GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Καρυστίας Σεραφείμ για Θηβών Ιερώνυμο...

, Γράφει ο Βοιωτός http://www.viotia.blogspot.com/ . «Αυτόν εμείς δεν τον αθωώσαμε; Τι θέλει και ανακατεύεται πάλι; " Αυτό ήταν το σχ...

,
Γράφει ο Βοιωτός
http://www.viotia.blogspot.com/
.
«Αυτόν εμείς δεν τον αθωώσαμε; Τι θέλει και ανακατεύεται πάλι; " Αυτό ήταν το σχόλιο του μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου Σεραφείμ όταν προ μηνός του μεταφέρθηκε ότι ο Θηβών και Λεβαδείας Ιερώνυμος κινείται εξαιρετικά δραστήρια στην κούρσα διαδοχής για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο. Οι δηλώσεις αυτές, κοφτές και σκληρές, και που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, λαμβάνουν νέα διάσταση καθώς ο Καρυστίας Σεραφείμ ανέλαβε τελικά τοποτηρητής του αρχιεπισκοπικού θρόνου. Είναι εκείνος δηλαδή που θα κινήσει όλες τις διαδικασίες για εκλογή του νέου προκαθημένου της ελλαδικής εκκλησίας και φυσικά θα προεδρεύει της Διαρκούς Ιεραάς Συνόδου. Το θέμα των (δήθεν) διαχειριστικών σκανδάλων για τα οποία είχε κατηγορηθεί ο Θηβών Ιερώνυμος και όπως λέγουν πολλοί του στοίχησαν την προηγούμενη εκλογή φαίνεται ότι κάποιοι θέλουν να ανασυρθεί και στην τρέχουσα προεκλογική μάχη -δίνοντας ένα μέτρο για το πεδίο και τον τρόπο που θα διεξαχθεί ο αγώνας για τον θρόνο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος.
Ο 79χρονος μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου Σεραφείμ χειροτονήθηκε επί Ιερωνύμου Κοτσώνη και ήταν από τους λίγους ιερωνυμικούς που διεσώθη επί αρχιεπισκόπου Σεραφείμ Τίκκα ενώ υπηρέτησε στη γνωστή αδελφότητα θεολόγων «Ζωή». Ο Θηβών και Λεβαδείας Ιερώνυμος έγινε επίσκοπος επί Σεραφείμ και είναι ο αυθεντικότερος εκπρόσωπος των σεραφειμικών στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο. Θεωρείται εκ των δύο ισχυρών υποψηφίων για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο μαζί με τον Σπάρτης Ευστάθιο.
Φυσικά ενίοτε οι συμμαχίες αλλάζουν.

9 σχόλια

  1. 9. Ποια προστασία διαθέτω έναντι κυβερνητικών παρεμβάσεων στον τρόπο που χρησιμοποιώ τις υπηρεσίες Google;

    Η Google συμμορφώνεται με νόμιμες διαδικασίες, όπως εντάλματα έρευνας, δικαστικές αποφάσεις ή κλητεύσεις για προσωπικές πληροφορίες. Οι ίδιες διαδικασίες εφαρμόζονται σε όλες τις εταιρείες που συμμορφώνονται με το ισχύον δίκαιο. Όπως ισχύει πάντα, η βασική προστασία έναντι κυβερνητικών παρεμβάσεων είναι οι νόμοι που ισχύουν στη χώρα σας.


    9. Ποια προστασία διαθέτω έναντι κυβερνητικών παρεμβάσεων στον τρόπο που χρησιμοποιώ τις υπηρεσίες Google;

    Η Google συμμορφώνεται με νόμιμες διαδικασίες, όπως εντάλματα έρευνας, δικαστικές αποφάσεις ή κλητεύσεις για προσωπικές πληροφορίες. Οι ίδιες διαδικασίες εφαρμόζονται σε όλες τις εταιρείες που συμμορφώνονται με το ισχύον δίκαιο. Όπως ισχύει πάντα, η βασική προστασία έναντι κυβερνητικών παρεμβάσεων είναι οι νόμοι που ισχύουν στη χώρα σας.



    9. Ποια προστασία διαθέτω έναντι κυβερνητικών παρεμβάσεων στον τρόπο που χρησιμοποιώ τις υπηρεσίες Google;

    Η Google συμμορφώνεται με νόμιμες διαδικασίες, όπως εντάλματα έρευνας, δικαστικές αποφάσεις ή κλητεύσεις για προσωπικές πληροφορίες. Οι ίδιες διαδικασίες εφαρμόζονται σε όλες τις εταιρείες που συμμορφώνονται με το ισχύον δίκαιο. Όπως ισχύει πάντα, η βασική προστασία έναντι κυβερνητικών παρεμβάσεων είναι οι νόμοι που ισχύουν στη χώρα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. να γίνει η εκλογή με βάση τον πιο ωραίο εραστή και γκόμενο των μητροπολιτών.Αφού οι γκόμενοι θα είναι το περιβάλλον του αρχιεπισκόπου γιατί να μη μας πει ο καθένας ποιος είναι ο δικός του και με β'άση αυτό το κριτήριο και τα στριγκ και τα τάγκα που φοράνε οι υποψήφιοι αρχιεπίσκοποι να εκφέρουμε και εμείς γνώμη.
    Πέρα από το αστείο ή σοβαρό του θέματος [αφού η πέιοψηφία των άγαμων κληρικών είναι γκέυ και καλά κάνουν ,δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα επ αυτού] πρέπει να σταματήσει η υποκρισία και το θέατρο της καταδίκης της ομοφυλοφυλίας από τους γκέυ παπάδες αρχιεπισκόπους και επισκόπους.ΚΑΙ ΓΚΕΥ ΚΑΙ ΣΤΡΕΙΤ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ
    ΜΜΕ
    ΜΜ-Ε-ΚΒΙΑΣΤΕΣ
    ΜΜ-Ε-ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ
    ΜΑΦΙΟΖΟΥΣ ΓΕΝΙΚΩΣ..

    ΛΑΤΡΕΥΤΟΙ ΜΟΥ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ
    ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ
    ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΛΕΤΕ?

    ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΤΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΟΥ
    Η ΑΠΛΑ ΜΕ ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ?
    ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΖΗΤΑΤΕ?

    ΤΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ?
    ΤΟ Δ ΠΑΚΕΤΟ?
    ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΩ ΣΚΛΑΒΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ
    ΕΛΛΗΝΕΣ?
    ΝΑ ΣΤΕΙΛΩ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΣΤΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ ΤΗΣ
    ΑΡΑΒΙΑΣ? ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΝΩ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ

    ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ...
    ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΩ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΓΑΠ?
    ΑΦΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ..

    ΠΑΡΤΕ ΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΚΟΥΣΩ
    ΣΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΣΑΣ..

    ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ

    Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ




    ΠΕΡΙΕΡΓΟ..
    ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΥΠΑΤΖΗΔΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ
    ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΔΟΜΗΣΟΥΝ.
    ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ..
    ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΗΜΟΔΙΟΓΡΑΦΟΙ,ΕΚΔΟΤΕΣ,
    ΚΑΝΑΛΙΑ...

    ΚΥΠ-CIA-ΕΚΔΟΤΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑ..

    ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ?
    ΠΟΙΟΙ ΑΠΕΙΛΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ
    ΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ?
    ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.

    Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ
    ΞΑΦΝΙΚΑ..
    ΠΗΡΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από χθες στις 5.15 τα ξημερώματα ο Μακαριότατος είναι πλέον Μακαριστός. (Ο δε μητροπολιτικός ναός Αθηνών, με όλους τους πολιτευόμενους να παρελαύνουν από εκεί για ψηφοθηρικούς λόγους, «μικροπολιτικός» ναός Αθηνών- αλλά αυτό δεν είναι της παρούσης...)

    Ο εκλιπών υπήρξε εξόχως χαρισματικός και ως εκ τούτου ανεπανάληπτος.

    Ευτυχώς, ας μου επιτραπεί να το πω, καθώς το έργο του Χριστόδουλου Α΄ ήταν πρωτίστως πολιτικό και ελάχιστα εκκλησιαστικό. Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος κατόρθωσε να συνενώσει γύρω από το πρόσωπό του τις διάσπαρτες, οριζοντίως του πολιτικού φάσματος, υπερπατριωτικές δυνάμεις και να καταστεί ένας άτυπος, πλην υπαρκτός και αναγνωρίσιμος, πόλος στην πολιτική σκηνή του τόπου.

    (Κατά τούτο, λοιπόν, οι τιμές εν ενεργεία πρωθυπουργού που θα του αποδοθούν είναι οι αρμόζουσες.) Τις ημέρες της παντοδυναμίας του, προτού φθαρεί από τα σκάνδαλα του περιβάλλοντός του, είναι αμφίβολο αν υπήρχε πολιτικός με φιλοδοξίες που να μη σκεπτόταν μήπως αυτό που ήθελε να πει θα προκαλούσε «την αντίδραση του Μακαριότατου». (Δείτε ποιοι προσέρχονται δακρύοντες από χθες να προσκυνήσουν το σκήνωμά του και δεν νομίζω να διαφωνήσετε με τη διαπίστωση...)

    Ωστόσο, το χρησιμοποιούμενο κατά κόρον, από δημοσιογράφους και πολιτικούς, στερεότυπο ότι ο μακαριστός Χριστόδουλος Α΄ «σφράγισε» με το πέρασμά του τα εκκλησιαστικά πράγματα της Ελλάδος δεν ευσταθεί. Το δημιούργημα του Αρχιεπισκόπου ήταν συνυφασμένο με τη χαρισματική προσωπικότητά του: τη ρητορική δεινότητά του, την επικοινωνιακή δεξιότητά του, τη μεταδοτικότητα του συναισθηματισμού του.

    Ουδείς εκ των υπαρχόντων ιεραρχών είναι σε θέση να το συνεχίσει. Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενόσω ο Αρχιεπίσκοπος είχε αποσυρθεί από το προσκήνιο και αγωνιζόταν για τη ζωή του, το προσπάθησε επανειλημμένως ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος, με διάφορες δηλώσεις του επί πολιτικών θεμάτων, αλλά κανείς δεν του έδωσε την παραμικρή σημασία- ούτε καν οι παραπολιτικές στήλες. Οταν το έκανε όμως ο Χριστόδουλος Α΄ ουδείς μπορούσε να τον αγνοήσει. Η κληρονομιά του λοιπόν μένει στους πολιτικούς. Το πολύ πολύ ο διάδοχός του στον αρχιεπισκοπικό θρόνο να λάβει το όνομα του προκατόχου του ως Χριστόδουλος Β΄. Αλλά και αυτό το βρίσκω πολύ αμφίβολο, καθώς η σύγκριση με τον εκλιπόντα θα αποβεί εις βάρος όποιου το επιχειρήσει. Στην κορυφαία ταινία του «Αll that jazz» ο αμερικανός σκηνοθέτης Μπομπ Φόσι έχει, σε κάποιο σημείο της, έναν κωμικό να παρουσιάζει τις τέσσερις φάσεις στην αντιμετώπιση του θανάτου από τους ανθρώπους. Αν τις θυμάμαι καλά είναι οι εξής: άρνηση, ( «Οχι, δεν είναι δυνατόν!» )· διαπραγμάτευση ( «Είναι ανάγκη τώρα; Δεν γίνεται λίγο αργότερα;» )· απόγνωση ( «Γιατί σ΄ εμένα, Θεέ μου;» )· και, εν τέλει, αποδοχή του αναπόφευκτου.

    Στη στάση του εκδημήσαντος Αρχιεπισκόπου απέναντι στο φάσμα του θανάτου είδα να εκδηλώνονται και οι τέσσερις αυτές φάσεις. Εκεί, εγώ αναγνώρισα την ανθρώπινη πλευρά του...

    «Κινδυνεύουμε από τη Δύση». Είναι μια φράση από την ομιλία του εκδημήσαντος στο συλλαλητήριο της 14ης Ιουνίου 2000, στην οποία συμπυκνώνεται με τον σαφέστερο δυνατό τρόπο η ιδεολογία που υπηρέτησε και προέβαλε. Ως προς τούτο λοιπόν, οπωσδήποτε ενέχει ειρωνεία το γεγονός ότι όλοι οι σταθμοί, τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί, πενθούν τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου Α΄ με τη μουσική του Μότσαρτ, του Μπετόβεν, του Σούμπερτ και άλλων...

    (Copy paste from Pandora 29.Jan.08)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ‘’Ο 79χρονος μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου Σεραφείμ χειροτονήθηκε επί Ιερωνύμου Κοτσώνη και ήταν από τους λίγους ιερωνυμικούς που διεσώθη…’’

    Επειδή οι σημερινοί νέοι πολίτες δεν γνωρίζουν ίσως ποίος ήταν ο μακαριστός Ιερώνυμος Κοτσώνης θα τους το πω για να μάθουν . Ήταν ο εφημέριος του παρεκκλησίου των σκατο-Ανακτόρων που προβίβασε η σκατο-προδοτική-Χούντα σε Αρχιεπίσκοπο στην θέση του κανονικού Αρχιεπισκόπου .Συγκεκριμένα :
    Στις 14 Μαΐου 1967, οκταμελής «Αριστίνδην Σύνοδος» τον εξέλεξε Αρχιεπίσκοπο Αθηνών. O Ιερώνυμος Κοτσώνης θεωρήθηκε ευθέως ευνοούμενος της Χούντας των Συνταγματαρχών και χαρακτηρίστηκε χουντικός, βασιλικός, «αντικανονικός». Τον Δεκέμβριο του 1973, υπέβαλε την παραίτησή του και αποσύρθηκε στη γενέτειρά του, τα Υστέρνια της Τήνου.
    Με λίγα λόγια ο Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου είναι ΄΄’Αγιο’’ Χουντικό κατάλοιπο .
    Έχουμε και τέτοια ακόμα , δυστυχώς .
    Να κρατήσει τις δηλώσεις για το εαυτόν του , διότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων έχουμε τους Χουντικούς γραμμένους εκεί που δεν πιάνει μελάνι .

    Karl Marx Jr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όπως ο μάγειρας μαζεύει τα υλικά πριν αρχίσει το μαγείρεμα έτσι και εμείς αγαπητέ αναγνώστη πριν αρχίσουμε να ψυχογραφούμε τον junior θα πρέπει να μαζέψουμε τα δικά μας υλικά ψυχανάλυσης. Έχουμε λοιπόν, έναν παππού πρωθυπουργό, έναν μπαμπά πρωθυπουργό και μία μαμά φεμινίστρια που απο το γεγονός οτι μετά απο 122 χρόνια στην Ελλάδα δεν έχει μάθει ακόμα να μιλά ελληνικά συμπεραίνουμε αγαπητέ αναγνώστη οτι έχει i.q. ανανά.

    Μέσα σε αυτό το οικογενειακό πλαίσιο λοιπόν καλούμαστε να ψυχογραφίσουμε τον Γιωργάκη. Φαντάσου αγαπητέ αναγνώστη μια οικογένεια όπου ο μπαμπάς είναι γκομενιάρης και ασχολείται συνέχεια με το κόμμα και ένα σπίτι στο οποίο μπαινοβγαίνει ο Αρσένης, ο Χαραλαμπόπουλος και ο Τσοχατζόπουλος. Τι διέξοδο μπορεί να έχει ένα παιδί που βιώνει αυτήν την τραγική κατάσταση απο το να προσκολληθεί στη μητρική αγκαλιά? Καταλαβαίνεις τώρα λοιπόν αγαπητέ αναγνώστη γιατί μόλις είδες τον Γιωργάκη αναφώνησες “Κοίτα έναν μαμάκια ρε πούστη μου, που θέλει και να κυβερνήσει”.

    Χωρίς λοιπόν το πατρικό πρότυπο το οποίο απουσίαζε στο μετερίζι του αγώνα για την αλλαγή και την Βάσω, ο μικρός Γιωργάκης ήταν καταδικασμένος να ζήσει κάτω απο την επιρροή της μαμάς. Η μαμά, μια δυναμική κερατωμένη φεμινίστρια θέλησε να γαλουχήσει τον μικρό Γιώργο με τα φεμινιστικά πρότυπα και γιαυτό τον έντυνε νοσοκόμα και βγαίναν μαζί στους δρόμους της παγωμένης Σουηδίας να κάψουν σουτιέν όχι για να ζεσταθούν αλλά για να χειραφετηθούν.

    Μέσα απο τις φλόγες χιλιάδων καμμένων σουτιέν ο μικρός Γιωργάκης πήρε στην κυριολεξία το “βαπτισμα του πυρός” στην πολιτική και εκεί οφείλεται το κόλημμα του στις γυναίκες υποψήφιες. Γκερέκου,Καϊλή, Φώφη κλπ κλπ
    Απο κει και πέρα το σχολείο ήταν ένα πραγματικό μαρτύριο για τον μικρό Γιώργο. Λόγω της πολύ περιορισμένης ευφυίας του απλά δεν καταλάβαινε τίποτα. Τα υπόλοιπα παιδάκια τον λειπόντουσαν γιατί ήταν ο μόνος μαθητής που γελούσε με τα αστεία της δασκάλας. Ο μπαμπάς όποτε τον έβλεπε τον απειλούσε οτι θα του κάνει τεστ dna για να δει αν είναι όντως δικό του παιδί. Η μαμά του έφερνε δώρα αμερικάνικα βιβλία με ιστορίες γυναικών που έκοψαν τα αρχίδια των αντρών τους. Όλα είχαν μπλεχτεί στο κεφάλι του μικρού Γιώργου. Άρχισε να φοβάται τους ανθρώπους, να φοβάται τη ζωή, να φοβάται την μεταθάνατο ζωή, τα ποντίκια, τα φίδια, τις κατσαρίδες ως που μια μέρα που η μαμά έλειπε απο το σπίτι μπήκε κρυφά στο γραφείο του μπαμπά, φόρεσε το ζιβάγκο που βρήκε πεταμένο στην καρέκλα και κοιτάχτηκε στον καθρέφτη. Ένα χαμόγελο σχηματίστηκε στο πρόσωπο του και απο τότε δεν έχει φύγει…
    -”Βρήκα τι θα γίνω στη ζωή μου” αναφώνησε στο είδωλο του
    -”Τι?” ανταπάντησε το είδωλο
    -”Μούτσος!!!” αναφώνησε όλο χαρά ο μικρός Γιώργος “Είναι ένα επάγγελμα με προοπτική”
    -”Πάρτα πανίβλακα” είπε το είδωλο κάνωντας την χαρακτηριστική χειρονομία
    όμως ο μικρός Γιώργος δεν άκουγε τίποτα…ήταν τρισευτυχισμένος, είχε βρει το νόημα της ζωής, είχε βρεί επιτέλους την κλίση του. Αυτό που δεν ήξερε εκείνη τη στιγμή όμως ήταν οτι ο μπαμπάς ήταν στο διπλανό δωμάτιο και κρυφάκουγε. Ο μπαμπάς απογοητευμένος απο τα υπόλοιπα 50 παιδιά (κυρίως εξώγαμα) τα οποία ήταν το ένα πιο βλαμμένο απο το άλλο και ανησυχώντας για την διάδοχη κατάσταση της δυναστείας πήρε αμέσως δραστικά μέτρα. Τύλιξε τον Γιώργο σε μία κόλα χαρτί και τον έστειλε στους φίλους του στην Αμερική και συγκεκριμένα στη CIA να του κάνουν μια ειδική θεραπεία πλύσης εγκεφάλου ωστε να αλλάξει γνώμη και να θέλει να γίνει πρωθυπουργός.

    Τα υπόλοιπα είναι λιγο πολύ γνωστά φίλε αναγνώστη… Ζειμπέκικα, σαρδάμ, γκάφες, Σημίτης και τσούπ πάρτον πρόεδρο του κινήματος.

    Συνοψίζοντας μπορούμε εύκολα να κατατάξουμε τον Γιωργάκη στον χαρακτήρα πρωκτικού τύπου…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΧΟΡΤΟΝΟΜΗ: Ο Δήμος Σκύρου δεν αποδέχεται το επί ορθοφωτοχάρτη σχεδιάγραμμα μέρους της ευρύτερης χορτονομής του στο βόρειο τμήμα του νησιού, για να μην έχει την ηθική και νομική ευθύνη να αντιπαρατεθεί με τους καταπατητές της χορτονομής του, οι οποίοι με πλασματικά συμβόλαια διαμοιράζονται εκτάσεις και επεκτείνονται σε βάθος δημόσιων δημοτικών και ιδιωτικών περιουσιών, και δικονομικά συνεχώς αθωώνονται σε δίκες και κατοχυρώνουν νομικά ερείσματα προς νομιμοποίηση των επιδιώξεων των. (η αθέτηση της προάσπισης της περιουσίας του Δήμου Σκύρου από τους αιρετούς αντιπροσώπους του έχει να κάνει και με ιδία διαπλεκόμενα συμφέροντα). Είναι επιτακτικό να ερευνηθεί κάτω από τις όποιες διαβλητές συμβολαιογραφικές και δικονομικές συγκυρίες, καταπατούν Δημόσιο και Δημοτικό ιδιοκτησιακό καθεστώς των εδαφών.

    ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ: Υπάρχει μελέτη έργου για εγκατάσταση 100 και πλέον ανεμογεννητριών στο νότιο τμήμα του νησιού. Στο έργο αυτό η Μονή Μεγίστης Λαύρας συμμετέχει ως μέτοχος, με τεράστιο μετοχικό κεφάλαιο το έδαφος επί των εκτάσεων που αυτές προβλέπεται να εγκατασταθούν.

    Όμως το έδαφος των εκτάσεων συμμετοχής ως μετοχικό κεφάλαιο του Μοναστηριού έχει χαρακτηριστεί ως δημόσια χορτολιβαδική, η Μονή όμως δικαιώνονταν και προβαίνει σε πωλήσεις (16/7/1992-1462 έγγραφο του Δήμου προς Νομαρχία). "Σαν θέμα το οποίο είναι εξαιρετικά σοβαρό, πιστεύουμε πως από τη Νομαρχία και το Υπουργείο Γεωργίας θα πρέπει να ξεκινήσει μια πρωτοβουλία και μια απόφαση, ώστε οι δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις να παραμείνουν στο Δημόσιο......" ( 16-7-1992/1462 από τον Δήμο Σκύρου , σε απάντηση εγγράφου 13598/23-6-1992 της Νομαρχίας). Η αντίδραση της πλειοψηφίας των κατοίκων του νησιού είναι συμπαγής.

    Παρέμβαση του Μητροπολίτη Καρυστίας ζητάει η Αναστασία Φαλτάιτς

    Επιστολή απέστειλε η διευθύντρια του μουσείου Φαλτάιτς Σκύρου, Αναστασία Φαλτάιτς στο Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κο Σεραφείμ σχετικά με την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στο νησί και τη θέση της μονής Μεγίστης Λαύρας. Στην επιστολή της, θέτει το πρόβλημα, ότι η στάση των μοναχών προκαλεί την πίστη των Σκυριανών στον Αη Γιώργη, του οποίου κακοποιείται πλέον η φήμη του και ζητάει την προσωπική παρέμβαση του Μητροπολίτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Opoios kai na bgei apo toys duo arbaniths 8a einai dhladh albanos...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ pandora : 29 Ιανουάριος 2008 5:52 μμ

    Μήπως είσαι και του λόγου σου καμμιά από τις αδερφάρες που ξούρισε ο μακαριστός Ιερώνυμος Α' και τον βρίζεις; Ποιος άλλος έκαμε ποτέ κάθαρση στην εκκλησία; ΠΟΙΟΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *