GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αδικη η πληρωμή για την αναγνώριση της θητείας...

. Του Γιάννη Καμπουρούδη . Όλοι οι Έλληνες πολίτες που έχουν υπηρετήσει στον Ελληνικό στρατό ως κληρωτοί και όχι ως Στρατιωτικοί και δεν εί...

.
Του Γιάννη Καμπουρούδη
.
Όλοι οι Έλληνες πολίτες που έχουν υπηρετήσει στον Ελληνικό στρατό ως κληρωτοί και όχι ως Στρατιωτικοί και δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι, είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν, για την αναγνώριση του χρόνου της θητείας των ως συντάξιμο χρόνο.
Συμβαίνει το εξής παράδοξο. Ενώ υπηρετήσαν την πατρίδα, δούλευαν, (όπως δουλεύουν οι στρατιωτικοί αξιωματικοί και οι υπαξιωματικοί) δεν πληρώνονταν από το κράτος (γιατί η κάθε οικογένεια επιβαρύνεται με τα έξοδα του στρατιώτη, τσιγάρα ξυριστικά, απορρυπαντικά, Κ.Ψ.Μ. κ.τ.λ. που υπερβαίνουν τα 600 Ευρώ το μήνα ). Δεν νομίζετε ότι είναι Άδικο να δουλεύει κανείς να μην πληρώνεται και να καλείται να πληρώσει ένα τεράστιο ποσό ώστε ο χρόνος της θητείας να γίνει συντάξιμος χρόνος;
Για τους Δημοσίους υπαλλήλους ισχύει ότι και για τους στρατιωτικούς καριέρας δηλαδή αναγνωρίζονται τα χρόνια της θητείας ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επί πλέον πληρωμή.
Στην γείτονα Βουλγαρία, στο τέλος της στρατιωτικής θητείας, κάθε Βούλγαρος παίρνει και τα συντάξιμα ένσημα του, χωρίς να πληρώσει.
Γνωρίζω δυο περιπτώσεις πολιτών που έχουν μονό 3 ( τρις ) χιλιάδες ένσημα και ζητιανεύουν γιατί με το επίδομα πρόνοιας τι να προκάνει κανείς, όταν, ένα λίτρο γάλα κοστίζει 1,40 ευρώ. Όμως έχουν υπηρετήσει από 28 μήνες περίπου ο κάθε ένας.
Θα ήθελα τις γνώμες των αναγνωστών του press-gr. Επίσης δείτε και το
http://adinamos.blogspot.com

13 σχόλια


  1. Ναι ρε παιδιά, ενημερώστε και τον Σφακιανάκη....

    Εδώ ο καθένας γράφει ότι θέλει, συκοφαντεί όποιον θέλει και αυτό σας πείραξε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 600 Ευρώ!;!;!

    Τι λές ρε μεγάλε! Σαν πολλά σουβλάκια να έτρωγες ε; Και αυτοί που κάπνιζαν 300 Ευρώ το πολύ ξόδευαν!

    Εγώ που δεν κάπνιζα το πολύ 150 ξόδευα! Και όχι σταθερά. Άλλες φορές ήταν και 100 και 90 Ευρώ.

    Όσον αφορά την εξαγορά, στο νέο Ασφαλιστικό η θητεία θα αναγνωρίζεται ως εργάσιμος χρόνος. Καιρός ήταν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχω υπηρετήσει στην ΜΥΚ (σχολείο ΟΥΚ 145) και συνολικά μαζί με όλα τα σχολεία (ΚΕΑΠ, Ρεντίνα, 2η ΜΑΛ) 26 μήνες.
    Είμαι πολίτης αλλά λόγου της ιδιαιτερότητας των εκπαιδεύσεων μου είμαι μάχιμος και ανά πάσα στιγμή ανακλήσιμος και εν καιρό ειρήνης. Με καλούνε 4-5 φορές το χρόνο για 4ήμερα και παρατάω τη δουλειά μου και πάω γιατί είμαι πατριώτης και όχι στρατόκαβλος.

    Οι 26 μήνες δεν μου αναγνωρίζονται και πρέπει να πληρώσω.

    Στους λουφαδόρους που βάζανε μπάρμπα και υπηρετήσανε στο Πεντάγωνο, να ανεβοκατεβάζουν την μπάρα στην είσοδο και το απόγευμα στο σπίτι, επειδή μετά βάλανε άλλον μπάρμπα για να προσληφθούνε στην ΔΕΗ κτλ. να ταλαιπωρούνε τον κοσμάκη, αναγνωρίστηκαν πλήρως...!

    Ω τι κράτος Δικαίου...

    Γαμώ το ΠΑΣΟΚ και γαμώ την Ν.Δ γαμώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η αληθεια ειναι οτι στους δημοσιους υπαλληλους ανα γνωριζεται η θητεια χωρις πληρωμη ΜΟΝΟ για οσους ειχαν στις 31-12.1997 25ετη υπηρεσια. Οι υπολοιποι την πληρωνουν αν θελουν να ενσωματωσουν στα συνταξιμα χρονια τους τα 2 του στρατου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι δημόσιοι υπάλληλοι καθηγητές , δάσκαλοι κλπ πληρώνουν για να αναγνωρίσουν, ως συντάξιμη την στρατιωτική τους θητεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Reminder: Οι Βούλγαροι και οι Σκοπιανοί έχουν ήδη καταργήσει την υποχρεωτική στράτευση...

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλ θελει και ρωτημα ;;;

    Και αν το ψηφισουν να παρουν τα αναδρομικα τους οσοι τα χασανε !!!

    Αν οχι, ας τα βαλουν στον πατο τους και αν παλι οχι, να τα φανε σε φαρμακα ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητοί και εξαιρετικοί μου φίλοι,

    Το ΠΡΕΖΑTV πιστό στις αρχές του παρουσιάζει 5-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ-ΣΟΚ και προκαλεί όποιον πολιτικό έχει αρχίδια να τις εφαρμόσει ΤΩΡΑ!

    1. ΔΩΡΕΑΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΩΡΑ!
    2. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΩΡΑ!
    3. ΑΝΟΙΓΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛ. ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΩΡΑ!
    4. ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΩΡΑ!
    5. ΓΑΜΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΤΩΡΑ!


    Όχι άλλο κάρβουνο, Ε.Π.Α.Ν.Α.Σ.Τ.Α.Σ.Η. ΤΩΡΑ!

    Με εκτίμηση πάντα,
    ΠΡΕΖΑTV

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κάνετε λάθος. Εξαγορά θητείας πληρώνουν και οι δημόσιοι υπάλληλοι και μπορών να σας το διαβεβαιώσω από προσωπική πείρα. Για 32 μήνες θητείας, τα έτη 1974-76 (λόγω επιστράτευσης), παρ' όλον ότι από τον πενιχρό μισθό των 100δρχ. τότε, εγινόντουσαν κρατήσεις υπέρ ΜΤΣ συν φόροι(!)σήμερα καλούμε να πληρώσω περίπου 1750 €!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Υπυρετησα τη θητεια μου τη 10ετια του 70 για; 29 μηνες.Μας εδιναν τοτε 100 δραχμες το μηνα και μας κρατουσαν τις 10 για καπιο ταμειο.Το στρατευμα τοτε ειχε αρκετες χιλιαδες εφεδρων.Τι εγιναν αυτα τα λεφτα,και γιατι μας ζητουν κι αλλα για να θεοριθουν συνταξημα τα χρονια που υπηρετησαμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Υπηρέτησα 30 μήνες λόγω επιστράτευσης και λόγω του "χορα" που έκανε έρευνες στο Αιγαίο το καλοκαίρι του 1976. Υπηρέτησα όλη τη θητεία μου στα σύνορα. Φλώρινα, Καστοριά, (Κρήτη στο διάστημα της επιστράτευσης), σε φυλάκια (Βεύη) και επιστρατεύουσες μονάδες (Κωσταράζι), σε άθλιες συνθήκες (κοιτώνες σε μεταλλικά κλουβιά), υπηρετώντας τα φασιστικά καθίκια που τα είχαν στείλει τότε εκεί, δήθεν για τιμωρία (π.χ. Μπόλαρης).
    Μισθός 90 δρχ. καθαρά, που δεν έφταναν ούτε για τσιγάρα «στούκας" και αναγκάστηκα (ευτυχώς) να κόψω και το κάπνισμα.
    Συνολικά 930 εργάσιμες ημέρες που πρέπει τώρα να πληρώσω για να θεμελιώσω δικαίωμα συνταξιοδότησης.
    Αυτή είναι η πατρίδα μας, έτσι ανταμείβει όσους έχασαν χρόνια από την ζωή τους και την καριέρα τους.
    Αλλά τους νόμους τους φτιάχνουν αυτοί, που δεν πήγαν ποτέ ή απαλλάχθηκαν από το στρατό και θεωρούνται και μάγκες.
    Αν είχαν την αίσθηση τι έχαναν οι νέοι άνθρωποι, τόσα χρόνια σ΄ αυτά τα καταναγκαστικά έργα, ίσως να θεωρούσαν ότι είναι τουλάχιστον απάτη να τους ζητούν να πληρώνουν και τις ασφαλιστικές εισφορές για να αναγνωρίσουν ως συντάξιμα τα χρόνια του στρατού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. εγω θα πληρωσω 4700 ευρω για τους 24 μηνες στην Κομοτηνη που υπηρετησα για πληρωμη στρατιωτικης θητειας στην συνταξη του τεβε που θα παρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *