GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το ΠΑΣΟΚ εκοιμήθη...

.... Του Δημήτρη Τσακαλία . Τι να την κάνουμε την εξουσία πια; Τα κονομήσαμε όλοι, εκτός από κάτι φτωχολαμόγια μας που τρέχουνε ακόμα στα...

....
Του Δημήτρη Τσακαλία
.
Τι να την κάνουμε την εξουσία πια; Τα κονομήσαμε όλοι, εκτός από κάτι φτωχολαμόγια μας που τρέχουνε ακόμα στα υπουργεία. Δεν έχουμε καμία διάθεση να ταλαιπωρηθούμε πάλι για κάποια χρόνια συνεχίζοντας το έργο της ΝΔ, μέχρι να ξανάρθει για να συνεχίσει κι εκείνη το δικό μας.
Αλλά δε θέλουμε να χανόμαστε. Μαζευόμαστε κάθε μέρα στη Χαριλάου Τρικούπη κι αναπολούμε τις δοξασμένες κουραστικές μέρες που κυβερνούσαμε. Το πρωί ακούμε ραδιόφωνο και παίρνουμε και τηλέφωνα να μιλήσουμε. Το μεσημέρι τρώμε, το απόγευμα τσακωνόμαστε και το βράδυ βλέπουμε και βγαίνουμε στην τηλεόραση.
Μετά τραγουδάμε ολ τουγκέδερ τον νέο ύμνο του κόμματός μας: «Τώρα πέρασε η ώρα / φεύγουμε κι εμείς παιδιά / αύριο την ίδια ώρα / θα τα πούμε με χαρά.»
Ουάν μορ τάιμ νάου,
ψιθυριστά όμως, μην ξυπνήσουμε την Κυβέρνηση και μας ξαναφορτώσει την Ελλάδα.

Για περισσότερα μπορείτε να με βρούτε εδώ

17 σχόλια

  1. Γνωστό κι αυτό.
    Άλλο θέμα έχετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεταξύ των προσώπων που συνομίλησαν με τον πρώην γενικό γραμματέα φέρονται να είναι δύο πολύ γνωστοί τηλεοπτικοί δημοσιογράφοι και συνεργάτης επίσης γνωστού τηλεοπτικού δημοσιογράφου.

    ARAGES POIOS NANAI O DIMOSIOGRAFOS?
    KAI POIOS O SYNERGATHS TOY???


    TS TS TS TS!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τσακαλία ξύπνησες;
    Και του χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πλήρης άπνοια. Ενώ έξω γίνεται χαλασμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και είχαμε μία σκασίλα ποιοί ρουφιάνοι ήταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το press-gr ΕΚΟΙΜΗΘΗ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λάθος.Το ΠΑΣΟΚ δεν εκοιμήθη.
    Το σωστό είναι να πούμε ότι
    το ΠΑΣΟΚ έχει αυτοκτονικό ιδεασμό.

    Ιγνάτιος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλόοοο
    Το ΠΑΣΟΚ ειχε πέσει σε βυθιότητα..σε πολιτικό κώμα..ε?
    Ελπίζω όμως να μην είναι τόσο σοβαρή η κατάσταση..και ίσως λόγω χειμώνα..να έχει πέσει σε χειμερία νάρκη!!
    Οτι και νάναι πάντως τους πήρε και τους σήκωσε..που σε μια τέτοια συγκυρία,αυτοί που θαπρεπε να τα ρίχνουν πραμα..να αποκαλύπτουν..να στιγματίζουν..κρύβονται σαν κότες ..κοιτάζοντας πόσα αυγά έχει η κάθε μια..
    Στο τέλος με φαίνεται θα τους τα πετάξουμε στα μούτρα τους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. απο τη μερα που που τα βρηκε ο κουρης με τον καρατετοιο (τον οποιο εκβιαζε), γενικευτικε το σλογκαν "το παιδι δεν κανει".
    η καραμελα αυτη σπονσοραρεται απο πολλους, γνωστους και μη εξεραιτεους.
    πες μου τους εχθρους σου να σου πω ποιος εισαι
    αν και δεν ειμαι πασοκ, ολο και περισσοτερο συμπαθω τον ΓΑΠ, που ειναι, μακραν, ο πιο συκοφαντημενος πολιτικος των τελευταιων ετων.

    κομανταντε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ έντονη ανησυχία στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ όλα όσα συμβαίνουν στον χώρο του, την ώρα, μάλιστα, που πορεύεται προς το συνέδριό του, με κύριο στόχο την ανασυγκρότησή του και την ανασύνταξη των δυνάμεών του για να κερδίσει τις επόμενες εκλογές.

    ΠΡΩΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ είναι η ενότητα του κόμματος, η οποία θα διασφαλιστεί αν αποκλεισθεί κάθε ενδεχόμενο διάσπασης ή ακόμη και σύγκρουσης, που θα οδηγούσε σε δυσάρεστες εξελίξεις με ακραία την περίπτωση διαγραφών ή αποχωρήσεων.

    ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ επίπονος, επίμονος και πολύχρονος αγώνας για τη συσπείρωση προοδευτικών δημοκρατικών δυνάμεων σε ένα ενιαίο κομματικό σχήμα. Δικαιώθηκε η προσπάθεια και επιβραβεύθηκε από το εκλογικό σώμα, το οποίο έφερε κατ' επανάληψη το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.

    ΠΕΤΥΧΕ το ΠΑΣΟΚ να ανταποκριθεί στο αίτημα των δημοκρατικών ψηφοφόρων, των λαϊκών δυνάμεων που το πλαισίωσαν και το κατέστησαν πλειοψηφικό ρεύμα, διότι λειτούργησε δημοκρατικά, με οργανώσεις και καταστατικό, πορεύτηκε συντεταγμένα και αντιμετώπισε τις όποιες αναταράξεις με πλήρη σεβασμό στις διαδικασίες, ιδίως μετά την αποχώρηση του Ανδρέα Παπανδρέου, η προσωπικότητα του οποίου κάλυπτε τα πάντα.

    ΠΕΡΙΜΕΝΕ ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ να τερματιστεί η αντιπαράθεση και να σταματήσουν οι αναταράξεις μετά την εκλογή του Γιώργου Παπανδρέου, στις 11 Νοεμβρίου του 2007, στην αρχηγία του Κινήματος.

    ΣΕΒΑΣΤΕΣ είναι οι όποιες φιλοδοξίες, αλλά προέχει ο σεβασμός του εκλογικού αποτελέσματος από τον ηττημένο, παράλληλα, όμως, και η σωστή ερμηνεία του από τον νικητή, ο οποίος επωμίζεται την υποχρέωση να φέρεται δημοκρατικά και ισότιμα σε όλα τα μέλη του κόμματος.

    ΣΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ οργανωμένα κόμματα δεν έχει θέση ο αυταρχισμός των αρχηγικών κομμάτων. Ακόμη και όταν φτάνουν στην εξουσία, ο αρχηγός-πρωθυπουργός δεν πρέπει να είναι αφέντης και να συμπεριφέρεται ως δικτάτορας, παρ' όλο που το σύστημα είναι πρωθυπουργοκεντρικό και ευνοεί τον αυταρχισμό. Ο δημοκρατικός ηγέτης, όμως, δεν πρέπει να υποκύπτει στον πειρασμό. Το ύφος και το ήθος της εξουσίας του πρέπει να είναι δημοκρατικά.

    ΑΠΟ ΤΗΝ άλλη πλευρά, οι έχοντες αρχηγικές φιλοδοξίες οφείλουν και αυτοί να σέβονται τη δημοκρατική λειτουργία και τις καταστατικές διαδικασίες. Αν αντιμετωπιστεί το αρχηγικό σύνδρομο, θα γίνει πραγματικά και κάθε στρατιώτης (όχι μόνο ένας) εγγυητής της ενότητας, χωρίς αντίφαση.

    ΑΝ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ είναι πρώτος μεταξύ ίσων, primus inter pares, και οι αρχηγικές φιλοδοξίες θα έχουν μικρότερη ένταση και η ενότητα θα είναι εγγυημένη, από τον πρώτο και από τους ίσους...

    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Βρίσκονται σε βαθύ ύπνο εδω και καιρό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τσακαλία, παλιοαδερφή, να σου πω εγώ ένα άλλο τραγούδι? Αυτό που λέει: «Ιφ γιου θινκινγ φακ ιτ φανι, φακ γιορσελφ εντ κιπ γιορ μανει» η «μαδαφάκερ κακ σάκερ». Τώρα θα στο πω Ελληνιστί: « Σάλτα και γαμή σου και εσύ και η μάνα σου και το σόι σου όλο» και πάρε μας και μια πίπα! Άλλη φορά να μην κάνεις το παπαγαλάκι του Ρουσοπουλου!
    Αν χρειαστούμε επαναστάτη θα φωνάξουμε κάποιον , αλλά όχι εσένα παλιοαδέρφω! Εντάξει???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ είναι ένα:
    τα βαρίδια της 8ετίας Σημίτη,που το ξέκοψαν από την κοινωνία και αποτελούν το ισχυρότερο επιχείρημα των αντιπάλων του ΠΑΣΟΚ.
    Όλα τα σημερινά κοινωνικά προβλήματα παγιώθηκαν εκείνη την εποχή.
    Με τι αξιοπιστία θα μιλήσει το ΠΑΣΟΚ για την ακρίβεια,την ανεργία,τη φτώχεια,την καθήλωση των μισθών και τον καλπασμό των κερδών,τις ιδιωτικοποιήσεις και μετοχοποιήσεις,τον υπερδανεισμό των νοικοκυριών,την υποχρηματοδότηση της παιδείας,
    τα κομματικά,καθηγητικά και φοιτητικά 'μαγαζάκια' στα 'δημόσια' ΑΕΙ,την καθίζηση του αγροτικού κόσμου,τη διαπλοκή με τους εκδότες,τη διαφθορά,όταν για
    μια 8ετία η κυβερνητική του διαχείριση ταυτίστηκε,
    έγινε συνώνυμη με τα προβλήματα αυτά;
    Μόνο αν ξεκολλήσει από τις πολιτικές,τις πρακτικές
    ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ
    της 8ετίας.
    Μπορεί;Δύσκολο το βλέπω...
    O Βενιζέλος θα μπορούσε να δώσει προοπτική,αν δεν έτρεχε να πάρει τις ευλογίες του Σημίτη και δεν έσπευδαν την επομένη να τον στηρίξουν τα εξαπτέρυγα ορφανά του χρεοκοπημένου στην κοινωνία 'εκσυγχρονισμού' παρέα με τον Πρετεντέρη και τον Ψυχάρη.
    Μόνος του έβγαλε τα μάτια του.
    Τα ίδια βέβαια ισχύουν και για τον ΓΑΠ.Διαφοροποιείται και κάνει αυτοκριτική στα λόγια ,κι ύστερα δηλώνει περήφανος για το παρελθόν του ΠΑΣΟΚ που έχουν καταδικάσει οι πολίτες .
    Και στο τέλος:ποιες είναι οι 'επικίνδυνες' (κατά τους Βενιζελικούς) απόψεις της Λάμψα και του Ανδρουλάκη και σε τι είναι χειρότερες από την κυβερνητική πράξη του Βερελή,του Παπαντωνίου και του Πάχτα;
    Τι σατανικό έχει υποστηρίξει ο Κοτζιάς που υπερβαίνει το 'απασχολήσιμος' που άκουσα από τον υποστηρικτή του Βενιζέλου πρώην πρωθυπουργό Σημίτη;
    Ακόμα και στο άρθρο 16 ,η απόφαση του ΠΑΣΟΚ ήταν ομόφωνη και οι διαφοροποιήσεις κατόπιν εορτής,υπό το βάρος των κινητοποιήσεων.
    Εξάλλου αν διαβάσετε τι έγραφε κατά καιρούς ο ΒΒ στα Νέα,
    θα διαπιστώσετε ότι δεν διαφωνούσε με τον ΓΑΠ παρά μόνο σε τακτικούς χειρισμούς.
    Μένουν δυο ζητήματα:ο χωρισμός κράτους -εκκλησίας ,στο οποίο ο ΒΒ ως γνωστόν έχει πολύ πιο συντηρητική θέση από εκείνη του ΓΑΠ .
    Και το σχέδιο Ανάν, που σηκώνει μεγάλη κουβέντα και μάλλον θα μας απασχολήσει ξανά μετά τις κυπριακές εκλογές.
    Οπότε τίθεται το ερώτημα:
    με τέτοιες ιδέες,τι νέο μπορεί να μας κομίσει ένας Όμιλος του ΒΒ και
    -κυρίως- τι θα εκφράσει κοινωνικά πέρα από τον Πρετεντέρη και μια μερίδα πανεπιστημιακών,δημοσίων υπαλλήλων και αποκλεισμένων από τον ΓΑΠ κομματικών παραγόντων;
    Από την άλλη,ποιος νοιάζεται για τις ΚΟΕΣ,ΝΟΕΣ και τα Δίκτυα,
    όταν η ΝΔλαίλαπα του θανατηφόρου κυβερνητικού συνδυασμού
    ΔΕΞΙΑΣ-ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ-ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ κοντεύει να διαλύσει τη χώρα ;
    Εδώ ο κόσμος χάνεται και κάποιοι ξύνονται με ΚΟΕΣ,ΝΟΕΣ και Ομίλους...
    Κανένας για αντιπολίτευση ρε παιδιά;


    Ιγνάτιος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ
    ΜΜΕ
    ΜΜ-Ε-ΚΒΙΑΣΤΕΣ
    ΜΜ-Ε-ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ
    ΜΑΦΙΟΖΟΥΣ ΓΕΝΙΚΩΣ..

    ΛΑΤΡΕΥΤΟΙ ΜΟΥ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ
    ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ
    ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΛΕΤΕ?

    ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΤΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΟΥ
    Η ΑΠΛΑ ΜΕ ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ?
    ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΖΗΤΑΤΕ?

    ΤΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ?
    ΤΟ Δ ΠΑΚΕΤΟ?
    ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΩ ΣΚΛΑΒΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ
    ΕΛΛΗΝΕΣ?
    ΝΑ ΣΤΕΙΛΩ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΣΤΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ ΤΗΣ
    ΑΡΑΒΙΑΣ? ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΝΩ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ

    ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ...
    ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΩ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΓΑΠ?
    ΑΦΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ..

    ΠΑΡΤΕ ΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΚΟΥΣΩ
    ΣΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΣΑΣ..

    ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ

    Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Όπως ο μάγειρας μαζεύει τα υλικά πριν αρχίσει το μαγείρεμα έτσι και εμείς αγαπητέ αναγνώστη πριν αρχίσουμε να ψυχογραφούμε τον junior θα πρέπει να μαζέψουμε τα δικά μας υλικά ψυχανάλυσης. Έχουμε λοιπόν, έναν παππού πρωθυπουργό, έναν μπαμπά πρωθυπουργό και μία μαμά φεμινίστρια που απο το γεγονός οτι μετά απο 122 χρόνια στην Ελλάδα δεν έχει μάθει ακόμα να μιλά ελληνικά συμπεραίνουμε αγαπητέ αναγνώστη οτι έχει i.q. ανανά.

    Μέσα σε αυτό το οικογενειακό πλαίσιο λοιπόν καλούμαστε να ψυχογραφίσουμε τον Γιωργάκη. Φαντάσου αγαπητέ αναγνώστη μια οικογένεια όπου ο μπαμπάς είναι γκομενιάρης και ασχολείται συνέχεια με το κόμμα και ένα σπίτι στο οποίο μπαινοβγαίνει ο Αρσένης, ο Χαραλαμπόπουλος και ο Τσοχατζόπουλος. Τι διέξοδο μπορεί να έχει ένα παιδί που βιώνει αυτήν την τραγική κατάσταση απο το να προσκολληθεί στη μητρική αγκαλιά? Καταλαβαίνεις τώρα λοιπόν αγαπητέ αναγνώστη γιατί μόλις είδες τον Γιωργάκη αναφώνησες “Κοίτα έναν μαμάκια ρε πούστη μου, που θέλει και να κυβερνήσει”.

    Χωρίς λοιπόν το πατρικό πρότυπο το οποίο απουσίαζε στο μετερίζι του αγώνα για την αλλαγή και την Βάσω, ο μικρός Γιωργάκης ήταν καταδικασμένος να ζήσει κάτω απο την επιρροή της μαμάς. Η μαμά, μια δυναμική κερατωμένη φεμινίστρια θέλησε να γαλουχήσει τον μικρό Γιώργο με τα φεμινιστικά πρότυπα και γιαυτό τον έντυνε νοσοκόμα και βγαίναν μαζί στους δρόμους της παγωμένης Σουηδίας να κάψουν σουτιέν όχι για να ζεσταθούν αλλά για να χειραφετηθούν.

    Μέσα απο τις φλόγες χιλιάδων καμμένων σουτιέν ο μικρός Γιωργάκης πήρε στην κυριολεξία το “βαπτισμα του πυρός” στην πολιτική και εκεί οφείλεται το κόλημμα του στις γυναίκες υποψήφιες. Γκερέκου,Καϊλή, Φώφη κλπ κλπ
    Απο κει και πέρα το σχολείο ήταν ένα πραγματικό μαρτύριο για τον μικρό Γιώργο. Λόγω της πολύ περιορισμένης ευφυίας του απλά δεν καταλάβαινε τίποτα. Τα υπόλοιπα παιδάκια τον λειπόντουσαν γιατί ήταν ο μόνος μαθητής που γελούσε με τα αστεία της δασκάλας. Ο μπαμπάς όποτε τον έβλεπε τον απειλούσε οτι θα του κάνει τεστ dna για να δει αν είναι όντως δικό του παιδί. Η μαμά του έφερνε δώρα αμερικάνικα βιβλία με ιστορίες γυναικών που έκοψαν τα αρχίδια των αντρών τους. Όλα είχαν μπλεχτεί στο κεφάλι του μικρού Γιώργου. Άρχισε να φοβάται τους ανθρώπους, να φοβάται τη ζωή, να φοβάται την μεταθάνατο ζωή, τα ποντίκια, τα φίδια, τις κατσαρίδες ως που μια μέρα που η μαμά έλειπε απο το σπίτι μπήκε κρυφά στο γραφείο του μπαμπά, φόρεσε το ζιβάγκο που βρήκε πεταμένο στην καρέκλα και κοιτάχτηκε στον καθρέφτη. Ένα χαμόγελο σχηματίστηκε στο πρόσωπο του και απο τότε δεν έχει φύγει…
    -”Βρήκα τι θα γίνω στη ζωή μου” αναφώνησε στο είδωλο του
    -”Τι?” ανταπάντησε το είδωλο
    -”Μούτσος!!!” αναφώνησε όλο χαρά ο μικρός Γιώργος “Είναι ένα επάγγελμα με προοπτική”
    -”Πάρτα πανίβλακα” είπε το είδωλο κάνωντας την χαρακτηριστική χειρονομία
    όμως ο μικρός Γιώργος δεν άκουγε τίποτα…ήταν τρισευτυχισμένος, είχε βρει το νόημα της ζωής, είχε βρεί επιτέλους την κλίση του. Αυτό που δεν ήξερε εκείνη τη στιγμή όμως ήταν οτι ο μπαμπάς ήταν στο διπλανό δωμάτιο και κρυφάκουγε. Ο μπαμπάς απογοητευμένος απο τα υπόλοιπα 50 παιδιά (κυρίως εξώγαμα) τα οποία ήταν το ένα πιο βλαμμένο απο το άλλο και ανησυχώντας για την διάδοχη κατάσταση της δυναστείας πήρε αμέσως δραστικά μέτρα. Τύλιξε τον Γιώργο σε μία κόλα χαρτί και τον έστειλε στους φίλους του στην Αμερική και συγκεκριμένα στη CIA να του κάνουν μια ειδική θεραπεία πλύσης εγκεφάλου ωστε να αλλάξει γνώμη και να θέλει να γίνει πρωθυπουργός.

    Τα υπόλοιπα είναι λιγο πολύ γνωστά φίλε αναγνώστη… Ζειμπέκικα, σαρδάμ, γκάφες, Σημίτης και τσούπ πάρτον πρόεδρο του κινήματος.

    Συνοψίζοντας μπορούμε εύκολα να κατατάξουμε τον Γιωργάκη στον χαρακτήρα πρωκτικού τύπου…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το χειρότερο δεν είναι να χάσεις την μπάλα. Είναι να περάσεις το κεφάλι σου για μπάλα. Αυτό συμβαίνει με το ΠΑΣΟΚ, όπου έχουν αρχίσει να κλωτσάνε τα κεφάλια τους.
    Το καράβι πάει για φούντο και θα τους πάρει όλους μαζί του. Είτε μείνουν απάνω και πνιγούν σαν ήρωες είτε πηδήξουν και τους τραβήξει η ρουφήχτρα.
    Η μόνη σωτηρία είναι η σωτηρία του σκάφους. Και η σωτηρία του σκάφους είναι πρωτίστως θέμα κυβερνήτη. Ακολούθως, το σκάφος χρειάζεται έναν προορισμό. Αλλιώς τι να την κάνει τη «συντεταγμένη πορεία»;
    Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πρωτογενές πρόβλημα ενότητας. Έχει πρωτογενές πρόβλημα πολιτικής. Αντί να το παραδεχθούν, τους φταίνε οι άλλοι. Και ψάχνουν τους «άλλους» μέσα στο κόμμα: ο Γιώργος δεν μπορεί να κάνει πολιτική επειδή τον ενοχλεί ο Βαγγέλης. Αν όμως στοιχηθούν όλοι εφ΄ ενός ζυγού, το λύσαμε το ζήτημα. Θα φτιάξουμε στρατό με ξύλινα σπαθιά.
    Για να τελειώνουμε με τα σχήματα λόγου, όσοι θέλουν στρατιώτες, ας πάνε να χτίσουν στρατώνες. Οι εποχές άλλαξαν και δεν το πήραν χαμπάρι. Κόμμα, και μάλιστα προοδευτικό, με μαριονέτες δεν γίνεται. Οι πολίτες θέλουν σεβασμό και χώρο για αυτενέργεια.
    Όσοι αφήνονται ως άθυρμα στα χέρια του ηγέτη, μαζί με την αξιοπρέπειά τους χάνουν την αξιοπιστία τους στον κόσμο. Το πολιτικό θέατρο σκιών ανήκει στο παρελθόν.
    Και επειδή ακούγονται διάφορα περί casus belli, για την περίπτωση όπου κάποιοι ιδρύσουν Όμιλο Προβληματισμού, να επαναλάβουμε τα αυτονόητα: Οποιοσδήποτε πολίτης μπορεί να ιδρύσει Όμιλο, αν θελήσει, όποτε θελήσει και με όποιους θελήσει. Από τους πολιτικούς, να επιλέξει ως συνομιλητές όποιους του αρέσουν (εφ΄ όσον τον αποδέχονται ως συνομιλητή). Και δεν χρειάζεται την άδεια κανενός. Επιπλέον, όποιος τον αντιμετωπίζει ως ενεργούμενο, υποτιμά γενικά τους πολίτες.
    Από τον λαό κρίνονται οι πολιτικοί και όχι οι πολίτες. Οι πολιτικοί έχουν μεγαλύτερη ευθύνη, όχι μόνο απέναντι στην παράταξη αλλά κυρίως απέναντι στη χώρα. Τα χρόνια που χαρίζονται στην εξουσία της Δεξιάς είναι χαμένα για τον τόπο. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, για έναν απλό λόγο: Κανείς δεν έχει εκχωρήσει τη ζωή του για να ξοδεύεται άδικα και χωρίς αντίκρυσμα.

    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *