GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κατάργηση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ‏!

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ! Από την ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 1 στους 11 μαθηματικούς , 1 στους 14 φιλολόγους...

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ!

Από την ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

1 στους 11 μαθηματικούς, 1 στους 14 φιλολόγους, 1στους 15 φυσικούς, χημικούς και βιολόγους, 1 στους 22θεολόγους. Αυτές είναι οι πιθανότητες επιτυχίας στοδιαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Φροντιστήρια για υποψηφίους, ειδικά "εγχειρίδια"υποψηφίων, λυσάρια, διάφοροι επιτήδειοι που μοιράζουν SOS και υπόσχονται πρόσβαση στα θέματα: ύστερα απόχρόνια εργασίας μέσα στην τάξη χιλιάδες συνάδελφοιπερνούν στην άλλη πλευρά των θρανίων σε μια προσπάθειανα κατακτήσουν, ανταγωνιζόμενοι συναδέλφους, αυτό πουθα έπρεπε να ήταν αυτονόητο και αναφαίρετο δικαίωμάτους: την μόνιμη και σταθερή απασχόληση... Την ίδια στιγμή που η ελληνική εκπαίδευση εξακολουθεί να έχει τεράστιες ανάγκες σε προσωπικό, την ίδιαστιγμή που υπάρχουν κενά στα σχολεία και ζώνες εκπαιδευτικής εγκατάλειψης, το Υπουργείο Παιδείας αντιμετωπίζει δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικούς απλώς ω ςτις αναγκαίες "παράπλευρες απώλειες" στο διαγωνισμό -σφαγείο του ΑΣΕΠ. Στην Πανελλήνια Ένωση Αδιορίστων Εκπαιδευτικών:

* Επιμένουμε να είμαστε αντίθετοι στο διαγωνισμότου ΑΣΕΠ γιατί είναι ένας θεσμός σχεδιασμένος ώστε ναμεταφέρει την ευθύνη της ανεργίας και της εργασιακήςπεριπλάνησης στις πλάτες των ίδιων των εκπαιδευτικών, βαφτίζοντας την ανεργία αποτυχία. Γιατί το πρόβλημα της εκπαίδευσης δεν ήταν ποτέ ο τρόπος επιλογήςπροσωπικού (η επετηρίδα ήταν αναμφισβήτητα το μόνοδίκαιο και αξιόπιστο σύστημα), αλλά ο αριθμός τωνδιορισμών και η ποιότητα των εργασιακών σχέσεων μέσαστο δημόσιο σχολείο.

* Ο διαγωνισμός αποτελεί μια πρόκληση απέναντιστους χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς πουπαραμένουν σε καθεστώς ομηρίας, δεν καλύπτονται απότην πρόσφατη περιορισμένης εμβέλειας ρύθμιση και δενέχουν προοπτική διορισμού, παρά το γεγονός ότι έχουν χρόνια εργασίας και προσφοράς στην δημόσια εκπαίδευση. Αποτελεί εμπαιγμό να γίνεται νέος διαγωνισμός του ΑΣΕΠ χωρίς να έχει τελειώσει η ομηρία των αναπληρωτών και να έχουν απορροφηθεί όλοι. Οι χιλιάδες διορισμοί που προγραμματίζει μέσω ΑΣΕΠ θα μπορούσαν ναχρησιμοποιηθούν για να μπει φραγμός σε ένα απαράδεκτοκαθεστώς εργασιακής περιπλάνησης.

* Ο διαγωνισμός διαιωνίζει την πολιτικήυποβάθμισης και περιορισμού του εκπαιδευτικού έργουπου προσφέρει το δημόσιο σχολείο. Ο αριθμός των θέσεωνπου ανακοινώθηκαν ΔΕΝ καλύπτει όλες τις πραγματικέςανάγκες της εκπαίδευσης. Θα συνεχιστεί το απαράδεκτο καθεστώς της κάλυψης πάγιων αναγκών με καθυστερημένες προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, θα διαιωνιστεί η πολιτική της ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων και της υπονόμευσης της μονιμότητας στην δημόσια εκπαίδευση.

* Ο διαγωνισμός είναι πολύ πιθανό να μετατραπεί σεεμπαιγμό όσων θα συμμετέχουν καθώς δεν υπάρχει καμιά εγγύηση ότι δεν θα επαναληφθούν και φέτος οι σκανδαλώδεις παρατυπίες που χρωμάτισαν τον προηγούμενο διαγωνισμό. Άραγε θα επισκεφτεί εισαγγελέας και πάλι το ΑΣΕΠ; Θα έχουμε πάλι καταγγελίες για "διαρροές" θεμάτων και "παράξενες" βαθμολογίες; Θα συναντήσουμε και πάλι το ίδιο προκλητικό πέπλο αδιαφάνειας σε σχέση με τους όρους διεξαγωγής του διαγωνισμού; Οιπαρατυπίες που παρουσιάστηκαν στον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών θα επαναληφθούν στην σύνταξη των πινάκων επιτυχόντων και τον συνυπολογισμό των κάθε είδους προσαυξήσεων στη βαθμολογία;

Το Υπουργείο Παιδείας θα κάνει μια μεγάλη λαθροχειρία εάν μετρήσει στον αριθμό των συναδέλφων που συμμετέχουν στο διαγωνισμό μια αποδοχή της πολιτικής του. Το ακριβώς αντίθετο! Στις χιλιάδες αιτήσεις οφείλουμε να δούμε την πραγματική αγωνία και απελπισίαενός τεράστιου εκπαιδευτικού δυναμικού το οποίο τοχρειάζεται η εκπαίδευση αλλά η πολιτική διορισμών καιο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ το αποκλείουν από το ναμπορέσει να δουλέψει με αξιοπρέπεια στο δημόσιο σχολείο και το καταδικάζουν στην διαρκή εργασιακήπεριπλάνηση, το προσφέρουν ως φθηνό εργατικό δυναμικόστην βιομηχανία της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Το τεράστιο "πλεόνασμα" αδιόριστων εκπαιδευτικών αποτυπώνει τοτεράστιο έλλειμμα εκπαιδευτικού έργου του δημόσιου σχολείου.

Γι' αυτό και επιμένουμε ότι απέναντι στην κυβερνητικήπολιτική της απαξίωσης των εργασιακών δικαιωμάτων, των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και της αποδιάρθρωσης του δημόσιου σχολείου ο μόνος δρόμος είναι αυτός τηςσυλλογικής πάλης και διεκδίκησης του δικαιώματος στην παιδεία, την εργασία και την αξιοπρέπεια. Σε αυτά τα πλαίσια καλούμε ολόκληρο το εκπαιδευτικόκίνημα, τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (ΟΛΜΕ - ΔΟΕ), τις ΕΛΜΕ και τους διδασκαλικούς συλλόγους:

α. Να καταδικάσουν -σύμφωνα και με τις πάγιες θέσειςτους- την κυβερνητική απόφαση για το διαγωνισμό, να επιμείνουν στο αίτημα για την κατάργηση του διαγωνισμού, να επιμείνουν στην προβολή του αιτήματος για μαζικούς διορισμούς, να ζητήσουν τον μόνιμο διορισμό όλων των αναπληρωτών, να παλέψουν για έναδίκαιο σύστημα διορισμών με βάση το χρόνο λήψης του πτυχίου

β. Να απαιτήσουν την ύπαρξη στοιχειωδών όρων διαφάνειας και αξιοπιστίας σε όλη την διαδικασία τουδιαγωνισμού (επιλογή θεμάτων, διόρθωση, υπολογισμός προσαυξήσεων).

Ως Πανελλήνια Ένωση Αδιορίστων Εκπαιδευτικών αντιλαμβανόμαστε ότι οι συνθήκες και οι συσχετισμοί είναι σήμερα διαφορετικοί από ό,τι στους δύο προηγούμενους διαγωνισμούς, η πραγματοποίηση τωνοποίων βαραίνει αντικειμενικά. Γι' αυτό το λόγο και δεν μπορούμε να προτείνουμε στα μέλη της Ένωσης, αλλάκαι στους αδιόριστους συναδέλφους γενικότερα, να απέχουν από τον διαγωνισμό. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι απεμπολούμε τα αιτήματά μας: Κατάργηση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών Διορισμός όλων των αναπληρωτών. Μόνο κριτήριο για διορισμό το πτυχίο και ο χρόνος λήψης του.

Απέναντι στην αδυναμία του διαγωνισμού να απαντήσει στην αγωνία των συναδέλφων (είτε συμμετέχουν είτε όχι) και απέναντι στην αποτυχία του κατακερματισμού και τουσυντεχνιασμού να απαντήσει στην αγωνία των αδιορίστων, απαιτείται -περισσότερο παρά ποτέ- η αναζήτηση των δρόμων της ενωτικής συλλογικής δράστης.

Απέναντι στην προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας να μας παρουσιάσει ως απλούς "πτυχιούχους" και"υποψηφίους" να δείξουμε ότι επιμένουμε να είμαστεαδιόριστοι εκπαιδευτικοί με ένα πραγματικό δικαίωμαεργασίας σε μια δημόσια εκπαίδευση αντίστοιχη τωναγώνων και των αγωνιών του ελληνικού λαού.

44 σχόλια

  1. Και εντωμεταξύ η παραπαιδεία, δηλαδή φροντιστήρια για καθηγητές που θέλουν να περάσουν στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για να γίνουν καθηγητές, αυξάνονται και πληθύνονται...
    Έτσι βρίσκουν δουλειά κάποιοι και οι δείκτες ανεργίας μειώνονται (εικονικά πάντα), τα φροντιστήρια και οι επιχειρηματίες πλουτίζουν...
    Και γενικά ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται και ενισχύεται ποικιλοτρόπως...
    Τέτοια κολπάκια δε χρησιμοποιούν άλλωστε οι εκάστοτε κυβερνήσεις για να μας ρίχνουν στάχτη στα μάτια σε όλα ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ τα θέματα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και γιατί να διοριστούν οι αναπληρωτές; Τόσοι συμβασιούχοι υπάρχουν στις διάφορες βαθμίδες της εκπαίδευσης, οι αναπληρωτές τι το ιδιαίτερο έχουν; Το ότι φωνάζουν για να έχουν προτεραιότητα στους διορισμούς αφού πρώτα πάρουν προυπηρεσία με διάφορους τρόπους, πχ με ΠΔΣ, και εσχάτως προστέθηκαν και οι φωνασκούντες του ΟΑΕΔ;

    Ο μόνος δίκαιος τρόπος να επιλυθεί το θέμα είναι η επαναφορά της επετηρίδας με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ.

    Αυτό είναι το μόνο κριτήριο που ευσταθεί και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. Ναι ρε παιδιά, ενημερώστε και τον Σφακιανάκη....

    Εδώ ο καθένας γράφει ότι θέλει, συκοφαντεί όποιον θέλει και αυτό σας πείραξε....


    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.


    ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΑΡΓΟΜΙΣΘΙΕΣ.


    ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΥΣ.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν καταργείται καλύτερα όλο το ελληνικό δημόσιο μπας και δει άσπρη μέρα αυτός ο τόπος?
    Για να δουλέψουν επιτέλους κάποτε οι πολίτες αυτής της χώρας πριν διαλυθεί εντελώς!?
    Να υπάρχουν μόνο οι πολύ βασικές και απαραίτητες δημόσιες υπηρεσίες και οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων να είναι της τάξης του ιδιωτικού τομέα (650ευρώ).
    Όπως ακριβώς γίνεται στα αναπτυγμένα ευρωπαϊκά κράτη (Αγγλία, Ολλανδία, Βέλγιο κλπ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ σωστά, γιατί τώρα όλων των ειδών οι πτυχιούχοι θέλουν να γίνουν καθηγητές σε σχολεία για να μπουν στο δημόσιο!

    Δεδομένου ότι οι διορισμένοι εκπαιδευτικοί δε δουλεύουν 8ωρο, και ο μισθός τους έπρεπε να είναι αντίστοιχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έλεος με τον ΑΣΕΠ και την κατάργηση του!

    Μοναδικό κριτήριο αξιολόγησης ο χρόνος κτήσης πτυχίου;

    Αυτό που προτείνετε ουσιαστικά είναι να καταντήσουμε την εκπαίδευση σαν το στρατό;

    Υπακοή στον παλαιότερο κι όχι στον ικανότερο;

    Με την ίδια λογική όσοι δίνουν δεύτερη χρονιά πανελλαδικές εξετάσεις στα λύκεια και όσοι υποβάλλουν δεύτερη φορά αιτήσεις για μια δουλειά στο δημόσιο πρέπει να προηγούνται πάντα από τους νεότερους στα πανεπιστήμια και την αγορά εργασίας.

    Κρίμα. Με τέτοιες αντιλήψεις περιμένουμε να πάει η χώρα μπροστά και να συναγωνιστεί τις υπόλοιπες την εποχή της παγκοσμιοποίησης.

    Αλλά βέβαια, αυτό που φταίει για την κατάσταση στην Ελλάδα είναι ο ΑΣΕΠ. Οι Υπουργοί Παιδείας και οι κυβερνήσεις που μας διοικούν τις τελευταίες δεκαετίες δε φταίνε καθόλου;

    Ενώ είναι γνωστό ακόμα και σε μαθητές ότι οι κλάδοι των φιλολόγων, των φυσικών, των θεολόγων κ.α. έχουν κορεστεί συνεχίζουν να εισάγουν χιλιάδες νέους σε τέτοιες πανεπιστημιακές σχολές.

    Αν όλοι αυτοί που μας κυβερνάνε έχουν @@ και δε φοβούνται το πολιτικό κόστος ας κόψουν τις μισές θέσεις αυτών των ειδικοτήτων στα πανεπιστήμια προς όφελος άλλων νέων ειδικοτήτων που έχει ανάγκη η Ελληνική και η διεθνής αγορά.

    Αλλά δε θα το κάνουν γιατί τρέμουν τις αντιδράσεις των ισόβια βολεμένων ακαδημαϊκών.

    Πως καταλήγουμε πάντα να βλέπουμε το δέντρο (ΑΣΕΠ) και χάνουμε το δάσος (ΥΠΕΠΘ);

    Ας λειτουργήσει πρώτα η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, ας καταργηθεί η μονιμότητα τους, ας διώξουν πρώτα τους μισούς που είναι αργόσχολοι, ανίκανοι ή αδιάφοροι ας συνδέσουν τους μισθούς με την αξιολόγηση όπως γίνεται στον ιδιωτικό τομέα (λέγε με μπόνους) και μετά ας συζητήσουμε για μαζικούς διορισμούς.

    Τα σενάρια που ξεκινούν με την εντελώς αντίθετη σειρά είναι απλώς εκ του πονηρού για να βολευτούν μερικοί που αυτοαποκαλούνται αναπληρωτές έχοντας αποκτήσει με αθέμιτα μέσα 1 ώρα προϋπηρεσία σε κάποιο ολοήμερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η αξιολόγηση στο δημόσιο ακούγεται σαν ανέκδοτο. Με τι τρόπο θα αξιολογήσουν; Με συνεντεύξεις; Και ποιός θα κάνει αυτές τις αξιολογήσεις;

    Όμως πολύ σωστά είναι κοροιδία οι "αναπληρωτές" να απαιτούν. Λες και δεν ξέρουμε πως μπήκαν στον περιβόητο πίνακα (πχ ΠΔΣ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεδομένου ότι οι διορισμένοι εκπαιδευτικοί δε δουλεύουν οκτάωρο και έχουν όρεξη να κάνουν και άλλες δουλειές, πχ ιδιαίτερα, ιεκ κλπ, πρέπει και ο μισθός τους να είναι ανάλογος των ωρών εργασίας τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ

    ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΕΠ

    ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ
    ΚΑΙ ΤΟ ΕΤΟΣ ΚΤΗΣΗΣ ΤΟΥ


    ΤΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το κακό με την έξυπνη κατά τ'άλλα κυβέρνηση της Ν.Δ. είναι οτι παίζει πολύ καλά την λογική του "διαίρει και βασίλευε".
    Μέχρι τώρα το οποιοδήποτε κοινωνικό πρόβλημα το βγάζει φόλα παρτίδα έξω να το γνωρίσει και να το ζήσει ο κόσμος, ούτως-ώστε να το λύσουμε εμείς από μόνοι μας, μαλώνοντας ο ένας με τον άλλον.
    Το πρόβλημα της παιδείας το έβγαλε στους "δρόμους".
    Επί μήνες οι δάσκαλοι-καθηγητές απεργούσαν και στο τέλος πλακωνόντουσαν οι γονείς με τους δασκάλους γιατί οι πρώτοι δεν είχαν πού να αφήσουν τα παιδιά τους (δεν τους ενοχλούσε που δεν μορφωνόντουσαν).
    Επί μήνες αφήσανε τους φοιτητές να διαδηλώνουν στους δρόμους και να κάνουν τις οποιεσδήποτε ας πούμε "ατασθαλίες" (εν μέρει φυσικό εξαιτίας της ηλικίας και του ανήσυχου-επαναστατικού πνεύματος), ούτως-ώστε η κοινή γνώμη να σχηματίσει κακή γνώμη για την πανεπιστημιακή κοινότητα και να ταχθεί κατά τους (θαρρείς και οι γονείς μας, ο γείτονας ή ο μπακάλης της γειτονιάς μας ήξερε έστω και μια φράση από κάποιο άρθρο του νόμου για την παιδεία).
    Επί μήνες άφησε τους τρίτεκνους να μαλώνουν με τους πολύτεκνους.
    Τώρα μαλώνουν μεταξύ τους οι αναπληρωτές με τους συμβασιούχους για να λύσουν το θέμα του ΑΣΕΠ!
    Σε λίγο θα μαλώνουν οι ασφαλισμένοι του ΤΕΒΕ με αυτούς του ΙΚΑ γιατί οι 2οι δεν θα τους θέλουν και οι μηχανικοί-δικηγόροι με τους "επιστήμονες" δημοσιογράφους!
    Εμείς δηλαδή απλά μεταξύ μας θα πρέπει να λύσουμε τις διαφορές μας... η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει τίποτα!
    ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ:
    ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.
    ΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΣΟΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΝ.
    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΞΥΝΟΥΝ!
    >
    >
    'Η...
    ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΟΛΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΜΕ 600 ευρώ ΜΙΣΘΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ "ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γιατί να έχουμε διαγωνισμούς, ΑΣΕΠ, κλπ και να μην κάνουμε κάτι εντελώς διαφορετικό; Να είναι κάθε σχολείο υπεύθυνο για το ποιους προσλαμβάνει και το πόσο τους πληρώνει. Πόσα δίνει το κράτος για τη δημόσια εκπαίδευση; Να μοιράσει αυτά τα λεφτά σε 'κουπόνια' και αν εγώ επιλέξω να στείλω το παιδί μου στο σχολείο που θεωρώ καλύτερο, αυτό θα πάρει το 'κουπόνι' και άρα τα χρήματα για να μπορεί να προσλάβει τους καλούς δασκάλους. Βέβαια, αυτό σημαίνει ότι κα΄θε χρόνο θα αξιολογούνται οι δάσκαλοι, τα σχολεία, κλπ ώστε να ξέρω σα γονιός που είναι καλύτερα να παέι το παιδί μου... Αλλά σιγά μην αφήσουν ποτέ οι παρόντες και αναμένοντες δάσκαλοι-καθηγητές του δημοσίου ναα καθιερωθεί τέτοια 'ανταγωνιστικότητα' ανάμεσα στα σχολεία... Μια ζωή όλα (ή μάλλον τα περισσότερα) σχολεία θα είναι στην ίδια χρυσή μετριότητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "Γι' αυτό το λόγο και δεν μπορούμε να προτείνουμε στα μέλη της Ένωσης, αλλά και στους αδιόριστους συναδέλφους γενικότερα, να απέχουν από τον διαγωνισμό."
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ: Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΕΠΘ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η γνωστή ανόητη αριστερή λογική, μόρφωση-δουλειά για όλους, σας έχει αποχαυνώσει. Πήρατε ένα πτυχίο κουτσά στραβά και θέλετε να σας βάλουν να μορφώσετε τα νέα παιδιά. Και να τους πείτε τι? Οτι πρέπει να διεκδικούν να μπούν στο πανεπιστήμιο με βαθμούς κάτω από τη βάση, να περάσουν με 5 μέχρι το πτυχίο και μετά το κράτος να τους βρει μια δουλίτσα. Αυτά είναι τα ιδανικά σας, αυτά είναι τα μικροαστικά, συντηρητικά σας ιδεώδη. Το δικαίωμα στην ελάχιστη προσπάθεια.
    Καια βέβαια μόλις πάρετε την θέση, αράζετε και καταγγέλετε την κριτική και την αξιολόγηση. Έχετε καταστρέψει την κοινωνία, την έχετε καταντήσει τεμπέλικη, αραχτή. Βλάκες αριστεροι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αν θέλετε διορισμό καθήστε και διαβάστε για να περάσετε και να διδάξετε ως μόνιμοι εκπαιδευτικοί. Δε μπορούμε να εμπιστευτούμε τη μόρφωση των παιδιών μας σε ανθρώπους που έχουν πάρει διαζύγιο με τη γνώση εδώ και δέκα ίσως και παραπάνω χρόνια. Εξάλλου η εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο δεν αποτελεί και εισαγωγή στο δημόσιο αλλά αυτό δε το καταλαβαίνεται μάλλον για αυτό εκτίθεστε.

    Σοβαρευτείτε και ξεκινήστε διάβασμα για να πετύχετε στο ΑΣΕΠ και να γίνετε άξιοι εκπαιδευτικοί πρότυπα για τα παιδιά μας και όχι αργόμισθοι, τεμπέληδες που θα απαξιώσετε περαιτέρω την δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. NA ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ. ΕΔΩΣΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΣΕΠ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ(2000,2002)ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 33 ΕΤΩΝ.ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ.ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΠΙΟ ΙΚΑΝΩΝ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΠΙΟ ΠΑΛΑΙΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Διαβάστε στραβάδια και ανταγωνισθείτε τους νεότερους. Αν έχετε παραπάνω γνώσεις και ικανότητες θα φανεί και θα περάσετε εσείς αντί αυτοί. Αλλά φοβάστε ότι ειστε ανεπαρκείς άρα δε δικαιούστε να μιλάτε για μονιμότητα.
    Δε σημαίνει ότι πήρατε το πτυχίο με ένα 6αρακι δικαιούστε διορισμό ενώ ενας που τελείωσε με 8 πρέπει να περιμένει τη σειρά του δεν ξερω και γω σε πόσα χρόνια. Σοβαρευτείτε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο Ασεπ είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει μέχρι στιγμής. Εσείς που διεκδικείται μαζικούς διορισμούς είστε εκτός τόπου και χρόνου και δεν θα σας περάσει. Καλύτερα να βγείτε στη σύνταξη. Δεν έχετε όρεξη ούτε για διάβασμα ούτε για πρόοδο. Μόνο ο διορισμός σας αφορά. Μπάτε σκύλοι αλέστε! Πήρατε ένα πτυχίο προπολεμικά και νομίζετε ότι σας οφείλουν διορισμούς. Αποδείξτε ότι αξίζετε μέσω των εξετάσεων. Δεν είμαστε οι μαλάκες εμείς που διαβάζουμε και διεκδικούμε. Επιτέλους όχι άλλη βλακεία σε βάρος της ποιοτικής παιδείας!
    Ο ασεπ δεν θα καταργηθεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Βέβαια ένας από τους θεσμούς που είναι ο περισσότερο αδιάβλητος, θα πρέπει να καταργηθεί. Γιατί δεν εξυπηρετεί κάποιους σαν τον γελείο που έκανε αυτο post. Γιατί πρέπει πάντα να υπάρχει μια συνέντευξη κομματική για να προσληφθεί κάποιος. Και φυσικά δεν χρειάζεται να ρωτήσουμε τι ψηφίζει ο βλάκας που έκανε αυτό το post

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ.
    ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΠΗΡΑΜΕ ΜΕ ΓΛΥΨΙΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ ΕΝΑ ΑΣΧΕΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΟΥΡΕΥΕΤΑΙ Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.
    ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΕΣ, ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΙΣΟΣ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΣ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΓΑΜΟΥΣΑΝ ΤΑ ΓΚΟΜΕΝΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΑ ΤΙ ΔΙΔΑΧΤΗΚΑΝ.
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ! ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ.
    ΚΑΛΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΛΑΟΣ ΚΑΤΑΝΤΑΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ.

    ΤΟ ΑΣΕΠ ΕΙΝΑΙ Ο,ΤΙ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΑΝ ΘΕΣΜΟΣ, ΑΣΧΕΤΑ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΕΣΥ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ, ΕΧΕ ΥΠΟΨΗ ΣΟΥ ΟΤΙ Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ (ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΕΠ) ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΙ ΠΟΥ Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ, ΟΧΙ ΟΙ ΝΕΠΟΤΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΒΟΛΕΨΑΚΙΔΕΣ ΔΕΞΙΟΙ.
    Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ, ΌΧΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ.
    ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΟΥ ΑΝ-ΥΠΑΡΚΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΝ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΣΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΓΙΑΤΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΚΕΨΗ ΕΚΕΙ ΔΙΔΑΞΕ ΠΩΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΣΩΣΤΑ.
    ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ "ΨΩΜΙ ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΚΩΤΣΟ ΒΑΣΙΛΙΑ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΩΣΤΑΚΗ ΣΤΟ ΘΡΟΝΟ ΕΞΑΛΛΟΥ.
    ΚΩΤΣΟ, ΑΝ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΕ ΑΣΕΠ, ΘΑ ΉΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ;
    (ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΜΕ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ, ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΑΚΟΜΗ ΠΑΣΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ 4ης ΤΑΞΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ

    ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΕΠ

    ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ
    ΚΑΙ ΤΟ ΕΤΟΣ ΚΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αυτοί που φωνάζουν ότι παίρνουμε τα πτυχία μας με γλυψίματα και γνωριμίες, ας απαιτήσουν να διώκονται μέχρις εσχάτων οι καθηγητές που δίνουν τέτοια δικαιώματα. Ας φωνάζουν για μια κάθαρση στα ελληνικά πανεπιστήμια πρώτα. Και όχι φίλε, δεν πήραμε όλοι τα πτυχία μας με τέτοιους τρόπους αν θες να ξέρεις!!!
    Και εγώ δεν ανήκω στους αδιόριστους εκπαιδευτικούς, ούτε και θέλω να γίνω εκπαιδευτικός, δε μου αρέσει ο χώρος της εκπαίδευσης.
    Αλλά εκνευρίζομαι όταν εξισώνονται όλοι οι πτυχιούχοι με κάτι κατακάθια της κοινωνίας για να βρούμε επιχειρήματα κατά της κατάργησης του ΑΣΕΠ. Και αν θες να ξέρεις, αυτοί που έχουν τις γνωριμίες, δεν έχουν ανάγκη τον ΑΣΕΠ, διορίζονται από άλλες, πιο μικρές και ύποπτες πόρτες.

    Κάποιες σχολές φίλε (π.χ. φιλολογία) διδάσκονται παιδαγωγικά μαθήματα εκτός των άλλων. Γιατί τα διδάσκονται αυτά αν όχι για να γίνουν καθηγητές? Αυτό για το φίλο που είπε ότι όλοι που βγάζουν ένα πανεπιστήμιο θέλουν να γίνουν καθηγητές. Οι θεολόγοι, δάσκαλοι κλπ κλπ τι άλλο μπορούν να γίνουν???
    Ο πτυχιούχος, για κάποιον άλλον που μίλησε για τις πανελλήνιες, δεν είναι το ίδιο με τους απόφοιτους λυκείου. Οι πτυχιούχοι έχουν δώσει και ξαναδώσει εξετάσεις και το πτυχίο πανεπιστημίου είναι η πιστοποίηση της γνώσης που κατέχουν. Ακόμα και κάποιος που έχει μεταπτυχιακό υποβάλλεται στην ίδια εξεφτελιστική διαδικασία του ΑΣΕΠ, για να αξιολογήσουν κάποιοι "ειδήμονες" τις γνώσεις τους. Δεν είναι όμως αυτό μια άμεση αμφισβήτηση στο εκπαιδευτικό μας σύστημα? Δεν είναι μια αμφισβήτηση στα πανεπιστήμια? ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΟΤΕ!!!
    Και όσο για το 'αδιάβλητες', εμένα αφήστε με να αμφιβάλλω, γιατί πολλά έχουν δει τα ματάκια μου και πολλά έχουν ακούσει τα αυτάκια μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Και με ποιόν τρόπο ο ΑΣΕΠ κατοχυρώνει αυτόν που έχει ερευνητικό έργο; Με τις ερωτήσεις που για τη σωστή απάντηση ακόμα δεν έχει υπάρξει συμφωνία;

    Ή μήπως με ερωτήσεις που προέρχονται μαζικά από συγκεκριμένες θεματικές περιοχές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΑΣ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΛΛΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΣΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΚΡΙΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ ΤΟΥ!

    ΤΕΤΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ:
    1) ΧΡΟΝΟΣ ΚΤΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥ
    2) ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ
    3) ΕΝΣΗΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΟΥΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ)

    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΙΌ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΠΑΠΑΓΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αν το κράτος δέχεται ότι κάποιος μπορεί να περάσει 50-60 πανεπιστημιακά μαθήματα χωρίς να διαβάσει και με γλείψιμο, και περιμένει από το ΑΣΕΠ να του πει ποιός έγλειψε λιγότερο, τότε για ποιά πανεπιστήμια μιλάμε; Κλείστε τα να τελειώνουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ο άλλος που λέει ότι πέρασε με τη δεύτερη γιατί ήταν άξιος, οι άξιοι περνάνε με την πρώτη, όχι δίνοντας και ξαναδίνοντας!

    Άντε γιατί μαζεύτηκαν όλα τα όρνια και ο καθένας κοιτάζει να δικαιώσει την πρόσληψή του, είτε από ΑΣΕΠ είτε από αναπληρωτής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. 2:30μμ

    Αυτό που είπες είναι η μεγαλύτερη βλακεία που έχω ακούσει!!!!!!!!

    Στα 18 που δίνει πανελλήνιες ένα παιδί, μπορεί να μη διαβάσει αρκετά, και να μην περάσει. Την επόμενη χρονιά όμως που θα στρωθεί στο διάβασμα, θα περάσει. Τι θα πει 'ο άξιος περνάει με την πρώτη'??????
    Δηλαδή το παιδί που πέρασε με τη δεύτερη εσύ το βγάζεις χαζό και ανάξιο?
    Δυστυχώς στις πανελλήνιες περνούν αυτοί που μπορούν να παπαγαλίσουν καλύτερα. Δεν κρίνεται το ποιος είναι 'άξιος' ή όχι (αλήθεια, μπορείς να μου δώσεις έναν ορισμό του τι σημαίνει 'άξιος' για σένα?)

    Δηλαδή εσύ προτείνεις να καταδικάζεται ένα παιδί από τα 18 του επειδή δεν πέρασε με την πρώτη? Ωραια... Μήπως να τα ρίχναμε αυτά τα παιδιά και στον Καιάδα να γλιτώναμε από τους 'ανάξιους' μια και καλή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. "Ο πτυχιούχος, για κάποιον άλλον που μίλησε για τις πανελλήνιες, δεν είναι το ίδιο με τους απόφοιτους λυκείου. Οι πτυχιούχοι έχουν δώσει και ξαναδώσει εξετάσεις και το πτυχίο πανεπιστημίου είναι η πιστοποίηση της γνώσης που κατέχουν. Ακόμα και κάποιος που έχει μεταπτυχιακό υποβάλλεται στην ίδια εξεφτελιστική διαδικασία του ΑΣΕΠ, για να αξιολογήσουν κάποιοι "ειδήμονες" τις γνώσεις τους. Δεν είναι όμως αυτό μια άμεση αμφισβήτηση στο εκπαιδευτικό μας σύστημα? Δεν είναι μια αμφισβήτηση στα πανεπιστήμια?"

    21 Φεβρουάριος 2008 1:43 μμ

    Ο απόφοιτος λυκείου είναι ακριβώς η ίδια περίπτωση με τον απόφοιτο πανεπιστημίου. Οι μαθητές εξετάζονται γραπτώς σε πολλά μαθήματα κατά τη διάρκεια της τριετούς φοίτησης τους στο λύκειο (και κατά τη διάρκεια της φοίτησης τους στο γυμνάσιο παλιότερα). Το ίδιο ισχύει και για τους φοιτητές.

    Αν το πτυχίο του πανεπιστημίου πιστοποιεί τις αποκτηθείσες γνώσεις των αποφοίτων τότε με την ίδια λογική πρέπει να δοθεί η ίδια αξία και στο απολυτήριο του λυκείου, καταργώντας τις πανελλαδικές εξετάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια.

    Με τη λογική που μας προτείνεις οι πανελλαδικές είναι κι αυτές άμεση αμφισβήτηση στα σχολεία. Ή μήπως να καταργηθούν και οι επίσης πανελλαδικού χαρακτήρα γραπτές εξετάσεις του ΟΕΕΚ για απόκτηση διπλώματος πιστοποίησης που δίνουν όλοι όσοι αποφοιτούν από τα ιδιωτικά και τα δημόσια ΙΕΚ.

    Κι όμως. Η λύση είναι πανελλαδικές γραπτές εξετάσεις όλων των υποψηφίων σε κοινά θέματα για την εισαγωγή τόσο στα πανεπιστήμια, όσο και στο δημόσιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Πρώτον: Με ένα καλύτερο σύστημα στα σχολεία και με μια διασφάλιση ότι η αξιολόγηση των μαθητών θα είναι αντικειμενική, εγώ είμαι υπέρ της κατάργησης των πανελληνίων.

    Και δεύτερον: Το σχολείο, ακόμα και το Λύκειο, ονομάζεται: Βασική Εκπαίδευση.
    Το Πανεπιστήμιο ονομάζεται: Ανώτατη Εκπαίδευση.

    Δεν είναι παράλογο από τη βασική εκπαίδευση να δίνεις εξετάσεις για να αποδείξεις ότι έχεις τις ικανότητες να περάσεις στην Ανώτατη.

    Μετά την Ανώτατη όμως δίνεις εξετάσεις για ποιο πράγμα? Για την ανωτερωτατότατη θέση καθηγητού?

    Όχι, δεν είναι το ίδιο ο απόφοιτος Λυκείου και ο απόφοιτος Πανεπιστημίου, όσο κι αν θέλετε να τα εξισώνετε και να τα ισοπεδώνετε όλα σ'αυτή τη χώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Sorry, βαική εκπαίδευση -- Δημοτικό, Δευτεροβάθμια -- Γυμνμάσιο, Λύκειο
    Ανώτατη -- Πανεπιστήμιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. A! Και όσο για τα ΙΕΚ, όχι να μην καταργηθούν. Επειδή δούλευα παλιά γραμματέας σε ένα ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΕΚ, και έβλεπα τι γίνεται, όχι να μην καταργηθούν στα ΙΕΚ.
    Γιατί επικρατεί το μπάχαλο του αιώνα και τα περισσότερα παιδιά βγαίνουν χωρίς γνώσεις. Άσε που δεν κόβεται ποτέ κανείς. Και να κοπεί δηλαδή, θα περάσει σίγουρα το Σεπτέμβριο. Ναι, οι εξετάσεις πιστοποίησης για τα ΙΕΚ σημαίνουν ακριβώς αυτό που λες. Είναι μια άμεση αμφισβήτηση των ΙΕΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΔΙΚΑΣΤΗΚΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟ 1998

    ΕΧΩ ΡΩΤΗΣΕΙ ΕΓΚΡΙΤΟΥΣ ΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΟΤΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ
    ΚΑΙ ΘΕΛΗΣΗ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
    Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ
    ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΜΕΣΟΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΕΣ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Οι γνωστές πανελλαδικές γίνονται για να διαπιστωθεί αν έχεις αφομοιώσει ορισμένες γνώσεις στο λύκειο με τις οποίες θα μπορέσεις να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις του πανεπιστημίου.

    Οι πανελλαδικές του ΑΣΕΠ γίνονται για να διαπιστωθεί αν έχεις αφομοιώσει ορισμένες γνώσεις στο πανεπιστήμιο με τις οποίες θα μπορέσεις να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις της δουλειάς σου.

    Οι πανελλαδικές του ΟΕΕΚ γίνονται για να τον ίδιο λόγο. Στις πανελλαδικές του ΟΕΕΚ εξετάζονται σε κοινά θέματα απόφοιτοι και των δημοσίων ΙΕΚ και των ιδιωτικών. Εκεί φαίνεται τι αξίζει ο καθένας, ποιος εισήχθη και αποφοίτησε από ένα ΙΕΚ με αθέμιτα μέσα και ποιος όχι.

    Το πρόβλημα των πανελλαδικών στα σχολεία είναι άλλο. Είναι ότι αποτελούν τα μαθηματικά το μάθημα με τη μεγαλύτερη βαρύτητα (σε μόρια) για όλες τις θετικές επιστήμες.

    Οι συντελεστές βαρύτητας πρέπει να καθορίζονται από τα πανεπιστήμια. Για το φυσικό πρέπει να αποτελεί η φυσική το πιο κρίσιμο μάθημα, για το χημικό η χημεία κ.ο.κ.

    Το ΥΠΕΠΘ πρέπει απλώς να παρέχει ένα άθροισμα των συντελεστών βαρύτητας και τα τριτοβάθμια ιδρύματα να καθορίζουν τις επιμέρους τιμές των συντελεστών όπως αυτά κρίνουν. Μπορεί αυτή η λύση να είναι πιο πολύπλοκη από τη υφιστάμενη, ωστόσο είναι εφικτή με τα σημερινά δεδομένα της πληροφορικής. Έτσι θα ταιριάζουν καλύτερα οι γνώσεις και οι κλίσεις των υποψηφίων φοιτητών με τα πιθανά μελλοντικά τους επαγγέλματα. Λύσεις πάντα υπάρχουν για όσους θέλουν να τις δουν χωρίς να εθελοτυφλούν.

    Όσο για κάτι άλλους που γράφουν ένα σκέτο σύνθημα κατά του ΑΣΕΠ με bold και κεφαλαία, επιχειρήματα έχετε να γράψετε για αυτά που ισχυρίζεστε; Ή το μόνο που ξέρουμε είναι να πετάμε μια μακακία στον αέρα και την κάνουμε με ελαφρά; Και μετά περιμένετε με αυτή την ανευθυνότητα που σας διακρίνει - χωρίς δηλαδή να τεκμηριώσετε την άποψη σας για να μας πείσετε - να σας εμπιστευθούμε το μέλλον των παιδιών μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Κουίζ: ο Νικολιτσόπουλος της ΓΣΕΕ θεωρείται έγκριτος νομικός;

    Σε αυτόν έτρεχαν χιλιάδες συμβασιούχοι προκειμένου να μονιμοποιηθούν, έπειτα από προτροπή ανθρώπων της ΓΣΕΕ. Είναι γνωστό πλέον ότι ο συγκεκριμένος νομικός εκμεταλλεύτηκε την αγωνία των συμβασιούχων για να θησαυρίσει.

    Δεν είμαι κατά δικαστικών κινήσεων εναντίον του κράτους, ελπίζω μόνο οι έγκριτοι νομικοί που επικαλείστε να μην υποδεικνύονται από την ΟΛΜΕ και τις υπόλοιπες συνδυκαλιστικές ενώσεις, διορισμένων και αδιόριστων εκπαιδευτικών. Αυτό διότι ξέρουμε πολλά για το βρώμικο ρόλο ορισμένων εκ των συνδυκαλιστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. 5:06μμ

    Θα προτιμούσα αντί για εξετάσεις ΑΣΕΠ, οι υποψήφιοι καθηγητές να υποχρεούνται να παρακολουθήσουν κάποια επιπλέον μαθήματα ή και πρακτική άσκηση μέσα σε τάξεις για να αποκτήσουν τα προσόντα να διδάξουν. Ειδικά για δασκάλους που έχουν να κάνουν με πολύ μικρά παιδιά. Κάτι ανάλογο γίνεται σε πολλές χώρες του εξωτερικού.
    Για μένα το θέμα δεν είναι αν ο δάσκαλος/καθηγητής θα έχει τις απαιτούμενες γνώσεις. Αυτές τις έχει, κι αν τις έχει ψιλοξεχάσει, μπορεί πολύ εύκολα να τις φρεσκάρει. Εγώ για το μόνο που έχω ενστάσεις είναι ότι ο καθένας μπορεί να γίνει δάσκαλος ή καθηγητής και να διαμορφώσει το χαρακτήρα των παιδιών μου. Πρακτική και μαθήματα ψυχολογίας στο πώς θα έπρεπε να φέρεται στα παιδιά κάθε ηλικίας για μένα είναι το σημαντικότερο θέμα. Είχα πολλές αρνητικές εμπειρίες με ανθρώπους που δεν άξιζαν να είναι καθηγητές και πλήγωναν παιδικές ψυχές χωρίς ποτέ να υποστούν καμία συνέπεια, που νομίζω ότι αυτό είναι το σημαντικότερο που πρέπει να κοιτάξουμε για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης.
    Και επαναλαμβάνω, ότι ούτε είμαι ούτε ευελπιστώ να γίνω ούτε δασκάλα ούτε καθηγήτρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. 5:19μμ.

    Σωστή παρατήρηση. Υπάρχει όμως και άλλη - ίσως ακόμα καλύτερη λύση:

    1) γραπτές εξετάσεις ΑΣΕΠ για όλους τους υποψηφίους

    και έπειτα

    2) ειδικά σεμινάρια/μαθήματα ψυχολογίας και πρακτική άσκηση για όλους τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ πριν κληθούν να διδάξουν μόνοι τους στην τάξη.

    Όπως είπα και πριν, λύσεις πάντα υπάρχουν όταν θέλουμε να τις δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. 5:42

    Δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε στο θέμα του ΑΣΕΠ, στο οποίο εγώ διαφωνώ, αλλά δε θα ήθελα ν'αρχίσουμε να μαλώνουμε. Αφού και οι 2 είπαμε τα επιχειρήματά μας, καλύτερα να το τελειώσουμε εδώ.

    Χαίρομαι πάντως που συμφωνείς στο δεύτερο, γιατί αυτό για μένα είναι το σημαντικότερο, καθώς οι δάσκαλοι/καθηγητές διαμορφώνουν κατά ένα μεγάλο μέρος τις συνειδήσεις και την προσωπικότητα παιδιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΟΣΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΕΧΩ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΚΟΣΜΑΡΑ ΤΟΥΣ . ΖΟΥΝ ΤΟ "ΧΡΥΣΟ ΑΙΩΝΑ" ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΥΠΟΛΟΙΠΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ (1995) ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΣΕΠ, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΩ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΤΗΡΙΔΑ. Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ (ΚΑΙ ΑΔΙΚΗ!)
    ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΑ ΠΙΑΝΑΝΕ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΑΝ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΟΥΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ?
    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΑΓΩΝΙΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΡΙΖΟΜΕΝΩΝ ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΝ, ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΙΚΑΝΟΣ, ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΠΡΙΝ 1-2ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ Ή ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΨΕΙ 5-10 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ?
    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΕΠ, ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΣΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΜΑΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΑ ΕΥΚΟΛΟΠΙΣΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ; ΣΑΣ ΤΑΞΑΝΕ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΤΕ ΤΟ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ ΑΣΕΠ.GR ΑΓΧΩΘΗΚΑΤΕ; ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΠΙΟ ΙΚΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΓΡΑΨΤΕ ΑΡΙΣΤΑ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΜΩΣΤΕ ΜΑΣ. ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Σε ό,τι αφορά την κατάργηση της επετηρίδας θέλω να
    επισημάνω τα εξής:

    1)Λυθηκε αυτόματα με την κατάργησή της το πρόβλημα της
    ανεργίας 120.000 εκπαιδευτικών;

    2) Ολοι εμείς οι αδιόριστοι έχουμε ένα πτυχίο που
    αναφέρει τις ικανότητές μας και μάλιστα από καθηγητές
    πανεπιστημίου. Ποιοι θα είναι άραγε αυτοί οι καθηγητές
    που πρέπει να μας κρίνουν και πάλι; Ανωτέρου επιπέδου
    από τους προηγουμένους; Με ποιο δικαίωμα
    αμφισβητούνται οι πανεπιστημιακοί μας δάσκαλοι;

    3) Το υπουργείο προσπαθεί να δείξει ότι υπεύθυνοι για
    την κατάσταση είναι οι αδιόριστοι. Το να γεμίζεις με
    κόσμο τα πανεπιστήμια για να πάρεις ψήφους και μετά να
    λες ότι έχει διογκωθεί η επετηρίδα ­ λες και φταίνε οι
    αδιόριστοι γι' αυτό ­ δείχνει ανευθυνότητα, λαϊκισμό,
    έλλειψη διορατικότητας και ανάξιους πολιτικούς.

    4) Δεν είναι άδικο να περιμένεις 10 χρόνια να
    διορισθείς ως εκπαιδευτικός, χωρίς να έχει άλλη
    επιλογή, και ξαφνικά κάποιοι λαϊκιστές υπουργοί να σου
    λένε ότι πρέπει να συναγωνισθείς με αυτούς που
    τελειώνουν τώρα το πανεπιστήμιο; Πώς θα αναπληρωθούν
    αυτά τα 10 χαμένα χρόνια;

    5) Είναι εφικτό να φοιτήσουν τόσες χιλιάδες αδιόριστοι
    (ένα έτος επιπλέον, μας λέει το υπουργείο) στα
    πανεπιστήμια που δεν έχουν καν τέτοια υποδομή; Και
    αυτό για να έχουν δικαίωμα να δώσουν εξετάσεις. Είναι
    πολύ δύσκολο να προετοιμάζεται κάποιος οικογενειάρχης
    για τις εξετάσεις του υπουργείου και να ανταγωνίζεται
    τον νεαρό που μόλις τέλειωσε το πανεπιστήμιο και όχι
    μόνο δεν έχει καμία υποχρέωση αλλά στηρίζεται
    οικονομικά στους γονείς του.

    ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
    ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Είμαι διορισμένη κι εγώ μέσω ΑΣΕΠ εδώ και 2 χρόνια. Είναι όμως -επιεικώς - γελοίο να ισχυρίζεται κανείς ότι οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ είναι οι "ικανότεροι". Ο παράγοντας "τύχη" είναι καθοριστικός.

    Επίσης, τι σας κάνει να πιστεύετε ότι στον ιδιωτικό τομέα σταδιοδρομούν οι "ικανοί"??? Δούλεψα σε ιδιωτική τράπεζα 8 χρόνια πριν τον διορισμό μου και ξέρω από πρώτο χέρι ότι περισσεύουν τα μεγαλοστελέχη που χρηματίζονται για να μεσολαβήσουν σε προσλήψεις. (Έχω στενούς φίλους που εξασφάλισαν με αυτόν τον τρόπο μία θέση στον ιδιωτικό τομέα).

    Όλα είναι θέμα κατεστημένης νοοτροπίας, η οποία μπορεί κάποτε να αλλάξει, αλλά αυτό θα γίνει τόσο σταδιακά που πιθανόν να μην το προλάβουμε. Οπότε οι επιλογές είναι δύο: ή προσπαθείς με τα μέσα που έχεις να πετύχεις το καλύτερο για την επαγγελματική σου αποκατάσταση, ή μεταναστεύεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *