GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το κρυφό φαβορί;

. Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ Θεσσαλονίκης Άνθιμος θα είναι ο επόμενος προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας. Δεν πρόκειται για σενάριο. Σε τηλεφωνική ε...

.
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ Θεσσαλονίκης Άνθιμος θα είναι ο επόμενος προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας. Δεν πρόκειται για σενάριο. Σε τηλεφωνική επικοινωνία του οικουμενικού Πατριάρχη με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ο πρώτος έδωσε σαφείς οδηγίες προς τον δεύτερο για τα οφέλη που θα αποφέρει η εκλογή Άνθιμου στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο και για τις δύο πλευρές. Ο κ. Βαρθολομαίος ζήτησε από τον πρωθυπουργό να εξουδετερώσει τον Μητροπολίτη Σπάρτης Ευστάθιο υποδεικνύοντάς του σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες σε ποιους ιεράρχες πρέπει να απευθυνθεί για να πετύχει τον αποκλεισμό του.
ΣΤΟΥΣ κόλπους της Ιεράς Συνόδου έχει ήδη αποκλειστεί το ενδεχόμενο της ανάδειξης του Θηβών Ιερώνυμου ως αρχιεπισκόπου καθώς ο φάκελός του θα δώσει τροφή στα ΜΜΕ για να πλήξουν την εκκλησία. Με μοναδικό αντίπαλο τον Σπάρτης, ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος έχει περίπου δέκα ημέρες για να πείσει το 50% των Ιεραρχών να του εμπιστευτούν την ψήφο τους και την τύχη της εκκλησίας. Το αγαπημένο παιδί του Βαρθολομαίου, πέραν του Οικομενικού έχει στο πλευρό του και τον δραστήριο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυροπόλεως Βαρβάβα ο οποίος τις τελευταίες ημέρες κοιμάταιο ελάχιστα και εργάζεται σκληρά για την εκλογή Άνθιμου. Όπως φαίνεται προσδοκά την εκλογή του στη θέση που θα αδειάσει, στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.
ΠΟΛΥ δύσκολα λοιπόν, ο Σπάρτης Ευστάθιος θα καταφέρει να τα βγάλει πέρα με την Ιερή Συμμαχία Βαρθολομαίου, Καραμανλή, Άνθιμου, Βαρνάβα και με δεδομένο τον παραγκονισμό του Δημητριάδος Ιγνατίου και του Μεσογείας και Λαυριωτικής Νικολάου, ο Άνθιμος το μεσημέρι της 7ης Φεβρουαρίου θα φορέσει τον αρχιεπισκοπικό πορφυρούν μανδύα.

reporter

17 σχόλια

  1. Entaksei to kapsate to thema re, akribws sto apo katw o Bartholomew sthrizei Ierwnymo :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το αμέσως προηγούμενο post μιλάει για στήριξη του Οικουμενικού Πατριάρχη στον Ιερώνυμο, σύμφωνα με "αποκλειστικές πληροφορίες".
    Ο Βαρθολομαίος, κατά πώς φαίνεται, είναι σαν την Siemens Hellas: υποστηρίζει ταυτόχρονα και τους δύο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΘΙΜΟΣ ΠΟΡΟ ΠΟ ΠΕΡΟ ΠΕΡΟ ΠΕΡΟΜ ΠΟΡΟ ΠΟΡΟ ΠΕΡΟΜ!!

    χα χα... έτσι και βγει ο Άνθιμος, κάτι τσουτσέκια αριστεροί θα σκάσουν από το κακό τους...

    Α Α ΑΝΘΙΜΟΣ!!

    ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο να εκλεγεί ο Άνθιμος.Μόλις απηλλάγησαν από τον Χριστόδουλο, θα έχουν τώρα τον Άνθιμο που λέει χειρότερες μαλακίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εχει κριθεί η εκλογή και είναι ο Σπαρτης Ευστάθιος.
    Μεγάλη μορφή και προσωπικότητα.
    Ο Πατριάρχης θέλει να κανει την αυλή του και πηγαινει απο τον έναν στον άλλον.
    Ο Ιερώνυμος ξέρει οτι δεν θα εκλεγει και αυτος τον Σπάρτης υποστηρίζει.
    Ισως γι αυτο εριξαν το μπαλάκι στον Ανθιμο.
    και ο Ανθιμος συμπαθης είναι ,
    ο Ευστάθιος της Σπάρτης αξιζει να γινει Αρχιεπισκοπος.
    Αυτο πιστεύω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο επόμενος Αρχιεπίσκοπος είναι ο Σπάρτης Ευστάθιος. Όλα τα άλλα είναι κουραφέξαλα. Θα εκλεγεί και χωρίς πρόβλημα. Ο αγαπητός των ΜΜΕ Ιερώνυμος θα μείνει στους δικούς του (Ζακύνθου, Περιστερίου, Ιωαννίνων, Μεσσηνίας κλπ), δεν έχει διεισδυτικότητα αλλού.

    Άλλο θέμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αλλο φασιστα θα φαμε στη μαπα τωρα.

    ας τους ριξει καποιος φολα να ησυχασουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Ζακυνθου Χρυσοστομος τον παιρνει;

    Ο ευρων αμειφθεισεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η όψιμη συμμαχία Λαμπράκη-Καραμανλή αποφάσισε και γι αυτό και φυσικά δεν είναι ο Άνθιμος.

    Είδαν κι έπαθαν με τον έναν υπερφίαλο χαμηλού επιπέδου ανακατωσούρα σιγά μην αφήσουν το ημίτρελο ψώνιο να αναλάβει. Ούτε στα πλει οφ δεν προκρίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πιστευω να εκλεγει ο Σπαρτης Ευσταθιος για το καλο της εκκλησιας και του εθνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. αυτος ειναι με το ενα ποδι στο ταφο,παλι κηδειες και ασπασμους θαχουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. VALTE KAI ENA TOPIK POU NA LEEI OTI THA VGEI O LAKONIAS

    ETSI OPOIOS KAI AN KERDISEI, ESEIS THA LETE OTI TO EIXATE PEI

    SOVARES PLIROFORIES DINETE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο Άνθιμος είναι η σοφότερη επιλογή στις ημέρες που ζούμε. Έτσι θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, θα βγει κυβέρνηση συνασπισμού ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (που να βγάλουν αυτοδυναμία οι φουκαράδες...) και με μπροστάρη τον Άνθιμο θα πάνε να απελευθερώσουν τα σκλαβωμένα εδάφη μας στην Βόρεια Μακεδονία, ξέρετε, αυτά τα "κομμάτια" που βρίσκονται στην FYROM και που θέλει να πάρουμε πίσω ο Άνθιμος.

    Μάλιστα οι επικοινωνιολόγοι της Εκκλησίας ψάχνουν ήδη λευκό άτι για να ηγηθεί ο Άνθιμος των ενόπλων δυνάμεων, ενώ οι πληροφορίες που θέλουν να αναζητούνται δύο μουλάρια για να έρθουν ο Ψωμιάδης και ο Ζουράρις μαζί στην εκστρατεία ελέγχονται.

    Η μαγική Θεσσαλονικιώτικη τριπλέτα ετοιμάζεται... προσοχή κάφροι Αθηναίοι...

    Επίσης ένα άλλο καλό αν βγει ο Άνθιμος είναι ότι η εκκλησία θα γίνει χορηγός του ΠΑΟΚ που θα αναγεννηθεί και θα πάρει και πρωτάθλημα με την ευχή του Θεού. Η νέα φανέλα του θα έχει ένα μεγάλο σταυρό μπροστά, όπως των Ναϊτών ένα πράγμα, ενώ πίσω θα εμφανίζεται ο δικέφαλος που είναι και βυζαντινό σύμβολο, που θα κρατάει στα νύχια του την FYROM. Ο Ζαγό ήδη κινείται παρασκηνιακά για την εκλογή του Άνθιμου ενώ ο Ρέμος έχει σκάσει από το κακό του αλλά επειδή το όνομα της ομάδας του αναφέρεται σε παγανιστικές εποχές όπου ήταν πολύ τρέντυ ο δωδεκαθεϊσμός δεν υπάρχει περίπτωση η εκκλησία μας να τον στηρίξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΛΑ???ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΤΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΤΡΙΧΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΙΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ.ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. re malakismena toso kairo mas ta priksate me ton hristodoulo.pistevo tora na eisaste eytihismenoi.prosehte mono giati me ton karkino den paijei kaneis.oso gia tin ipatitida c to 60% einai agnosto pos mpori na to kolisi kanis.rotiste kai kanena giatro malakes,poustides pou nomizete oti oloi ine snan ki esas pisoglentides.ante ke sta dika sas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. πες τα ρε jerry να σε καλα!!!
    ξυπνησαν ολα τα νουμερα και βριζουν
    και δεν εχουν τα αρχιδια ουτε το ονομα τους να πουν με αδελφες θα ασχολουμαστε...?ξεχνανε οτι ολα εδω πληρωνονται!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *