GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το αγγελιόσημο είναι...

.. ...νόμιμο ή παράνομο; .. Από τον Δημ Σκουτέλη . Διαφεύγει απο όλους: απο την Κυβέρνηση και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι το ταμεί...

..
...νόμιμο ή παράνομο;
..
Από τον Δημ Σκουτέλη
.
Διαφεύγει απο όλους: απο την Κυβέρνηση και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι το ταμείο των δημοσιογράφων και γενικά το ταμείο Τύπου στηρίζεται αποκλειστικά στις καταβολές ενός παράνομου τέλους 20 % επί όλων των διαφημίσεων (πανεθνικά) που το καταβάλουμε σε μετρητά εσείς, εμείς και γενικά όλοι οι διαφημιζόμενοι.
Πρόκειται για ένα ιλιγγιώδες ποσόν για το οποίο κανείς δεν κάνει λόγο.
Αυτό όμως είναι παράνομο, αντισυνταγματικό και αντίκειται στο κοινοτικό δίκαιο που υπερισχύει του εθνικού δικαίου. Σε κανένα άλλο κράτος της ΕΕ οι συντάξεις και οι ασφαλιστικές υποχρεώσεις μιας κοινωνικής ομάδας δεν καταβάλλονται απο τους καταναλωτές. Όταν κάνετε μία διαφήμιση δεν αναλαμβάνετε να πληρώνετε και τις υποχρεώσεις του εκδότη της εφημερίδας έτσι δεν είναι;
Οι συμπαθείς κατά τα άλλα δημοσιογράφοι έχουν βρεί την λύση στο πρόβλημά τους διότι οι εργοδότες τους, εκδότες εδημερίδων - περιοδικών και τηλεοπτικών σταθμών ουδέποτε πλήρωσαν τις εργοδοτικές τους εισφορές.
Γιατί συμβαίνει αυτό; Μήπως διότι οι εκδότες έχοντας στενές σχέσεις με την εξουσία δεν πιέσθηκαν ποτέ να καταβάλλουν τις υποχρεώσεις τους όπως όλοι οι άλλοι εργοδότες;Επισημαίνουμε ότι οποιοσδήποτε άλλος αν δεν καταβάλει το ΙΚΑ των εργαζομένων δεν παίρνει ασφαλιστική ενημερότητα, δεν μπορεί να λειτουργήσει και έχει πρόστιμο.
Η υποκρισία είναι ακόμη πιό έντονη διότι υποτίθεται ότι όλοι ενδιαφέρονται για τα κακώς κείμενα και ελέγχουν οι μέν τους δε, "καλώς τα παιδιά λοιπόν".
Ιδού πεδίον λαμπρόν για όσους ευαγγελίζονται τον πόλεμο κατά της διαφθοράς.

----------------------------------------------------------------------------------------

42 σχόλια

  1. Μήπως να το ξανασκεφτώ; Το ξανασκέφτηκα. Θέλω να γίνω δημοσιογράφος στη θέση του δημοσιογράφου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eisai malakas ebraios kai royfas ton germanon to peos!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με κάθε γιαούρτι που τρως δηλαδή, πληρώνεις και ένα ποσό για τη σύνταξη του Πρετεντέρη και της Τρέμη, λεφτά που έπρεπε να πληρώσει ο Λαμπράκης και ο Μπόμπολας. Δίκαιο το βρίσκω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απλα ειναι ενας τροπος που εχουν βρει οι δημοσιογραφοι να μην χανουν ασφαλιστικες εισφορες απο τα λαμογια τα αφεντικα τους. Στην παραγματικοτητα, ολα ο καταναλωτης τα πληρωνει ειτε ετσι ειτε αλλιως.

    Και αν οι μικροεπιχερησεις για παραδειγμα δεν εκλεβαν εισφορες απο το ΙΚΑ οι περισσοτερες θα εκλειναν, αυτα ακουω εγω εξω στον αληθινο κοσμο.

    takis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. File wert01gf Mhn prospatheis na gineis polythesiths....H' agrofylakas sth thesh tou agrofylaka H' Dhmosiografos sth thesh tou dhmosiografou,Den mporei na ta exeis ola dika sou?...-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι αίσχος για κάθε "δημοσιογράφο" που διατείνεται την εντιμοτητα και την ακεραιότητα.
    Το ακούσατε αυτό συμπαίκτες της εξουσίας?
    Είστε κατάπτυστοι στο πνεύμα όλων των Ελλήνων μη προνομιούχων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλός ο λαϊκισμός αλλά... όλοι πληρώνουμε με κάποιο τρόπο τις συντάξεις των άλλων. Όταν αγοράζεις ένα γιαούρτι στην τιμή ο... ΦΑΓΕ έχει συμπεριλάβει και τα εργατικά και τα μεταφοφορικά και τις εισφορές στα ταμεία τους. Το όποιο κόστος το ενσωματώνει στην τιμή προϊόντος και δεν το πληρώνει από τα κέρδη του.
    Στα εισιτήρια, όταν ταξιδεύουμε, ενσωματώνεται το κόστος ασφάλισης των ναυτικών, στα συμβόλαια και τα όποια δικαστικά έσοδα, ενσωματώνεται το κόστος για σύνταξη δικαστών, δικηγόρων και δικαστικών υπαλλήλων και πάει λέγοντας. Όλοι πληρώνουμε για όλους.
    Γι' αυτό και δεν είναι λύση να κοπούν λχ οι βουλευτικές συντάξεις. Λύση και μάλιστα ουσισαστική κατά της διαφθοράς είναι να υπάρχουν δικλείδες και μέτρα ώστε να σταματήσει το μεγάλο φαγοπότι. Να μην μπαίνει λχ κάποιος στην πολιτική και μετά από 10 - 15 χρόνια να έχει 5 σπίτια, 10 οικόπεδα και καταθέσεις εκατομμυρίων, να μην πληρώνουμε "γρηγορόσημο" στις δημόσιες υπηρεσίες, να μην "τακτοποιούμαστε" λαδώνοντας. Αυτά τα ολίγα για να ξέρουμε τι λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν φταίνε ούτε οι δημοσιογράφοι ούτε οι έκδοτες ούτε οι κυβερνώντες.
    Φταίμε εμείς τα κορόιδα που με την ψήφο μας επιλέγουμε ανίκανους διαχειριστές εξουσίας. Βλέπουμε και ακούμε τα παπαγαλάκια τους δημοσιογράφους.
    Ο κάθε λαός έχει αυτά που του αξίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιατί βρε παιδιά γκρινιάζετε οι μεγαλοεκδότες κάνουν λειτούργημα όχι επάγγελμα. Αυτό δεν έχετε καταλάβει. Πιέζουν τους δημοσιογράφους να οδηγούν «σωστά» το ποίμνιον και είναι οι μόνοι που κάνουν λειτούργημα χωρίς φακελάκι από το πόπολο. Για κοιτάτε τους ιερείς τους γιατρούς τους δημοσίους υπαλλήλους τους κλπ. Τους αξίζει λοιπόν ένα μεγάλο μπράβο που αν τα τσεπώνουν το κάνουν από τους «πάρα πάνω».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Epeidi se diagrapsane apo thn enwsh syntaktwvn Kapsampeli den soy aresei twra to aggeliosimo? Ante oust re. Ama den soy aresei, na silwseis oti den tha pareis th syntaksara sou apo ayto, alla apo to IKA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αλήθεια;

    Και του αγρότη την σύνταξη που την καταβάλουν άπαντες και όχι μόνον οι χρήστες των υπηρεσιών του συγκεκριμένου κλάδου δια μέσου του ΟΓΑ να του την κόψουν;

    Και το ποσοστό στο ΙΚΑ που καταβάλουν άπαντες ( και οι ελεύθεροι επαγγελματίες)ανεξαρτήτως αν είναι ασφαλισμένοι ή όχι σε αυτή την τράπεζα ξεπλύματος των χρημάτων από τους κάθε λογής Βαρθολομαίους να το κόψουν;

    Καψαμπέλη "πέψε" του κουνιάδου σου του Γιώργου Κουρή ότι η κομμώτριά του δεν θα ενταχθεί στην Ένωση όσες προβοκάτσιες και να κάνει..

    επωνύμως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να διατηρηθεί το "αγγελιόσημο", αλλά να πηγαίνει σε ειδικό ταμείο για κοινωνική πολιτική (π.χ. ταμεία ανεργίας), και για αύξηση των συντάξεων ΟΓΑ (πλην μεγαλοαγροτών).
    Και ΟΧΙ στους δημοσιογράφους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. οτι ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕ
    ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟ!
    ΓΙΑΤΙ:
    ΤΟ ΠΡΕΣΣ-GR ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΑΡΙΑ
    ΑΘΡΗΣΚΟΥΣ
    ΚΑΙ ΒΡΩΜΕΡΟΥΣ
    ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ Ο,ΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ
    ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΑ ΓΥΦΤΙΚΑ ΔΗΛΑΔΗ

    ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΑ ΚΙ' ΕΓΩ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
    ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΒΑΛΑΝ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΟΥΝ ΤΟ ΓΙΑΤΙ
    ΤΟΥΣ ΕΓΡΑΨΑ ΚΙ' ΕΓΩ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕ ΠΙΑΝΕΙ ΜΕΛΑΝΙ
    ΔΕΝ ΛΕΩ ΤΗ ΛΕΞΗ ΑΠΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΠΕΝΤΕ-ΔΕΚΑ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚ, ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ....
    ΜΗ ΔΙΝΕΙΣ ΣΗΜΑΣΙΑ ΛΟΙΠΟΝ
    ΚΑΙ,ΚΥΡΙΩΣ, ΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ
    ΕΠΕΙΔΗΤΟ ΕΓΡΑΨΕΣ ΣΤΟ ΠΡΕΣΣ!
    ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΚΑΦΕΝΟΒΙΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΜΕ
    ΤΕΛΙΚΑ
    ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΒΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥΣ
    ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΠΗΡΡΟΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ!
    ΠΑΝΤΩΣ
    ΚΑΛΗ Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΟΥ
    ΑΛΛΑ ΔΕ ΘΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ

    ΚΩΣΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "Πάμε και ψωνίζουμε 120 χλμ μακριά, στα Σκόπια
    "1.Ο υπουργός εξωτερικών των Σκοπίων χρηματοδοτήθηκε για να τις σπουδές του από το ίδρυμα Κόκκαλη !

    ΣΗΜΕΊΩΣΗ:Νόμος είναι το δίκιο του Σωκράτη! Εύγε!

    2. Αριστεροί πολιτικοί που τώρα κάνουν τους πατριώτες , ήταν κάποτε πρωτοστάτες της ανεξαρτητοποιήσεως της Μακεδονίας και της Θράκης ..(μήπως ξεχάσαμε?) .

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Δεξιά κι αριστερά ίδια είναι τα αφεντικά!!!!!

    3.Το 90% των Μακεδόνων πολιτών σχεδόν καθημερινά περνάει τα σύνορα και ψωνίζει στα Σκόπια ενισχύοντας έτσι την οικονομία τους!!! Καταθέτει…και στο καζίνο τους!!!!!

    4.Απαρνιούνται κάθε τι Ελληνικό, ακόμα και το τυρί του τραπεζιού τους είναι Σκοπιανό.

    5.Φίλος μου που παντρεύτηκε στα Γιαννιτσά , κάθε εβδομάδα κάνει120 χιλιόμετρα πήγαινε έλα στα Σκόπια , για τα ψώνια και τις ανάγκες της οικογένειας του
    Και όχι μόνο .



    6.Βιομήχανοι τραπεζίτες επιχειρηματίες κτλ έχουν ανοίξει επιχειρήσεις στα Σκόπια προδίδοντας τον Έλληνα εργαζόμενο!

    7.Ρούχα απομιμήσεις (μεγάλες μάρκες) made in skopia αγοράζονται από όλους μας.Το ξέρατε? Άνθιμε το πετραχηλι σου, Τσίπρα το levis σου, είναι Σκοπιανό?

    Τι ειρωνεία , εμείς οι ίδιοι προδίδουμε τον εαυτό μας και ταυτοχρόνως ζητούμε μποϋκοτάζ στα Σκόπια .

    Τελικά ο ελέφαντας , μπορεί να κρυφτεί πίσω από
    τις παπαρούνες και από τις μαργαρίτες ;;;;;;;;;;;;

    Σημείωση:Μήπως η ενοποίηση με τα Σκόπια είναι πια αναγκαιότητα?
    Ηλίθιοι πολιτικοί… ανοίξτε τα κοντόφθαλμα μάτια σας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Tο αγγελιόσημο καθιερώθηκε από τον χουντικό Νόμο 248 /1967 προς κατευνασμό των δημοσιογράφων ,και είχε άριστα αποτελέσματα.
    http://www.edee.gr/law_display.asp?id=112

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το αγγελιόσημο καθιερώθηκε το 1940. Ο Α.Ν. 248/1967 αφορά την ίδρυση του ΕΔΟΕΑΠ.
    Εάν καταργηθεί το αγγελιόσημο, οι εκδότες θα πληρώνουν μεγαλύτερη εργοδοτική εισφορά. Έτσι, το συνολικό κόστος της διαφήμισης δεν πρόκειται να μειωθεί.
    Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού, μόνο για αναγνώστες με λοβοτομή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. συγνωμη αλλα μαλλον δεν γνωριζετε οτι πολλοι σοβαροι(?) εκδοτες εισπρατουν αλλα δεν αποδιδουν το αγγελιοσημο,τα χπηματα του οποιου επενδυουν σε αλλες σοβαρες business οπως βιλλες,κοτερα κ.λ.π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλά μη στεναχωριέσαι για το αγγελιόσημο. Να καταργηθεί και να τα πληρώνει ο εργοδότης. Θα αυξήσει κατά 20% τις τιμές του και τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. μηπως αραγε θυμαστε γιατι ουρλιαζε ο θεατρικος ηθοποιος τραγκας η ο ετερος καπαδοκης γιωργος κουρης σχετικα????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Παλιότερα υπήρχε και το Λαχείο της Ενωσης Συντακτών, το θυμάστε; Το αγγελιόσημο είναι ένα επιπρόσθετο έσοδο για τους καναλάρχες ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ στα ταμεία. Οι εφημερίδες πουλάνε για τις ταινίες σε DVD που έχουν. Ποιός θα αγόραζε ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΒΗΜΑ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ χωρίς GOOD FELLAS, LORD OF THE RINGS, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ; KANEIΣ!!!
    (MHN EXETE AYTAΠΑΤΕΣ ΟΥΤΕ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΘΕΜΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ, ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΠΕΡΡΗ, ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΚΑΡΑΚΟΥΣΗ, ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΤΡΑΓΚΑ, ΟΥΤΕ ΤΗΣ ΕΣΠΡΕΣΟ.)
    Πολλοί απο εσάς που ποστάρετε και είστε δημοσιογράφοι ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΓΓΡΑΦΟΝΤΑΙ οι 1.500 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΜΕ ΜΠΛΟΚΑΚΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΠΩΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ-ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΙ-ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ DVD ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ XAΡΙΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΦΥΛΛΑ Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ, Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ, Ο ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΤΑΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΙΚΑ ΜΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ...ΠΕΙΝΑΣ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΕΛΛΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΛΥΨΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΜΕ ΑΛΛΑ ΤΑΜΕΙΑ; ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ (ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ)...
    ΤΟ ΑΓΓΕΛΙΟΣΗΜΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ολες οι συντάξεις πρέπει να είναι ανταποδοτικές. Στην αντίθετη περίπτωση καταλήγουμε στο μπάχαλο που επικρατεί σήμερα. Οσο για τους δημοσιογράφους, γιατί δεν καταγγέλει κάποιος το απαράδεκτο αυτό καθεστώς στην Ευρωπαική Ενωση? Αν αντίκειται στις κοινοτικές οδηγίες θα σταματήσει επί τέλους άλλο ένα χαράτσι που καλείται να πληρώσει ο έρημος καταναλωτής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Φίλε με το Ολλανδικό βίντεο για τις ''επιθετικές θρησκείες'' , πληρώνει καλά η πρεσβεία για την διανομή τέτοιου υλικού ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. καλά ρε φωστήρες, με μισές αλήθειες περιμένετε ν' ανοιξουν οι άλλοι τα μάτια τους;

    Πρώτον: Το αγγελιόσημο δεν είναι κοινωνικός πόρος.. Κοινωνικός πόρος ονομάζεται η εισφορά που καταβάλεται από το σύνολο για μια συγκεκριμένη ομάδα.. Ζώα..

    Δεύτερον: Το αγγελιόσημο πράγματι ενσωματώνεται στο κόστος διαφήμισης. Μόνο που ενσωματώνεται αχρεωστήτως. Αθέμιτα. Κι αυτό γιατί κάθε επιχείρηση απαλλάσσεται της φορολογητέας ύλης της παλιότερα για το σύνολο, σήμερα για το 75% της ΄διαφημιστικής δαπάνης.. Βόδια..

    Τρίτον: Οι δημοσιογράφοι δεν είναι απλοί αγωγιάτες της είδησης, αλλά επεξεργαστές των συνεπειών της. Έτσι αν δεν υφίσταντο τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ οι εφημερίδες όχι απλώς θα πουλούσαν, αλλά θα εισέβαλαν πέντε πέντε στο κάθε σπίτι, ανεξαρτήτως της πολιτικής ή κοινωνικής τους τοποθέτησης και των δημοσιογραφικών ονομάτων που τις χαρακτηρίζουν. (Μάλιστα την τελευταία πενταετία στην Ευρώπη συμπεριλαμβανομένης κα της Ρωσσίας, οι εφημερίδες έχουν κατακόρυφα αυξήσει την κυκλοφορία τους δίχως να χρειάζεται να ενθέτουν DVD)Μοσχάρια, ε, μοσχάρια!

    Τελευταίο: Για τους εγχώριους.. και σύγρονους Κόπολες (!) που συνταξιοδοτούνται από το ΙΚΑ με δημιουργίες του τύπου "Έρωτας" "βέρα στο δεξί αρχίδι" και διάφορες άλλες τέτοιες θανατηφόρες τρίχες, τους δηλώνω εν γνωσει των συνεπειών του νόμου ότι μάλλον είναι πολυτελής η αντιμετώπισή τους από την πολιτεία.. Σε σταύλους έπρεπε να τους είχαν ρίξει!

    επωνύμως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. .








    Πάντα ήταν λαμόγια οι δημοσιογράφοι, κυρίως οι πολύ επώνυμοι, τώρα όμως τα μασάνε κανονικά και με το νόμο!!!
    Είναι άλλωστε η εποχή της μάσας!
    Μη τους ακούτε ότι και να λένε-γράφουν γιατί είναι όλα ψέμματα!!! Τους βάζουν να τα γράφουν-λένε οι διάφοροι που τους πληρώνουν με μισθό π.χ. τα κόματα, ο Αγγελόπουλος, ο Κόκκαλης κλπ
    Και ας κάνουν τους Δον Κιχώτηδες!!!...





    Ο ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ






    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. na katargi8ei Exw vare8ei na apergoun oi volemenoi kai oloi aytoi pou zoun se varos twn allwn kai kapioi alloi na tous symparastekonde
    http://homo-gr.pblogs.gr/2008/03/heri-heri-tsipras-kai-karatzaferhs.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. επωνύμως
    29 Μάρτιος 2008 1:52 μμ
    "Πρώτον: Το αγγελιόσημο δεν είναι κοινωνικός πόρος.. Κοινωνικός πόρος ονομάζεται η εισφορά που καταβάλεται από το σύνολο για μια συγκεκριμένη ομάδα.. Ζώα..

    Δεύτερον: Το αγγελιόσημο πράγματι ενσωματώνεται στο κόστος διαφήμισης. Μόνο που ενσωματώνεται αχρεωστήτως. Αθέμιτα. Κι αυτό γιατί κάθε επιχείρηση απαλλάσσεται της φορολογητέας ύλης της παλιότερα για το σύνολο, σήμερα για το 75% της ΄διαφημιστικής δαπάνης.. Βόδια.."


    Αγαπητέ φίλε «επώνυμε» που γράφεις ανώνυμα
    Το αγγελιόσημο είναι έξοδο και στις εταιρείες με τρίτης
    κατηγορίες βιβλία αφαιρείται από τα κέρδη όπως και άλλα έξοδα και δεν φορολογείται
    (μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις)
    Το αγγελιόσημο είναι κοινωνικώς η έμμεσος φόρος γιατί τον πληρώνουμε όλοι στην τιμή του προϊόντος
    που διαφημίζεται..
    Το αγγελιόσημο είναι 22,50% και όχι 20% και πρέπει να καταργηθεί,
    όπως και
    η υποχρεωτικήπαράσταση του δικηγόρου
    στην μεταβίβαση ακινήτου από την μεριά του πωλητού που είναι 1% επί της αντικειμενικής
    αξίας του ακινήτου , ένα χαράτσι που κανείς δεν μιλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Σωστα και πρεπει να καταργηθει το αγγελιοσημο-λαδοσημο. Να ξερουμε ομως οτι οι φωστηρες-λαμογια θα βρουν τροπο και θα το παιρνουν διαφορετικα απο την πισω πορτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. αγαπητέ φίλε 6.39..

    Μόνος σου επιβεβαίωσες την αλήθεια του λόγου μου.

    Γράφεις: η διαφημιστική δαπάνη αφαιρείται από τα κέρδη και δεν φορολογείται!

    Αυτό ακριβώς έγραψα απλώς γιατί το γνωρίζω καλά. Να προσθέσω μόνο ότι η πολιτεία την αφαιρεί ως μη όφειλε.. Δηλαδή την κάνει δώρο στους επιχειρηματίες! (θου κύριε φυλακί το στόματί μου)

    Επομένως δεν καταλαβαίνω που διαφωνείς;

    Συμφωνώ επίσης και ως προς τους δικηγόρους αλλά μην ξεχνάς τους γιατρούς, τους μηχανικούς, και άλλους πολλούς συμπεριλαμβάνομένων και των αγροτών και των μισθωτών του ΙΚΑ για τους οποίους έχει δεν έχει κάποιος ασφάλεια καταβάλει αχρεωστήτως και εδώ τον οβολό του..

    Να τους το κόψουμε; Φυσικά όχι. Θα μοιάζουμε με τον σύζυγο που έκοψε τ' αρχίδια του για να τιμωρήσει την γυνάικα του!

    επωνύμως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. μηπως πρεπει ολοι εμεις οι μακακες που πληρωνουμε κανονικα τις κρατησεις μας να εξαλειψουμε με νομικες ενεργειες ολα αυτα τα προνομια των ρετιρε ?Παρακαλω να ανοιξουμεΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΠΛΟΓΚ ΚΑΙ ΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. μηπως πρεπει ολοι εμεις οι μακακες που πληρωνουμε κανονικα τις κρατησεις μας να εξαλειψουμε με νομικες ενεργειες ολα αυτα τα προνομια των ρετιρε ?Παρακαλω να ανοιξουμεΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΠΛΟΓΚ ΚΑΙ ΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. το ζήτημα και ζητούμενο δεν είναι να καταργήσουμε την πρώτη θέση (αν φυσικά αυτή υπάρχει κάπου ανάμεσα σε εγαζόμενους)

    Το ζητούμενο είναι να καταργήσουμε την τρίτη.. Να οικοδομήσουμε δηλαδή΄ταμεία ανάλογα εκεινων τα οποία φαντάζουν ως πρώτα..

    Επειδή αν κατεβάσω έναν αετό δεν σημαίνει ότι θα πετάξω εγώ στην θέση του..

    Επωνύμως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ:
    Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΓΑΘΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΑΧΡΕΩΣΤΗΤΩΣ ΣΤΟΝ ΛΑΟ.
    ΤΟ ΝΑ ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ Ο ΚΑΘΕΙΣ ΑΠΟ ΜΙΣΟ ΕΥΡΩ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΑ ΤΡΟΜΕΡΟ!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. επωνυμε, συνταξεις 120%του μισθου,δωρεαν ρευμα ,δωρεαν πτησεις δωρεαν τηλεφωνα ,μηδενικη εως ελαχιστη συμμετοχη στην χρηματοδοτηση για τη συνταξη δεν φτανεις με τιποτα τους αετους η μαλλον τους ειδικουςΓΥΠΑΕΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΕΠΩΝΥΜΩΣ ανώνυμε στις 1:52 ωραίες οι ΥΒΡΕΙΣ ΣΟΥ και σου τις ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΟΥΜΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ...ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ-ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΙΣΠΡΑΤΕΤΑΙ ΤΟ ΑΓΓΕΛΙΟΣΗΜΟ ΥΠΕΡ ΕΝΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ-ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΑΓΓΕΛΙΟΣΗΜΟ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ...ΠΗΓΑΙΝΕ ΦΙΛΑ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΚΑΤΟΥΡΗΜΕΝΕΣ ΠΟΔΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΥ ΜΙΝΩΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ, ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΡΑΓΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΙΣΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΟΥ....
    OΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΟΤΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΒΛΕΠΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ_ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ-ΚΑΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΙΣ "ΜΠΑΓΙΑΤΙΚΕΣ" ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΔΕΛΤΙΩΝ ΤΥΠΟΥ ΕΚΕΙ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕΣ "ΓΑΡΓΑΡΑ". ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ξερω, ξέρω, πράγματι η προσφυγή κατά του αγγελιόσημου έχει γίνει από τον έναν και μοναδικό πάτρονά σου.. Τον Αλαφούζο των μονοπύθμενων!

    Γιατί άραγε; Μήπως γιατί θέλει να χειραγωγήσει την ενημέρωση; Σου βάζω δύσκολα ε..

    Αποκαλύφθηκες πάντως.. Άξιος ο μισθός σου! Ακίρα Κουροσάβα.. Μόνο μια σημείωση.. Το ότι οι εφημερίδες δεν διανέμουν μαζί με τα φύλλα τους ξυραφάκια, είναι γιατί τα ξυραφάκια κοστίζουν ακριβά!

    Άντε φθηνιάρηδες

    επωνύμως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αυτα ισχυουν για τους εκδοτες των αθηναϊκων εφημεριδων. Οι εκδοτες των επαρχιακων πληρωνουν κανονικα εισφορες. Ετσι για να εξηγουμαστε. Γιαυτο και ο Ρουσοπουλος εχει βαλθει να τις κλεισει με τον περιφημο νεο του νομο, που ισχυει απο 1 Δεκεμβριου 2007. Αλλα με αυτο το νομο κανεις δεν ασχοληθηκε. Ετσι και αλλιως τους μεγαλοεκδοτες των Αθηνων εξυπηρετει... Σιγα μη σκασουμε για τις επαρχιακς εφημεριδες. Ε ας κλεισουν και μερικες.Εξαλλου οι επαρχιακες δεν εινα διαπλεκομενες. Αρα γιατι να υπαρχουν. Δεν μασ βολευουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. σωστός.... Απόδειξη τρανή το ότι σε αυτές τις ενώσεις οι εκδότες δεν κόπτονται να βαφτίσουν κρέας ψάρι (τις κομμώτριες και τις αμπιγιέζ δημοσιογράφους) και να το κάνουν νηστίσιμο για να το εντάξουν στο κυρίως πιάτο τους.. Πληρώνουν οι άνθρωποι κανονικά..

    Όσο για το υπόλοιπο, για ποιον Ρουσόπουλο μιλάς.. Το γιωτ να κοιτάς όχι τα.. tender του..

    Ένας αστικοποιημένος βλάχος είναι ο άνθρωπος. Κι εγώ προτιμώ τα γνήσια προϊόντα. Ή βλάχο ή αστό..
    Τα δύο αυτά σε ένα συνθέτουν ένα κοκτέϊλ εμετικό..

    επωνύμως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Καλά, πόσες φορές χρειάζεται αν το πούμε, εκτός και αν πραγματικά αυτές τις ψευτιές τις διαδίδουν λαμάκες ή προβοκάτορες. Το αγγελιόσημο είναι εργοδοτική εισφορά που δεν περνάει από το ταμείο του εργοδότη, αλλά αμέσως μόλις το εισπράτει (από την πληρωμή της διαφήμησης) πηγαίνει (το 20% της διαφήμησης) στα ασφαλιστικά ταμεία. Είναι ο μόνος τρόπος να έχουν τα ταμεία κάποιες εισροές χρημάτων. Εδώ μεγαλοεργοδότες κρατούν από μισθούς δημοσιογράφων και δεν αποδίδουν αυτά που ήδη παρακράτησαν για να δώσουν στα ταμεία. Αυτές οι γελοιότητες για νταβατζηλίκι των δημοσιογράφων ξεκίνησαν από κάποια τσογλάνια διαφημιστές που εκβίαζαν να γίνουν δεκτοί στο δημοσιογραφικό ταμείο ΤΑΙΣΥΤ και όταν τους είπαμε να πάνε να ..., τότε είπαν ότι "τώρα ξεκινάει". Από μία χούφτα τσογλανιών πήρε τέτοια έκταση η γελοιότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Αφου συμφωνουμε οτι ειναι παρανομο το αγγελιοσημο γιατι να μην κανει μια προσφυγη/αγωγη σε ευρωπαικο επιπεδο μια ενωση (οργισμενων) καταναλωτων, ωστε να πεσει σιγουρα;;
    (οπως εγινε και με την περιπτωση του ΤΕΕ που δεν εδινε επαγγελματικα δικαιωματα σε ευρωπαιους μηχανικους και αρχιτεκτονες)

    Οσο για τα επιχειρηματα υπερ του αγγελιοσημου ειναι τοσο φαιδρα που δεν αξιζουν σχολιασμου.
    Η συντεχνιακη συσπειρωση στο μεγαλειο της.. Γιατι δηλαδη μια εμπορικη δραστηριοτητα να πληρωνει την συνταξη μιας κοινωνικης ομαδας. Γιατι να υπαρχει ενα κοινοπλαισιο για του αλλους ΕΚΤΟΣ απο του δημοσιογραφους (και ακομα λιγες τετοιες συντεχνιες, πχ μηχανικοι)

    ΥΓ. Με χαρα βλεπω οτι οι υβριζοντες λιγοστευουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΑΓΓΕΛΙΟΣΗΜΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΤΟ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΡΩΜΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ.
    Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ 300 ΕΥΡΩ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΣΥΝΤΑΞΗ, ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΡΑΕΙ Ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΤΩΝ ΑΝΤΙ ΤΩΝ 5 ΕΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ.
    ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ
    ΜΕ
    α) ΜΟΝΤΕΡ
    β) ΕΙΚΟΝΟΛΗΠΤΕΣ
    γ)ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
    δ)ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
    ε)ΗΧΟΛΗΠΤΕΣ και KYΡΙΩΣ
    ΣΤ) ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ
    ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΙΚΑ...ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ.ΓΙΑΤΙ;;;;
    ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ "ΟΜΙΛΟΥΜΕΝΩΝ ΚΕΦΑΛΩΝ", ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕ ΚΑΙ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Λοιπόν δύο τινά συμβαίνουν..

    Ή κάποιοι είναι αθεράπευτα μαλάκες, ή είναι προβοκάτορες του κάθε Αλαφούζου..

    Τρίτον τι όπως αναφέρεται και στα μαθηματικά αποκλείεται.. Λοιπόν:

    Πρώτον οι δημοσιογράφοι, υπό προϋποθέσεις φυσικά, δεν αρνήθηκαν ποτέ να συζητήσουν την ένταξη του σκληρού πυρήνα των τεχνικών στα ταμεία τους..

    Δηλαδή: Τους εικονολήπτες και τους ηχολήπτες των ρεπορτάζ. Αλλά ως εδώ. Δεν θα εντάξω τον σκηνοθέτη ροής για παράδειγμα γιατί εκτός από ένα δελτίο ειδήσεων κάνει και όλη την άλλη λάτζα της τηλεόρασης..
    Το ίδιο και με τους φωτιστές, τους μπούμεν τους εικονολήπτες των studio τις μακιγιέζ, αμπιγιέζ, ηλεκτρολόγους και όλο το κακό συναπάντημα.. (δείχνω να ξέρω πολλά εεε.. Σκοτώστε με..) Μην παραμυθιάζετε λοιπόν τον κόσμο με παπαριές..

    Δεύτερον: Το ΤΣΠΕΑΘ του οποίου τόσο κόπτονται μερικοί να περάσουν την πόρτα δεν έγινε ως διά μαγείας και ούτε δια του αγγελιοσήμου παπάρες. Στήθηκε από τον ιδρώτα και το αίμα της έντιμης εργασίας εκείνων των προκατόχων μου που αρνήθηκαν την δουλεία των προκατόχων του κάθε διπύθμενου ή των μεγάρων μουσικής ή των προεδρείων της Ολυμπιακής επιτροπής ή όποιου άλλου πήρε ο διάβολος το κεφάλι! Δηλαδή με αγώνες! Αγώνες αιματηρούς! Γιατί πριν απ' αυτό διάφοροι παπαγεωργίου ως κάτοχοι φυλλάδων διέθεταν τους αείμνηστους συναδέλφους μας ένα γραφείο κι ένα στυλό παροτρύνοντάς τους να "βγάλουν λεφτά με αυτά" Δηλαδή να ξεπουληθούν..

    Τρίτον: Το αγγελιόσημο ήλθε να αντικαταστήσει το λαχείο της ένωσης συντακτών η συνεισφορά των δημοσιογράφων στο οποίο υπήρξε καταλυτική.. Ευκαιρία που άρπαξαν αμέσως οι μαστρωποί της ενημέρωσης για να πάψουν την καταβολή των εισφορών τους! Τώρα μας κατακρατούν και το αγγελιόσημο γιατί όλοι τους χρωστούν τα μαλλιά της κεφαλής τους στα ταμεία μας..

    Τέταρτον. Μην καλοβλέπετε τον ΕΔΟΕΑΠ γιατί αυτός είναι ιδιωτικός. Δεν είμαστε ηλίθιοι ασφαλισμένοι εκεί. ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΤΟΧΟΙ!Και στην περίπτωση που επιχειρεί καθ' οιονδήποτε τρόπο να θιγεί, έχω ήδη προτείνει στην ΠΟΕΣΥ την διάλυσή του και την καταβολή των μεριδίων του σε κάθε διακιούχο..

    Και τέλος αν κρίνω από την κάθε παπαριά που γράφεται γι αυτό εδώ μέσα, σημαίνει ότι καλά θα κάνετε να πάτε στο πρώτο καφενείο που θα βρείτε μπροστά σας να ξεδώσετε..

    Το επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά. Λοιπόν ζώα:
    Το αγγελιόσημο πληρώνεται μόνον από τους χρήστες των υπηρεσιών του κλάδου μου και ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ! Τ' ακούτε παπάρες.. Απο κανέναν άλλον!

    Το ότι αυτό ενσωματώνεται στην τιμή των προϊόντων αύτό γίνεται αχρεωστήτωσ καιτην ευθύνη φέρει αποκλειστικά η κυβέρνηση γιατί: ΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΑ ΥΛΗ! Δεν φορολογούνται δηλαδή! Αν αυτό συνέβαινε (μαζί με πολλά άλλα φυσικά πιθανόν να είχαν χρήματα τα ταμεία του κράτους για να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στα ταμεία των εργαζομένων.. Θα περίσσευαν και για τους κουμπάρους..

    Αν λοιπόν ψάχνετε για εξιλαστήρια θύματα οι δημοσιογράφοι δεν προτίθενται να σας κάνουν το χατήρι..

    Γιατί οι δημοσιογράφοι ( τα γνωστά λαμόγια εξαιρούνται) παλεύουν ζώα για την δική σας ενημέρωση κάτω από τις πλέον αντίξοες συνθήκες.. ( κυρίως με τον κίνδυνο της επιβίωσής τους..) Αν λοιπόν λυγίσουν αυτοί τότε τα πρώτα θύματα θα είσαστε εσείς!

    Αν όμως κρίνω από τις παπαριές που έχω εδώ διαβάσει κακώς πράττουν.. Γιατί τον μαλάκα κι αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς!

    επωνύμως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. καλα με τις σοφιστειες με τις οποιες ο τυπος απο πάνω προσπαθει να μας πεισει οτι δεν πληρωνειη κοινωνία μεγαλο μέρος του κοστους της ασφάλισης των δημοσιογραφων μάλλον όντως μας περνάει για ζώα. Γιατι όλο αν το ενα αν το άλλο λεει, τα μπερδεύει και τίποτα δεν λεει.
    Το θέμα ειναι με το ισχύων σύστημα, μετακυλύεται το κόστος του αγγελειοσήμου στους καταναλωτές ΝΑΙ ή ΟΧΙ?
    Φυσικά και ναι, εκτός αν πιστευέι ο παραπάνω κυριος οτι οι διαφημιστικές είναι κοινωφελέι ιδρύματα που θα μειώσουν τα ποσοστά κερδους για την αφεντιά του, και βασικά οχι για την αφεντιά του, αλλα για να μη πληρώσουν τα αφεντικά του τις εισφορες, μορε μπραβο, πολυ ξυπνιοι είστε. Φοβέρο, οι υπάλληλοι να δικαιολογούν τα αφεντικά τους που δεν πληρώνουν εισφορες και να ζητάνε αντι αυτών να τα πληρωσει οι κοινωνία.
    Όσο για το που πηγαινει το αγγελειοσημα και αν όντως πηγαινει εκεί που πρεπει, αυτο ειναι δικό σας θεμα, εμείς το πληρώνουμε πάντως.
    Τέλος, να σημειώσουμε οτι ειδικά στην τηλεόραση μεγάλο μερος του προγράμματος ειναι ψυχαγωγικό και όχι ειδησιογραφικό, δηλαδή δεν συμβάλλουν σε αυτό μέλη της ΕΣΗΕΑ, αλλά και πάλι οι εισφόρες εισφορες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *