GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διαδοχομαχία...

.. Του Στέφανου Βέγα . Επιχειρώ μερική παρέμβαση στη μάχη της αρχιεπισκοπικής διαδοχής. Την Κυριακή (27-1-08) ο Μητροπολίτης Θεσ/νίκης κ....

..
Του Στέφανου Βέγα
.
Επιχειρώ μερική παρέμβαση στη μάχη της αρχιεπισκοπικής διαδοχής. Την Κυριακή (27-1-08) ο Μητροπολίτης Θεσ/νίκης κ. Άνθιμος κήρυξε την ανάγκη έμπρακτης συγγνώμης, που οφείλει ο άνθρωπος απέναντι σε όσους έχει αδικήσει.
Σε άλλη ευκαιρία ο κ. Άνθιμος ομολόγησεν ότι είχαν διαπράξει λάθος όταν, ζώντος του προηγούμενου Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, είχαν ξεκινήσει τη μάχη της διαδοχής. Λάθος, για το οποίο δήλωσε ότι δεν θέλει να επαναληφθεί τώρα. Ομολόγησε το λάθος, απέκρυψε το έγκλημα. Γιατί είχε διαπράξει και έγκλημα, εξουδετερώνοντας με βαριά συκοφαντία, ότι δήθεν καταχράστηκε τέσσερα δις δρχ., τον επικρατέστερο από τους συνυποψηφίους, τον Θηβών κ. Ιερώνυμο. Εναντίον τού κ. Ιερωνύμου είχαν ενεργοποιηθεί και ο Βαβύλης και ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος (Ακριβέστερα στοιχεία βλ. στην επιφυλλίδα του Χρήστου Γιανναρά: Eπίκεντρο η “τυρεία”, Καθημερινή 13-2-05).
Η στοιχειώδης αρχιερατική εντιμότητα απαιτεί να ομολογήσει και το έγκλημα και να προβεί σε πράξη συγγνώμης (όχι μόνο να την “ζητήσει” διά του λόγου). Και πράξη συγγνώμης είναι μία: να αφήσει τη διεκδίκηση του αρχιεπισκοπικού θρόνου και να διαθέσει όλες του τις δυνάμεις, όπως τότε για να εξουδετερώσει, τώρα για να στηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Ιερωνύμου. Αυτό θα αποτελέσει μια μερική έστω ηθική απαλλαγή του από το διαπραχθέν ανοσιούργημα. Διαφορετικά θα εξακολουθήσει να φέρει όλο το βάρος του. Αλήθεια, πώς το αντέχει; Πώς μπορεί έκτοτε και μέχρι σήμερα να παριστάνει τον (στομφώδη μάλιστα) διδάσκαλο της ηθικής; Πώς συνιστά (στους άλλους) να επιδείξουν έμπρακτη συγγνώμη;

15 σχόλια

  1. Υπάρχει ένα κείμενο στην παλαιά διαθήκη που γράφει “Και αφήστε τα σκυλιά να ουρλιάζουν νηστικά έξω από τα τείχη της πόλεως”. Αυτός ο ιερατικός εβραϊκός κανόνας ισχύει τώρα στην ωραία (για εμένα όχι) Ελλάδα. Ο αρχιεπίσκοπος των χριστιανών είναι μέσα στην πόλη με τους ιερωμένους και τους πολιτικούς της Νέας Τάξης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και ο λαός από έξω. Θα ήταν ωραία η Ελλάδα αν όλος ο λαός ήταν μέσα και δεν θα πλήρωνε το φαγητό του αρχιεπίσκοπου των χριστιανών, ούτε και τις ακριβές νοσηλείες στο Μαϊάμι και τώρα το παίζει γενναίος και για να μας βρίζει και όλας σαν τιποτένιους άθεους. Θα ήταν ωραία η Ελλάδα αν τους μισθούς και τα νοσήλια του κάθε αρχιεπίσκοπου των χριστιανών τους πλήρωναν (όπως και στην Γερμανία) θρησκόληπτοι χριστιανοί δικοί του και όχι εγώ με την φορολογία που υφίσταμαι, που δεν πιστεύω στην θρησκεία του. Εκτός που καταπατούνται νόμοι ισονομίας και ηθικής ακούσαμε και τον αρχιεπίσκοπο να λέει στα ΜΜΕ : Μη λέτε κατά του θεού (του δικού του) διότι θα ξεσηκωθεί ο κόσμος και θα σας σκοτώσει”. Σε αυτό δεν βρέθηκε κανένας εισαγγελέας να τον “τραβήξει” καμιά μήνυση “για εκφοβισμό του κόσμου” και “εξάσκηση τρομοκρατίας ώστε να μην υπάρξει ελεύθερη γνώμη” που και το σύνταγμα επιβάλλει (ποίο σύνταγμα ; το κατάντησαν κουρελόχαρτο). Τέτοια κατάντια έχουμε δικαιοσύνης, να τρομοκρατεί ο κάθε αρχιεπίσκοπος, τον λαό και να μην νοιάζεται κανένας εισαγγελέας, για αυτεπάγγελτο δίωξη. Δυστυχώς η Ελλάδα πάσχει κάτω από την μπότα κάθε αρχιεπίσκοπου που είναι μέρος του καθεστώτος της Νέας Τάξης, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, για να μας τρομοκρατεί. Δυστυχώς η Ελλάδα δεν είναι ωραία με τέτοιους αρχιεπίσκοπους που τώρα είναι αντί των Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών. Άλλαξε η δικτατορία αλλά αυτοί πάλι επάνω είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Και όχι μόνο να ομολογήσει το έγκλημα ο Άνθιμος, αλλά να επιστρέψει και τα ανταλλάγματα που έλαβε, την "προαγωγή", όπως είπε ο ίδιος, από την Αλεξανδρούπολη στην πλούσια μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Να αποσυρθεί σε μοναστήρι ως ένδειξη μετάνοιας, δεν γίνεται να ζητάει στον αέρα συγνώμες και να μηχανορραφεί στα παρασκήνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένα εύχομαι: να είναι ηλικιωμένος για να μην περιμένουμε να γλητώσει την εκκλησία ένας καρκίνος αν μοιάζει με τον εκλιπόντα!

    ΥΓΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο λογιστής Τάσος Σιδηρόπουλος στην Βέροια είναι ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗΣ. Ενημερώστε τους φίλους σας στη Βέροια ώστε να μην καταστρέψει και άλλους πελάτες του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είμαι ο Babis!
    του τσιμπουκιού και του παλουκιού
    τον πούτσο δε χορταίνω
    πλακώστε με στα καυλιά
    και από την καύλα τρέμω

    Είμαι τραβέλι βρωμερό
    με ξυρισμένο μουνί και κώλο
    σύντροφοι λυπηθείτε με
    ψοφήστε με στον ψώλο

    Τον πούτσο του Καραμανλή
    εγώ τον αγαπώ
    και βασιλιά τον λέω
    και γάμησέ μου το κωλί
    από την καύλα κλαίω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ιδού η επιφυλλίδα του Χρήστου Γιανναρά, στην οποία παραπέμπει το άρθρο.

    Καθημερινή 13-2-05 Eπίκεντρο η «τυρεία»

    H έρευνα για τη διαπλοκή δικαστών, δικηγόρων και ρασοφόρων σε κυκλώματα διαφθοράς στον χώρο της Δικαιοσύνης, συνεχίζεται. Xρειάζεται χρόνος για να αποδειχθούν πράξεις εγκληματικές, να καταλογιστούν ευθύνες. Mόνο για ένα θέμα, ώς αυτήν την ώρα, έχει επαρκή στοιχεία ο νοήμων πολίτης: Για να πεισθεί ότι ο από Δημητριάδος Xριστόδουλος εξελέγη Aρχιεπίσκοπος Aθηνών και Πάσης Eλλάδος, με τρόπο όχι εκκλησιαστικό.
    O ρεαλισμός της τηλεοπτικής εικόνας κατέδειξε ότι η εκλογή του κατορθώθηκε, επειδή εξουδετερώθηκε ηθικά, με μεθοδευμένη κατασυκοφάντηση, ο σημαντικότερος από τους συνυποψηφίους του: ο Mητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας Iερώνυμος. Eξυφάνθηκε αυθαίρετα η κατηγορία (με απίστευτου θράσους στρέβλωση των πραγματικών δεδομένων) ότι ο Iερώνυμος ήταν υπεύθυνος για εγκληματική διαχείριση τεσσάρων δισεκατομμυρίων δραχμών, που χορηγήθηκαν τότε στην Eκκλησία της Eλλάδος από ευρωπαϊκά προγράμματα.
    Tην καταγγελία του εγκλήματος κατέθεσε στη Σύνοδο ο τότε Mητροπολίτης Aλεξανδρουπόλεως Aνθιμος. Στον ίδιο ανατέθηκε να μετέχει και στην εξεταστική του θέματος επιτροπή – ο καταγγέλλων έγινε και ανακριτής και δικαστής! Bέβαια, έρεισμα της κατηγορίας δεν βρέθηκε, τα χρήματα ήταν άθικτα, το πόρισμα δεν μπορούσε παρά να είναι απαλλακτικό για τον Iερώνυμο. Oμως, παρ’ όλα αυτά, ο Aλεξανδρουπόλεως πεισματικά καθυστέρησε την κατάθεση και δημοσίευση του πορίσματος, ώστε η αρχιεπισκοπική εκλογή να διεξαχθεί με επικρεμάμενη τη ζοφερή υποψία για τον Iερώνυμο. (Kατανοεί τώρα σαφέστατα ο νοήμων πολίτης, πώς και γιατί θεωρήθηκε αυτονόητη η μετέπειτα «προαγωγή» του Aλεξανδρουπόλεως Aνθίμου στη Mητρόπολη Θεσσαλονίκης).
    Yπάρχουν πολίτες με μνήμη και δεν ξεχνούν την περίεργη ως κομήτη εμφάνιση, δύο περίπου χρόνια πριν από την αρχιεπισκοπική εκλογή, ενός περιοδικού με τον τίτλο «Δρώμενα»: Hταν αυτό που δημοσιοποίησε (και συντήρησε για καιρό εμφατικά στη δημοσιότητα) τη στημένη πλεκτάνη για την ηθική εξόντωση του Θηβών και Λεβαδείας. Tο περιοδικό σταμάτησε την έκδοσή του αμέσως μόλις κατορθώθηκε η εκλογή Xριστοδούλου. Θα σήμαινε πολλά να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα: ποιοι ήταν οι χρηματοδότες, ποιοι οι συντάκτες του περιοδικού.
    Mε την ενάργεια της τηλεοπτικής εικόνας κατατέθηκαν τώρα μαρτυρίες και τεκμήρια συγκλονιστικά: H αδελφότητα της «Xρυσοπηγής», παράλληλα με τη συνοδική διερεύνηση των οικονομικών «εγκλημάτων» του Iερωνύμου, πίεζε τις ανώτατες δικαστικές αρχές να επέμβουν αυτεπαγγέλτως και να προφυλακίσουν τον Iερώνυμο πριν από την αρχιεπισκοπική εκλογή. Mαρτυρήθηκε σχετικό προφορικό διάβημα του Mητροπολίτη Kαλαβρύτων Aμβροσίου, συνοδευόμενου από βουλευτή του ελληνικού Kοινοβουλίου. Kαι δημοσιοποιήθηκε κείμενο επιστολής προς τον τότε πρόεδρο του Aρείου Πάγου, άλλου (εξωκλιματικού) Mητροπολίτη. Mε το οποίο κείμενο διαβόητος, υπόδικος σήμερα ρασοφόρος, εξεβίαζε τον Θηβών και Λεβαδείας σε παραίτηση από την υποψηφιότητά του.
    Oι απαιτήσεις και εξαγγελίες για «κάθαρση» του κλήρου θα μείνουν «επικοινωνιακά» τεχνάσματα, αν δεν δικαστεί από συνοδικό δικαστήριο η κραυγαλέα στα εκκλησιαστικά χρονικά περίπτωση «τυρείας» που ενσαρκώνεται στην αδελφότητα της «Xρυσοπηγής»: Φατριαστική συσπείρωση κληρικών με στόχο να γίνουν όλοι επίσκοποι, αλλά και να καταλάβουν τη διοίκηση της Eκκλησίας, έστω και εξοντώνοντας ηθικά όσους θα μπορούσαν να σταθούν εμπόδιο στον δρόμο τους. Eκεί, στην απροσχημάτιστη «τυρεία», μοιάζει να είναι το επίκεντρο των πρόσφατων δεινών της ελλαδικής Eκκλησίας.
    Προβάλλεται ωστόσο η αντίρρηση ότι δεν είναι οπωσδήποτε υπεύθυνος ο Aρχιεπίσκοπος Xριστόδουλος για πιθανά κυκλώματα που, ίσως και εν αγνοία του, τον ήθελαν σε αυτήν τη θέση και αγωνίστηκαν για να την κατακτήσει. Δεν φταίει ο ίδιος, αν συμφέροντα κομματικά, επιχειρηματικά ή όποιας ιδιαιτερότητας «ποντάρησαν» στο πρόσωπο και στις ικανότητές του για να ικανοποιήσουν δικές τους σκοπιμότητες.
    H ένσταση είναι κατανοητή αλλά όχι πειστική, αφού όλα έδειξαν από την πρώτη στιγμή ότι ο Aρχιεπίσκοπος Xριστόδουλος δεν είναι από τις περιπτώσεις που αφήνονται να χρησιμοποιηθούν – ξέρει καλά τις εκκοσμικευμένες μεθόδους και πρακτικές για να ασκηθεί απολαυστικά η εξουσία. Eντυπωσίασε αμέσως η ταχύτητα και η άνεση αναστροφής (σχεδόν καθημερινής) με τις διασημότητες του προσκηνίου και του παρασκηνίου, η φανερή μέθη από τη δημοσιότητα και η άπληστη εκζήτησή της. Συντομότατα έγινε φανερή η αδιαφορία για την ποιότητα, ο συνεπαρμός μόνο από τη δύναμη και το κυνηγητό των εντυπώσεων.
    Mε αυτές τις προτεραιότητες συγκροτήθηκε το αρχιεπισκοπικό «περιβάλλον» για να εξελιχθεί σε εκρηκτικό φυτώριο θρασύτητας «εκπροσώπων» αναίδειας επηρμένων νεοσσών. O κλήρος της Aρχιεπισκοπής έμεινε εξορισμένος και παγερά αγνοημένος από τον επίσκοπό του, προκλητικά περιφρονημένος από τους πραιτωριανούς της αυλής αμιλλώμενους σε προσφορά λιβανωτού προσωπολατρίας, σε κομπασμό εξουσιαστικής αλαζονείας. Kαι διευρύνεται συνεχώς η αυλή των πραιτωριανών με πληθωρικές χειροτονίες άγαμων μειρακίων, που περιβάλλονται αυθωρεί εξουσιαστικά οφφίκια και εμφυτεύονται «προϊστάμενοι» ενοριακών ναών, δυναστεύοντας πολιούς πρεσβύτες.
    Aν υπάρχει ακόμα «λείμμα» συνείδησης του εκκλησιαστικού γεγονότος στο σώμα των επισκόπων της ελλαδικής Eκκλησίας, αν δεν έχει ολοκληρωτικά αλλοτριωθεί το εκκλησιαστικό γεγονός σε φυσιοκρατική «επικρατούσα θρησκεία», τότε αναπόφευκτα θα τεθεί, επιτέλους, πρόβλημα αρχιεπισκόπου. Eπιβάλλεται να τεθεί, έστω και μόνο με αφορμή την πρόσφατη αρχιεπισκοπική δήλωση για την «κάθαρση» που το τηλεοπτικό κοινό απαιτεί.
    «H Eκκλησία είναι δύναμη του Eλληνισμού και ψυχικό αποκούμπι του λαού μας. Γι’ αυτό και όλοι οφείλουμε με τρόπο θετικό να την προστατεύσουμε» – έτσι άρχιζε η δήλωση. Nαι, η Eκκλησία για τον Aρχιεπίσκοπο δεν είναι ευ-αγγέλιο ελπίδας, ούτε φωτισμός νοήματος της ύπαρξής μας. Δεκανίκι του εθνικισμού είναι και αποκούμπι για τα ψυχολογικά μας ορμέμφυτα. Aυτή και μόνο η δήλωση δηλώνει έκπτωση ασύγκριτα πιο απελπιστική και από την πιο κραγμένη αμαρτωλότητα διεφθαρμένων ρασοφόρων. O αποπροσανατολισμός από την αλήθεια της Eκκλησίας: αυτό είναι η «Xρυσοπηγή».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΙ ΠΙΟ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΕΡΙΕΛΘΕΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΛΗ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ) ΑΦΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΡΒΑΝΑ; ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Ή ΕΣΤΩ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙ; ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ; ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΑΜΕ ΘΑ ΛΥΝΑΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ Ή ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΡΡΩΣΤΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΝΑ ΔΕΙ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (ΜΕΤΑΞΑ) ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΛΥΣΣΩΔΩΣ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ METROPOLITAN ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΑΝΟΙΞΕ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ; ΑΥΤΑ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΕ ΣΤΟ PRESS-GR! ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣΤΕΡΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ Ο ΘΗΒΩΝ ΓΙΑΤΙ ΤΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΠΑΓΙΔΕΥΣΕ Ο ΕΚΛΙΠΩΝ ΤΑΧΑ ΜΕ ΣΚΑΝΔΑΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΙΜΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ
    ΣΑΣ ΟΜΙΛΩ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ.
    ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ ΓΙΑ ΜΕΝΑ, ΗΔΗ ΤΑ ΛΕΩ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΕΤΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΙΣΩ ΝΑ ΜΕ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΧΩΡΟ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ.
    ΘΑ ΜΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΕΙ ΑΚΡΟΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΑΠΟ ΒΔΟΜΑΔΑ, ΜΟΛΙΣ ΜΑΘΩ ΤΑ ΚΑΤΑΤΟΠΙΑ.
    ΟΛΑ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ. ΜΗΝ ΚΛΑΙΤΕ ΓΙΑ ΜΕΝΑ. ΝΑ ΚΛΑΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΒΥΘΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Η στοιχειώδης αρχιερατική εντιμότητα απαιτεί να ομολογήσει και το έγκλημα και να προβεί σε πράξη συγγνώμης (όχι μόνο να την “ζητήσει” διά του λόγου). Και πράξη συγγνώμης είναι μία: να αφήσει τη διεκδίκηση του αρχιεπισκοπικού θρόνου και να διαθέσει όλες του τις δυνάμεις, όπως τότε για να εξουδετερώσει, τώρα για να στηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Ιερωνύμου."
    Καλά βαλτός είσαι; Τί έχεις στο μυαλό σου; Τον άνθρωπο του Σημίτη να στηρίξει; Ο Χριστόδουλος πάγωσε τις ταυτότητες και αυτός να θάψει το θέμα; Συνασπισμάκος είσαι μεγάλε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Χριστόδουλος! Γελαστός και ανοιχτός επικοινωνιακά, κατόρθωσε να κερδίσει το ενδιαφέρον και εν πολλοίς και την αγάπη ακόμα και των νέων! Με ένα αγγελικό χαμόγελο, κολλημμένο μόνιμα στο όμορφο πρόσωπό του, κέρδισε και τις τσεμπεροφορούσες και πολλές χαμηλοβλεπούσες κρυφοερωτιάρες που ορκίζονταν στο όνομά του. Χουντικός ως το κόκκαλο και απίθμενα φιλόδοξος κατόρθωσε να υπαγορεύει την πολιτική του στη Ρηγίλης ως δεύτερος και σε πολλές περιπτώσεις ως πρώτος τη τάξει! Η εφεύρεση της ταυτότηταν πιστώθηκε στον ίδιο, που στην κυριολεξία ξεκουρέλιασε τον τότε αρχηγό της Ν.Δ. όταν τον έφερε να υπογράφει μανιφέστα κόντρα στη γραμμή της Ε.Ε.!! και από την άλλη να κρύβεται για να μην εκτεθεί! Έσπρωξε ένα μέρος των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ προς τη Ν.Δ.!! Δεν χρειαζόταν πολύ. Μόνο με τη μετακίνηση δύο τα εκατό η διαφορά θα μεταφραζόταν σε τέσσερα! Και χτύπησε διάνα ο Χριστόδουλος κερδίζοντας τον κόσμο που έκτοτε στριμωγνόταν και στριμώγνεται στα γραφεία της Ρηγίλης και παράγει το έργο που παίζεται στις οθόνες των τηλεοράσεων! Όμορφος κόσμος ηθικός διαβολικά πλασμένος!
    Η προσπάθειά του να επιβληθεί ως θεόσταλτος τον έσπρωξε να πολεμήσει ακόμα και το Πατριαρχείο! Αδίστακτος παραμέρισε τους ορθοτομούντες τον λόγο της αληθείας για να τοποθετήσει τους αυλικούς στις θέσεις κλειδιά ώστε να διαιωνίζεται η σκοτενή και αδιαφανής προσπάθειά του να μετατρέπεται η ιεραρχία της εκκλησίας σε δεσποτική κοσμική εξουσια με βυζαντινές προδιαγραφές.
    Μπορεί να ονειρευόταν και τον εαυτό του Πατριάρχη και Αυτοκράτορα!
    Σήμερα υπάρχουν νέοι επίσκοποι που, ενώ διαθέτουν αρκετά προσόντα, συμπεριφέρονται ως τύραννοι στους άμοιρους παπάδες των μικρών χωριών! Ελπίζω, τώρα που έφυγε εκείνος που υποδαύλιζε και υπέθαλπε τέτοιες συμπεριφορές να ανανήψουν οι εκτρεπόμενοι και να παρουσιάσουν στον κόσμο το λαϊκό πρόσωπο του βοηθού στον άνθρωπο του μόχθου. Να χαμηλώσουν την υπεροψία τους και να μπουν στα χωριά ταπεινοί υπηρέτες του λαού και υποστηριχτές των δικαίων του!

    ΥΦΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΡΟΣ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ...ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΙΜΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΩ ΤΙΣ ΠΑΛΑΣΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΜΗΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ...ΕΛΕΟΣ ..ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΒΑΛΤΕ ΣΤΗΝ


    ΦΥΛΑΚΗ


    ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΙΤΣΟΠΟΥΛΟ.

    ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Να κάνουμε μεταγραφή από την Ρωσική ορθόδοξη εκκλησία έναν ανώτατο ιεράρχη και να τον κάνουμε αρχιεπίσκοπο, θα είναι πιο αξιόπιστος από τους δικούς μας τους εγχώριους λαμογιότατους. Θα του χορηγήσουμε καιελληνική υπηκοότητα και ετσι θα λυθεί το πρόβλημα της διαδοχής.

    Κίτσος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα... Αφελώς; ο αρθρογράφος κρίνει των Θηβών ως αδικηθέντα. Ας ρωτήσει και εδώ στη Βοιωτία τι γίνεται.Το πιο άμεσο που θα διαπιστώσει κανείς, είναι ότι έχει περιφράξει ότι μπορεί και για ότι δεν μπορεί έχει ξεκινήσει δεκάδες δίκες διεκδικώντας περίπου όλη... τη Βοιωτία (Παρνασσό, Ελικώνα και παράλια). Ότι σε εκτάσεις που έχει διεκδικήσει η εκκλησία έχουν εγκατασταθεί στη συνέχεια στενοί συγγενείς του που επιπλέον εισπράτουν και επιδοτήσεις για μονάδες που έχουν στηθεί ακόμη και μέσα σε αναδασώσεις. Και αυτά είναι τα πιο light. Δεν ξέρω αν υπάρχουν καλλίτεροι, πάντως ο συγκεκριμένος απέχει πολύ απο την τελειότητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *