GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ντοκουμέντο Νο 1...

. Η επιβολή του προστίμου που ακύρωσε ο Γ. Σουφλιάς για την αμαρτωλή εταιρεία του ηλιελαίου.... PRESS-GR: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Οι αποκαλύψεις που έκα...

.
Η επιβολή του προστίμου που ακύρωσε ο Γ. Σουφλιάς για την αμαρτωλή εταιρεία του ηλιελαίου....


PRESS-GR: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!

Οι αποκαλύψεις
που έκανε το Press-gr (εδώ) για την αμαρτωλή εταιρεία (με κυβερνητική προστασία), του ηλιελαίου ΜΑΝΟΣ ΑΕ, του Σωτ. Σωτηριάδη, στο Βόλο συνοδεύονται και από τα αντίστοιχα ντοκουμέτα.

Ντοκουμέντο 1ο:
Είναι η Έκθεση της Νομαρχίας Μαγνησίας που συντάχθηκε στις 12/7/2007 και με ημερομηνία 13/8/2007 στέλνεται στο Γραφείο του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά.
Θέμα της: "Επιβολή διοικητικών κυρώσεων στην εταιρεία ΜΑΝΟΣ ΑΕ ιδιοκτήτρια εργοστασίου σπορελαιουργίας - ραφινερίας ελαίων στην Β' ΒΙΠΕ Βόλου, για παραβάσεις της κείμενης περιβαλλοντικής νομοθεσίας".

Το Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος (ΚΕΠΠΕ) που έκανε τον έλεγχο εισηγείται την επιβολή προστίμου 183.789,88 ευρώ γιατί όπως επισημαίνουν "από τη διοχέτευση ανεπεξέργαστων υγρών αποβλήτων της παραγωγικής διαδικασίας του εν λόγω εργοστασίου μέσω του δικτύου ομβρίων της Β' ΒΙΠΕ προκλήθηκε ρύπανση της τάφρου στην οποία καταλήγει ο αγωγός απαγωγής ομβρίων υδάτων της Β' ΒΙΠΕ".
Σύμφωνα επίσης με το Κλιμάκιο, το κόστος αποκατάστασης της τάφρου υπολογίζεται στα 203.789,88 ευρώ που πρέπει "να καταλογισθεί σε βάρος των υπαιτίων της πρόκλησης της ρύπνασης".

Ολα αυτά τα χρήματα τα γλύτωσε η εταιρεία χάρη στον κ. Σουφλιά, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι έτσι συνέχισε να λειτουργεί και να προωθεί το μολυσμένο ηλιέλαιο!
---------------------------------------------------------

20 σχόλια

  1. Χατζηγάκη,

    Τα "μπράβο που ζήτησες στη Βουλή:

    ΜΠΡΑΒΟ για τους κουμπάρους
    ΜΠΡΑΒΟ για τις υποκλοπές
    ΜΠΡΑΒΟ για τα ομόλογα
    ΜΠΡΑΒΟ για τους Πακιστανούς
    ΜΠΡΑΒΟ για τον Σουφλιά
    ΜΠΡΑΒΟ για τον Δις-Τσιτούρ
    ΜΠΡΑΒΟ για τα καρτέλ
    ΜΠΡΑΒΟ για τις Καντίνες
    ΜΠΡΑΒΟ για τα αυθαίρετα
    ΜΠΡΑΒΟ για τον ΟΤΕ
    ΜΠΡΑΒΟ για το Ασφαλιστικό
    ΜΠΡΑΒΟ για τις παράνομες επιχορηγήσεις
    ΜΠΡΑΒΟ για τον Νόμο Χιώτη (blogs)
    ΜΠΡΑΒΟ για to "βαθιά νυχτωμένοι"
    ΜΠΡΑΒΟ για τις διεθνής καταδίκες
    ΜΠΡΑΒΟ για την εξαίρεση από το Κιότο
    ΜΠΡΑΒΟ ΡΟΥΛΑ
    ΜΠΡΑΒΟ Αυτός είναι καφές
    ΜΠΡΑΒΟ για τα γιαούρτια που'ρχονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. =/chameleon/=
    Το καλύτερο "παράσημο" για τον Βγενόπουλο
    Μια απο τις πρωτοτυπίες που εφάρμοσε στη MIG ο Α. Βγενόπουλος ήταν η θέσπιση της «Συμβουλευτικής Επιτροπής Μετόχων» που -χωρίς να ειναι θεσμικό όργανο- είχε το ρόλο της συγκέντρωσης εκπροσώπων από τους μεγαλύτερους επενδυτές της MIG και τη συμβουλευτική τους παρουσία στη χάραξη της επενδυτικής στρατηγικής του Ομίλου.

    Κάτι που στο εξωτερικο, (στις ΗΠΑ κυρίως) ονομάζεται Advisory Board.

    Αυτή η «Συμβουλευτική Επιτροπή» λοιπόν, έκανε αισθητή την παρουσία της στη χθεσινή συνέλευση της MIG, με μια λιτή ανακοίνωση που έβγαλε προτείνοντας την επανεκλογή του ΔΣ της εταιρείας και σημειώνοντας «τα αξιοσημείωτα επιτεύγματα τα οποία πραγματοποιήθηκαν σε μικρό χρονικό διάστημα απο την αύξηση κεφαλαίου" (σ.σ καθως δεν έχει ακόμη κλείσει όύτε χρόνος).

    «Η Συμβουλευτική Επιτροπή Μετόχων της MIG εκφράζει την ικανοποίησή της για την διοίκηση της εταιρείας την περίοδο απο την δημιουργία της Επιτροπής», προσθέτει.

    Αυτό που εχει ιδιαίτερη σημασία όμως, δεν είναι μόνο τι λένε αλλά ποιοί τα λένε. Διότι μέλη της "Συμβουλευτικής Επιτροπής" είναι μερικά απο τα γνωστότερα ονόματα της διεθνούς επενδυτικής σκηνής, όπως οι Fidelity, Franklin, Tosca, Laxey κ.α.

    Και πώς να έχουν παράπονο όταν γενικώς "έχει καεί το πελεκούδι" στη διεθνή οικονομικο-επενυδτική σκηνή, κι όμως η MIG όχι μόνο έβγαλε μεγάλα κέρδη, άλλα "βλέπει" και τη μετοχή της σε μικρή απόσταση απο την τιμή της αύξησης μετοχικου κεφαλαίου.

    Αυτή την περίοδο μόνο λίγο δεν είναι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τους ακύρωσαν τα πρόστιμα γιατί είναι"κουμπάροι"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είμαι περίεργος να δω αν θα ξαναμιλήσει για την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα ήθελα να κάνω μια σεμνή και ταπεινή ερώτηση. Όποιος θέλει απαντάει.
    Αφού οι Νεοδημοκράτες σκοπό είχαν να επανιδρύσουν το κράτος γιατί το πρόστιμο να πάει στον Υπουργό κο Σουφλιά;
    Ποιά η προστιθέμενη αξία στο πόρισμα του κου Υπουργού;
    Το έστειλαν σε αυτόν γιατί έχει εργαστήριο στο Υπουργείο του ή γιατί δεν εμπιστεύετε τις υπηρεσίες του κράτους;
    Εκ του αποτελέσματος να παρατηρήσω ότι ούτε η Υγειία και και το στομάχι μας δεν ενδιαφέρουν τον κο Υπουργό αλλά η προστασία με κάθε τρόπο της ασυδοσίας των κάθε λογής επιχειρηματιών.
    Ε...ε!!!!! Θα έρθουν εκλογές, δεν θα έρθουν;
    Θα πέσει τόσο μαύρο που και οι μαύρες τρύπες στο διάστημα θα ζηλέψουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί ζήτησε την αναστολή τoυ Ευρωπαϊκού φόρου προστιθέμενης αξίας για το πετρέλαιο ώστε να καταπολεμηθεί η άνοδο της τιμής της βενζίνης και για να βοηθήσει χώρες να αντιμετωπίσουν την άνοδο της τιμής.
    http://neoinileias.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η απορια μου,ειναι πως η Εταιρια που ειχε την ευθυνη της παραγωγης και του ελεγχου της ποιοτητας, του παραγωμενου προιοντος παραμενει λειτουργουσα(ανοιχτη & οχι κλειστη)!!!Εγω, με την μεγαλη πειρα μου,εργαζομενος για πολλα ετη,σε Βιομηχανια επεξεργασιας Γαλακτος,(Παγωτα) ξερω οτι το τμημα ελεγχου ποιοτητας(Χημειο)ελεγχει τα παντα!!!Μημπως,λεω μημπως,υπολογιζουν τα κερδη τους με Ψηφους....Τρομαρα μας,στο μπαχαλο που ζουμε!!!Μας εχει παρει ο διαολος,εντελως!!! Και μη χειροτερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πλάκα έχει που οι Πασόκοι κάνουν τους "εμβρόντητους" λες και πρώτη φορά ακούνε για πολιτική κάλυψη σε επιχειρηματίες πράγμα το οποίο είχαν αναγάγει σε κομματική φιλοσοφία και πάγια θέση του κόμματος επί 20ετίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @press.gr

    ΠΑΜΕ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΦΩΤΙΕΣ....
    ΒΟΗΘΗΣΤΕ..ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ..ΑΝΑΡΤΗΣΤΕ:



    26/05/2008

    ΚΑΜΜΙΑ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΥΜΗΤΤΟ: ΓΕΜΑΤΟΣ ΞΕΡΑ ΧΟΡΤΑ … ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ!

    από τον Μάκη Βραχιολίδη www.press-bank.gr

    Κι ενώ ήδη έχουμε μπει στην θερινή περίοδο, κι ενώ ήδη στις 20 Μαΐου ξεκίνησε ο χορός των πυρκαγιών στον Υμηττό (Γλυκά Νερά), τα φωτογραφικά ντοκουμέντα της press-bank.gr και του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ, δείχνουν την τραγική πραγματικότητα: Καμία μέριμνα δεν υπάρχει για την θωράκιση-προστασία του Υμηττού. Ούτε από τις τοπικές αρχές, ούτε από το αρμόδιο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ούτε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ούτε από το ΥΠΕΧΩΔΕ!
    Καταγγελίες έχουν γίνει κι από περιπατητές του Υμηττού για την ύπαρξη άδειων δεξαμενών. Ο αρμόδιος γι’ αυτές Σύλλογος ΣΠΑΥ (Σύλλογος Προστασίας Ανάπτυξης Υμηττού), διαβεβαίωσε διά του Προέδρου του, Δημάρχου Βύρωνα κ. Χαρδαλιά, ότι έχουν ελεγχθεί όλες οι δεξαμενές. Παρ’ όλα αυτά, με την επισήμανσή μας, έστειλε άμεσα συνεργείο για να διαπιστώσει την βασιμότητα των καταγγελιών.
    Η αντίδρασή του υπήρξε ακαριαία και μπράβο του.

    Όμως το πρόβλημα εντοπίζεται στην αδράνεια που επιδεικνύεται από όμορους δήμους, οι οποίοι και δεν έχουν καθαρίσει το βουνό από τα ξερά χόρτα.
    Η περσινή πυρκαγιά στον Υμηττό, αν έλαβε ανεξέλεγκτες διαστάσεις οφειλόταν στον μη καθαρισμό του βουνού από τα χόρτα. Μάλιστα ο Δήμος Παπάγου, είχε εισπράξει γι’ αυτό τον σκοπό από το Υπουργείο Εσωτερικών 86.000 €! το 2006 κι άλλα 90.000 € το 2007!! 176.000 €, τα οποία τελικά γίνανε στάχτη μαζί με 900 στρέμματα δασικής έκτασης. Κι ενώ ο Δήμος Παπάγου διά του Δημάρχου του κ. Ξύδη, φρόντισε επιμελώς να δώσει άδεια σε αυθαίρετο-παράνομο αναψυκτήριο-εστιατόριο, που κατασκευάστηκε μετά την πυρκαγιά μέσα στο καμμένο δάσος, κι ενώ φρόντισε να υπερασπιστεί το εργολαβικό όφελος, δεν έχει φροντίσει κατ’ ελάχιστον να καθαρίσει το βουνό από τα χόρτα!!! Πέρσι κάηκαν 4 σπίτια στον Παπάγο, ο οποίος μάλιστα κυρήχτηκε και πυρόπληκτος δήμος. Αντί αυτό το πάθημα να γίνει μάθημα για τον κ. Ξύδη, δεν έχει ασχοληθεί μέχρι σήμερα καθόλου με τα ξερά χόρτα!
    Δείτε την φωτογραφία και βγάλτε συμπέρασμα. Τα ξερά χόρτα τα οποία έχουν ύψος πάνω από ενάμισι μέτρο, είναι δίπλα στα σπίτια. Αν πιάσει μια φωτιά, κινδυνεύουν άμεσα, μαζί με τα εναπομείναντα δέντρα και οι κατοικίες!!!
    Ποια η ευθύνη του Δημάρχου κ. Ξύδη ο οποίος εγκληματεί έναντι των πολιτών του; Πριν από λίγες ημέρες στα Γλυκά Νερά εμπρηστές κατάφεραν να κάψουν 3 στρέμματα δάσους στον Υμηττό. Θέλει να πάθει τα ίδια ο κ. Ξύδης; Μυαλό δεν έβαλε;Αλλά δυστυχώς και στην πλευρά του Χολαργού, παρατηρείται παρόμοια θλιβερή εικόνα. Ηφωτογραφίαταλέειόλα.
    Η press-bank.gr και ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ έκαναν παρέμβαση, αποστέλλοντας επιστολή στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, και ζητώντας την καθημερινή αποστολή στρατιωτικών διμοιριών για την φύλαξη του Υμηττού. Το Υπουργείο δήλωσε αναρμόδιο, πετώντας το μπαλάκι στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παυλόπουλο. Ένα Υπουργείο Εσωτερικών, που μπορεί να ασχολείται με την συγχώνευση των Δήμων (Καποδίστριας 2), ή να δίνει άδεια στην ΕΛΠΑ να διεξαγάγει το ράλλυ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ μέσα στον εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας, αλλά που δεν δίνει δεκάρα για την θωράκιση-προστασία των βουνών της Αττικής. Ήδη τα ίδια με μας κατήγγειλε προ ημερών ο Δήμαρχος Πεντέλης, για το παρακείμενο στον Υμηττό όρος.
    Η παρέμβασή μας δεν σταμάτησε εδώ. Με αίτησή μας που καταθέσαμε στο ΥΠΕΧΩΔΕ και στο Γραφείο του Υπουργού κ. Σουφλιά (Αρ. Πρωτοκ. 1250, 16/4/08), ζητήσαμε την αποστολή οδικής σήμανσης για την απαγόρευση της διέλευσης οχημάτων στον Υμηττό, από την δύση του ηλίου και μετά. Το ΥΠΕΧΩΔΕ ακόμη να απαντήσει!!!

    Πού θα πάει πια αυτή η ανευθυνότητα; Γιατί κύριοι παραδίδετε τον Υμηττό στους εμπρηστές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σχόλια επί της ουσίας δε βλέπω.
    Δεν πειράζει, καταθέτω το δικό μου.
    ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @5:14
    Συμφωνώ απολύτως. Δεν ξέρω αν κάνεις πλάκα, αλλά εξαιτίας του μπουρδέλλου που κατάντησε την Ελλάδα, το ΠΑΣΟΚ θα δει Κυβέρνηση του Αγίου Π@#τσ* ανήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αμ και βέβαια φταίει το Πασόκ! για να δούμε ως πότε !!! Είναι ικανοί να το επικαλούνται ως το τέλος της δεύτερης τετραετίας. Βρεγμένη σανίδα που...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Βάλτε το καλά στο μυαλό σας Νεοέλληνες, αυτοί τα έχουνε βρεί μεταξύ τους και τα ξεκοκαλίζουνε together, το κκε είναι μαγαζί γωνία και κανείς νέος δεν ανανεώνει το σχήμα και γιατί να το κάνει άλλωστε αφού μοιράζοντε τις επιτροπές οι ίδιοι και οι ίδιοι εδώ και χρόνια...τι μας έμεινε αγαπητοί συμπατριώτες μου? ναί ο Τσίπρας, γιατί όχι ο Τσίπρας?νέος, αμόλυντος, άμεμπτος, καθαρός και πάνω απ όλα ειλικρινής σε αυτά που λέει. σίγουρα εκφράζει το σύνολο των νέων και ας ανήκουν σε άλλη παράταξη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. καλά τα είπε ο καραμανλής στην αρχή, θα γκρεμίσουμε τη χώρα και θα την ξαναχτίσουμε απο την αρχή. και άντε όλα καλά με το γκρέμισμα ρε παιδιά, αλλά με το ξαναχτίσιμο απο την αρχή τι σκατά ΓΙΝΕΤΑΙ??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. προεκλογικά και εννοώ την πρώτη φορά, είχατε πει κ.καραμανλή, πως θα γρεμίσεται την χώρα και θα την ξαναχτίσεται απο την αρχή. και καλά με το γρέμισμα το είδαμε το έργο, με το χτίσιμο τι σκατά γίνεται κ. πρωθυπουργέ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν έχουμε καμιά τυχη ως πολίτες αυτού του κράτους. Με πιάνει απελπισία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 6.33
    BLOOPERS

    ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 3.51 ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΛΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ
    ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΑΣ.

    ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ!

    ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ,
    ΑΣ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΠΡΟΣ "ΠΑΠΑΓΟΥ"...
    ΓΙΑ ΝΑ ΘΑΥΜΑΣΕΙ ΠΟΣΟ ΕΤΟΙΜΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ...
    ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΕΙ (γεμάτη ψηλά ξερόχορτα, κλαδοπλέγματα, καμμένα δέντρα κλπ).

    ΑΝ ΞΑΝΑΚΑΕΙ..απειλούνται σπίτια και
    ματαιώνεται κάθε φυσική αναδάσωση ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ!

    ..με ποιούς είστε λοιπόν φίλοι BLOOPERS ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

«ΑΚΕΦΑΛΗ» η Χεζμπολάχ! ΟΙ IDF ΣΚΟΤΩΣΑΝ και τον διάδοχο του Νασράλα...

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε απόψε ότι ένας από τους κορυφαίους αξιωματούχους της Χεζμπολάχ, ο οποίος αναμενόταν να γίνει ο επόμενος ηγέ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *