GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Μακεντοϊτσλαντ", ή ...

. Η λύση για το σκοπιανό είναι το όνομα: MAKENTOΪΤΣΛΑΝΤ Για σκεφτείτε το. GLT

.
Η λύση για το σκοπιανό είναι το όνομα: MAKENTOΪΤΣΛΑΝΤ
Για σκεφτείτε το.

GLT

89 σχόλια


  1. ΔΕΚΑ ΜΥΘΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ

    ΜΥΘΟΣ 1ος

    "Η ονομασία «Μακεδόνες» των βορείων γειτόνων μας πρωτοεμφανίζεται το 1943-44 και αποτελεί κατασκεύασμα του Τίτο"

    Στην πραγματικότητα η επίμαχη ονομασία χρησιμοποιείται ήδη από τα μέσα του ΙΘ' αι., όταν πρώτη φορά ετέθη δημόσια το ζήτημα του εθνικού χαρακτήρα των σλαβόφωνων χριστιανών της ευρύτερης Μακεδονίας. Οι τελευταίοι δηλώνουν «Μακεδόνες» την ίδια στιγμή που διαπραγματεύονται την υποστήριξή τους στην ελληνική, βουλγαρική ή σερβική εθνική ιδέα.

    Τυπικό δείγμα, το κήρυγμα του (πρώην κομιτατζή και εν συνεχεία μακεδονομάχου) καπετάν Κώττα προς τους προεστούς των Κορεστίων, όπως καταγράφηκε από τον αυτόπτη Παύλο Μελά: «Ημείς οι Μακεδόνες διά ν' αποκτήσωμεν ελευθερίαν έχομεν δύο δρόμους ν' ακολουθήσωμεν. Ο ένας πηγαίνει εις την Βουλγαρίαν, ο άλλος πηγαίνει εις την Ελλάδα» (Ναταλία Μελά, «Παύλος Μελάς», Αθήνα 1964, σ. 242). Καθώς η παραπάνω ομιλία έγινε στη γλώσσα που ο ίδιος ο Μελάς αποκαλεί «μακεδονικά», οι κατά Κώτταν «Μακεδόνες» αυτοαποκαλούνταν -προφανώς- «Μακεντόντσι».

    Δεν πρόκειται για τη μοναδική καταγραφή του είδους. Κατά την είσοδό τους στις ΗΠΑ, την πρώτη δεκαετία του 20ού αι., πολλοί σλαβόφωνοι μετανάστες απαντούν στο ερώτημα ποια είναι η «φυλή» ή ο «λαός» τους με τη λέξη «Μακεδόνας». Οι σχετικές καταχωρήσεις είναι ηλεκτρονικά προσπελάσιμες, στην πρωτότυπη μορφή τους, στην ιστοσελίδα του Ελις Αϊλαντ.

    Ενδιαφέρουσα είναι η προβολή αυτού του αυτοπροσδιορισμού από την ελληνική προπαγάνδα της εποχής, που από τη «μακεδονικότητα» των σλαβοφώνων έσπευδε να συναγάγει την «ελληνικότητά» τους. «Και αυταί αι παραδόσεις των βουλγαροφώνων Ελλήνων εισίν ελληνικαί, ως και το παρ' αυτοίς αίσθημα της εθνότητος, διότι αυτοί εαυτούς Μακεδόνας ονομάζουσιν, ουδέποτε δε χρώνται τη λέξει Βούλγαρος» διαβάζουμε, π.χ. στον εθνογραφικό χάρτη του Στάνφορντ (1877), που είχε συνταχθεί από τον έλληνα διπλωμάτη Ιωάννη Γεννάδιο. Τρεις δεκαετίες αργότερα, ο Δημήτριος Φιλιππίδης τονίζει κι αυτός ότι «οι χριστιανοί κάτοικοι, άνευ διακρίσεως οι τε Ελληνες και οι σχισματικοί, ονομάζουσιν εαυτούς υπό το γενικόν όνομα "Μακεδόνας"» («Η Μακεδονία», Εν Αθήναις 1906, σ. 30).

    Το 1905, τέλος, ο επίσημος χαρτογράφος του ελληνικού μηχανισμού λοχαγός Πάτροκλος Κοντογιάννης, εισηγείται υπηρεσιακά την ενιαία χρήση του όρου «Μακεδόνες» για τους σλαβόφωνους χριστιανούς της ευρύτερης περιοχής, αναφερόμενος σε «Μακεδόνας ελληνίζοντας» και «Μακεδόνας βουλγαρίζοντας» και υποστηρίζοντας ότι «η εθνότης είναι η αυτή και εις τας δύο ταύτας κατηγορίας, ήτοι η Μακεδονική» (βλ. «Ιός» 5.6.05).

    Η τάση διακριτού αυτοπροσδιορισμού ενισχύθηκε προοδευτικά ως απάντηση στις αιματηρές προσηλυτιστικές εκστρατείες Βουλγάρων, Ελλήνων και Σέρβων. Η πρώτη πανηγυρική διατύπωση της συγκρότησης ενός σύγχρονου, σλαβικού «μακεδονικού έθνους» γίνεται το 1903 από τον (γεννημένο στην Πέλλα των Γιαννιτσών) Κάρστε Μισίρκωφ. Για τις αντίστοιχες αποκρυσταλλώσεις στη βάση των τοπικών κοινωνιών, αποκαλυπτική είναι η διαπίστωση του Στράτη Μυριβήλη το 1917: «Αυτοί εδώ οι χωριάτες», γράφει για τους οικοδεσπότες του στη Βελούσινα, «δε θέλουν νάναι μήτε "Μπουλγκάρ", μήτε "Σρρπ", μήτε "Γκρρτς". Μοναχά "Μακεντόν ορτοντόξ"» («Η ζωή εν τάφω», 1η έκδοση [1924], επανέκδ. Αθήνα 1991, σ. 104-5).


    Ολα αυτά, μερικές δεκαετίες τουλάχιστον πριν ο Τίτο κάνει τη δημόσια εμφάνισή του στην πολιτική σκηνή των Βαλκανίων.


    ΜΥΘΟΣ 2ος

    "Η εδαφική επικράτεια της ΠΓΔΜ βρίσκεται ως επί το πλείστον εκτός «ιστορικής» Μακεδονίας."

    Στην πραγματικότητα, όπως ο ίδιος ο εθνικός μας ιστορικός Κων/νος Παπαρρηγόπουλος επισημαίνει σε υπηρεσιακή έκθεσή του το 1885, ολόκληρη η σημερινή ΠΓΔΜ περιλαμβάνεται στα όρια της αρχαίας Μακεδονίας (επί Φιλίππου). Η πολυδιαφημισμένη διάκριση της μείζονος Μακεδονίας σε «γεωγραφική» και «ιστορική» δεν είναι αντίθετα παρά ένα τέχνασμα του τότε ελληνικού υπ.Εξ., με σκοπό την αυθαίρετη ταύτιση της Μακεδονίας με «το μέρος εκείνο της χώρας ταύτης εις το οποίον ο Ελληνισμός δύναται να παρασταθή επικρατών».
    Ο Παπαρρηγόπουλος αρνήθηκε να δεχτεί τις σχετικές εισηγήσεις, τονίζοντας πως «επ' ουδεμιάς ιστορικής βάσεως δυνάμεθα να στηρίξωμεν νέαν της Μακεδονίας οριοθέτησιν» και προειδοποιώντας ότι «ουδείς ήθελε αποδεχθή» διεθνώς τον «νέον γεωγραφικόν όρον» που κατασκεύασε η ελληνική πολιτική ηγεσία για τις βορειότερες μακεδονικές περιοχές. Παρ' όλο που τότε δεν ακούστηκε, η Ιστορία έμελλε να τον δικαιώσει: η μετονομασία της Βόρειας Μακεδονίας σε «Δαρδανία» παρέμεινε ένα σόφισμα για εσωτερική κατανάλωση, χωρίς οποιοδήποτε αντίκρισμα στη διεθνή επιστημονική και διπλωματική σκηνή -ούτε καν καθολική αποδοχή από τους εν Ελλάδι μακεδονολογούντες.


    ΜΥΘΟΣ 3ος

    »Το πραγματικό ιστορικό όνομα της ΠΓΔΜ είναι «Βαρντάρσκα Μπανοβίνα».»

    Στην πραγματικότητα, η ονομασία αυτή χρησιμοποιήθηκε απ' το γιουγκοσλαβικό κράτος 12 χρόνια όλα κι όλα (1929-1941) και μάλιστα κάτω από συνθήκες που επιβεβαιώνουν πανηγυρικά τον τεχνητό χαρακτήρα της.

    Οταν η στρατιωτική δικτατορία του βασιλιά Αλέξανδρου επιχείρησε το 1929 να εξαλείψει τις εθνότητες της χώρας συγχωνεύοντάς τις σε ένα ενιαίο «γιουγκοσλαβικό» έθνος υπό σερβική ηγεμονία, όλες οι «ιστορικές» περιφέρειες της Γιουγκοσλαβίας αντικαταστάθηκαν από Διοικήσεις («Μπανοβίνες») με τα ονόματα των τοπικών ποταμών. Η αλλαγή παγιώθηκε με το σύνταγμα του 1931 (άρθρο 83) και αντιμετωπίστηκε ειρωνικά από το διεθνή τύπο της εποχής.

    Αν πάρουμε στα σοβαρά αυτή τη διοικητική διαίρεση, τότε εκτός από (γιουγκοσλαβική) Μακεδονία δεν υπάρχουν επίσης Σλοβενία (αλλά «Ντράβσκα» Μπανοβίνα), Κροατία («Σάβσκα» και «Πριμόρσκα» Μπανοβίνα), Μαυροβούνιο («Ζέτσκα» Μπανοβίνα), Βοσνία-Ερζεγοβίνη («Ντρίνσκα» και «Βρμπάσκα» Μπανοβίνα), Βοϊβοδίνα («Ντουνάβσκα» Μπανοβίνα) και -φυσικά- ούτε Σερβία («Μοράβσκα» Μπανοβίνα). Η γελοιότητα του όλου επιχειρήματος, που προπαγανδίστηκε κι από επίσημα χείλη (Παπαθεμελής), είναι παραπάνω από προφανής.


    ΜΥΘΟΣ 4ος

    "Ονομασία των βορείων γειτόνων μας ως «Μακεδονία» συνεπάγεται αλυτρωτικές βλέψεις εις βάρος της Ελληνικής Μακεδονίας. "

    Στην πραγματικότητα, οι παλιότερες εδαφικές διεκδικήσεις εις βάρος της ελληνικής Μακεδονίας ουδέποτε στηρίχτηκαν σε «ονοματολογικές» παρανοήσεις. Κεντρικό επιχείρημα της Βουλγαρίας και της τιτοϊκής Γιουγκοσλαβίας (πριν από το 1950) ήταν η συνεχιζόμενη παρουσία μιας συμπαγούς σλαβόγλωσσης μειονότητας σε περιοχές της ελληνικής Μακεδονίας ή τα «ιστορικά δίκαια» που (υποτίθεται ότι) συνεπαγόταν η πληθυσμιακή σύνθεση της περιοχής πριν από τους Βαλκανικούς Πολέμους και την εγκατάσταση των προσφύγων της Μικρασίας.

    Ακόμη κι αν η ΠΓΔΜ μετονομαζόταν «Δαρδανία», αυτό δεν θα εξαφάνιζε τις αναφορές των εκεί εθνικιστών σε «αλύτρωτους Δαρδανούς» της Β. Ελλάδας. Στη δε χώρα μας, θα γινόμασταν απλώς μάρτυρες της μετάλλαξης των «σλαβόφωνων Ελλήνων» σε «δαρδανόφωνους».

    Της μόδας μέχρι το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο υπήρξε επίσης η «γεωπολιτική» επιχειρηματολογία («δικαίωμα» των εθνών να «αναζητήσουν» καλλιεργήσιμα εδάφη, θαλάσσιες οδούς κ.λπ.). Παρόμοια επιχειρήματα πρόβαλε τότε κι η επίσημη Αθήνα, ζητώντας επέκταση των ελληνικών συνόρων προς βορρά. Σήμερα, τέτοιοι ισχυρισμοί θεωρούνται από το Διεθνές Δίκαιο απαράδεκτοι, ενώ η ύπαρξη και προστασία των κατά τόπους μειονοτήτων έχει πλήρως αποσυνδεθεί από εδαφικές «διευθετήσεις».


    ΜΥΘΟΣ 5ος

    "Η (φαντασιακή) σχέση των Σλαβομακεδόνων με τους αρχαίους Μακεδόνες είναι μια ιστορική πλαστογραφία που χαλκεύθηκε από τα Σκόπια στα μεταπολεμικά χρόνια."

    Στην πραγματικότητα, η υποτιθέμενη καταγωγή των σλαβόφωνων από τους αρχαίους Μακεδόνες υπήρξε αγαπημένο θέμα της ελληνικής προπαγάνδας, ήδη από τα μέσα του ΙΘ' αι.

    Το πιστοποιούν σλαβόγλωσσα έντυπα που οι μακεδονομάχοι μοίραζαν στον τοπικό πληθυσμό, όπως η «Διακήρυξη του Ελληνομακεδονικού Συλλόγου της Αθήνας για τους αδελφούς μας Μακεδόνες» (1905) ή οι υποτιθέμενες «Προφητείες του Μεγαλέξανδρου» (1907). Ανάλογες θεωρίες συναντάμε και σε προφορικά κηρύγματα προς τους σλαβόφωνους χωρικούς (Στ. Ράπτης «Ιστορία του Μακεδονικού Αγώνος», Εν Αθήναις 1910, σ. 168). Πασίγνωστη είναι τέλος η αναγόρευση της σλαβομακεδονικής σε μετεξέλιξη της «ομηρικής» γλώσσας των αρχαίων Μακεδόνων από λογίους της εποχής (Τσιούλκας, Μπουκουβάλας κ.ά.), τα πονήματα των οποίων βρίσκουν μέχρι σήμερα ανταπόκριση σε ελληνικούς εθνικιστικούς κύκλους.

    Εξίσου παλιά είναι η οικειοποίηση αυτής της «ιστορικής» επιχειρηματολογίας από τους ίδιους τους σλαβόφωνους Μακεδόνες -είτε αυτοί συντάσσονταν με τον ελληνικό εθνικισμό είτε όχι. Προξενική έκθεση του 1871 καταγράφει το στολισμό του «σλαβοβουλγαρικού» βιβλιοπωλείου των Βιτωλίων με την εικόνα του Μεγαλέξανδρου, ενώ το 1902 κομιτατζήδες κηρύσσουν πως «θέλουν να αναζωώσουν τον Μέγαν Αλέξανδρον» και το κράτος του. Την ίδια χρονιά, σλαβόφωνος πράκτορας του ελληνικού μηχανισμού καυτηριάζει δημόσια τους συμπατριώτες του που «πλανώνται πλάνην μεγάλην φρονούντες ότι είνε δυνατόν να είνε απόγονοι συγχρόνως τε του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Κρούμου» (Γ. Π. Κώνστας, «Ενέργειαι και δολοφονικά όργια του βουλγαρικού κομιτάτου», Εν Αθήναις 1902, σ. ιθ').

    Παρά την οφθαλμοφανή αυθαιρεσία του, το όλο «γενεαλογικό» σχήμα έχει συνεπώς τη δική του προϊστορία. Στο κάτω κάτω, τι φταίνε αυτοί αν πήραν τοις μετρητοίς όσα τους κανοναρχούσαν οι «δικοί μας» φωστήρες;

    Διαφορετικής τάξης ζήτημα αποτέλεσε η υιοθεσία του «Ηλιου της Βεργίνας» ως εθνικού εμβλήματος της ΠΓΔΜ το 1992. Ευθύς εξαρχής ήταν προφανές πως επρόκειτο για (εσπευσμένη) κατασκευή ενός διαπραγματευτικού χαρτιού προς ανταλλαγή, ενόψει μελλοντικού διακανονισμού. Το αποδεικνύει όχι μόνο η άνετη απεμπόλησή του το 1995, αλλά και η προνοητικότητα της ηγεσίας των Σκοπίων να απεικονίσει έναν διαφορετικό «ήλιο» στα κέρματα που έκοψε το 1993.


    ΜΥΘΟΣ 6ος

    "Το ελληνικό κράτος αδιαφόρησε επί μισόν αιώνα για τις κινήσεις των Σκοπίων. "

    Στην πραγματικότητα, όπως εξηγεί σε απολογιστικό του κείμενο ο επίσημος ιστορικός του Μακεδονικού (κι εμπειρογνώμονας του ΥΠΕΞ επί τρεις τουλάχιστον δεκαετίες), Ευάγγελος Κωφός, «για τη διπλωματική μας Υπηρεσία, το θεωρούμενο από πολλούς ως "ανύπαρκτο θέμα" ήταν ένα πολύ υπαρκτό και ακανθώδες πρόβλημα. Υπήρξαν περίοδοι κατά τις οποίες το 50% των εισερχομένων ημερησίως εγγράφων στο αρμόδιο Βαλκανικό Τμήμα του Υπουργείου αναφέρονταν άμεσα ή έμμεσα στο Μακεδονικό».

    Η σχετική παρανόηση οφείλεται στην επιλογή της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας να θεωρεί το θέμα επισήμως «ανύπαρκτο», επιβάλλοντας αυτή τη γραμμή στα ελληνικά ΜΜΕ.

    Ο Κων/νος Καραμανλής (ο παλιότερος) δεν είχε π.χ. κανένα πρόβλημα να εξηγήσει το 1980 στο γιουγκοσλάβο ομόλογό του, Μιγιάτοβιτς, πώς υποχρέωσε τον ελληνικό τύπο ν' αποσιωπήσει την απάντηση του γιουγκοσλαβικού ΥΠΕΞ σε ερώτηση «ενός δικού μας ανόητου δημοσιογράφου για το Μακεδονικό» («Αρχείο Καραμανλή», τ. 12ος, σ. 61).

    Η αιτία αυτής της διατεταγμένης αυτολογοκρισίας δεν είναι δύσκολο να εντοπιστεί. Χάρη στη (μυστική) ελληνογιουγκοσλαβική «συμφωνία κυρίων» του 1962 για εκατέρωθεν αποχή από οποιαδήποτε δημόσια ανακίνηση του Μακεδονικού, το ελληνικό κράτος μπόρεσε να οργανώσει -χωρίς διεθνείς περιπλοκές- ένα εκτεταμένο πρόγραμμα αφομοίωσης της σλαβόφωνης μειονότητας του βορειοελλαδικού χώρου. Σε αντάλλαγμα αποδέχθηκε de facto την ύπαρξη της Σ. Δ. Μακεδονίας, όπως πιστοποιεί η αναγραφή της ονομασίας σε ΦΕΚ όλων των μεταπολεμικών κυβερνήσεων.

    ΜΥΘΟΣ 7ος

    "Η ηγεσία των Σκοπίων υπήρξε σταθερά αδιάλλακτη στο ζήτημα του ονόματος, απορρίπτοντας κάθε συμβιβαστική λύση."

    Στην πραγματικότητα, η ελληνική κυβέρνηση φρόντισε να απορρίψει πρώτη όλες τις εκδοχές σύνθετης ονομασίας που πρότειναν το 1992-93 οι μεσολαβητές της Ε.Ε. και του ΟΗΕ, όπως «Νέα Μακεδονία» (1.4.92) και «Nova Makedonija» (28.5.93).

    Η δεύτερη απορρίφθηκε επίσημα (και) από τον Γκλιγκόροφ, μια μέρα όμως μετά το Μητσοτάκη.

    Το ίδιο συνέβη και με τις βολιδοσκοπήσεις σε διμερές επίπεδο. Το Μάρτιο του 1992, κατά τη συνδιάσκεψη «Ελσίνκι-2» της ΔΑΣΕ, ο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ Μάλεφσκι παρέδωσε σε μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας κατάλογο με πέντε εκδοχές σύνθετης ονομασίας («Μακεδονία του Βαρδάρη», «Βόρεια Μακεδονία» κ.λπ.) παροτρύνοντας σε άμεση από κοινού επίλυση του προβλήματος. Η ελληνική πλευρά απέρριψε το διάβημα με τη δικαιολογία ότι «η στιγμή δεν ήταν κατάλληλη». Τις ίδιες μέρες κλιμακώθηκε η εκστρατεία του (τότε) έλληνα ΥΠΕΞ, Αντώνη Σαμαρά, για αποτροπή οποιουδήποτε συμβιβασμού με το «ψευδοκράτος» - με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής στα σημερινά αδιέξοδα.

    ΜΥΘΟΣ 8ος

    "Οι εθνικιστικοί κύκλοι της ΠΓΔΜ απειλούν άμεσα την ασφάλεια κι εδαφική ακεραιότητα της Β. Ελλάδας. "

    Η ύπαρξη εθνικιστών σε οποιαδήποτε χώρα είναι κάτι το αυτονόητο. Εντελώς διαφορετικό ζήτημα είναι η πραγματική επικινδυνότητά τους. Στην περίπτωση της ΠΓΔΜ, πολύς λόγος έγινε το 1991-93 για την αλυτρωτική συνθηματολογία του δεύτερου σε μέγεθος κόμματος της χώρας, του ΒΜΡΟ. Στην πραγματικότητα, όπως αποκαλύφθηκε αργότερα από τον τοπικό τύπο, η ηγεσία του ΒΜΡΟ ήδη από το 1992 βρισκόταν σε επαφή με τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες -και συγκεκριμένα με τον ειδικό απεσταλμένο του Μητσοτάκη, στρατηγό Γρυλλάκη («Ιός» 22.12.2001).

    Οταν το 1998 το ΒΜΡΟ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της ΠΓΔΜ, ακολούθησε έτσι πιο «ενδοτική» πολιτική απ' ό,τι οι προκάτοχοί του (ξεπούλημα στρατηγικών βιομηχανιών στο ελληνικό κεφάλαιο, κ.λπ.). Σύμφωνα με το «Βήμα» (3.6.2001), σύμβουλος του «εθνικιστή» πρωθυπουργού Γκεοργκίεφσκι «στις διαβουλεύσεις με την Αθήνα για την ονομασία» δεν ήταν άλλος από το Σταμάτη Μαλέλη -τον ίδιο άνθρωπο που, ως υπάλληλος του ελληνικού προξενείου, είχε ξεκινήσει το 1992 τις επαφές Γρυλλάκη-ΒΜΡΟ!

    Απομένει το ζήτημα των εθνικιστικών αναφορών σε σχολικά βιβλία της ΠΓΔΜ. Κάποιες είναι όντως αλυτρωτικές, ενώ άλλες απλώς διαφέρουν από τη δική μας εικόνα για την ιστορία της περιοχής. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος, που έχει ευρύτερες βαλκανικές διαστάσεις, υπάρχουν διακρατικές επιτροπές επιφορτισμένες με την αμοιβαία εκκαθάριση των σχολικών βιβλίων από κηρύγματα μίσους και σοβινιστικές υπερβολές.

    Προϋπόθεση της δουλειάς τους συνιστά, ωστόσο, η απουσία έντασης μεταξύ των ενδιαφερόμενων χωρών.

    ΜΥΘΟΣ 9ος

    "Στην επικράτεια της ΠΓΔΜ ζει μια ευμεγέθης ελληνική μειονότητα."

    Πρόκειται για ανυπόστατη κατασκευή που δεν στηρίζεται σε κανένα πραγματικό δεδομένο. Το αρχικό έναυσμα δόθηκε από μια σφυγμομέτρηση του περιοδικού «PULS» (1991) κατά την οποία, σε περίπτωση διάλυσης της ΠΓΔΜ, ένα 10,88 % των ερωτηθέντων θα προτιμούσε να ζήσει στην Ελλάδα κι όχι σε κάποια άλλη γειτονική χώρα -προτίμηση που από ελληνικά ΜΜΕ (και το Α2 του ΓΕΣ) ερμηνεύθηκε σαν εκδήλωση ελληνικής εθνικής συνείδησης!

    Ακολούθησε η πανηγυρική υποδοχή της προκήρυξης μιας «Οργάνωσης Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας» (19.2.93), που σύντομα αποδείχθηκε κατασκεύασμα του εγχώριου «Στόχου». Οπως επισημαίνει και ο Κωφός, η όλη παραφιλολογία (στην οποία μετείχε ακόμη και η υφυπουργός Εξωτερικών Βιργινία Τσουδερού, ανεβάζοντας μάλιστα το ποσοστό της «ελληνικής μειονότητας» σε 18,6) «ενίσχυε την εντύπωση σε τρίτους ότι η Ελλάδα αναζητεί ή κατασκευάζει ερείσματα για επέμβαση στη γειτονική χώρα».


    ΜΥΘΟΣ 10ος

    "Η στάση της Αθήνας απέναντι στα Σκόπια υπήρξε σταθερά ενδοτική και καθόλου απειλητική. "

    Στην πραγματικότητα, ο ελληνικός εθνικισμός φλέρταρε σοβαρά με την ιδέα της διάλυσης του «ψευδοκράτους». Εκτός από χιλιάδες διαδηλωτές που πλημμύρισαν τους δρόμους της Αθήνας ζητώντας «σπάσιμο των συνόρων» και «σύνορα με τη Σερβία» (10.12.92), τη «στρατιωτική πίεση» και το διαμελισμό της ΠΓΔΜ υποστήριξαν επίσης δημόσια προσωπικότητες όπως ο Στέλιος Παπαθεμελής, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο Κων/νος Βακαλόπουλος, ο Σαράντος Καργάκος, ο Χρήστος Πασσαλάρης ή ο τέως πρόεδρος Χρήστος Σαρτζετάκης. Στον αθηναϊκό τύπο δημοσιεύθηκαν σενάρια προέλασης του ελληνικού στρατού στο έδαφος της ΠΓΔΜ («Βήμα» 15.12.91 και 31.5.92), ακόμη και χάρτης με τις προτάσεις του ΓΕΕΘΑ για τα νέα σύνορα της Ελλάδας («Εθνος» 7.12.92).

    Σ' ένα άλλο επίπεδο, ο ΥΠΕΞ Σαμαράς βάσισε μεγάλο μέρος της στρατηγικής του στην προοπτική αποσύνθεσης και κατάρρευσης του «κρατιδίου» (χάρη και στο πρώτο άτυπο ελληνικό εμπάργκο του 1992), ενώ γνωστές είναι οι διαβουλεύσεις με τους Μιλόσεβιτς και Ντράσκοβιτς για ελληνοσερβική «μοιρασιά» της ΠΓΔΜ.

    Τέλος, διαφορετικής τάξης σχεδιασμοί για την «προληπτική» κατάληψη μιας «υγειονομικής ζώνης» εντός της ΠΓΔΜ σε περίπτωση επέκτασης των εκεί διακοινοτικών ταραχών συζητήθηκαν επίσημα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής τον Αύγουστο του 2001.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σεισμοσ 6.1 ριχτερ πριν 30 λεπτα με επικεντρο νοτια της μεθωνης.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ Ε.ΝΤΥΝΑΝ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝΤΑ ΣΤΑΥΡΟΥ ΨΥΧΑΡΗ.ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΤΑΜΙΑ ΤΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ?????

    ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ
    «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ»


    1.ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ , ΠΡΟΕΔΡΟΣ

    2. ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ , ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

    3. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΛΕΦΤΟΔΗΜΟΣ , ΤΑΜΙΑΣ

    4. ΦΩΤΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ , ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

    5. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΠΟΤΣΟΣ, ΜΕΛΟΣ

    6. ΣΑΚΗ ΚΥΠΡΑΙΟΥ- ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ , ΜΕΛΟΣ

    7. ΣΤΑΥΡΟΣ ΨΥΧΑΡΗΣ , ΜΕΛΟΣ

    8. ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ

    9. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΖΗΣ , ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ

    10. ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ , ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Στην επικράτεια της ΠΓΔΜ ζει μια ευμεγέθης ελληνική μειονότητα."
    Πρόκειται για ανυπόστατη κατασκευή που δεν στηρίζεται σε κανένα πραγματικό δεδομένο...
    ------------
    Για το παραπάνω, θα σου πω πως κλείνεις τα μάτια σε μια πραγματικότητα. Και θα σου θυμίσω πως ο Κίρο Γκλιγόρωφ μίλαγε (το άκουσα, ξέρεις υπήρχαν τηλεοράσεις και το 1990!), για 200.000 Έλληνες στις νότιες περιοχές της χώρας του...
    Τουλάχιστον από αυτό, αλλά και από πολλά άλλα, κατδεικνύεις περίτρανα τον σκοπό των μακροσκελών... "μύθων" σου!
    Παρατήρηση: Στηρίζεσαι σε ΟΡΙΣΜΕΝΑ πραγματικά ιστορικά γεγονότα για να κτίσεις την ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ σου και να παίξεις το παιχνίδι αυτών που υπηρετείς πιστά (και επί πληρωμή, φαντάζομαι).
    ΚΑΙ επειδή, έχεις τους δικούς σου στόχους και σκοπούς, οι οποίοι δεν με ενδιαφέρουν, ΣΤΑΜΑΤΑΩ εδώ!
    ΔΕΝ αξίζει να συζητώ με κάποιον-κάποιους- που παρεμβαίνουν για εθνικά συμφέροντα αντίπαλων κρατών και για συμφέροντα (πιθανώς) της τσέπης τους.
    ΧΑΙΡΕ μεγάλε... Μακεδόνα!!!
    * Τουλάχιστον, αν έβαζες και τα στοιχεία σου (μη ζητάς τα δικά μου, εγώ δεν κάνω προπαγάνδα)θα υπήρχε ΜΙΑ έστω περίπτωση να σου κάνω και μερικές ακόμα παρατηρήσεις στο κείμενό ΣΟΥ(;;;).
    * ΕΛΠΙΖΩ να περάσεις απαρατήρητος από τους σχολιαστές του Blog, ΚΑΙ για το δικό σου καλό! (αλλά κυρίως για τη "δύσκολες στιγμές" που διανύουμε ως χώρα... - αλλά τι σε νιάζει εσένα;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο ρε ανώνυμε 9:12, πες τα, γιατί μαε έπρηξε με το σεντόνι γεμάτο εξυπνάδες που το κοτσάρει παντού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει 29/02 και ώρα 12:00 πορεία αλληλεγγύης - συμπαράστασης στα προπύλαια υπέρ της δοκιμαζόμενης Μακεδονίας, επιτέλους η Ελλάδα πρέπει και επιβάλετε να αναγνωρίσει το προτεκτοράτο των Αμερικάνων με το συνταγματικό του όνομα!!!

    Η πορεία θα διέλθει έξω από την πρεσβεία της Μακεδονίας όπου θα επιδοθεί ψήφισμα συμπαράστασης στον Πρέσβη της γειτονικής μας χώρας, συμβολικά θα καούν 666 ελληνικές σημαίες, η πορεία θα καταλήξει στο Σύνταγμα οπού θα μιλήσουν Alexis Τσίπτρας και Αλέκος Αλάβανος εκφράζοντας την συμπαράσταση του κόμματος μας στους αγώνες του Μακεδονικού κράτους, στο τέλος της ομιλίας ακολουθεί ο γνωστός πετροπόλεμος και το κάψιμο του άγνωστου στρατιώτη.

    Καλούμε τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να δώσουν βροντερό παρόν ώστε να καμφθεί η αδιάλλακτη στάση της Ελλάδας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ:

    Big MacEDONIAN's

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. προς ελληναραδες
    δεν ξερω γιατι αλλα μου θυμισατε το εφηβικό
    Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΓΕΙΑ, ΚΑΝΕΙ ΜΠΡΑΤΣΑ ΩΡΑΙΑ ΦΑΤΣΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ
    αι σιχτιρ πια εθναμυντορες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μαλάκα η μάνα σου σε έκανε με σκοπιανό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 20 Φεβρουάριος 2008 9:38 μμ

    την μανα σου την ξεκολιαρα την γαμαμε ,μαζι και εσενα προδοτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ρε μαλάκα είσαι και κρετίνος και σκοπιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει 29/02 και ώρα 12:00 πορεία αλληλεγγύης - συμπαράστασης στα προπύλαια υπέρ της δοκιμαζόμενης Μακεδονίας, επιτέλους η Ελλάδα πρέπει και επιβάλετε να αναγνωρίσει το προτεκτοράτο των Αμερικάνων με το συνταγματικό του όνομα!!!

    Η πορεία θα διέλθει έξω από την πρεσβεία της Μακεδονίας όπου θα επιδοθεί ψήφισμα συμπαράστασης στον Πρέσβη της γειτονικής μας χώρας, συμβολικά θα καούν 666 ελληνικές σημαίες, η πορεία θα καταλήξει στο Σύνταγμα οπού θα μιλήσουν Alexis Τσίπτρας και Αλέκος Αλάβανος εκφράζοντας την συμπαράσταση του κόμματος μας στους αγώνες του Μακεδονικού κράτους, στο τέλος της ομιλίας ακολουθεί ο γνωστός πετροπόλεμος και το κάψιμο του άγνωστου στρατιώτη.

    Καλούμε τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να δώσουν βροντερό παρόν ώστε να καμφθεί η αδιάλλακτη στάση της Ελλάδας!!!
    ==============================

    ΤΟ ΠΗΡΑΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ.
    ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΥ.
    ΤΕΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τι έχει στη Αραβαντινού και θα συναντηθείτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει 29/02 και ώρα 12:00 πορεία αλληλεγγύης - συμπαράστασης στα προπύλαια υπέρ της δοκιμαζόμενης Μακεδονίας, επιτέλους η Ελλάδα πρέπει και επιβάλετε να αναγνωρίσει το προτεκτοράτο των Αμερικάνων με το συνταγματικό του όνομα!!!"
    ------------
    Γέμισε ο τόπος προβοκάτορες πρασινοσκούληκες!
    Όσο πιο δυνατά βαράτε καθίκια, τόσο πιο πολύ βαθιά μπαίνει!!!
    Καταλάβατε; Εκτός αν σας αρέσει να πονάτε!
    "Και πονάω και μ' αρέσει κουφάλες", ε;
    Καλά είναι! Μας αρέσει κι εμάς να σας γαμάμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 20 FEB 8 18:27:07.60 36.358N 21.913E 6.30km 6.3 OFF SOUTHWESTERN PELOPONNESE
    20 FEB 8 19:14:10.90 36.154N 21.855E 0.00km 4.1 OFF SOUTHWESTERN PELOPONNESE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ποιος τους χρηματοδοτεί αυτούς με τα σεντόνια περι μακεδονικής-ιστοριοπροπαγάνδας..ο SOROS;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΥΣΤΕΡΙΑΣ ΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ".

    Κίτσος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Παντα πρέπει να αναζητούμε πράγματα πέρα και έξω από την εφησυχασμένη πραγματικότητα που ζει ο περισσότερος κόσμος.
    Αν η γενιά η δική μας δεν προσπαθήσει περισσότερο θα χάσουμε τον άλλο κόσμο που έχει προχωρήσει ήδη πολύ πιο μπροστά από μας. Μοντέλα δεν υπάρχουν, κάθε τόπος και κάθε άτομο μπορεί και πρέπει να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματά του, δεν υπάρχει δυσεπίλυτη πραγματικότητα.
    Η κληρονομιά μας πρέπει και μπορεί να καθορίσει και το μέλλον μας. Εάν αφήσουμε το παρελθόν θα πάψουμε να έχουμε μέλλον.
    Σήμερα η νεά γενιά αισθάνεται άβολα, δεν έχει ταυτότητα και χωρίς ταυτότητα δεν υπάρχει μέλλον, αν η γενιές που έρχονται δεν έχουν μέλλον, τότε ούτε η χώρα έχει μέλλον.

    Τα Σκόπια θέλουν να πάρουν ένα κομμάτι, σημαντικό, της κληρονομιάς μας για να δημιουργήσουν μέλλον.

    Θα τους το δώσουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Παντα πρέπει να αναζητούμε πράγματα πέρα και έξω από την εφησυχασμένη πραγματικότητα που ζει ο περισσότερος κόσμος.
    Αν η γενιά η δική μας δεν προσπαθήσει περισσότερο θα χάσουμε τον άλλο κόσμο που έχει προχωρήσει ήδη πολύ πιο μπροστά από μας. Μοντέλα δεν υπάρχουν, κάθε τόπος και κάθε άτομο μπορεί και πρέπει να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματά του, δεν υπάρχει δυσεπίλυτη πραγματικότητα.
    Η κληρονομιά μας πρέπει και μπορεί να καθορίσει και το μέλλον μας. Εάν αφήσουμε το παρελθόν θα πάψουμε να έχουμε μέλλον.
    Σήμερα η νεά γενιά αισθάνεται άβολα, δεν έχει ταυτότητα και χωρίς ταυτότητα δεν υπάρχει μέλλον, αν οι γενιές που έρχονται δεν έχουν μέλλον, τότε ούτε η χώρα έχει μέλλον.
    Τα Σκόπια θέλουν να πάρουν ένα κομμάτι, σημαντικό, της κληρονομιάς μας για να δημιουργήσουν μέλλον.
    Θα τους το δώσουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δεν είναι Σκοπιανός ένα γαμιόλι πουστροελληνοσκοπιανός γαμώ την ζωή η μάνα του γαμιόταν με σκοπιανούς γράφει και σε Σκοπιανά Forum.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλά ότι δεν έχει σχέση με το χρήμα για τον Κίρτσο είναι υστερία 9:56

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΡΕ ΤΡΟΜΑΓΜΕΝΑ ΕΛΛΗΝΑΚΙΑ
    ΒΟΥΛΩΣΤΕ ΤΟ
    ΕΑΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ
    ΤΟ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΘΑ ΠΛΑΚΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ
    ΓΥΦΤΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΓΑΜΗΣΟΥΝ.
    ΗΡΕΜΗΣΤΕ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ.
    ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΜΑΣ ΦΟΒΑΜΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Gia na deite apo erxonte oi "mithoi" tou paramitha..Deite ligo auto site kai tha katalabete

    http://www.bulgarmak.org/history_greek.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΠΡΟΣ BLOOPERS ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ:

    Ο ΟΛΛΑΝΔΟΣ ΣΕΝΤΟΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ Dr. NAKRATZA ΓΝΩΣΤΟΣ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΠΟΜΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ ΙΣΟΥΣ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΥΣ (ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥΡΚΟΥΣ)

    http://www.nakratzas.com/

    ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΜΟΥ ΩΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΗΣ):

    ΝΑΚΡΑΤΖΑ ΘΑ ΣΟΥ ΧΩΣΩ 10 ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΜΠΥΡΑ ΜΥΘΟΣ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΚΑΙ ΘΑ Σ' ΑΡΕΣΕΙ, ΠΑΛΙΟΤΟΥΡΚΟΦΑΣΙΣΤΑ! Ο ΤΟΥΡΚΟΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟΣ ΣΟΥ ΣΟΒΙΝΙΣΜΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΑΠΟ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ ΣΟΥΦΡΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ναι δεν βλέπεις τρέμουν οι περισσότεροι δεν θα φάνε και βραδινό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΡΕ PRESS ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ ΣΕΝΤΟΝΑ ΓΑΜΩ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΤΟΥ!!!

    ΟΧΙ 10 ΜΥΘΟΙ ΑΛΛΑ ΔΕΚΑ ΚΑΡΚΙΝΟΙ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΟΥΝ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΡΕ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ
    ΕΑΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ
    ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΑΝ ΣΑΣ ΤΗΝ ΠΕΣΟΥΜΕ
    ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ?

    ΤΟΥΡΚΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Θα σας γαμησουμε και εσάς!

    Εχουμε αντοχή για όλους σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Μαλάκα με τους μύθους 10 μεταστάσεις καρκίνου να σε βρούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΥΠΟΚΟΣΜΟΣ
    Η ΤΟ ..ΩΡΑΙΟ ΜΟΥ..ΜΑΥΡΑ..ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ.

    ΜΕΓΚΑ-ΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑ ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ,
    ΤΩΝ ΜΑΥΡΩΝ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠ ΚΑΙ
    ΑΛΛΩΝ ΕΥΑΓΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ.

    ΟΙ ΚΥΠΑΤΖΗΔΕΣ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΥΛΙΚΟ..

    ΟΙ "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ" ΤΗΣ "ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ,ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗΣ"
    "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ",ΜΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

    ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ..
    ΤΟ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΣΕ "ΡΕΠΟΡΤΑΖ".

    ΜΕΤΑ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ..ΤΟ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ
    ΤΑ "ΣΟΒΑΡΑ" ΕΝΤΥΠΑ ΚΑΙ ΚΑΝΑΛΙΑ,
    ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΝ..

    Α ΡΕ ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ ΤΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ..

    ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΩΡΕΣ.."ΡΕΠΟΡΤΑΖ",ΘΑ ΣΑΠΙΖΕΙ ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ,ΑΠΛΥΤΟ?

    ΠΩΣ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ "ΣΚΑΝΔΑΛΟ
    ΤΩΝ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ", ΣΕ "ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΤΙΚΟ,ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ"?

    ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΜΑΥΡΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ,
    ΔΙΧΩΣ ΜΑΥΡΑ..ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ..ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. 10:04

    Κοίτα να ξεμπερδέψετε από τους Κούρδους που θα φάτε μια φωλιά είστε η επόμενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΤΑ 100 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΤΟΥΡΚΟΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΑΤΩΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΠΟΤΕΣ ΜΟΥ...

    ΛΕΝΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Χρόνια τώρα λέγεται, ότι ένας Σόρος παντρεμένος με μικρανηψιά πλανητάρχη, τα χώνει ΕΔΩ κι εκεί, για να της παρουσιάσει σαν ΧΩΡΑ το προικόο του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αγαπητοί μου φίλοι Καλησπέρα σας.

    Οπως γνωρίζετε είμαι δημότης ΑΘΗΝΑΙΩΝ, γέννημα και θρέμμα αυτής της πόλης.

    Από τις 4-2-2008 είμαι πολύ χαρούμενος, υπερήφανος και ταυτόχρονα ευτυχισμένος. Ο λόγος της ευτυχίας μου ακούει στο όνομα ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ. Ναί, πρόκειται για τον δήμαρχό μου.

    Ο οποίος στις 4-2-2008 ανακοίνωσε σε πανηγυρική συνέντευξη τύπου ότι μου αναλογούν 6,84 τετραγωνικά μέτρα πράσινο. Βέβαια υπολείπομαι κατά 0.43 m2 από τον πολίτη της Βιέννης και κατά 0.12 m2 από τον πολίτη της Στοκχόλμης, αλλά αυτός ουδόλως με λυπεί.

    Βέβαια ο καλός μου δήμαρχος υπολόγισε τα εκατομμύρια m2 πρασίνου στο δήμο μας και τα διαίρεσε με τα εκατομμύρια κατοίκων του δήμου μας επίσης.
    Εγώ με το φτωχό μου μυαλό σκέφτηκα: Αν διώξουμε από τη Δήμο μας και μακάρι από όλη την Αττική και την Ελληνική γή, τα Αλβανά, Πακιστανά και άλλα μιάσματα, τότε θα διαθέτω περίπου 55 m2 πράσινο. Αν δε εξολοθρεύσουμε τα κάθε είδους κομμούνια και συναφή υποκείμενα-που στο κάτω-κάτω δεν ψηφίζουν τον δήμαρχό μας- τότε θα δικαιούμε 87 m2 πράσινο. Μετά ποιός τον χέζει τον Βιενέζο.

    Αυτά φίλοι μου. Δεν έχω σοβαρό λόγο να είμαι πανευτυχής ??

    Με πολλή αγάπη

    Τζών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Το όνομα που θα τους ταίριαζε είναι mcdonalds με το πρώτο Μ μεγάλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. 10:03 Μπήκα στο site και λέει του κόσμου τις αηδίες!!!

    Πέρα απ'το ότι εμφανίζει ΟΛΟΚΛΗΡΗ την Ελλάδα ως Μακεδόνια (που φυσικά δεν είναι ελληνική) το 336 π.Χ. (εδώ γελάνε μέχρι δακρύων!!!), λέει και το παρακάτω:

    "Οι πρώτοι Ελληνες ήλθαν μετανάστες στην Μακεδονία το 1912 ακολουθώντας τον Ελληνικό στρατό."

    Κι εμένα που η γιαγιά μου γεννήθηκε το 1911 στη Θεσ/νίκη και που οι γονείς της ήταν από κει, και μου έλεγε πόσες και πόσες ιστορίες με έλληνες, και ιστορίες με τους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας, ψέμματα μου έλεγε η γιαγιάκα μου?

    Α! Επίσης το πολύ έγκριτο αυτό site (http://www.bulgarmak.org/history_greek.htm) λέει ότι και η Κύπρος δεν ήταν ποτέ ελληνική! Έτσι για να μαθαίνουμε κι εμείς οι παραπλανημένοι!!!

    Εντάξει, μόνο για γέλια είναι όλα αυτά τελικά...τι να τους πεις τους καημένους κι αυτούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. τζων
    αν γυρίζαν στα χωριά τους
    πελοπονήσιοι, λαρισσαίοι, τρικαλινοί,κρητικοί
    ξέρεις πόσο όμορφη θα ήταν η Αθήνα. Οπως '60.
    ..και δε θα κουνιόντουσαν κι οι...
    άλλοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Αγαπητοί μου φίλοι Καλησπέρα σας.

    Οπως γνωρίζετε είμαι δημότης ΑΘΗΝΑΙΩΝ, γέννημα και θρέμμα αυτής της πόλης.

    Από τις 4-2-2008 είμαι πολύ χαρούμενος, υπερήφανος και ταυτόχρονα ευτυχισμένος. Ο λόγος της ευτυχίας μου ακούει στο όνομα ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ. Ναί, πρόκειται για τον δήμαρχό μου.

    Ο οποίος στις 4-2-2008 ανακοίνωσε σε πανηγυρική συνέντευξη τύπου ότι μου αναλογούν 6,84 τετραγωνικά μέτρα πράσινο. Βέβαια υπολείπομαι κατά 0.43 m2 από τον πολίτη της Βιέννης και κατά 0.12 m2 από τον πολίτη της Στοκχόλμης, αλλά αυτός ουδόλως με λυπεί.

    Βέβαια ο καλός μου δήμαρχος υπολόγισε τα εκατομμύρια m2 πρασίνου στο δήμο μας και τα διαίρεσε με τα εκατομμύρια κατοίκων του δήμου μας επίσης.
    Εγώ με το φτωχό μου μυαλό σκέφτηκα: Αν διώξουμε από τη Δήμο μας και μακάρι από όλη την Αττική και την Ελληνική γή, τα Αλβανά, Πακιστανά και άλλα μιάσματα, τότε θα διαθέτω περίπου 55 m2 πράσινο. Αν δε εξολοθρεύσουμε τα κάθε είδους κομμούνια και συναφή υποκείμενα-που στο κάτω-κάτω δεν ψηφίζουν τον δήμαρχό μας- τότε θα δικαιούμε 87 m2 πράσινο. Μετά ποιός τον χέζει τον Βιενέζο.

    Αυτά φίλοι μου. Δεν έχω σοβαρό λόγο να είμαι πανευτυχής ??

    Με πολλή αγάπη

    Τζών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. τζων
    αν γυρίζαν στα χωριά τους
    πελοπονήσιοι, λαρισσαίοι, τρικαλινοί,κρητικοί
    ξέρεις πόσο όμορφη θα ήταν η Αθήνα. Οπως '60.
    ..και δε θα κουνιόντουσαν κι οι...
    άλλοι!

    ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣ!
    ΒΛΑΧΟΙ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΣΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Έλα ρε Τζων μεγάλε πρωτευουσιάνε εσύ που την είδες την Αθήνα τσιφλίκι σου να διώχνεις όποιον θέλεις... Πώς την είδες έτσι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. RE PAIDIA GIATI SPATE TA @@ SAS ME TOUS SKOPIANOUS??? POLI SINTOMA THA LEGONTE ALVANIA KAI TO PROVLIMA THA LITHI MONOTOU!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Αγαπητοί μου φίλοι Καλησπέρα σας.

    Οπως γνωρίζετε είμαι δημότης ΑΘΗΝΑΙΩΝ, γέννημα και θρέμμα αυτής της πόλης.

    Από τις 4-2-2008 είμαι πολύ χαρούμενος, υπερήφανος και ταυτόχρονα ευτυχισμένος. Ο λόγος της ευτυχίας μου ακούει στο όνομα ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ. Ναί, πρόκειται για τον δήμαρχό μου.

    Ο οποίος στις 4-2-2008 ανακοίνωσε σε πανηγυρική συνέντευξη τύπου ότι μου αναλογούν 6,84 τετραγωνικά μέτρα πράσινο. Βέβαια υπολείπομαι κατά 0.43 m2 από τον πολίτη της Βιέννης και κατά 0.12 m2 από τον πολίτη της Στοκχόλμης, αλλά αυτό ουδόλως με λυπεί.

    Βέβαια ο καλός μου δήμαρχος υπολόγισε τα εκατομμύρια m2 πρασίνου στο δήμο μας και τα διαίρεσε με τα εκατομμύρια κατοίκων του δήμου μας επίσης.
    Εγώ με το φτωχό μου μυαλό σκέφτηκα: Αν διώξουμε από τη Δήμο μας και μακάρι από όλη την Αττική και την Ελληνική γή, τα Αλβανά, Πακιστανά και άλλα μιάσματα, τότε θα διαθέτω περίπου 55 m2 πράσινο. Αν δε εξολοθρεύσουμε τα κάθε είδους κομμούνια βλαχαδερά και συναφή υποκείμενα-που στο κάτω-κάτω δεν ψηφίζουν τον δήμαρχό μας- τότε θα δικαιούμε 87 m2 πράσινο. Μετά ποιός τον χέζει τον Βιενέζο.

    Αυτά φίλοι μου. Δεν έχω σοβαρό λόγο να είμαι πανευτυχής ??

    Με πολλή αγάπη

    Τζών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Αγαπητοί μου φίλοι Καλησπέρα σας.

    Οπως γνωρίζετε είμαι δημότης ΑΘΗΝΑΙΩΝ, γέννημα και θρέμμα αυτής της πόλης.

    Από τις 4-2-2008 είμαι πολύ χαρούμενος, υπερήφανος και ταυτόχρονα ευτυχισμένος. Ο λόγος της ευτυχίας μου ακούει στο όνομα ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ. Ναί, πρόκειται για τον δήμαρχό μου.

    Ο οποίος στις 4-2-2008 ανακοίνωσε σε πανηγυρική συνέντευξη τύπου ότι μου αναλογούν 6,84 τετραγωνικά μέτρα πράσινο. Βέβαια υπολείπομαι κατά 0.43 m2 από τον πολίτη της Βιέννης και κατά 0.12 m2 από τον πολίτη της Στοκχόλμης, αλλά αυτό ουδόλως με λυπεί.

    Βέβαια ο καλός μου δήμαρχος υπολόγισε τα εκατομμύρια m2 πρασίνου στο δήμο μας και τα διαίρεσε με τα εκατομμύρια κατοίκων του δήμου μας επίσης.
    Εγώ με το φτωχό μου μυαλό σκέφτηκα: Αν διώξουμε από τη Δήμο μας και μακάρι από όλη την Αττική και την Ελληνική γή, τα Αλβανά, Πακιστανά και άλλα μιάσματα, τότε θα διαθέτω περίπου 55 m2 πράσινο. Αν δε εξολοθρεύσουμε τα κάθε είδους κομμούνια και συναφή υποκείμενα-που στο κάτω-κάτω δεν ψηφίζουν τον δήμαρχό μας- τότε θα δικαιούμε 166 m2 πράσινο. Μετά ποιός τον χέζει τον Βιενέζο.

    Αυτά φίλοι μου. Δεν έχω σοβαρό λόγο να είμαι πανευτυχής ??

    Με πολλή αγάπη

    Τζών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΝ ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΩΝ ΓΥΦΤΟΦΙΛΟΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΓΕΝΙΤΣΑΡΩΝ.
    ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗ ΛΕΞΗ: ΓΥΦΤΟ-ΦΙΛΟ-ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ. ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΤΗΣ ΦΥΡΟΜ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ, 300 ΑΤΟΜΑ ΟΛΑ ΚΙ ΟΛΑ (ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΤΟΙΔΗΣ, ΤΡΑΙΚΟΣ, ΤΣΑΡΚΝΙΑΣ, ΚΛΠ), ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΠΩΘΗΜΕΝΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΜΑΝΔΥΑ ΤΟΥ "ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ". Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΔΟΘΗΚΕ, ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ (ΑΥΤΟΙ ΟΙ "ΣΥΜΜΑΧΟΙ" ΜΑΣ) ΕΡΙΞΑΝ ΠΑΚΤΩΛΟ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ, ΤΑ ΟΠΟΊΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΑΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ, ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ, ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΠΑΚΕΤΟ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ, ΠΟΥ ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΕΣΠΑΣΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΟΥ ΨΕΥΤΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ, ΑΡΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΥΜΜΑΧΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΔΥΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ.
    ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΥΤΟ ΓΝΩΣΤΑ ΕΒΡΑΙΚΑ THINK TANKS ΠΟΥ ΑΡΕΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ RULING THE WORLD ΕΡΙΞΑΝ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΝ ΧΡΗΜΑ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΟΜΟ - ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΓΕΛΟΙΩΝ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ).

    ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ, ΕΙΜΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΡΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ (ΚΑΙ ΜΕ ΞΕΡΟΥΝ), ΕΠΕΙΔΗ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟ ΓΛΩΣΣΙΚΟ ΙΔΙΩΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ,
    ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΙ ΓΩ ΜΑΛΑΚΑ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΕ, ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΜΕ ΤΟ ΓΚΟΛΕΜΑ ΜΑΙΚΑ ΜΑΚΕΝΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΑΜΠΙ-ΜΙ ΚΟΥΠΙ ΤΣΕΡΕΝΙ ΤΣΟΥΡΑΠΙ..ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΣ, ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΑΙΤ, ΜΠΛΟΓΚΣ ΚΛΠ.
    ΑΝ ΚΑΙ ΟΙ "ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΗΣ ΦΥΡΟΜ ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΙΣ 2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ, ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10ΠΛΑΣΙΑ ΣΑΙΤ, ΜΠΠΛΟΓΚ, ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ YOUTUBE ΚΛΠ.
    ΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ, ΤΟ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1821 ΚΑΙ ΜΕΤΑ.
    ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ, ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ "ΑΝΩΝΥΜΟ" ΟΠΩς ΤΟ ΠΡΕΣΣ-ΓΡ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΚΑΘΕ ΚΑΡΥΔΙΑΣ ΚΑΡΥΔΙ, ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΒΛΑΜΜΕΝΟΙ, Κ.Λ.Π.

    ΑΣ ΜΗΝ ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥΣ.
    ΜΗ ΔΙΝΕΤΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΕ ΣΠΑΜ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ COPY-PASTE.
    MH ΔΙΝΕΤΕ CLICKS ΣΕ ΕΧΘΡΙΚΑ ΣΑΙΤΣ.
    ΜΗ ΤΣΙΜΠΑΤΕ.
    ΑΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΑΜΕ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ.
    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΛΑΨΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΑΣΕΒΕΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ.

    ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΕ, ΣΤΟΙΔΗ ΚΛΠ ΤΑ ΛΕΕΙ ΕΝΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΣΑΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ". ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΩ ΕΓΩ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΕ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ, ΕΠΕΙΔΗ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΜΙΛΟΥΣΕ ΕΝΑ ΓΛΩΣΣΙΚΟ ΙΔΙΩΜΑ;

    και να μου επιτρέπετε να πω την άποψή μου για το όνομα, υπάρχει μόνο μία συμβιβαστική λύση:
    ΤΟ "ΝΕΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ". ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΟΝΟΜΑ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ σκέτα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΑ ΣΤΟ Μ ΑΛΛΑ ΣΤΟ Ν, ΟΠΩΣ Η "ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ" Κ.Λ.Π.

    ΑΥΤΑ, ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΑΔΕΡΦΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. τζων
    αν γυρίζαν στα χωριά τους
    πελοπονήσιοι, λαρισσαίοι, τρικαλινοί,κρητικοί
    ξέρεις πόσο όμορφη θα ήταν η Αθήνα. Οπως '60.
    ..και δε θα κουνιόντουσαν κι οι...
    άλλοι!

    ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣ!
    ΒΛΑΧΟΙ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΣΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ ΤΩΡΑ
    ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΚΩΤΙΑ ΤΩΡΑ
    ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΟΡΣΙΚΗ ΤΩΡΑ
    ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΙΚΕΛΙΑ ΤΩΡΑ
    ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ ΤΩΡΑ
    ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΠΑΛΙΟΜΑΛΑΚΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΑΣΚΟΙ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Χρόνια τώρα λέγεται, ότι ένας Σόρος παντρεμένος με μικρανηψιά πλανητάρχη, τα χώνει ΕΔΩ κι εκεί, για να της παρουσιάσει σαν ΧΩΡΑ το προικόο του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Αγαπητοί μου φίλοι Καλησπέρα σας.

    Οπως γνωρίζετε είμαι δημότης ΑΘΗΝΑΙΩΝ, γέννημα και θρέμμα αυτής της πόλης.

    Από τις 4-2-2008 είμαι πολύ χαρούμενος, υπερήφανος και ταυτόχρονα ευτυχισμένος. Ο λόγος της ευτυχίας μου ακούει στο όνομα ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ. Ναί, πρόκειται για τον δήμαρχό μου.

    Ο οποίος στις 4-2-2008 ανακοίνωσε σε πανηγυρική συνέντευξη τύπου ότι μου αναλογούν 6,84 τετραγωνικά μέτρα πράσινο. Βέβαια υπολείπομαι κατά 0.43 m2 από τον πολίτη της Βιέννης και κατά 0.12 m2 από τον πολίτη της Στοκχόλμης, αλλά αυτό ουδόλως με λυπεί.

    Βέβαια ο καλός μου δήμαρχος υπολόγισε τα εκατομμύρια m2 πρασίνου στο δήμο μας και τα διαίρεσε με τα εκατομμύρια κατοίκων του δήμου μας επίσης.
    Εγώ με το φτωχό μου μυαλό σκέφτηκα: Αν διώξουμε από τη Δήμο μας και μακάρι από όλη την Αττική και την Ελληνική γή, τα Αλβανά, Πακιστανά και άλλα μιάσματα, τότε θα διαθέτω περίπου 55 m2 πράσινο. Αν δε εξολοθρεύσουμε τα κάθε είδους κομμούνια, βλαχαδερά και συναφή υποκείμενα-που στο κάτω-κάτω δεν ψηφίζουν τον δήμαρχό μας- τότε θα δικαιούμε 166 m2 πράσινο. Μετά ποιός τον χέζει τον Βιενέζο.

    Αυτά φίλοι μου. Δεν έχω σοβαρό λόγο να είμαι πανευτυχής ??

    Με πολλή αγάπη

    Τζών

    ΥΓ: Φίλε μου σε άκουσα. ΒΛΑΧΟΙ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΣΑΣ. ΤΩΡΑ ΘΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕ 167 m2. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. ναι, αλλά δεν είπες απο που είναι ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Spammer Τζων, μην το παίζεις γνήσιος Αθηναίος. Άσ'τα αυτά, γιατί όλοι γνήσιοι το παίζουν. Δεν κάνεις εσύ την αρχή να πάς σε κάνα χωραφάκι να ζήσεις να καλλιεργείς πατάτες? Έτσι θα σου αντιστοιχούν 50 στρέμματα πράσινο! Αν πας και σε κανένα αραιοκατοικοιμένο χωριουδάκι, μπορεί και παραπάνω! Άντε τράβα αφού έχεις τόση κάψα με το πράσινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Πάρε και άλλα 3 να τα κάνεις 170 Tζέιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. αραιοκατοικημένο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. παίδες δυστυχώς στη διπλωματία τα σκατώσαμε....

    η μόνη αξιοπρεπής λύση πλέον είναι ο πόλεμος

    ετοιμαστείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Η βόρεια ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι σε ξένα χέρια η Ελλάδα πρέπει να πάρει από τους ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ τα εδάφη αυτά.


    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ Γ ΑΥΤΟ; ΛΟΥΦΑΞΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. To μουνι της μάνας σας μπρωτευουσιάνοι του κώλου!

    Γιατι ρε μισαρχίδια εσεις απο που είστε; Ειναι κανένα καθαρός Αθηναίος και μου διαφεύγει;;;;

    Και τα καλοκαιρια και τα τριημερα να μην στριμώχνεστε στα διόδια κακομοιρα καθυστερημένα και οδηγάτε σαν τρελαμένοι για να εξοικονομήσετε μιση ωριτσα παραπάνω στα χωριά σας για να ξεκαρκινιασουν οι πνεύμονες σας και να τσακίσετε κανένα κοψιδι!

    Που σας έχει φαει ο καρκινος μαλάκες! Πιανετε 55 βαθμους το καλοκαιρι απο το τσιμεντο και τα καμένα!

    Στην λεκάνη σας μπρωτευουσιανοι του κώλου προβοκάτορες μαζί με τα 2,000,000 λαθρομετανασταρια που μαζέψατε και παρακαλάτε ποτε πως θα βρειτε τροπο να παρετε καμια επιδοτηση να ανοιξετε κανεναν ξενωνα να φυγετε απο το βοθρο που φτιαξατε!

    Προς τους 2 μαλακες και καλα Αθηναίους μπρωτευουσιανους της κωλοτρυπιδας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Τζων αρχιδι kai 10.33 10 καρκινοι να σας βρουνε και σας πουστηδες μαζί με τον σεντονα σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. παίδες δυστυχώς στη διπλωματία τα σκατώσαμε....η μόνη αξιοπρεπής λύση πλέον είναι ο πόλεμος ....ετοιμαστείτε....

    -ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΠΑΙΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ:
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ.

    -ΦΟΡΤΙΣΤΕ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΣΑΣ ΓΙΑ 44 ΜΕΡΕΣ
    -ΠΑΡΤΕ 132 ΣΕΤ string-άκια
    -ΠΑΡΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ 12 ΒΑΖΑ ΒΑΖΕΛΙΝΗΣ light
    -ΠΑΡΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
    -ΠΑΡΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΤΗΣ ΠΙΤΣΑΣ HUT
    -ΦΟΥΛΑΡΕΤΕ ΤΟ PUNTO ΣΑΣ
    -ΜΗΝ ΠΑΡΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΖΙΠ
    -ΠΑΡΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ "ΣΚΕΨΕΙΣ" του Γ.ΚΥΡΤΣΟΥ.
    -Ενα iPod ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟ
    -To LapTop αφήστε το στο σπίτι σας.
    -Τη γάτα πάρτε τη μαζί σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Πολύ κατατοπιστική η ανάλυση για τους 10 Μύθους. Η ποιότητα των αντιδράσεων εξηγεί γιατί η υπόθεση του ονόματος ήταν εξαρχής χαμένη.

    Όπως έλεγε ο Κωφός σε μια ομιλία του στο ΕΛΙΑ το 1991, θα χρειαστούμε μια γενιά χαμάληδων ιστορικών και αρχειοθετών για να φθάσουμε σε ποιότητα την εργασία των συναδέλφων τους στα Σκόπια. Περάσαν από τότε 18 χρόνια, οι χαμάληδες ακόμα να φανούν στον ορίζοντα, έχουμε μόνο φανφαρόνους. Δικαίως τα Σκόπια θα κερδίσουν τη διεθνή μάχη. Δεν έχει σημασία εάν ιστορικά δεν έχουν δίκαιο. Δουλέψαν πολύ περισσότερο από εμάς, το Μακεδονία είναι η ανταμοιβή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Αυτή την πόλη, την Αθήνα, την πονάμε, όσοι γεννηθήκαμε εδώ κι είχαμε γονείς που γεννήθηκαν εδώ.
    Οι άλλοι διεκδικήστε προνόμια για τους δικούς σας τόπους....
    αν ΔΕΝ ντρέπεστε να πείτε από που κατάγεστε. ΟΠΟΡΤΟΥΝΕΣ.!!!!

    όσο για τους άλλους κουμάντο στα χωριά τους ΟΧΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. παίδες δυστυχώς στη διπλωματία τα σκατώσαμε....η μόνη αξιοπρεπής λύση πλέον είναι ο πόλεμος ....ετοιμαστείτε....

    -ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΠΑΙΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ:
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ.

    -ΦΟΡΤΙΣΤΕ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΣΑΣ ΓΙΑ 44 ΜΕΡΕΣ
    -ΠΑΡΤΕ 132 ΣΕΤ string-άκια
    -ΠΑΡΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ 12 ΒΑΖΑ ΒΑΖΕΛΙΝΗΣ light
    -ΠΑΡΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
    -ΠΑΡΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΤΗΣ ΠΙΤΣΑΣ HUT
    -ΦΟΥΛΑΡΕΤΕ ΤΟ PUNTO ΣΑΣ
    -ΜΗΝ ΠΑΡΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΖΙΠ
    -ΠΑΡΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ "ΣΚΕΨΕΙΣ" του Γ.ΚΥΡΤΣΟΥ.
    -Ενα iPod ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟ
    -To LapTop αφήστε το στο σπίτι σας.
    -Τη γάτα πάρτε τη μαζί σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Χρόνια τώρα λέγεται, ότι ένας Σόρος παντρεμένος με μικρανηψιά πλανητάρχη, τα χώνει ΕΔΩ κι εκεί, για να της παρουσιάσει σαν ΧΩΡΑ το προικόο του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Δηλαδή η χώρα είναι η Αθήνα βλαμμένε προβοκατορα;

    Να ξαναγυρισουμε στις πολείς-κράτη και στον τοπικισμο ανάμεσα τους για να βάζετε τον Έλληνα να σκοτώνεται ακομα πιο εύκολα μεταξυ του;

    Καθηκια προβοκάτορες θα έχετε έναν πολυ αργο θανατο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. 10,50 ναι ρε καθυστερημα, σε σενα μιλαω βλάκα!

    Την πονατε την Αθηνα γι αυτο την γεμησατε τσιμεντο και αλβανους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. ΜΥΘΟΣ 12ος

    Όταν οι άλλοι πολεμάνε με AWACS εδώ και 50χρόνια οι Ελληνο-Σκοπιανοί θα πολεμάνε με τόξα και βέλη γιατί τόσα χρόνια "λύναν" το Μακεδονικό και μείναν με την τεχνολογία του 1821

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    Χρόνια τώρα λέγεται, ότι ένας Σόρος παντρεμένος με μικρανηψιά πλανητάρχη, τα χώνει ΕΔΩ κι εκεί, για να της παρουσιάσει σαν ΧΩΡΑ το προικόο του!

    20 Φεβρουάριος 2008 10:53 μμ


    Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    Δηλαδή η χώρα είναι η Αθήνα βλαμμένε προβοκατορα;

    Να ξαναγυρισουμε στις πολείς-κράτη και στον τοπικισμο ανάμεσα τους για να βάζετε τον Έλληνα να σκοτώνεται ακομα πιο εύκολα μεταξυ του;

    Καθηκια προβοκάτορες θα έχετε έναν πολυ αργο θανατο!

    20 Φεβρουάριος 2008 10:53 μμ

    ==================================

    ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ Ή ΚΑΝΕΙΣ
    ΤΟΝ ΧΑΖΟ!

    αλλο ΑΠΙΔΙΑ...αλλο ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Να ανακηρυχθούν δημότες Αθηναίοι μόνοι όσοι προσκομίσουν στο Δημοτολόγιο λογαριασμό από την Υπηρεσία Δημοτικών Φανών επί Περικλέους, όλοι οι άλλοι να γυρίσουν από εκεί που ήρθαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Ωραία, άρχισε και ο πόλεμος μεταξύ των "γνήσιων" αθηναίων και αυτών που είναι από την "άλλη ελλάδα".

    Είσαι σοβαρός ρε φιλαράκο 10:50?
    Οι "γνήσιοι" αθηναίοι (όπως ορίζεις εσύ το γνήσιος) ζήτημα είναι να είναι 500.000 άνθρωποι. Νομίζεις ότι μόνο εσείς "πονάτε" την Αθήνα?
    Ε λοιπόν εγώ που δεν είμαι από την Αθήνα και ούτε ζω εκεί (αλλά έχω ζήσει 6 χρόνια) σε πληροφορώ ότι την Αθήνα την πονάω και την αγαπάω όπως και την υπόλοιπη Ελλάδα.
    Άσε λοιπόν τις μαγκιές και τις αηδίες περί "ενδοποιότητας" του καθενός. Ο καθένας έχει δικαίωμα να ζήσει όπου θέλει και ο καθένας έχει επίσης δικαίωμα να αγαπάει και άλλες πόλεις πέρα από τη γενέτειρά του.

    A! Και επειδή δεν ντρέπομαι (αυτό ήταν μεγάλη μ...α που είπες μετά συγχωρήσεως), εγώ είμαι από Καβάλα και είμαι πολύ περήφανη γι'αυτό.
    Δεν κατάλαβα δηλαδή, θα ντραπούμε που δεν είμαστε από Αθήνα? Τι μας λες????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. παίδες δυστυχώς στη διπλωματία τα σκατώσαμε....η μόνη αξιοπρεπής λύση πλέον είναι ο πόλεμος ....ετοιμαστείτε....

    -ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΠΑΙΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ:
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ.

    -ΦΟΡΤΙΣΤΕ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΣΑΣ ΓΙΑ 44 ΜΕΡΕΣ
    -ΠΑΡΤΕ 132 ΣΕΤ string-άκια
    -ΠΑΡΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ 12 ΒΑΖΑ ΒΑΖΕΛΙΝΗΣ light
    -ΠΑΡΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
    -ΠΑΡΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΤΗΣ ΠΙΤΣΑΣ HUT
    -ΦΟΥΛΑΡΕΤΕ ΤΟ PUNTO ΣΑΣ
    -ΜΗΝ ΠΑΡΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΖΙΠ
    -ΠΑΡΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ "ΣΚΕΨΕΙΣ" του Γ.ΚΥΡΤΣΟΥ.
    -Ενα iPod ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟ
    -To LapTop αφήστε το στο σπίτι σας.
    -Τη γάτα πάρτε τη μαζί σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. οι ελληναραδες μακεδονες κατηγορουν τους σλαβομακεδονες οτι καπηλευονται την ονομασια της μακεδονιας και το παιζουν απογονοι των αρχαιων μακεδονων χωρις να ειναι πραγματικα για να κλεψουν την ιστορια μας !!!!!!!

    ειναι αστειο οι ελληναραδες μακεδονες (που ειναι σλαβοι,βλαχοι,τουρκομικρασιατες και ποντιοι) να ταυτη λεγεται γεωγραφικα μακεδονια .λαος μακεδονικος δεν υπαρχει. η μακεδονια ηταν πολυεθνικη και πολυγλωσσικη παντα.ο παιζουν απογονοι των αρχαιων μακεδονων (που οι αρχαιοι μακεδονες ηταν ενα συνονθυλεμα διαφορετικων μη ελληνικων φυλων).

    και η δημοκρατια της μακεδονιας και η ελλαδα καπηλευονται την ιστορια.
    ουτε οι σλαβομακεδονες ουτε οι ελληναραδες μακεδονες εχουν σχεση με τον αρχαιο λαο των μακεδονων (που εχει εξαφανιστει σα κρατικη οντοτητα/εθνος εδω και 2200 χρονια)

    ειναι παραδοξο να ταυτιζονται μοντερνα εθνη κρατη (που ειναι προσφατα τεχνητα δημιουργηματα) με αρχαια κρατη που εχουν εκλειψει εδω και χιλιαδες χρονια.

    και οι δυο λαοι εχουν φαει τρελη πλυση εγκεφαλου και τρελη προπαγανδα.
    και οι δυο νομιζουν οτι εχουν δικαιωμα στο copyright.η περιοχη αυτη λεγεται γεωγραφικα μακεδονια .λαος μακεδονικος δεν υπαρχει. η μακεδονια ηταν πολυεθνικη και πολυγλωσσικη παντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. " Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    Πολύ κατατοπιστική η ανάλυση για τους 10 Μύθους. Η ποιότητα των αντιδράσεων εξηγεί γιατί η υπόθεση του ονόματος ήταν εξαρχής χαμένη.
    (...)
    Δικαίως τα Σκόπια θα κερδίσουν τη διεθνή μάχη. Δεν έχει σημασία εάν ιστορικά δεν έχουν δίκαιο. Δουλέψαν πολύ περισσότερο από εμάς, το Μακεδονία είναι η ανταμοιβή τους.
    20 Φεβρουάριος 2008 10:50 μμ"
    ------------------------
    Mπράβο, εύγε, είσαι Έλληνας!
    Έλληνας; Ελληναράααααααααας!
    Καλό ρόλο παίζεις και λόγου σου Παλιαδερφή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. 10:40, πάμε για το μέτωπο. Πάρε επ' ώμου το πληκτρολόγιό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Πειτε τα ρε στον ηλίθιο γιατί έχουμε πήξει στην μαλακία κανονικα!

    Ακτινιδιο ηλίθιο ψευτοαθηναίε βλάκα που κατάγεσαι απο την άνω κωλοπετινίτσα όλοι και εσύ βλάκα 11,02 είμαστε όλοι Έλληνες και είμαστε όλοι απο χωρια, και περηφανοι και γουστάρουμε ανελέητα!

    Αλλιώς έιπαμε, το στριμωγματάκι στα διόδια για καθαρό αέρα και κοψιδια στους ''παλιοχωριατες'' κομμενα. Εκεί, στον καρκινο και στο τσιμεντο!

    Και το λέω εγώ που είμαι αθηναίος απο καταγωγή μέχρι προπαππου που ξέρω τουλάχιστον, και δοξαζω κάθε μερα τον Θεό που μπορεα και έφυγα και πήγα στους ''παλιοχωριατες'' και ανασαινω καθαρο αέρα και βρήκα την ηρεμια μου!

    Μπρωτευουσιανοι κομπλεξικοι προβοκάτορες που πάτε να βαλετε τον κοσμο να τρωγεται και αν διχαζετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. "Ο/Η BILL είπε...
    οι ελληναραδες μακεδονες κατηγορουν τους σλαβομακεδονες οτι καπηλευονται την ονομασια της μακεδονιας και το παιζουν απογονοι των αρχαιων μακεδονων χωρις να ειναι πραγματικα για να κλεψουν την ιστορια μας !!!!!!!
    (..)λαος μακεδονικος δεν υπαρχει. η μακεδονια ηταν πολυεθνικη και πολυγλωσσικη παντα. Tο παιζουν απογονοι των αρχαιων μακεδονων (που οι αρχαιοι μακεδονες ηταν ενα συνονθυλεμα διαφορετικων μη ελληνικων φυλων).
    (...) ουτε οι σλαβομακεδονες ουτε οι ελληναραδες μακεδονες εχουν σχεση με τον αρχαιο λαο των μακεδονων (που εχει εξαφανιστει σα κρατικη οντοτητα/εθνος εδω και 2200χρονια)
    20 Φεβρουάριος 2008 11:02 μμ"
    ---------------------
    Άκου Μπούλη, την τρελίτσα τσουτσουνάκι αλλού!!!
    Δεν θα μείνω σ' όλες τις μαλακίες σου (μα τόση πολύ μαλακία; Τον παίζεις ρε όλη μέρα;), δεν αξίζει τη σημασία μας.
    Σου χαρίζω μόνο τις παραπάνω φράσεις σου και σε ρωτώ:
    - Τι συμβαίνει από τα δύο; Τελικά οι Αρχαία Μακεδονία ήταν συνονθύλευμα λαών ή κράτος/έθνος;;;;
    Από αυτή την σύγχυσή σου, καταλάβαίνουμε το πόσο ΜΠΟΥΛΗΣ είσαι. Άντε τράβα τώρα που καυλωσες να ρίξεις μια να το φχαριστηθείς! Ώρα είναι χοντρο-τσουτσουνάκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Ο/Η BILL είπε...
    οι ελληναραδες μακεδονες κατηγορουν τους σλαβομακεδονες οτι καπηλευονται την ονομασια της μακεδονιας και το παιζουν απογονοι των αρχαιων μακεδονων χωρις να ειναι πραγματικα για να κλεψουν την ιστορια μας !!!!!!!
    ----------------------
    Eυτυχώς που μας δίνεις τα στοιχεία σου χονδρούλη Μπιλάκο!
    Και μας εξηγείς πως είσαι άνεργος και άεργος, αλλά προπάντων τεμπέλης!
    Καταλάβαμε: Ένας τεμπέλης φιλοσοφεί και (εύκολα) προβοκάρει (ακόμα και) τη χώρα του την ίδια (αλλιώς δεν θα ήταν τεμπέλης ίσως...).
    ΤΕΛΟΣ μπούλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Ρε παιδιά θυμάται κανείς πως οπλίζεις στα Leopard?

    Ήμουν τεθωρακισμένα αλλά κάναμε μόνο μια βολή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. ΓΙΑΤΙ ΜΕΡΙΚΟΙ Ε Π Α Ν Α Λ Α Μ Β Α Ν Ο Υ Ν ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥΣ?
    ΑΠΟ ΥΠΕΡΒΑΛΛΟΝ ΖΗΛΟ Η ΤΟ ΡΕΤΙΡΕ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΟΙΚΗΤΟ?

    ΠΕΣ ΠΕΣ ΠΕΣ ΕΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΓΚΕΜΠΕΛΣ?
    ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ! ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΓΝΟΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ.
    Μεγαλειώδεις διαδηλώσεις Ελλήνων της ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ με συμμετοχή 40.000 διαδηλωτών για τη Μακεδονία μας...
    αποσιωπήθηκαν από ΟΛΑ τα ΕΛΛΑΔΙΚΑ ΜΜΕ! ΓΙΑΤΙ;;; Για να ΜΗΝ βάλουν ιδέες και στους Έλληνες και πάρουνε τους δρόμους!

    ΕΠΙΘΕΣΗ Σκοπιανών σε συνεργείο του MEGA CHANNEL, ξυλοδαρμός δημοσιογράφων και λιθοβολισμός της Ελληνικής Πρεσβείας 19/2/08 με την άφιξη Νίμιτς στην Αθήνα!

    Αφασία του ΣΥΡΙΖΑ για το Σκοπιανό! Είπε ο Αλαβάνος στη Βουλή: "Η Μακεδονία=Τίτλος για Φέρετρο"!

    Πριν από τις εκλογές Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!

    ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ στη FYROM : Προχθές δεν μπήκαν οι Σκοπιανοί με ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ στα Αλβανικά Χωριά;
    Οι Σκοπιανοί δεν ήταν που ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ κάθε συμμετοχή των Αλβανών στις διαπραγματεύσεις για το όνομα;;;
    Οι Σκοπιανοί ΔΕΝ σάπισαν στο ξύλο κάποιους Βουλγαρίζοντες που ΤΟΛΜΗΣΑΝ να καταθέσουν στεφάνι στην BUNEVA;;;

    ΒΒC και BRITANNICA φορείς πορπαγάνδας υπέρ των ΣΚΟΠΙΩΝ!

    Θέλετε να μάθετε για τα δικαιώματα της Ελληνικής μειονότητας στα Σκόπια;
    Για τους 100.000 Ελληνόφωνους Βλάχους που απαριθμεί η ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ.
    Με τις κλωτσιές τους διώχνουν από το Ελληνικό Προξενείο της FYROM! Ενώ οι Σκοπιανοί ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ και ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ τις Ελληνορθόδοξες Εκκλησίες.

    Δημόσιος Υπάλληλος ο Παύλος Βοσκόπουλος ,Γεν.Γραμματέας του Ουρανίου Τόξου, και καταγγέλει το Ελληνικό Κράτος-Εργοδότη του για ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ !!! Διαβάστε σχετικά εδώ!

    Ποια σχέση έχει η ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ με το ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ και τον Τζορτζ Σόρος;
    Ξέρετε που εστίαζε τους αγώνες του το ΚΚΕ για δεκαετίες ολόκληρες; Στην ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗ της Μακεδονίας και της Θράκης!
    Παρόλο που στην Μακεδονία κατοικούσαν χιλιάδες Σλαβόφωνοι Έλληνες, Έλληνες Βλάχοι κι Αρβανίτες, Ελληνόφωνοι Έλληνες και τέλος πάνω από ΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ!
    Μπορεί κανείς να καταλάβει με ποια λογική μέχρι και κατά τον εμφύλιο, το ΚΚΕ ενεργούσε για την αυτονόμηση της Μακεδονίας και βοηθούσε τον ΤΙΤΟ να καταλάβει ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΑΦΗ;;;

    Τι έγραψαν για τον Τζορτζ Σόρος τα INDYMEDIA της Αργεντινής;

    Γιατί συμπλέουν με τον Soros τα Ελληνικά Υπουργεία και συγχρηματοδοτούν φιλοσκοπιανά project;

    Ατελείωτες ΣΚΟΠΙΑΝΕΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ διεκδικήσεις θα βρείτε εδώ! και
    οι ΣΚΟΠΙΑΝΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ συνεχίζονται μέχρι και τις μέρες μας για όσους ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΜΟΝΗ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ!
    Ανάλογα με τις εξελίξεις ... οι Σκοπιανοί μας έχουν ετοιμάσει σχετικό πακέτο εκδίκησης! ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ!

    Ψήφισμα ΚΕΡΑΥΝΟΣ γαι τα Σκόπια από τον OBAMA κι άλλους υποστηρικτές των Ελληνικών θέσεων

    Οι Σλαβόφωνοι Έλληνες πολέμησαν και το 1821 αλλά και στον Μακεδονικό Αγώνα κατά χιλιάδες.
    Σχετικές λίστες υπάρχουν εδώ !

    Γαλλική ΑΠΟΓΡΑΦΗ των σχολείων της Μακεδονίας επί Τουρκοκρατίας δείχνει μία πραγματική εικόνα της εποχής και θα την βρείτε εδώ!. Οι "Μακεδόνες Σκέτο" πάλι μας κρύφτηκαν!

    ΣΧΕΔΟΝ τα πάντα για το Σκοπιανό μπορείτε να τα βρείτε στο αρχείο του http://macedonia-greece.blogspot.com

    Σας προτείνω να δείτε το ντοκιμαντέρ ZEITGEIST Επίσης μπορείτε να κατεβάσετε το ντοκιμαντέρ ZEITGEIST εδώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ SPORT BILLΥ (bill) ΚΟΥΡΑΜΠΙΕ... που θα ξέρεις κι από Μακεδονικό!

    Ενημερώσου ΑΣΧΕΤΕ ΑΣΤΡΑΠΟΓΙΑΝΝΕ!...ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ κι άσε τις παπαριές για τα ανηψάκια σου που δεν έχουν πάει στο Δημοτικό!

    ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΜΕ ΣΛΑΒΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΧΕΙ ΕΔΩ ...

    ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ;



    ΑΥΤΟΣ;;;

    Μηπως αυτός ΔΕΝ είναι ΕΛΛΗΝΑΣ;


    Κι αυτός είναι ΕΛΛΗΝΑΣ αλλά ο συνονόματος του δήλωσε ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ ΕΔΩ!

    Με λίγα λόγια ... ΟΥΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΕΛΛΗΝΑ, ΟΥΤΕ ΠΟΙΑ ΔΙΑΛΕΚΤΟ ΜΙΛΑΣ! ΕΛΛΗΝΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ Η ΨΥΧΗ ΣΟΥ! Κι αν κανείς είναι ΣΚΑΤΟΨΥΧΟΣ... είτε είναι γιος του Περικλή είτε όχι... ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ <<< Αυτά για τον καραγκιόζη των ΔΕΚΑ (ΨΕΥΤΙΚΩΝ) ΜΥΘΩΝ .... του δεκάλογου για βλάκες κι άσχετους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Ασχολείσαι με τον χοντρομπάλα Μπιλυ που επειδή δεν βρίσκει γκόμενα απο τα χάλια τους, μπαίνει και γράφει μαλακίες!

    Δεν σου φταιει η Ελλάδα χοντρε παλιομισέλληνα που παχυνες και έγινες χαλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Για να μην κατηγορηθώ ως "ελληναράς" από τίποτα διεθνιστές light ή τύπους ροζ, απλά παραθέτω τις δηλώσεις του πρώην προέδρου Kiro Gligorov στην εφημερίδα Toronto Star (15/03/1992):
    "We are Macedonians but we are Slav Macedonians. That's who we are! We have no connection to Alexander the Greek and his Macedonia. Our ancestors came here in the 5th and 6th century A.D."

    Και επίσης για γενική ενημέρωση του "μελετητή" που έγραψε τους "10 μύθους":

    Ο κύριος Denko Maleski, αξιοσέβαστος καθηγητής νομικής στο πανεπιστήμιο των Σκοπίων (University of Skopje) και σαφώς καθόλου φιλέλληνας ή πράκτορας των ελλήνων, αλλά αντίθετα φανατικός σκοπιανός πατριώτης, ξεκαθαρίζει ότι η "μακεδονική" ταυτότητα δημιουργήθηκε για πολιτικούς–προπαγανδιστικούς-αλυτρωτικούς λόγους από τις μυστικές υπηρεσίες του Ιωσήφ Μπροζ Τίτο "πλαστογραφώντας κατάφωρα" (πάντα κατά τον κ. Denko Maleski) την Ιστορία και τα δημόσια έγγραφα, ακόμα κι από την εποχή της Οθωμανικής κυριαρχίας, αλλάζοντας παντού τα επίθετα "βούλγαρος" ή "σλάβος" με το επίθετο "μακεδόνας" ή "μακεδονικός". Και καταλήγει ο καθηγητής ότι έτσι δημιουργήθηκε μια "φανταστική μακεδονική οντότητα" (imaginary macedonian entity) και ένα "μακεδονικό έθνος δημιούργημα μιας δικτατορίας" (σ.σ. του Τίτο).

    Επειδή ο κύριος των "10 Μύθων" σίγουρα θα καταλάβει καλύτερα, παραθέτω και το κείμενο του κ. Denko Maleski στη γλώσσα του:

    "Неснаоѓањето на „македонистите“ во услови на демократија, исто така, оди во прилог на визијата на нивните политички противници. Создавањето на македонската нација, без малку половина столетие, се одвивало во услови на еднопартиска диктатура. Во тоа време, и немало разлика меѓу наука и идеологија, па така, македонската историографија, неопонирана од никого, комотно врши селекција на историската граѓа од која што се создавал македонскиот идентитет. Тука не би имало ништо атипично за процесот на создавањето на која било модерна нација, кога не би се правеле и фалсификати од типот зборот „Бугарин“ да се замени со зборот „Македонец“. Таму каде што тоа не било можно, пак, личностите од историјата биле прогласувани за бугарски агенти внесени во некаков замислен чист македонски простор."

    Ιάγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Η μόνη ονομασία που τους ταιριάζει ιστορικά και γεωγραφικά είναι:
    ΔαρδανοΜουσοΠεονία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Πολλές μαλακίες ακούμε αυτές τις μέρες στην τηλεόραση και τις ίδιες διαβάζουμε στις εφημερίδες . ΟΛΕΣ οι Ελληνικές κυβερνήσεις μετά το 1945 είχαν ανεχτεί να λέγεται Μακεδονία η περιοχή των Σκοπίων . Ειδικά το ΚΚΕ θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τον Ελληνικό Λαό εκμέρους του σκατόψυχου Ν.Ζαχαριάδη ο οποίος μετά τον πόλεμο είχε εκδόσει και χάρτη με τον οποίον ισχυριζόταν ότι η ‘’Μακεδονία’’ των Σκοπιανών δικαιούται και ένα σημαντικό τμήμα της δικής μας Μακεδονίας .
    Απορώ γιατί συζητάμε με τους μαλάκες τους Σκοπιανούς αφού 17 χρόνια τώρα δεν έχουν κάνει βήμα πίσω και επί πλέον κάνουν προκλήσεις .

    Μια ερώτηση για κάποιους ‘’υπερπατριώτες’’ Μακεδόνες :
    Ποιοί εφοδίαζαν τους Σκοπιανούς την εποχή του εμπάργκο που τους είχε επιβάλει ο Ανδρέας Παπανδρέου ; Ποιοί θησαύριζαν εφοδιάζοντας τους Σκοπιανούς ;

    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Το είπαν και στον Αλφα σήμερα το πρωι ΕΠΙΣΗΜΑ!

    5όροφο κτήριο στην Ομόνοια με ενισχυση μεγαλοεφοπλιστή που όποιος και να ειναι 100 αρρώστιες να πέσουν επάνω του! Και θέλουν να κατέβουν στις ευροέκλογες αλλα επειδή δεν μπορούνε, τους έδιναν απο εποχή Σημίτη μέχρι σήμερα χαρτιά οτι ΔΗΘΕΝ είναι βορειοηπειρώτες για να μπορούν να κανουν το κόμμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Ανώνυμε: 20 Φεβρουάριος 2008 8:47 πμ

    Μουνόπανο έχεις αφήσει τα ψηφιακά σου ίχνη παντού. Νομίζεις ότι θα γλυτώσεις; Χεστήκαμε ρε μαλάκα για τους μύθους σου. Τα εδάφη της Μακεδονίας μαλάκα μου τα πήραμε με αίμα. Μη μας κουνιόσαστε και πολύ εκεί στα Σκόπια γιατί δε το έχουμε σε τίποτα να σας πάρουμε τα πάσα είτε μόνοι μας είτε με τους Βούλγαρους. Παραπλανημένε ηλίθιε εσένα μεγαλώσανε με παραμύθια. Σλαβοβούλγαρος είσαι και φαίνεται και από τη γλώσσα σας γελοία υποκείμενα.

    Προσέξτε γιατί παρεξηγήσατε τη μεγαλοψυχία και τον ωχαδερφισμό του Έλληνα. Όταν θα ενοίξει η πόρτα του τρελοκομείου μαλάκα μου θα μπούμε όλοι μέσα και να είσαι σίγουρος πως εμείς τουλάχιστον θα ξαναβγούμε. Δε μου λες ρε ηλίθιε ποιός θα σε σώσει όταν θα σε πατάω με την ερπύστρια του Leopard? Θα σε σώσουν τα Αμερικανάκια; Χεσμένους τους έχουμε κι αυτούς ρε μαλάκα. Πολύ μας τα έχετε πρήξει όλοι τόσα χρόνια. Ας κάνουμε λοιπόν πάλι τα Βαλκάνια στάχτη να δούμε σε ποιά χώρα θα έχεις να μένεις.

    Νομίζεις ότι έχουν αλλάξει οι διεθνείς συνθήκες; Ότι θα έρθει το ΝΑΤΟ να σε σώσει; Ότι ο Έλληνας έχει εκπολιτιστεί τόσο που δεν γουστάρει να πολεμήσει; Να τα σκέφτεσαι αυτά όταν θα τρως τις βόμβες στο κεφάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Ρε παιδιά θυμάται κανείς πως οπλίζεις στα Leopard?

    Ήμουν τεθωρακισμένα αλλά κάναμε μόνο μια βολή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Ευελπιστώ ότι ο μικρομεγαλισμός των Σκοπίων θα μας προφυλάξει από τον εξευτελισμό του Σκοπιανού. Οτι οι γείτονες, δηλαδή, θα κλείσουν την κουβέντα πριν ανοίξει και πριν χρειαστεί να διατυπωθούν οι ελληνικές απόψεις. Διότι με τις ανοησίες που ακούω τα τελευταία εικοσιτετράωρα, πολύ φοβούμαι ότι η χώρα οδηγείται σε μεγάλο ρεζιλίκι.

    Οι λόγοι είναι πολλοί και (για άλλη μια φορά) αυστηρά εσωτερικοί.

    - Η κυβέρνηση των 151 βουλευτών δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη κανενός συμβιβασμού, όσο επωφελής κι αν είναι αυτός για την ελληνική πλευρά. Εδώ δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα με τον Κουκοδήμο, θα κλείσουν το Σκοπιανό;

    - Η αξιωματική αντιπολίτευση (η οποία θα μπορούσε ενδεχομένως να συνδράμει την κυβέρνηση σε κάποιο επωφελή συμβιβασμό) βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Ως εκ τούτου, αγωνίζεται να περιχαρακώσει τον εαυτό της και δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε τίποτα και με κανέναν.

    - Από όλες τις πολιτικές δυνάμεις μόνο ο Συνασπισμός δείχνει να βρίσκεται σε καλή κατάσταση αλλά είναι μάλλον υπερβολικό να ζητήσουμε από τον Τσίπρα να λύσει το Σκοπιανό με το «καλημέρα σας».

    - Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που δίνουν συνήθως τον τόνο είτε έχουν μαύρα μεσάνυχτα για τα διεθνή είτε αντιμετωπίζουν την εξωτερική πολιτική με την ίδια εγκυρότητα και υπευθυνότητα που επιδεικνύουν για την κακοκαιρία ή για τη «ζαχοπουλιάδα» ή για το παιδί του Πασχάλη. Εκαναν μεγάλο θέμα μια διαδήλωση μερικών εκατοντάδων 17χρονων Σκοπιανών, λες και οι δικοί μας 17χρονοι δεν έχουν κατά καιρούς διαδηλώσει μαζικότερα και για πολύ μεγαλύτερες ανοησίες.

    - Στη Βόρειο Ελλάδα (κυρίως) εξακολουθεί να καλλιεργείται από διάφορους επιτήδειους δημάρχους, βουλευτές, νομάρχες, δεσποτάδες και άλλους τοπικούς παράγοντες ένα κλίμα εθνικής πλειοδοσίας, το οποίο εκδηλώνεται ερήμην των πραγματικών δεδομένων και ανεξαρτήτως των πραγματικών περιστατικών.

    Oλα αυτά συνθέτουν μια εικόνα καθόλου αισιόδοξη και ελάχιστα ενθαρρυντική. Αυτή, όμως, είναι η κατάσταση της χώρας. Και μια χώρα σε τέτοια κατάσταση, μια χώρα στην οποία διαλύεται το σύμπαν με ένα 24ωρο χιόνι, αποκλείεται να λύσει οιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα, ακόμη περισσότερο το Σκοπιανό.

    Γι΄ αυτό, λοιπόν, το ζήτημα πλέον δεν είναι πώς θα λυθεί το Σκοπιανό αλλά πώς θα αποφύγουμε το ρεζιλίκι. Πώς, δηλαδή, δεν θα αναγκαστούμε να απορρίψουμε μια επωφελή λύση. Ευελπιστώ ότι θα μας σώσουν οι Σκοπιανοί. Και μάλλον δεν θα με διαψεύσουν: έως τώρα έχουν αποδειχθεί πιο στόκοι κι από τους δικούς μας!

    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. malako ethnikistes toy kolou otan mas protinan to nova macedonia sas epefte asxhmo, tora parakalate na to eixate.
    ean pali den ta vroume me to protectorato, tha kleme se 10 xronia pali skeftomenoi ti den exoume apodektei

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *