GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νεο-πλουτισμός...

. Γράφει ο Χρήστος Λουτράδης . Ένα απο τα βασικά χαρακτηριστικά της νεολληνικής κοινωνίας ειναι η κυριαρχία ενός μικροαστικού νεο-πλουτισμ...

.
Γράφει ο Χρήστος Λουτράδης
.
Ένα απο τα βασικά χαρακτηριστικά της νεολληνικής κοινωνίας ειναι η κυριαρχία ενός μικροαστικού νεο-πλουτισμού που δυστυχώς ελέγχει όχιμόνο τις δομές αλλά και το συλλογικό υποσυνείδητο της κοινωνίας μας.
Οι εξηγήσεις που έχουν δοθεί σε αυτό το φαινομένο ειναι πολλές και με ιστορική τεκμηρίωση οπως η πλήρη απουσία αστικής συνειδήσης ή η κυριαρχία πολιτικών σχηματισμών που θώπευσαν τις μικροαστικές ονειρώξεις του νεοέλληνα μονο και μονο για να μπορούν να τον ελέγχουν αποτελσματικότερα.
Το ΠΑΣΟΚ και όχι αδίκως, είχε κατηγορηθεί οτι συνετέλεσε στην δημιουργία αυτου του κοινωνικού κράματος νεοπλουτισμου και μικροαστισμού στο μέγιστο βάθμο είτε με την ανοχή σε υποτπες περιπτώσεις γρήγορου πλουτισμού είτε στην πλήρη απουσία μιας πολιτείας που θα μπορεί να δίνει κατευθυντήριες γραμμές και αξιακα πρότυπα.
Κατ' αυτόν τον τρόπο δημιουργήθηκαν στα στερημένα παιδία της μεταπολίτευσης, με χρόνια καταπιεσμένα εγώ και καταπιέσμενες προσδοκίες και ανάγκες είδαν στην άνοδο του δικομματισμού αλλά και στην απαρχή της μεταπολίτευσης την χρυσή ευκαιρία να δημιουργήσουν τα ίδια προβλήματα για τα οποια έδωσαν μάχες κατά το παρελθον: Αλαζονεια. Γρήγορος και υποπτος Πλουτισμός. Κάθε απουσία αισθητικής και κουλτούρας.
Στις μέρες μας παρακουλουθούμε την επέλαση του νεοπλουτισμού σε όλες τις σφαίρες της δημόσιας ζωής, πολιτικοί που αναρριχήθηκαν ως υπέρτατοι κριτές και φυλακες της πολιτικής ηθικής κατάντησαν θιασώτες ενός τρόπου ζώης χειρότερου απο αυτού που χλεύαζαν, δημοσιογράφοι πουξεκίνησαν να δημοσιογράφουν πίσω απο τον μανδύα μια''ψευτο-προοδευτικής πέννας'' κατάντησαν υπηρετες όχι μονο αλλότριων συμφερόντων αλλά και θύματα της βουλιμίας τους.
Δεν λυπάμαι αυτούς. Λυπάμαι την κοινωνία, οχι γιατί δεν τους απομακρύνει απο τη δημοσια ζωή αλλά γιατί έχει χάσει προ πολλού την ανάγκη αναζήτησης νέων προτύπων.

14 σχόλια

  1. Ο ΤΟΜ ΚΑΙ ΤΖΕΡΥ ΣΕ ΝΕΑ ...ΞΕΒΡΑΚΩΜΑΤΑ!!


    ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΕΤΑΙ ΕΝΑΣ
    ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΣΥΜΠΑΘΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ
    ΖΩΙΚΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ,ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ
    ΔΕΙΝΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΚΑΙ
    ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ....συνεχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι ιδέες και τα πρότυπα της εποχής





























































































    ...............................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ

    ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ

    ΣΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ


    ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΚΛΑΡΙ ΤΙΣ ΚΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΙΟΥΣ ΤΟΥΣ

    ΕΝΩ ΗΔΗ ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΕΣ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ ΣΤΗΝ ΒΙΖΙΤΑ ΜΕ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΤΟΥΣ ΤΑΧΙΤΖΗΔΕΣ .




    Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΠΟΥ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙ ΜΕ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητοί και εκλεκτοί φίλοι μου.

    Ο πλανήτης είναι ΣΙΓΟΥΡΑ σε λάθος κατεύθυνση ο ΟΗΕ ΕΙΠΕ «Πρέπει να ταΐσουμε τους πεινασμένους»

    ΕΝΩ θα έπρεπε να πει « θα μάθουμε στους πεινασμένους πως να εξασφαλίζουν την τροφή τους»

    Απλά, διαφορά φιλοσοφίας …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΤΟΠΙΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ(?) ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΗΜΗΤΡΑ ΛΙΑΝΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
    ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΣΤΡΑΡΟΥΝ ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ ΣΤΑ ΣΑΛΟΝΙΑ ΤΟΥΣ.
    Η ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΞΕΦΤΙΛΗΣΕ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΙΑΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΚΑΡΙΤΗ ΑΝΔΡΕΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΜΙΑ ΑΛΛΗ Ρ Ο Υ Λ Α ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΕΜΕΤΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ.

    ΚΡΗΤΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η μεγάλη κοροϊδία
    ..............................
    Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ συμπεριφέρεται σαν να μην καταλαβαίνει ότι οι πολίτες, τουλάχιστον για ακόμη δύο χρόνια, θα βιώσουν τη μεγαλύτερη φτώχεια από τη μεταπολίτευση και μετά. Οι εξαγγελίες για τις μεταρρυθμί- σεις που θα... γίνουν, για την ανάπτυξη που θα... έρθει, για την ανεργία που θα... καταπολεμηθεί ακούγονται ήδη σαν ανέκδοτα. Οι πολίτες βλέπουν καθημερινά το εισόδημά τους να συρρικνώνεται ενώ οι οικονομικά ασθενέστεροι περιορίζουν πλέον ακόμη και τα απαραίτητα για τη διαβίωσή τους. Όσο για το επιχείρημα ότι για όλα φταίει το πετρέλαιο, δεν πείθει. Ακριβό πετρέλαιο έχει όλη η Ευρώπη, όμως η Ελλάδα κατάντησε να είναι η πιο ακριβή χώρα της ευρωζώνης με την ψαλίδα πλουσίων- φτωχών συνεχώς να ανοίγει. Οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για καλύτερες μέρες επιβεβαιώθηκαν μόνο για τα ρετιρέ, αποδείχτηκαν όμως μεγάλη κοροϊδία για τα υπόγεια...

    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 4:21

    Οι πρώην συνάδελφοί της όμως την επαινούν διότι μέσω της σχέσης της με τον Ανδρέα τους έλυσε όλα τα θεσμικά τους αιτήματα .
    Έτσι υπάλληλοι της Ο.Α. παίρνουν διπλάσιες συντάξεις από άλλους Έλληνες πολίτες οι οποίοι πλήρωναν ΤΡΙΠΛΑΣΙΕΣ κρατήσεις σαν απομαχικά για την σύνταξη.

    Μια φαλιριμένη κρατική εταιρία με παρέμβαση της κ.Μιμής πληρώνει τεράστια εφάπαξ και συντάξεις που ουσιαστικά τα πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος .


    Παλικάρι από τα Σφακιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Tα μέσα ενημέρωσης πλήρους κλίμακας με τη συνενοχή μεγάλης μερίδας πολιτικών οδηγούν τους πολίτες στην πνευματική πεινά και εξαθλίωση




    Tα μέσα ενημέρωσης πλήρους κλίμακας με τη συνενοχή μεγάλης μερίδας πολιτικών οδηγούν τους πολίτες στην πνευματική πεινά και εξαθλίωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΕ ΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ?????
    ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ
    ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ.
    Η ΔΙΚΗ ΑΡΓΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ
    ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΝ
    ΝΕΚΡΟ.
    Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΧΕΙ ΣΕ ΘΥΡΙΔΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
    ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΑΤ ΕΣΑ ΤΟΥ ΤΑ ΕΔΩΣΕ Ο ΊΔΙΟΣ Ο ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ ΑΛΕΞ.
    ΠΡΙΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΘΗ ΔΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ
    ΟΤΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΥΣ ΟΥ ΨΗΦΙΖΑΤΕ
    ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΥΣ
    ΗΤΑΝ ΠΑΛΙΑΤΣΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΛΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
    ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΤΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑΣΑΣ
    ΜΑ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΑΣ ΗΜΟΥΝΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΑ
    ΑΥΤΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ…………….

    29 Απρίλιος 2008 4:59 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ
    ΓΙΑ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ONTWS MA S TA EXEI PRHKSEI O MALAKAS TOU GRSEX ANTE RE KAPSAMPELH KANE TIPOTA VGALOTON TON MALAKA DEN TON GOUSTASROUME
    TOULAXISTON AN EIXE TSONTES KALES KATI ELEGE. ALLA AFTOS EKANE MIA SELIDA ME LINKS APO KSENES ISTOSELIDES KAI MAS DOULEVEI OTI EINAI ELLHNIKES. ANTE KSEKOLATON APO EDO MESA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προς το παρόν ζούμε με... περιορισμούς και μειώσεις σε όλα!

    Στην «κρίση» χωρίς πυξίδα

    Μια πολιτικο-δημοσιογραφική παρέα πριν κάνα μήνα, μεταξύ σοβαρού και αστείου, έλεγε ότι είναι περίεργο που ακόμα δεν έχουμε... μικροεξεγέρσεις! Οι στατιστικές απεικονίζουν τα «άκρα» να διχάζουν τις κοινωνίες. Περισσότεροι πλούσιοι - μεγαλύτερη «φτώχεια».

    Στην κυβέρνηση δεν φαίνεται να χουν πάρει είδηση τι ακριβώς συμβαίνει στην ευρύτερη κοινωνία. Κοιμούνται και ξυπνούν με τους «εφοπλιστές» και τις επενδύσεις που θα κάνουν. Τις «στρατηγικές της ενέργειας», ενώ υπάρχει περίπτωση να μην έχουμε ηλεκτρικό το καλοκαίρι και το ξεπούλημα των δημοσίων επιχειρήσεων ως «μεταρρυθμιστική σανίδα σωτηρίας».

    Ανοησίες δηλαδή μπροστά στη γραφειοκρατία και τη διαφθορά .

    «Εφοδος» τύπου 90-93!
    Δυστυχώς η κυβέρνηση και ο Καραμανλής υιοθετούν σκληρή νεοφιλελεύθερη γραμμή. Υποτιμούν την κοινωνική δυσφορία και τις αντιδράσεις. Η «έφοδος» που κάνουν αρχίζει να θυμίζει «περίοδο Μητσοτάκη» 90-93. Η δε περίφημη «λαϊκή δεξιά» είναι σαν να έχει περιθωριοποιηθεί πλήρως και να έχει χάσει τη μιλιά της.

    Βέβαια, οι βουλευτές «γκρινιάζουν» βλέποντας το κλίμα στις περιφέρειες και αντιλαμβάνονται ότι καλές είναι οι επαφές με τον Πούτιν, αλλά ξέρουν ότι αυτές δεν δίνουν εκλογές.

    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ...Μες στο "φτωχικό" μας...
    λεύτερη η ψυχή μας..,
    πλούσιο τ' Όνειρό μας..,
    "φτώχεια" επιλογή μας..!

    Εμείς δε θέλουμε πολλά..,
    μένουμε σάμπως στα παλιά..,
    λίγη δουλειά.., λίφο φαϊ...
    και δυο ρούχα τριμμένα..,...
    --- γιούχα στο νέο Ψέμα..! ---
    που τ' Όνειρο
    αλήθεια στις "παράγκες"...
    για τους μποέμ...που φτύσανε
    τις ψεύτικες ανάγκες..!

    Μες στο "φτωχικό" μας...
    μύρια παραθύρια..,
    οι απλότητές μας
    Ήλιου τα γεφύρια..!...

    Αλέξανδρος Ζήβας,
    URL : www.siopi.gr
    Αποκωδικοποίηση..: θρησκειών, μυθολογιών, ψυχής, σιωπής,...
    Σχηματοποίηση λόγου (στίχων μου), θεογονία, κοσμογονία,...
    Γεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΔΙΚΗΟ ΕΧΕΙΣ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΒΡΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *