GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καταργείται πάλι η βάση του 10...

. ...για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια. Φόβοι ότι θα "αδειάσουν" φέτος τα ΤΕΙ στην περιφέρεια! . Στην κατάργηση της βάσης του 10 ...

.
...για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια. Φόβοι ότι θα "αδειάσουν" φέτος τα ΤΕΙ στην περιφέρεια!
.
Στην κατάργηση της βάσης του 10 για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ προσανατολίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Παιδείας.
Αυτό γίνεται γιατί είναι βάσιμη η εκτίμηση ότι φέτος θα "αδειάσουν" τα ΤΕΙ διαφόρων περιοχών της χώρας καθώς έρχεται σφαγή στις Πανελλήνιες και μεγάλη πτώση στις επιδόσεις των υποψηφίων.
Ολος ο σχεδιασμός που υποτίθεται ότι είχε γίνει για να τροφοδοτηθούν τα ΤΕΙ με σπουδαστές, παρά την καθιέρωση της βάσης του 10, αποδείχθηκε στην πράξη μια ...φούσκα.
Την κυβέρνηση φοβίζει τώρα το κοινωνικό κόστος από την ερήμωση πολλών πόλεων της περιφέρειας και έτσι οδηγείται στην κατάργηση της βάσης του 10.
Για να μην πέσει μεγάλο κράξιμο, είναι πιθανό η κατάργηση να γίνει με έμμεσο τρόπο. Δηλαδή με ουσιαστική μείωση της βάσης αυτής χαμηλότερα του 10...
Σημειώνεται ότι η βάση του 10 είχε καταργηθεί επί ΠΑΣΟΚ αλλά την επανέφερε ως υπουργός Παιδείας η Μαριέττα Γιαννάκου.
-------------------------

52 σχόλια

  1. ΕΛΕΟΣ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΑ, ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΕΛΕΙΑ.
    ΑΣ ΔΙΑΒΑΖΑΝΕ ΕΞΩ ΤΑ ΖΩΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ.
    ΑΝ ΔΕΝ ΣΤΡΩΣΟΥΝ ΚΩΛΟ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΜΕ 8 ΚΑΙ 9 ΔΕ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Sygnwmh alla sovara yposthrizete oti den prepei na yparxei vash gia eisagwgh sta AEI? Den katalavainw pws oi dhmosiografoi ginontai kai mathmatikh kai exoun gnwmh gia ola alla h iswpedwtikh logikh tou" na perasoun ta paidia" kai ne "exoun pelates ta AEI ths eparxias" mou fainetai geloia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δε πανε να αδειασουν τα ΤΕΙ !
    Και που γεμιζουν, μηπως οι αποφοιτοι βρισκουν δουλειές;

    Η χειροτερη ανεργια είναι η ...ανεργια με ειδικευση!

    Ειδικευμενος ανεργος! = Ξευτιλα!

    Μαλακες
    Αν δεν εχεις να πας Αγγλια
    κακα τα ψέμματα


    .....
    ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι κρίμα που το τούβλο που δε ξέρει ούτε να γράψει δε θα περάσει σε κάποιο επαρχιακό ΤΕΙ για να κάνει υπερήφανα τα βόδια τους γονείς του για το επίτευγμά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όπως όλα δείχνουν δεν υπάρχει ούτε προγραμματισμός, ούτε σχεδιασμός των κινήσεων που πραγματοποιεί η υπάρχουσα κυβέρνηση στα θέματα της παιδείας (γιατί αν είναι να αναφέρουμε όλα τα άλλα θέματα που δεν έχει γίνει σχεδιασμός- θα μακριγορήσουμε πολύ μου φαίνεται). Αυτό το αποδεικνύουν πολλές ενέργειες απο τη μέρα που κάθησε στην καρέκλα του υπουργείου Παιδείας η Μαριέττα Γιαννάκου, και μια απο αυτές είναι και η ''περιβόητη'' βάση του 10.Δεν μπορείς να αποκαλείσαι κυβέρνηση με σχέδιο και πρόγραμμα όταν έρθεις στο σημείο να εφαρμόσεις ένα νόμο και στο ''καπάκι'' να σχεδιάζεις να τον πάρεις πίσω επειδή επιβαρύνεσαι απ'το πολιτικό κόστος που σου δημιουργεί αυτή η ενέργεια!Είναι ολοφάνερο ότι η κυβέρνηση δέχτηκε ασφυκτική πίεση απο όλους αυτούς που κερδίζουν απο τη ζωή των φοιτητών στην επαρχεία. Ενοίκια (πάνω απ'όλα), νυχτερινή διασκέδαση(μπαρ,club),καφετέριες(αυτός κι αν είναι λόγος), κατανάλωση τροφής, μετακινήσεις(ταξι,.. κτλ) και πολλά άλλα.Όταν αναλαμβάνεις να κάνεις ''μεταρρυθμίσεις'' που θα αλλάξουν-οπως ειπώθηκε- τη σημερινή κατάσταση της παιδείας δεν έχεις εξάρτηση απο κανέναν και απο τίποτα. Ξέρεις ότι θα συγκρουστείς με τα συμφέροντα .. αλλά για το καλό της χώρας.. και της παιδείας θα παλέψεις για να νικήσεις. Αυτή η κυβέρνηση απέδειξε ότι όχι μόνο δεν θέλει να νικήσει αλλά ούτε και να συγκρουστεί με αυτά.Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αυτή η κυβέρνηση έχει ως μόνο σκοπό και στόχο να κρατήσει αλλά και να επεκτείνει το όλο σύστημα των πελατιακών σχέσεων, των ρουσφετιών, την εξαγορά ψήφων και την επικράτηση του ''ψέματος'' ως πυρήνα της πολιτικής.Πολλά απο αυτά γίνονται(δυστυχώς) στο βωμό της παιδείας.. και όχι μόνο..Όσο θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε αυτή την πολιτική.. το να αδειάζουν και να γεμίζουν τα ΤΕΙ της χώρας όποτε έρθει του κάθε υπουργού.. θα συνεχίσουν να υπάρχουν ανωμαλίες στην οικονομία της επαρχείας και στη ζωή όλων αυτών των ανθρώπων. Όχι μόνο των επιχειρηματιών αλλά και των οικογενειών που ευελπιστούν το παιδί τους να περάσει σε κάποια σχολή. Κύριοι εσείς που νομίζεται ότι κυβενάτε σωστά αυτόν τον τόπο, δεν μπορείτε να παίζετε με τα αισθήματα και τη ζωή των άλλων τόσο εύκολα. Οι σταθερές κυβερνήσεις έρχονται με ενέργειες ωφέλειμες για το λαό και όχι με τις πελατιακές σχέσεις.Βάλτε το καλά μες στο μυαλό σας και μια άλλη μέρα θα ξημερώσει για όλους μας!!!

    Κ.Μ
    2ετης Φοιτητής Οικονομικού Τμήματος
    Πανεπιστημίου Πειραιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καταργηση του 10 προς χαρι των μπαρ , σουβλατζιδικων , και ενοικιαστων-εκβιαστων,και η χαρα των ΚΤΕΛ,απο το συνεχες πηγενε-ελα των σπουδαστων.γιαυτο φωναζει η επαρχια για τιποτα αλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και τελικά ποιά είναι η βάση γι αυτή τη κυβέρνηση,

    το 10;

    το 5;

    ή το 0;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 27/05/2008 ΒΟΥΛΗ. =ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ ΠΡΟΣ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟ. ΔΟΣΑΤΕ ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ? ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ κε ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ ?
    ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΓΩ, ΔΕΝ ΞΑΝΑΒΛΕΠΕΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ,ΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΜΑΘΗΤΗ, ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΕΛΛΗΝΑ ΜΑΘΗΤΗ , ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΜΩΣΑΪΚΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΓΝΩΣΤΗ ΛΕΞΗ.

    ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΟ ΜΕΣΟ ΣΥΓΚΡΙΣΗΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΒΑΣΗ ,ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ.
    ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ.

    ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΝΕΟΨΕΥΤΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΙΔΩΝ , ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΝ 'ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΜΟ".

    ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τουβλα ολων των Σχολων, ενωθειτε,στο τελος θα την κερδισουμε την υποθεση. Θα μπουμε στον ...Παραδεισο της "ανωτατης" Παιδειας, ελεω πολιτικης και πολιτικων.
    Και αυριο με τα καλο, "πτυχιουχοι" απο τα "πανεπιστημια της κυρα Σοφουλας", θα καταλαβουμε και το κουραδοκαστρο του δημοσιου, για να σιτιζομαστε εις υγειαν των κοροιδων.
    Ευγε σε μας, ευγε και στους πολτικους μας, που τους ψηφιζουμε και φανατιζομαστε γι αυτους.
    Τοσο μαλακες ειμαστε.(Εμεις βεβαια, που δεν εχουμε παιδια στην κατηγορια αυτη).
    Ας ζησουνε τα σουβλατζιδικα, οι καφετεριες και τα rooms to let,στα διαφορα κωλοχωρια.Τι σημασια εχει, το οτι κανεις δε μαθαινει τιποτα εκει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. δεν τα αφήνουν ελεύθερα ,να καταργήσουν και της εξετάσεις να γίνουν όλοι φοιτητές και να ξεμπερδεύουμε , στην εποχή μου για να γίνεις φοιτητής ήθελες δέκα κιλά αρχι@@ σήμερα κουτσοί στραβοί και ανάποδοι φοιτητές γίνονται ,για αυτό σε λίγα χρόνια που θα σταματήσουν οι επιδοτήσεις από τον μπαμπά οι περισσότεροι θα πεινάνε , έχει να πέσει πεινά !

    shkat

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Aς περνάει όποιος θέλει και με κάτω από 10, και με κάτω από -10.

    Να μην κλαίγονται όμως έπειτα που η Ανωτάτη Βοϊδοσχολή τους, τα στέλνει στην ανεργία και στα 600 ευρώ, την ίδια στιγμή που οι τετραπέρατοι Αλβανοί τα κονομάνε χοντρά ( και δίκαια !!) με τεχνικά επαγγέλματα, τα οποία τα κορόιδα της g700 σνομπάρουν προς χάριν του κοπροσκυλιάσματος της ελληνικής φοιτητικής ζωής.

    Μετά το τέλος των σπουδών βέβαια, η μαχητική διάθεση πάει περίπατο κι ένα άβουλο ον που παρακαλάει και γλείφει για να μπει σε κάνα στέιτζ παίρνει τη θέση του τέως "επαναστατικού φοιτητή" ( ή μήπως ενός χαιβανιού που δεν ξέρει που πάνε τα τέσσερα ;).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κατά τη γνώμη μου η βάση του "10" θα πρέπει ν'αναθεωρηθεί προς τα πάνω και να πάει τουλάχιστον στο "14".
    Θα πρέπει να κατανοήσουν γονείς και μαθητές ότι σήμερα υπάρχουν στρατιές ανέργων του "λευκού κολλάρου". Υπάρχουν πολλές διέξοδοι σε ελεύθερα επαγγέλματα.Η απόκτηση "ντε και καλά" πτυχίου δεν εξασφαλίζει απολύτως τίποτα.
    Προσωπικά μου είναι αδιάφορο αν θα πληγούν οι καφετέριες και τα ενοικιαζόμενα της περιφέρειας. Προέχει η επαγγελματική αποκατάσταση των παιδιών μας, κάνοντας τώρα τις σωστές επιλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μήπως είναι αρμοδιότητα ΥΠΕΧΩΔΕ?
    Γιατί βλέπω μάς ενδιαφέρει πιό πολύ νά ενισχυθεί η περιφέρεια μέ οικοδομικά υλικά παρά μέ σπουδαστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Άκουσε Καψαμπέλη .
    Καταλαβαίνω τον μετριασμό των σχολίων αλλά νομίζω ότι τελευταία έχεις εγκαταλήψει το μπλόγκ.
    Αν συνεχίσεις έτσι θα πάμε όλοι από ΄΄καφενείο ΄΄ μεριά .
    Σου έστειλα ποστ που τα έριξες στον κάλαθο των αχρήστων .
    Γράφουμε σχόλια που εμφανίζονται μετά 48 ώρες αφού τα ταπώσουν άλλα 20 ποστ.
    Έκανες το μπλογκ χάλια.

    Φ.Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η κατρακύλα της παιδείας ξεκίνησε πρίν περίπου 30 χρόνια.

    Από τότε ο ρυθμός υποβάθμισης είναι σταθερός χωρίς καμία ενέργεια αντιμετώπισης.

    Ή περίφημη μεταρρύθμιση επί ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ, ήταν ανεπαρκής και δεν θα επηρέαζε το σάπιο σύστημα.

    Επιβεβαίωση δυστυχώς ήταν η πρόσφατη τοποθέτηση της χώρας μας στις τελευταίες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης όσον αφορά την παιδεία.

    Συνεπώς, τα περί Ελλάδας σαν κέντρο πολιτισμού, γραμμάτων και τεχνών αναφέρονται σε κάποιους που κατοικούσαν στον ίδιο τόπο πρίν 2.500 χρόνια και όχι στους σημερινούς Έλληνες που μάλλον αποτελούν το κακό παράδειγμα στην παιδεία, στην οργάνωση, την ανάπτυξη, κ.λ.π

    Συνεπώς η πολιτική του να διατηρούμε τα ΤΕΙ και τα γεμίζουμε με αναλφάβητους
    για να έχουν δουλειά οι μαγαζάτορες της κάθε απομακρυσμένης περιοχής που διαθέτει ΤΕΙ, είναι μάλλον παραλογισμός και σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με πολιτική επί της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

    Εγώ θα προτιμούσα πάντως ο γυιός μου να μην σπουδάσει ή να σπουδάσει σε κάποιο ίδρυμα του εξωτερικού, παρά να δαπανήσει κάποια χρόνια από την ζωή του και ένα σοβαρό κεφάλαιο χρημάτων προκειμένου να σπουδάσει σε κάποια απαράδεκτη ειδικότητα ( δείτε τις λίστες σπουδών των ΤΕΙ ) σε κάποιο απαράδεκτο ΤΕΙ σε κάποια γωνιά της Ελλάδας ( αν βέβαια σπουδάσει γιατί ουδέποτε δίνονται μαθήματα ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η απόλυτη ανοησία της μαζικοποίησης της διαδικασίας εισόδου στα Πανεπιστήμια διαιωνίζεται...

    Δεν φτάνει που οι Πανελλήνιες αποτελούν ενα ξεγραμμένο σύστημα που δημιουργεί τον γέλωτα σε όσους έχουν και την ελάχιστη πείρα συστημάτων όπως αυτό της UCCA Αγγλίας... αλλά συνεχίζονται οι παλινωδίες με τις βάσεις...

    Είναι πραγματικά απορίας άξιο το οτι αντι να ενσωματώσουμε ένα σύστημα όπως το Αγγλικό που λειτουργεί εξαιρετικά καλά χωρίς να είναι τέλειο με το κάθε Πανεπιστήμιο και κολέγιο να ορίζει τις δικές του βάσεις ανά μάθημα και συνολικά, αφήνοντας τους υποψήφιους να αποφασίζουν που θα στείλουν τις αιτήσεις τους... συνεχίζουμε με τις πανελλήνιες...

    Αυτή η διαπραγμάτευση, μεσω της UCCA, μεταξύ κολεγίων και υποψηφίων φοιτητών είναι το απαύγασμα της καλής λειτουργίας της προσφορά και της ζήτησης..

    Τα υπόλοιπα, όπως οι σοφιστείες του απηρχαιωμένου ελληνικού συστήματος με τις τραγελαφικές πανελλήνιες είναι εκ του πονηρού... και η βασική αιτία της μάστιγας των φροντιστηρίων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΓΑΜΩ ΤΟΝ ΜΠΕΛΑ ΤΟΥΣ!

    ΑΔΙΚΑ ΕΧΑΣΑ ΤΗΝ ΕΥΑΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΜΠΩ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑ.

    ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ρε εδω οι "γιατροι του δικατσα" το περνανε με γνωστα εκ των προτερων θεματα ('τραπεζα ερωτησεων' το λεει το υπουργειο...) και εσεις κολλατε στο 10...???

    δειτε τα μορια που φτανουν οι ιατρικες σχολες και συ6γκρινετε μετα την δοατπ-λυση της μανταμ μαριεττας και της παρεας της...

    οι ανθρωποι αυτοι εχουν μισος για τον τοπο τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Είναι ντροπή που πάνε να αποσύρουν ένα από τα ελάχιστα θετικά μέτρα που έχουν πάρει στο χώρο της παιδείας... Δεν αντέχουν τη σύγκρουση με τα συμφέροντα και δεν τους νοιάζει τίποτα άλλο παρά η επικράτηση στην εξουσία.

    Είναι δυνατόν να υπάρχουν σχολές όπου οι μαθητές περνάνε με 5,6 ή 7? Δηλαδή αυτό φτάνει στα όρια του γελοίου...υπάρχουν ένα σωρό δουλειές που θα μπορούσε να κάνει κάποιος (υδραυλικός, κομμωτής κ.τ.λ.) που θα μπορούσε να κάνει κάποιος χωρίς να τελειώσει πανεπιστήμιο. Ομως αυτό το σύνδρομο που κατατρύχει την εποχή μας ποτέ δεν σταματάει όπως φαίνεται...κι έπειτα βγαίνουν ένα σωρό "πτυχιούχοι" και διερωτόμαστε γιατί η αγορά είναι κορεσμένη. Το θέμα δεν είναι να περάσουν όλοι σε κάποια σχολή αλλά να αποκτήσουν γνώσεις που θα τους κάνουν χρησιμά μέλη της κοινωνίας...αυτό είναι που λείπει σήμερα...

    Απογοητευμένος μαθητής λυκείου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Απο αμορφωτους και βλακες γονεις, δεν προκειται να βγουν παιδια με αξιες. Οι ικανοτητες ωστοσο καθοριζονται απο την φυση την ιδια.

    Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ εντουτοις ειναι απορροια της εκαστοτε μισοτυχαιας συναναστροφης. Αν η παρεα σου ειναι για πεταμα, μια για πεταμα νοοτροπια θα αποκτησει και ο ατυχος νεος.

    Αναμεσα σ' ολα αυτα ερχεται και το προβλημα των μειονοτητων - απογονοι βαρβαρων που ο εγκεφαλος τους ειναι ακομα ενας καδος σκουπιδιων, η δε νοοτροπια τους, να υπονομευσουν οτιδηποτε πιστευουν οτι θα ευνοησει την Ελλαδα που κατα βαθος μισουν ιδιαιτερα!

    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΩΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σήμερα Τετάρτη 28 ΜΑΪΟΥ Αναρχοαριστεροί επιτέθηκαν απρόκλητα και χτύπησαν μπουνιά στο κεφάλι τον πρύτανη ΑΠΘ κ. Αναστάσιο Μάνθο, ο οποίος έχασε τις αισθήσεις του και πλέον νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.
    Η Δημοκρατία για να λειτουργεί σωστά και με "άσυλο" στα ΑΕΙ απαιτεί υπεύθυνους Δημοκρατικούς πολίτες και όχι τραμπούκους.
    Ήρθε η ώρα η Δημοκρατία να αμυνθεί. Επιτέλους. Φτάνει ο τραμπουκισμός των θρασύδειλων διαταραγμένων ψυχοπνευματικά ατόμων που καταδυναστεύουν τα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Να βρεθεί ο δράστης και οι συνεργοί του και να τιμωρηθούν όπως πρέπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ο μονος δρομος για την μη απαξιωση του θεσμου της παιδειας ειναι η εισοδος στα Πανεπιστημια να μην εξαρταται απο ασταθμητους παραγοντες (π.χ. την ψυχολογια και το πνευματικο υποβαθρο της αρτηριοσκληρωτικης πλατφορμας του ομοιογενους δειγματος των βαθμολογητων) αλλα να γινεται με καποιο οριο και λαμβανοντας υποψιν τις γνωσεις που ο μαθητης θα σφυρηλατησει μετα το περας των 4 εως 6 ετων , δηλαδη τη διαρκεια φοιτησης στην εκαστοτε σχολη του... Μονο αμα κοψουμε τον ομφαλιο λωρο Σχολειου - Πανεπιστημιου θα γινουν σημαντικα βηματα προς αυτην την κατευθυνση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Θα κανω ια διορθωση στο φιλο, που μιλαει για το κατωτερο των μειονοτητων.
    Αν εννοεις τους Αλβανους, εχασες, φιλε μου, εχασες.
    Στο Σχολειο, που ειμουν εγω, οι Αλβανοι, αλλα κυριως, οι Αλβανιδουλες, ηταν ΑΡΙΣΤΟΙ μαθητες.
    Και η τραγωδια ηταν, οτι δεν ηταν μονο στα θετικα μαθηματα, αλλα ΚΑΙ στα θεωρητικα.
    Να δεις κατι 19αρια και κατι 20αρια στα Αρχαια και στην ΕΚΘΕΣΗ, να σου πεταχτουν τα ματια εξω.
    Οταν οι δικοι μας, περνανε 6αρια.
    Ας τα να πανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. 5:48

    Αν θέλεις να σε σχολιάσω ,άκουσε λοιπόν φίλε .

    Στο σχολείο που φοιτά το παιδί μου , η τάξη έχει μεγάλο πρόβλημα ,επειδή δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα ,κάποια παιδιά από το εξωτερικό και γι'αυτό το λόγο δεν μπορεί να βγει η ύλη .

    Βέβαια χάρηκα πάρα πολύ που κάποια παιδιά ,μη Ελληνάκια ,έχουν αυτές τις επιδόσεις ,γιατί αυτό δείχνει την αγάπη τους για τα Ελληνικά γράμματα και την δυνατότητα έτσι να εξελιχθούν σε χρήσιμους πολίτες όταν γυρίσουν στην χώρα τους ,μεταφέροντας την Ελληνική μόρφωση και παιδεία.

    Υ.Γ. θα ευχόμουν βέβαια να είσουν κι εσυ Έλληνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Νασαι καλα. Μουφτιαξες τη μερα απο τα γελια που εβαλα, μολις διαβασα το υστερογραφο.
    Μα βρε ανθρωπε, αφου δεν ξερεις, γιατι γραφεις χαζομαρες;
    35 χρονια καθηγητης ειμουνα, κι εσυ μου λες αυτα που λες;
    Αλλα φαινεται, οτι δεν σου αρεσει να διαβαζεις την αληθεια. Τι να κανουμε τωρα, να τσακωθουμε;
    Ετσι ειναι, αν ετσι νομιζετε.
    (Και κατι τελευταιο, για να σε κανω ενα πτωμα. Την επομενη χρονια που εφυγα απο το Σχολειο, ενας Αλβανος, εγινε προεδρος του 15μελους!Καταλαβες, γιατι πραμα μιλαμε;Το χανουμε το παιχνιδι.Τα παιδια σας, γινονται ανεργοι, με πτυχια, η χωρις και τα παιδια τους βρισκουνε δουλειες, παλι με πτυχια η χωρις.Γιατι δεν ντρεπονται να δουλεψουν οπου βρουν, ουτε φοβουνται, ενω τα δικα σας, δυστυχως για σας, τρεμουν και τον ισκιο τους. Ας ειναι καλα οι μαμαδες τους, που τα κανανε μαμοθρεφτα).
    Τωρα, βρισε με , για να ξεθυμανεις, αλλα δυστυχως για σενα, αυτη ειναι η αληθεια.
    Και μη με παρεξηγεις για το "σας", που χρησιμοποιω για τα παιδια, αλλα εμενα ο Θεος, δε μουδωσε παιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ο τρόπος γραφής σου ,δείχνει άτομο όχι μεγαλύτερο από 20 χρόνων και χωρίς ελληνική παιδεία .

    Αν δεν είναι έτσι και είναι όπως λες ,λυπάμαι που τα παιδιά είχαν τέτοιο δάσκαλο και χαίρομαι που δεν διδάσκεις ακόμη ,γιατί για πρώτη φορά βλέπω ,¨Έλληνα εκπαιδευτικό που σπούδασε με τα χρήματα των συμπολιτών του , να χαίρεται για την αρνητική επίδοση των συμπατριωτών του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ειμαι αισιως 67, αλλο αν φαινομαι πολυ μικροτερος, αλλα που το ειδες, οτι εγω χαιρομαι για κατι;
    Εγω λυπαμαι για πολλα και κυριως για τη λουμπα στην οποια πεσατε εσεις και κανατε τα παιδια σας, ανευρα και φοβισμενα και ετσι, αλλοι, που ειναι πιο θαρραλεοι, θα τους παρουν τις θεσεις, γιατι οπως πιθανον να εχεις ακουσει, η φυση, απεχθανεται το κενο.
    Xωρια που μαθανε στα ευκολα και δεν αντεχουν τα πιο πολλα, να μαθαινουν.Εννοια σου και ειχα κανει, πολλα τεστ, για να βγαλω αυτο το συμπερασμα.
    Και δεν ειναι μονο αυτο που βλεπω και δε χαιρομαι καθολου, αλλα αυτη ειναι η αληθεια, που δεν σου αρεσει.
    Οι Αλβανοι, δε χρωστανε και εχουν αγορασει σπιτια αβερτα,γιατι δουλευουν οπου βρουν και οσο αντεχουν, χωρις να εχουν προβλημα του τι θα πει ο κοσμος, οπως ειμαστε εμεις, τη 10ετια του 50 και του 60, ενω οι Ελληνες, χρωστανε της Παναγιας τα ματια, γιατι το παιζουν χαϊ.,αγοραζοντας με δανεικα, που μετα, ζοριζονται να τα πληρωσουν και πολλες φορες, τους τα παιρνουν πισω.
    Αυτη τη χαζομαρα του Ελληνα δε γουσταρω,τι μου φταινε τα παιδακια;
    Εξ αλλου, ως γνωστον, αμαρτιαι γονεων, παιδευουσι τεκνα.
    (Και κατι τελευταιο. Υπαρχουν πολλα παιδακια, που αποκτησανε την ιδια ειδικοτητα μ εμενα,εξ αιτιας μου.Τους ειχα επηρρεασει θετικα ξερεις).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Θα σου απαντήσω τελευταία φορά.
    Σου βάζω ακριβώς ένα απόσπασμα από τα γραφόμενά σου.
    “Τα παιδιά σας, γίνονται άνεργοι, με πτυχία, η χωρίς και τα παιδιά τους βρίσκουνε δουλειές, πάλι με πτυχία η χωρίς. “

    Εσύ θα μπορούσες να μου υποδείξεις ένα τέτοιο παιδάκι με πτυχίο που να εργάζεται ?

    Όταν ένας εκπαιδευτικός ,εκφράζεται έτσι για τους μαθητές του ,τα παιδιά των συμπολιτών του ,θλίβομαι αφάνταστα για την ποιότητα των εκπαιδευτικών στην πατρίδα μου .
    Εύχομαι να αποτελείς την εξαίρεση και όχι τον κανόνα.

    Το ευχάριστο στην υπόθεση είναι ότι βλέπω να αναπτύσσεις ενοχές .
    Πιστεύω , ότι έστω και σ’αυτή την στιγμή , είναι κάτι σημαντικό για μία προσωπική κάθαρση.

    Τώρα για τα παιδιά που επηρέασες, εύχομαι να μην μιμηθούν τον δάσκαλό τους και να γίνουν ενσυνείδητοι εκπαιδευτικοί ,που αγαπούν τον τόπο τους, ενδιαφέρονται για τα παιδιά του και είναι γνήσιοι φορείς του πνεύματος και των γραμμάτων.

    Πρέπει να σου πω , σαν τελευταίο ,αν διαβάσεις προσεκτικά τι σου γράφω ,θα βρεις μηνύματα που δεν μπορώ να σου τα γράψω ποιο ελεύθερα .

    Σε χαιρετώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΣΥΓΝΩΜΗ , ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ , ΑΛΛΑ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΜΑΘΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ''ΕΙΜΟΥΝ'' ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΔΕ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ''ΕΙ'' , ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ''ΗΜΟΥΝ'', ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ''Η''. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΑΠΡΟΣΕΞΙΑΣ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ 2 ΦΟΡΕΣ , ΜΙΑ ΣΤΙΣ 5.48 ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΙΣ 7.20. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΣΩΣΤΑ.
    ΦΙΛΙΠΠΟΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-28 ΧΡΟΝΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Τι να γινει φιλε μου; Αρχισε το Αλτσχαιμερ φαινεται και ξεχναω, την ορθογραφια απο μερικες λεξεις.Εκλεισα τα 67 προχθες.
    Εξ αλλου, δεν ειχα μεγαλη σχεση με τα θεωρητικα.
    Αλλα γιατι σας τσουζουν τοσο, αυτα που γραφω;Δε ρωτατε κανενα καθηγητη, να σας πει τι γινεται;
    Ακομα και του Παν/μιου να ειναι, να δειτε πως πανε μεσα στα ετη, τα παιδια και με τι ευκολια τελειωνουν;
    Ακουσατε τη Γιαννακου προχτες σε μια συνεντευξη,στν τιβι, μετα τον ακρωτηριασμο της; Αυτα ακριβως, ελεγε.Οτι δηλαδη, οι φοιτητες, δεν μπορουν να τελειωσουν τις σπουδες τους, γιατι δεν εχουν τα εφοδια γι αυτο. ΚΑΚΩΣ μπηκαν.
    Δεν καταπινεται,ε;Σας χαλαω τη μοστρα με την Ελλαδα και ολα τα αλλα εθνοσωτηρια; Τι να κανουμε, με λιγο νερακι, θα παει κατω.
    Αλλοιως, φωναξτε καναν καινουριο Παπαδοπουλο, να "καθαρισει" παλι.
    (Και αυτα που γραφω, τα εχω συζητησει και με αλλους. Δεν τα εβγαλα ετσι.Εκτος και αν τα δικα μας μονο Σχολεια, ηταν καταραμενα, ενω ολα τα αλλα, ειναι ΤΑ προτυπα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΦΙΛΕ ΦΙΛΙΠΠΕ ,ΑΠ'ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ Ο "ΚΥΡΙΟΣ", ΟΥΤΕ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ, ΟΥΤΕ 67, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ .

    ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΑΛΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ελληνας εισαι και φαινεσαι.
    (Εγω, αρκουμαι στο να ειμαι ενας απλος ανθρωπος, με μετριο IQ και μεγαλη πικρα, γι αυτα που βλεπω να κανουν οι "Ελληνες", γυρω μου. Να καταστρεφουν δηλαδη, ο,τι εχει απομεινει στον ωραιο αυτο τοπο, λογω της απληστιας τους).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Μη μασάς theodore. Πάντα όταν λες την αλήθεια σε αυτή τη χώρα νοιώθεις ότι κολυμπάς μές στα σκατά.

    Ωστόσο δεν καταλαβαίνω γιατί αρπάχτηκε η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΩΝΗ. Πάνω κάτω στο ίδιο μήκος κύματος κινείται η σκέψη σας.

    Η μήπως η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΩΝΗ θεωρεί ότι όλα βαίνουν καλώς στα μπουρδελοΑΕΙ-ΤΕΙ κι ότι τα μαμόθρεφτα-η ελληνική νεολαία που τώρα τελευταία χτυπάνε μαζικά αναβολές από το στρατό βρίσκονται σε καλό δρόμο.

    Ειλικρινά είσαι ευχαριστημένος από αυτή την κατάσταση Ε.Φ. και αποφάσισες να του την πεις του ανθρώπου;

    Τα σκληρόπετσα αλβανάκια όντως πατάνε πολύ καλύτερα στα πόδια τους από τους κόπρους-χαραμοφάηδες που έχουν για 2ο σπίτι την καφετέρια και το κωλόμπαρο και γι' αυτό αργά ή γρήγορα θα έχουν (απολύτως δικαιολογημένα) καλύτερη θέση στην κοινωνία.

    Κοιτάξτε να ξυπνήσετε αν θέλετε να το αποφύγετε. Με έργα όμως, όχι με λόγια.

    Αυτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΙΑ ΜΙΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ,ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΛΥΜΠΑΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ, ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΤΕ ΚΤΙΣΕΙ ΤΗ ΦΤΗΝΗ ΨΕΥΤΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΣΑΣ.

    ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. 29 Μάϊος 2008 4:04 μμ

    Η συνοχή της σκέψης σου και η ακολουθία των συλλογισμών σου, μου κάνει να σου προτείνω ένα τσεκ απ .

    Ξαναδιάβασε την δεύτερη και τρίτη παράγραφο σου, μπορείς να δώσεις λογική συνέχεια ?

    Και με τέτοιο σκεπτικό δίνεις και συμβουλές ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ο βασικός λόγος που αδείαζουν τα ΤΕΙ είναι η τριαντάχρονη πιά έλλειψη επαγγελματικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων με αποκλειστική υπαιτιότητα της κυβέρνησης.
    Για περισσότερες λεπτομέρειες http://anotata-tei.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΜΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΟΧΙ.ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΑΙΣΙΩΣ ΟΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΡΑΦΩ Α.Ο.Θ.ΕΙΜΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.ΗΜΟΥΝ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ, ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ Ε.Μ.Ε ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΚΑΙ Η ΥΛΗ ΜΟΥ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ. ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΑΥΤΟΛΟΓΗΣΩ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 17 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ.ΕΝΑΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΦΡΟΝΤΗΣΤΗΡΙΟ ΔΕΝ ΕΠΙΑΝΕ ΟΥΤΕ ΚΑΝ 10!ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΤΟΥ 10 ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΙΝΕΤΕ ΚΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΠΟΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΕΙΤΕ ΣΕ ΤΕΙ ΕΙΤΕ ΣΕ ΤΕΕ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΒΛΑ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΕ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΕ ΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΟ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΒΑΥΚΑΛΙΖΟΜΑΣΤΕ.ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΩ ΕΧΩ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΩ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΩ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ.ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΛΗΣΗ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΜΙΑ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ??!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Καθως καταλαβαινεις, οσο υπαρχει το ΤΕΕ, δικαιωματα, δεν προκειται να παρουν αυτοι. Period.
    Καποτε, που κατι πηγαν να κανουν, σταματησαν ολα τα εργα στη χωρα, οι μηχανικοι και παπαλα.
    Και στο φιναλε, δεν ξερω και αν ΑΞΙΖΟΥΝ να τα παρουν.
    (Καποτε, υπηρχε το λεγομενο μικρο Πολυτεχνειο, που εβγαζε καλους υπομηχανικους, που κανανε τη δουλεια τους,μια χαρα.(Θυμοσαστε την παλια ταινια, με τον Αλεξανδρακη, υπομηχανικο και την Καρεζη, πολιτικο μηχανικο και προισταμενη του.Θυμαστε με τι ΔΕΟΣ, την αντιμετωπιζε ο ταλαιπωρος και τι προσπαθειες εκανε, για να μαθει κατι παραπανω, μπας και την πλησιασει;Ετσι ηταν τοτε τα πραγματα. Και αντιπροσωπευαν τη διαφορα δυναμικου των δυο Σχολων).
    Οταν ηλθε το Πασοκ, καποιος ειχε τη φαεινη ιδεα, να τους κανει μηχανικους, απο την πισω πορτα και ετσι, εφτιαξε τα ΚΑΤΕ, τα ΚΑΤΕΕ, και μετα τα ΤΕΙ.Αλλα το επιπεδο των σπουδων, δεν ανεβηκε, ισα,ισα, το αντιστροφο. Ενω ο αριθμος των φοιτωντων, αυξηθηκε φοβερα.Ετσι, γιατι να βρισκουν δουλεια τα παιδια αυτα;Εξ ου και η πορεια των ΤΕΙ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Θα απαντησω στην κοπελλιτσα, που νεα οπως ειναι,εχει τις αποριες της.
    Κοιτα, ΠΑΝΤΟΤΕ,και σε ολες τις χωρες, δεν πηγαινουν στην 3βαθμια ολοι, αλλα μονον οσοι μπορουν και περνανε καποιο διαγωνισμο, με κριτηρια, που εχουν να κανουν και με τις δυνατοτητες του κρατους, αλλα και με τις αναγκες της οικονομιας.
    Δεν ειναι δυνατον, να γινουν γιατροι, οσοι το επιθυμουν, γιατι τοτε, ποιος θα κανει πχ. το σκατατζη;
    Αυτο το λεω, χωρις καμια κατηγοριια για το επαγγελμα, αλλα για να δειξω το γελοιο του πραγματος, να θελουν ολοι στην Ελλαδα καλα και σωνει, πτυχια.
    Υπαρχουν χιλιαδες δουλειες. ΠΟιος θα τις κανει οι Αλβανοι;Η οι Παικιστανοι;
    Μα αυτο κανουν οι ανθρωποι και γι αυτο, εχουν καταθεσεις στις Τραπεζες και σπιτια ιδιοκτητα, ενω οι Ελληνες, χρωστανε τα μαλλιοκεφαλα τους.
    Γιατι, αυτους, δεν τους εκανε μανουλα;Κι εμεις, ειμαστε ο περιουσιος λαος;Σκατα ειμαστε και οπως παμε, θα τα διαλυσουμε ολα. Αυτα, που χυθηκε πολυ αιμα και ιδρωτας, για να γινουν.
    Και οσον αφορα στην ταξικη κοινωνια, εισαι μικρη και γι αυτο τα λες. Αυτη ειναι η πραγματικοτητα, ειτε σου αρεσει, ειτε οχι.
    Και καποτε, που υπηρχε κατι αλλο, αλλου, απεβιωσε και τι θαψανε γυρω στο 1990.
    Αρα, ειμαστε εδω που ειμαστε και ο σωζων εαυτον, σωθητω.
    (Και για να μαθαινεις, ξερω παιδακια, που δεν ειχανε καθολου λεφτα και δεν εκαναν καθολου φροντιστηρια, αλλα μπηκαν και σε καλες Σχολες, με μονο τη βοηθητικη διδασκαλια που γινοταν στο Σχολειο τους. Το ιδιο γινοταν και στα δικα μας χρονια.Υπηρχαν φτωχοι, που τα καταφερναν και ηταν πολυ περηφανοι γι αυτο.Γιατι καταλαβαιναν οτι εκαναν κατι πολυ δυσκολο).
    Και κατι, για να το μαθουν ολοι οι νεοι.
    Οι παλιοι, δινανε με θεματα, επι της διδακτεας υλης, ενω οι σημερινοι, δινουν, επι της διδαχθεισης υλης.Πιστευω, να ξερετε τη διαφορα μεταξυ των δυο.
    Δηλαδη, παλιοτερα, σου βαζανε, ο,τι θελανε, το ειχες δεν το ειχες κανει στο Σχολειο σου, ενω σημερα, μετρανε και την τελευταια παραγραφο και σελιδα, μην τυχον και δεν εχει διδαχτει.
    Καταλαβατε τι τεραστια διαφορα υπαρχει μεταξυ των δυο;
    (Και σε ενα τυπικο αποτελεσμα, απο 800, μπαινανε 100).
    Τι γκρινιαζετε λοιπον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. 1 Ιούνιος 2008 2:45 μμ

    ΡΕ ΦΙΛΕ ,ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΔΙΧΑΣΜΕΝΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ?

    ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΠΕΛΑ ?
    ΕΠΕΙΔΗ ΣΟΥ ΑΝΑΙΡΕΙ ,ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΑΗΔΙΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕΡΕΣ, ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΚΑΤΣΕ ΚΑΛΑ?

    ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΡΩΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ .
    ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΟΥ ?
    ΕΙΣΑΙ ΚΑΚΟΗΘΕΣΤΑΤΟΣ ,ΑΓΕΝΕΣΤΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΣ.
    ΑΝ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΣΟΥ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΟΥ ,ΟΠΟΙΟ ΚΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ,ΑΝ ΕΧΕΙΣ .

    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΕΣΕΝΑ ΝΑ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΕ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΗΔΙΕΣ .
    ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΣΤΕΙΛΩ ΟΛΑ ΣΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ.


    ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΑΤΟΜΟ ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΛΕΕΙ ΑΗΔΙΕΣ ,ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΣΤΑΣΗ ΣΟΥ ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΞΙΟΥΣ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Κύριε εκπαιδευτικέ...

    "Έλληνας θα πει δύο και δύο τέσσερα στη γη. Όχι δύο και δύο είκοσι δύο στον ουρανό.
    Έλληνας θα πει να τελείς στους νεκρούς τις χοές της Ηλέκτρας. Όχι κεριά στους νεκρόλακκους και δηνάρια στο σακούλι του τουρκόπαπα.
    Έλληνας θα πει να προσκυνάς τακτικά στους Δελφούς το γνώθι σαυτόν. Όχι να κάνεις εξομολόγηση στους αγράμματους πνευματικούς και στους μαύρους ψυχοσώστες.
    Έλληνας θα πει να σταθείς μπροστά στη στήλη του Κεραμεικού και να διαβάσεις το επιτύμβιο:
    στάθι και οίκτιρον
    Σταμάτα και δάκρυσε, γιατί δεν ζω πια. Και όχι να σκαλίζεις πάνω σε σταυρούς κορακίστικα λόγια και νοήματα:προσδοκώ ανάσταση νεκρών.
    Έλληνας θα πει το πρωί να γελάς σαν παιδί. Το μεσημέρι να κουβεντιάζεις φρόνιμα. Και το δείλι να δακρύζεις περήφανα. Και όχι το πρωί να κάνεις μετάνοιες στα τούβλα. Το μεσημέρι να γίνεσαι φοροφυγάς στο κράτος και επίτροπος στην ενορία σου. Και το βράδυ να κρύβεσαι στην κόχη του φόβου σου, και να ολολύζεις σαν βερέμης.
    Ακόμη και ο Ελύτης, καθώς εγέρασε το ρίξε στους αγγέλους και στα σουδάρια. Τι απογοήτεψη…
    Έλληνας θα πει όσο ζεις, να δοξάζεις με τους γείτονες τον ήλιο και τον άνθρωπο. Και να παλεύεις με τους συντρόφους τη γη κα τη θάλασσα. Και σαν πεθαίνεις, να μαζεύονται οι φίλοι γύρω από τη μνήμη σου, να πίνουνε παλιό κρασί και να σε τραγουδάνε… "

    Λιαντινης "Γκεμμα",για να παρεις μια γευση .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Μηπως μπορειτε σας παρακαλω, να μου πειτε , τι σας πειραξε απ αυτα που ειπα, κυριε εισαγγελευ;
    Και απο ποτε, πρεπει να παρω το ΟΚ απο την αφεντια σου, για να γραψω τον πονο μου;
    Μηπως εισαι φασιστας , που κρυβεται, πισω απο καποια "προοδευτικη" ιδεολογια;Του στυλ που υπηρχε στη Σοβιετια των Γκουλαγκ πχ.;Και των εκτελεσεων, ολων των πρωτοκλασσατων στελεχων, απο το Σταλιν;Για να αρχισω να φοβαμαι δηλαδη.
    Αν, μετα απο 34 χρονια, απο την πτωση της χουντας, πρεπει να παιρνω αδεια, για να γραφω τη γνωμη μου, μαλλον την εχουμε πατησει ολοι μας.
    Τι λετε και οι αλλοι;Συμφωνειτε με τον κυριο;
    (Οσον αφορα στους συνδικαλισταδες μας, ασε τους ανθρωπους. Εχουν να κανουν κι αλλες δουλειες, απο το να ασχολουνται με το τι λεει ενας πολυ παλιος συναδελφος τους).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Μα εγω, δε διαφωνω, μ αυτα που γραφεις για τον Ελληνα, αλλα πουντον να τον δω κι εγω αυτον;
    Εδω, ταχει κανει ολα μπαχαλο, για να "κονομησει", για να εκφραστω χυδαια.
    Την ωραιοτερη χωρα, την εχει κανει χαβουζα.
    Θελει σεβασμο αυτος, η ...;
    (Βαλε ο,τι θελεις στα αποσιωπητικα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Για τον σωματικό πόνο υπάρχουν τα Πονστάν σε υπόθετο .
    Για τον ψυχικό, οι ψυχαναλυτές και οχι οι ανόητες προτροπές και συμβουλές σε νέους που διψούν για ζωή .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΟΠΙΚΑ .ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ .....(ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΛΛΑ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ ΛΑΘΗ .)ΑΝΗΚΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΒΙΑΣ ΜΕΡΝΑΓΑΝΕ ΤΗΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ...ΠΗΓΑΙΝΑ ΣΕ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΛΥΚΕΙΟ..ΚΑΙ ΜΠΗΚΑ ΣΤΟ ΤΕΙ ΜΕ 10ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΨΗΛΑ ....ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΩΡΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ ΑΠΟ ΕΣΠΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΜΕ 10 ΚΑΙ 8 ΚΑΙ 5 ...ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΩΡΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΗΣΑΝ ΓΙΑ ΜΑΣΤΕΡ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ,,...ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΜΕ 15ΑΡΙΑ ..... ΤΙ ΣΥΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ΄΄΄
    ΣΥΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΑΝ ¨¨((ΒΟΔΙ}}ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕ ΣΤΑ 17 ΠΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΗ ..ΞΕΡΕΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΛΕΦΤΑ ... Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Δεν ειναι θεμα ζωοολογιας φιλε μου.Ειναι θεμα του αν εχεις τις γνωσεις που χρειαζονται για να συνεχισεις παραπανω.
    Αν δεν τις εχεις τελειωνοντας το Λυκειο, ποτε θα τις αποκτησεις και απο ποιον;
    Αρα, πως ειναι δυνατον, να μας λες αυτα που λες;
    Εκτος και αν, οι προαπαιτουμενες γνωσεις, απο το Λυκειο, στα Σχολεια, που λες, ειναι μηδεν.
    Αλλα τοτε, τι σοι Τριτοβαθμια Σχολεια, ειναι αυτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. pisteuw oti metraei h thelisi prwta kai meta ola ta alla ...exo paradeigmata anthropon poy teleiwsan to sxoleio sta 35 kai 40 alla den toys empodise ayto na sinexhsoyn gia spoudes kai na teleiwsoun ...oso gia ta proapaitoumena pou les..einai kati pou den einai da kai toso diskolo gia enan 20 eton na katalabei ta mathimatika kai thn xhmeeia ths 2 likeiou ..kok.einai paneykolo an theleis kai sou erthei h oreksi na diabaseis ...opos kai me emena pou argisa na katalabw ti shmainei gnwsh ..alla kalio arga para pote.. poso gia ta (sxoleia) pou ypobathmizeis se pliroforo oti sxedon se oles ths sxoles exo na sou anaferw paradeigmata.. ektos kai an enoeis oti px .to mathimatiko ,to fyshko,to h/y systhmaton tei ,kqthos kai iatrikes einai ths plakas ...ayto pisteyeis ;; e loipon se pliroforo oti to diskolo einai na mpei kapoios kai oxi na teleiwsei ....arkei na exei dipsa gia na mathei ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. ρε παιδια ενα συμαντικο σχολιο δεν εχετε κανει παρα μονο κατηγοριτε τιν μειωση του 10 .Τελικα αυτο θα ισχησει απο τωρα? δηλαδη απο τα παιδια που δινουν αυτη τη στιγμη πανελινιες ή του χρονου?

    Επισης ακουσα στις ειδησης οτι απο 10 γινετε 9 (δεν γινετε και -10)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *