GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έπεσαν οι μάσκες για το ασφαλιστικό...

. O κ. Καραμανλής μας αποκάλυψε 10+1 λόγους για να μην γίνουν οι συγχωνεύσεις των Ταμείων. . Του Σπύρου Χατζάρα . Μπορεί τώρα να αρχίζει το...

.
O κ. Καραμανλής μας αποκάλυψε 10+1 λόγους για να μην γίνουν οι συγχωνεύσεις των Ταμείων.
.
Του Σπύρου Χατζάρα
.
Μπορεί τώρα να αρχίζει το τριώδιο, ωστόσο οι «μάσκες» έπεσαν, στην Βουλή(15/2), κατά την συζήτηση για το «Aσφαλιστικό», καθώς ο πρωθυπουργός με τις «εξωφρενικές» αντιφάσεις της ομιλίας του, ομολόγησε την πραγματικότητα. Η ενοποίηση των Ταμείων των δημοσιογράφων ,των μηχανικών, των γιατρών και των δικηγόρων, στην οποία επιμένει με αδιαλλαξία η κυβέρνηση, αποσκοπεί στην δήμευση των πόρων, των αποθεματικών και της κινητής και ακίνητης περιουσίας τους.
Ο κ. Καραμανλής, στην συζήτηση στην Βουλή, απαρίθμησε τα «δεινά» που θα αποτρέψει η συγχώνευση των Ταμείων. «Απουσία ασφαλιστικής ενότητας. Χαώδης γραφειοκρατία. Πολυδιάσπαση υπηρεσιών. Αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων. Δαιδαλώδης και αντιφατική νομοθεσία .Ανεπάρκεια στις μεθόδους οικονομικής διαχείρισης. Αδιαφάνεια και χαμηλές αποδόσεις στη διαχείριση της περιουσίας. Αναποτελεσματικό καθεστώς ελέγχων. Έλλειψη μηχανοργάνωσης. Σπατάλη, κυρίως στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Εκτεταμένη εισφοροδιαφυγή.»
Η «απουσία ασφαλιστικής ενότητας» είναι μια ακατανόητη «πομφόλυγα», διότι, τι είδους ασφαλιστική ενότητα μπορεί να υπάρξει μεταξύ δικηγόρων, γιατρών, δημοσιογράφων, και μηχανικών. Πώς θα επωφεληθούμε από τη συγχώνευση των ταμείων μας και την «ασφαλιστικής ενότητα» που θα αποκτήσουμε;
Η «χαώδης γραφειοκρατία», είναι ένα πρόβλημα που δεν υφίσταται σήμερα στα ταμεία μας , αλλά θα προκύψει μετά βεβαιότητος μετά από την συγχώνευση.
«Χαώδης» ήταν και παραμένει η κατάσταση στον ΟΑΕΕ μετά την συγχώνευση, ενώ από «χαώδη γραφειοκρατία», πάσχει το ΙΚΑ, ( που δεν συγχωνεύεται), και όχι το ταμείο των Δημοσιογράφων.
Τα Ταμεία, των δικηγόρων, των γιατρών, των δημοσιογράφων και των μηχανικών δεν πάσχουν από «πολυδιάσπαση υπηρεσιών», και ούτε υπάρχει «αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων», αφού είναι εντελώς ξεχωριστά και διαφορετικά ταμεία. Το ΤΣΠΕΑΘ δεν έχει καμία «αλληλοεπικάλυψη» με το ταμείο των Νομικών για παράδειγμα.
Εάν δεν κάνω λάθος, η «εκτεταμένη εισφοροδιαφυγή», δεν αφορά πρωτίστως τα ταμεία των μηχανικών, των δημοσιογράφων, των γιατρών και των δικηγόρων, που συγχωνεύονται, αλλά το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΕ που δεν συγχωνεύονται και επομένως δεν θα «επωφεληθούν» από τα «καλά» των συγχωνεύσεων. Αλλά και ΟΑΕΕ που προήλθε από συγχωνεύση, γιατί δεν έλυσε το πρόβλημα της εισφοροδιαφυγής;
Η «εκτεταμένη εισφοροδιαφυγή», παρατηρείται στους κλάδους που απασχολούνται οι «οικονομικοί πρόσφυγες». Στους δικούς μας κλάδους, ευτυχώς, η εργοδοσία δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει ακόμα «λαθρομετανάστες» , και γι' αυτό παραμένει υγιής η σχέση εργαζόμενων προς συνταξιούχους. (Στο ΤΣΠΕΑΘ είναι 6: 1).
Πώς φαντάζεται άραγε ο πρωθυπουργός ότι θα επωφεληθεί το Ι.Κ.Α. και θα μειωθεί η «εκτεταμένη εισφοροδιαφυγή», από τη συγχώνευση του ΤΣΕΜΕΔΕ, του ΤΣΠΕΑΘ και του ταμείου Νομικών; Φρενοκομείο!!
Η «Ανεπάρκεια στις μεθόδους οικονομικής διαχείρισης» , η «αδιαφάνεια» αλλά και ,« οι χαμηλές αποδόσεις στη διαχείριση της περιουσίας» , θα μπορούσε καταρχήν να είναι αυτοκριτική του πρωθυπουργού για τις διοικήσεις που διόρισε η Ν.Δ. Αυτοκριτική για τα δομημένα ομόλογα.
Για την οικονομική διαχείριση των ταμείων ευθύνεται η κυβέρνηση. Επομένως, γιατί θα πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη, ότι τώρα θα κάνει κάτι διαφορετικό από ότι έκανε μέχρι τώρα;
Η απομάκρυνση της κυβέρνησης και των « κομματικών εκλεκτών» από τις διοικήσεις των ταμείων, θα έδινε ίσως, ελπίδες καλύτερης διαχειρίσεως. Αφού μάλιστα η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι το κράτος είναι κακός «μάνατζερ» και ξεπουλάει ακόμα και τα λιμάνια, στους «Ιδιώτες», γιατί επιμένει να κρατά την διοίκηση των Ταμείων μας, (στα οποία δεν εισφέρει ο προϋπολογισμός), και γιατί δεν αφήνει εμάς, τους ασφαλισμένους Ιδιώτες, να κάνουμε « κουμάντο» μόνοι μας;
Η «δαιδαλώδης και αντιφατική νομοθεσία», είναι μια ακόμα «πομφόλυγα» , καθώς αντιφατικές είναι οι επισημάνσεις του πρωθυπουργού, και όχι η συνταξιοδοτική νομοθεσία που αφορά γιατρούς , δημοσιογράφους, δικηγόρους, μηχανικούς και φαρμακοποιούς. Δαιδαλώδης θα γίνει μετά την συγχώνευση. Μηχανοργάνωση, δόξα τω Θεώ έχουμε, εκτός και έχει υπόψη του ο πρωθυπουργός να κάνει καμία νέα «ανάθεση». Τώρα, γιατί θα γίνει πιο αποτελεσματικό το καθεστώς ελέγχων, μετά την χαώδη και δαιδαλώδη συγχώνευση, μόνο ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες το καταλαβαίνουν. Τρικυμία εν κρανίω.!!!
Όσο για την σπατάλη, στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, που είπε ο πρωθυπουργός, το-μετά την συγχώνευση- χάος, μάλλον θα την πολλαπλασιάσει. Πάντως ο ΕΔΟΕΑΠ δεν συγχωνεύεται ,οπότε δεν θα «επωφεληθούμε», οι δημοσιογράφοι. Κρίμα! Θα «επωφεληθούν» οι άλλοι κλάδοι.
Οι λόγοι για την συγχώνευση που απαρίθμησε ο πρωθυπουργός, αποδεικνύουν επομένως το ακριβώς αντίθετο. Γιατί δεν πρέπει να γίνει η συγχώνευση. Το ανομοιογενές μόρφωμα που θέλει να μας επιβάλει ο κ. Καραμανλής οδηγεί ουσιαστικά στην κατάργηση των Ταμείων . Επομένως, αφού όλα θα γίνουν, «μπάχαλο» με την συγχώνευση, ποιο θα είναι το «θετικό αποτέλεσμα»;
Η μόνη απάντηση είναι:
- Η «επάρκεια στις μεθόδους οικονομικής διαχείρισης» και οι « υψηλές αποδόσεις στην διαχείριση της περιουσίας».
Δηλαδή ο κ. Αλογοσκούφης, και η παρέα του θα μπορέσουν να πουλήσουν τα ακίνητα των ταμείων, (σε φίλους τους; ) να τα επενδύσουν σε δομημένα ομόλογα, να μοιράσουν «προμήθειες» στον κύκλο τους, να καλύψουν τα ελλείμματα του προϋπολογισμού, και στο τέλος να φύγουν αφήνοντας τα ταμεία αδειανά, και εμάς χωρίς συντάξεις.
Colpo Grosso, που θα έλεγαν στην Νάπολη. To επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης, για πέντε μήνες, με τον δήθεν διάλογο, δείχνει ότι εξαρχής, η καρδιά της δήθεν«μεταρρύθμισης», ήταν η αρπαγή και λεηλασία των αποθεματικών των υγιών ταμείων. Οι επισημάνσεις που έκανα καταδεικνύουν και μια τρίτη«πομφόλυγα» , της πρωθυπουργικής ομιλίας:
«Δεν μπορεί το Ασφαλιστικό Σύστημα να παραμένει καθηλωμένο, αιχμάλωτο σε χρόνιες παθογένειες, αδύναμο στις προκλήσεις του μέλλοντος», είπε στη Βουλή ο κ. Καραμανλής .
Ποια είναι η παθογένεια των ταμείων μας; Και ποια η πρόκληση του μέλλοντος στην οποία απαντά η συγχώνευση; «Στόχος μας είναι να χτίσουμε, όλοι μαζί, ένα σύστημα ορθολογικό», είπε ο πρωθυπουργός, ξεπερνώντας τον εαυτό του. Πώς κατέληξε ο κ. Καραμανλής ότι θα είναι ορθολογικό το εντελώς παράλογο, μόνο εκείνος το κατάλαβε. Φρενοκομείο!!
Επικοινωνιακό κόλπο, και η «αλληλεγγύη των γενεών». Το μόνο βέβαιο είναι, ότι μετά τη συγχώνευση και την «αποδοτική διαχείριση» των αποθεματικών του ΤΣΠΕΑΘ, από τον «κύκλο» του Λονδίνου, η επόμενη γενιά των δημοσιογράφων δεν θα πάρει συντάξεις.
Το 10% του «κοινωνικού πόρου» του ΤΣΠΕΑΘ, που δεν είναι κοινωνικός πόρος αλλά εργοδοτική εισφορά, (αφού οι εργοδότες μας δεν την καταβάλλουν), αντιστοιχεί περίπου σε 3 εκατ. €. τον χρόνο. Αν φορολογούσε τα υπερκέρδη των Τραπεζών με 1.5% «ο των πολλών υπερασπιστής» θα εισέπραττε 180 εκατ. Ευρώ.

20 σχόλια

  1. KAPOY LEI O KAMPANELIS STIN EBDOMI MERA TIS DIMIOURGIAS (THEATRIKO) ERGO

    AN DEN AGRIEPSOUME DEN GINETE TIPOTA
    GIATI DEN TOU LETE NA SIKOTHI NA KAPSI AFTOUS POU TON SPATALANE

    TO EIPATE AFTO POTE SE KANENAN? TO KAKO EINAI OTI MATONOUME MONO OTAN GINI I ZIMIA KAI META TO KSEXNAME
    KSERIS GIATI EIMASTE LAOS POU SPATALIETE ?
    GIATI KSEROUME NA KLEME KAI NA KSETHIMENOUME
    ALLA DEN KSEROUME NA THIMOSOUME
    KAI AN DEN MATHOUME NA THIMONOUME DEN THA KSIPNISOUME

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΜΗΝ ΚΛΕΒΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ
    Η «εκτεταμένη εισφοροδιαφυγή», αφορά πρωτίστως τα ταμεία των μηχανικών, των δημοσιογράφων, των γιατρών και των δικηγόρων.
    ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΑΜΕΙΑ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΩΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΝ.
    ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΨΗ ΜΕ ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΜΗΧΑΝΙΚΟ, ΓΙΑΤΡΟ, ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟ, (ΜΟΥ ΛΟΙΠΕΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ)ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΙΚΑ ΣΕ ΣΟΥΤΑΡΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δύο παρατηρήσεις, στο άρθρο του συνάδελφου κ. Χατζάρα, με το οποίο δεν έχουμε σημαντικές διαφορές:
    1. Γράφει: «Στους δικούς μας κλάδους, ευτυχώς, η εργοδοσία δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει ακόμα «λαθρομετανάστες»…». Είναι σίγουρος; Εμείς γι’ αυτό, ΔΕΝ κόβουμε το λαιμό μας… Άλλες είναι οι πληροφορίες μας…
    2. Γράφει: «Πάντως ο ΕΔΟΕΑΠ δεν συγχωνεύεται, οπότε δεν θα «επωφεληθούμε», οι δημοσιογράφοι…». Να προσθέσουμε: «…της Αθήνας»! Η μοίρα των δημοσιογράφων της άλλης Ελλάδας, είναι το ΙΚΑ (και αν μας ασφαλίζουν…). Για όλους εμάς τους εκατοντάδες δημοσιογράφους και προσωπικό τής εκτός Αθηνών Ελλάδας, είναι απαγορευτικός ο «Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός» (ΕΔΟΕΑΠ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. EGO ALBANOS KANENAS ELLHNA DEN DINEI ENSHMA GIA AYTO KLEISH TAMEIO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ πονηρό το λαμόγιο : Χατζάρα. Δεν πας ρε αλήτη να τα πουλήσεις αλλού αυτά. Κλέβετε τον ελληνικό λαό όλοι εσείς με τα αλήτικα ευγενή δήθεν ταμεία. Στην πραγματικότητα άλλος πληρώνει τις εισφόρές σας, ο ελληνικός λαός με νόμους πρόστυχους που έκαναν οι αλήτες κυβερνήτες διότι τους εκβιάζατε. Αν θέλετε ταμεία δικά σας να τα πληρώνετε εσεις! Όχι να βάζετε ιατρόσημο, αγγελιόσημο, εργόσημο, αγορόσημο, οι αλήτες δικηγόροι, μηχανικοί, δημοσιογράφοι, ιατροί και μετά λέτε για ευγενή αλητία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Kυριε Χαρζαρα,
    καλο το αρθρο σας -τα καλα και συμφεροντα- αλλα μηπως μπορειτε να μας πειτε τι σκατα εκανε τοσα χρονια το κωλο κομμα σας που επι 20χρονια εθαβε ολα τα καυτα προβληματα του τοπου
    κατω απ το χαλι χωρις να δινη λυσεις! εγω σαν ποιο παλιος θυμαμαι πολυ καλα τα πεπραγμενα του κομματος σας.
    Το turn the clocks back kindly let me remind you that,
    η πλειοψηφια του Ελληνικου λαου
    εχη μνημη,
    Διαφθορα--Διαπλοκη--μιζες--
    παραδικαστικα κυκλωματα--εκκλησιαστικα κυκλωματα ατασθαλιες--μεγαλοεργολαβοι--πουλημενα ΜΜΕ -πουλημενοι Δημοσιογραφοι--οικονομικα σκανδαλα--Χρηματιστηριο--Ιμια--etc-etc--
    Kαι τωρα που ο Καραμανλης με οποιο πολιτικο κοστος προσπαθη να συμαζεψη τα ασυμαζευτα, απ τις καυτες πατατες που του αφισατε, μερικοι εχουν το θρασος να του κανουν και κριτικη.
    TO ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ
    have a nice day










    προβληματα κατω απ ρο χαλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οταν το ενσημο του εργατη γινεται δομημενο ομολογο που τωρα εχει ευτελη αξια οταν με το νεο ασφαλιστικο πανε να μας παρουν και τα ασημικα των ταμειων οταν μια κυβερνηση πουλαει και τα λιμανια της χωρας ετοτε
    ειμαστε αξιοι της μοιρας μας που τους
    ανεχομαστε ακομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σε κάποιο από τα όργανα του ΠαΣοΚ που συνεδριάζουν με τις γνωστές από τις δημοσκοπήσεις επιδόσεις, εκφράστηκε (αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ) δυσφορία για την αλλαγή άποψης του Σημίτη σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση. Δεν ξέρω σε τι ακριβώς συνίσταται η δυσφορία. Μήπως επειδή ο Σημίτης δεν ενημέρωσε προηγουμένως τον Πολυζωγόπουλο ;

    Ή μήπως επειδή ο Σημίτης πρόλαβε να πει αυτό που κανονικά θα έπρεπε να έχει πει σύσσωμο το ΠαΣοΚ εδώ και καιρό;

    Ειλικρινά δεν γνωρίζω. Το ωραιότερο όμως που μου μεταφέρθηκε από αυτή τη συνεδρίαση είναι ότι ορισμένοι παριστάμενοι υποστήριξαν ότι η άποψη για ειδική σχέση της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση είναι συντηρητική και ότι, αντιθέτως, το ΠαΣοΚ θα πρέπει να επιμείνει στην αριστερή αντίληψη ότι η Τουρκία οφείλει να γίνει πλήρες μέλος. Με άλλα λόγια, «με τους δεξιούς ο Σημίτης,με τους αριστερούς εμείς». Τέτοιες «αριστεράντζες» κυκλοφορούν στα όργανα του ΠαΣοΚ!

    Από τη μία πλευρά βαφτίζουν συντηρητικούς το 70% (αν όχι περισσότερο...) των ευρωπαίων πολιτών που δεν θεωρούν την Τουρκία ευρωπαϊκή χώρα. Και από την άλλη, κόπτονται για την επανεκλογή του Τάσσου Παπαδόπουλου στην Κύπρο: πληροφορούμαι ότι συγκεκριμένα στελέχη του ΠαΣοΚ συμμετείχαν σε εκδηλώσεις στη Λευκωσία και εκφώνησαν λόγους υποστήριξης του απερχομένου Προέδρου.

    Πώς συμβαδίζει το ένα με το άλλο, μόνο το ΠαΣοΚ μπορεί να μας εξηγήσει. Πώς γίνεται, δηλαδή, από τη μία να βαφτίζουν «αριστερή πολιτική» την ένταξη της Τουρκίας και από την άλλη να υποστηρίζουν ως «αριστερό πολιτικό» κάποιον που αντιτίθεται στην ένταξη της Τουρκίας ή, έστω, κάποιον που υποτάσσει την ένταξη της Τουρκίας στις δικές του επιδιώξεις. Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ;

    Το πρόβλημα δεν είναι ότι σε ένα σημαντικό ζήτημα το ΠαΣοΚ μιλάει με πολλές φωνές. Αυτά συμβαίνουν στα μεγάλα κόμματα. Αλλά άλλο πολυφωνία και άλλο διγλωσσία.

    Διότι εδώ το πρόβλημα είναι τι ακριβώς αντιλαμβάνεται το ΠαΣοΚ όταν μιλάει για «αριστερή πολιτική» . Πουλάει η Τουρκία στην Ευρώπη; Με την Τουρκία κι εμείς. Πουλάει ο Τάσσος στην Κύπρο; Μαζί και με τον Τάσσο. Δεν ξέρω αν αυτή η πολιτική θεωρείται «αριστερή» , σίγουρα είναι βολική. Κινδυνεύει απλώς να ξεβολευτεί άσχημα όταν, κάποια στιγμή, πάψουν να πουλάνε και η Τουρκία στην Ευρώπη και ο Τάσσος στην Κύπρο.

    Κατά σύμπτωση, αυτό ακριβώς που συμβαίνει τώρα!
    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Aυτή είναι διαπλοκή. Οι λεγόμενοι αριστεροί δημοσιογράφοι να στριμώχνονται ποιος θα πρωτογλύψει τα δεξιά λαμόγια και όλοι μαζί να χτυπάνε ανοιχτά και πισώπλατα το ΠΑΣΟΚ και τη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη.
    Ξύπνα κόσμε και κάνε κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ για να καθαρίσει ο Γιώργος Παπανδρέου τη κόπρο του Αυγεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ξυπνάτε Έλληνες τα λεφτά τα ροκανίζουν τα δεξιά λαμόγια και για τον κόσμο έχουν ακρίβεια και ανέχεια. Οι μεγαλοδημοσιογράφοι και τα συγκροτήματα τύπου δεξιά και αριστερά το ξέρουν καλά αλλά δεν μιλάνε αφού τρώνε και αυτοί. Το μέλημα τους είναι να μπορέσουν να διαλύσουν το ΠΑΣΟΚ για να μην υπάρχει κανένα εμπόδιο πλέον στα σχέδια τους. Ξέρουν πολύ καλά ότι όταν βγει πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ τα λαμόγια θα πάνε φυλακή και κάθε κατεργάρης θα πάει στο πάγκο του. Η μεγαλύτερη εν ψυχρώ ληστεία, στα ασφαλιστικά ταμεία τα δομημένα ομόλογα που σε όποιο πολιτισμένο κράτος οι υπεύθυνοι θα είχαν πάει φυλακή σε 24 ώρες, κουκουλώνεται και δεν λένε τίποτα.

    Διαβάστε αυτό που το δανείστηκα από ένα φίλο:
    Γράφηκε στις εφημερίδες, ότι ένα μόνο δομημένο ομόλογο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που αγοράστηκε από το διοικητή το κο Τσουπίδη (άλλος φίλος του καταλληλότερου) αντί 40.000.000 ευρώ, δηλαδή 13.630.000.000 δραχμές, έχει χάσει από την αξία του τα 36.000.000 ευρώ δηλαδή 12.267.000.000 δραχμές και δεν τρέχει τίποτα. Φανταστείτε τι έχει γίνει με τα άλλα δομημένα ομόλογα των ασφαλιστικών ταμείων. Σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα ή ακόμα και στη Νιγηρία, οι υπεύθυνοι θα είχαν πάει φυλακή σε 24 ώρες αν είχαν γίνει αυτά με τα ομόλογα και όχι μόνο. Εδώ όλες οι υποθέσεις μπαίνουν στο αρχείο από τους προδότες του Ελληνικού λαού.
    Μήπως έχουν να πούνε κάτι όλοι αυτοί που στηρίζουν το καταλληλότερο, ή φταίει πάλι το ΠΑΣΟΚ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μάλλον ξέχασες τις "επενδύσεις" του ΙΚΑ στο χρημματιστήριο επί ημερών του "Σοσιαλιστή" Σημήτη.... Όμως όσο ισχύει το διαίρει και βασίλευε (ο καθένας για την "Πάρτη" του καλά να μας κάνουνε οι όποιοι κυβερνώντες.
    Κάποτε πρέπει να καταλάβουμε ότι μόνο με συλλογικές δράσεις θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το κάθε καθίκι (Μπλέ Πράσινο ή ακόμα και Κόκκινο)που κυβερνάει και παίζει με ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΦΤΑ!
    Πάρτε για παράδειγμα το Ινστιτούτο Καταναλωτών σε μιά πολιτισμένη χώρα όπως η Γερμανία, αν παρουσιαστεί κάποιο κρούσμα κερδοσκοπίας από μία επιχείρηση τότε συλλογικά όλοι οι ενεργοποιημένοι πολίτες αντιδρούν και οι κερδοσκόποι κρύβονται....
    Ευτυχώς που υπάρχει και το Internet και μπορούμε να ενημερωθούμε, έστω και με υπερβολές πολλές φορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Aυτό για τον υβριστή και συκοφάντη που δεν μπορώ να ξεχωρίσω δυστυχώς εάν είναι δεξιός ή αριστερός εκεί που έχουμε καταντίσει. Ελπίζω όταν το διαβάσει εάν έχει λίγο φιλότιμο και λίγο τσίπα να ζητήσει ταπεινά συγνώμη και να σταματήσει να προσπαθεί να πείσει το σκεπτόμενο κόσμο ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει θέσεις για το ασφαλιστικό.

    Σήμερα καταθέτουμε υπεύθυνα τις δικές μας προτεραιότητες.
    Πρώτον, εγγύηση των πόρων του ασφαλιστικού συστήματος, ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για τα Ταμεία, μέσα από την ανάληψη, από το κράτος, της δαπάνης για τις προνοιακές παροχές, με προτεραιότητα για τον ΟΑΕΕ.

    Δεύτερον, δημιουργία ενιαίου φορέα για τη βεβαίωση και την είσπραξη των ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και θεσμοθέτηση ενός πάγιου συστήματος εξόφλησης οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία. Δεν μπορεί να υπάρχει αυτή η εισφοροδιαφυγή.

    Τρίτον, αύξηση της βασικής σύνταξης του αγρότη και της αγρότισσας, ώστε να διαμορφωθεί στα 550 ευρώ για τον μεμονωμένο και στα 950 ευρώ για το ζευγάρι.

    Τέταρτον, σταδιακή εξίσωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των αγροτών, με εκείνα των ασφαλισμένων των άλλων Ταμείων. Οι αγρότες θα πρέπει να δικαιούνται σύνταξη με 37 χρόνια ασφάλισης, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας, πρόωρη σύνταξη στην ηλικία των 60 ετών, όπως συμβαίνει σε όλα τα Ταμεία, και καθεστώτα βαρέων και ανθυγιεινών, σε όσους εργάζονται σε πραγματικά δύσκολες συνθήκες.

    Πέμπτον, αύξηση της σύνταξης του ανασφάλιστου, ώστε να διαμορφωθεί, επίσης, στα 550 και 950 ευρώ αντίστοιχα. Η δέσμευσή μας αυτή αφορά, με τα ίδια εισοδηματικά κριτήρια, και στην γυναίκα νοικοκυρά, που δεν έχει σήμερα σύνταξη. Ποσά που θα αναπροσαρμοστούν στο νέο μας κυβερνητικό πρόγραμμα.Γελάτε, αλλά δεν ακούσατε κανένα μέτρο από τον κ. Καραμανλή. Εμείς έχουμε πρόγραμμα. Εμείς έχουμε προτάσεις. Εμείς είμαστε η αξιόπιστη παράταξη για το ασφαλιστικό σύστημα.

    Έκτον, αναμόρφωση των κριτηρίων χορήγησης του ΕΚΑΣ και διπλασιασμός των δικαιούχων.

    Έβδομον, μετεξέλιξη του ΕΚΑΣ σταδιακά σε βασική σύνταξη, ως κοινή αφετηρία για όλες τις συντάξεις. Διαχωρισμός προνοιακής σύνταξης, ενίσχυση των κινήτρων ασφάλισης.

    Όγδοον, βελτίωση του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων για όσους έχουν διαδοχική ασφάλιση.

    Ένατον, αναμόρφωση του θεσμού των βαρέων και ανθυγιεινών, με κριτήρια επιστημονικά, που βασίζονται στις σημερινές συνθήκες και ανάγκες και αντιμετωπίζουν ισότιμα τους εργαζόμενους στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.

    Δέκατον, αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, με την καλύτερη αξιοποίηση των πόρων των Ταμείων, την σύμπραξη και την συνεργασία τους.

    Ενδέκατον, ενίσχυση και διεύρυνση των υποδομών και των διευκολύνσεων για την στήριξη της οικογένειας και της εργαζόμενης γυναίκας.

    Δωδέκατον, σύσταση του Εθνικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης, που αφορά στις νέες γενιές και στη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δέκατοντρίτον.....
    Δέκατοντέταρτον....
    Δέκατονπέμπτον....
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    Λόγια λόγια λόγια .....
    Είκοσι χρόνια ΠΑΣΟΚ χορτάσαμε από ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ...
    Και για να σε διευκολύνω για τισ κομματικές μου προτιμήσεις
    Το 96 Ψήφισα ΠΑΣΟΚ, Το 2000 και 2004 ΝΔ, ΤΟ 2007 έβαλα μέσα στο φακελλο ένα τυχαίο ψηφοδέλτιο (άσχετου μικρού κόμματος)και στη συνέχεια ελπίζω να παρουσιαστεί κάτι αξιόλογο στο προσκήνιο...
    Όσο για τις ταμπέλες Δεξιός ή Αριστερός, αυτές είναι μου μας καταντήσανε λαο (με το λ μικρό)και όχι σκεπτόμενους Πολίτες. Εγώ τουλάχιστον δεν έχω όφελος από κανέναν κερατα και ΠΡΟΣΠΑΘΩ να ζήσω την οικογένειά μου ως Ελεύθερος Επαγγελματίας (δυστυχώς, και όχι σαν δημόσιος υπάλληλος ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. to sxolio moy http://greek-music.eu/video-clips/stelios-kazantzidis/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΑΤΖΑΡΑΣ
    Η ενοποίηση των Ταμείων των δημοσιογράφων ,των μηχανικών, των γιατρών και των δικηγόρων, στην οποία επιμένει με αδιαλλαξία η κυβέρνηση, αποσκοπεί στην δήμευση των πόρων, των αποθεματικών και της κινητής και ακίνητης περιουσίας τους.
    ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΥΡΙΕ.
    ΚΑΠΟΤΕ ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ. ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΔΥΣΤΥΧΕΙΣ ΤΩΝ 600 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΤΙΣΘΟΥΝ.
    ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥXΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ....
    ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ....
    ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΚΛΠ
    ΟΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ...ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΨΗΦΟΥΣ.
    ΑΛΛΟΙ ΔΟΥΛΕYΟΥΝ ΓΙΑ 600ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ Η ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ OΛΙΓΑ!!!!
    ΑΛΗΤΕΙΕΣ ΤΥΠΟΥ ΧΑΤΖΑΡΑ ΑΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΘΟΥΝ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΗ ΚΛΟΠΗ ΥΠΕΡ "ΕΥΓΕΝΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ".
    ΑΥΤΟΞΕΦΤΙΛΙΖΟΝΤΑΙ
    ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ.
    ΧΑΤΖΑΡΑ ΚΡΙΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. NTROPI SOU XATZARA.
    PLIRONEI O KOSMAKIS GIA NA PAIRNETE SYNTAKSEIS KATI SKOUPIDIA ME TAYTOTITA DIMOSIOGRAFOY.
    NA PLIRONEIS GIA NA PAREIS SYNTAKSI. DOSTE PISO STI FTOHOLOGIA TA KLEMMENA POU PAIRNETAI ME TO AGELIOSIMO...
    NEW YORK.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τι έγινε κύριοι Μηχανικοί και Δικηγόροι;

    Σας έπιασαν τον κώλο τώρα που θα ανοίξουν τα επαγγέλματα σας;

    ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ!!

    ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ
    !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Χατζάρα, να τα κάνουμε δέκα χιλιάδες τα ταμεία στην Ελλάδα, κάθε γειτονιά και ταμείο, να κόβουν πρόστιμο στον κάθε περαστικό "υπέρ τρίτων".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΑΜΑΝ! Ο ΧΑΤΖΑΡΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ; ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΓΝΟ ΤΕΚΝΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ! ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΦΤΥΣΕΙ Η ΜΑΡΙΑ ΡΕΖΑΝ ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. οι συνταξεις ειναι μονο για κατι κοπροσκυλα που περιμενουν μια ζωη απο το κρατος ενα ξεροκομματο να φανε, αντι να κοιτανε να δουλεψουνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *