GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξεσηκωμός στη νοτιοδυτική Μαγνησία....

. για να μην εγκατασταθεί εργοστάσιο λιθάνθρακα! ., Του Γρηγόρη Στουρνάνα . Ηχηρό μήνυμα στο Υπουργείο Ανάπτυξης και στη ΔΕΗ θα στείλουν ...

.
για να μην εγκατασταθεί εργοστάσιο λιθάνθρακα!
.,
Του Γρηγόρη Στουρνάνα
.
Ηχηρό μήνυμα στο Υπουργείο Ανάπτυξης και στη ΔΕΗ θα στείλουν σήμερα Δευτέρα κάτοικοι και φορείς του Αλμυρού και της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοδυτικής Μαγνησίας.
Όλοι μαζί, κάτοικοι και φορείς, θα δώσουν δυναμικό παρόν στην κινητοποίηση ενάντια στην προοπτική εγκατάστασης στη βιομηχανική περιοχή της πόλης, σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύσιμη ύλη τον λιθάνθρακα.
Πρόκειται για ζήτημα που αφορά ολόκληρη την Μαγνησία ενώ την αντίδραση και τη συμπαράσταση στην κινητοποίηση εκφράζουν ήδη και οι όμοροι νομοί. Δεν μπορεί να μην ερωτάται η τοπική κοινωνία πάνω σε τέτοιους σχεδιασμούς. Η τελική απόφαση λαμβάνεται την επόμενη Τρίτη στην Αθήνα, ωστόσο καμία ενημέρωσης δεν υπάρχει στο δήμο Αλμυρού.
Το πρωί, στις 10:30 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία του Αλμυρού και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία με δυναμική παρέμβαση στην εθνική οδό.
Να είστε ΟΛΟΙ εκεί γιατί η υγεία και η ζωή είναι υπόθεση όλων μας.

13 σχόλια

  1. Ο λογιστής Τάσος Σιδηρόπουλος στην Βέροια είναι ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗΣ. Ενημερώστε τους φίλους σας στη Βέροια ώστε να μην καταστρέψει και άλλους πελάτες του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είμαι ο Babis!
    του τσιμπουκιού και του παλουκιού
    τον πούτσο δε χορταίνω
    πλακώστε με στα καυλιά
    και από την καύλα τρέμω

    Είμαι τραβέλι βρωμερό
    με ξυρισμένο μουνί και κώλο
    σύντροφοι λυπηθείτε με
    ψοφήστε με στον ψώλο

    Τον πούτσο του Καραμανλή
    εγώ τον αγαπώ
    και βασιλιά τον λέω
    και γάμησέ μου το κωλί
    από την καύλα κλαίω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. την ώρα που η κυβέρνηση δίνει άδεια για εργοστάσιο λιθάνθρακα, ο Σιούφας λέει στη βουλή των Εφήβων να κάνουν οικονομία στην ενέργεια και να μην έχουν συνέχεια τα φώτα αναμμένα διότι το περιβάλλον κινδυνεύει, γάμησε τα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αφού όλοι τα αρπάζουν από παντού...Ας τα αρπάξουμε και εμείς!!!

    Ρίξτε μια ματιά φίλοι μου, αξίζει…Γιατί στις δύσκολες εποχές που ζούμε λεφτά δύσκολα βγάζεις με παραδοσιακούς τρόπους!!!

    Για στοίχημα με μεγάλα κέρδη ρίξτε μια ματιά σε αυτό το blog!!!

    otherbet.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΗ ΜΠΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΠΑΝΩ ΣΕΛΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΙΟΥΣ!!! ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΡΕΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΝ ΟΤΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΤΕ ΧΑΜΠΑΡΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τι να πεί ο Σιούφας ρε μεγάλε; στο 1122 και εργοστάσιο λιθάνθρακα θα φτιάξουν και αυξήσεις στη δεή θα κάνουν καιδιόδια στην Αθήνα θα βάλουν γιατί δε μπορούν να κυκλοφορούν στην αθήνα με τις mercedes και να βλέπουν τον καθένα με το lada να τους μουτζώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγκλημα αυτα τα εργοστάσια πολύ επιβάρυνση στο περιάλλον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όσο ΕΜΕΙΣ οι ΜΑΛΑΚΕΣ ασχολούμαστε με τις μικροκατινιές του κάθε δημοσιογραφίσκου προωθείται το παριβαλλοντικό γαμήσι του λεκανοπεδίου αττικής και όχι μόνο.

    Ακούστε την ελληνική λογική της ΝΔ όπου 4 χρόνια μετά μιλά ακόμη για το τι έπραξε το κλεψοπασοκιστάν και πράττει εν τάχει, εν μέσω ζαχοπουλειάδας τα εξής...

    Πρίν από κανα χρόνο ψηφίστηκε νόμος με βάση τον οποίο η ΔΕΗ υποχρεούται να αγοράζει ρεύμα από ιδιώτες που παράγουν ρεύμα φιλικό πρός το περιβάλλον. Ωστόσο, αυτή η νομοθεσία επιτρέπει γενικότερα στη ΔΕΗ να αγοράζει ρεύμα από ιδιώτες ασχέτως με το αν είναι φιλικό πρός το περιβάλλον ή όχι. Η πρώτη παράμετρος εγκρίθηκε για να προωθηθεί η λιγότερη μόλυνση με διοξίδιο του άνθρακα. Η δεύτερη? δεν ξέρω!
    Οι κυβερνήτες μας όμως, στο όνομα της ανάπτυξης προωθούν σχέδιο υλοποίησης σταθμών παραγωγής ρεύματος με φυσικό αέριο, λιγνίτη κλπ και όχι ηλεκτροβολταϊκά ή αιολικά πάρκα λόγω της χαμηλής απόδοσης των αποζημιώσεων έκτασεων και του χρονοβόρου της υπόθεσης. Αποτέλεσμα! Το κράτος επιδοτεί την ανάπτυξη ιδιωτικών ενεργειακών σχημάτων. Σχηματίζονται ΑΕ με συμμετοχές από Endesa,Iberdrola,Enel,Βαρδινογιάννη,Στασινόπουλο,Μυτιλιναίο,Αγγελόπουλους και τ'άλλα παιδιά με συμμετοχή βέβαια και της ΔΕΗ (θα αναλάβει το νομικό κομμάτι). Έτσι τις μέρες που πέρασαν εγκρίθικε κομμάτι ενός γενικότερου σχεδίου υλοποίησης σταθμών παραγωγής ενέργειας που περιλαμβάνει: μονάδα με λιγνίτη στη βοιωτία (εκπομπή 1123 κιλά διοξιδείου ανα αντιστοιχία τόνου πετρελαίου) φυσικού αερίου στην ελευσίνα (Χαλυβουργική) και του αγίους θεωδόρους (κόρινθος power) (650 κιλά) όταν τα φωτοβολταϊκά έχουν ρύπους 316 κιλά και η αιολική ενέργεια 32κιλά! Το πίο κουφό είναι ότι οι εταιρίες που αναλαμβάνουν αυτά τα έργα, είναι οι κυριότεροι παραγωγοί αιολικής ενέργειας και είναι σε θέση να υλοποιήσουν αιολικά σχέδια! Εσείς τι καταλάβατε?!?!?!?!?!
    Να σας πώ εγώ τι κατάλαβα. Έρχονται οι ισπανοί αιλικοενεργιατζήδες (Iberdrola) και λένε έχουμε project για 3000MW αιολικής ενέργειας στην Ελλάδα, αντίστοιχα άλλα 2000MW οι Γερμανοί (Edensa) και άλλα 2000MW οι Ιταλοί (Enel). (Εν μέσω της διαδικασίας εγκρίσεων για αιολικά πάρκα, μεγάλο αριθμό εγκρίσεων είχε και ο Κοπελούζος, ο οποίος τελικά πούλησε όλη του τη συμμετοχή, επειδή ακριβώς δεν πρόκειται το κράτος επί του παρόντος δεν θέλει να αφήσει να γίνουν τα αιολικά πάρκα που εγκρίθηκαν! ( Λές να τα μαζέψουν στο μέλλον όλα πάνω στα καμμένα?)
    (Νοτιοανατολική Έβοια,Λακωνία,Αρκαδία?)
    (http://athens.indymedia.org/local/webcast/uploads/metafiles/evia.jpg
    http://www.evrytanika.gr/0221-0240/0221/index.htm)

    Οι Έλληνες όμως τους λένε.. "Μάγκες, αυτά τα σχέδια που έχετε, δεν θα αποφέρουν "καλά" λεφτά σε ελληνικές τσέπες, είναι χρονοβόρα, με μεγάλο κόστος και μικρό περιθώριο κέρδους, οπότε ΔΕΝ ΤΑ ΕΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ! Ακούστε τι θα κάνουμε! Θα στήσουμε 3 εργοστασιάκια στο λεκανοπέδιο ,και μερικά σκόρπια εδώ και κεί (Καβάλα,Βόλος,Ιτέα). Θα έχετε τη στήριξή μας νομικά, θα μπείτε βασικοί μετόχοι στις εταιρίες που θα προκύψουν και η ΔΕΗ και οι "συνήθεις ύποπτοι" θα πάρουν ένα μικρό ποσοστό. Άμα τώρα σας ρωτήσουν γιατί ενώ είσαστε σε θέση να κάνετε αιολικά πάρκα προτιμίσατε το βρωμολιγνίτη και το αέριο εσείς θα κάνετε τον κινέζο και δεν θα πείτε ότι ΕΜΕΙΣ σας αναγκάσαμε! Οι φίλοι μας Λάκηδες-Μάκηδες κλπ. θα φωνάξουν, ο κοσμάκης θα κάτσει σα μαλάκας να λέει αν έχουν δίκιο ή όχι και τελικά στην τσα-πού και μας και σας! Επίσης, δεν υπάρχει λόγος να μας κάνετε αγωγές στην ΕΕ για τα σχέδια που δεν σας αφήσαμε να υλοποιήσετε, διότι πολύ απλά σας συμφέρει η πρότασή μας!"

    Πρίν τις εκλογές λοιπόν προτεραιότητα ήταν το περιβάλλον. Τώρα φένεται τελικά ότι όντως προτεραιότητα είναι το περιβάλλον και οι καλύτερες και επικερδέστερες μεθόδοι αφανισμού του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ημουν το σ/κο στην Βυτινα και ματωσε η ψυχη μου απο την απογυμνωση ορισμενων ολοκληρων πλαγιων του Παρνωνα απο τα ΕΛΑΤΑ. Ρωτησα και μου ηπαν οτι ειναι απο την μολυνση που προκαλει το εργοστασιο της ΔΕΗ στην Μεγαλοπολη. Η δε εικονα της "αρρωστιας" στα υπολοιπα ελατα ειναι εμφανης που φαινονται σαν να λειωνουν. ΠΡΕΠΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΤΣΙ? Τι γινεται με αυτην την υποθεση της Μεγαλοπολης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δηλαδή οι κάτοικοι του Νομού Κοζάνης είναι καταδικασμένοι σε θάνατο, έτσι?
    Ελπίζω στο συλλαλητήριο να θυμηθείτε του κατοίκους της Πτολεμαΐδας που έχουν δίπλα τους αυτό που εσείς απεύχεστε εδώ και 30 χρόνια…
    Να ακουστεί κάτι και γι’ αυτούς…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ήρθα πρίν από πεντέμιση χρόνια στο Βόλο για σπουδές και τώρα είμαι με άσθμα,παίρνοντας καθημερινά milfonide, foradil και singulair.
    αιτίες: -το εργοστάσιο τησ ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ που εχει μολύνει τρελλα την ατμόσφαιρα της περιοχής και
    -το μεγάλο ύψος των κτιρίων σε σχέση με τους μικρούς σε φάρδος δρόμους, που δεν επιτρέπουν την ανανέωση του αέρα της πόλης!

    Σε μισό χρόνο φεύγω, αλλιώς με καρκίνο με έβλεπα και με τον λιθάνθρακα που θα σκάσει τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. rtmone's complex , δε μπορεί καμιά μαλακία θα έκανες, μήπως αφήνεις πολύ ώρα τη λάμπα στο δωμάτιο σου αναμμένη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Απέναντι από την Ελαφόνησο θέλουν να κατασκευάσουν μεγάλο ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟ συνδιασμένο εργοστάσιο!!! Στα χρυσοπράσινα νερά απίστευτης παραλίας!!! Σε περιοχή NATURA 2000 και περιοχή με αρχεία!!! Δεν έχουν τον θεό τους.
    Δείετ εδώ http://elafonisoslakonias.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *