GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ολίγα περί του ασφαλιστικού...

.. . Κατ' αρχήν πρέπει να γίνουν δύο πράγματα: Α) Να σταματήσει η ψευδεπίγραφη ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ (Ε/Ε) ΙΚΑ που στην αρχική εφαρμογή (...

...
Κατ' αρχήν πρέπει να γίνουν δύο πράγματα:
Α) Να σταματήσει η ψευδεπίγραφη ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ (Ε/Ε) ΙΚΑ που στην αρχική εφαρμογή (1934) είχε κάποιο νόημα. Πιστεύω ότι διατηρείται για τεχνικούς διαχωρισμούς ασφαλισμένων και ίσως για να δείχνει μικρότερος ο ακαθάριστος μισθός η ημερομίσθιο, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Μπορούν αύριο το πρωί να προσθέσουν ως ποσόν την Ε/Ε ΙΚΑ, στον ακαθάριστο μισθό του υπαλλήλου, να τροποποιήσουν το ποσοστό κρατήσεως υπέρ ΙΚΑ έτσι ώστε, το ΙΚΑ να εισπράττει τα ίδια, όπως και πρώτα.
Αν εφαρμοστεί, αφ ενός, καμία χρηματική μεταβολή δεν θα γίνει και στους τρείς εμπλεκομένους και αφ ετέρου ο ασφαλισμένος θα συνειδητοποιήσει τι πληρώνει για ασφάλιστρα και
Β) Όπως θα έχετε αντιληφθεί, ορισμένοι καλοί συμπολίτες μας έχουν κατορθώσει με κόπο βέβαια και αγώνες, να διάγουν παρασιτικόν ασφαλιστικόν βίον. Δηλαδή εκτός από τις δικές τους εισφορές , το Ταμείο τους, εισπράττει ποικιλοτρόπως και από όλους εμάς τα κοροΐδα. Το κόλπο αυτό έχει ονομαστεί «Κοινωνικός Πόρος» καμαρώνουν δε, ότι έχουν και υγιή Ταμεία. Ποιοι είναι ? Πάντως οι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ ΝΑΤ ΤΕΒΕ ΤΑ ΤΣΑ δεν είναι.
Αυτή η άδικη και αντισυνταγματική μεταχείριση, που έχει επιβάλει το Κράτος στους πολίτες του, πρέπει να σταματήσει και ώσπου να σταματήσει, πρέπει οι Κοινωνικοί πόροι να διανέμονται σε όλα τα Ταμεία, αναλόγως της δυναμικότητάς τους , σε ασφαλισμένους.
Αν γίνουν αυτά, οι ενοποιήσεις των Ταμείων θα είναι ευκολότερες. και οι συγκρίσεις απλούστερες. Άλλωστε, οι αυτοαπασχολούμενοι, που πληρώνουν πάγια ποσά, ασφαλώς έχουν μία λογική αντιστοιχία με κάποιο πλασματικό μισθό.
Και κάτι άλλο. Δεν άκουσα να γίνεται μνεία για τις θυγατέρες Στρατιωτικών, Δημ.Υπαλλήλων , Δημοσιογράφων και ίσως κ.α. που λαμβάνουν υπό προϋποθέσεις έστω, μέρος της συντάξεως του πατρός, δια βίου.
Επίσης αποστρατεύουν και συνταξιοδοτούν Στρατιωτικούς που αποτελούν κεφάλαια, εμπειρίας, γνώσεων και ικανοτήτων, επειδή έχει προαχθεί κάποιος νεότερος.
Εάν υπάρχει τόση ευαισθησία μπορούν με την βοήθεια Υπολογιστή, να μην συνυπηρέτηση ποτέ ο αρχαιότερος με κάποιο νεότερο. Και εν πάσει περιπτώσει, μπορούν να τους χρησιμοποιήσουν, σε Υπουργεία, Οργανισμούς, Νοσοκομεία, κλπ
Φαντάζεστε έναν πρώην Στρατιωτικό, που έχει πείρα στην διοίκηση προσωπικού, Προσωπάρχη σε ένα Νοσοκομείο; Θα δούλευε ρολόι. (Ελπίζω).
ΒΡΑΣΙΔΑΣ

15 σχόλια

  1. Οι θυγατέρες αυτές που λες σήμερα είναι γριές. Πρέπει να είναι ανύπνατρες και απροστάτευτες. Καλύπτονται βασικά περιπτώσεις που πριν η γυναίκα βγει στην παραγωγή ζούσε μέχρι να παντρευτεί από τον πατέρα της και μετά από τον άντρα της.Συνεπώς είσαι εντελώς λάθος εδώ.

    Τώρα στον κοινωνικό πόρο. Κάποια ταμεία τον έχουν θεσμοθετημένο και τα παίρνουν απευθείας κι επί της ουσίας είναι η εισφορά του εντολέα-εργοδότη εκτός από τον ΟΓΑ που τον πληρώνουμε όλοι και κάποια άλλα τα παίρνουν από τον κρατικό προϋπολογισμό. Είτε λοιπόν σαν φόροι πάνε οι κοινωνικοί πόροι στο κράτος και τα πάρουν τα ταμεία είτε τα πάρουν απευθείας είναι τό ίδιο και το αυτό. Άρα είσαι λάθος κι εδώ. Αλλού είναι τα προβλήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tην πειρα σας να τη βαλετε εκει που ξερετε....Σας ταιζουμε τοσα χρονια τζαμπα ...και θελετε και θεσεις μετα τη συνταξιοδοτησι σας να φατε το ψωμι των νεων ανεργων ανθρωπων ?? ουστ πατριοτες της τσεπης και της κονομας... Τοπο στα νιατα ωρε ζαγαρια να ζησουν και οι αλλοι ..ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ESENA POTE THELEIS NA SE KATHARISOYME PROTOY NA BGEIS STHN SYNTAKSH(GIA NA GLYTOSOYME KAI KANA FRAGKO)H META?PANTOS GIA TROPO EKTELESEOS PROTYNO TON THALAMO AERION.NA SE KLASEI O babis KAI NA GLYTOSOYME.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητοί μου φίλοι



    Σήμερα Κυριακή αποφάσισα να κάνω μια έρευνα για τα συγκλονιστικά νέα της περίπτωσης του Ζαχοπουλου.. Αποτάθηκα σε Δεξιούς γνωστούς μου. Όλοι ήσαν κάθετοι εναντίον της κυβέρνησης ,του πρωθυπουργού και των λοιπών παρατρεχάμενων που μας κυβερνούν. Η απογοήτευση και η απορία των για τους χειρισμούς και για τις λεπτομέρειες που έρχονται στο φως από την όλη υπόθεση με έκαναν να αισθανθώ ότι η ΝΔ έχει πιάσει πάτο από κάθε άποψη. Όλες οι διακηρύξεις και η πίστη στον πρωθυπουργό έχουν κάνει φτερά…. Ο πρωθυπουργός βρίσκετε στο χαμηλότερο σημείο της δημοτικότητας του. Κοινώς πνέει τα ολισθοια…
    Από την άλλη τα βασικά και σημαντικά θέματα της καθημερινότητας του , ο μέσος Έλληνας , βλέπει, είτε να μην ασχολείται κανένας και να είναι απροστάτευτος και από την άλλη δεν βλέπει και κανένα φως για το τι καλύτερο μπορεί να γίνει στο μέλλον από αυτούς . Αθλιότητα , παραπληροφόρηση, αγωνία για το μέλλον κοινώς αλίμονο και τρισαλίμονο μας. Τέτοια κατάρρευση με τόσο θορυβώδη τρόπο δεν περίμενε κανένας από μια κυβέρνηση που ευαγγελίστηκε το σεμνά και ταπεινά και τις διακηρύξεις της ότι θα ασχολούνταν με τα μικρά και καθημερινά που ταλανίζουν τον Έλληνα.
    Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι τελειωμένη αν και έχουν περάσει μόλις τρεις μήνες από την εκλογική επιτυχία της. Δίκαια πολλοί μιλούν για άμεσες πολιτικές εξελίξεις και εκλογές. Δυστυχώς ο Καραμανλής αποδείχτηκε μια υπερτιμημένη φούσκα.
    Από την άλλη η Ελληνική κοινωνία ψάχνει εναγωνίως τη λύση στο πρόβλημα και την κατεύθυνση που θα ακολουθησει. Το αναγεννημένο ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου με τα καινούργια και άφθαρτα στελέχη του αντικειμενικά παρέχουν μια αξιοπιστία και μια ελπίδα για ένα αγώνα για το καλό όλων το Ελλήνων και να επανέλθει η αισιοδοξία τουλάχιστον και το όραμα και οι Έλληνες σαν αποκτήσουν μια σωστή κατεύθυνση και ένα σκοπό.
    Πάντα με εκτίμηση

    babis

    ΥΓ. Εύχομαι στους αναγνώστες μας η καινούργια χρονιά να χαρίσει σε όλους υγεία προκοπή και ατομική και οικογενειακή ευτυχία και να γίνουν πραγματικότητα τα όνειρα του κάθε ένα από εσάς . Στο δε Blog μας εύχομαι να γίνει πιο ειδησεογραφικό και η αναγνωσιμότητα του να φτάσει στα επίπεδα της τηλεθέασης των τηλεοπτικών σταθμών τουλάχιστον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΟΣ 10,36
    Φίλε μου το λάθος και μάλιστα μεγάλο, είσαι εσύ, αν πιστεύεις ότι απευθύνεσαι σε ανεγκέφαλους
    Γράφεις παραπλανητικά ότι πρόκειται για γριές. Βεβαίως υπάρχουν και γριές αλλά για σκέψου πόσα χρόνια εισπράττουν μέρος της συντάξεως του πατέρα τους. θα ήταν μόνον γριές, αν ο θεσμός αυτός είχε σταματήσει πριν χρόνια. Όμως δεν έχει σταματήσει και υπάρχουν περιπτώσεις που έχουν ηλικία 25 – 30 ετών και θα μείνουν τυπικά άγαμες για να μην χάσουν την σύνταξη. Και στο κάτω κάτω γιατί αυτό να ισχύει για ορισμένους προνομιούχους. Η κόρη του βιοπαλαιστή, δεν θέλει προστασία?
    Στον «Κοινωνικό Πόρο» λίγο μας τα μπερδεύεις σαν δικολάβος. Ξεκάθαρα, αφού είναι «το ίδιο και το αυτό» Να σταματήσουν οι Κοιν. Πόροι. Να πληρώνουμε , ένα ποσοστό οι μισθωτοί και ένα πάγιο οι ελευθεροεπαγγελματίες και στο τέλος να πάρουμε μία σύνταξη ανάλογη των εισφορών ΜΑΣ, σε ποσόν και διάρκεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΟΙΜΑΣΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ Η ΤΟΥ ΧΑΖΟΥ .ΕΔΩ ΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΓΙΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑΡΧΕΣ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΉΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΜΟΥ.
    ΕΧΩ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΛΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΡΟΣ 9,24
    Καταρχήν για να απαντήσω και στον11,23 είπα να χρησιμοποιούνται, για να ΜΗΝ συνταξιοδοτούνται από 40 ετών. Όχι να λαμβάνουν σύνταξη και μισθό.

    Τώρα ως προς τα δικά σου γραφόμενα. Δεν μίλησα για ΔΙΟΙΚΗΣΗ. τέτοιες «Διοικήσεις» τις έχουμε γνωρίσει, αφού ήταν θεσμός κάποτε. Μίλησα για Προσωπάρχη, πιστεύω να γνωρίζεις την διαφορά. Στα άλλα ίσως έχεις δίκιο, αλλά η ουσία είναι να μην λαμβάνουν σύνταξη στα 40 . Κάπου να απασχολούνται βρε αδελφέ, με την μισθολογική τους εξέλιξη βεβαία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υ.Γ.
    Αν η πολιτεία αρέσκεται σε οφθαλμαπάτες για δικούς της λόγους. Έχω να προτείνω
    και το αντίθετο. Να μειώσουν τον ακαθάριστο μισθό ισόποσα με την εισφορά εργαζομένου και να επιβαρύνουν τάχα μου τάχα μου τον εργοδότη με ολόκληρη την εισφορά υπέρ ΙΚΑ Έτσι θα μειδιούν λέγοντας ότι απάλλαξαν τον εργαζόμενο από την εισφορά υπέρ ΙΚΑ και τα πληρώνει όλα ο Εργοδότης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλοι μου, πρόκειτε για λογιστικό ΤΡΥΚ που για κάποιους λόγους το Κράτος το εφέυρε και το διατηρεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Με πειθαρχία Waffen SS ίσως να γινόταν κάτι...

    Der über-mansch

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο λογιστης Τασος Σιδηροπουλος στην Βεροια ειναι ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗΣ. Ενημερωστε
    φιλους σας στην Βεροια για να μην καταστρεψει και αλλους πελατες του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ..ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ...

    11:23 μμ

    ==
    Θανατος στους ανεργους .

    Θανατος στους υπο-αποσχολουμενους.

    Καταργηση του επιδοματος ανεργιας..

    Μονο ετσι θα γλυτωσουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. STHN AYSTRALIA TO ELYSAN TO PROBLHMA APO XRONIA
    POIOS TROMPAS DIKO MAS DEN UELEI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 67 ΣΥΝΤΑΞΗ
    70 ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ
    ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ
    ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κύριοι..Αν πολαπλλασιάσουμε τις κρατήσεις με τα χρόνια εργασίας,είναι πολύ περισσότερες από το εφάπαξ και,στατιστικά,απο τις απολαβές των χρόνων σύνταξης.Και σας ρωτώ:Αν δεν έχουμε ισχύρες ΕΔ(υλικό,μέσα,εκπαίδευση,ΗΘΙΚΟ το οποίο προέρχεται και από τη μέριμνα για το προσωπικό),που αναμφισβήτητα είναι το back round της διπλωματίας,θα έχουμε συμμετοχή στις αποφάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ,ή θα στέλνουν τους εκπροσώπους της Ελλάδας στα αντίστιχα κυλικεία για καφέ και απλά θα τους καλούν για να τους ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους??Το συμπέρασμα βασικά είναι οτι θέλουμε πολιτικούς με διορατικότητα,όχι κοντόφθαλμους και με ξύλινη γλώσσα,και πολιτικούς με φόρμα εργασίας και όχι με κοστούμι.Α! και πρέπει να καταλάβουν ότι έχουν να κάνουν με ανθρώπους κι όχι με στατιστικά στοιχεία και αριθμούς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *