...για το θέμα των Σκοπίων, σύμφωνα με εμπιστευτική έκθεση . Το ομογενειακό Greek American News Agency αποκαλύπτει (εδώ) την εμπιστευτική ...
.
Το ομογενειακό Greek American News Agency αποκαλύπτει (εδώ) την εμπιστευτική έκθεση του γνωστού διεθνούς ιδρύματος International Crisis Group (ICG) για τα Βαλκάνια, η οποία αναφέρεται στο πρόβλημα των Σκοπίων και ειδικότερα στην φόρμουλα επίλυσης του ζητήματος της ονομασίας. Διαβάζοντας την εκείνο που εύκολα διαπιστώνει κανείς με την πρώτη ανάνγνωση είναι ότι όλα όσα διαδραματίζονται αυτή την περίοδο σε πολιτικό αλλά και διπλωματικό επίπεδο είναι προμελετημένα και προαποφασισμένα! ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
-------------------------------------------------------
..............και να μην το διαβάσουμε , το έχουμε καταλάβει όλοι .
ΑπάντησηΔιαγραφήΈρε γλέντια αν γίνει η κόρη του Δρακουμέλ Πρωθυργός...
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ Υπόθεση του ονόματος απλά αποδεικνύει την "εθνικιστική" μας υστερία η οποία σε πολλές περιπτώσεις μας οδήγησε και στο παρελθόν σε τραγικά λάθη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν μας φταίει κανένας ξένος παράγοντας, περισσότερο η λογική η οποία πολλές φορές ( ή σχεδόν όλες) μας διακατέχει, αυτή του ατομικού συμφέροντος και προβολής.
Συνεπώς συμφέροντα, τύπος και εμπλεκόμενοι "κινούνται" ΄σύμφωνα με τα "ατομικά" τους συμφέροντα πίσω από έναν μανδύα "εθνικισμού" και αλλοφροσύνης, μετατρεπόμενοι έτσι στα τέλοια θύματα παράγοντας και πάλι τα καλύτερα άλλοθι....
ΟΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΑΙΪΚΟ
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΚΕΙ
ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ!
ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ
ΜΗΤΣΟΤΑΚΑΙΝΑ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΟ!!
Πολλοί ερευνητές του International Crisis Group (ICG) εργάζονται ή εργάσθηκαν στο NSC, στο Αμερικανικό συμβούλιο εθνικής ασφαλείας, από το οποίο πέρασαν πολλά στελέχη του State department μεταξύ αυτών η Κοντολίζα Ραις και ο Νταν Φριντ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχει ανακρίβειες σε κάποιες αναφορές, αλλά είναι αποκαλυπτικό ως προς το πνεύμα και την κουλτούρα που διέπει την διαχείριση από αμερικανικής πλευράς της συγκεκριμένης κρίση.
αν το κειμενο δεν ειναι προβοκατορικο τοτε η μονη διεξοδος για την χωρα μας ειναι βετο σε οποιαδηποτε ονομασια που θα εχει μεσα της την λεξη μακεδονια
ΑπάντησηΔιαγραφήΕ! Ας το έλυναν τα τρωκτικά που κυβερνούσανε 20 χρόνια και τώρα σκούζουνε για το κάθε τι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτην έκεθση αν και γίνεται αναφορά στην πολιτική κατάσταση επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη εν τούτοις εκείνο που φαίνεται πως δεν είχαν υπολογίσει είναι ο παράγοντας Κώστας Καραμανλής και η πιθανότητα η Ελλάδα να επιδείξει σθεναρή θέση φτάνοντας να κάνει χρήση του δικαιώματος της για βέτο στο αίτημα των Σκοπίων για είσοδο του στο ΝΑΤΟ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσο οι απλοί Έλληνες ψηφόφόροι υποκύπτουν σε εκβιαστικά "ψευτοδιλήματα" στις εκλογές και αναδυκνύουν στελέχη από κάθε κόμμα τα οποία εξυπηρετούν προσωπικά συμφέροντα και αδιαφορούν για τον τόπο πίσω από αλαζονικό, χάρτινο και ψεύτικο λόγο αυτά θα παθαίνουμε...
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ λαός έχει δύναμη αλλά όλοι μας καταφέραμε να την απεμπολήσουμε με έναν "σταυρό" συμφέροντος και πάλι ατομικού!!!
Εκλεκτοί και αγαπητοί μου φίλοι
ΑπάντησηΔιαγραφήΣημαντικά νέα όπως πάντα.
Τα ολισθήματα και οι ερασιτεχνισμοί της παρέας της χαράς που μας κυβερνά δεν έχουν τελειωμό.
Έτσι λοιπόν για το «Σκοπιανό»:
«Το ΠΑΣΟΚ απαιτεί αποφασιστική στάση. Το μήνυμα της Ελλάδας πρέπει να είναι ξεκάθαρο», δηλαδή «ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες ανεξαιρέτως τις χρήσεις» τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, αμέσως μετά την συνάντηση, που είχε με την υπουργό Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατέστησε σαφές ότι, «είναι απορριπτέα και η τελευταία πρόταση του κ. Νίμιτς» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «εκπέμπει αντιφατικά μηνύματα και διολισθαίνει, με αποτέλεσμα να έρχονται στο προσκήνιο όλο και χειρότερες προτάσεις για την χώρα».
Έτσι ήδη ο λαός μας ξέρει..
Γιαυτο οι μήνες των είναι μετρημένοι
Με εκτίμηση
babis
7.56 babis «Το ΠΑΣΟΚ απαιτεί αποφασιστική στάση. Το μήνυμα της Ελλάδας πρέπει να είναι ξεκάθαρο»
ΑπάντησηΔιαγραφήΞεκάθαρο, όπως το "Ευχαριστώ τους Αμερικανούς" - εκεί δε μας έμεινε καμμία αμφιβολία
babis, δε ξέρω αν είσαι πούστης όπως λένε, πάντως είσαι μεγάλος ΧΩΡΑΤΑΤΖΗΣ. Βρε θηρίο που τα κατεβάζεις αυτά τα ΤΡΟΜΕΡΑ ΑΣΤΕΙΑ που γράφεις εδωμέσα????
Σε Κόσοβο - Σκόπια η μεγαλύτερη στον κόσμο βάση των ΗΠΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήΜετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου οι ΗΠΑ έκαναν πολέμους ή επιχειρήσεις ευρείας κλίμακας στο Ιράκ, τη Σομαλία, τη Σερβία και το Αφγανιστάν. Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις αναζήτησαν διάφορες δικαιολογίες και προβλήθηκαν «ανθρωπιστικές επιχειρήσεις», «τερματισμός βίας», «αποκατάσταση δημοκρατίας», «αντιμετώπιση της τρομοκρατίας», «αντιμετώπιση κινδύνων από όπλα μαζικής καταστροφής». Ύστερα από κάθε τέτοια στρατιωτική επιχείρηση η συζήτηση στρεφόταν στο ποια «σκοτεινή δύναμη» θα ήταν ο επόμενος στόχος. Ελάχιστη προσοχή δινόταν στο τι άφηναν πίσω τους. Με αυτόν τον τρόπο διέφευγε την προσοχή το προφανές: Αυτό που έμενε πίσω από κάθε στρατιωτική κινητοποίηση της υπερδύναμης ήταν στρατιωτικές βάσεις. Μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου η μόνη στρατιωτική υπερδύναμη είχε να αντιμετωπίσει στο οικονομικό επίπεδο δύο πανίσχυρους ανταγωνιστές: την Ε.Ε. και τις χώρες της Ανατολικής Ασίας, μεταξύ των οποίων η Ιαπωνία και κυρίως η Κίνα.
Για να κατοχυρώσει τα κεκτημένα της νίκης στον Ψυχρό Πόλεμο η Ουάσιγκτον επέλεξε να αξιοποιήσει το μέγιστο πλεονέκτημά της. Τη στρατιωτική της ισχύ. Μέσω αυτής της ισχύος μπορούσε να εδραιώσει τη θέση της στην Ευρασία και να διασφαλίσει την παγκόσμια ηγεμονία της.
Η διεύρυνση του ΝΑΤΟ αποτέλεσε την «ειρηνική» διαδικασία για την οικοδόμηση στρατιωτικών βάσεων σε κρίσιμες περιοχές της Ευρασίας. Όπου αυτή η διαδικασία δεν ήταν εφικτή, η «πολιτική» συνεχιζόταν με άλλα μέσα. Τον πόλεμο.
Πρώτος πόλεμος στον Κόλπο
Παρά τις διαβεβαιώσεις στους άραβες συμμάχους τους, οι αμερικάνοι δεν έφυγαν από τον Κόλπο μετά τον πρώτο πόλεμο. Ενδεχομένως ο Σαντάμ δεν εκθρονίστηκε το 1991 μόνο και μόνο για να παγιωθεί η αμερικάνικη στρατιωτική εγκατάσταση στην αραβική χερσόνησο. Ως αποτέλεσμα του πρώτου εκείνου πολέμου οι ΗΠΑ εγκαταστάθηκαν στρατιωτικά στις εξής χώρες:
* Σαουδική Αραβία,
* Κουβέιτ,
* Μπαχρέιν,
* Κατάρ,
* Ομάν,
* και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Με τον τρόπο αυτόν οι ΗΠΑ πήραν απολύτως στα χέρια τους τον έλεγχο μιας πετρελαιοφόρου περιοχής, από την οποία νωρίς τη δεκαετία του 1970 είχε εκδιωχθεί η Βρετανία. Όπως συνόψισε τα αποτελέσματα του πρώτου πολέμου στον Κόλπο ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας Ζ. Σιράκ, «οι ΗΠΑ από εδώ και πέρα ελέγχουν τα ενεργειακά εφόδια των ευρωπαϊκών και ασιατικών οικονομικών δυνάμεων».
Στα γιουγκοσλαβικά απομεινάρια
Η αμερικάνικη επέμβαση στη Βοσνία (1995) και το Κόσοβο (1999) προβλήθηκε ως δημοκρατική - ανθρωπιστική αντίδραση στην πολιτική εθνοκάθαρσης, για την οποία κατηγορήθηκε το σερβικό καθεστώς υπό τον Μιλόσεβιτς. Η αμερικάνικη στρατιωτική επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία, όμως, είχε αποτέλεσμα τη δημιουργία αμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων σε:
* Ουγγαρία,
* Αλβανία,
* ΠΓΔΜ,
* Βοσνία,
* και Κόσοβο (Camp Bondsteel).
Παρεπόμενο των μεταπολεμικών ρυθμίσεων ήταν τα βήματα διεύρυνσης του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Η Ρουμανία και η Βουλγαρία είναι ήδη μέλη της συμμαχίας και οι ΗΠΑ με βάσεις που εγκατέστησε στις δύο χώρες (Κοστάντζα, Μπουργκάς) βρέχουν τα πόδια τους στη Μαύρη Θάλασσα.
Στα χνάρια του Οσάμα
Μετά την 11η Σεπτεμβρίου οι αμερικάνικες δυνάμεις κινήθηκαν αστραπιαία κατά του Αφγανιστάν προκειμένου να συλλάβουν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν. Πέραν των προσχημάτων, όμως, οι αμερικάνοι εγκαταστάθηκαν στρατιωτικά σε μια χώρα που συνδέει νότια, κεντρική Ασία και Μέση Ανατολή.
Παρεμπιπτόντως είναι η χώρα που ο αμερικάνικος πετρελαϊκός κολοσσός *nocal σχεδιάζει να δημιουργήσει αγωγό για μεταφορά πετρελαίου από την Κασπία στον Ινδικό Ωκεανό ελέγχοντας με αυτόν τον τρόπο τον εφοδιασμό σε ενέργεια των χωρών της ανατολικής Ασίας. Επιπροσθέτως, πριν και κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Αφγανιστάν, οι αμερικάνοι εγκαταστάθηκαν στρατιωτικά στο υπογάστριο της Ρωσίας:
* Ουζμπεκιστάν,
* Κιργιστάν,
* Τατζικιστάν,
* Πακιστάν.
Από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, λοιπόν, μέχρι σήμερα, οι ΗΠΑ, με το «καλό ή με το ζόρι», έχουν κατορθώσει να δημιουργήσουν στρατιωτικά προγεφυρώματα στον «μέσο χώρο» που βρίσκεται ανάμεσα στην Ευρώπη από τα δυτικά, τη Ρωσία από τον Βορρά και την Κίνα από ανατολικά. Η «πρακτική αξία» αυτής της σφαίρας επιρροής είναι ότι δίνει στην Ουάσιγκτον πλεονέκτημα στην προσπάθειά της να ελέγξει τις ενεργειακές προμήθειες των οικονομικών της ανταγωνιστών, δηλαδή της Ε.Ε. και των χωρών της ανατολικής Ασίας (Κίνα).
(Σημείωση: Το κείμενο αυτό [παρ]ακολουθεί τη λογική του Zoltan Grossman, καθηγητή στο University of Wisconsin - Madison, όπως αναπτύσσεται σε μια μεγάλη σειρά άρθρων και βιβλίων του).
«Μεγάλη Κυρία» στο Κόσοβο
Kυκλοφορεί ως αστείο μεταξύ των αμερικάνων στρατιωτών που συμμετέχουν στις «ειρηνευτικές δυνάμεις» στα Βαλκάνια:
– Ποια είναι τα δύο πράγματα που μπορεί να δει κανείς από το Διάστημα;
– Το ένα είναι το Σινικό Tείχος. Το δεύτερο είναι το Camp Bondsteel.
Το Camp Bondsteel είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική βάση που δημιούργησαν οι ΗΠΑ μετά τον πόλεμο στο Βιετνάμ. Βρίσκεται στο Κόσοβο. Για την ακρίβεια καταλαμβάνει εκτάσεις στα εδάφη τόσο του Κοσσυφοπεδίου όσο και της ΠΓΔΜ, παρ’ ότι τα σύνορα των δύο προτεκτοράτων δεν είναι οριοθετημένα. Άλλωστε οι αμερικάνοι δεν έλαβαν υπόψη τα σύνορα όταν σχεδίασαν την τεράστια αυτή βάση. Η τοποθεσία επιλέχθηκε με βάση τους σχεδιασμούς των κρίσιμης σημασίας ενεργειακών δρόμων που ήδη, πριν από το 1992, είχαν χαραχτεί στους χάρτες των μεγάλων αμερικάνικων εταιρειών και του Πενταγώνου.
Το Camp Bondsteel οικοδομήθηκε για να προστατεύει τον αμερικάνικων συμφερόντων διαβαλκανικό αγωγό AMBO (Albania, Macedonia, Bulgaria Oil). Μια και μιλάμε όμως για συμφέροντα, ωμά οικονομικά συμφέροντα, ας συγκρατήσουμε δύο ονόματα εταιρειών: της Halliburton και της θυγατρικής της Brown & Root Services. Η μεν πρώτη ηγείται του κονσόρτσιουμ του αγωγού AMBO, η δε δεύτερη οικοδόμησε και παρέχει επιμελητειακή υποστήριξη στο κολοσσιαίο Camp Bondsteel.
Στα σερβικά ερείπια
Ο «πρίγκιπας του σκότους», όπως του αρέσει να τον αποκαλούν, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Ντικ Τσέινι, υπήρξε, μέχρι να ενδυθεί το φράκο του πολιτικού, «βασικός μέτοχος» της Halliburton. Για να μη ξεχνιόμαστε…
Τον Ιούνιο του 1999, ως αποτέλεσμα των βάρβαρων και ισοπεδωτικών βομβαρδισμών κατά της Γιουγκοσλαβίας, ο στρατός των ΗΠΑ «απαλλοτρίωσε» περί τα 10.000 στρέμματα αγροτικής έκτασης, κοντά στο νοτιοανατολικό Κόσοβο, στην πόλη Ουρόσεβατς, επάνω στα αδιευκρίνιστα σύνορα με την ΠΓΔΜ, και άρχισε την κατασκευή του στρατοπέδου.
Το Camp Bondsteel σήμερα αποκαλείται από τους αμερικάνους «Grand Dame» (Μεγάλη Κυρία), ετοιμάστηκε μέσα σε τρία χρόνια, εκτείνεται και στις δύο πλευρές των υποτιθέμενων συνόρων με την ΠΓΔΜ και εξυπηρετεί περισσότερους από 7.000 στρατιώτες, δηλαδή τα τρία τέταρτα του συνόλου της δύναμης που διατηρούν οι ΗΠΑ στην περιοχή.
Το οδικό δίκτυο μέσα στο στρατόπεδο ξεπερνά τα 25 χιλιόμετρα, που οδηγούν στα περισσότερα από 300 κτίρια. Το στρατόπεδο είναι τόσο μεγάλο, ώστε χωρίζεται σε κεντρική, μέση και έξω περιοχή. Υπάρχουν υπαίθριοι χώροι αναψυχής, όπως και κλειστές αίθουσες για σπορ που είναι προσβάσιμες 24 ώρες το 24ωρο. Υπάρχουν επίσης εκκλησία, βιβλιοθήκη, αλλά και το καλύτερα εξοπλισμένο νοσοκομείο της Ευρώπης!
Σε αυτό το στρατόπεδο, ανάμεσα στα άλλα, σταθμεύουν 55 ελικόπτερα Black Hawk και Apache. Αν και δεν δημιουργήθηκε διάδρομος προσγείωσης αεροσκαφών, ο χώρος επιλέχθηκε επειδή ακριβώς έχει τη δυνατότητα επέκτασης και, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, πολύ σύντομα θα μεταφερθεί εκεί η αμερικάνικη αεροπορική δύναμη που σταθμεύει στο Αβιάνο της Ιταλίας. Πέριξ του Camp Bondsteel ο αμερικάνικος στρατός ελέγχει 350 χιλιόμετρα δρόμων και 75 γέφυρες. Όλα αυτά γίνονται με τη δημιουργία φυλακίων και με επίγειες και εναέριες περιπολίες.
Μια πόλη - κράτος!
Την εργολαβία της κατασκευής ανέλαβε η Brown & Root Services Corporation. Για την κατασκευή δούλεψαν 24 ώρες το 24ωρο επί τρία χρόνια πάνω από 1.000 αμερικάνοι μηχανικοί και περισσότεροι από 7.000 αλβανοί εργάτες.
Σήμερα η Brown & Root Services εξασφαλίζει τη λειτουργία του στρατοπέδου. Φροντίζει για την παροχή 600.000 γαλονιών νερού τη μέρα και ηλεκτρισμού για τις ανάγκες μιας πόλης 25.000 κατοίκων. Φροντίζει για τη λειτουργία 1.200 πλυντηρίων ημερησίως, καθώς και για την παρασκευή 18.000 γευμάτων. Το προσωπικό που απασχολεί η Brown & Root Services ξεπερνά τα 10.000 άτομα και είναι κυρίως αλβανοί, οι οποίοι, για να… «αποφευχθούν οι πληθωριστικές πιέσεις» στην οικονομία της περιοχής, αμείβονται με 2 δολάρια την ώρα.
Όπως λένε οι ίδιοι οι αμερικάνοι που βρίσκονται στην περιοχή, η εχθρότητα που αντιμετωπίζουν οφείλεται, μεταξύ άλλων, και στο γεγονός πως το Camp Bondsteel φαντάζει ως μια περιοχή η οποία βρίσκεται 100 χρόνια μπροστά από τον χώρο που την περιτριγυρίζει. Ο τόπος γύρω από το στρατόπεδο είναι πάμπτωχος με τον δείκτη της ανεργίας να φτάνει το 80%.
Τι γυρεύει μια τέτοια στρατιωτική εγκατάσταση μέσα σε μια περιοχή που «βρίσκεται 100 χρόνια πίσω»; Ας επισημάνουμε δύο αναφορές της «Ουάσιγκτον Ποστ» για το Camp Bondsteel:
* Είναι ένα φανερό σημάδι ότι οι ΗΠΑ έχουν αναλάβει μείζονες δεσμεύσεις στην περιοχή και σχεδιάζουν να παραμείνουν επί μακρόν.
* Η αυξανόμενη αστάθεια στη Μέση Ανατολή υποχρεώνει τις ΗΠΑ να έχουν βάσεις και ελευθερία πτήσεων πάνω από τα Βαλκάνια για να μπορούν να προστατεύσουν το πετρέλαιο της Κασπίας.
«Μακεδονία» για ασφαλή ενέργεια…
Η αμερικάνικη Υπηρεσία Εμπορίου και Ανάπτυξης (*S Trade & Development Agency – TDA) χρηματοδότησε τις μελέτες βιωσιμότητας και τεχνολογικών απαιτήσεων της εταιρείας AMBO, που, ας σημειωθεί, έχει έδρα τη Νέα Υόρκη.
Ο πετρελαιαγωγός της AMBO, προϋπολογισμού 1,5 δισ. δολαρίων, αξιολογείται ως ένας από τους σημαντικότερους, από στρατηγική άποψη, αγωγούς, καθώς υπό αυστηρό αμερικάνικο στρατιωτικό έλεγχο μπορεί να συνδέσει τις αγορές της Ευρώπης με το πετρέλαιο της Κασπίας. Ακόμη και στην περίπτωση που μέσα στον αγωγό θα ρέει ρωσικό πετρέλαιο, αυτό θα οδεύει προς τις αγορές υπό την προϋπόθεση ότι θα το επιτρέπει η Ουάσιγκτον.
Αντιλαμβάνεται, λοιπόν, κανείς γιατί ανάμεσα στους χρηματοδότες της AMBO εξέχουσα θέση κατέχουν οι EXXON - Mobil και Chevron. Πολύ περισσότερο κατανοεί γιατί η Μόσχα προσπαθεί με κάθε τρόπο να έχει τουλάχιστον το 51% από τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, όποτε αυτός κατασκευαστεί, ακόμη κι αν το υπόλοιπο 49% βρεθεί στα χέρια εταιρειών συμφερόντων ΗΠΑ.
Τελειώνοντας αξίζει να υπενθυμίσουμε όσα είχε πει ο βρετανός στρατηγός Μάικλ Τζάκσον, που με το «καπέλο» του ΝΑΤΟ βρισκόταν στην ΠΓΔΜ όταν η συμμαχία βομβάρδιζε τη Σερβία: Είναι απολύτως απαραίτητο να εξασφαλίσουμε τη σταθερότητα στη «Μακεδονία» και την ένταξή της στο ΝΑΤΟ. Ταυτόχρονα είναι απαραίτητο να παραμείνουμε εδώ (το ΝΑΤΟ) για πολύ καιρό έτσι ώστε να μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια των ενεργειακών δρόμων που θα διασχίσουν τη χώρα…
Πηγή ‘Το Ποντίκι’
To όνομα αυτό έχει προιστορία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ΒΗΜΑ, 10/04/1999 , Σελ.: A03
Σημίτης - Γκλιγκόροφ υπογράφουν στις 25 Απριλίου στην Ουάσιγκτον
Συμφώνησαν στο όνομα
«Δημοκρατία της Μακεδονίας - Σκόπια»
Ν. ΜΑΡΑΚΗΣ
Την Κυριακή 25 Απριλίου, στην Ουάσιγκτον, στις πέντε το απόγευμα, θα γίνει η σημαντικότερη συνάντηση στη δεκάχρονη σχεδόν πορεία των σχέσεων Αθήνας και Σκοπίων: του έλληνα πρωθυπουργού κ. Κ. Σημίτη και του προέδρου της πΓΔ Μακεδονίας κ. Κίρο Γκλιγκόροφ. Οι δύο άνδρες θα δώσουν οριστικό τέλος στην εκκρεμούσα διαφορά για την ονομασία. Ο όρος «Δημοκρατία της Μακεδονίας - Σκόπια» έχει ήδη συμφωνηθεί να χρησιμοποιείται σε όλες τις διεθνείς σχέσεις του κράτους αυτού. Ολα είναι έτοιμα και (αν δεν εμφανιστεί κάποιο απροσδόκητο ανυπέρβλητο εμπόδιο) οι δύο ηγέτες θα επικυρώσουν και επίσημα την υπάρχουσα συμφωνία αρχών. Η ατμόσφαιρα που θα επικρατεί στην αμερικανική πρωτεύουσα κατά τον εορτασμό των 50 χρόνων του ΝΑΤΟ θα δημιουργήσει, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το καταλληλότερο περιβάλλον για να κλείσει ο κύκλος που άνοιξε με την Ενδιάμεση Συμφωνία των δύο χωρών.
Γιατί ο τότε καταλληλότερος δεν υπέγραψε τότε;Γιατί δεν αντάλλαξε το ναι στους βομβαρδισμούς της Σερβίας με τη λύση του ρποβληματος;
Γιατί το 2001 απέστειλε στρατιωτικό υλικό στα Σκόπια κατά την εξέγερση των Αλβανών χωρίς να ζητήσει κανένα αντάλλαγμα στο θέμα του ονόματος;Γιατί στον πόλεμο του Ιράκ αρνήθηκε να δηλώσει συμβολικά μέρος της Συμμαχίας των Προθύμων όταν τα Σκόπια με 32 στρατιώτες που έστειλαν απέκτησαν την εύνοια των ΗΠΑ και καλούνται σε όλες τις συγκεντρώσεις του Μπους ως "πρόθυμος σύμμαχος";
8.00
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο «πουστης» σου το επιστρέφω άθλιο γελοίο υποκείμενο…
Μάλλον το έχεις το κουσούρι οπότε εξ ιδίων κρίνεις τα αλλότρια…
Ο Σημίτης δεν υπήρξε προδότης. Προδότης είσαι εσύ που γράφεις τέτοια πράγματα.
Και εδώ κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια..
Οι ηγέτες της δημοκρατικής παράταξης ήταν πάνω από όλα πατριώτες και αγωνιστές της δημοκρατίας ,της ειρήνης και προστάτες των λαϊκών συμφερόντων.
Πες μας τώρα για τους ιδικού σου ηγέτες. Έτσι για να έχουμε ένα διάλογο αν μπορείς?
Εκτιμώ όμως ότι είτε από την Καρατζαφοροιειδη ακροδεξιό λαϊκισμό και να σιτίζεσαι είτε από τον ορθόδοξο σταλινισμό της πλέριας δημοκρατίας τέτοιο σπορ δεν το κατέχετε…
babis
8.50 babis Το «πουστης» σου το επιστρέφω άθλιο γελοίο υποκείμενο… Μάλλον το έχεις το κουσούρι οπότε εξ ιδίων κρίνεις τα αλλότρια…
ΑπάντησηΔιαγραφήΌλο το blog βοά ότι είσαι πούστης. Εγώ, επειδή δεν έχω ίδια άποψη, επιφυλλάσομαι όπως είδες, γράφοντας babis, δε ξέρω αν είσαι πούστης όπως λένε. Αλλά μάλλον ΟΥΤΕ εσύ ξέρεις Ελληνικά, όπως ο ανάπηρος γαπ.
Επιπροσθέτως, όλος ο κόσμος ξέρει ΟΤΙ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΔΙΕΠΡΑΞΕ ΠΡΟΔΟΣΙΑ (όπως όλος ο κόσμος βοά ότι είσαι πούστης, εγώ επαναλαμβάνω ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ, έτσι ακούω).
Αυτες οι εκθεσεις του ICG ειναι ανοιχτα διαθεσιμες σε ολους οσους ενδιαφερονται να τις διαβασουν στο www.crisisweb.org αμεσα μετα την ολοκληρωση τους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν ξερετε πολυ καλα αγγλικα επισκευθειτε τους να μαθετε τι δουλεια κανουν, να διαβασετε εκθεσεις για την περιοχη η οποια περιοχη σας ενδιαφερει.
Αν τα αγγλικα σας ειναι μεχρι μετρια, μαλλον δεν θα καταλαβετε και πολλα και τις τρυπες θα τις γεμισει η φαντασια σας.
Αυτα.
takis
ΚΩΣΤΑΚΗ ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ..
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ ΜΠΟΥΣ ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ ΣΕ ΓΥΡΕΥΕΙ..
ΧΑΧΑΧΑ
ΜΑΛΑΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΕ
ΔΟΥΛΕΥΕ...
ΤΑ "ΕΛΛΗΝΙΚΑ" ΜΜΕ ΣΕ ΔΟΥΛΕΥΑΝ..
ΕΓΡΑΦΑΝ..ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ "ΠΙΕΖΟΥΝ"
ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ..
Η ΝΤΟΡΙΤΣΑ ΣΕ ΔΟΥΛΕΥΕ.."ΣΚΛΗΡΑ"
ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΕΝΗ..
ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΕ ΜΑΛΑΚΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΓΙΑ
ΑΓΡΙΟ ΞΥΛΟ.
ΚΑΡΑΜΑΝΛΑΚΙΕ..
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΗΝ ΞΕΧΑΣΗΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΒΑΖΕΛΙΝΗ ΣΟΥ...ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.
ΑΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
Πριν λίγες μέρες, η κυβερνητική θέση για την ονομασία της FYROM ήταν ότι επιδιώκουμε μία σύνθετη ονομασία, που θα περιέχει γεωγραφική περιγραφή. Δηλαδή, για παράδειγμα, Βόρεια Μακεδονία, Άνω Μακεδονία κλπ
ΑπάντησηΔιαγραφήΣήμερα, στην ομιλία του Καραμανλή στη Κεντρική επιτροπή της ΝΔ είπε:
"Επιδιώκουμε μία ουσιαστικά σύνθετη ονομασία, που δεν θα είναι περιγραφή του πολιτεύματος των Σκοπίων" Δηλαδή, για παράδειγμα, Άνω Μακεδονία, Νέα Μακεδονία κλπ.
Καταλάβατε που πάμε;
Πάντως η δική μου πηγή επιμένει οτι έχουν ήδη συμφωνήσει στο "Νέα Μακεδονία". Και το έχω γράψει πρίν αρκετές ημέρες. ...για να δούμε τι θα δουμε!
takis
ΜΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΟΛΗ ΒΡΕ ΑΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΟ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΟΤΙ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΟΛΗ ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΓΑΜΟΥΣΑ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ;
Ο Κυριακού και η Δικαιοσύνη...
ΑπάντησηΔιαγραφήΜεταφέρουμε από το indymedia: Ο ανακριτής Ναυπλίου πρότεινε την προφυλάκισή του Μ. Κυριακού για το ατιμωτικό αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε έκδοση ψευδούς βεβαίωσης. Με τον ανακριτή διαφώνησε ο εισαγγελέας, ο οποίος πρότεινε να αφεθεί ελεύθερος αλλά με περιοριστικούς όρους. Μήπως, όμως, και αυτό δεν είναι ατιμωτικό για έναν πρόεδρο της ΕΟΕ αν δεν μπορεί να ταξιδέψει στο εξωτερικό; Μετά τη διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα, ο Μίνως Κυριακού (στην φώτο με Πρωθυπουργό & Πρόεδρο της Δημοκρατίας) αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος. Τις επόμενες ημέρες στο θέμα της προφυλάκισής του, θα δώσει λύση το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ναυπλίου, με βούλευμα. Αλλά όποια και να ΄ναι η απόφαση, το ηθικό ζήτημα παραμένει. Μπορεί πλέον ο Κυριακού να είναι πρόεδρος της ΕΟΕ...; Και όπως σωστά σημειώνεται από άλλον: Ο Κυριακού έχει καταδικαστεί σε 4 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή για τα περιβαλλοντικά εγκλήματα που έχει διαπράξει στη Πελοπόνησσο άρα ο εισαγγελέας υποχρεώνεται να κάνει δεκτή την αίτηση προφυλάκισης, αφού ο Κυριακού έχει ήδη καταδικαστεί...
Διαβάζοντας την "έκθεση" ήταν σαν να διαβάζω κείμενα του "Ιού της Ελευθεροτυπίας" ή του ΕΛΙΑΜΕΠ!!! Τελικά παντού υπάρχει ένας πράκτορας!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήBarboutsala!! Kala, den xerete na diabazete; Pouthena den perigrafontai oi twrines exelixeis. To antitheto malista. Afta pou proteinontai exoun idi aporrifthei!! Aman, pia...
ΑπάντησηΔιαγραφήIMPERIALIST
nie alla to gegonos oti epistrefei o Nimetz me thn protasi tou 2001 tou Icg kati leei
ΑπάντησηΔιαγραφήPS: pali o Soros sta credits?