚΚΕ. Αλλά δεν μας κυβερνάει. Και γι΄ αυτό δεν βλέπω τον λόγο γιατί πρέπει να υποδύονται το ΚΚΕ εκείνοι που θέλουν να μας κυβερνούν.

    for the copypaste
    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΙΣΧΟΣ ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ.....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

«ΑΚΕΦΑΛΗ» η Χεζμπολάχ! ΟΙ IDF ΣΚΟΤΩΣΑΝ και τον διάδοχο του Νασράλα...

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε απόψε ότι ένας από τους κορυφαίους αξιωματούχους της Χεζμπολάχ, ο οποίος αναμενόταν να γίνει ο επόμενος ηγέ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *