GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τρία τέταρτα νωρίτερα η ...Ανάσταση

...στην Κεφαλονιά επειδή "έβρεχε" βαρελότα! . Από το trelokefalonitis.blogspot.com ‏ . Παλαιο…ωρίτης ο Μητροπολίτης Κεφαλονιάς κ...

...στην Κεφαλονιά επειδή "έβρεχε" βαρελότα!
.
.
Παλαιο…ωρίτης ο Μητροπολίτης Κεφαλονιάς κ. Σπυρίδων. Ανέστησε πριν της ώρας του τον Χριστό περίπου τρία τέταρτα νωρίτερα για ν’ αποφύγει τα βεγγαλικά και τα βαρελότα που κάθε χρόνο, υποδέχονταν την Ανάσταση στο Αργοστόλι στην κεντρική Πλατεία, αποφεύγοντας έτσι το έθιμο. Αιφνιδίασε τους πάντες, αφού και ο Βουλευτής ερχόμενος για να παραβρεθεί στην Ανάσταση, βρήκε την εκκλησία του Αρχάγγελου κλειστεί. Ο κόσμος αγανακτισμένος έκανε παράπονα γι αυτή την συμπεριφορά. Ο Βουλευτής και άλλοι παράγοντες του νησιού, κατευθύνθηκαν προς τον Άγιο Σπυρίδωνα κάνοντας εκεί Ανάσταση. Ο Μητροπολίτης πραγματοποίησε έτσι τις απειλές του ότι θα έρθει χρονιά που δεν θα κάνει Ανάσταση στην Πλατεία, λόγω των πολλών βαρελότων και βεγγαλικών.
Στο Ληξούρι με πρωτοβουλία της κυρίας Αντιδημάρχου καταργούνται ένα-ένα τα έθιμα αφού η Ανάσταση ετσιθελικά δεν έγινε στην πλατεία όπως κάθε χρόνο, αλλά μπροστά στην εκκλησία του Παντοκράτορα προκαλώντας έτσι σύγχυση στον κόσμο που κατευθυνόταν στην πλατεία και απογοητευμένοι γύριζαν πίσω στην εκκλησία. Η κυρία ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΤΗΝ 25 Μαρτίου μετέφερε την παρέλαση στην λεωφόρο σε ένα δρόμο με κλίση που τα παιδιά δεν μπορούσαν να βηματίσουν αντί της παραλιακής λεωφόρου που γινόταν πάντα η παρέλαση. Και στις δύο περιπτώσεις επικαλέσθηκε σαν λόγο τον κακό...(της ) τον καιρό.
------------------------------------------

10 σχόλια

  1. Πολύ καλή ιδέα γιατί υπάρχουν και αρκετοί που πατάνε 10 λεπτά πριν την ανάσταση ίσα ίσα να ρίξουν τα βρωμοβαρελότα τους σαν μικρά παιδιά και όποιον πάρει ο χάρος και μετά βουρ στην μαγειρίτσα, τουλάχιστον τώρα οι βαρελοτοκέφαλοι θα πατάνε λίγο νωρίτερα στην εκκλησία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το παράκανε ο Δεσπότης φέτος... όπως το παρακάνουν και κάτι ηλίθιοι με τα βαρελότα που τα πετάνε όπου βρουν μέσα στο κόσμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 3:59

    Συμφωνώ μαζί σου . Γέρασε όμως ο Σπυρίδων και πρέπει να παραιτηθεί.Μόνο από την Ανάσταση απέχει ;
    Ποιό είναι το κοινωνικό έργο της Μητρόπολης Κεφαλονιάς σήμερα ;

    ΜΗΔΕΝ

    Σπυρίδωνα παραιτήσου . Το κράξιμο στον Αρχάγγελο το Σάββατο βράδυ ήταν μόνο η αρχή . Τα χειρότερα έρχονται .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ .... ΕΤΣΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΒΑΡΕΛΩΤΑ ..
    ΕΜΠΑΙΝΕ ΔΕΣΠΟΤΑ .... ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΝΕ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΠΙΤΑΦΙΟ ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΦΕΡΕΙΣ ,,, ΜΟΛΙΣ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΓΙΑ ΕΠΙΤΑΦΙΟ ΑΝΕΣΤΗΣΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΕΣΥ ....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΥΤΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΑ ΠΙΑ. ΚΟΥΡΛΑΘΗΚΑΜΕ ΟΛΟΙ, ΚΟΥΡΛΑΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ.

    ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 5.41

    Κατάλαβα , άρχισαν οι αυλοκόλακες του σκατο-ρασσοφόρου θεομπαίχτη τα γλυψήματα .

    Αν δεν μπορεί ο Σπυρίδωνας να πάει στο χωριό του και να αναλάβει νέος Δεσπότης που θα είναι πραγματικός Χριστιανός και όχι υποκριτής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @6:44
    Δεν σε υποχρεώνει κανείς να πας εκκλησία και καλύτερα είναι αν μην πηγαίνεις και εδώ που τα λέμε καλύτερα να αλλάξεις και χώρα(αν τολμάς), καλύτερα για μας και δυστυχώς για την χώρα που θα σε υποδεχτεί γιατί αν τους λες και εκεί τις ίδιες μαλακίες δεν θα σε "σηκώσει το κλίμα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ti etsithelika kai paparies kamarotes re treloi kefalonites? edo skotonetai kosmos apo ta veggalika ki eseis stis psolis sas to xava? ainte synelthetai kai iremistse giati de sas pianei kaneis . xronia polla ... kseretai ti lene stin ypolipi ellada?

    kefalonitikos papas diavazei me argia, ta 12 evaggelia ta vgazei 13. xristos anesti

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 6:54 σήμερα καταλάβαμε ποιος είναι ο αυλοκόλακας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η αλήθεια είναι ότι στην Πλατεία Αργοστολίου γίνεται ο μεγαλύτερος σαματάς απ όλη την Κεφαλονιά, κυριολεκτικά επικρατεί .εμπόλεμη κατάσταση, μια μάχη άνιση μεταξύ του Μητροπολίτη, παπάδων επισήμων των παιδιών που κρατούν τα κοντάρια με τα θρησκευτικά λάβαρα και των μουσικών της Φιλαρμονικής, που προσπαθούν να αποφύγουν τις κροτίδες που σκάνε μπροστά στα πόδια τους.
    Αλλά και τα έθιμα .στα τόσα χρονιά που γίνετε αυτό δεν έχει ατύχημα .
    Τώρα κάτι σχόλια του τύπου:

    ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ .... ΕΤΣΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΒΑΡΕΛΩΤΑ .

    Ti etsi thelika kai paparies kamarotes re treloi kefalonites? edo skotonetai kosmos apo ta veggalika ki eseis stis psolis sas to xava? Ναι τις ψηλή μας ….
    Στην άσφαλτο σκοτώνεται περισσότερος κόσμος αλλά και εκεί της ψηλής μας

    kefalonitikos papas diavazei me argia, ta 12 evaggelia ta vgazei 13

    όχι με αργία με σοφία … και δεν το λέει η υπόλοιπη Ελλάδα εμείς το λεμέ

    και δεν είμαστε τρελοί… κουρλοι είμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *