GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αλλάζω συμπεριφορά...

...εφαρμόζω βιώσιμη κατανάλωση‏ . Από την Ιωάννα Μελάκη πρόεδρο και τον Εμμ. Αυγέρο Γραμματέα της Ενωσης Προστασιας Καταναλωτών Χανιων . Η...

...εφαρμόζω βιώσιμη κατανάλωση‏
.
Από την Ιωάννα Μελάκη πρόεδρο και τον Εμμ. Αυγέρο Γραμματέα
της Ενωσης Προστασιας Καταναλωτών Χανιων
.
Η Ενωσή μας, και τα μέλη της έχουν να παίξουν καινοτόμο ρόλοστην υλοποίηση του οράματος-στόχου στον ευαίσθητο τομέα τουκαταναλωτή.Βρισκόμαστε στην αρχή, η αισιοδοξία που μας διακατέχει , μας δίνει δύναμη ναενεργοποιηθούμε τώρα,άμεσα, σήμερα και να πούμε:-Ξοδεύω αυτό που χρειάζομαι,σκέφτομαι αποταμιευτικά, υπάρχεικαι το αύριο,εφαρμόζω βιώσιμη κατανάλωση.-Κλείνω την βρύση, ξοδεύω το νερό που πρέπει.-Αγοράζω τις ποσότητες που χρειάζομαι,δεν αγοράζω νωπό κρέας καιψάρι, για να τα βάλλω στον καταψύκτη μου(ο Κώδικας Τροφίμων) δεν τοσυνιστά.-Προσέχω τους ηλεκτρικούς διακόπτες,και τις συσκευές δεν κάνω αλόγιστηχρήση.-Δεν ξεχνώ την ανακύκλωση,περιοδικά, εφημερίδες δεν πετιούνται στην σακούλααπορριμάτων, έχουν δική τους θέση στον κάδο της ανακύκλωσης.Δίνουμε την μάχη μας, αλλά αυτή η μάχη αφορά όλους μας, εμάς σαν Ενωση ,αλλάκαι εσάς,γιατί όλοι είμαστε καταναλωτές.Καταναλωτές σε οτιδήποτε κάνουμε χρήση,είτε ανήκει σε ιδιώτες, είτεστο Κράτος.Καταναλωτές,προϊόντων και υπηρεσιών,καταναλωτές στην υγεία,στην παιδεία,στον τουρισμό,στα μέσα μεταφοράς,σε νομικές υπηρεσίες κ.λ.πΣτην προσπάθεια καταπολέμησης της ακρίβειας έχουμε τον πρωταρχικό ρόλο,οφείλουμε να κάνουμε έρευνα αγοράς,σύγκριση τιμών και μετά επιλογή.Μεγάλη προσοχή χρειάζεται στην επιλογή προϊόντων που θα μας παρέχουντην εγγύηση του προμηθευτή για την ασφάλειά τους.Σήμερα ο καταναλωτής δεν είναι μόνος,είναι οργανωμένος σε καταναλωτικέςενώσεις,μπορεί και πρέπει να συμμετέχει, τα προβλήματα ομαδοποιούνταικαι οι καταστρατηγήσεις εις βάρος των καταναλωτών αποφεύγονται, αντιμετωπίζονταινομικά.
Η Ενωσή μας καλεί τους πολίτες-καταναλωτές που επιθυμούν να συστρατευθούν μετους σκοπούς της Ενωσής, να γίνουν μέλη της,γιατί τα καταναλωτικά προβλήματάθέλουν γνώση,επεξεργασία εύρεση λύσης, θέλουν επαφή,ανάδειξη,προώθηση καιανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών, με συναντήσεις ενημέρωσης και αναγκαίεςσυνεργασίες με φορείς που έχουν παρόμοιους στόχους.Το αγκάλιασμα, η ευαισθητοποίηση και η στήριξη της προσπάθειας μαςαπό τα ΜΜΕ είναι ένα ελπιδοφόρομήνυμα για την προάσπιση των δικαιωμάτων του πολίτη-καταναλωτή, και θααποτελέσειμια πίεση για εκείνους που παραβιάζουν τα δικαιώματα του.

1 σχόλιο

  1. Σε λαθος,αποπροσανατολιστικη η αφελη λογικη βρισκεται η αρχικη αναρτηση "Αλλαζω συμπεριφορα" Ακολουθει την τακτικη Φωλια που ισχυριζεται οτι για την ακριβεια φταινε οι καταναλωτες!
    Οργανωσεις καταναλωτων που υιοθετουν τετοια δογματα, βρισκονται εκτος πραγματικοτητας.
    Για την πληροφορηση σας πανω στα
    αιτια της ακριβειας και τους τροπους αντιμετωπισης, στη ριζα της-επισκευθειτε το www.stopcartel.org

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *