GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο "ιερός" πόλεμος και η οργή λαού στη Μεσσηνία...

.. Της Γεωργίας Ασημακοπούλου http://greekmme.blogspot.com . Στο επίκεντρο της διαμάχης βρίσκονται ο μητροπολίτης Σπάρτης Ευστάθιος , ένα...

..
Της Γεωργίας Ασημακοπούλου
.
Στο επίκεντρο της διαμάχης βρίσκονται ο μητροπολίτης Σπάρτης Ευστάθιος, ένας εκ των διεκδικητών του αρχιεπισκοπικού θρόνου, και ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος. Σύμφωνα με το MEGA, ο κ. Χρυσόστομος, με γραπτή επιστολή του, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι σκοπεύει να προσφύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον υποστηρικτών του μητροπολίτη Σπάρτης, τον οποίον άλλωστε -όπως τονίζει- δεν θα στηρίξει στη διαδικασία της 7ης Φεβρουαρίου.
Ο κ. Χρυσόστομος καταγγέλλει: «Εξ αφορμής επωνύμων και ανωνύμων εκβιασμών και λασπολογίας τα οποία δέχομαι από μέρους υποστηρικτών της υποψηφιότητας του σεβασμιότατου μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, εκφράζω τη βαθιά μου λύπη και απαντώ προς όλους αυτούς ότι δεν θα υποστηρίξω πλέον την υποψηφιότητά του».
Αν και δεν υπάρχει επίσημη λίστα υποψηφίων, πέντε μητροπολίτες φέρονται να διεκδικούν τον αρχιεπισκοπικό θρόνο. Πρόκειται για τους Θηβών Ιερώνυμο, Σπάρτης Ευστάθιο, Θεσσαλονίκης Ανθιμο, Δημητριάδος Ιγνάτιο και Σύρου Δωρόθεο. Οι διαβουλεύσεις, άλλωστε, μεταξύ των μητροπολιτών -εν όψει της εκλογής νέου αρχιεπισκόπου στις 7 Φεβρουαρίου- έχουν ήδη ξεκινήσει.
Η επιστολή του Μεσσηνίας αναφέρεται σε σημερινό άρθρο της ιστορικής εφημερίδας 'ΣΗΜΑΙΑ' Καλαμάτας ΄η οποία εκφράζει το Μεσσηνιακό λαό για τον Σπάρτης και στο δημοσίευμα αυτό απάντησε ο Μεσσηνίας και το παραλέιπει το MEGA. Ωστόσο το αναφέρει ο Μεσσηνιακός τύπος αύριο και τα τοπικα τηλεοπτικά κανάλια.
Το σχόλιο του Χρήστου Παπαγεωργίου στη 2η σελίδα αφορούσε το λαικό αίσθημα στο ποίμνιο για την στήριξη του γείτονος όπως ανέκαθεν συνηθιζόταν και εξέφρασε την ευχή να συνταχθεί η Μητρόπολη στην υποψηφιότητα. Εκλεκτός ορισμένων Μ.Μ.Ε. τις τελευταίες ημέρες και ρωτάμε μήπως ο άγιος Μεσσηνίας υπερέβη τα εσκεμμένα ή έχει κάτι άλλο στο μυαλό του όπως μια άλλη Μητρόπολη;
Για την ιστορία ο Σπάρτης είναι Μεσσήνιος στην καταγωγή, έχει θητεύσει στο Νομό, ο λαός τον υεπραγαπά και ο Μεσσηνίας
1ον δεν αναφέρει ποιοί λασπολογούν αφού δεν μιλάει ανοικτά,
2ον πως αποσύρει μια υποστήριξη στον Σπάρτης που ποτέ δεν ανέφερε επίσημα,
3ον γιατί δεν δηλώνει ποιον στηρίζει και γιατί και
4ον γιατί δεν τον κάλεσε στην Υπαπαντή.
Έχει γίνει σούσουρο σε όλο το νομό και ετοιμάζονται όπως μαθαίνω εκπλήξεις και επικρατεί αναβρασμός!

28 σχόλια

  1. Λυπάμαι για τον Μεσσηνίας. Έκανε μέγα λάθος με τις δηλώσεις του. Τώρα θα του βγάλουν τα άπλητα για κάποιες περίεργες ιδιαιτερότητες. Πολλοί το ξέρουν αλλά σιωπούν. Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας έχει παρελθόν και ξεγέλασε όλους τους άλλους στη Σύνοδο να τον εκλέξουν στη θέση αυτή. Ο Σπάρτης μια φορά φούστης δεν είναι. Θα επανέλθουμε δρυμίτεροι φίλε Μεσσηνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι άδικο να λασπολογούν τον Μητροπολίτη Σπάρτης.
    Εχει ταχθει στον άνθρωπο απο τα νεανικά του χρόνια χωρίς προβολή.Εχει κάνει μεγάλο έργο στην Σπάρτη και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τον προτέινουν αρκετοί μητροπολίτες.
    Ο Μεσσηνίας γιατι δεν τον κάλεσε στην Υπαπαντή???
    Είναι η γεννέτειρά του και κάθε χρόνο ήταν εκεί.
    Δεν είναι μόνο αγαπητός στην Μεσσηνία.
    Είναι στην Αρκαδία οπου ήταν αρχιμανδρίτης στη Μεγαλόπολη για αρκετά χρόνια που μόνο καλά λόγια εχουν να πούν ολοι.
    Είναι αγαπητός στην Λακωνία και τα τελευταία χρόνια τον αγάπησαν και οι υπόλοιποι Μητροπολίτες απο ότι φαίνεται.
    Ο Μεσσηνίας τι θέλει???
    Πως βγαίνει και λέει κάτι τέτοιο??
    Εκτός και αν θέλει να ξεσηκώσει τον κόσμο εναντίον του,
    ΑΣ ΒΓΕΙ Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΙΝΤΡΙΓΚΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οι δημοσιογραφοι της TV που διαβαζουν εδω τα σχολια να παρουν μια καμερα να πανε στη Βαλυρα Μεσσηνιας στην γεννετειρα του Μητροπολιτη Ευσταθιου να τους πουν ποιος ειναι .
    Μετα να πανε στη Μεγαλοπολη οπου ηταν για 11 χρονια αρχιμανδριτης να τους που και εκει οι κατοικοι ποιος ειναι και τελος ας πανε στη Σπαρτη που ειναι 28 χρονια Μητροπολιτης να δουν το εργο του.ο Μεσσηνιας να παει στον εισαγγελεα αν εκβιαζεται.
    τι βγαζει Δελτιο Τυπο και μιλα για εκβιασμους.
    τι εχει κανει και εκβιαζεται αν εκβιαζεται δεν μας ειπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάντε πολλαπλασιασμό αν ξέρετε. 35.000 ιερείς (ανθέλληνες χριστιανοί –Ιουδαίοι -Μουσουλμάνοι), που πληρώνουν οι ηλίθιοι (αφού δεν επαναστατούν) έλληνες φορολογούμενοι, κατά πρόστυχων πολιτικών ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, επί 2000 (συνολικά) Ευρώ = μισθό + με σύνταξη+ ασφαλιστικά, επί 14 μήνες (δώρο Χριστουγέννων + Πάσχα + καλοκαίρια = 2.000.000.000. (ΔΎΟ Δις Ευρώ) ή αλλιώς ένα τρις δρχ. Κλέβουν πρόστυχα οι ιερείς χριστιανοί και λοιποί, σαν τον πρόστυχο πνευματικά και ανθέλληνα, εκάστοτε αρχιεπίσκοπο τους Έλληνες φορολογούμενους. Έλληνα, μήπως σκέφτηκες πως και το δήθεν εθνικό τους, αλά Άνθιμο είναι προβοκάτσια και προπαγάνδα πρόστυχων χριστιανών για να κλέβουν; Αν τους ανθέλληνες χριστιανούς ιερείς-παπάδες σταματούσαν να χρηματοδοτούν, κλέβοντας τον ελληνικό λαό οι ανθέλληνες πολιτικοί ΠΑΣΟΚ-ΝΔ- Συνδικαληστές, ΜΜΕ φασιστών, τώρα δεν θα υπήρχε θέμα ασφαλιστικών εισφορών και συντάξεων. Αλλά είπαμε φασίστες πολιτικοί ΠΑΣΟΚ-ΝΔ προστατεύονται από φασίστες Εβραιολάτρες, εβραίων Χριστό, εβραία Μαρία-παναγιά, Αβραάμ, Ιακώβ και των τέκνων, μητροπολιτών, κλεφτών των ελλήνων. Τα να είσθε ταπεινοί, στην Εξουσία και τα του κλέφτη Καίσαρα στον απατεώνα Καίσαρα (εδώ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ), είναι δικά τους, για υποδουλώσουν τους έλληνες στην κάθε εξουσία, πριν των τούρκων, τώρα των φασιστών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Αει στον διάβολο ΤΟΥΣ με τους ανθέλληνες μητροπολίτες σαν πνεύμα, διότι εκεί τους αξίζει και εκεί θα πάνε στο τέλος, δυστυχώς μετά το κλέψιμο που θα κάνουν στους Έλληνες, σε συνεργεία με τους ΧΟΥΝΤΙΚΟΥΣ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, των Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών. Φιλόλαος 2/2/08

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. den einai foustis h stasa? yparxei papas pou den einai krufi?.
    Pantws twrsa poy efyge apo to paixnidi tis diadoxis h dorothy poian na ypostirixoume?
    s.s ta nick proerxontai apo ton gnwsto kayga sthn kideia tou alexandreias...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. provokatsia mou thimizei to thema

    den mporousan na xtipisoun allios ton spartis pou einai favori kai stisane enan "ekviasmo" gia na poun oti einai anithikos

    FANARI mou moirizete

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 9:43 PHGAINE STI MESSHNIA META STHN ARKADIA KAI TELOS STIN LAKONIA NA SOY POYN PIOS EINAI O EYSTA8IOS.
    TO NA GRAGETE GENIKOTHTES KAI XARAKTHRISMOYS GIA AN8RWPOYS POY DEN EXOYN DWSEI POTE TO DIAIWMA EINAI ANENTIMO.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πότε θα σταματήσει πια αυτή η συνεχίζόμενη προβολή του Σπάρτης;Ο Μεσσηνίας δεν μίλησε για τον ίδιο αλλά για συνεργατές του, οι οποίοι βασιλικότεροι του βασιλέως σπέυδουν και σε αυτό το post να σχολιάσουν δήθεν για ηθικά παραπτώματα του Χρυσοστόμου.
    Η συντηριτικλα που εκφράζει ο Σπάρτης και όσοι τον επαινούν στην Καλαμάτα πρέπει να σταματήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Άλλοι μία σύγκρουση Λακεδαιμονίων και Μεσσηνίων, τώρα απειλούνται οι Σπαρτιάτες όμως να γίνουν Είλωτες των Καλαματιανών. Πάντως ο μητροπολίτης δεν μου φαίνεται για Αριστομένης, μάλλον προς Αφρικανό φέρνει... Α ρε Ιμπραήμ, άλλαξες τη βιολογική συγκρότηση των χαμουτζήδων :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 10:52
    ποια συντηρίκλα???
    μπες στο site της Μητρόπολης Σπάρτης να δεις ποιος είναι ο Ευστάθιος.
    Πήγαινε στη Μεγαλόπολη που ήταν Αρχιμανδρίτης 11 χρόνια να σου πουν ποιος είναι,


    http://www.immspartis.gr/

    Πηγαίνετε στη Σπάρτη να σας μιλήσουν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου εκει ποιος είναι ο Ευστάθιος.
    οι νέοι τι εκφράζουν?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤΙ ΜΑΛΛΩΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΠΑΡΤΗΣ??
    ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΣΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΟΜΟΙΟ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ.
    ΥΠΟΜΟΝΗ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όλοι γνωρίζουν ότι ο Μεσσηνίας υποστήριζε και υποστηρίζει τον Θηβών. Δεν είναι νέο αυτό.

    Πρόκειται για αισχρή προπαγάνδα κατά του Σπάρτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    Άλλοι μία σύγκρουση Λακεδαιμονίων και Μεσσηνίων, τώρα απειλούνται οι Σπαρτιάτες όμως να γίνουν Είλωτες των Καλαματιανών. Πάντως ο μητροπολίτης δεν μου φαίνεται για Αριστομένης, μάλλον προς Αφρικανό φέρνει... Α ρε Ιμπραήμ, άλλαξες τη βιολογική συγκρότηση των χαμουτζήδων :P

    ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΑΣΧΕΤΕ σλαβογενή βόρειε που θα μιλήσεις για εμάς, τη "Βαθιά Ελλάδα"!

    Όλοι οι Λάκωνες και οι Μεσσήνιοι (από την Αρτεμησία στον Ταύγεττο μέχρι την Κυπαρισσία και από τη Μικρομάνη μέχρι την Κορώνη) ΕΝΩΜΕΝΟΙ συντάσσονται πίσω από το άξιο τέκνο της Βαλύρας!
    Ντροπή στο Χρυσόστομο που δεν προσκάλεσε στην Υπαπαντή τον Ευστάθιο!
    Τί άραγε αναμένει να λάβει ο Χρυσόστομος από τον Ιερώνυμο τον οποίο στηρίζει;;;

    ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΓΙΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ!
    ΠΙΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, ΑΞΙΟΣ, ΠΑΝΑΞΙΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 11:24 ελα τα παραλες.
    δεν κατηγορησε τον Ευσταθιο αλλα τον Χρυσοστομο .

    Ευτυχως τα ΜΜΕ δεν "τσιμπησαν" με αυτα που ειπε ο Χρυσοστομος και το ψαχνουν καλυτερα τι κρυβεται απο πισω.
    Ηδη εχουν πει ( χθες στο δελτιο ειδησεων του ΑΝΤ1) οτι κυκλοφορει φωτογραφια του Χρυσοστομου με πολιτικα στην παραλια της Καλαματας με παρεα γυναικας.
    Αν δεν κανω λαθος στη Καλαματα ο Χρυσοστομος ειναι δυο τρεις μηνες.ποιος ξερει αργοτερα τι αλλο θα κανει. καλα ξεκινησε .αμεσως στην τηλεοραση.εδω καλα καλα ο κοσμος δεν ξερει πως ειναι ο Μητροπολιτης Ευσταθιος που τον προτεινουν σχεδον η πλειοψηφια των μητροπολιτων και ο Μεσσηνιας εχει ηδη βγει στα παραθυρα της τηλεορασης πριν την κηδεια Του Χριστοδουλου.
    Στην Υπαπαντη δεν καλεσε τον Ευσταθιο αν και γεννετειρα του και οι προσκλησεις ειχαν σταλει πριν τον υποτιθεμενο "εκβιασμο".
    μηπως προσπαθει να κρυψει και αλλα ο Χρυσοστομος παιζοντας το παιγνιδι των ΜΜΕ και να λεει για εκβιασμους ωστε να επειρεαστουν οι υπολοιποι Μητροπολιτες???



    ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΦΟΡΟΥΜ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ.
    Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΛΛΑ ΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γνωρίζετε ότι ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ανήκει στην "Ελληνική" φυλή των "ΡΩΜΑ" (πρωην τσιγγάνων ή γύφτων)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 11:44
    ας ειναι ΡΟΜ
    δεν ενοχλει αυτο.
    η εκκλησια δεν κανει φυλετικες διακρισεις ουτε και οι Ελληνες .
    αλλωστε ΡΟΜ εχουν βγαλει και εχουν κανει "θεους" τους τοσους τραγουδιστες.
    Το τι λεει Ο Χρυσοστομος εχει αξια και ιδιαιτερα οι πραξεις του για τις οποιες φυσικα και θα κριθει και απο τον λαο της Μεσσηνιας και απο την Ιερα Συνοδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 10:52
    Δεν ειναι τυχαιο οτι απο οπου εχει περασει ο Μητροπολιτης Ευσταθιος μονο καλα λογια εχουν να πουν γι αυτον.
    Ως νεος στη Βαλυρα Μεσσηνιας ως Αρχιμανδριτης στη Μεγαλοπολη και ως Μητροπολιτης στη Σπαρτη.
    Δεν ειναι κανενα τυχαιο προσωπο και ουτε μιλουν τυχαια οι Μητροπολιτες γι αυτον.
    Ειναι ηθικοτατος χαρακτηρας με μεγαλο εργο.
    Τα λογια ειναι πολυ φτωχα για να μιλησουμε για τον Ευσταθιο.

    φιλακια σε ολους σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ¨Ολα καλά άστε τους να τα βρούνε.
    Εμείς γιατί να τους πληρώνουμε?
    Πότε επιτέλους θα χωριστεί η εκκλήσία από το κράτος?

    Ξυπνείστε ρέεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Aftoi plakononte xeirotera apo tous politikoys

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Υπάρχουν ορισμένες "Καθυστερημε΄νες χώρες όπου η Εκκλησία -Αλλά και η Θρησκεία- είναι αλληλένδετες έννοιες με το κράτος.

    Π.Χ Ηνωμένο Βασίλειο, Νορβηγία, Ισλανδία, Σουηδία, Φινλανδία, Δανία, Μονακό, Λιχτενστάιν, Ανδόρρα, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Ισραήλ, Κόστα Ρίκα (Η πιο ανεπτυγμένη χώρα της Λατινικής Αμερικής) και άλλεσ.

    Σε όλες τις παραπάνω η μισθοδοσία ιερέων από αναγνωρισμένες θρησκείες γίνεται από το κεντρικό κράτος ή τις αρμόδιες τοπικές αρχές και επίσης ο αρχηγός του κράτους είναι και επικεφαλής της Εκκλησίας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

    Σε αντιπαράθεση με το ισχύον Ελλαδικό σύστημα, φανταστείτε ο Πρόεδρος Παπύλιας να προήδρευε της Αρχιεπισκοπής και να διόριζε τους Επισκόπους όπως και να διέταζε τις προαγωγές και τις αποστρατεύσεις αξιωματικών σενόλα τα σώματα.

    Και όμως κράτη τα οποία ο μέσος Ευρωλιγούρης Έλληνας τα ζηλεύει έχουν αυτά τα συστήματα, έτσι ώστε ο συνδυαμός της κρατικής εξουσίας με την τήρηση των παραδόσεων του "Σκληρού πυρήνα" του εκάστοτε έθνους να εξασφαλίζουν τη διαιώνηση του κράτους.

    Σε αυτό το σημείο είναι άξιο να αναφερθεούν και τα μεικτά συστήματα της Ιρλανδίας, Ιταλίας, Γερμανίας και Αυστ΄ρίας.

    Πολλοί Έλληνες νοιώθουν το σύμπλεγμα κατωτερότητος έναντι των Δυτικών και αποδέχονται άκριτα κάθε προσπάθεια απομείωσης τωνιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους, από αυτούς οι οποίοι βλέπουν τη χώρα ως βολική αποικία για σχεδιά τους στη Μ. Ανατολή , Εύξεινο Πόντο και Βαλκάνια. Για αυτό και ερχόμενοι στην Ελλάδα κατά κανόνα επιτιμούν τους Έλληνες για την προσκόλληση στις Παραδόσεις, που οι ίδιοι ούτως άλλως εφαρόζουν, αλλά ΓΙΑ ΤΟΥς ΙΔΙΟΥς ΚΑΙ ΜΟΝΟ.

    Εν τέλει είμαι αρκετά πραγματιστής για να μην περιμένω η πλειονότητα των φιλοξενούμενων αυτού του ιστολόγιου, να αντιλαμβάνονται τι εννοώ. Άλλωστε όταν η ανωνυμία χρησιμοποιήται για το "ξέσπαγμα" των ανήμπορων μέσων ανθρωπάριων, τότε είναι ουσιαστικά και ανεύ λόγουν η περαιτέρω ενασχόληση.

    Αυτά τα ολίγα και μην ξεχνάται ότι στην ιστορία δεν μένουν οι παρατηρητές (Έστω και ως υβριστές), αλλά αυτοί που δημιουργούν και αντιπαλεύουν καταστάσεις.


    Για τους υπόλοιπους

    ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΓΑΜΘΗΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ke Anthime balte piso ta pagkakia pou ebgale oDHMOS THESSALONIKIS [paralia leykos pyrgos Goynari klp. klp.]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ecclesianet.blogspot.com :

    "Με μιά λιτή δήλωση ο μητροπολίτης Μονεμβασίας κ.Ευστάθιος απάντησε στις κατηγορίες που εκτόξευσε εναντίον του ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.Χρυσόστομος
    "Θα σηκώσω κι αυτόν το σταυρό.Τίποτα απ όλα αυτά δεν ισχύουν και δεν συνάδουν με το εκκλησιαστικό μου ήθος και φρόνημα. Σέβομαι όλους τους σεβασμιωτάτους μητροπολίτες της Εκκλησίας μας και τον άγιο Μεσσηνίας"

    Παρατήρηση blogger του ecclesianet.blogspot.com

    "Οποιοσδήποτε διαθέτει στοιχεία απο τα οποία θα μπορούσε να αξιολογηθεί ότι προκύπτει παραβατική συμπεριφορά οφείλει ν απευθυνθεί στα αρμόδια όργανα της πολιτείας!!!..."

    "Εφ όσον δεν απευθυνθεί στα αρμόδια όργανα της πολιτείας για να προστατεύσει την τιμή και την υπόληψη του αλλά.....

    ..καταφεύγει σε επικοινωνιακές δηλώσεις μπορεί δικαίως να χαρακτηρισθεί όχι ως θιγόμενος

    αλλά ως προβοκάτορας, όχι ως θύμα αλλά ως θύτης, όχι ως παθών αλλά ως αυτουργός!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Στ'αλήθεια εκβιάζεται ο Άγιος; Δεν μας λέει το γιατί; Όλοι αλληλοεκβιάζονται με ροζ Ντι Βι Ντι. Φαντάροι και Αλβανοί συμπρωταγωνιστούν με μητροπολίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πουτσοι χοντροι
    στον κωλο σας
    Δεσποταδες!

    (για να το ευχαριστηθειτε
    κι ολας!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. βοήθεια ο βλαμένος...(3,02).......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ ΦΟΥΣΤΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΛΛΑ ΚΡΥΦΗ. ΕΔΩ ΤΟΝ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΖΩ.
    ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ - ΤΩΝ ΦΟΥΣΤΗΔΩΝ - ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΕΣΠΟΤΑΔΩΝ ΝΑ ΤΟ ΑΡΝΕΙΤΑΙ. ΦΤΑΙΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΔΕΣΠΟΤΗ. ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ. ΠΙΣΩ ΦΟΥΣΤΗΔΕΣ ΚΡΥΦΕΣ.ΠΕΣΤΕ ΠΟΙΕΣ ΕΙΣΤΕ. ΜΗ ΚΡΥΒΕΣΤΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΡΑΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΤΟ 'ΧΟΥΝ ΟΙ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΙ ΝΑ ΤΟ ΓΥΑΛΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΟΜΟΛΟ.
    1ος Ο ΖΑΚΥΝΘΟΥ
    2ος Ο ΜΕΣΗΝΙΑΣ
    ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΡΙΤΟΣΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ.
    ΑΛΛΑ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ?
    ΓΙΑ ΝΑ ΨΑΞΟΥΜΕ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. O mr na ta poume blogs parakalw na kopsei ta lhgmena

    epeidh einai asxetos me to ekklhsiastiko reportaz (giati den ginesai dhmsiografos file mou kanontas copy paste sta dhmosieymata efhmeridwn sto blog sou puo mas parapempeis), na se enhmerwsw

    oti epeidh oi epoxes allaxan h ierarxia den yparxei periptwsh na dexthei ksana pisw ton prwhn attikhs me to salo pou prokalese me ta skandala tou ta omofylofilika.

    OYte yphrxe pote periptwsh kai o Oikymenikos patriarxhs na dexotan kati tetoio. Otan omws tou zhthse parembash o prwhn attikhs, to gatoni o Bartholomaios mh apopoioumenos tou ekklhtou (dhladh tou pronomiou tou na dikazei ypo typon efeteiou, tis apofaseis ths synodou ths ekklhsias ths ellados,tou eixe pei oti nai men isxyei h prosfygh sou pros emena alla egw den mporw na parembw an den ginei ekklhsiastiko dikasthrio SYNODIKO ap opou tha peraseis, apo thn ekklhsia ths ellados

    Akomh kai an loipon h politikh ellhnikh dikaiosyn apofanthei oti enas omofylofilos opws o pr. Attikhs mporei na askei ta kathhkonta tou kai oti h omofilofilia den apotelei kwlyma, H SYNODOS den PROKEITAI na to dextei efoson ISXYOUN GIA TA SYNODIKA DIKASTHRIA alloi kanones kai efoson ayth apotelei to ypato dikasthrio gia ierwmenous kai ierarxes

    Katanohton???

    Gia na mh les peri symfwnias thivwn kai anthimou tetoiou typou mpourdes...

    (a kai kati akomh,dhmosiografos den ginesai me tis eikasies, oyte me to copy-paste alla methn gnwsh tou antikeimenou kai to kathmerino reportaz )

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση