GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ας αλλάξουμε στην πράξη...

...την συμφωνία ΣΕΒ - ηγεσίας ΓΣΕΕ . Από την Αυτόνομη Παρέμβαση Εργαζομένων στις ΤΕΕ . Η συμφωνία μεταξύ ΣΕΒ και ηγεσίας της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑ...

...την συμφωνία ΣΕΒ - ηγεσίας ΓΣΕΕ
.
Από την Αυτόνομη Παρέμβαση Εργαζομένων στις ΤΕΕ
.

Η συμφωνία μεταξύ ΣΕΒ και ηγεσίας της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) για τη νέα εθνική συλλογική σύμβαση είναι καθαρά αντίθετη με τα εργασιακά συμφέροντα. Η συμφωνία, που δίνει 1 ευρώ την ημέρα στο ημερομίσθιο για το 9μηνο του 2008, 4,45% σε μέσα επίπεδα του έτους και 3,66% για το 2009, επιδεινώνει το επίπεδο φτώχειας στον κατώτερο μισθό. Στηρίζεται στον στημένο επίσημο πληθωρισμό και είναι πολλές φορές κάτω από την αγοραστική αξία των αποδοχών. Ουσιαστικά είναι απαράδεκτη γιατί πιέζει το κατώτερο μισθό σε επίπεδα εξαθλίωσης, ο οποίος βρίσκεται στο 54% του αντίστοιχου ευρωπαϊκού μισθού. Επιπλέον, η μη ύπαρξη ρήτρας για την περίπτωση ανόδου του πληθωρισμού, η παγιοποίηση της χορήγησης αυξήσεων ανά οχτάμηνο και η διετής διάρκεια της σύμβασης, αποτελούν πρόσθετα αρνητικά στοιχεία.
Η συμφωνία εξυπηρετεί παγκοσμιοποίηση και μεγάλο κεφάλαιο. Ο πρόεδρος του ΣΕΒ χαρακτήρισε τη συμφωνία «σύγχρονο σύμφωνο εργασιακής ειρήνης», ο πρόεδρος των επαγγελματοβιοτεχνών (ΓΣΕΒΕΕ) έκανε λόγο για «την καλύτερη σύμβαση των τελευταίων ετών», και ο πρόεδρος των εμπόρων (ΕΣΕΕ) ξεκαθάρισε τα πράγματα λέγοντας «ότι πρυτάνευσε η ανάγκη για ηρεμία στην αγορά»..
Για μια ακόμη φορά η ηγεσία της ΓΣΕΕ αποδεικνύεται ότι βρίσκεται πολύ πιο κάτω από το ύψος που απαιτούν οι περιστάσεις. Οι εργαζόμενοι, με αυτή τη σύμβαση, θα παραμείνουν θεσμικά απροστάτευτοι από το κύμα ακρίβειας, που διαρκώς διογκώνεται, ενώ οι παγκόσμιες εταιρείες και οι καρχαρίες θα συνεχίσουν απρόσκοπτα να αυγαταίνουν τα υπέρογκα κέρδη τους.
Σε μια στιγμή πρωτοφανούς συμμετοχής στις απεργίες και στις κινητοποιήσεις, η ηγεσία της ΓΣΕΕ έρχεται να εξυπηρετήσει αντίθετα συμφέροντα απ’ αυτά των εργαζομένων, τους οποίους υποτίθεται ότι εκπροσωπεί. Είναι πραγματική πρόκληση ότι την ώρα που θα έπρεπε να κορυφώνεται ο αγώνας ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο η ηγεσία της ΓΣΕΕ επιλέγει να λειτουργήσει ως θεματοφύλακας της κοινωνικής ειρήνης, ρίχνοντας παγωμένο νερό στις πλάτες των εργαζομένων.
Θα σταματήσουμε γιατί μας απάτησαν ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ ;
Ας ανατρέψουμε στην πράξη αυτή τη συμφωνία, μέσα από τις κλαδικές μας συμβάσεις. Αντίσταση, αλληλεγγύη, ανυπακοή στην παγκοσμιοποίηση και την κυβέρνηση.

7 σχόλια

  1. Ρε παλικάρια έπαθα την πλάκα μου χθες πάλι στη Τηλεόραση.
    Έβλεπα ειδήσεις στον ΑΝΤ1 και ταυτόχρονα στον Alpha. σχετικά με την πρόταση μομφής του ΠΑΣΟΚ.
    Σε αυτή τη χώρα ζούμε και βιώνουμε καθημερινά το θέατρο του παραλόγου.
    Ο ΑΝΤ1 είπε το άκρως αντίθετο από τον Alpha.
    Τόσο μεγάλη αντίφαση για το ίδιο θέμα από τα δυο κανάλια δεν το περίμενα.
    Είναι σαν να περιμένεις να ακούσεις ένα αποτέλεσμα ενός ποδοσφαιρικού αγώνα και το ένα κανάλι να σου λέει ότι η Αεκ κέρδισε τον Ολυμπιακό με 1-0 και το αλλο να λέει ότι ο Ολυμπιακός κέρδισε 1-0.
    Υποσχέθηκα στον εαυτό μου, τέρμα οι ειδήσεις από την ιδιωτική.
    ΝΕΤ και πάλι ΝΕΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H ΓΣΕΕ ΜΕ ΕΚΒΙΑΖΕ ΜΕ ΨΕΥΤΟΑΝΤΑΓΩΓΗ 100.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΩ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
    Ενημερωθείτε για τη ΒΡΩΜΙΚΗ ΥΠΟΥΛΗ ΠΑΡΑΝΟΜΗ και καταχρηστική απoλυσή μου από την εργοδοσία της ΓΣΕΕ. Υπεξαιρώντας την αποζημίωση μου τα ασφαλιστικά και άλλα Δικαιώματά μου για εργασία 18 ΧΡΟΝΩΝ ! Με εκβίαζε με ΨΕΥΤΟΑΝΤΑΓΩΓΗ 100.000 ΕΥΡΩ με ΨΕΥΤΟΜΑΡΤΥΡΕΣ επειδή προσέφυγα δικαστικά κατά της ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΜΟΥ! ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ οι εργασιακές σχέσεις είναι απλές αστικές συμβάσεις ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ! Ενημερώστε φίλους και γνωστούς για το Blog μου http://apasxolisi.wordpress.com

    ΑΠΟΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΣΑΣ Η ΓΝΩΣΤΟ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑ ΤΟ BLOG TOY AΠΟΛΥΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΓΣΕΕ http://apasxolisi.wordpress.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η συμφωνία εξυπηρετεί παγκοσμιοποίηση και μεγάλο κεφάλαιο.
    Τι λες βρε πανασχετε?? Αν ηταν ετσι το μεγαλο κεφαλαιο θα ετρεχε να εγκατασταθεί εδω.. Εδω, μικρο και μεγαλο κεφαλαιο οπου φυγει φύγει. Βγαλε το τσιπακι που σου εχωσαν οταν στο Κομμα σου εκαναν λοβοτομη, Σκεψου μονος σου. Και να δουμεποτε θα φτυσετε την καραμελλα της συγκρισης Ελληνικών και Ευρωπαικών μισθων. Στην Ευρώπη λεβεντη μου για μια δουλια που χρειαζεται ενας παει ενας και οχι 7 οπως εδω.ΞΥΠΝΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εσύ ρε μπλιξ είσαι ευχαριστημένος από το 1 ευρώ που μας έδωσε η πασκε και η δακε?Στην παγκοσμιοποίηση και στο μεγάλο κεφάλαιο στάθηκες?Η μήπως για το καλό μασ μας δίνουν οι πλούσιοι και οι συνεργα΄τες τους πασκε δακε 1 ευρώ για να μας έχει η φτώχεια λεπτούς και ωραίους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς Καραμπάν
    Σου ειπε κανενας οτι ειμαι ευχαριστημένος??Απανταω σε εκεινον που λεει οτι τα χαμηλα μεροκαματα ( το ποσο χαμηλα ειναι θελει συζητηση0 ειναι προςοφελος του κεφαλαιου ενω το κεφαλαιο ΦΕΥΓΕΙ. και το Κεφαλαιο αδιαφορεί για σενα και μενα και για το καλο μας, το μονο που κυταει ειναι ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΛΟ!
    Οπως ακριβως εσυ και εγω ψωνιζουμε απο το φτηνοτερο σουπερμαρκετ και κελινουμε το μικρο μπακαλικακι, ετσι και το κεφαλαιο μας δινει οσο λιγοτερα μπορει και αννσφιξουν πιο πολυ τα πραγματα, την κοπαναει και φευγει και εμεις μενουνε με τον κ. Πούλο.

    Κατι προσωπικο :Μετακομισες απο το ινδυμιντια??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αδερφε μπλιξ πολυ σωστά τα λες για την αποχώρηση του κεφαλαίου από τη χώρα και τη μεταφορά του σε βουλγαρία κίνα και ινδία το ερώτημα είναι εάν οι εργαζόμενοι πρ'επει να κάνουν απεργίες για αυξήσεις και καλύτερες συνθήκες.Η απάντηση πρέπει να είναι να κάνουν παρά τα ενδεχόμενα των αποχωρήσεων .Στο ιντυμίντια συμμετέχωσ στις συζητήσεις.Είναι πολύ καλό σάιτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς Καραμπά
    ------------
    Φυσικα και πρεπει, πιος ειπε οτι δεν πρεπει να αγωνιζονται..Διαλεκτικα κινειται ο κόσμος.Αρκει να ξερουν το κοστος και που να σταματησουν. Και παντοτε πρεπει να ξερουμε ότι δεν ειμαστε ο "ομφαλος της γής"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *